Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μισθός, Τιμή και Κέρδος

Συνεχίζουμε την ανάρτηση σημαντικών βιβλίων με το :
Κ. Μαρξ. Μισθός, Τιμή και Κέρδος

Παρέμβαση πολιτών προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για τις αιολικές εγκαταστάσεις

Τα τελευταία χρόνια με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς, αδειοδοτούνται αιολικές εγκαταστάσεις σε βουνά, δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, σε περιοχές απόλυτης προστασίας, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε άλλα ευαίσθητα οικοσυστήματα, τις τελευταίες δηλαδή αδιατάρακτες περιοχές. Στους ορεινούς όγκους της Στερεάς Ελλάδας, από τα Άγραφα (Νότια Πίνδο), τον Τυμφρηστό, την Οίτη, τα Βαρδούσια, τη Γκιώνα, τον Παρνασσό, τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα, μέχρι την Δίρφυ, την Όχη και τη Σκύρο, το θέμα έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σε κάθε συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής Περιβάλλοντος, αδειοδοτούνται πολυάριθμες ιδιωτικές αιολικές εγκαταστάσεις, που καταλαμβάνουν χωρίς κανένα κόστος τεράστιες δημόσιες αλλά ακόμη και ιδιωτικές εκτάσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσονται οι σταθμοί εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας έχει πολλές ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Οι βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν γιγάντιες ανεμογεννήτριες που φθάνουν σε ύψος τα 140 μέτρα και απαιτούν στήριξη σε τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις. Εκατοντάδες τόνοι μπετόν για κάθε μια ανεμογεννήτρια, ισοπεδώνουν κορυφογραμμές, αλλοιώνουν το σχήμα, τις κλίσεις, τις απορροές του νερού. Τα έργα πρόσβασης αφορούν διάνοιξη δρόμων μεγάλου εύρους και πολλών χιλιομέτρων για την μεταφορά των μεγάλων πτερυγίων. Τα έργα μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος περιλαμβάνουν υποσταθμούς, καλώδια και πυλώνες που συχνά διασχίζουν δάση. Το αποτέλεσμα είναι να
κατακερματίζονται κυριολεκτικά τα δασικά οικοσυστήματα και να δημιουργούνται πολλαπλές εστίες ανάφλεξης.
Στην πραγματικότητα, η χωροθέτηση των αιολικών εγκαταστάσεων, έχει παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απειλή για το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο των περιοχών μας, αφού οδηγεί σε καταστροφή αναντικατάστατων πόρων, όπως τα δάση, η βιοποικιλότητα και το τοπίο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους οικισμούς, στον τουρισμό, την παραδοσιακή κτηνοτροφία και σε άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα αφαιρούνται τοπικοί πόροι που είναι απαραίτητοι για την επιβίωση των ντόπιων και δίνονται στις εταιρείες άνευ όρων.

Το δίκτυο μικρών αρχιτεκτονικών γραφείων για το "νέο" ΓΟΚ

Αναρτούμε συλλογικο κείμενο του Δικτύου Μικρών Αρχιτεκτονικών Γραφείων κριτικής στο "νέο", "πράσινο" ΓΟΚ



ΑΘΗΝΑ, 10 Ιανουαρίου 2012
Προς:
Αντιπροσωπεία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Νομού Αττικής
Πράσινες αλλαγές στη δόμηση με το «νέο» ΓΟΚ;

Εδώ και χρόνια, με τη διαστρέβλωση των θετικών στοιχείων του ΓΟΚ του ‘85 από τα οικονομικά συμφέροντα της αντιπαροχής και τη συνεχιζόμενη καταστροφή των πόλεων, οι αρχιτέκτονες ζητούσαν ένα νέο Οικοδομικό Κανονισμό, απλό, σύγχρονο, ξεκάθαρο, που να απελευθερώνει την αρχιτεκτονική δημιουργία και να θέτει το πλαίσιο για τη μακρά και επίπονη ανάκαμψη του αστικού περιβάλλοντος. Ο «νέος» ΓΟΚ όπως ετοιμάστηκε στο ΥΠΕΚΑ προσέφερε πλήρη απογοήτευση. Βασισμένος 100% στον υφιστάμενο ΓΟΚ, είναι το ίδιο ασυνάρτητο κείμενο, ένας αχταρμάς διοικητικών, χωροταξικών, πολεοδομικών και κτιριοδομικών ρυθμίσεων χωρίς ειρμό και ταξινόμηση.
Ας αναλύσουμε τις βασικές αλλαγές για να δούμε τουλάχιστον αν, παρά τη διατήρηση του εφιαλτικού σκηνικού στο νομοθετικό περιβάλλον, επέρχονται τουλάχιστον οι πολυδιαφημιζόμενες αναβαθμίσεις στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον:


Σύμφωνα με τους εισηγητές του «νέου ΓΟΚ»:
Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα:
«Η αντιπαροχή.. δεν συνδυάστηκε με τον απαραίτητο πολεοδομικό σχεδιασμό... ενώ ίσχυσε ισοπεδωτικά για όλες τις περιοχές της χώρας.»
Ν.Σηφουνάκης
Θα περιμέναμε λοιπόν να εισαχθεί η αναγκαιότητα του αστικού σχεδιασμού. Αντιθέτως! Εφαρμόζονται ξανά και ξανά οριζόντιες ρυθμίσεις. Ίδιος ΓΟΚ για την Κυψέλη, την Εκάλη, τον Ελαιώνα, την Κομοτηνή, τη Ρόδο.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απολύσεις με όχημα την "αξιολόγηση" στο Δημόσιο!

Αναδημοσίευση από το Ίσκρα
ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ - ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Στην πρέσα της "αξιολόγησης", με ορίζοντα δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, βάζει από τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Παπαδήμου το σύνολο, σχεδόν, των φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Εκεί απασχολούνται, περίπου, 750.000 μισθοδοτούμενοι (συμπεριλαμβάνονται μέχρι και οι ένστολοι ενώ εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιρειών).
Τα παραπάνω αποτυπώνονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππα, που υπογράφτηκε χτες. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η KYA δεν είχε δημοσιευτεί.
Στην εν λόγω ΚΥΑ, αλλά και γενικότερα στην όλη διαδικασία, υπάρχει το εξής "τραγελαφικό": από την αρχή έχουν ξεκαθαριστεί οι "ποσοτικοί στόχοι" (μείωση δομών κατά 30% μέσω συγχωνεύσεων/καταργήσεων αλλά και του προσωπικού κατά 150.000 άτομα έως το 2015) της διαδικασίας, αλλά όχι τα κριτήρια αξιολόγησης! Τα δεύτερα, θα τεθούν μέχρι το τέλος του μηνός από ομάδα από ειδικών του γαλλικού κράτους, που παρέχει "τεχνική υποστήριξη" στην ελληνική κυβέρνηση. Στην όλη διαδικασία ρόλο θα έχουν και ακραία νεοφιλελεύθεροι υπερεθνικοί οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ.
"Αξιολόγηση" = Πρόσχημα απολύσεων

Επίθεση της εργοδοσίας στην INTRACOM

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
Παιανία, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΑΕΕ-Γένοβα, μειοψήφησε η ΑΚΕ) να προτείνει στην αυριανή Γενική Συνέλευση την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, από τη Δευτέρα 16/1 μέχρι και την Παρασκευή 20/1 με αιτήματα:
  • Όχι στην επέκταση της μείωσης των μισθών των εργαζομένων
  • Όχι στην εκ περιτροπής 4μερη απασχόληση στην Intracom Defense Electronics
  • Όχι σε απολύσεις.
Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να διασπάσει τους εργαζόμενους της Intracom απαντάμε με ενότητα. Στην πρόκληση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να χρεώσει στους εργαζόμενους τις λογιστικές ζημιές του ομίλου για να εξασφαλίσει τους μετόχους απαντάμε με αγώνα. Γνωρίζουμε καλά από την εμπειρία μας ότι αν δεν αντιδράσουμε τώρα αποφασιστικά, σε λίγο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι όλα τα επιπλέον νέα μέτρα που κυβέρνηση-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν στην πλάτη μας (13ος-14ος μισθός, τριετίες ωρίμανσης, κατώτερος μισθός εθνικής συλλογικής σύμβασης, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές).
Δίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους που έχουν βγει στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης όπως στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, στο ALTER, Ελευθεροτυπία, στη Λουκίσσα κ.ά.
Επίσης συμμετέχουμε δυναμικά στην Παναττική 24ωρη Απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής στις 17/1, για αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται κι αγωνίζονται αλλά κι ενάντια στα προηγούμενα και στα νέα αντεργατικά μέτρα που απεργάζονται.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. Πέμπτη, 12/1 στο Α5 εστιατόριο, 11:30-14:30.

Το ΔΣ
 
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ Γ.Σ. 
Μια δύσκολη κι αποφασιστική συγκυρία.

Το PSI+ μεταφέρει στο Αγγλικό δίκαιο το ελληνικό χρέος

Αναδημοσίευση από το Ίσκρα Διαβάστε επίσης από το Αριστερό Βήμα το άρθρο του Γ. Τόλιου : "Το PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο, στο φόντο του νέου «Δημοσιονομικού Συμβολαίου» της ΕΕ"
PSI+ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!
Οι επίσημες δηλώσεις των τελευταίων ημερών (Όλι Ρεν, Οικονομικό Επιτελείο) αλλά και οι πληροφορίες που διοχετεύονται κάνουν λόγο ότι πλησιάζει η συμφωνία για το PSI+ (κούρεμα δημόσιων ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες κατά 50%, στη βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου)
Δεν ξέρουμε αν οι αισιόδοξες αυτές τοποθετήσεις είναι ακριβείς ή όχι. 'Όπως δεν γνωρίζουμε αν η συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων σε μια ενδεχόμενη Συμφωνία θα είναι εθελοντική ή όχι, πράγμα που δεν διευκρινίζεται επαρκώς και αιωρείται μια ασάφεια.

Για παράδειγμα, όχι εντελώς αδιασταύρωτες πηγές κάνουν λόγο ότι τα hedge funds (ιδιαίτερα κερδοσκοπικά κεφάλαια), σε αντίθεση με τον μεγάλο όγκο των τραπεζών, δεν είναι διατεθειμένα, παρότι κατέχουν το 40% περίπου των ελληνικών ομολόγων, να συμμετάσχουν εθελοντικά στο «κούρεμα», αφού, πέραν των άλλων, αν υπάρξει ελληνική πτώχευση θα πληρωθούν από τα CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου πτώχευσης)!
Αν η συμμετοχή δεν είναι εθελοντική αλλά θα καταστεί υποχρεωτική, τότε θα έχουμε πτώχευση της χώρας, το είδος της οποίας θα μένει προς διευκρίνιση!!!!
Σε κάθε περίπτωση, είτε χωρίς είτε με πτώχευση, το «κούρεμα» είναι έτσι κι αλλιώς εντελώς ανεπαρκές, ενώ και στις δύο περιπτώσεις, ιδιαιτέρως της πτώχευσης, θα επιβληθεί στη χώρα ένα «δρακόντειο» μνημόνιο με το πέρασμα της εξουσίας στην Ελλάδα, αλλοίμονο, ακόμα πιο σκληρά, στα χέρια της τρόικας!
Πέραν αυτών, αν οι κυρίαρχοι τροικανοί κύκλοι επιδιώκουν την ολοκλήρωση του PSI+ αλλά και οι τράπεζες ακολουθούν, αυτό οφείλεται σε ορισμένους ειδικούς λόγους, άκρως επωφελείς για τα συμφέροντα των τραπεζών.
Πρώτος λόγος είναι ότι οι Τράπεζες δεν χάνουν, σχεδόν, τίποτα, από ένα τέτοιο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος. Κι αυτό διότι τις απώλειες από το PSI+ έτσι κι αλλιώς τις υφίστανται, αφού θα γράψουν στους ισολογισμούς τους τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στην απομειωμένη αξία τους, ενώ από την άλλη τις όποιες αυτές ζημιές, που έτσι κι αλλιώς υποστούν, θα τις αναπληρώσουν με τις ανακεφαλαιοποιητικές ενέσεις που θα τους γίνουν από το δημόσιο, όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 40 δισ.!
Και αυτά τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να τα συνεισφέρει το δημόσιο, θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό από το ευρωπαϊκό ταμείο, ο οποίος θα καταστήσει «δώρο άδωρο» το κούρεμα του 50% του χρέους!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κατάργηση της διάταξης για την κλοπή του πλεονάζοντα χρόνου στο Μισθολόγιο

Στο σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή (Πολυνομοσχέδιο νο2) καταργείται το δεύτερο εδάφιο της Παραγράφου 1 του άρθρου 29 του Ν.4024/11, με την παράγραφο 3 του άρθρου 34 του παρόντος. Συνεπώς ο πλεονάζον χρόνος της κατάταξης σε βαθμούς και κλιμάκια προσμετράτε κανονικά και δε χάνετε. Για όσους γλυτώσουν τις επερχόμενες απολύσεις μέσω "αξιολόγησης" βέβαια.  Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και δημοσίευμα της Καθημερινής για τις λοιπές ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Με την εφαρμογή του νέου βαθμολόγιου-μισθολόγιου η κυβέρνηση δίνει ένα συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά στους εκπαιδευτικούς, τους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του δημοσίου κατά δηλώσεις όλων των υπουργών. Με το βαθμολόγιο καθηλώνονται βαθμολογικά, άρα και μισθολογικά οι εκπαιδευτικοί, μειώνοντας δραματικά την ψαλίδα μισθών μεταξύ των νεοπροσλαμβανόμενων και των συνταξιοδοτούμενων,  καθιστώντας ασύμφορη και καθόλου προτιμητέα την εκπαιδευτική  ιδιότητα.
Πέρα όμως κι από αυτά, με τη ρύθμιση του άρθρου 29, όπου κατά την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο δεν προσμετράται ο πλεονάζων χρόνος, πήγαν να εφαρμόσουν μια καθαρά ληστρική διάταξη που αδικούσε κατάφορα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων.
Με την παράγραφο 3 του άρθρ. 34 του νέου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή καταργείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρ. 29 του 4024/11 (Μισθολόγιο).
 Το άρθρο 29 του Ν. 4024/11 ανέφερε: «Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου άρθρου, λαμβάνουν το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του παρόντος. Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος».
Καταργείται λοιπόν μια εξόφθαλμα αντισυνταγματική και αντιϋπαλληλική διάταξη για την οποία η ΟΛΜΕ, αλλά και όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, είχαν αντιταχθεί και ζητήσει την άμεση κατάργησή της.
Η ΟΛΜΕ έχοντας ήδη θέσει με απόλυτο τρόπο το θέμα στο υπόμνημά της στις 5/12/11 και στο υπόμνημά της για τις επιπτώσεις του ν.4024/11 (16/12/11) προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας στις συναντήσεις που έγιναν, συνέβαλε αποφασιστικά στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων.
Προφανώς και με αυτή την κατάργηση δεν ικανοποιούνται τα οικονομικά μας αιτήματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη συνολική κατάργηση του νέου μισθολογίου – βαθμολογίου που καθηλώνει μισθολογικά και βαθμολογικά τους εκπαιδευτικούς.

Πρωτοβουλίες από τα κάτω σε ολόκληρη τη χώρα

Μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα). Η καταγραφή, την οποία λάβαμε με mail, αποτυπώνει ένα μέρος από τις πολλές πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης της κοινωνίας που είναι σε εξέλιξη. Η ενίσχυση τους αποτελεί το δικό μας μονόδρομο απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που έρχεται γρήγορα.
Λαϊκές συνελεύσεις

Λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και περιοχών της Αττικής
Πετράλωνα, Κουκάκι, Θησείο, http://laikisineleusipetralona.espivblogs.net/
Καλλιθέα, http://syneleysikallitheas.blogspot.com/
Παλλήνη, http://aganaktismenoipallinis.blogspot.com/
Ζωγράφου, http://aganaktismenoizografou.wordpress.com/
Χαλάνδρι, http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com/
Πειραιάς, http://aganaktismenoipirea.blogspot.com/
Βύρωνας, http://laikisinelefsivirona.blogspot.com/
Γαλάτσι, http://lsgalatsiou.wordpress.com/
Αμπελόκηποι, http://ampelokipoi.espiv.net/
Μαρούσι, http://ansinamar.blogspot.com/
Πατήσια, http://patissiasynelefsi.blogspot.com/
Καισαριανή, http://laikisyneleysikaisarianis.blogspot.com/
Ν. Ηράκλειο, http://neohrakleio.blogspot.com/
Ν. Ιωνία, http://sinelefsinionia.wordpress.com/
Ν. Σμύρνη, http://plateians.blogspot.com/
Νέου Κόσμου, http://nkosmos-sineleusi.blogspot.com/
Αγ. Παρασκευή, http://syneleysiplateiasagias.blogspot.com/
Ηλιούπολη, http://askilioupolis.espivblogs.net/
Αγ. Δημήτριος, http://katadimadim.blogspot.com/
Αιγάλεω, http://lasynaigaleo.blogspot.com/
Χολαργός Παπάγου, http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com/
Γκύζη, http://gyzi.espivblogs.net/
Νίκαια, http://syneleyshnikaia.wordpress.com/
Κερατσίνι, http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com/
Περιστέρι, http://sineleusiperisteri.blogspot.com/
Γλυκά νερά, http://sineleusiglikonneron.blogspot.com/
Χαϊδάρι, http://syneleysihaidari.wordpress.com/

Λαϊκές συνελεύσεις άλλων πόλεων

STOP the ACTA

Διαβάστε συλλογή άρθρων και δημοσιεύσεων για τη συνθήκη ACTA, όπως τα αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ "για μια κοινωνική αριστερά". Η συνθήκη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα κατοχύρωσης της αυταρχικής δημοκρατίας στην ΕΕ και παγκοσμίως, θεσμοθετώντας την κατάργηση της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών, την επιβολή λογοκρισίας, τον αστυνομικό ρόλο των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

(Δείτε στη συνέχεια το κείμενο της συνθήκης ACTA, στα Αγγλικά και πρόταση ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα Ελληνικά)

Από τη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε ο Julian Assange στις 3 Δεκέμβρη 2010. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

abbeherrera
 
Ξεκινήσατε κάτι που κανένας δεν μπορεί να σταματήσει. Το Ξεκίνημα ενός Νέου Κόσμου. Να θυμάστε, η κοινότητα βρίσκεται από πίσω σας και σας στηρίζει (από τη Σλοβακία).
Έχετε διαρροές για την ACTA;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Julian Assange:


Julian Assange small

Ναι, έχουμε διαρροές σχετικές με την Anti-Counterfeiting Trade Agreement (Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης), που δεν είναι παρά ένας δούρειος ίππος σχεδιασμένος από την αρχή για να ικανοποιήσει τους μεγάλους παίκτες των αμερικανικών βιομηχανιών πνευματικής ιδιοκτησίας και πατέντας. Για την ακρίβεια, το WikiLeaks ήταν που πρώτο τράβηξε την προσοχή του κόσμου στην ACTA - με μία διαρροή.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Julian Assange εδώ
Say NO to ACTA
ACTA: Ιδιωτική Ηλεκτρονική Επιτήρηση

To κείμενο της διεθνούς συνθήκης ACTA

Πηγή: LAW NET 
67858810-Σύμβαση-Πνευματικής-Ιδιοκτησίας-ACTA


Μπροστά στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρονικής επιτήρησης: Η ACTA προ των πυλών

Του Μιχάλη Παναγιωτάκη


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η αμφισβήτηση είναι πηγή της ελευθερίας

Κείμενο αλληλεγγύης στους 6 πολίτες της Χαλκίδας που κατηγορούνται για την αποδοκιμασία Παπούλια. Είναι προφανές ότι έχουν και τη δική μας ολόπλευρη συμπαράσταση.
 
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Ο παραλογισμός της εξουσίας αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι άρχοντές μας αμήχανοι απέναντι στις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ξεγυμνώνονται αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Για να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους δεν διστάζουν να καταργήσουν με κυνισμό κάθε επίφαση δημοκρατίας και ελευθερίας, να αποδείξουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι παρά κούφιες λέξεις που μεταμφιέζουν ένα ολιγαρχικό και απάνθρωπο καθεστώς.
Στην πόλη της Χαλκίδας, στην τελετή του αγιασμού (;) των μολυσμένων μας υδάτων, η παρουσία του προέδρου της ‘‘δημοκρατίας’’ Κάρολου Παπούλια και του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία και διαμαρτυρία από τη μεγάλη πλειοψηφία του παρευρισκόμενου κόσμου. Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν οι θεματοφύλακες του σάπιου και αδίστακτου πολιτικού μας συστήματος και έφυγαν άρον άρον. Άμυνά τους, όπως πάντα, η δράση της αστυνομίας η οποία στοχοποίησε 5 άτομα που διαμαρτύρονταν και τα προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα (μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο) με την κατηγορία της ‘‘προσβολής του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας’’. Γελοιότητες. Δεν ήμασταν μόνο πέντε αυτοί που διαμαρτύρονταν και αποδοκίμαζαν αλλά σχεδόν όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος. Απομονώθηκαν πέντε άτομα για να παραδειγματιστεί η διαμαρτυρόμενη πλειοψηφία, να ενοχοποιηθεί κάθε επιθυμία αντίστασης, κριτικής και αμφισβήτησης. Στην ουσία, προσπαθούν να φιμώσουν το λόγο για να ανακόψουν τις απελευθερωτικές πράξεις που μπορεί να εμπνεύσει.
Το ζητούμενο είναι, καθώς φαίνεται, να αθωωθεί, με τρόπο θεαματικό και με μέτρα απροκάλυπτα αυταρχικά και ολοκληρωτικά, μια πολιτική που γεννάει το έγκλημα, που προκρίνει το κέρδος, που πολλαπλασιάζει τα γκέτο πλουσίων και φτωχών, που συντηρεί μια εκπαίδευση στρατοπέδου συγκεντρώσεως, που επιταχύνει την υλική και πνευματική ένδεια, που υποδαυλίζει τον κυνισμό και τον ωχαδερφισμό της απελπισίας.
Το να αναθεματίζεις όμως αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή, ενώ συνδέεται με το δικαίωμα στην οργή, δεν αρκεί. Είναι το πρώτο βήμα, από μόνο του όμως δεν οδηγεί πουθενά. Η καλύτερη κριτική απέναντι στις αθλιότητες των πολιτικών και οικονομικών ολιγαρχιών που μας εξουσιάζουν είναι να δημιουργείς την κατάσταση που αποτελεί το αντίδοτό τους. Πρέπει συλλογικά να αναζητήσουμε τους τρόπους για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού. Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που παράγει τους αχρείους που το διευθύνουν. Αν δεν διεκδικήσουμε ενεργά και δημιουργικά το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας, θα συνεχίσουν να την ποδοπατούν οι γνωστοί άγνωστοι πολιτικοί μας άρχοντες. ‘‘Λαέ, πεινάς, γιατί τους προσκυνάς’’ ήταν ένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν στην προχθεσινή διαμαρτυρία. Στο φόβο και τον τρόμο που προσπαθούν να σπείρουν, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω αλλά να αντιτάξουμε συλλογικά τις φωνές μας, με στόχο να θεσμίσουμε αυτόνομα τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, χωρίς δήθεν αντιπροσώπους, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των διαφορετικοτήτων, της αλληλεγγύης. Είναι εφικτό, αρκεί να το θελήσουμε και να προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε.
Καμία δίωξη στους συλληφθέντες
Η αμφισβήτηση είναι πηγή της ελευθερίας
Να οικοδομήσουμε τις δημιουργικές μας αντιστάσεις ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν

Αλληλέγγυες/οι από τη Χαλκίδα

Δύο εγκύκλιοι για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών

Αναρτούμε για ενημέρωση των συναδέλφων δύο από τις εγκυκλίους που πρόσφατα εκδόθηκαν σε εφαρμογή του άθλιου πολυνομοσχεδίου. Η πρώτη αφορά το συνυπολογισμό του πρώην 7 τοις χιλίοις στις αποδοχές του Οκτώβρη 2011, η δεύτερη σε θέματα αποδοχών προσυνταξιοδοτοκού καθεστώτος.


ΘΕΜΑ: «Παρέχονται πληροφορίες για την παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν.4024/2011».

ΣΧΕΤ: Το υπ'αριθμ 26766/24-11-2011 έγγραφό σας
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας εγγράφου, σας πληροφορούμε τα εξής:
Για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν 4024/2011, το ειδικό επίδομα αντιστάθμισμα που καταβαλλόταν στους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διπλωματούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μηχανικούς, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή των διατάξεων των Ν. 3833/2010 και Ν. 3845/2010, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις συνολικές αποδοχές μηνός Οκτωβρίου των εν λόγω υπαλλήλων. Σημειώνουμε ότι το ύψος του επιδόματος θα πρέπει να προσδιοριστεί σε κάθε περίπτωση βάσει βεβαίωσης από το φορέα που κατέβαλλε το ανωτέρω επίδομα
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ α/αΠΑΥΛΟΣ ΞΕΝΟΣ


ΘΕΜΑ: «Αποδοχές υπαλλήλων προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας και κοινοποίηση διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 (ΦΕΚ 262 Α΄). Υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών επί των αποδοχών της προσυνταξιοδοτικής  διαθεσιμότητας.».
ΜΕΡΟΣ Α΄

Οι εξελίξεις στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ & οι αυξήσεις των Ασφαλιστικών μας Εισφορών

Αναδημοσιεύουμε για ενημέρωση των συναδέλφων, μέρος από κείμενο του Κ. Μακέδου, μέλους της ΔΕ του ΤΕΕ μια και περιέχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Η ετήσια κρατική επιχορήγηση για την κοινωνική ασφάλιση, που καταβάλλεται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εκτός του ΕΤΑΑ, ανέρχεται στα 14 δις €, ποσό δηλαδή αντίστοιχο με το σχεδιαζόμενο κούρεμα.

Αντίθετα, το ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα το ΤΣΜΕΔΕ, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ταμειακά προβλήματα, αλλά αντιθέτως είναι πλεονασματικό - ήδη στο 9μηνο του 2011 έχει πλεόνασμα πλέον των 140 εκ. €, ενώ το 2010 άγγιξε περίπου τα 200 εκ. € - δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από την πολιτεία, η οποία του οφείλει από την τριμερή χρηματοδότηση ποσό πλέον των 400 εκ. €, και τα αποθεματικά προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μετόχων του Ταμείου.
Γίνεται προφανές λοιπόν σε όλους μας, ότι οποιοδήποτε «επέμβαση» στα αποθεματικά του Ταμείου μας, που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές του (ασφάλιση ιδιότητας, έκδοση εγγυητικών επιστολών, πληρωμή βασικής σύνταξης), και απειλεί τη βιωσιμότητά του, είναι αδιανόητο να γίνει αποδεκτή.

Στη συνέχεια ήρθε η ενοποίηση των Ταμείων με το νόμο 3655/2008 της δεύτερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα, που λέγεται Ε.Τ.Α.Α.
Υπενθυμίζουμε, ότι ως ΤΕΕ έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου, και ότι η εκδίκαση της προσφυγής εκκρεμεί ακόμη !!!

Το 2010, δύο χρόνια μετά την εμπειρία του μορφώματος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) - που μας επιβαρύνει με ετήσιο  λειτουργικό κόστος που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ - η τότε κυβερνητική  του ΠΑΣΟΚ ομολόγησε την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα,  και ψήφισε δύο νέους ασφαλιστικούς νόμους, τον 3863 και 3865, που  θεσμοθετούν δύο μορφές συντάξεων, τη βασική (με κρατική εγγύηση και χρηματοοικονομικά κριτήρια για την απόδοσή της) και την αναλογική που συνδέεται αποκλειστικά με τις εισφορές των ασφαλισμένων και τις οικονομικές δυνατότητες των ταμείων στο χρόνο απόδοσή τους. Παράλληλα, θεσμοθετηθούν την ενιαία διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων και τη δυνατότητα τού μεταξύ τους δανεισμού.
Δυστυχώς, δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένας χρόνος, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας απέδειξε το πόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη είναι και στην κοινωνική ασφάλιση. Μετά τους δύο ασφαλιστικούς νόμους (3863 και 3865 / 2010), ήδη  μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει 4 νέα αντισυνταγματικά πολυνομοσχέδια, που επεμβαίνουν σε διατάξεις και διαδικασίες, που είχαν νομοθετηθεί, μόλις το περασμένο έτος.
Οι κυριότερες και δυσμενέστερες διατάξεις , με τη χρονολογική σειρά που ψηφίστηκαν είναι:
i) Νόμος 3863 / 2010 Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, 15η Ιουλίου 2010 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Γενική Συνέλευση Τμ. Αρχιτεκτόνων Αττικής Τετάρτη 11.1.2012


Γενική Συνέλευση 
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 11.1.2012 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του 
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) 

 Με θέματα :

1. Ενημέρωση Δ.Σ.
2. Ασφαλιστικό
3. Απορύθμιση Θεσμικού Πλαισίου παραγωγής του δομημένου χώρου (νόμοι 3919, 4014, 4030, νέος ΓΟΚ, μορφολογικά κλπ)

Μέτωπο Ανατροπής...



Αναδημοσιεύουμε πρόσκληση σε πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 11/1/2012 στην ΑΣΟΕΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/1, ώρα 18:00, στην ΑΣΟΕΕ, αμφιθ. Αντωνιάδη
...ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Μέτωπο Ανατροπής

Ομιλητές:
Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Αλληλεγγύης Ανατροπής)
Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση)
Γιώργος Παπαϊωάννου (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας)
Κώστας Παπαδάκης (ανένταχτος αγωνιστής)

Θα ακολουθήσει συζήτηση

 
Μέτωπο Αλληλεγγύης Ανατροπής,
ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση,
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας,
ανένταχτοι αγωνιστές της αριστεράς.

Η Αττική οδός πρέπει να περάσει στο Δημόσιο και να καταργηθούν τα διόδια

Αναδημοσίευση από www.denplirono.info, Όπως πολύ σωστά αναφέρουν "Ειδικότερα, μέχρι σήμερα τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα στα 8 χρόνια λειτουργίας της Αττικής Οδού μόνο έχουν ξεπεράσει το 1,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι έχουν υπερβεί όχι μόνο το ύψος των ιδίων κεφαλαίων και της συμφωνημένης ετήσιας απόδοσης και των δανείων αλλά ακόμα και το συνολικό κόστος του έργου."

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ
Την 9/3/2011 εγκλωβισμένος οδηγός στα διόδια της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ/Κατεχάκη ειδοποιεί τις Επιτροπές Αγώνα ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ, αφού η εταιρία αρνείται να του εκδώσει πιστωτικό σημείωμα, όπως έχει υποχρέωση και δεν του επιτρέπει την διέλευση. Φτάνουμε στο σημείο, απαιτούμε ομοίως πιστωτικά σημειώματα και εισπράττουμε ομοίως άρνηση. Παραμένουμε κι εμείς εκεί «εγκλωβισμένοι» και καλούμε το ΣΔΟΕ, για τη φορολογική παράβαση της άρνησης έκδοσης νόμιμου και υποχρεωτικού φορολογικού στοιχείου, (που δεν ήρθε ποτέ) αλλά και την άμεση δράση, καταγγέλλοντας την εταιρία για παράνομη κατακράτηση. (αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα).
Στο σημείο καταφθάνουν περιπολικά μαζί με το διοικητή της Τροχαίας Αττικής οδού. Προσπαθούν να εκτονώσουν την «κρίση». Ζητούν να αποχωρήσουμε για να απελευθερωθούν τα τρία από τα οκτώ ταμεία/λωρίδες κυκλοφορίας, στα οποία ήμασταν εγκλωβισμένοι. Αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να έχει εκδοθεί πιστωτικό σημείωμα, διαφορετικά θα έπρεπε να μας κατηγορήσουν για παρακώλυση κυκλοφορίας, προτείνουν να μην ασκήσουμε κι εμείς διώξεις κατά των παρανομούντων υπαλλήλων, μας ανοίγουν τις μπάρες, περνάμε και αποχωρούμε.
Μερικούς μήνες αργότερα μας κοινοποιείται έγγραφο για να απολογηθούμε ως κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών (!!!) την συγκεκριμένη ημερομηνία. Τι είχε συμβεί; Προφανώς η αστυνομία κατά την προσφιλή της τακτική κατέγραψε τις πινακίδες από τα τελευταία σταθμευμένα αυτοκίνητα και σχεδίασε την κατηγορία προκειμένου να τρομοκρατήσει τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Στα πλαίσια της συνήθους διαδικασίας καταθέσαμε απολογητικό υπόμνημα, στοιχεία του οποίου παραθέτουμε αυτούσια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε άλλο βρεθεί στην ίδια κατάσταση, αλλά και γιατί αναλύουμε το ιστορικό της «μεγάλης  ληστείας του τραίνου», της παράδοσης δηλ. της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που κατασκευάστηκε με χρήματα του δημόσιου στην ιδιωτική εταιρεία που το εκμεταλλεύεται σήμερα ελέω της πολιτικής εξουσίας και με προίκα την ΕΛΑΣ που εκτελεί χρέη ιδιωτικής security και προασπίζει τα συμφέροντα των «εθνικών» μας εργολάβων.
Στα πλαίσια της πολιτικής τρομοκράτησης που ακολουθούν ενδεχομένως η δίωξη να τεθεί στο αρχείο, προκειμένου να αποφύγουν μια δημόσια ακροαματική διαδικασία στην οποία θα ανοίξουμε συνολικά το φάκελο «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» και θα ξετυλιχτεί το κουβάρι της διαπλοκής σε όλο του το μεγαλείο.
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν καλά ότι τα κινήματα δεν τρομοκρατούνται.
Καλούμε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχα την αυθαιρεσία στο δημόσιο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα της ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ να επικοινωνεί άμεσα μαζί μας. Ειδικά στις περιπτώσεις (που πολλαπλασιάζονται καθημερινά) όπου ειδοποιούνται από αστυνομικά τμήματα για παραλαβή κλήσης και προστίμων λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων, που δεν έχει βεβαιώσει αυτοπροσώπως, όπως ο νόμος ορίζει, κανένας αστυνομικός υπάλληλος.
Δείτε περισσότερα εδώ:
(απόσπασμα του απολογητικού μας υπομνήματος)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

2η Ανοιχτή Παντεχνική Συνέλευση για το ασφαλιστικό την Τρίτη 10/1

Αποφάσεις 1ης Ανοικτής Παντεχνικής Συνέλευσης στις 19.12.2011 



1.      Ορισμός ημερομηνίας επόμενης (2ης) Ανοικτής Παντεχνικής   Συνέλευσης στις 10/1/2012

2.      Σχεδιασμός για κινητοποίηση μηχανικών στις 17/1/2012 (θα    συζητηθεί αναλυτικότερα στη συνέλευση στις 10.1.2012)

3.      Πρόγραμμα εξορμήσεων με ενημερωτικό υλικ

4.      Υλικό εξόρμησης το φλαϊερ (Α5) με τροποποιημένη την ημερομηνία τις σχεδιαζόμενης 2ης συνέλευσης

5.      Συντονισμός με άλλους φορείς, σωματεία, συλλόγους (φοιτητές, ΕΜΔΥΔΑΣ, Σωματείο, σύλλογοι)
6.  Στήσιμο σελίδας ή blog της συνέλευσης, όπου θα περιληφθεί και το κείμενο συλλογής υπογραφών και θα υπάρχει ενημέρωση και σχετικά με τη δυνατότητα σφραγίσματος των βιβλιαρίων (Βακαλόπουλος)


ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Τ.Ε.Ε.
·        ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
·        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·        ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
·        ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·        ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
·        ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
·        ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
·        ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ανοιχτή παντεχνική συνέλευση
ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 19:00  ΕΜΠ αιθ. Γκίνη

(την καλούν: αυτόνομοι μηχανικοί ανατολικής κρήτης,  αριστερή ενωτική πρωτοβουλία – εργαζόμενοι μηχανικοί, νέο κίνημα αρχιτεκτόνων, συσπείρωση αριστερών μηχανικών)

Ολόκληρο το "Σχέδιο Νόμου για το Νέο Ενιαίο Κανονισμό Δόμησης"

Αναδημοσιεύουμε από το Blog της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων



Λάβαμε στην παρούσα μορφή και δημοσιεύουμε το (υπό διαμόρφωση)  ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για το ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΟΜΗΣΗΣ που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ και το οποίο παρέδωσε στο ΤΕΕ για "διαβούλευση" στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2011. Η δημοσίευση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ γίνεται με ευθύνη της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΓΟΚ _ ΥΠΕΚΑ _ Δεκέμβριος 2011 Δείτε επίσης:

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» παρουσιάζει τις αλλαγές στη δόμηση με τον νέο ΓΟΚ του υπ. Περιβάλλοντος

Στέγη στο Υπ.Υποδομών βρήκαν επιφανή στελέχη του Ελληνικού Μετώπου

Αναδημοσίευση από Παραπολιτική. Με αυτούς συνομιλεί το ΤΕΕ και η ΕΜΔΥΔΑΣ.

Είναι γνωστό το πολιτικό παρελθόν του σημερινού Υπ.Υποδομών Μάκη Βορίδη ο οποίος δεν διετέλεσε μονάχα επικεφαλής της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ αλλά ίδρυσε και το δικό του ακροδεξιό κόμμα με το όνομα "Ελληνικό Μέτωπο".
Ως υπουργός Υποδομών δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια κι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους την κυβερνητική εξουσία που ανέλαβε. Σας παρουσιάζει μερικά από τα στελέχη του Ελληνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ που βρήκαν στέγη κι εργασία στο Υπ.Μεταφορών.
-Θεοδόσης Αθανασάς, επιφανές στέλεχος και διευθυντής του Ελληνικού Μετώπου. Το όνομα του αναφέρεται και...
...στο σχετικό λήμμα της Wikipedia. Ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του Μάκη Βορίδη στο Υπ.Μεταφορών.
- Σπύρος Βάιλας, μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα (!) εδώ. Το 2005 εξελέγη από το 2ο Συνέδριο στην Κεντρική Επιτροπή του Ελληνικού Μετώπου.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πόλη και Κοινωνικοί Αγώνες, Μ. Καστέλς

Σειρά στις αναδημοσιεύσεις πολιτικών βιβλίων από το Blog μας έχει το "Πόλη και κοινωνικοί αγώνες" του Μανουέλ Καστέλς
Πόλη και Κοινωνικοί Αγώνες

Νίκος Τεμπονέρας: το χρονικό των αγώνων και της θυσίας

Δημοσιεύουμε σήμερα μια φετινή έκδοση του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ) 21 χρόνια μετά τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…

ΓΕΝΑΡΗΣ 1991 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
Αρχή της δεκαετίας του ΄90 μετά από 2 χρόνια πολιτικής αστάθειας το πολιτικό σύστημα βρίσκει τον βηματισμό του. Ο Νεοφιλελευθερισμός επελαύνει σε όλα τα μέτωπα, Εργασιακό, Ασφαλιστικό, Παιδεία ανοίγοντας το δρόμο για την ΝΕΟΚΑΤΟΧΙΚΗ Ελλάδα των μνημονίων του 2012.

Η Κοινωνία της Εργασίας και της Γνώσης αντιστέκεται στα εργοστάσια, στις πλατείες και τους δρόμους, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
Κράτος και Παρακράτος σε ένα μαύρο μέτωπο βάζουν σημάδι την ζωή και τη γνώση το χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη του ΄91. Οι σιδηρολοστοί του Παρακράτους συντρίβουν το κρανίο του Νίκου Τεμπονέρα στη πόρτα του σχολείου.

Νίκο Τεμπονέρα δεν δείλιασες, μπορεί να φοβήθηκες, αλλά δεν δείλιασες. Δεν δίστασες ούτε στιγμή, δεν είχες καιρό. Διάβηκες τη πύλη των οριζόντων.

Η μαθητική εξέγερση υπερβαίνει τα εσκαμμένα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση. Αρνείται ολοκληρωτικά άλλη μια σκοταδιστική «μεταρρύθμιση» στην παιδεία που προωθεί ο τότε υπουργός παιδείας Κοντογιαννόπουλος.

Εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια βρίσκονται σε κατάληψη. Καθημερινά γίνονται πορείες και διαδηλώσεις με ένα αίτημα «θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Αγώνας μαζικός, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας”.

Στην Πάτρα όλα σχεδόν τα λύκεια και τα γυμνάσια βρίσκονται σε κατάληψη. Καθημερινά ο μαθητόκοσμος πλημμυρίζει τους δρόμους φωνάζοντας και τραγουδώντας:
«Το σπίτι μου το άφησα
τη μάνα μου παράτησα
και ήρθα δω ν’ αγωνιστώ
για τη παιδεία που αγαπώ
»
Ταυτόχρονα γίνονται καταλήψεις στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο του Κοντογιαννόπουλου για την Παιδεία.