Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα σε ανοιχτή Πανελλαδική Συνέλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ KAI ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
στις 5 Φλεβάρη 2012 στις 11.00 π.μ. στο Πολυτεχνείο

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και των ωριμάνσεων και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή η φτώχεια διογκώνεται και οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατ.

Η ιστορική αυτή επίθεση διεξάγεται στα πλαίσια και με αφορμή την σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Με τη Σύμβαση αυτή και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής εκμετάλλευσης.

Παράλληλα στα πλαίσια της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης

Αυτές οι εξελίξεις συνδέονται η μία με την άλλη, αφορούν όλη την Ευρώπη και στο σύνολό τους δημιουργούν μια νέα, πολύ δύσκολη κατάσταση για τον κόσμο της δουλειάς. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί!

Σε μια τέτοια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει εμπλακεί σε έναν «κοινωνικό διάλογο» με τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του «εργατικού κόστους»!!. Αντί να ξεκόψει οποιαδήποτε συζήτηση που έχει σχέση με το (άμεσο ή έμμεσο) κόστος εργασίας και να οργανώσει άμεσα την μάχη, φτιάχνει κλίμα «συναίνεσης» και διαλόγου των «κοινωνικών εταίρων». Δεν κήρυξε καν 24ωρη απεργία την 17η Γενάρη. Δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο υποταγμένη είναι στις επιλογές του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ΤΩΡΑ ένα μεγάλο κίνημα στηριγμένο στις διαδικασίες βάσης των ίδιων των εργαζόμενων, που θα πει ένα μεγάλο όχι. Εμπνευσμένοι από τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Πιο ώριμοι από τις μεγάλες μάχες του Ιούνη και του Οκτώβρη πρέπει να γυρίσουμε και να μην φύγουμε αν δεν φύγουν!!

Kαλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όλους όσους θεωρούν ότι πρέπει να αντισταθούμε τώρα και να παλέψουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο ΠΣΔΜΗ καλεί τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς να αρνηθούν την εμπλοκή τους στις διακοπές ρεύματος

Ο Π.Σ.Δ.Μ.-Η. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Πρέπει όλοι μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο συνάδελφο μηχανικό που δεν θέλει και δεν μπορεί να πληρώσει τα νέα φοροχαράτσια της ειδικής εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, καθώς και τον νέο φόρο στα ακίνητα που θα έρθει μέσω της ΔΕΗ, να το πράξει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις επιτροπές αγώνα. Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Ο Π.Σ.Δ.Μ.-Η. θα δράσει αγωνιστικά και σε συντονισμό με τους άλλους φορείς ώστε η οργανωμένη άρνηση πληρωμής να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την προστασία των εργαζόμενων συναδέλφων αποκρούοντας δυναμικά τις όποιες κυρώσεις θα επιχειρηθεί να επιβληθούν.

Καλούμε τους συνάδελφους ηλεκτρολόγους μηχανολόγους, οι οποίοι εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στις επιχειρούμενες διακοπές ρεύματος, να αρνηθούν τη συμμετοχή τους και να εμποδίσουν την υλοποίησή τους.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Οι πεζόδρομοι μας ανήκουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
  
Εννέα κινήσεις συνδιοργανώνουν δράση στον πεζόδρομο της Αιόλου διεκδικώντας το δικαίωμα των πεζών να κινούνται στους πεζόδρομους ασφαλείς από οχήματα που εισέρχονται παράνομα.
Πεζόδρομοι είναι οι περιοχές μιας πόλης οι οποίες προορίζονται για την αποκλειστική κίνηση πεζών και στις οποίες η κίνηση τροχοφόρων απαγορεύεται ή επιτρέπεται μερικώς υπό όρους.
Σήμερα όμως οι πεζόδρομοι έχουν καταντήσει παρακαμπτήριες για όσους θέλουν ν’ αποφύγουν την κίνηση. Η έννοια του πεζόδρομου έχει καταντήσει κενό γράμμα και οι δρόμοι των πεζών παραβιάζονται διαρκώς από τροχοφόρα. Οι πεζοί, αναγκαστικά παραμερίζουν, όμως ούτε αυτό δε διασφαλίζει τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως αποδεικνύουν αμέτρητα δυστυχήματα, με γνωστότερα εκείνα που στοίχισαν τη ζωή στη διαπρεπή αρχαιολόγο Ηώ Ζερβουδάκη  και τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Αντωνόπουλο.
Όλοι είμαστε πεζοί. Όλοι θα περπατήσουμε από το Μετρό ως το γραφείο, όλοι θα κατέβουμε για ψώνια το Σάββατο και όλοι θα βγούμε βόλτα με τους φίλους ή τα παιδιά μας. Όλοι θα ψωνίσουμε και θα κουβεντιάσουμε πιο ήρεμοι –και πιο ασφαλείς– χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια ανάμεσά μας.
Οι χώροι που έχει προβλέψει η πολιτεία για τους πεζούς είναι ήδη περιορισμένοι. Όσοι υπάρχουν, είναι ανάγκη να διαφυλαχτούν σα να πρόκειται για το ίδιο μας το σπίτι. Είναι ανάγκη να πάψει αυτό το καθεστώς ανοχής που αλώνει τους λίγους χώρους ανάσας που μας έχουν μείνει. Είναι ανάγκη να πάψει αυτό το καθεστώς ασυδοσίας που υποθάλπτει δυστυχήματα.
Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, μαζευόμαστε στον πεζόδρομο της Αιόλου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την οδό Σταδίου (μπροστά από τα Notos Galleries, στάση Μετρό Ομόνοια), για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να να χρησιμοποιούμε τον πεζόδρομο με άνεση και ηρεμία, χωρίς να κινδυνεύουμε.
Θα δούμε κλόουν, θα παρακολουθήσουμε ακροβατικά και θα καλέσουμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια καλύτερη πόλη. Πάνω απ' όλα, θα σταματήσουμε όσους νομίζουν ότι μπορούν να μπαίνουν στον πεζόδρομο με αυτοκίνητο ή μηχανή. Θα διεκδικήσουμε, θα περιφρουρήσουμε και θα ομορφύνουμε το χώρο που μας ανήκει.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9223905 (ΠΕΖΗ), 6971542433 (SOS Τροχαία Εγκλήματα), 6974665607 (Μαμάδες στο Δρόμο). Υπάρχει επίσης σελίδα της δράσης στο facebook.
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή Μελενίκου και Ροτόντας με οργανωτή την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Video από την Παντεχνική κινητοποίηση μηχανικών στις 3/2


Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη σημερινή (3/2) Παντεχνική Συγκέντρωση

Πάνω από 2000 μηχανικοί συγκεντρώθηκαμε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας  στη Σταδίου 29 στις 11πμ, για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην εξοντωτική αύξηση εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και στο "κούρεμα"-κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου από το PSI και την Τράπεζα της Ελλάδος. Έγινε πορεία από τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και κατάληξε στις 13:00 περίπου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Πανεπιστημίου. Μεγάλα μπλοκ μηχανικών είχαν τα σωματεία των εργαζομένων του χώρου, ΕΜΔΥΔΑΣ και Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που καλούσαν στη σημερινή κινητοποίηση. Θετική και η παρουσία του χώρου του ΠΑΜΕ που ήρθε επίσης ενωτικά στην κινητοποίηση. Όπως ήταν απολύτως  αναμενόμενο ο Υπουργός Εργασίας (και πρώην "συνδικαλιστής") Κουτρουμάνης ήταν αρνητικός σε όλα τα ζητήματα. Η σημερινή συγκέντρωση -παρά την ελλειπή προετοιμασία- έδειξε ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις στους συναδέλφους υπάρχουν και οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν με απεργίες, καταλήψεις, μπλοκαρίσματα έργων. Το ΤΕΕ (που η διοίκηση του άκουσε διάφορα από συναδέλφους) ή θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις ή θα καταγραφεί στη συνείδηση των εργαζόμενων μηχανικών ως συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Επόμενο βήμα η Παντεχνική Συνέλευση την Τετάρτη 8/2 στις 18:30 στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ Πατησίων).

Το ΥΠΕΚΑ απαγορεύει τις ενεργειακές επιθεωρήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μηχανικούς

Αναρτούμε έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους μηχανικούς να εκδίδουν πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, ακόμα και στα δημόσια κτίρια. Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές την έντονη διαφωνία μας στο πως υλοποιείται το "κόλπο" ΚΕΝΑΚ διαλύοντας τα πτυχία των Πολυτεχνείων και φορτώνοντας το εκπαιδευτικό κόστος στους μηχανικούς. Τώρα η κυβέρνηση, το ΥΠΕΚΑ (με την αρωγή του ΤΕΕ) φορτώνουν και το δημόσιο με πολλά εκατομμύρια € απαγορεύοντας στους δημοσίους υπαλλήλους μηχανικούς να κάνουν ενεργειακές επιθεωρήσεις και να εκδίδουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί πρέπει να εξαιρεθούν από τα ιδιωτικά κτίρια (εκτός πιθανά από αυτά ιδιοκτησίας τους) αλλά είναι τουλάχιστον σκάνδαλο τη στιγμή που το δημόσιο απασχολεί χιλιάδες μηχανικών να χρειάζεται να πληρώσει εκατομμύρια για να επιθεωρήσει τα κτίρια στα οποία είναι ιδιοκτήτης ή νοικιάζει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Μεσογείων 119, 101 92
Τηλ. 210 69 74 714, 210 69 74 730, Fax: 210 69 69 708
Αθήνα, 30.01.2012
Αρ. Πρωτ.: 154
Θέμα: Ασυμβίβαστο της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου με την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή
Αγαπητοί Ενεργειακοί Επιθεωρητές
Σύμφωνα με την παράγραφο 23(β) του άρθρου 42 του Ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249 Α΄): «Η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 10 του ν. 3851/2010 (Α΄ 85), είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.-.-. ή υπαλλήλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου».
0ς εκ τούτου, οι υπάλληλοι των παραπάνω κατηγοριών απαγορεύεται να προβούν σε έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου ή/και σε σύνταξη έκθεσης επιθεώρησης λέβητα κτιρίου ή/και σε σύνταξη έκθεσης επιθεώρησης εγκαταστάσεων κλιματισμού κτιρίου, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 4030/2011 (ήτοι 25 Νοεμβρίου 2011).
Οι προσωρινές άδειες Ενεργειακού Επιθεωρητή, που τυχόν χορηγήθηκαν σε μηχανικούς, υπαλλήλους των παραπάνω περιπτώσεων, καταργούνται αυτόματα και αυτοδίκαια. Τέλος, παρακαλούνται, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια ενεργειακού επιθεωρητή και δεν έχουν ενημερώσει την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ)
να το κάνουν άμεσα, εγγράφως (Μεσογείων 119, ΤΚ 10192) ή ηλεκτρονικά (eyepen@eka.ypeka.gr).
Η Ειδική Γραμματέας
Καραβασίλη Μαργαρίτα

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση της συνέλευσης του ΣΜΤ στις 1 Φλεβάρη 2012

Απόφαση της συνέλευσης του σωματείου μισθωτών τεχνικών στις 1 Φλεβάρη 2012

Η επίθεση κλιμακώνεται…

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας:
Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων,
ακύρωση της ΕΓΣΣΕ,
μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού,
κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων,
γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία,
κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και των ωριμάνσεων και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών,
μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες,
150.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Την ίδια στιγμή η φτώχεια διογκώνεται και οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, οδηγώντας το 1/3 της κοινωνίας σε συνθήκες εξαθλίωσης, μέσα σε μία διετία εφαρμογής των μνημονίων.

Η βαρβαρότητα γίνεται νόμος…

Η ιστορική αυτή επίθεση διεξάγεται στα πλαίσια και με αφορμή την υπογραφή του PSI, τη σύναψη δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Η υπογραφή θα αποτελέσει μια κοινωνική καταστροφή. Με την Συμφωνία αυτή εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση πρωτοφανούς βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό. Οι ντόπιοι και ξένοι «δανειστές» βγαίνουν κερδισμένοι καθώς το «κούρεμα» των ομολόγων συνοδεύεται από άμεση παροχή ζεστού χρήματος 60 δισ. €, μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων και «ενυπόθηκες εγγυήσεις» σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο(!!!) για το υπόλοιπο, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

Τα άμεσα και ορατά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας

Αναρτούμε σειρά άρθρων από τον Τύπο για τις εξελίξεις γύρω από τις δύο ιδιωτικές εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Δείτε το θαυμαστό κόσμο των ιδιωτικοποιημένων κοινωνικών αγαθών.

Σε προσωπικούς λογαριασμούς στην Ελβετία κατέληξε το χαράτσι της ΔΕΗ

Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία

Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία.
«Είναι απίστευτο!». Με...αυτή τη φράση, απολύτως αρμόδια πηγή του τομέα της ενέργειας εκτιμά στο «ΘΕΜΑ» το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα των ίδιων των φορολογουμένων, αφού τα λεφτά αυτά λείπουν από τα ταμεία του Δημοσίου (χαράτσι για τα ακίνητα), τη ΔΕΗ (το κράτος έχει το 51%) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) που τελεί υπό δημόσιο έλεγχο, την ώρα που η Energa και η Hellas Power τα έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Το ποσό για το ειδικό τέλος ακινήτων υπολογίζεται τουλάχιστον σε 120 εκατ. ευρώ και οι δύο εταιρείες, που ελέγχονται πλέον από ένα... ρωσοαραβικό fund, τη Worldwide Energy, λένε ότι θα τα αποδώσουν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το φέσι προς τη ΔΕΗ είναι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εισπραχθεί από τους πελάτες μέσω των λογαριασμών ως κόστη χρήσης του δικτύου και ως υποχρεώσεις κοινής ωφελείας.
Προς, δε, τον ΔΕΣΜΗΕ τα χρέη είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ (επίσης έχουν εισπραχθεί, μέσω των λογαριασμών, ως τέλος ΑΠΕ).
Τι έκαναν οι δύο εταιρείες; Απλώς εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν ως όφειλαν με βάση την κείμενη νομοθεσία! Για πόσο διάστημα; Τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και είχε γίνει η πρώτη κλήση τους για εξηγήσεις από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Σύμφωνα με την Αρχή, οι εταιρείες Hellas Power και Εnerga εισέπραξαν από 200.000 καταναλωτές δημοτικά τέλη και χαράτσια και αντί να τα αποδώσουν στο κράτος, τα έστειλαν με εμβάσματα στην Ελβετία


Κομπίνα... υψηλήs τάσηs με λεία 130 εκατ. Με την ιδιότητα των υπόπτων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τον νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου», που επισύρει ποινές μέχρι ισόβια κάθειρξη, αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των εταιρειών Hellas Power και Energa, για να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, που διενεργεί δικαστική έρευνα για τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα για ποσά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται ότι δεν απέδωσαν οι δύο εταιρείες στον κρατικό φορέα (ΔΕΣΜΗΕ), που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τα είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους, μέσω των λογαριασμών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ως ύποπτοι για αδικήματα επίσης κακουργηματικής μορφής, με την ίδια επιβαρυντική περίσταση, αναμένεται να κληθούν από την εισαγγελέα και τα μέλη του ΔΕΣΜΗΕ, που φέρονται ότι δεν έκαναν τις νόμιμες ενέργειες προς τις δύο εταιρείες, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο χρήματα.
Δικαστικός καταπέλτης

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ - Στάση εργασίας την Παρασκευή


Αναρτούμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα). Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί επίσης αύριο Παρασκευή 3/2 στάση εργασίας από τις 11πμ και μετά και στην Αθήνα σε συμμετοχή στην Παντεχνική Συγκέντρωση στις 11:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) μαζί με τα σωματεία, τους συλλόγους μηχανικών και το ΤΕΕ. Η συσπείρωση πρότεινε απεργία αυτή τη μέρα αλλά μειοψήφησε. Η παρακάτω απόφαση ενσωμάτωσε κάποιες από τις παρατηρήσεις αλλά όχι το σύνολο  και ως εκ τούτου ψηφίσαμε λευκό.

Αθήνα, 23 / 1 / 2012
Αρ. Πρωτ. : 6329
Απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
και του Γενικού Συμβουλίου (24/1/2012)
Συνάδελφοι,

Η αγριότητα των μέτρων που εδώ και δύο περίπου χρόνια βιώνουμε μέσα από αλλεπάλληλα κύματα κυβερνητικών αποφάσεων, σε πλήρη υποταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων της τρόϊκας και όλων των συνοδοιπόρων τους ξένων και ντόπιων, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αυξάνεται και επεκτείνεται και από την νέα κυβερνητική τρικομματική σύνθεση με την συμμετοχή μάλιστα και της Ακροδεξιάς και τον διορισμένο τραπεζίτη πρωθυπουργό.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, εργαζόμενοι Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συνταξιούχοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες και το σύνολο της νεολαίας, κάθε μέρα και περισσότερο πτωχεύει, ενώ από την άλλη τραπεζίτες, χρηματιστικό κεφάλαιο και μεγάλοι επιχειρηματίες και παράγοντες του πλούτου, που χρόνια απομυζούν το Δημόσιο και τους εργαζόμενους, καρπώνονται κάθε είδους παροχές και διευκολύνσεις, διαπλεκόμενοι με το πολιτικό σύστημα, μόνιμοι φοροκλέφτες και καταπατητές κάθε έννοιας νομιμότητας, πλουτίζουν ασύστολα στις πλάτες μας.
Σ΄ αυτό το πρωτόγνωρο τοπίο, που πριν δύο-τρία χρόνια, θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας και στον πλέον καχύποπτο πολίτη αυτής της χώρας, γίνεται πια συνείδηση σ΄ ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας καθώς και στους συνδικαλιστικούς φορείς που τα εκφράζουν, ότι ο κεντρικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος, από το να ανατραπεί αυτή η πολιτική, η Κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν, να φύγει η τρόϊκα και τα μνημόνιά τους και να γίνουν άμεσα εκλογές που αποτελούν τη μόνη δημοκρατική εγγύηση για διέξοδο της χώρας από την κρίση.
Χωρίς να απεμπολούμε τα Κλαδικά μας αιτήματα, στην παρούσα φάση, απαιτείται η ανάδειξη των μεγάλων γενικών αιτημάτων που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων, ώστε να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο η προσπάθεια ανάπτυξης ενός μεγάλου, μαζικού και πλατιού μετώπου του κόσμου της εργασίας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

To TEE με το ένα χέρι ξεπλένει κρατική ενίσχυση στον εργολάβο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και με το άλλο χαρατσώνει τους μηχανικούς

Αναρτούμε πολύ ενδιαφέρον κείμενο που μας έστειλε συνάδελφος για κάποια από τα πρόσφατα κατορθώματα του ΤΕΕ. Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει και η σχετική πρόσκληση του ΥΠ. Εργασίας προς το ΤΕΕ για ένταξη στο αντίστοιχο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

To TEE με το ένα χέρι ξεπλένει κρατική ενίσχυση στον εργολάβο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και με το άλλο χαρατσώνει τους μηχανικούς
Σε συνθήκες ραγδαίας αύξησης της ανεργίας των μηχανικών, το ΤΕΕ, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους, θα όφειλε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αφορούν δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού να αξιοποιηθούν για την επιμόρφωση και την απασχόληση των μηχανικών στις νέες συνθήκες.
Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια είναι ένας από τους τομείς που μπορούν να δώσουν ώθηση στην απασχόληση των μηχανικών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τόνωση της οικονομίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η δημιουργία του ΚΕΝΑΚ είναι ένα βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Θα μπορούσαν λοιπόν ν’ αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των μηχανικών στην εφαρμογή του.
Αντ’ αυτού το ΤΕΕ μετέτρεψε αυτή την ανάγκη επιμόρφωσης των μηχανικών σε μια κερδοφόρα επιχείρηση για τον εαυτό του.
Το ποσό που θα αναγκαστεί να πληρώσει κάθε μηχανικός για να πάρει την άδεια του ενεργειακού επιθεωρητή (κόστος κατάρτισης και πιστοποίησης) κατά μέσο όρο είναι 1.000 €. Δηλαδή σε συνθήκες κρίσης καλούνται οι μηχανικοί να πληρώσουν από την τσέπη τους για να καταστούν ικανοί να εφαρμόσουν μια νομοθεσία η οποία είναι υποχρεωτική !
Παράλληλα το ΤΕΕ πουλάει το εκπαιδευτικό πακέτο και τις άδειες χρήσης του λογισμικού ενεργειακής επιθεώρησης στους άλλους φορείς που θα υλοποιήσουν σεμινάρια κατάρτισης, (π.χ. τα ΚΕΚ). Έτσι ανεβάζει το κόστος της εκπαίδευσης, το οποίο φυσικά τα ΚΕΚ το μετακυλίουν είτε στον μηχανικό, είτε στην υποβάθμιση της ποιότητα της εκπαίδευσης. Γιατί το ΤΕΕ να πουλάει το εκπαιδευτικό πακέτο και τις άδειες λογισμικού ; Είναι φορέας στήριξης των μηχανικών και διάχυσης της γνώσης ή Α.Ε που προσπαθεί να βγάλει κι «απ’ τη μύγα ξύγκι» ;
Την ίδια στιγμή που το ΤΕΕ δεν κάνει τίποτα για να διεκδικήσει την επιμόρφωση των μηχανικών μέσω του ΕΣΠΑ, μεσολαβεί για την αυτών των κονδυλίων κάπου αλλού :
Το ΤΕΕ στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», άξονες προτεραιότητας 7,8,9 πρόκειται να διαχειριστεί 32 εκατομ. € για την κατάρτιση ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β – Ορυχεία – Λατομεία.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση «Τα προγράμματα κατάρτισης «θα στοχεύουν στην απόκτηση δεξιοτήτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και εξελίξεις του κλάδου όπως εκμάθηση άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης λιγνίτη και άνθρακα κ.α.».
Τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα :

Απόφαση ΓΣ Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ - Τμήμα Αττικής

Αναρτούμε την απόφαση της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ. Η απόφαση είναι η πρόταση της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων όπως διαμορφώθηκε μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης της συνέλευσης. Εκτός από την Παντεχνική συγκέντρωση καλούν και αύριο Πέμπτη στις 12μμ στο ΤΣΜΕΔΕ για την εφαρμογή του σφραγίσματος των βιβιαρίων.

ΣΑΔΑΣ - Τμήμα ΑΤΤΙΚΗΣ

Βρυσακίου 15 & Κλάδου, 10555 Αθήνα, τηλέφωνο : 210.3213871
Email: tmattikissp@gmail.com

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
30.01.2012

ΘΕΣΕΙΣ

1. Η οξύτατη ύφεση, η ανεργία, η υποαπασχόληση και η συντριβή αμοιβών και δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές προσαυξήσεις και τους ανέφικτους διακανονισμούς χρεών, έχει ήδη οδηγήσει μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων μηχανικών σε αδυναμία πληρωμής των υφιστάμενων εισφορών και πολλούς, στην εσπευσμένη συνταξιοδότηση. Η αναλογία 7/1 (ενεργών/συνταξιούχων) έχει ήδη ανατραπεί και επιδεινώνεται ραγδαία. Τα σημερινά μέτρα προφανώς ενισχύουν αυτή την τάση, επιφέρουν στο ΤΣΜΕΔΕ τη χαριστική βολή.
2. Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που περιλαμβάνεται στη δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου 2011, απειλεί με κατεδάφιση το ΕΤΑΑ και το ΤΣΜΕΔΕ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του τελευταίου (άνω των 3 δις), έχουν αναγκαστικά κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τον αντισυνταγματικό Ν. 2469/97 και έχουν μετατραπεί από την Τράπεζα, με κυβερνητική πολιτική ευθύνη, σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ θα χάσει τουλάχιστον 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας, και θα μετατραπεί από Ταμείο εύρωστο, σ’ ένα από τα πιο προβληματικά. Οι απώλειες για το ταμείο μας υπολογίζονται σε 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ.
3. Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια αποδέσμευσης από την Τράπεζα Αττικής. Μελετούσε, πότε την αύξηση της συμμετοχής της, πότε τη διάσωση της χρεοκοπημένης Proton Bank, πότε την αγορά άλλων τραπεζικών μετοχών (Εθνική), πρωτοβουλίες που μαθαίναμε μόνο από δημοσιεύματα. Η προοπτική υπαγωγής και της Τράπεζας Αττικής σε διαδικασία «κουρέματος», σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ΤΣΜΕΔΕ, πέρα από τις τεράστιες απώλειες λόγω εξαΰλωσης των μετοχών. Την ίδια ώρα, μέσω της Τράπεζας Αττικής, δανείζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με σκανδαλώδεις προϋποθέσεις συναλλαγής.
4. Αυτή τη σχεδιασμένη αρπαγή της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ, προέβλεψαν να «αντισταθμίσουν», με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας (κυρίως με την ανά τριετία υποχρεωτική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας), που άμεσα ξεκινούν από 15-25% και μελλοντικά ξεπερνούν το 90%. Οι ρυθμίσεις αυτές επιβλήθηκαν με το Ν 3986/11 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), ενώ με τον μεταγενέστερο Ν 4024/11, επιβάλλεται η αναδρομική εφαρμογή τους, από 1.7.2011.
Σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης, ανέχειας και ανεργίας, είναι επερχόμενη η στάση πληρωμών από τεράστιο ποσοστό μηχανικών, που με το κούρεμα, θα συντείνει στην κατάρρευση του Ταμείου, με απώλεια της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και της σύνταξης από χιλιάδες μηχανικούς, που εξωθούνται να εγκαταλείψουν άμεσα το επάγγελμα.
5. Σε αυτό τον επαγγελματικό μας αφανισμό επίσης οδηγούν, πλήθος ασφαλιστικές ρυθμίσεις της τελευταίας διετίας. Μεταξύ άλλων:

Συγκέντρωση Συνδικάτου ΙΓΜΕ ενάντια στην εφεδρεία


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ–
ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-
ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
………………………………………………………………………………………………………….………………………………………………….
Αθήνα 31/1/2011
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 10 πμ. ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Μεσογείων 119)
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Συντονιστικό πραγματοποίησε στις 25 του μήνα ανοιχτή Συνέλευση στα Προπύλαια όπου έκανε απολογισμό της δράσης του και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων. Πιο συγκεκριμένα εκτιμήθηκε ότι, παρά τις σημαντικές ρωγμές που υπέστη ο αντιδραστικός θεσμός της εφεδρείας από τους αγώνες μας, 64 συνάδελφοι «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών ΥΕ-ΔΕ από τους συγχωνευόμενους ΟΣΚ-ΘΕΜΙΣ-ΔΕΠΑΝΟΜ μπήκαν ήδη στην λίστα της εφεδρείας–απόλυσης, ενώ κινδυνεύουν άμεσα 200 περίπου συνάδελφοι από το ΙΓΜΕ. Θεωρούμε απαράδεκτο η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να στοχοποιούν εντέλει συγκεκριμένους εργαζόμενους ΥΕ-ΔΕ βγάζοντας τους στην εφεδρεία-απόλυση, όταν είναι πλέον φανερό ότι το μέτρο ακυρώθηκε στην πράξη αφού στους περισσότερους φορείς οι εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις. Απαιτούμε λοιπόν να σταματήσει τώρα και επίσημα το αντιδραστικό μέτρο της εφεδρείας και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που μπήκαν στη λίστα των εφέδρων. Παράλληλα εκατοντάδες συνάδελφοι από τον υπό κατάργηση ΟΔΔΥ, αλλά και από το ΙΓΜΕ παραμένουν απλήρωτοι με διάφορα προσχήματα. Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.
Το Συντονιστικό προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στο Δημόσιο ότι, πλέον η επίθεση στα δικαιώματά μας και πρώτα από όλα στην ίδια μας την δουλειά, μπαίνει στην τρίτη και πιο εφιαλτική φάση με την κατάργηση Δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, τις μαζικές απολύσεις μέσω της δήθεν «αξιολόγησης» και της απομάκρυνσης του «πλεονάζοντος» προσωπικού, με το μισθολόγιο-φτωχολόγιο και την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων κ.ά. Ο πραγματικός τους στόχος είναι η διάλυση του Δημοσίου, η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το «χτύπημα» κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής εργασίας με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Ειδικότερα δε για το θέμα της δήθεν «αξιολόγησης» τονίζουμε ότι, επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» μας την ίδια ώρα που δηλωμένος σκοπός τους είναι η μείωση των Υπηρεσιών κατά 30 % τουλάχιστον, η απομάκρυνση-απόλυση 150.000 και πλέον μόνιμων εργαζόμενων μέσα στην επόμενη διετία και η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας !
Μπροστά σε αυτή την άγρια επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας, απαιτείται δυναμική κλιμάκωση των αγώνων με ενιαία δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να σταματήσουν τους «διαλόγους» και να προκηρύξουν άμεσα προειδοποιητική Γενική Απεργία για τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ καλούμε Σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε Συνελεύσεις και αποφάσεις για Απεργία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ !

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

PSI: Η νέα μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

Αναδημοσίευση από Ίσκρα.
ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΣΥΡΕΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!
ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
Ένα νέο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα – από τα μεγαλύτερα στην πρόσφατη ιστορία μας - βρίσκεται επί θύραις.
Η βρώμικη συγκυβέρνηση του «δοτού» πρωθυπουργού προωθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, εντός των επόμενων ημερών και στο πλαίσιο του PSI, το αναγκαστικό «κούρεμα» των ομολόγων που διαθέτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ερήμην τόσο των διοικήσεων των Ταμείων, όσο και των ασφαλισμένων. 
Έγκυροι νομικοί και ασφαλιστικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι η πραγματοποίηση «κουρέματος» στα Ταμεία συνιστά βαρύτατο ποινικό αδίκημα, πολύ περισσότερο όταν θα επισυμβεί ερήμην των Ταμείων και των ασφαλισμένων!
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι ένα κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων θα επιφέρει ένα κύμα προσφυγών στη Δικαιοσύνη, ενώ οι υπεύθυνοι θα κατηγορηθούν για απιστία!
Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Η οικονομική ζημιά για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων συναρτάται από το τελικό ύψος του «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι τα ομόλογα τα οποία κατέχουν συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία αντιστοιχούν περίπου σε 24 δις ευρώ, με βάση την αρχική εκτίμηση για 50% «κούρεμα», τα ταμεία χάνουν άμεσα περί των 12,5 δις ευρώ, ενώ η συνολική απώλεια των προβλεπόμενων εσόδων στα Ταμεία μπορεί να φτάσει το 70%!!! Αν επιβεβαιωθούν δε οι πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για «κούρεμα» μεγαλύτερο του 50%, οι απώλειες θα καταστούν πολύ μεγαλύτερες!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πρώτα ανολοκλήρωτα στοιχεία, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου κυρίως κατέχουν:
ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 2,2 δις ευρώ
ΤΕΑΔΥ 1,7 δις ευρώ / Επικουρικό Δημοσίων Υπαλλήλων)
ΤΕΑΙΤ 600 εκατ. ευρώ / Επικουρικό Ιδιωτικού Τομέα)
ΕΤΑΠ - ΜΜΕ 350 εκατ. ευρώ / Εργαζομένων στον Τύπο)
ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ (συνολικά, μέσω και ΤτΕ) κατά 5 δις ευρώ / Μηχανικοί, Υγειονομικοί, Νομικοί
ΟΓΑ περίπου 1,5 δις ευρώ / Αγρότες

Συνέλευση ΣΜΤ 1η Φλεβάρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
http://www.somtechnik.gr/ Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561, Τηλ.: 6936760879, 6977806266
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος στο σύνταγμα
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε συνεργασία με το ΣΕΒ και την τρόικα επιδιώκει μια ιστορική βουτιά στην αξία των μισθών, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών.

Η εργοδοσία εξοπλισμένη με το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά σε αθρόες απολύσεις, επεκτείνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, μειώνει τους μισθούς, ενώ η στάση πληρωμών της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες τείνει να γίνει καθεστώς. Οι εργαζόμενοι μηχανικοί «επιβαρύνονται» με τα νέα υπέρογκα ασφαλιστικά χαράτσια για το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τα αποθεματικά όλων των ταμείων μετατρέπονται σε αντικείμενο λεηλασίας από το κεφαλαίο και τις τράπεζες.
Η ιστορική αυτή επίθεση διεξάγεται στα πλαίσια και με αφορμή την υπογραφή του PSI, τη σύναψη δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Με όλα τα παραπάνω επιδιώκεται μια υπερδεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής εκμετάλλευσης.
Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει εμπλακεί στον «κοινωνικό διάλογο» με τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του «εργατικού κόστους»!! Δεν κήρυξε καν 24ωρη απεργία την 17η Γενάρη. Δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο υποταγμένη είναι στις επιλογές του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του. Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε τίποτα τους «πρόθυμους» συνδικαλιστές, αλλά στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη.
Καλούμε όλα μέλη του σωματείου σε γενική συνέλευση για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας:

•    Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μην ψηφιστεί η νέα Δανειακή Σύμβαση της αντεργατικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος.
•    Ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, την εκ περιτροπή εργασία, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις απολύσεις.
•    Για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων συναδέλφων
•    Ενάντια στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τις νέες υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Την άμεση προκήρυξη κινητοποίησης για το ασφαλιστικό στις 3 Φλεβάρη.

Εξετάσεις για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Ξεκινά η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διάλυσης των πτυχίων των Πολυτεχνείων με την πλήρη εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ. Ήδη το ΙΕΚΕΜ και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ξεκίνησαν τα πρώτα επ' αμοιβή σεμινάρια, η πληρωμή και παρακολούθηση των οποίων, αποτελεί προαπαιτούμενο της συμμετοχής στις εξετάσεις που θα διοργανώσει το ΤΕΕ (το οποίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη υπόθεση). Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια συνεπώς. Και απαξίωση των πολυτεχνικών πτυχίων ανοίγοντας ένα φαύλο κύκλο πιστοποιήσεων, συνεχών εξετάσεων - σεμιναρίων και ιδιωτικοποίηση της παρεχόμενης γνώσης μια που αυτή προσφέρεται αποκλειστικά επ' αμοιβή (και καθόλου ευκαταφρόνητη μάλιστα, όπως δείχνει ο σχετικός πίνακας του ΙΕΚΕΜ, συνολικά ξεπερνά τα 900 €). Αν τους αφήσουμε ακολουθούν σύντομα οι "πιστοποιημένοι" ελεγκτές δόμησης, οι πιστοποιημένοι μελετητές κοκ:

ΚΩΔ. ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΥΠ1 ΕΝΕΠ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 480
ΠΡ1 ΕΝΕΠ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ -
ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ
ΥΠ2 ΕΝΕΠ ΛΕΒΗΤΩΝ & ΕΓΚ. ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 240
ΠΡ2 ΕΝΕΠ ΛΕΒΗΤΩΝ & ΕΓΚ. ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ
ΥΠ3 ΕΝΕΠ ΕΓΚ. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 240
ΠΡ3 ΕΝΕΠ ΕΓΚ. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Α.Χ.Μ.ΜΕΤ. Ψηφοδέλτιο Εκλογών ΠΣΔΜΜΜ

ΕΚΛΟΓΕΣ Π.Σ.Δ.Μ.Μ.Μ. 2012
Σας γνωρίζουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Μ.Μ.Μ. θα διεξαχθούν στις 12 Φεβρουαρίου 2012 στα γραφεία του συλλόγου.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο
Αριστερος Χώρος Μεταλλειολόγων ΜΕΤαλλουργών
(Α.Χ.Μ.ΜΕΤ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γενική Συνέλευση Τμ. Αρχιτεκτόνων Αττικής Δευτέρα 30.1.2012

Η οριστική Γενική Συνέλευση των αρχιτεκτόνων του Τμήματος Αττικής (η οποία αναβλήθηκε στις 11.1.2012 λόγω έλλειψης απαρτίας), θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 30.1.2012 στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος). Αναδημοσιεύουμε από http://syspirosiaristeronarxitektonon.blogspot.com

ΣΑΔΑΣ - Τμήμα ΑΤΤΙΚΗΣ
Βρυσακίου 15 & Κλάδου, 10555 Αθήνα, τηλέφωνο : 210.3213871
Email: tmattikissp @ gmail . com
Α.Π. 19 Αθήνα 18 Ιανουαρίου 2012

Π ρ ο ς

τα μέλη ΣΑΔΑΣ - Τμήματος Αττικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 1Η Γ. Σ. ΣΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η οριστική Γενική Συνέλευση των μελών μας του Τμήματος Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30.01.2012 και ώρα 18:30 , στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) με θέματα :

1. Εκλογή Προέδρου Γεν. Συνέλευσης

2. Ενημέρωση Δ.Σ. – Ανακοινώσεις
3. Ασφαλιστικό – Παντεχνική συγκέντρωση 03/02/2012
4. Απορύθμιση Θεσμικού Πλαισίου παραγωγής του δομημένου χώρου .

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 5 του Κανονισμού θα πραγματοποιηθεί «ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών».


Για το Διοικ. Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ της Συσπείρωσης προς τη ΓΣ ΣΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για το ΤΣΜΕΔΕ. 

Είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε βόμβα στο επάγγελμα, το Ταμείο, τις συντάξεις κλπ.
Η μέχρι στιγμής ευαισθητοποίηση των φορέων των μηχανικών είναι τραγική. Οι στιγμές είναι οριακές: Σε ένα μήνα θα αποστέλλονται σημειώματα με τις αυξήσεις των είσφορών...
Τα πάντα σήμερα κρέμονται από την αυτοπρόσωπη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ - Πρόταση της συσπειρωσης αριστερων αρχιτεκτονων προς τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ της 30.1.2012

ΘΕΣΕΙΣ ΓΣ ΣΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
30.01.2012

Οι μηχανικοί μπροστά στην κρίση

Αναρτούμε άρθρο του συναδέλφου Κ. Σαμδάνη, μέλους της συσπείρωσης, μέλους της κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕκαι μέλους ΔΣ ΣΜΤ Μακεδονίας.

Διανύουμε μία περίοδο κρίσης, στην οποία σχετικές ισορροπίες δυνάμεων- συμβιβασμοί ή και παραχωρήσεις μιας προηγούμενης περιόδου της αστικής τάξης με μεσαία κοινωνικά στρώματα διαρρηγνύονται στο όνομα της αντιμετώπισης της. Φυσικά, η κρίση δεν αποτελεί μια εγκεφαλική σύλληψη - συνομοσία των πολιτικών δυνάμεων της άρχουσας τάξης προκειμένου να βρεθεί το άλλοθι για την υλοποίηση της πιο επιθετικής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει υπάρξει μεταπολιτευτικά, αλλά αντικειμενική πραγματικότητα που αφορά στους κανόνες λειτουργίας του καπιταλισμού σε ένα συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξής του. Η απρόσκοπτη ανάπτυξή του με την εξασφάλιση των κερδών δεν μπορεί να βρει άλλη οδό από την συνεχή αναδιάρθρωση (αποδιάρθρωση πλέον)των παραγωγικών σχέσεων στους παραγωγικούς τομείς που εκμεταλλεύεται και αφετέρου την επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε τομείς που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται τα μεσαία μικροαστικά στρώματα με το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στο κεφάλαιο και ταυτόχρονης αύξησης του μεριδίου του. Ο κλάδος των μηχανικών δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτή τη διαδικασία. Κάθε άλλο μάλιστα καθώς η ταξική του διαστρωμάτωση, ο κοινωνικός του κατακερματισμός, απότοκο του τεχνικού καταμερισμού εργασίας, αλλά και η χρόνια έλλειψη συλλογικής τοποθέτησης του με μαζικούς όρους που να βάζει πάνω απ' όλα την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών απέναντι σε συντεχνιακές και συνδιαχειρηστικές λογικές, καθιστούν τον κλάδο αυτό ιδιαίτερα ευάλωτο στις διαθέσεις της κυβέρνησης – τρόικα - κεφαλαίου.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, και πρίν της έλευση της τρόικας και του μνημονίου στην Ελλάδα, προωθούνταν και πολλές φορές υλοποιούνταν από τα κόμματα εξουσίας μια πολιτική που σαν στόχο είχε να απογυμνώσει τους εργαζόμενους από κάθε διασφάλιση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί νόμοι που από κοινού προώθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίοι αποσκοπούσαν στην αποτοίχιση πτυχίου- επαγγελματικών δικαιωμάτων με ένα πλέγμα νόμων (ιδιωτικά πανεπιστήμια, ν.πλαίσιο, αξιολόγηση- φάκελο ατομικό δεξιοτήτων, Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης, Κέντρα Ελευθέρας Κατάρτισης), το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα καυτό μέτωπό αντιπαράθεσης κυρίως με το φοιτητικό κίνημα. Επίσης από πρό μνημονίου εποχή χρονολογούνται μια σειρά ρυθμίσεων, που αποτελούν πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου και όχι όπως παρουσιάζεται μια πολιτική που υλοποιείται με “βαριά καρδιά” μέχρι να ξεφύγει η χώρα από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και καθ' υπαγόρευση του μνημονίου: από τους αντιασφαλιστικούς νόμους με τις συνεχόμενες προσαυξήσεις στις εισφορές των ταμείων με την ταυτόχρονη περικοπή παροχών προς τους ασφαλισμένους, αλλά και την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών ταμείων (και μέσα σε αυτά και του ΤΣΜΕΔΕ) ως θεσμικό χρηματοδότη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ενοποίηση των ταμείων με την καταλήστευση των αποθεματικών τους, μέχρι και το “άνοιγμα” των “κλειστών” επαγγελμάτων και τη φοροεπιδρομή με το νέο φορολογικό.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων στον Τύπο

Η αφίσα για έντυπαΗ αφίσα σε ασπρόμαυρο

Αγώνας – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων στον Τύπο
ALTER / ΔΟΛ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ΕΡΤ / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 - Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου 

Γιαννιτσών 81 & Τζ.Κέννεντυ, έναρξη στις 7 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Σπ. Γραμμένος – Π. Δουρδουμπάκης – Αλ. Εμμανουηλίδης & Μ. Παπαγεωργίου – Μ. Ζαμάνη & The Angry Birds – Π. Θαλασσινός – Χρ. Θηβαίος – Κ. Θωμαΐδης – Illegal Operation – Alexis K. & Θ. Αναστόπουλος – Ε. Κουνενή – Γ. Κούτρας – Γ. Λεκόπουλος & Μ. Μεναχέμ – Lolek – Δ. Μητσοτάκης & Οι Ευδαίμονες – Θ. Μικρούτσικος – Mode Plagal – Π. Μουζουράκης – Λ. Παπαδόπουλος – Radiosol – Σπυριδούλα – Υπεραστικοί
Πρόσβαση στο κλειστό Περιστερίου:
Βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση της Λεωφόρου Καβάλας (Αθηνών-Κορίνθου) και Θηβών. ΧΑΡΤΗΣ
  1. Από Αθήνα – Γραμμή ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημήτριος – Αγ. Αντώνιος – στο  Τέρμα Αγ. Αντώνιος Περιστερίου παίρνουμε το λεωφορείο 821 (Αγ. Αντώνιος – Αγ. Αναστασία) και κατεβαίνουμε στη στάση ΓΗΠΕΔΟ ή εναλλακτικά από τον Αγ. Αντώνιο περπατάμε 10 λεπτά μέσω Σοφοκλή Βενιζέλου προς Αγ. Τριάδα και γήπεδο.
  2. Όσοι έρχονται από Δυτικές συνοικίες και Πειραιά – Λεωφοριακή γραμμή 703 (Μέσω Θηβών– Στάση Κέννεντυ, επί της Θηβών www.oasa.gr

Το χρονικό μιάς λεηλασίας (Fernando Solanas 2003)

Π. Πουλιόπουλος – Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα