Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σε κατάληψη το κτίριο του ΕΤΑΑ


Αντιγράφουμε από το http://www.toxrima.gr/. και αναρτούμε και κάποιες πρώτες φωτογραφίες. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για όσα τραγελαφικά συνέβησαν σήμερα αργότερα. Ο νέος διορισμένος διοικητής του ΕΤΑΑ "συνάδελφος" Σελιανάκης αφού πρώτα έφερε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει την κινητοποίηση, δεν είχε καν βάλει ως θέμα προς συζήτηση την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, πραξικοπηματικά ακύρωσε (με τεχνητή έλλειψη απαρτίας) τη συνεδρίαση του ΔΣ. Οι συγκεντρωμένοι μηχανικοί αποφάσισαν, σε επιτόπου συνέλευση που έγινε μέσα στο κτίριο, να παραμείνουν διεκδικόντας την πραγματοποίηση του ΔΣ ώστε να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση του με την οποία εστάλησαν τα ειδοποιητήρια με τις ληστρικές εισφορές. Σε κάθε περίπτωση αποφάσισαν δε θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΤΑΑ αν δεν έχει ως πρώτο θέμα την ακύρωση της αύξησης των εισφορών. Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου και οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι αποχωρήσαμε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
 
Σε κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΕΤΑΑ (ταμείο επιστημόνων) προχώρησαν εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ταμείου διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που αποφάσισε το ταμείο. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ασφαλισμένους εκτός του ταμείου, αφού με τις κατασκευές να έχουν καταρρεύσει, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι δεν έχουν να διαθέσουν τα υπέρογκα ασφάλιστρα και πλέον χάνουν τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
Έξω από το κτίριο έχουν καταφθάσει διοιμιρίες ΜΑΤ και κλούβες, ενώ το κλίμα είναι φορτισμένο.
Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών και ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ είναι:
“Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες-Αύξηση των συντάξεων.
Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας, στο ύψος του βασικού μισθού ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχ/κοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.
Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού, με τη δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου