Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Έχουν μεταναστεύσει περισσότεροι από 10.000 πολιτικοί μηχανικοί

Από εδώ. Οι ετήσιες εισφορές για το 2014 πάντως ανέρχονταν στις 5000 € ετησίως και όχι 4000.
 
Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος Γιώργος Τσιαμτσιακίρης, μιλώντας στο CRASHonline τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν οδηγηθεί στη μετανάστευση περισσότεροι από 10.000 πολιτικοί μηχανικοί, και με τις υπάρχουσες συνθήκες οι διαρροές θα συνεχιστούν.

Η ανεργία και η απόγνωση όπως επίσης η μη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην χώρα μας αλλά και η έλλειψη προοπτικής που να οδηγεί στην ανάπτυξη, οδήγησαν στην μετανάστευση χιλιάδες Έλληνες και από τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών.
Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του στο crashonline.gr ο διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός Γιώργος Τσιαμτσιακίρης. Για την συνεχή διαρροή δυνατών μυαλών και Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Μηχανικών Ελλάδος τόνισε: «Στο διάστημα από το 2009 μέχρι και τώρα πάνω από 10.000 πολιτικοί μηχανικοί και άνθρωποι του δικού μας κλάδου έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Κάποιοι μεταξύ άλλων μετακινήθηκαν στο Ντουμπάι. Εκεί οι μηνιαίες απολαβές τους φθάνουν το ποσόν των 3.000 ευρώ. Τουλάχιστον με αυτά τα χρήματα μπορεί να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς την οικογένειά του.

Σχετικά με το αν στο άμεσο μέλλον είναι εφικτή μια λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα οπότε και μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας ο κ. Τσιαμτσιακίρης απάντησε: «Με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή η προοπτική. Η κατάσταση είναι απελπιστική αφού ακόμα και οι άνεργοι αναγκάζονται να πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος και παράλληλα άπαντες από τον κλάδο μας φορολογούνται από το πρώτο κιόλας ευρώ. Και ακόμα μεταξύ άλλων οι εισφορές στον κλάδο μας φθάνουν το ποσόν των 4.000 ευρώ ετησίως. Και αυτό το ποσόν το πληρώνουν όλοι ακόμα και αν είναι άνεργοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου