Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ξανά την Κυριακή στο Σύνταγμα για την ανατροπή!

Πρωτοβάθμια Σωματεία: Ξανά την Κυριακή στο Σύνταγμα για την ανατροπή!

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ - ΤΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ - ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ



Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων

Τα μνημόνια και οι αντιλαικές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα υποψήφια θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται.
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ 6μ.μ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.
Διαρκής αγώνας μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόϊκας.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα

Δεντροφύτευση και περιποίηση του ελαιώνα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

ΡΙΖΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Δεντροφύτευση και περιποίηση του ελαιώνα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ.

Πριν ένα χρόνο, πολίτες από όλη την Αθήνα φύτεψαν 1.150 ελιές δημιουργώντας έναν ελαιώνα εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κατά της εκποίησης του Ελληνικού και υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.


Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ. ξαναβρισκόμαστε στο ελαιώνα (είσοδος από την οδό Αεροπορίας - πύλη κανόε-καγιάκ):
  • για να τον επεκτείνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ελιές που δεν άντεξαν στον περσινό καύσωνα
  • για να περιποιηθούμε τις ελιές που έχουμε φυτέψει

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης,

η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό»,

η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό»

και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού-Αργυρούπολης «Βλαστός»

καλούν πολίτες και συλλογικότητες να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση, στην περιποίηση του ελαιώνα και τις άλλες δράσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα αυτή εντός του πρώην αεροδρομίου (καλλιτεχνικά δρώμενα, συλλογική κουζίνα, κτλ). Τους καλεί επίσης να «υιοθετήσουν» νέα ελαιόδεντρα, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ ανά δέντρο ή να αναλάβουν τη φροντίδα ελιών (πάσσαλος, λίπασμα, καθαρισμός), καταβάλλοντας το ποσό των 2€ ανά δέντρο.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση και στην περιποίηση του ελαιώνα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον και να παραγγείλουν δέντρα μέχρι τη Τετάρτη 27 Μαρτίου στα τηλ. 2132018726 (9.30-15.00), 2132026022 (10.30-14.00), 2132018745 και 6979145366.

“Μόνο από τη ΓΑΔΑ παιρνουμε εντολές!”

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου από την ΕφΣυν

Σε κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΕΤΑΑ (Ταμείο Επιστημόνων) στην οδό Μάρνη προχώρησαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες ασφαλισμένοι μηχανικοί, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που αποφάσισε το Ταμείο.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο νέος διορισμένος διοικητής του ΕΤΑΑ, Αντώνης Σελιανάκης, αφού πρώτα έφερε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει την κινητοποίηση, ακύρωσε εντελώς αυθαίρετα τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (με τεχνητή έλλειψη απαρτίας αφού έδιωξαν κάποια μέλη, ενώ ήταν μέσα η πλειοψηφία). Στη συνέχεια έθεσε ως προϋπόθεση διεξαγωγής του Δ.Σ. την παραμονή μόνο τριών εκπροσώπων στο κτίριο, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι γύρω στις 3 το μεσημέρι μπήκαν μέσα.

Λίγη ώρα αργότερα τα ΜΑΤ αποχώρησαν λέγοντας «εμείς μόνο από τη ΓΑΔΑ παίρνουμε εντολές»! Οι συγκεντρωμένοι μηχανικοί αποφάσισαν, σε επιτόπου συνέλευση που έγινε μέσα στο κτίριο, να παραμείνουν διεκδικώντας την πραγματοποίηση του Δ.Σ. ώστε να ακυρώσει προηγούμενη απόφασή του με την οποία εστάλησαν τα ειδοποιητήρια με τις υπέρογκες εισφορές. Επιπλέον, αποφάσισαν ότι δεν θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ αν δεν έχει ως πρώτο θέμα την ακύρωση της αύξησης των εισφορών. «Ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ πραξικοπηματικά παραβίασε απόφαση του οργάνου του οποίου προεδρεύει» σχολίασε ο Αντώνης Μαούνης από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

Aναλογιστική μελέτη

Video από ολόκληρη την κινητοποίηση της 28/3 στο ΕΤΑΑ

Οι Μηχανικοί που διαδηλώνουν μπροστά από το κτίριο του ΕΤΑΑ, μπαίνουν στο κτίριο προκειμένου να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ που θα είχε θέμα (σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ / ΕΤΑΑ στις 21.3.2013) την επανεξέταση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών και την ακύρωση των απεσταλμένων ειδοποιητηρίων με τις αυξημένες εισφορές. Ενώ οι συγκεντρωμένοι έμπαιναν στο κτίριο του ΕΤΑΑ, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απέκλεισαν την είσοδο. 

Οι συγκεντρωμένοι μηχανικοί στο κτίριο του ΕΤΑΑ απαιτούν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την είσοδο του κτιρίου και να επιτραπεί η είσοδος στους εκατοντάδες μηχανικούς που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο. Οι Μηχανικοί απαιτούν από τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ να μεσολαβήσει για την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί με δική του αποκλειστικά ευθύνη. Ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ κατεβαίνει στην αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ είσοδο του κτιρίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΤΕΕ και μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι απολαυστικές! 




Παιδικό αντιρατσιστικό παιχνίδι την Κυριακή 31/3 στο κτήμα Δρακόπουλου

Αναδημοσιεύουμε από http://epitropiktimadrakopoulou.blogspot.gr/
Φιλοξενούμε στο κτήμα Δρακόπουλου δραστηριότητες και παιχνίδι για παιδιά 3-10 ετών - με αντιρατιστικό χαρακτήρα - που διοργανώνει η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων (με την ευγενή βοήθεια της Στρούγκας από Ν. Φιλαδέλφεια).
Φέρτε τα παιδιά σας, κάτι να τσιμπήσουμε και την ανοιξιάτικη διάθεση σας.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Καταδικάζουν συνδικαλιστές για να τους θέσουν σε αργία



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 3 συνάδελφοι μας συνδικαλιστές (ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου στη Ν. Ιωνία, η Κική Καραγιώργου πρόεδρος του σωματείου στο Νέο Ηράκλειο και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Νίκος Μαυρουδής συνδικαλιστής και εκλεγμένος στο υπηρεσιακό συμβούλιο ) δικάζονταν για τη συμμέτοχη τους και δράση τους στον μεγάλο πολυήμερο αγώνα για τη δουλειά και το ψωμί των εργαζομένων στον δήμο του Νέου Ηράκλειου με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Η καταδίκη τους με τον νέο νόμο της τρικομματικής χούντας ανοίγει το δρόμο για να οδηγηθούν σε "αυτοδίκαιη αργία" και απόλυση.

Με ΜΑΤ η υποδοχή των μηχανικών σπό το Ταμείο τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΕ ΜΑΤ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ !
Εχθές πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στο τακτικό συμβούλιο του Δ.Σ του ΕΤΑΑ από μηχανικούς, μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, Σωματείων του κλάδου (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) και του ΤΕΕ.
Εκατοντάδες συναδέλφων συγκεντρώθηκαν μετά την αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Αυξήσεις τις οποίες υπερψήφισαν οι «εκπρόσωποι» των μηχανικών στα θεσμικά τους όργανα, στις οποίες όμως εναντιώνονται οι άνεργοι, απλήρωτοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί που καλούνται να τις πληρώσουν. Τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στο Δ.Σ και την είσοδό τους στο κτίριο του ΕΤΑΑ προσπάθησε να σταματήσει ο διορισμένος από την κυβέρνηση και την τρόϊκα νέος Πρόεδρός του και “συνάδελφος” κ. Σελλιανάκης, με την συνδρομή των ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων, πράγμα που δεν κατάφερε. Οι συγκεντρωμένοι με την αποφασιστικότητα τους κατάφεραν να μπουν, να κάνουν σαφή την αντίθεσή τους στα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου καθώς και στον κ. Σελλιανάκη προσωπικά, ο οποίος έσπευσε να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να αποφύγει τη συνεδρίαση του οργάνου, παρουσία των μηχανικών.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι συγκεντρωμένοι έμειναν στο κτίριο απαιτώντας την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. Στην ίδια κατεύθυνση υποχρεώθηκε να καλέσει και η Δ.Ε του ΤΕΕ, μέσω των τριών εκπροσώπων της στο ΕΤΑΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται η κατακραυγή των συναδέλφων για τη συναίνεση της στην εφαρμογή των μνημονικών πολιτικών. Μετά από συνέντευξη τύπου και ανοικτή συζήτηση των συγκεντρωμένων, τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν οι συνάδελφοι από το κτίριο.
Ο στόχος, της ακύρωσης των ληστρικών αυξήσεων παραμένει ανοιχτός. Γι αυτό θεωρούμε ό,τι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποίσεων μας.
Άμεσα καλούμε :
  • Σε παράσταση στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ το Σάββατο 30/3 στις 10π.μ στο αμφ. του ΤΕΕ
  • Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, όποτε αυτό συγκληθεί, απαιτώντας να συζητηθεί ως πρώτο θέμα η ακύρωση της απόφασης αποστολής των ειδοποιητηρίων με τις ληστρικές εισφορές. Σε κάθε άλλη περίπτωση το όργανο δε νομιμοποιείται να συνεδριάσει.
  • Στην ανοικτή συνέλευση μηχανικών που θα γίνει την Παρασκευή 5/4 στις 6:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
Καλούμε τους συναδέλφους σε στενή παρακολούθηση των εξελίξεων και σε επαγρύπνηση, με στόχο να αποτρέψουμε το συνηθισμένο «κρυφτούλι» των Διοικήσεων πίσω από διαδικασίες, και προφάσεις.
29/3/2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά

Αναδημοσίευση άρθρου του Άρη Χατζηστεφάνου από http://info-war.gr
Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά
Κύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες
Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».
Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό».
Όπως μεταδίδει επίσης ο ASTRA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί. Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.
Υπενθυμίζεται ότι Αρχές της Κύπρου έχουν κατηγορήσει τον Βγενόπουλο ότι επί διοίκησής του δόθηκαν αμφιλεγόμενα δάνεια. Στη συνέχεια τον εξανάγκασαν να εγκαταλείψει την προεδρία της Marfin Bank την οποία ανέλαβε ο σημερινός υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Το παρασκήνιο των κινήσεων της Marfin είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο το πρακτορείο Reuters
Μήπως λοιπόν η τραπεζική λεηλασία της Κύπρου από την Ελλάδα (και όχι μόνο από τη Γερμανία) εξηγεί καλύτερα την υποχωρητική στάση του Α.Σαμαρά; Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος έστησε την πολιτική του καριέρα με εθνικιστικές κορώνες για τα εθνικά θέματα, όφειλε να ανεβάσει τους τόνους, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, για να σώσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Το γεγονός ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι είναι απλώς νενέκος του Βερολίνου ή μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Μήπως δηλαδή είναι αυτό που ο Γκολντόνι αποκαλούσε… υπηρέτης δυο αφεντάδων.
Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι βαθιά συνδεδεμένο με επιχειρηματίες και εφοπλιστές (βλ. Κρανιδιώτης – Μελισσανίδης). Μένει να δούμε αν και τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης παίζουν παρόμοιο παιχνίδι.
Προβληματική όμως είναι η θέση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλου ο οποίος διατηρούσε στην Κύπρο οικογενειακές καταθέσεις 650 χιλιάδων ευρώ.
Προφανώς τίποτα δεν είναι παράνομο. Πόσο ηθικό είναι όμως να διαπραγματεύεσαι για το μέλλον μιας χώρας η οποία αποτελεί και προσωπικό σου κουμπαρά;
Η υπόθεση πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνει το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter: Όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, εισβάλλουν στην Κύπρο. Μόνο που αυτή τη φορά η χούντα είναι τραπεζική.

Πουλιά στα Βάλτο

probolhΟι Σύλλογοι Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια διοργάνωσης κοινών δράσεων πρωτοβάθμιων συλλόγων εργαζομένων σας καλούν στην προβολή της ταινίας «Πουλιά στα Βάλτο» της Αλίντα Δημητρίου.
Η ταινία (2008, 104΄) αναφέρεται αποκλειστικά σε γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Γυναίκες, που όμοια με τους άνδρες, πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Την ταινία θα προλογίσει ο Πέτρος Κοματάς, μέλος του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια Ιστορική Μνήμη».

Παρασκευή 29/3, 9.00 το βράδυ στο χώρο της Περιφέρειας, Δημητρίου Υψηλάντου 1 και Ακτή Δυμαίων στον 4ο όροφο. 

Φωτογραφία από το νέο γραφείο του προέδρου του ΕΤΑΑ

Φωτογραφία από το γραφείο του διορισμένου από την τρόϊκα εσωτερικού και εξωτερικού νέου προέδρου του ΕΤΑΑ και "συναδέλφου" Σελιανάκη. Το βιογραφικό του εδώ, τα ενδιαφέροντα του προφανή. Τα σχόλια είναι περιττά. Ή εμείς...ή αυτοί.


Ανάκληση των νέων ασφαλιστικών εισφορών διεκδικούν οι μηχανικοί

Αναδημοσίευση από την Αυγή

Με αίτημα την ανάκληση της καταστροφικής απόφασης του ΕΤΑΑ τον Αύγουστο, n οποία επιβάλλει την καταβολή από τους μηχανικούς νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου το συντομότερο δυνατόν, δεκάδες μηχανικοί, σε συνέλευσήτους, αποφάσισαν να παραμείνουν στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου). Είχε προηγηθεί το μεσημέρι απόπειρα του προέδρου, Αν. Σελιανάκη, να εμποδίσει, καλώντας τα MAT στην είσοδο και εντός του κτηρίου, τους συγκεντρωμένους μηχανικούς να ανέβουν στον δεύτερο όροφο, όπου ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, την οποία και τορπίλισε. Η διοικούσα επιτροπή του TEE, φορείς και συλλογικότητες των μηχανικών, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε απόφαση αύξησης των ασφαλιστικών, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση χθες, στις δύο το μεσημέρι, έξω από το ΕΤΑΑ. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αργά το απόγευμα, καταγγέλθηκε n απαράδεκτη στάση του προέδρου να καλέσει τα MAT με σκοπό να απομακρύνει τους μηχανικούς από το ταμείο τους, αλλά και n ενέργειά του να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη απαρτίας ώστε να διαλύσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΕΤΑΑ, αφού με πρωτοβουλίες του αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου και τρίτοι που συμμετέχουν στο συμβούλιο, ενώ οι εκπρόσωποι των μηχανικών ήταν στις θέσεις τους. Ο Αν. Μαούνης χαρακτήρισε πραξικοπηματική την κίνηση του προέδρου να μην συμπεριλάβει σκόπιμα στα θέματα της χθεσινής ημερήσιας διάταξης τις αυξήσεις των εισφορών, αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, με υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία, παρότι του το ζήτησαν εγκαίρως και τεκμηριωμένα οι φορείς των μηχανικών, n διοίκηση του Κλάδου Μηχανικών του ΕΤΑΑ και n πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. ΕΤΑΑ στην προηγούμενη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Ο πρόεδρος του TEE, Xρ. Σπίρτζης, σημείωσε ότι n επιβολή εξοντωτικών εισροών στοχεύει αφενός στη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και αφετέρου να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από το επάγγελμα χιλιάδων επιστημόνων, μηχανικών, γιατρών κ.ά. Προειδοποίησε δε ότι το ταμείο τους καταρρέει, καθώς αναλογιστική μελέτη δείχνει πως έχει ζωή 10 ετών και ήδη προ νέων αυξημένων εισφορών ένας στους δύο μηχανικούς αδυνατεί να πληρώσει. Κλούβα των MAT βρισκόταν μέχρι αργά στη γωνία Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου, ενώ στην είσοδο του κτηρίου δέσποζε πανό με τα συνθήματα «STOP στη ληστρική αύξηση εισφορών», «Δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία» και υπογραφή Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

Οι νέες αυξημένες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ για τους μισθωτούς μηχανικούς

Ανακοινώθηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ αναπροσαρμογές στον υπολογισμό των μηνιαίων Εισφορών Mισθωτών Mηχανικών από την 01/01/2013. Όπως θα δείτε και στους αναλυτικούς πίνακες που παραθέτουμε, ενσωματώνονται αλλαγές που προκύπτουν από το Ν. 4093/2012 (μνημόνιο 3) και το Ν. 3986/2011 (μεσοπρόθεσμο).

Συγκεκριμένα:
1. Αναπροσαρμόζεται το ανώτατο όριο υπολογισμού εισφορών Παλαιών Ασφαλισμένων έως του ποσού των 5546,80€ από την 01/01/2013, για όλους τους κλάδους ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ (βάσει του Ν. 4093/2012, μνημόνιο 3). Αυτό έχει ως συνέπεια οι μισθωτοί - ασφαλισμένοι πριν το 1993 - που έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 2000 € μεικτά (περίπου το παλιό πλαφόν που τους προστάτευε) θα δουν τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις να εκτινάσσονται μια και αυτές θα υπολογίζονται για το σύνολο των αποδοχών τους. Ενδεικτικά για κάθε 100 € μεικτού μισθού παραπάνω από τα 2000 € αυτές είναι 15,83 μείωση μισθού για τον εργαζόμενο. 

2. Αναπροσαρμόζονται τα ποσά εισφορών Παλαιών Aσφαλισμένων για τον Κλάδο Ειδικής Προσαύξησης του ΤΣΜΕΔΕ από την 01/01/2013 (βάσει του Ν. 3986/2011, μεσοπρόθεσμο). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αύξηση στην κράτηση από τα 83 € στα 97 € το μήνα (μείωση στο μισθό 14 € το μήνα).

3. Για τους Νέους Ασφαλισμένους που είχαν προηγούμενη προϋπηρεσία ως ελεύθεροι επαγγελματίες και οι οποίοι -βάσει της προϋπηρεσίας τους- κατατάσσονται στη 2η ασφαλιστική κατηγορία, προκύπτει διαφοροποίηση εισφορών για τον κλάδο ειδικής προσαύξησης από την ημερομηνία ένταξης στη συγκεκριμένη ασφαλιστική κατηγορία. Η συγκεκριμένη μεταβολή ορίζεται από το ταμείο με βάση τα στοιχεία μητρώου ασφαλισμένων που διαθέτει. Αυτό σημαίνει ότι οι μετά το 1993 ασφαλισμένοι μισθωτοί αλλάζουν ασφαλιστική κατηγορία (από την 1η στη 2η), μόνο αν έχουν διανύσει τουλάχιστον τρία χρόνια ως ελεύθεροι επαγγελματίες από την 1/1/2007 και μετά και ταυτόχρονα την περίοδο αυτή είχαν ενταχθεί στον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης. Οι υπόλοιποι παραμένουν στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και δεν αλλάζουν αυτόματα κάθε 3 χρόνια όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Παραμένει βεβαίως ο κίνδυνος για όλους, η Ειδική Προσαύξηση να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω (σήμερα 12% της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά ο άθλιος Ν.3518/2006 έχει πρόβλεψη ότι μπορεί να φτάσει στο 20%).


Και οι μισθωτοί μηχανικοί συνεπώς δεν εξαιρούνται των ληστρικών αυξήσεων και πρέπει μαζί με τους  άνεργους, αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους να συνεισφέρουν στον αγώνα για την ανατροπή τόσο των αυξήσεων αυτών, όσο και των πολιτικών και κυβερνήσεων που τις επιβάλλου.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχει happy end στην ευρωζώνη. Μετωπική οργάνωση και αγώνας για την έξοδο.

Αναδημοσιεύουμε από το antapocrisis.gr άρθρο του συναδέλφου και μέλους της συσπείρωσης Ν. Γαλάνη

Μέσα σε μία εβδομάδα τα συναισθήματα αλλά και το φρόνημα του ελληνικού και του κυπριακού λαού ανατράπηκαν δραματικά. Από την ανάκτηση της περηφάνειας και της αξιοπρέπειας, από την αναζωπύρωση της ελπίδας με το όχι της κυπριακής βουλής, οδηγήθηκε στην αμηχανία και στον παραλυτικό δρόμο της αποδοχής της μοίρας που την καθορίζουν οι ισχυροί. Μέσα σε λίγες μέρες και στην Κύπρο το ευρωπαϊκό όνειρο έγινε εφιάλτης, η «ευρωπαϊκή οικογένεια» έδειξε ότι αποτελείται από λύκους και πρόβατα. Το καταλαβαίνουν σιγά σιγά αλλά επώδυνα οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ελλάδας, της Ισπανίας (κούρεμα των καταθέσεων και εκεί), της Ιταλίας, της Πορτογαλίας κτλ. Αυτό ακριβώς είναι και το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο σημείο. Η αφύπνιση των λαών για τη θηλιά που λέγεται ευρωζώνη, αποτελεί τεράστια υλική δύναμη, αφετηρία και δυνατότητα ανατροπής.
Μέσα σε επτά ημέρες έσκασε η φούσκα της πολιτικής της διαπραγμάτευσης εντός της ευρωζώνης, που με τόση επιμονή, δογματισμό και αλαζονεία διατύπωνε το πολιτικό και οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ (παλιοί και νέοι ευρωλάγνοι).
Μέσα σε μία εβδομάδα, ο Σαμαράς και το συγκυβερνητικό καρτέλ των πολιτικών εκπροσώπων του κεφάλαιου, των υποτακτικών της τρόικας, ενώ έχαναν συνεχώς, τώρα εμφανίζονται «δικαιωμένοι» για την τριετή πολιτική τους. Δεν κερδίζουν πλέον μόνο χρόνο, κερδίζουν μία μάχη και εμπεδώνουν τη μνημονιακή πολιτική τους. Σηκώνουν πιο ψηλά τη σημαία ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Κερδίζουν ένα παιχνίδι που τους χάρισε ο αντίπαλος. Δυστυχώς οπλίζονται περισσότερο για να συνεχίσουν τη μνημονιακή πολιτική, για νέα μέτρα, για περισσότερη καταστροφή στο βιοτικό επίπεδο, στο μισθό, στο δικαίωμα στην εργασία, για την πλήρη υποταγή και εκμετάλλευση των δυνάμεων της ζωντανής εργασίας.
Τρία χρόνια μνημόνιο, τρία χρόνια ελεγχόμενης χρεωκοπίας της χώρας για να κρατηθεί μέσα στο ευρώ, για να μην απειληθούν οι τράπεζες, το κεφάλαιο, τα ευρωπαϊκά και δη τα γερμανικά συμφέροντα. Τρία χρόνια καταστροφής με συνέπειες που μας έχουν γυρίσει πολύ πιο πίσω από την εποχή της δραχμής αλλά με νόμισμα ευρώ. Πόση θα ήταν η «καταστροφή» και οι συνέπειες, αν τρία χρόνια πριν ο λαός και η αριστερά είχαν επιβάλει λύση εξόδου από το ευρώ; Σήμερα θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση σε σχέση με την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς, τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση του ανθού της κοινωνίας και το ανυπολόγιστο κόστος της ατομικής, κοινωνικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Σε κατάληψη το κτίριο του ΕΤΑΑ


Αντιγράφουμε από το http://www.toxrima.gr/. και αναρτούμε και κάποιες πρώτες φωτογραφίες. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για όσα τραγελαφικά συνέβησαν σήμερα αργότερα. Ο νέος διορισμένος διοικητής του ΕΤΑΑ "συνάδελφος" Σελιανάκης αφού πρώτα έφερε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει την κινητοποίηση, δεν είχε καν βάλει ως θέμα προς συζήτηση την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, πραξικοπηματικά ακύρωσε (με τεχνητή έλλειψη απαρτίας) τη συνεδρίαση του ΔΣ. Οι συγκεντρωμένοι μηχανικοί αποφάσισαν, σε επιτόπου συνέλευση που έγινε μέσα στο κτίριο, να παραμείνουν διεκδικόντας την πραγματοποίηση του ΔΣ ώστε να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση του με την οποία εστάλησαν τα ειδοποιητήρια με τις ληστρικές εισφορές. Σε κάθε περίπτωση αποφάσισαν δε θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΤΑΑ αν δεν έχει ως πρώτο θέμα την ακύρωση της αύξησης των εισφορών. Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου και οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι αποχωρήσαμε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
 
Σε κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΕΤΑΑ (ταμείο επιστημόνων) προχώρησαν εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ταμείου διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που αποφάσισε το ταμείο. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ασφαλισμένους εκτός του ταμείου, αφού με τις κατασκευές να έχουν καταρρεύσει, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι δεν έχουν να διαθέσουν τα υπέρογκα ασφάλιστρα και πλέον χάνουν τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
Έξω από το κτίριο έχουν καταφθάσει διοιμιρίες ΜΑΤ και κλούβες, ενώ το κλίμα είναι φορτισμένο.
Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών και ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ είναι:
“Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες-Αύξηση των συντάξεων.
Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας, στο ύψος του βασικού μισθού ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχ/κοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.
Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού, με τη δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων”.

Νέα ήθη: έξω χαραμοφάηδες επίορκοι και λοιποί «ύποπτοι»

Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"

Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Η μεταρρυθμιστική ευχολογία είναι συχνά κοινότοπη. Όταν μας λένε ότι η αθλιότητα πρέπει να αναστραφεί, ότι η κοινωνία πρέπει να γίνει πιο δίκαιη και πιο ελεύθερη, ότι η εθνική οικονομία πρέπει να ανακάμψει, ότι η βία πρέπει να αποδοκιμάζεται ή ότι η αναξιοπιστία είναι βλαπτική, είναι σαν να μας διαβεβαιώνουν πως είναι καλύτερα να είμαστε νέοι, πλούσιοι, ωραίοι και υγιείς παρά γέροι, πένητες, κακομούτσουνοι και κατάκοιτοι. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι παραινέσει αυτές τείνουν συχνά να είναι επικοινωνιακά πειστικές. Ακόμα και όταν δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για πραγματικές «λύσεις», οι ανέξοδες ρητορικές γενικεύσεις μπορεί πάντα να προσφέρουν επιφάσεις συναινέσεων. Με αυτήν την έννοια λοιπόν, η κοινοτοπία εμφανίζεται συχνά σαν από μηχανής θεός. Εγκλωβισμένοι στην ασφυξία του αυτονόητου, οι πολίτες ούτε χρειάζεται ούτε τολμούν να προβληματίζονται για «λεπτομέρειες».

Σε τέτοια ακριβώς πλαίσια θα πρέπει να ενταχθεί το πάνδημο αίτημα «εξυγίανσης» των κρατικών μηχανισμών. Όλοι θα συμφωνήσουν πως ο «πάσχων» δημόσιος τομέας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, ότι οι «επίορκοι» πρέπει να εξοβελιστούν, ότι η διαφθορά πρέπει να παταχθεί και ότι οι τεμπέληδες και οι κοπανατζήδες πρέπει να απομακρυνθούν. Και όλοι αναγνωρίζουν πως οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ολιγωρία απειλεί να αποδειχθεί μοιραία.


Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο απλά. Ακόμα και αν ακούγονται ευλογοφανείς οι κοινότοπες αυτές γενικολογίες, μπορεί να είναι υποβολιμαίες και αποπροσανατολιστικές. Ο αποφαντικά μεταρρυθμιστικός λόγος τείνει πάντα να λέει τη μισή μόνο αλήθεια παρακάμπτοντας τις αντιφάσεις που κατ' ανάγκην ενυπάρχουν σε όλα τα αξιακά και πολιτικά διακυβεύματα. Από τη στιγμή που γίνεται δεκτό πως, για να είναι δυνατόν να λειτουργεί αποτελεσματικά και ορθολογικά ο πάσχων δημόσιος τομέας, θα πρέπει να προσλαμβάνεται και να λειτουργεί ακριβώς όπως και ο υγιής ιδιωτικός, δεν υπάρχουν πλέον αξιακά διλήμματα και ο φαύλος κύκλος τετραγωνίζεται. Η μόνη εγγύηση για την καλή λειτουργία του κράτους είναι να ακολουθεί πιστά τα αγοραία πρότυπα.

Υπάρχει όμως και το τίμημα, θα πρέπει ταυτόχρονα να υπονομευθούν ή και να αποδυναμωθούν οι συμβολικές και πολιτικές σκοπιμότητες που σφράγιζαν την ιδέα του δημόσιου τομέα και του δημόσιου συμφέροντος με την ιστορική τους ιδιαιτερότητα. Οι κρατικοί μηχανισμοί καλούνται να λειτουργούν με μόνα κριτήρια την παραγωγική τους αποτελεσματικότητα και τη (μετρήσιμη) «ποσότητα» του παραγόμενου «έργου». Καλοί τελωνοφύλακες είναι εκείνοι που εντοπίζουν περισσότερα λαθραία, καλοί καθηγητές ΑΕΙ εκείνοι που απονέμουν διπλώματα σε περισσότερους φοιτητές και γράφουν περισσότερες αράδες, καλοί αστυνομικοί εκείνοι που συλλαμβάνουν περισσότερους έγχρωμους μικροπωλητές και καλοί δικαστές όσοι εκδίδουν περισσότερες αποφάσεις σε λιγότερο χρόνο. Η ποιότητα υποκλίνεται στην ποσότητα, η συμβολική επικύρωση των κοινών αξιών αποτιμάται από το υλικό τους κόστος, η δίκαιη, κριτική και επιεικής στάθμιση αντιφατικών καταστάσεων υποτάσσεται στον αυτοματισμό της παραγωγικής μεγιστοποίησης.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ την Πέμπτη 21.3.2013

 (Απόσπασμα από τη συνεδρίαση)

Παρέμβαση της ΔΕ του ΤΕΕ και μερικών δεκάδων συναδέλφων από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στη συνεδρίαση του ΔΣ του  ΕΤΑΑ την Πέμπτη 21.3.2013. Όλοι ξανά σήμερα
στη συνεδρίαση του ΔΣ του  ΕΤΑΑ να ανατρέψουμε την υλοποίηση των εξοντωτικών εισφορών.

Η ΔΕ/τεε δια του προέδρου Σπίρτζη και αρκετών μελών της (Μακέδος, Πρωτονοτάριος, Κουρνιώτης, Σεραφίδης, Τσουκαλάς, Μπούμης, Σταγιάννη, Κυριακόπουλος, Κοντομάρης) + Σιούνας από προεδρείο Α/τεε παρεβρέθηκε με την τελευταία απόφασή της (19.3.2013) καταθέτοντάς την στη ΔΕ/ΕΤΑΑ και ζητώντας για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν οι νέες αυξημένες εισφορές διότι:

- είναι αντισυνταγματικές, θέτουν σε κίνδυνο το ταμείο, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει, εκκρεμεί η προσφυγή στο ΣΤΕ

Όπως αποκαλύφθηκε απο τα λεγόμενα του προέδρου ΕΤΑΑ κου Σελλιανάκη, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση της ΔΕ/ΕΤΑΑ με 25ο Θέμα την εισήγηση της υπηρεσίας για την άμεση αποστολή των νεων ειδοποιητηρίων οι παρόντες εκπρόσωποι των μηχανικών κκ. Γαμβρίλης, Βασιλείου, Πουλάκης δεν έφεραν καμιά αντίρρηση, ούτε έδωσαν στα υπόλοιπα μέλη του ΕΤΑΑ να καταλάβουν περί τίνος επρόκειτο με το επιχείρημα ότι δήθεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για "ενημέρωση" της υπηρεσίας και όχι για απόφαση!

Στο παραπάνω απόσπασμα οι κκ Γαμβρίλης (πρόεδρος της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ) και Βασιλείου (εκπρόσωπος της ΔΕ του ΤΕΕ) διατείνονται κόντρα στους ισχυρισμούς του προέδρου του ΕΤΑΑ κου Σελλιανάκη, πως δεν πάρθηκε ποτέ απόφαση για αποστολή ειδοποιητηρίων με τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ.

Εντωμεταξύ τα σημειώματα έφτασαν ήδη στα γραμματοκιβώτια μας.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Μηχανισμός Κινεζοποίησης της Εργασίας

Αναδημοσίευση από RProject του Ηλία Ιωακείμογλου

Μία ανάλυση των θεσμικών, οικονομικών και παράνομων στοιχείων ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού κινεζοποίησης της εργασίας.
Ο ελά­χι­στος μι­σθός θα κα­θο­ρί­ζε­ται στο εξής από την κυ­βέρ­νη­ση, και για τον σκοπό αυτόν, το Υπουρ­γείο Ερ­γα­σί­ας ετοι­μά­ζει έναν Μη­χα­νι­σμό Κα­θο­ρι­σμού του Κα­τώ­τα­του Μι­σθού και Ημε­ρο­μι­σθί­ου (Ν.4093/2012). Πρό­κει­ται για συλ­λο­γι­κή δια­δι­κα­σία με προ­σχη­μα­τι­κή συμ­με­το­χή των ερ­γα­τι­κών συν­δι­κά­των που θα κα­θο­ρί­ζει τον ελά­χι­στο νό­μι­μο μισθό με ψευ­δο-επι­στη­μο­νι­κή επι­κύ­ρω­ση από τους γνω­στούς κα­θε­στω­τι­κούς οι­κο­νο­μο­λό­γους. Η δια­δι­κα­σία αυτή θα απο­τε­λεί επι­μέ­ρους στοι­χείο ενός ευ­ρύ­τε­ρου μη­χα­νι­σμού που θα μπο­ρού­σα­με να ονο­μά­ζου­με στο εξής Μη­χα­νι­σμό Κι­νε­ζο­ποί­η­σης της Ερ­γα­σί­ας και ο οποί­ος θα έχει την εξής δομή και λει­τουρ­γία:

Τα θε­σμι­κά στοι­χεία

Στον επι­χει­ρη­μα­τι­κό τομέα της οι­κο­νο­μί­ας, οι μι­σθοί δια­μορ­φώ­νο­νται από τις αντι­κρουό­με­νες απαι­τή­σεις και τον συ­σχε­τι­σμό ισχύ­ος με­τα­ξύ των επι­χει­ρή­σε­ων και των ερ­γα­ζο­μέ­νων, με­τα­ξύ ορ­γα­νώ­σε­ων των ερ­γο­δο­τών και των μι­σθω­τών. Όμως, ο κοι­νω­νι­κός αντα­γω­νι­σμός για τη δια­μόρ­φω­ση του μι­σθού διε­ξά­γε­ται μέσα σε ένα θε­σμι­κό πλαί­σιο που κα­θο­ρί­ζε­ται από την ερ­γα­σια­κή νο­μο­θε­σία και τις κα­το­χυ­ρω­μέ­νες συμ­φω­νί­ες με­τα­ξύ επι­χει­ρή­σε­ων και ερ­γα­ζο­μέ­νων. Όσο πιο ευ­νοϊ­κό είναι το θε­σμι­κό πλαί­σιο της αγο­ράς ερ­γα­σί­ας για τους ερ­γα­ζό­με­νους, τόσο πιο υψη­λός είναι ο ανα­γκαί­ος μι­σθός, τόσο πιο υψη­λός είναι ο μέσος μι­σθός, και αντι­στρό­φως. Με αυτήν την έν­νοια υπάρ­χει ένας νο­μι­κός κα­θο­ρι­σμός των μι­σθών που ορί­ζει το θε­σμι­κό πλαί­σιο των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων και επη­ρε­ά­ζει τους συ­σχε­τι­σμούς δύ­να­μης. Ο κα­θο­ρι­σμός αυτός έχει με­τα­τρα­πεί δρα­μα­τι­κά κατά τα τε­λευ­ταία έτη:
Πρώ­τον, οι μι­σθοί των ερ­γα­ζο­μέ­νων στις Δη­μό­σιες Επι­χει­ρή­σεις ορί­ζε­ται νο­μο­θε­τι­κά ότι θα είναι σε αρ­μο­νία με το νέο μι­σθο­λό­γιο του Δη­μό­σιου Το­μέ­α1, ενώ οι μι­σθοί στο δη­μό­σιο τομέα θα είναι σε αρ­μο­νία με τους μι­σθούς του ιδιω­τι­κού τομέα. Ως εκ τού­του, οι με­τα­βο­λές στους μι­σθούς του ιδιω­τι­κού τομέα θα απο­τε­λούν στο εξής γνώ­μο­να για τους λοι­πούς μι­σθούς.
Δεύ­τε­ρον, επι­βάλ­λε­ται δια νόμου ρήτρα ευ­θυ­γράμ­μι­ση­ς2 του ελά­χι­στου μι­σθού ένα­ντι της Πορ­το­γα­λί­ας και των χωρών της Κε­ντρι­κής και της Νο­τιο-ανα­το­λι­κής Ευ­ρώ­πης, επο­μέ­νως η διαιώ­νι­ση της ίδιας απο­τυ­χη­μέ­νης πο­λι­τι­κής που ασκεί­ται κατά τα τε­λευ­ταία έτη. Πρό­κει­ται για απο­τυ­χη­μέ­νη πο­λι­τι­κή, διότι έχει επι­τύ­χει μεν με­γά­λες μειώ­σεις του κό­στους ερ­γα­σί­ας, όχι όμως και των τιμών των εγ­χω­ρί­ως πα­ρα­γο­μέ­νων προ­ϊ­ό­ντων (υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο τε­λι­κός δια­κη­ρυγ­μέ­νος στό­χος αυτής της πο­λι­τι­κής είναι ακρι­βώς αυτή η μεί­ω­ση των τιμών).
Τρί­τον, έχει επι­βλη­θεί μο­νο­με­ρής νο­μο­θε­τι­κός κα­θο­ρι­σμός του κα­τώ­τα­του μι­σθού από 1-4-2013, για τον οποίο οι συν­δι­κα­λι­στι­κές ορ­γα­νώ­σεις των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των ερ­γο­δο­τών θα εκ­φρά­ζουν απλώς την γνώμη τους3.

Τα οι­κο­νο­μι­κά στοι­χεία

O μέσος μι­σθός στον επι­χει­ρη­μα­τι­κό τομέα της οι­κο­νο­μί­ας, δια­μορ­φώ­νε­ται στην αγορά ερ­γα­σί­ας, και σε μια οποια­δή­πο­τε ανα­πτυγ­μέ­νη οι­κο­νο­μία και οποια­δή­πο­τε στιγ­μή, εξαρ­τά­ται κυ­ρί­ως από δύο πα­ρά­γο­ντες: από το πο­σο­στό ανερ­γί­ας και από τον "μισθό ανα­φο­ράς" δη­λα­δή έναν μισθό που θε­ω­ρεί­ται "ανα­γκαί­ος", "δί­καιος", "κα­νο­νι­κός" μι­σθός, δη­λα­δή έναν μισθό που επι­τρέ­πει στους ερ­γα­ζό­με­νους να συ­ντη­ρού­νται και να ανα­πα­ρά­γο­νται συμ­με­τέ­χο­ντας στον γε­νι­κό πλού­το της κοι­νω­νί­ας. Ένα ση­μα­ντι­κό στοι­χείο για τον κα­θο­ρι­σμό του ανα­γκαί­ου μι­σθού, επο­μέ­νως και του μέσου μι­σθού, είναι ο ελά­χι­στος μι­σθός, διότι απο­τε­λεί "μισθό ανα­φο­ράς", διότι κα­θο­ρί­ζει το μέτρο του ανα­γκαί­ου μι­σθού, του απα­ραί­τη­του μι­σθού για την απλή, ανει­δί­κευ­τη ερ­γα­σία, για τους ανει­δί­κευ­τους ερ­γα­ζό­με­νους. Όταν με­τα­βάλ­λε­ται ο ελά­χι­στος μι­σθός, ολό­κλη­ρη η μι­σθο­λο­γι­κή κλί­μα­κα τεί­νει να ανα­δο­μη­θεί με βάση τον ελά­χι­στο μισθό ώστε να δια­τη­ρού­νται λί­γο-πο­λύ στα­θε­ρές οι ανα­λο­γί­ες κατά τις οποί­ες αμεί­βο­νται οι δια­φο­ρε­τι­κές με­ρί­δες μι­σθω­τών όπως αυτές δια­μορ­φώ­νο­νται από τις γνώ­σεις και τις δε­ξιό­τη­τες, την θέση ερ­γα­σί­ας, τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά της επι­χεί­ρη­σης και του κλά­δου κλπ. Όποιος μι­λά­ει για μεί­ω­ση του ελά­χι­στου μι­σθού πρέ­πει να γνω­ρί­ζει ότι μι­λά­ει για πτω­τι­κή τάση των μι­σθών στον ιδιω­τι­κό τομέα -και αντι­στρό­φως. Αυτό είναι κάτι που συμ­βαί­νει σε όλες τις χώρες και σε όλες τις επο­χές του ανα­πτυγ­μέ­νου κα­πι­τα­λι­σμού.

Βέ­βαια η από­κρι­ση των μι­σθών σε μια μεί­ω­ση του ελά­χι­στου μι­σθού δεν είναι η ίδια σε όλα τα επί­πε­δα της μι­σθο­λο­γι­κής ιε­ραρ­χί­ας καθώς οι υψη­λό­τε­ροι μι­σθοί είναι σχε­τι­κά πιο προ­στα­τευ­μέ­νοι από τις με­τα­βο­λές του ελά­χι­στου μι­σθού. Έτσι, όταν έχου­με μεί­ω­ση του ελά­χι­στου μι­σθού, οι υψη­λό­τε­ρες αμοι­βές ερ­γα­σί­ας θί­γο­νται συ­γκρι­τι­κά λι­γό­τε­ρο από τους χα­μη­λούς μι­σθούς, με απο­τέ­λε­σμα να διευ­ρύ­νο­νται οι μι­σθο­λο­γι­κές ανι­σό­τη­τες. Αντι­στρό­φως, η αύ­ξη­ση του ελά­χι­στου μι­σθού μειώ­νει τις μι­σθο­λο­γι­κές ανι­σό­τη­τες καθώς έχει με­γά­λη επί­πτω­ση στους μι­σθούς κάτω από τον διά­με­σο μισθό και συ­γκρι­τι­κά μι­κρό­τε­ρη επί­πτω­ση στους υψη­λό­τε­ρους μι­σθούς.

Τα πα­ρά­νο­μα στοι­χεία του Μη­χα­νι­σμού

Έφτασαν τα ραβασάκια με τις ληστρικές εισφορές

Από σήμερα το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν τα ειδοποιητήρια με τις νέες αυξημένες ληστρικές εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ για το Α εξάμηνο του 2013. Δε μας έστειλαν ακόμα τα ειδοποιητήρια με τις αναδρομικές (από 1/7/2011) αυξήσεις, (μας κρατάνε σε αγωνία; τους αρέσουν οι εκπλήξεις; άβυσος η ψυχή της διοίκησης του ΕΤΑΑ). Για όσους τυχόν δύσπιστους έχουν απομείνει αναρτούμε ένα από αυτά, το οποίο αφορά σε νέο συνάδελφο (κάτω πενταετίας και χωρίς Ειδική Προσαύξηση), όπου φαίνεται ότι η χρέωση έγινε στη 2η ασφαλιστική κατηγορία με 284 € αύξηση από 975,54 στα 1.259,58. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όλοι στο δρόμο, για να μη μας πετάξουνε στο δρόμο μια και καλή. Να μη λείψει κανείς αύριο (28/3) το μεσημέρι (2μμ) από τη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22).
 

ΣΜΤ - Όλοι στη συγκέντρωση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, Πέμπτη 28/3, 2.00μ.μ., Μάρνη 22

 
Όλοι στη συγκέντρωση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, Πέμπτη 28/3, 2.00μ.μ., Μάρνη 22
Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης για τις υπέρογκες αυξήσεις εισφορών
Δραστική μείωση των εισφορών. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία. Περίθλαψη για όλους.
Ούτε ένα ευρώ από το μόχθο μας στα παιχνίδια των τραπεζιτών - Αποδέσμευση του ταμείου από την ATTICA BANK
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Όλοι γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε προ των πυλών για την εφαρμογή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Ιούλη του 2011.
Είναι επίσης γνωστό πως η εντολή για την εφαρμογή τους δόθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που βρήκε συνοδοιπόρους της, τους εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ, που με τη θετική τους ψήφο, αποφασίζεται από το ΔΣ του ΕΤΑΑ η εφαρμογή της εξοντωτικής αύξησης των εισφορών. Εξάλλου δεν ξεχνάμε πως οι διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ φέρουν ευθύνες όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων, το «κούρεμα» του ταμείου και την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση.
Η κατρακύλα τους συνεχίζεται καθώς στις 7 Μάρτη, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ δεν άρθρωσαν λέξη κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ που αποφασίζει την αποστολή των ειδοποιητηρίων.
Η ηγεσία του ΤΕΕ αποφάσισε δήθεν να σταθεί στο «ύψος των περιστάσεων», όταν  οι αποφάσεις είχαν παρθεί και τα ειδοποιητήρια βρίσκονται στο δρόμο για τα σπίτια μας! Επιβεβαιώθηκε ότι είναι λαμπροί υπηρέτες της κυβέρνησης, της τρόικας, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.
Παράλληλα τις προηγούμενες μέρες έγινε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica bank, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων συναδέλφων. Η μετατροπή του ταμείου σε τραπεζίτη που θεμελίωσε η ανταποδοτικότητα, που σηματοδοτεί διαρκώς απώλειες για το ταμείο, φέρει τη σφραγίδα του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ.
Όλα τα παραπάνω είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματά μας που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Μπροστά σ’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, ούτε για άσφαιρες και αποπροσανατολιστικές ενέργειες. Ο αγώνας πρέπει να έχει στο στόχαστρο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ όπου έχει καταλυτική επίδραση το μεγάλο κεφάλαιο, που αντικειμενικά ωφελείται απ’ την πολιτική αυτή. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα προωθεί ενεργά τη πολιτική της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης στο ασφαλιστικό σύστημα.
Είναι άμεσα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αποφασιστικής σύγκρουσης και μαχητικής πρακτικής δράσης, να ξεδιπλώσουμε την αντεπίθεση μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής καταιγίδας. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς και τα σωματεία τους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Με αφετηρία την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ διεκδικούμε:
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που διαλύουν τα δικαιώματα μας μαζί με τους 3518/06, 3655/08 και των πρόσφατων ρυθμίσεων.
  • Άμεση μείωση των εισφορών μας στα προ του 92 επίπεδα. Αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων, κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών.
  • Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ -ΕΤΑΑ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες-Αύξηση των συντάξεων.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας, στο ύψος του βασικού μισθού ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχ/κοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού, με τη δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής καλεί στην κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ

Αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και συγκέντρωση διεκδίκησης αναστολής εφαρμογής των αντισυνταγματικών διατάξεων, την Πέμπτη, στις 14:00, στα γραφεία του ΕΤΑΑ, Μάρνη 22

Αναρτούμε ανακοίνωση του ΤΕΕ το οποίο μετά από κινητοποίηση και πίεση συναδέλφων στη ΔΕ του, αποφάσισε να καλέσει και σε καμιά κινητοποίηση.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2013

Θέμα: «Αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και συγκέντρωση διεκδίκησης αναστολής εφαρμογής των αντισυνταγματικών διατάξεων, την Πέμπτη, στις 14:00, στα γραφεία του ΕΤΑΑ, Μάρνη 22»

Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν την εφαρμοζόμενη πολιτική κοινωνικής αναλγησίας των τριών τελευταίων χρόνων συνεχίζουν τη στοχοποίηση των εργαζομένων και με μεγαλύτερη ένταση των Μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).  Παρά τις διαπιστώσεις των Υπουργών και των κυβερνητικών Παραγόντων για βούλιαγμα των δραστηριοτήτων μας, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους επιστήμονες, και κυρίως τους νέους επιστήμονες, παρά τις εξαγγελίες των τριών τελευταίων Κυβερνήσεων για κάλυψη της ανεργίας μας και ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών, αντιθέτως εμμένουν στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών μας, δια της υποχρεωτικής ένταξης ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και της συνεχιζόμενης απόδοσης εισφορών υπέρ του Ταμείου Αλληλεγγύης στο οποίο, όμως οι Μηχανικοί δεν μπορούμε να ενταχθούμε.

Έχουμε ενημερώσει, επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους, όλους τους αρμόδιους για τη δραματική κατάσταση των Μηχανικών.

Έχουμε κατ' επανάληψη αναδείξει ότι οι Μηχανικοί δεν αντέχουν τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές, πόσο μάλλον τις αυξημένες, άνω του 25%.  Αρκεί κανείς να γνωρίζει ότι 27.943 Μηχανικοί δεν εξόφλησαν το β' εξάμηνο του 2012 τις εισφορές τους, ποσοστό 40% των ελεύθερων επαγγελματιών, περίπου 8.000 έχουν προβεί σε διακανονισμό με αβεβαιότητα για τη δυνατότητα τους να ανταπεξέλθουν στην επόμενη δόση και 3.778 εταιρείες, πρόσθετα, δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε αυτούς Μηχανικών.

Οι αυξήσεις εξυπηρετούν τα ελλείμματα άλλων Ασφαλιστικών Φορέων, μιας και ο Κλάδος των Μηχανικών του ΕΤΑΑ είχε πλεόνασμα 385 εκ. ευρώ το 2011.  Το μέτρο θα θέσει εκτός επαγγέλματος και σε απόγνωση ακόμη περισσότερους, δεκάδες χιλιάδες, Μηχανικούς, από όσους ήδη σήμερα έχουν τεθεί.  Καμιά κυβερνητική επιλογή ή σχεδιασμός δεν προβλέπει δράσεις για τους Μηχανικούς και τους επιστήμονες, δεν δίνει ελπίδα, δεν οδηγεί στο ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης. 

Συνάδελφοι,

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

Δελτίο τύπου των κινητοποιούμενων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα μας ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρέθηκαν και σήμερα 21/3 στο δρόμο στη βάση του συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, εκφράζουμε την διάθεσή μας για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Το Υπουργείο προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών και της νεολαίας που αγωνίζονται, ενώ στην  πραγματικότητα συνεχίζει ακάθεκτο στην προώθηση του σχεδίου Αθηνά, όπως το είχε παρουσιάσει, ανακοινώνοντας ήδη τα τροποποιημένα μηχανογραφικά για τη νέα χρονιά.
Θα συνεχίσουμε γιατί με το σχέδιο Αθηνά επιχειρείται ένα μεγάλο χτύπημα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση καθώς και η διαμόρφωσή της με βάση τις ανάγκες της αγοράς
και όχι της νεολαίας. Θα συνεχίσουμε γιατί σαν κοινοί απατεώνες προσπαθούν να περάσουν «νύχτα» με προεδρικό διάταγμα το σχέδιο Αθηνά, χωρίς ούτε καν να το ψηφίσει η Βουλή.
Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Για να μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι και όλες, για να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, για να μπορούμε να ονειρευόμαστε, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας θα βρίσκονται στο προσκήνιο.Απέναντι στη κυβέρνηση και στην τρόικα που χαρίζουν εκατοντάδες δις ευρώ στις
τράπεζες και τους εφοπλιστές, που θέλουν να μάθουμε να ζούμε με 400 ευρώ και ναλέμε και ευχαριστώ δηλώνουμε ότι δε θα μας εξαθλιώσουν! Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους βάλουμε λουκέτο!
Καλούμε τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους, όλη τη νεολαία και τους εργαζομένους να βρεθούν στο πλάι μας και να παλέψουμε μαζί. Αν οι αγώνες μας δεν υποχωρήσουν, συνευρεθούν και συντονιστούν μπορούμε να τους ρίξουμε!
Καλούμε σε:
1. Σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/3  
2. Σε μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 29/3 στο Σύνταγμα
Δηλώνουμε ότι οποτεδήποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να περάσει – ψηφίσει – υπογράψει το σχέδιο Αθηνά θα μας βρει εκείνη τη στιγμή αποφασιστικά απέναντί της.
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!