Πλειστηριασμών και κατασχέσων συνέχεια για 10.000 οφειλέτες, αφού στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.
Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.
Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις- είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση -έως και 24 δόσεις- είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.
Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση.

Ακολουθεί πινακας από τη σελιδα του ικα με τα πεπραγμενα ΚΕΑΟ απο Νοεμβριο εως Μαρτιο... ο πινακας ειναι πρωτα στα αγγλικα και μετα μετεφρασμένος στα ελληνικά!!!!
http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20140505.pdf

2. Επισης απο τα στοιχεια του παρακάτω πίνακα για τα αναγκαστικά μέτρα που κανει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ άσχετα από το ΚΕΑΟ, πιο μεγαλα νουμερα εχει να επιδειξει το ΙΚΑ σε σχεση με το ΚΕΑΟ, το οποιο δείχνει και απο τη σκοπια αυτων που θελουν να υπερασπιστουν την αυτοτελεια των ταμειων ως προς την εισπραξη οφειλων οτι το ΚΕΑΟ δεν εχει κανενα λογο υπαρξης!!!

http://www.ika.gr/gr/infopages/news/stoixeia_anagk_metrwn_042014.pdf