Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ανοίγει η πλατφόρμα του "εξοικονομώ" για τις 20.000 αιτήσεις που μείναν εκτός προγράμματος!

logo-footer

Σύμφωνα με ανακοίνωση που πρόκειται να βγει σε λίγα λεπτά το πρόγραμμα εξοικονομώ θα ανοίξει για τις 20.000 αιτήσεις που μείναν εκτός προγράμματος, λόγω των δυσλειτουργιών του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης των πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, για να ολοκληρωθούν. Δε θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της μοριοδότησης των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων καθώς θα έχουν δικό τους προϋπολογισμό και θα ενταχθούν με τον παλιό τρόπο με κριτήριο χρονικής σειράς υποβολής.

Επίσης θα ανοίξει σήμερα και η δυνατότητα υποβολής "μεγάλων αυθαίρετων" ή αλλιώς γνωστών ως "βαριά αυθαίρετα" (κι ασήκωτα) για την κατηγορία 5, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της δυνατότητας ένταξης τους το Σεπτέμβριο του 2020. Αγκάθι στη διαδικασία αποτελούν τα Ρωσικα αυθαίρετα. Το υπουργείο σε συνεργασία με το ΤΕΕ εξετάζει τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεση πληρωμής των συγκεκριμένων προστίμων ρύθμισης αυθαιρετων σε ρούβλια.

Ετοιμαστείτε συνάδελφοι η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα 1/4 στις 12:00.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Εκδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, 2/4/22 Χανιά




Η Ενωτική Πρωτοβουλία και το ΣΑΜΠΟΤΑΖ σχήμα που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ σας καλούν στην προφεστιβαλικη εκδήλωση του 19ου Αντιπολεμικού Φεστιβάλ με τίτλο "Μόνο ο Λαός σώζει τον λαό. Αγώνας για την υγεία. Απέναντι στη λιτότητα, τη φτώχεια, τον αυταρχισμό."
Από το τελευταίο αντιπολεμικό διήμερο μέχρι σήμερα εχουμε δει κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Από την αρχή της πανδημίας, η διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν δολοφονική, με αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά να μετράμε 100 νεκρούς την μέρα. Μεσα στην υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε να εφαρμόσει το δόγμα "νόμος και τάξη" καταστέλλοντας και τρομοκρατοντας οποιονδήποτε υπερασπιζόταν τα δικαιώματα του. Όλα αυτά σε μια περίοδο όπου ο λαός είχε φτάσει στα όρια της φτώχειας και δεν έχει να πληρώσει για τις βασικές ανάγκες επιβίωσης του λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας.
Ομιλητές:
Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ
Κατερίνη Τόνια, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών
Παπανικολάου Πάνος, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ
Πετρόπουλος Δημήτρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτατων Σχολών
Θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για το 19ο Αντιπολεμικό Φεστιβάλ.
Σάββατο 2/4 18:00 στην Άνω Σπλάντζια (Συμβολή Δασκαλογιάννη και Επισκόπου Νικηφόρο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Όλοι στην Απεργία Τετάρτη 6/4/2022 - Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας

Αρ. Πρωτ. 8753 
Αθήνα, 30/3/2022 
Όλοι στην Απεργία Τετάρτη 6/4/2022 
Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας 


Δέκα χρόνια παγωμένων αποδοχών είναι αρκετά. Οι τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απεργούμε και διεκδικούμε: 
 Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού 
 Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 
 Ξεπάγωμα του κλιμακίου της διετίας 2016 – 17 
 Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ 
 Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού 
 Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μηχανικούς 
 Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού 
 Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. 
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στις ΥΔΟΜ, Τεχνικές Υπηρεσίες 
 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες 

Απεργιακή Συγκέντρωση - Τετάρτη 6/4 πλ. Κλαυθμώνος, 11πμ 
Σημείο συνάντησης ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, έξοδος Μετρό, Κοραή

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η χώρα μας ξεπέρασε τόσο την Ιταλία, όσο και το Βέλγιο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω Covid-19


Σύμφωνα με τα στοιχεία του https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries η χώρα μας ξεπέρασε τόσο την Ιταλία, όσο και το Βέλγιο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω Covid-19. Βρίσκεται ήδη στην 26η χειρότερη θέση παγκοσμίως ξεπερνώντας το σύνολο των χωρών της Δυτ. Ευρώπης και πλησιάζοντας ανησυχητικά της χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης που φαίνεται ότι έχουν χτυπηθεί ακόμη παραπάνω.

Το πρόσθετο αρνητικό δεδομένο έχει να κάνει με την υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας που όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022 κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 32% αύξηση θανάτων σε σχέση με το 2021.

https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=1&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_documentID=458863&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_locale=el

Δείτε και τις παρακάτω σχετικές δημοσιεύσεις μας:

Η ανεπάρκεια του συστήματος υγείας ως κυρίαρχη αιτία για την υψηλή θνητότητα

Από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας με Covid19, οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ

Στοιχεία για την Υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα το 2021