Σχετικά με μας

Η συσπείρωση αριστερών μηχανικών αποτελεί μία ανεξάρτητη αριστερή πολιτικό-συνδικαλιστική παράταξη που δραστηριοποιείται στα ζητήματα του χώρου των μηχανικών σχεδόν 30 χρόνια με γνώμονα την υπεράσπιση των εργαζόμενων μηχανικών.
Παρεμβαίνει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ("εντός, εκτός και εναντίον") στα Σωματεία Μηχανικών και Τεχνικών (ΕΜΔΥΔΑΣ, ΣΜΤ, ΣΤΕΒ) και στους Επιστημονικούς Συλλόγους μέσα από ευρύτερα σχήματα - συσπειρώσεις.

"Όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψευτιά και την αμάθεια και να γράφει την αλήθεια έχει ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες.
Πρέπει να έχει το θάρρος να γράφει την αλήθεια παρόλο που παντού την καταπνίγουν· την εξυπνάδα να την αναγνωρίσει παρόλο που τη σκεπάζουν παντού· την τέχνη να την κάνει ευκολομεταχείριστη σαν όπλο την κρίση να διαλέξει εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποχτήσει δύναμη· την πονηριά να τη διαδώσει ανάμεσα τους.
Αυτές οι δυσκολίες είναι μεγάλες για κείνους που γράφουν κάτω απ’ το φασισμό, υπάρχουν όμως και γι’ αυτούς που τους κυνήγησαν ή που έφυγαν ακόμα και για όσους γράφουν στις χώρες της αστικής ελευθερίας".
Μπ. Μπρεχτ

Τελικό κείμενο κάλεσμα της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ