Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Να που πάνε οι εισφορές μας...

Για όσους δε γνωρίζουν το πρώην ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μετόχους της Τράπεζας Αττικής και μάλιστα πέρισυ αύξησε τη συμμετοχή του κατά 120 εκατ. € λόγω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο κ. Γαμβρίλης είναι ταυτόχρονα :
  1. ο Πρόεδρος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (νυν τομέας μηχανικών του ΕΤΑΑ) 
  2. ένας εκ των εκπροσώπων του ΤΕΕ σε αυτό
  3. ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής

«...η Attica Bank ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής της εταιρείας Attica Finance ΑΕΠΕΥ, η οποία αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Αttica Bank με τη Δυναμική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Η Attica Finance πρόκειται να ενεργοποιηθεί σε τομείς της οικονομίας με θετικές προοπτικές, δραστηριοποιούμενη ενδεικτικά: Σε συμβουλευτικά και χρηματοδοτικά έργα που θα σχετίζονται με αναδιάρθρωση των ΟΤΑ, σε προγράμματα χρηματοδότησης έργων υποδομής μέσω ΣΔΙΤ, σε έργα που αφορoύν επενδύσεις για την ανάπτυξη υποδομών εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε έργα που σχετίζονται με την οργάνωση και διαχείριση επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις... ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Attica Bank κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, σημείωσε τα εξής... Στις εξελίξεις αυτές, η Τράπεζα έχοντας την στήριξη του βασικού της μετόχου, του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ- ανταποκρίνεται διερευνώντας και υλοποιώντας συνεργασίες με υγιείς και δραστήριες δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα...»
http://www.naftemporiki.gr/news/athexstory.asp?id=1891669

«Ο κ. Ι. Γαμβρίλης άφησε με τις δηλώσεις του, να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε την ιδιωτικοποίηση των ποσοστών της τράπεζας που κατέχει το δημόσιο μέσω του Τ.Τ. (22%) και του Παρακαταθηκών και Δανείων (19%) αφού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι επιθυμεί να απομακρυνθεί από την αγκαλιά του Δημοσίου με τη στενή έννοια.» 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τέσσερα άρθρα και ένα σκίτσο

Αναδημοσιεύουμε και προτείνουμε προς ανάγνωση τέσσερα ενδιαφέροντα άρθρα που διαβάσαμε αυτές τις μέρες :

Ακτιβιστής κινδυνεύει να υποβληθεί αναγκαστικά σε ψυχιατρική θεραπεία

 και για δώρο ένας πάντα καυστικός Ιωάννου:

Επιστολή Συναδέλφου για την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής


Αναδημοσιεύουμε Επιστολή Συναδέλφου που στάλθηκε στο δελτίο του ΤΕΕ. Το Δελτίο του ΤΕΕ τη δημοσίευσε, όμως παραμένει η τραγική καθυστέρηση λήψης μιας απόφασης που να στηρίζει το συνάδελφο από την ΕΜΔΥΔΑΣ.

Με την με αρ. πρωτ. 5743/19-03-10 αίτηση μου είχα απευθυνθεί στην Π.Ο της ΕΜΔΥΔΑΣ. Η εν λόγω αίτηση κοινοποιήθηκε στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.
Στην αίτηση μου έκανα καταρχάς μία περίληψη του ιστορικού που αφορούσε τις παραλαβές δύο έργων στον Δήμο Αθηναίων από επιτροπές παραλαβής στις οποίες ήμουν πρόεδρος.
Πρώτα αναφέρθηκα στις σοβαρές ελλείψεις των εργολαβιών όπως απετυπώθησαν στα πρωτόκολλα, στην έγκριση των πρωτοκόλλων από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις ΕΔΕ που ενώ αποφασίσθηκαν δεν έγιναν, στην στάση των επιβλεπόντων τεχνολόγων που με αγωγές εναντίον μου για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση απαιτούσαν 105.000€ επιδιώκοντας έτσι την μη ανάδειξη και αντιστροφή των πραγματικών στοιχείων αλλά και την οικονομική και ηθική εξόντωση μου, στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου και των επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων για τα τεκταινόμενα.
Στην συνέχεια αναφέρθηκα στις παρεμβάσεις με έγγραφα του επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της Συμπαράταξης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, και στις παρεμβάσεις στο Σώμα του Δ.Σ δύο Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων  Αθήνα Αλλά-ζει & Συμπαράταξη.
Κατέληξα με την μετακίνηση μου που έγινε αμέσως μετά την δημοσίευση σχετικού άρθρου στην εφημερίδα “ελευθεροτυπία„ και μεσούσης της δικαστικής μου αντιπαράθεσης με τους επιβλέποντες των έργων. Για όλα τα ανωτέρω προσκόμισα τα αντίστοιχα στοιχεία και τα εκτενή άρθρα των εφημερίδων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (27-02-10) και ΕΘΝΟΣ (25-04-10). Τέλος προσκόμισα επιστολή του σωματείου που ανήκω προς τον Γ.Γ του Δήμου όπου με 4 ακαταμάχητα επιχειρήματα ζητείται η άρση της μετακίνησης μου.
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις νομίζω, που τα ισχυριζόμενα από διωκόμενο υποστηρίζονται από έγγραφα, τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων, Σωματείο, Τύπο και Τύπο.
Με την αίτηση μου απευθύνθηκα στο ΤΕΕ και στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.
Από το ΤΕΕ μου κοινοποιήθηκε επιστολή - παρέμβαση του προέδρου κ. Αλαβάνου προς τους κ. κ. Γ. Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και Δήμαρχο Αθηναίων.
Από την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ζητούσα το αυτονόητο και απλούστερο, να καταγγείλει τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Αθήνας και να ζητήσει να αρθεί η δυσμενής μετακίνηση μου.
Έχουν περάσει έξι μήνες και η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής δεν έχει κάνει καμία ενέργεια παρά τις οχλήσεις μου.
Με την παρούσα καταγγέλλω την στάση της ΕΜΔΥΔΑΣ και την ταύτιση της αντικειμενικά με την εργοδοσία. Επίσης θέλω να γνωρίσω στους συνάδελφους μηχανικούς την στάση του κορυφαίου μας συνδικαλιστικού οργάνου στην περίπτωση που κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους βρεθούν αντιμέτωποι με οργανωμένα συμφέροντα και θελήσουν να προασπίσουν το Δημόσιο Συμφέρον.

Αθήνα
Πέτρος Ορφανός
Πολιτικός Μηχανικός
Υπάλληλος Δήμου Αθηναίων

Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ

Αναδημοσιεύουμε από το http://www.assedei.blogspot.com/
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από την ΔΕΗ

Την Παρασκευή το πρωί στις 09.00 στην ΓΕΝΟΠ
για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην διάλυση της ΔΕΗ
Υπογράφουν κυβέρνηση και τρόικα την παράδοση του 40% των Λιγνιτικών στους ιδιώτες και την αφαίρεση της διαχείρισης των υδροηλεκτρικών Μονάδων από την ΔΕΗ.
Μόνο ως ληστεία μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό που πρόκειται να γίνει μετά από απαίτηση του κεφαλαίου.

Ανθελληνικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αφού πρώτα χρεοκόπησαν την χώρα μας, τώρα υποτίθεται πως την σώζουν ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει. Μετά τις ΔΕΚΟ ακολουθούν τα νοσοκομεία & τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τίποτα δεν θα υπάρχει ως Δημόσια περιουσία.


Ευθύνες έχουν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Πού είναι η πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ; Ούτε μια λέξη για την ΔΕΗ. Οι πλειοψηφίες επίσης στην ΓΕΝΟΠ και στα περισσότερα Συνδικάτα, έστρωσαν το χαλί για να περάσουν οι νόμοι με τους οποίους εδώ και 10 χρόνια ιδιωτικοποιούσαν την ΔΕΗ και την ηλεκτρική ενέργεια γενικότερα.

Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη, να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τα Συνδικάτα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ενισχυθούν οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχει μέλλον για τους εργαζόμενους και για την Δημόσια ΔΕΗ με αυτές της ηγεσίες. Οι λίγες εξαιρέσεις συνδικαλιστών τους, δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που πιστά υπηρέτησαν η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η ΣΑΔ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Όλοι μαζί την Παρασκευή στην ΓΕΝΟΠ διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

ΕΞΩ από την Ελλάδα η τρόικα - Δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά τους

100% Δημόσια ΔΕΗ , εθνικοποίηση των ιδιωτικών Μονάδων.

ΟΧΙ στις αυξήσεις – Ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για τον ΛΑΟ


ΑΣΣΕ/ΔΕΗ           Νοέμβρης 2010/2

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Για τη συγκρότηση του Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Μετά από τετράμηνη διαδικασία συγκροτήθηκε τελικά σε σώμα το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Ακολουθώντας τις αντίστοιχες διαδικασίες τόσο των δύο μεγαλύτερων πρωτοβάθμιων (ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ με θητεία μισό-μισό Αγων. Συνεργ. & ΠΑΣΚ και ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής με συμμετοχή των 3 παρατάξεων), όσο και αυτές του ΤΕΕ που προηγήθηκαν το καλοκαίρι, συγκροτήθηκε Προεδρείο πλατιάς συναίνεσης με την ισότιμη συμμετοχή της Αγωνιστικής Συνεργασίας, της ΔΚΜ και της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚ ΕΜΔΥΔΑΣ (4 από τους 6 εκπροσώπους). Αυτό ομολογείται και μέσω του ενημερωτικού Δελτίου του ΤΕΕ (τελευταία παράγραφος άρθρου του Γ. ΚΑΡΑΛΗ με τίτλο ’Παραλειπόμενα της συνεδρίασης’’ στο ΕΔ ΤΕΕ αρ. 2590-28.6.10), όπου αναφέρεται ότι ’’την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για την ηγεσία (του ΤΕΕ εννοεί) περιμένουν σε κάποιους συλλόγους μηχανικών για να καταλήξουν και εκείνοι στις δικές τους ηγεσίες (π.χ. στην ΕΜΔΥΔΑΣ ή στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Οι ’’καραμπόλες’’ είναι αναπόφευκτες στη σχετικά κλειστή οικογένεια των μηχανικών’’.
Γνωρίζοντας κανείς πως λειτουργούν οι παρατάξεις του χώρου των μηχανικών και καθώς τα πρόσωπα πολλές φορές είναι τα ίδια, η διαπαραταξιακή συγκρότηση του ΤΕΕ προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει και στην ΕΜΔΥΔΑΣ. Περισσότερο όμως από το μοίρασμα θέσεων και εκπροσωπήσεων στο ΤΕΕ, το τι θα ακολουθήσει - για όσους θέλουν να καταλάβουν - το ανέδειξαν δύο χαρακτηριστικά γεγονότα στα τέλη της άνοιξης. Πρώτον η από κοινού απόφαση των 3 παρατάξεων για σταμάτημα της αποχής διαρκείας από επιτροπές, που παρά τα προβλήματα που είχε, μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προσκόμματα στην κυβερνητική πολιτική (παρά τα παχιά λόγια ότι ‘‘θα το ξαναδούμε, περιμένουμε τους ημιυπαίθριους κλπ’’, ακόμα περιμένουμε). Δεύτερον η όλη διαδικασία του 13ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στα τέλη Ιούνη, όπου παρά τις μεγάλες κουβέντες για μνημόνιο, τρόικα κλπ, δεν αποφασίστηκε ούτε μία κινητοποίηση σε μια στιγμή που κατά κοινή ομολογία βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο ξήλωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι αυτής τη χώρας. Η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε (έχει δημοσιευτεί στον Αρμό και στο δελτίο του ΤΕΕ), αυτή της συσπείρωσης και άλλων συναδέλφων (από την Αγων. Συνεργ.), συνάντησε την ομόθυμη αντίδραση όλων των τάσεων της ΠΑΣΚ και της ΔΚΜ (και την αποχή της ΔΕΜ) και καταψηφίστηκε. Επιπλέον στα ζητήματα που προσπαθήσαμε να αναδείξουμε στο Συνέδριο, της πολιτικής δηλαδή αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την ΕΕ - ΔΝΤ, της στάσης απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και το χρέος, της συμμαχίας με τα υπόλοιπα στρώματα εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν υπήρχε κάποια συμφωνία και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να μην υπερψηφίσουμε το πλαίσιο του Συνεδρίου (το οποίο και στήριξαν οι 3 παρατάξεις).
Με βάση τα παραπάνω ανακοινώσαμε ότι δε διεκδικούμε θέση στα όργανα, ούτε συμμετέχουμε στη συγκρότησή τους (με σχετική ανακοίνωση που υπάρχει επίσης δημοσιευμένη). Η προσπάθεια κάποιων υπογείως να χρεώσουν στη συσπείρωση την καθυστέρηση να τα βρούνε μεταξύ τους, είναι τουλάχιστον αστεία. Στην Αττική μάλιστα, αφού η διαδικασία είχε κολλήσει για 6 ολόκληρους μήνες δηλώσαμε ότι για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία εμείς θα στηρίξουμε υποψηφίους προερχόμενους από αριστερές παρατάξεις και το κάναμε, έλα όμως που τα είχαν βρει ήδη μεταξύ τους στο να μοιράσουν τις θέσεις, όπως και το έκαναν. Η Αγωνιστική Συνεργασία είχε μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει ότι αν την ενδιαφέρει πράγματι η ενότητα της αριστεράς και το κίνημα των εργαζομένων μπορούσε να αποσυρθεί από τις διαδικασίες συγκρότησης Προεδρείου με τις δυνάμεις του δικομματισμού και να έρθει μαζί με μας και πολλούς ακόμα συναδέλφους να οικοδομήσουμε πραγματική ενότητα των εργαζόμενων μηχανικών στο κίνημα και στους αγώνες. Όμως, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, προτίμησε τις κάτω από το τραπέζι συμφωνίες, αντί για το δύσκολο δρόμο της εξόδου από τα όργανα και της στροφής στον κόσμο της δουλειάς.

υγ1. με τη στάση της ΔΕΜ (ΚΚΕ) δεν ασχοληθήκαμε καθόλου, μιας και για να απαντήσουμε στις ψευδολογίες της τελευταίας της ανακοίνωσης στο Δελτίο του ΤΕΕ, θα μπαίναμε πάλι σε ένα φαύλο κύκλο αντιπαραθέσεων που δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή.
υγ2 αναλυτικότερη ενημέρωση από τα όσα πολύ ενδιαφέροντα έγιναν σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο σε επόμενη ανάρτηση

Φυσικά και δεν τελειώσαμε - Μάλλον ξαναρχίζουμε

Η χθεσινή διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα - παρά την ολοκληρωτική αποσιώπησή της από τα ΜΜΕ - σηματοδότησε την πρώτη μετά την 5η Μάη επιστροφή του λαϊκού κινήματος στους δρόμους με μαζικό τρόπο. Η νεολαία κυρίως ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο. Δείτε στην ΕΟΣ τον ελιγμό των δυνάμεων του ΚΚΕ να προσπεράσουν την υπόλοιπη πορεία. Να σημειώσουμε εδώ ότι η πορεία του Πολυτεχνείου παρέμενε η μοναδική στην οποία το ΚΚΕ πορευότανε μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Μάλλον μας τελείωσε και αυτό. Επόμενα ραντεβού, μέχρι στιγμής, η 6η Δεκέμβρη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και η 15 Δεκέμβρη η εξαγγελθείσα απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (αν νομίζουν ότι θα βγάλουν απλά το "καθήκον" είναι γελασμένοι). Ελπίζουμε βάσιμα ότι θα προκύψουν και άλλες κινητοποιήσεις μέχρι τότε.

Δείτε τέλος διάφορα video από το Press Project και τους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα :

υγ. Από Πρόεδρος της ΕΦΕΕ, Υπουργός "Προστασίας του Πολίτη", δεν είναι άσχημα ε?

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Νέα από τα Σωματεία Μηχανικών

Κυκλοφόρησε - σε ηλεκτρονική μόνο μορφή αυτή τη φορά, θύμα και αυτό των περικοπών - το νεό 24ο τεύχος του περιοδικού Αρμός της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Το τεύχος μπορείτε να το βρείτε εδώ :
Νεότερα από την ΕΜΔΥΔΑΣ λόγω Γενικού Συμβουλίου στις 18/11 σε επόμενη ανάρτηση.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας (ΣΤΕΒ) έχει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21/11 και ώρα 10:30 στο κτίριο του ΕΚΑ

Κινητικότητα υπάρχει και σε Σωματεία των ΔΕΚΟ (Μεταφορές κλπ) λόγω της επιχειρούμενης κατάργησης των Συλλογικών τους Συμβάσεων. Αύριο Πέμπτη έχει στάση εργασίας ο Σύλλογος Μηχανικών του ΕΟΤ.


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΤ
 

A N A K O I N Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ, μετά από κοινή σύσκεψη ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ: Τον συντονισμό της δράσης τους για Κοινό Αγώνα   κατά της «ένοχης» σιωπής της Πολιτικής Ηγεσίας του Τουρισμού, της απουσίας «καθαρής» πολιτικής για τον ΕΟΤ και της αδιαφορίας της Διοίκησης για την υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της αξιοπρέπειάς τους και του κύρους του Οργανισμού, από ύποπτα δημοσιεύματα και αίολες κατηγορίες!
Όλο αυτό το δυσάρεστο κλίμα της αποτυχίας, της επικείμενης καταστροφής του ΕΟΤ, της καλλιέργειας μιας επερχόμενης λεηλασίας, των κομματιών του ΕΟΤ, που για χρόνια και χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις δεν τα «έδωσαν», δεν «πρόλαβαν» ίσως; Οι σημερινές θα τα «δώσουν» θα «προλάβουν»;
Ας μας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα!
Ας μας απαντήσουν και αυτοί που περιμένουν και επεξεργάζονται τον διαμοιρασμό των κομματιών του ΕΟΤ!
Τους γνωρίζουμε! Γνωρίζουμε ότι ΣΕΤΕ θέλει την Διαφήμιση, ότι το Ξ.Ε.Ε θέλει την Πιστοποίηση και ότι οι περιφερειάρχες θέλουν την Αδειοδότηση και την Εποπτεία της Αγοράς!
Ας πάρουν θέσεις και ας απαντήσουν στα Μ.Μ.Ε οι πολιτικές ηγεσίες του Τουρισμού, αν ο ΕΟΤ είναι προβληματική ΔΕΚΟ και όχι Ν.Π.Δ.Δ (δηλαδή Δημόσιος Τομέας) .Ας απαντήσουν πόσα χρωστάει και κυρίως πως και γιατί τα χρωστάει!
Εμείς, οι Συνδικαλιστικοί Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, έχουμε απαντήσει στη συνείδησή μας! Θα απαντήσουμε δε και στις Πολιτικές Ηγεσίες και στην Κοινή Γνώμη με άμεσες, δυναμικές ενέργειες-κινητοποιήσεις των μελών μας και διαβήματα, όπου δει, για να σώσουμε τον πολύπαθο ΕΟΤ από «αποφασισμένους» ή «έτοιμους από καιρό», πολιτικούς, επαγγελματίες, και άλλους ενδιάμεσους!
Γι΄αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ αύριο 18/11 όλους τους εργαζόμενους, σε προειδοποιητική στάση εργασίας – άμεση ενημέρωση, στην είσοδο του κτιρίου Τσόχα 7, από τις 10:00 έως 13:00 μ.μ . για τις εξελίξεις στον ΕΟΤ!

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΠΛ/ΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΤ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Νοέμβρης της προειδοποίησης

Αφιερώνουμε αυτές τις λίγες γραμμές στο Νοέμβρη του '73. Όχι στη μυθοποιημένη ιστορική αναδρομή του, ούτε στην πολιτική τελετουργία του, αλλά στην ανακάλυψη του μακροπρόθεσμου μηνύματός του. Ενός μηνύματος που έστειλε η εξέγερση του '73 και που μόνο σήμερα ίσως αρχίζουμε να το αντιλαμβανόμαστε στην ολότητά του. Ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής έχει μολύνει σαν ένα μικρόβιο ολόκληρο το σώμα της ανθρώπινης κοινωνικότητας. Μόλυνση που στη σημερινή συγκυρία έχει φτάσει στο νου, στο μυαλό και στο κοινωνικό προϊόν του μυαλού, τη γνώση. Και όταν η αυθόρμητη ευαισθησία συλλαμβάνει αυτή την αλλαγή, η πρώτη διαυγής απόγνωση μετατρέπεται σε εξέγερση ή ουτοπική πάλη ή Νοέμβρης '73.
 Εμείς όμως δε μιλάμε για το Νοέμβρη του Πολυτεχνείου. Μιλάμε για το Νοέμβρη της προειδοποίησης.

Πολυτεχνείο 1980 : 30 χρόνια από τη δολοφονία των Κουμή - Κανελλοπούλου

Αναδημοσιεύουμε από το http://www.tvxs.gr
δείτε φωτογραφίες από την πορεία εκείνη στο http://kanali.wordpress.com/2010/11/14/polytexneio1980koymiskanelopoyloy/
Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της αστυνομικής βίας στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980. Η πορεία αυτή έμεινε στην ιστορία για τα πιο αιματηρά γεγονότα μετά τη μεταπολίτευση.
Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία
Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία. Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των συμφωνιών παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τότε υπουργός άμυνας, συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Η αντίδραση του λαού ήταν έντονη, ενώ διάχυτος ήταν ο αντιαμερικανισμός ιδίως ανάμεσα στους φοιτητές, καθώς ήταν φρέσκες ακόμα οι μνήμες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και του αμερικανικού παράγοντα στην ελληνική στρατιωτική Χούντα. Ωστόσο, για την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου να κινηθεί προς την αμερικανική πρεσβεία αποτελούσε εξέλιξη που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση απαγορεύει στην πορεία να κατευθυνθεί προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και θέτει ως όριο την πλατεία Συντάγματος: οι διαδηλωτές μπορούσαν να φτάσουν μόνο ως το Σύνταγμα και εκεί να διαλυθούν.
Η στάση της αντιπολίτευσης παραμένει υποτονική. Με το βλέμμα στραμμένο προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και μπροστά στην επιθετική στάση της κυβέρνησης που δηλώνει αποφασισμένη να σταματήσει με τη βία οποιαδήποτε προσπάθεια να φτάσει η πορεία στην πρεσβεία, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ γρήγορα συμβιβάζονται με την κυβερνητική απαγόρευση. Στο ίδιο πλαίσιο, το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ – αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από τα μέλη της ΚΝΕ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ – αποφασίζει να πειθαρχήσει στην απαγόρευση, ενώ η αριστερή μειοψηφία, αποτελούμενη από οργανώσεις όπως οι ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ, ΕΚΟΝ, Ρήγας Φεραίος-Β' Πανελλαδική, ΚΚΕ μ-λ, ΕΚΚΕ και άλλες, αποφασίζουν να συνεχίσουν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Καινά Δαιμόνια εισάγονται στο ΤΕΕ

Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα στο ΤΕΕ των Αυτόνομων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) και προσυπογράφουμε.
Να συμπληρωσουμε και εμείς από τη μεριά μας ότι και για το ζήτημα των fast track επενδύσεων ο Πρόεδρος εμφανίστηκε θετικός παρά την απουσία συζήτησης στη Διοικούσα (http://www.naftemporiki.gr/news/pstory.asp?id=1893991)

Στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στις 23-24 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μεταξύ άλλων μας είπε ότι είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα και ότι τις μαθαίνουμε αν παρακολουθούμε τα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι το ΤΕΕ δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος φορέας των ΜΜΕ. Βάλθηκε άραγε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να αντιστρέψει την κατάσταση;

Σε κάθε περίπτωση αρκετά, αλλά και πολύ ανησυχητικά, είναι τα νέα που διαβάζει κανείς στα ΜΜΕ για τις παρεμβάσεις του Προέδρου. Κι αυτό γιατί από τη μια φαίνεται να ανατρέπουν ιστορικές θέσεις του ΤΕΕ -έστω κι αν αυτές αποτελούν συχνά, δυστυχώς, μια αξιοπρεπή βιτρίνα ενώ στη πράξη άλλα γίνονται- κι από την άλλη γιατί γεννούν εύλογα ερωτήματα για το ποιός, πότε και με τι κριτήρια αποφάσισε.

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα του ΤΕΕ είναι πεισματικά κολλημμένη σε Δελτίο Τύπου της 10ης του Οκτώβρη, αναδεικνύοντας ένα μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωσή μας...

Μεταφέρουμε ορισμένα από τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα που εντοπίσαμε:

Ράμπο για ελέγχους στην οικοδομή
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=217838
Με αφορμή τη συζήτηση για την ταυτότητα των κτιρίων ο Πρόεδρος τοποθετείται και για τα αυθαίρετα: «Διευκρινίζει ότι πρέπει να κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε δάση, ρέματα, αιγιαλούς και δημόσια γη, αλλά για τα υπόλοιπα θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να πληρώσουν πρόστιμο ανέγερσης, αλλά όχι και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης» (!)

ΤΕΕ: Τα κτίρια του '40 και '50 δεν αναβαθμίζονται, πρέπει να κατεδαφιστούν

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1892322

«Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν τις δεκαετίες του '40 και του '50 δεν μπορούν να αναβαθμιστούν αλλά πρέπει να κατεδαφιστούν, γιατί το τσιμέντο έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής.» Η δήλωση αυτή του Προέδρου έγινε στην -κάθε άλλο παρά τεχνικού χαρακτήρα- πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο στις 4 του Νοέμβρη όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων «Χτίζοντας το Μέλλον».

Οι συμμετέχοντες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα
http://www.eurocharity.gr/el/story/10649. Η πρωτοβουλία σχολιάστηκε από την «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον στην άμμο», http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=220602, ως εξής: «Χωρίς επιδοτήσεις και οικονομικά κίνητρα, αλλά με εθελοντικές συμφωνίες για εκπτώσεις τουλάχιστον 25% σε υλικά και υπηρεσίες από τη βιομηχανία και το εμπόριο φιλοδοξεί η κυβέρνηση να πείσει εκατομμύρια Ελληνες να ανακαινίσουν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα ενεργειακά σπάταλα σπίτια τους, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και να στηρίξουν τον κλάδο της οικοδομής».
Κι ενώ η απορία μας κορυφώνεται για το γιατί με τόσο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζονται τα παλιά κτίρια να γίνουν βορά στην κατανάλωση, ως μη δυνάμενα να τύχουν αναβάθμισης, έρχεται μια ιστοσελίδα, η RED (Real Estate and Development)
http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=15463 να μας δώσει πρόσθετες πληροφορίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ «Την άποψη του στήριξε στο γεγονός ότι τα κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, πέραν της οποίας δεν ασφαλίζονται. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους διαρκεί για 40 χρόνια»(!) Παράλληλα, ο Πρόεδρος -που φέρεται να έλαβε και συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό- αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα: «Ο πρόεδρος του ΤΕΕ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του ΓΟΚ και του κτηριοδομικού κανονισμού ώστε να ενταχθούν οι έννοιες του βιοκλιματικού κτιρίου, να καταργηθεί η αυτεπιστασία στις κατασκευές (;) και να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τους μηχανικούς που δεν επιτελούν το έργο τους ώστε να πάψουν να «βγάζουν άδειες» και να «εκπονούν μελέτες τις οποίες και θα επιβλέπουν»(!) «Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε ακόμη από την πολιτεία να θεσμοθετήσει την πιστοποίηση των τεχνιτών και από το ΚΑΠΕ να εκπονήσει πρότυπες ενεργειακές μελέτες. Σε ότι αφορά στους 35000 τεχνολόγους πρότεινε να απορροφηθούν στις νέες βιομηχανικές μονάδες που δημιουργούν οι ΑΠΕ (γεωθερμία, φωτοβολταϊκά κλπ.)» (!)
Και η Αττικής στο πρόγραμμα του ΤΣΜΕΔΕ

Το κερασάκι στην τούρτα το βάζει το ίδιο προηγούμενο δημοσίευμα: «Σε ότι αφορά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων που «τρέχει» το ΤΣΜΕΔΕ με την Εθνική Τράπεζα, αυτό με σχεδόν παρόμοιους όρους θα προσφέρεται σύντομα και από την Τράπεζα Αττικής». Το θέμα αυτό «είχε μπει στο τραπέζι» για να συζητηθεί πριν μερικούς μήνες. Ποιός άραγε και πότε το αποφάσισε;

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το μόνο κλειστό επάγγελμα στη χώρα είναι αυτό του Πρωθυπουργού

Τη στιγμή που θα δημοσιοποιείται αυτό το κείμενο πιθανά θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι προθέσεις της κυβέρνησης, ακόμα και τα Σχέδια Νόμου για την κατάργηση των λεγόμενων “κλειστών επαγγελμάτων”, το πολλαπλά εξαγγελθέν επόμενο μεγάλο βήμα της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για να “μπει μια τάξη σε αυτόν τον τόπο”. Οι μηχανικοί βέβαια ακόμα θα περιμένουμε την αντίδραση του ΤΕΕ και των συλλόγων σε κάτι τόσο προβλέψιμο και αναμενόμενο. Θα προσπαθήσουμε εν συντομία να πούμε δύο πράγματα για το πως μπορεί να υπάρξει ένας αξιόπιστος και ικανός να κερδίσει αντίλογος στην επερχόμενη ισοπέδωση.
Η κατάργηση των “κλειστών” επαγγελμάτων είναι άμεση απόρροια των ευρωπαϊκών πολιτικών για “απελευθέρωση” όλων των αγορών και υπηρεσιών. Οι πολιτικές αυτές αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβόνας και εξειδικεύονται με μια σειρά από οδηγίες, με χαρακτηριστικότερη την 123/2006 γνωστή και ως συνθήκη Μπολκενστάιν. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές -εγγεγραμμένες στο DNA της ΕΕ- οδηγούν αναπόδραστα στην άρση όλων των προηγούμενων συμβιβασμών και κατακτήσεων και στη ρύθμιση όλων των σχέσεων μέσω των νόμων της αγοράς. Το πού οδήγησαν οι αγοραίες πολιτικές αυτές λογικές φάνηκε ξεκάθαρα -ακόμα και στον πιο δύσπιστο- με το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του 2008, που στον πυρήνα της έφερε ακριβώς την “απελευθέρωση” της κίνησης και αξιοποίησης των κεφαλαίων. Για τις οδηγίες αυτές, όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η επιστημονική εργασία αντιμετωπίζονται ως “εμπορική δραστηριότητα” και “εμπόρευμα” αντίστοιχα, οι επιστήμονες ως “έμποροι” και τα επιμελητήρια και οι σύλλογοι ως “ενώσεις επιχειρήσεων”. Επαγγέλματα μάλιστα όπως του μηχανικού (για το οποίο κανένας αριθμητικός, πληθυσμιακός ή γεωγραφικός περιορισμός δεν υπάρχει, παρά μόνο η υποχρέωση εγγραφής στο Επιμελητήριο και η ακαδημαϊκή ισοτιμία και αντιστοιχία) βαφτίζονται ως “κλειστά”.

Νέος «χάρτης» στις εργασιακές σχέσεις

Αναδημοσιεύουμε από τη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία : 
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=223540
Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικο θα επανέλθουμε σύντομα.

Επώδυνες είναι οι αλλαγές που προβλέπει στο εργασιακό μέτωπο ο «οδικός χάρτης» που επέβαλε το μνημόνιο. Για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο πρέπει αφενός να έχει υλοποιηθεί -έως τότε- το εν λόγω χρονοδιάγραμμα και αφετέρου να ξεκινήσουν οι «διαρθρωτικές» παρεμβάσεις για τις ΔΕΚΟ (μείωση λειτουργικού κόστους, μείωση προσωπικού -κυρίως συμβασιούχων) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Η υπουργός Εργασίας προχωρεί με σχέδιο στην κατάργηση των συμβάσεων εργασίας όπως τις γνωρίζαμε και δίνει νέο ρόλο στη διαιτησία. Πρόσθετα και μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή (γύρω στις 18 Δεκεμβρίου) η κυβέρνηση πρέπει:
- Να αλλάξει τη διαδικασία προσφυγής στην διαιτησία. Η τροποποίηση της νέας νομοθεσίας που διέπει τον Οργανισμό Μεσολάβησης (ΟΜΕΔ) φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί με τη συμφωνία και του ΣΕΒ. Κατά συνέπεια το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου και θα δίνει την δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία και στην εργοδοτική οργάνωση. Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτικό για τα μέρη (εργοδότη και σωματείο εργαζομένων) το αποτέλεσμα της διαιτησίας.
- Μέσα στην εβδομάδα θα επικυρωθεί το ζήτημα της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Η τρόικα και ο ΣΕΒ επιμένουν στην πρόβλεψη (του αναθεωρημένου μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο) να μην επιλέγει ο εργαζόμενος την καλύτερη σύμβαση (συρροή) αλλά όταν υπογράφεται μια συμφωνία σε επιχειρησιακό επίπεδο αυτή να κατισχύει ακόμη και εάν το περιεχόμενό της είναι υποδεέστερο (ως προς την αμοιβή, τους όρους εργασίας κ.λπ.) της κλαδικής σύμβασης. Το υπουργείο Εργασίας, παρά τις αρχικές ενστάσεις, φαίνεται να υποκύπτει στις διαθέσεις της τρόικας και να αποδέχεται μια οριζόντια ρύθμιση. Δηλαδή να υπερισχύουν όλες οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών και όχι μόνο στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης μιας επιχείρησης ή υπαγωγής της σε καθεστώς «προβληματικής εταιρείας». Απλώς η σύμβαση, για να ισχύει, πρέπει να επικυρώνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ). Σε μια τέτοια περίπτωση, οι αμοιβές θα διολισθήσουν μαζικά κάτω από τις προβλέψεις των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι του επιπέδου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη (33,04 ευρώ ή 740 ευρώ το μήνα).
- Αναμένεται να κατατεθεί διάταξη για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ με 37 έτη χωρίς όριο ηλικίας μέχρι το 2012 (μεταβατική διάταξη). Δηλαδή να έχει ο εργαζόμενος φέτος 35 έτη πραγματικής ασφάλισης (χωρίς πλασματικό χρόνο, στρατό ή διαδοχική ασφάλιση).
- Επανέρχεται η 13η και 14η σύνταξη στους παραπληγικούς.
- Θα υπολογίζονται όλα τα εισοδήματα προκειμένου ένας συνταξιούχος να πάρει ΕΚΑΣ. Εάν, μετά τη νέα προσθήκη, το ατομικό εισόδημα ξεπερνά τα 9.745,62 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό τα 15.165,39 ευρώ (για το τρέχον έτος), ο συνταξιούχος θα αποκλείεται από το επίδομα αλληλεγγύης. Με αυτό τον τρόπο υπολογίζεται ότι άνω των 10.000 συνταξιούχων θα χάσουν το ΕΚΑΣ.
Από το νέο χρόνο η κυβέρνηση σχεδιάζει άλλες δύο παρεμβάσεις: θα εφαρμοστεί το νέο-ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και θα προωθήσει την περικοπή των επικουρικών συντάξεων μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών που ήδη εκπονούνται.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τοποθέτηση της συσπείρωσης για τη στάση της στην εκλογή οργάνων της ΕΜΔΥΔΑΣ

Θα ακολουθήσει σύντομα και η τοποθέτηση της συσπείρωσης για την τριπαραταξιακή  (ΠΑΣΚΙ, ΔΚΜ, Αγων. Συνεργ.) συγκρότηση των οργάνων της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και των αντίστοιχων πρωτοβάθμιων.


Σχετικά με τη συγκρότηση των οργάνων της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ η συσπείρωση έχει να δηλώσει τα παρακάτω. Το 13ο Συνέδριο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε – όπως ήδη έχουμε γράψει στη σελίδα μας – δεν κατόρθωσε να πάρει ούτε μία αγωνιστική απόφαση, μόνο φραστικές και γενικόλογες καταδίκες του μνημονίου. Και τα λόγια, όσο ωραία και αν ακούγονται, αν δεν συνοδεύονται και από αντίστοιχες πράξεις παραμένουν λόγια. Η μοναδική πρόταση που, από κοινού με άλλους συναδέλφους καταθέσαμε, απορρίφθηκε με τη σύμπραξη του συνόλου των συνέδρων του δικομματισμού (ΠΑΣΚ & ΔΚΜ). Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία με καμία από τις παρατάξεις αυτές (ειδικά με την ΠΑΣΚ όσο επιλέγει να σιγοντάρει τις κυβερνητικές επιλογές). Δυστυχώς ούτε αριθμητικά, ούτε πολιτικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας αριστερής πλειοψηφίας δεδομένου του απομονωτισμού της ΔΕ (που απείχε επίσης από την κρίσιμη ψηφοφορία στο συνέδριο) και της διγλωσσίας της Αγων. Συνεργ. η οποία στο ΤΕΕ συμπράτει με το δικομματισμό, και στην ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρ. Μακεδ. με την ΠΑΣΚ. Ως εκ τούτου η συσπείρωση δε διεκδικεί θέση στο Προεδρείο, ούτε συμμετέχει στη συγκρότησή του. Η συμμετοχή μας στο προεδρείο δεν θα μπορούσε να συμβάλει σε μια αποφασιστική αλλαγή προσανατολισμού της ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ενεργοποίηση των συναδέλφων πανελλαδικά. Πολύ περισσότερο σήμερα απέναντι στο πρωτοφανές πραξικόπημα του μνημονίου αλλά και σε αυτά που έρχονται (νέες μειώσεις μέσω μισθολογίου, απολύσεις, Καλλικράτης) η συνηθισμένη διαχείριση των ζητημάτων των δημ. Υπαλλ. Μηχανικών δεν επαρκεί.

Σεπτέμβρης 2010