Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η χώρα μας ξεπέρασε τόσο την Ιταλία, όσο και το Βέλγιο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω Covid-19


Σύμφωνα με τα στοιχεία του https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries η χώρα μας ξεπέρασε τόσο την Ιταλία, όσο και το Βέλγιο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω Covid-19. Βρίσκεται ήδη στην 26η χειρότερη θέση παγκοσμίως ξεπερνώντας το σύνολο των χωρών της Δυτ. Ευρώπης και πλησιάζοντας ανησυχητικά της χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης που φαίνεται ότι έχουν χτυπηθεί ακόμη παραπάνω.

Το πρόσθετο αρνητικό δεδομένο έχει να κάνει με την υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας που όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022 κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 32% αύξηση θανάτων σε σχέση με το 2021.

https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=1&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_documentID=458863&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_locale=el

Δείτε και τις παρακάτω σχετικές δημοσιεύσεις μας:

Η ανεπάρκεια του συστήματος υγείας ως κυρίαρχη αιτία για την υψηλή θνητότητα

Από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας με Covid19, οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ

Στοιχεία για την Υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα το 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου