Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

202,7 - 156,6 = «Ριφιφί»!

Αναρτούμε άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη
 
Εισηγητική Εκθεση, Προϋπολογισμός 2013, σελίδα 133.
Επαναλαμβάνουμε:
Στη σελίδα 127 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού για το 2013, οι κυβερνώντες αναφέρουν ότι από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στο λεγόμενο «μηχανισμό σωτηρίας» μέχρι και το Νοέμβρη του 2012, τα δάνεια που έλαβε η χώρα ήταν 112,6 δισ. ευρώ.
Ακόμα κι αν σε αυτά προσθέσουμε τα 44 δισ. ευρώ της λεγόμενης «σούπερ δόσης» (που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί και που τα παζάρια για το πότε και πώς θα εκταμιευτούν συνεχίζονται) το συνολικό ποσό των δανείων στα χρόνια των Μνημονίων ανέρχεται στα 156,6 δισ. ευρώ.

Στη σελίδα 133 της ίδιας εισηγητικής έκθεσης, περιλαμβάνονται οι πίνακες με τους τόκους και με τα χρεολύσια που έχει πληρώσει η Ελλάδα κατά το ίδιο διάστημα.
Τι προκύπτει: Ότι την περίοδο 2010 - 2012 ο ελληνικός λαός κατέβαλε σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και πιστωτές το ποσό των 202,7 δισ. ευρώ!
Δηλαδή, υποτίθεται ότι με τα Μνημόνια «ήρθαν» 156,6 δισ. ευρώ (που δεν «ήρθαν» ποτέ και όσα ήρθαν δεν πήγαν στο λαό), αλλά το ίδιο διάστημα των Μνημονίων - το ομολογούν οι ίδιοι στον προϋπολογισμό τους - από το λαό έφυγαν, αφαιρέθηκαν, κλάπηκαν, βουτήχτηκαν 202,7 δισ. ευρώ!

Εντούτοις, τους ακούς στη Βουλή, στα κανάλια, στις εφημερίδες να μπουρδολογούν και να επιμένουν στο παραμύθι. Κι όταν τους στριμώξεις λίγο παραπάνω, όταν αποδεικνύεις ότι δεν ισχύει τίποτα από τα απίθανα ψεύδη των κυβερνώντων, των παπαγάλων τους και των αδαών «διανοούμενων», ότι δεν είναι από τα δάνεια που πληρώνονται, τάχα, οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά ότι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που λεηλατούνται για να πληρώνονται (διπλά και τρίδιπλα) τα δάνεια, τότε οι πάσης φύσεως «φωστήρες» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Αλλά τι, τελικά, «δεν καταλαβαίνουν»; Οτι το 202,7 είναι μεγαλύτερο από το 156,6;

Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

Ο συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συνέλευση ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.00 πμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (κτ. Γκίνη)
ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  • Το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε η άθλια συγκυβέρνηση, οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην απόλυτη φτώχεια, ενώ η ανεργία θα εξελιχθεί σε εργατική γενοκτονία με την «απελευθέρωση» των απολύσεων και το πετσόκομμα στις αποζημιώσεις.
  • Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η νέα μείωση των δημόσιων επενδύσεων θα εκτινάξουν τις τιμές στο ρεύμα, το νερό και στις συγκοινωνίες, θα χειροτερεύσουν ποιοτικά τη δημόσια υγεία και παιδεία, θα εξαφανίσουν κάθε δημόσιο αγαθό.
  • Η φορολογία εκτινάσσεται για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες για να σωθούν οι τραπεζίτες
  • Οι ίδιοι ομολογούν κυνικά ότι με τον προϋπολογισμό που ψήφισαν δεν θα έρθει καμία «ανάκαμψη», αντίθετα, η ύφεση και η κρίση θα βαθύνει.
  • Οι δανειστές, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καταπατούν χυδαία κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας με τις ιταμές απαιτήσεις τους για μόνιμη «εποπτεία». Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο.
  • Μαζί με το εργατικό και λαϊκό εισόδημα χτυπούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ ο κρατικός αυταρχισμός φουντώνει μαζί με τη νεοφασιστική τρομοκρατία και η πληροφόρηση επιστρέφει στην εποχή της ΥΕΝΕΔ.
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Η συνοχή της συγκυβέρνησης έχει ραγίσει, ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και της παλλαϊκής αντίδρασης. Η «τρόικα εσωτερικού» διασπάται και αλληλοσυγκρούεται. Ο αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος,λοιπόν! Ωστόσο, δεν θα πέσουν από μόνοι τους. Πρέπει να τους ανατρέψουμε! Ο δρόμος για την ανατροπή τους δεν θα είναι εύκολος, ούτε σύντομος. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε πολιτικούς ελιγμούς, σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αλλά και σε κάθε αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό μέσο για να συνεχιστεί η ίδια αντιδραστική πολιτική. Όμως, η ενωμένη, συνειδητή και οργανωμένη πάλη εργαζομένων και λαού μπορεί να ακυρώσει και θα ακυρώσει κάθε αντιδημοκρατικό αντιδραστικό σχέδιο!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σύμμαχος των «μνημονιακών δυνάμεων» αντικειμενικά είναι η πολιτική συμβιβασμού, ταξικής συνεργασίας και αποκλιμάκωσης που ακολουθεί η γραφειοκρατία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι αγώνες στα χέρια των εργατών!
Για να υλοποιηθεί αυτό το σύνθημα, πρώτο ποιοτικό βήμα είναι η αγωνιστική ταξική ενότητα των ταξικών και μαχητικών δυνάμεων! Τώρα είναι η ώρα για έναν «Συντονισμό όλων των Συντονισμών» με προωθημένο ταξικό περιεχόμενο. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί σε συσπείρωση σε μια τέτοια κατεύθυνση.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Καρλ Μαρξ - Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Πορεία 1/12


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΠΟΡΕΙΑ 1/12 • 12:00 • ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Σε μια νομιμότητα, που μας λεηλατεί τη ζωή, παραμένουμε εστίες ανομίας.
Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι κομμάτια απελευθερωμένου χωροχρόνου. Είναι θραύσματα ουτοπίας, μέσα στην κοινωνική ερημοποίηση που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι. Είναι κοινωνικά αναχώματα απέναντι στο φασισμό. Μέσα τους κυοφορείται ο σπόρος της ανατροπής. Σε αυτούς τους χώρους πειραματιζόμαστε, με τις δομές που οραματιζόμαστε. Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την αντιεμπορευματική, αυτοοργανωμένη έκφραση, μέσα από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Δημιουργούμε εστίες αντιπληροφόρησης, μέσα από ραδιοφωνικές συχνότητες και διαδικτυακά εγχειρήματα. Αναπτύσουμε τη συλλογική αυτομόρφωση, με μαθήματα, ανοιχτά σε όλους. Αναπτύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, με ιατρεία και συλλογικές κουζίνες. Έτσι δημιουργούμε σιγά σιγά, σε κάθε πόλη και γειτονιά, τις σχέσεις και τις ιδέες που θα ανατρέψουν το καθεστώς δουλείας, που μας έχει επιβληθεί.
ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
Η καταστολή στην κατάληψη Δέλτα, αλλά και σε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα σε όλη την χώρα (Δράκα, Apertus, Αφροδίτης 8), είτε αυτή προέρχεται απευθείας από την κρατική γραμμή, είτε μέσω κάθε λογής παρακρατικών οργανώσεων, έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα επιθέσεων στην κοινωνία, με αποκορύφωμα τα αντιεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, που μας επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια. Η συνεχής και παραδειγματική επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στο σύνολο των ανθρώπων που αντιστέκονται, μόνο στόχο έχει τον εκφοβισμό και την παύση κάθε ανατρεπτικής πρακτικής και φωνής. Με όπλα τους τον αποπροσανατολισμό και τον τρόμο, προσπαθούν να μας καταστήσουν άβουλους υπηκόους τους, για να μπορέσουν να στρώσουν το δρόμο προς μια ολοκληρωτική κοινωνία.
συντονισμός καταλήψεων, αυτοοργανωμένων χώρων και στεκιών αθήνας, σύντροφοι-συντρόφισσες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Επιχειρείται «νεκρανάσταση» της μεταφοράς συντελεστή δόμησης

Αναδημοσίευση από το Βήμα. Επιχειρηματικότητα και χωροταξία έννοιες συμπληρωματικές, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Επιχειρείται «νεκρανάσταση»  της μεταφοράς συντελεστή δόμησης
Σε διερεύνηση της θεσμοθέτησης Τράπεζας Γης και μηχανισμών Μεταφοράς Δικαιωμάτων Ανάπτυξης (όπως μετονομάστηκε η μεταφορά συντελεστή δόμησης) προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Αυτό δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, αυτό θα βοηθήσει «στην απελευθέρωση των δυνάμεων της αγοράς». Να σημειωθεί ότι ο θεσμός της μεταφοράς συντελεστή δόμησης δεν προχώρησε διότι κανένας ΟΤΑ έως σήμερα δεν προχώρησε στον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή.

Σήμερα στην Ελλάδα, οι τίτλοι που είναι σε ισχύ από βαρυνόμενα (από μεταφορά συντελεστή) διατηρητέα ακίνητα ανέρχονται σε 244.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.), ενώ οι τίτλοι από τα βαρυνόμενα ρυμοτομούμενα ακίνητα είναι 184.000 τ.μ.

 «Η ισχύουσα όμως νομοθεσία και οι προδιαγραφές δημιουργίας της Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή, ουσιαστικά ακυρώνουν την εφαρμογή του μέτρου μεταφοράς συντελεστή, με αποτέλεσμα οι αντίστοιχοι τίτλοι να παραμένουν ανενεργοί», παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Οι Τράπεζες λειτουργούν, όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης και σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία) και δημιουργούν ένα «ταμείο» δικαιωμάτων ανάπτυξης. «Όταν κάποιος χρειάζεται δικαίωμα ανάπτυξης μπορεί να το αγοράσει, και συχνά μάλιστα σε μια γνωστή προκαθορισμένη τιμή», τόνισε ο ίδιος. Όπως σημείωσε, μέρος των εσόδων από την πώληση των δικαιωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας κοινοχρήστων χώρων ή κτιρίων.

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενθάρρυνσης των επενδύσεων με μια πολεοδομική μεταρρύθμιση ώστε να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή μέσω της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. «Αντικαθιστώντας παρωχημένα εργαλεία σχεδιασμού και δόμησης του χώρου, δίνουμε την ευκαιρία αναζωογόνησης της οικοδομικής δραστηριότητας», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Επιχειρηματικότητα και χωροταξία έννοιες συμπληρωματικές

Νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αναδημοσίευση από το 902

Συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών θα έχει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών μετά και τη σημερινή συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του Γιουρογκρουπ. Αντικείμενο της συνάντησης το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων , στο όνομα του οποίου η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο έγκλημα σε βάρος των ταμείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Τραπεζών θα προσέλθει με ολοκληρωμένη πρόταση.
Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση προωθεί τη συμμετοχή τραπεζών και ταμείων στην επαναγορά του χρέους, κάτι που πρακτικά θα σημάνει τον μηδενισμό, των όποιων αποθεματικών έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μία ακόμη φορά οι συνεισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων, προσφέρονται βορά στα άγρια κερδοσκοπικά παιγνίδια που εξελίσσονται με επίκεντρο το κρατικό χρέος, με οδυνηρές συνέπειες για ό,τι έχει εναπομείνει από το δημόσιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.
Οι παραινέσεις Στουρνάρα κινήθηκαν στα γνωστά μονοπάτια των εκβιαστικών διλημμάτων που έθετε και ο Βενιζέλος, με στόχο να επιτύχει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο «κούρεμα» του κρατικού χρέους, με τις γνωστές μετέπειτα δραματικές συνέπειες. Στην περίπτωση της επαναγοράς του χρέους, καλούνται οι κάτοχοι «κουρεμένων» κρατικών ομολόγων, να τα πουλήσουν στο ελληνικό δημόσιο, περίπου στο 33% της ονομαστικής αξίας που απέκτησαν κατά το «κούρεμα» του προηγούμενου Φλεβάρη. Η μπίζνα, δηλαδή που αποφασίστηκε στο Γιούρογκρουπ και από την οποία κάποια αρπακτικά των αγορών ομολογιακών τίτλων θα κερδίσουν αρκετά δισ., προβλέπει ότι για το 46,5% των ομολόγων που «γλίτωσαν» από το αρχικό «κούρεμα», θα δοθεί το 30% της αξίας τους. Στην πράξη, αν κάποιο ασφαλιστικό ταμείο διέθετε ομόλογα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, από το κούρεμα του Φλεβάρη του απέμειναν 46,5 εκ., τα οποία καλούνται τώρα να συμψηφίσουν με ...13,9 εκ. ευρώ.
Ο υπουργός επιχείρησε να προσδώσει δραματικούς τόνους, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί μέχρι και το...πατριωτικό καθήκον! Προφανώς το άγριο κερδοσκοπικό παιγνίδι που εξελίσσεται τους τελευταίους 3 μήνες με επίκεντρο τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, κατά τον υπουργό Οικονομικών έχει πατριωτικά κίνητρα.
Κατά τα άλλα, ο Γ. Στουρνάρας περιέγραψε ένα σχέδιο- εφιάλτη για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας, πρόγραμμα που χρονικά επεκτείνεται μέχρι το 2040. Η άμεση προώθηση των αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, η ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου και η ολοκληρωτική ακύρωση κάθε κοινωνικού χαρακτήρα που μπορεί να υπάρχει ακόμα σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία, αποτελούν πλέον τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για την ζωή του λαού.

Οι δρόμοι της διαφθοράς και της διαπλοκής

Αναρτούμε από το Δρόμο ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Χρίστου Καραμάνου, μέλους της συσπείρωσης. Μόλις μια μέρα μετά την έναρξη έργων ο «Ανεξάρτητος Μηχανικός» εξέδωσε πιστοποιητικό ολοκλήρωσης των εργασιών και το Δημόσιο πλήρωσε 49,5 εκατ. ευρώ
Με σειρά αδιάσειστων ντοκουμέντων ο Δρόμος αποκαλύπτει σήμερα το έγκλημα σε βάρος του λαού μέσω των αποικιοκρατικών και ληστρικών για το δημόσιο συμφέρον Συμβάσεων Παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων, που ψήφισαν το 2007 οι βουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες στους 4 από τους 5 μεγάλους οδικούς άξονες έχουν διακοπεί, με απόλυτη ευθύνη των εργολάβων. Μάλιστα, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα, οι εργολάβοι απαιτούν τεράστια ποσά, ενώ στην πραγματικότητα οφείλουν οι ίδιοι στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή, κι ενώ τα έργα είναι ημιτελή και επικίνδυνα, ενώ τα εργοτάξια είναι κλειστά με χιλιάδες απολυμένους, κι ενώ υπάρχουν σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας, οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν διόδια, τα οποία μάλιστα συνεχίζουν να αυξάνονται ανά περιόδους - παράνομα και παράτυπα, όπως θα δείξουμε στο επόμενο φύλλο του Δρόμου. Πρόκειται για μια εξόχως προκλητική πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.
Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι η πολιτική τοποθέτηση για τους αυτοκινητόδρομους έχει στον πυρήνα της τη γενικότερη θεώρηση για το πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής και αυτονόητα τίθεται για κάθε πολιτικό φορέα το κρίσιμο και κεντρικό δίλημμα αν βρίσκεται στην υπηρεσία αυτού του κατεστημένου ή σε σύγκρουση με αυτό.
Βεβαίωση ολοκλήρωσης μια μέρα μετά την έναρξη
Τα έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο Δρόμος είναι άκρως αποκαλυπτικά. Προέρχονται από το έργο της Ιονίας Οδού, που εκτός από το παραϊόνιο τμήμα περιλαμβάνει και το Τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) η ημερομηνία έναρξης του έργου είναι η 19η Δεκεμβρίου 2007. Σύμφωνα με το δεύτερο έγγραφο, μία μόλις μέρα μετά την έναρξη των εργασιών, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου 2007, ο «Ανεξάρτητος Μηχανικός» πιστοποιεί ότι έχουν εκτελεστεί όλες οι εργασίες που εντάσσονται στην πρώτη τμηματική προθεσμία του έργου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί. Κι όμως, το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχθηκε το Πιστοποιητικό του «Ανεξάρτητου Μηχανικού» και πλήρωσε στον εργολάβο το ποσό των 49,5 εκατ. ευρώ, όπως καθορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης. Διευκρινίζουμε ότι η πρώτη τμηματική προθεσμία, σύμφωνα με τη Σύμβαση, είναι τετράμηνη, λήγει (έληγε σωστότερα) στις 19 Απριλίου 2008.
Επιπλέον, αν και ο «Ανεξάρτητος Μηχανικός» πιστοποίησε ότι έχουν εκτελεστεί όλες οι σχετικές υποχρεώσεις του Αναδόχου -και μάλιστα πολύ πριν παρέλθει η προθεσμία- η πραγματικότητα τον διέψευδε για όχι απλά για καιρό, αλλά για χρόνια. Δηλαδή, μέχρι το τέλος του 2010 δεν είχαν καν συνταχθεί και εγκριθεί σειρά Μελετών που έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τις 19 Απριλίου 2008 και που σύμφωνα με τον «Ανεξάρτητο Μηχανικό» είχαν ολοκληρωθεί ήδη στις 20 Δεκεμβρίου 2007. Συγκεκριμένα:
• Χρονοδιάγραμμα Εφαρμογής με ημερομηνία έναρξης την 19η Δεκεμβρίου 2007.
• Κτηματολόγιο των απαιτούμενων συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων.
• Μελέτη των τοπικών έργων του δευτερεύοντος δικτύου.
• Μελέτη φύτευσης και άρδευσης στις νησίδες.
Μελέτη προστασίας περιβάλλοντος για τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και τα Κέντρα Ελέγχου και Συντήρησης.
• Μελέτη θέσεων εγκατάστασης Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.
• Μελέτη εγκατάστασης σταθμών θορύβου και Αερίων Ρύπων.
• Μελέτη αντιμετώπισης ρύπανσης από ατύχημα.
Όλα τα στοιχεία (άρθρα της Σύμβασης, Κανονισμοί, υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.) που τεκμηριώνουν την απαίτηση εκπόνησης των ανωτέρω Μελετών βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα

Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, για τις απολύσεις της κυβέρνησης, που οδηγούν σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες. Στις 12.30, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Έχουν περάσει τρεις βδομάδες από τη δημοσιοποίηση του διαβόητου Ν. 4093/2012 και η εφαρμογή του είναι ήδη στον αέρα! Πανεπιστήμια, ΟΤΑ και Υπουργεία που βρίσκονται σε κινητοποίηση από την ψήφιση του νόμου δεν έχουν στείλει λίστες με ονόματα συναδέλφων. Καμία «διαπιστωτική» δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Ο Υπουργός πασχίζει να πείσει ότι δεν πρόκειται για απολύσεις και υπόσχεται μετακινήσεις προσωπικού… Η διαδικασία έχει ήδη καταστεί διάτρητη, όπως και η προηγούμενη της «εφεδρείας». Τίποτε δεν έχει τελειώσει, όλα τώρα αρχίζουν!
Δεν φοβόμαστε! Οργανωνόμαστε με αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στο σωματείο του χώρου μας, συντονιζόμαστε με άλλους χώρους, συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.
 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ "ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ" ΠΡΑΞΗ
1. Δεν παραλαμβάνουμε ούτε λίστα με ονόματα, ούτε ατομική διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας. Αν δεν την παραλάβουμε, δεν έχουμε καμία έννομη συνέπεια, απλώς θα αναγκαστούν να μας τη στείλουν στο σπίτι για θυροκόλληση. Οι όποιες νομικές προθεσμίες ισχύουν από τη στιγμή που θα λάβουμε γνώση του εγγράφου (και όχι από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, όπως εσφαλμένα μας απειλούν). Καλούμε το σωματείο μας ή τον Συντονισμό δημοσίου για να αντιδράσουν στην έκδοση διαπιστωτικών.
2. Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, γιατί δεν αναγνωρίζουμε την απόλυση μας με έναν νόμο που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία κατά παράβαση του Συντάγματος. Θετικό είναι να πάρουν τα σωματεία αποφάσεις για να παραμείνουν οι συνάδελφοι στη δουλειά τους.
3. Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ακόμη κι αν προσφύγουμε δικαστικά ενάντια στη διαθεσιμότητα (ατομικά ή συλλογικά), οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα εξαρτηθούν από τις κινητοποιήσεις και το πολιτικό θέμα που θα έχει δημιουργηθεί. Να φύγουν αυτοί πριν φύγουμε εμείς!
4. Συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία που μπορούν να είναι βοηθητικά στην προσφυγή: οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, έγγραφα για τις ανάγκες σε προσωπικό του φορέα στον οποίο υπηρετούμε, πιθανές βλάβες που θα προκληθούν από την διαθεσιμότητα σε μας και την υπηρεσία.
5. Οι νομικές οδοί είναι η προσφυγή είτε στα διοικητικά δικαστήρια (αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής) είτε/και στα πολιτικά δικαστήρια (αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα). Υπάρχει και η δυνατότητα προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Η προθεσμία για αίτηση ακύρωσης είναι 60 μέρες (από την παραλαβή της διαπιστωτικής πράξης), ενώ για την αγωγή είναι τρεις μήνες (από την παραλαβή). Επειδή αυτές οι προσφυγές εκδικάζονται μετά από πολύ καιρό, ο εργαζόμενος μπορεί (αφού έχει ήδη προσφύγει) να καταθέσει αίτηση αναστολής ή ασφαλιστικά μέτρα (αντίστοιχα), που συζητιούνται άμεσα. Αν κερδίσει είτε την αίτηση αναστολής είτε τα ασφαλιστικά γυρίζει στη δουλειά του μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης ή της κύριας αγωγής.
6. Οι παραπάνω νομικές ενέργειες ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη Υπηρεσία, αν υπάρξει τέτοια δυνατότητα. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ όλους αυτούς που λένε ότι αν προσφύγουμε θα μπλέξουμε, ότι αν κάτσουμε στα αυγά μας θα «μας τακτοποιήσουν» σε μια άλλη υπηρεσία κ.λπ. Αυτό που θέλουν όλοι αυτοί είναι να μην αμφισβητηθεί ο Νόμος που θεσμοθετεί τις απολύσεις μας. Εμείς θέλουμε να τον αμφισβητήσουμε σε όλα τα επίπεδα: πολιτικά, συνδικαλιστικά, νομικά! Γιατί, αν δεν καταπέσει ο νόμος, τίποτα δεν τους εμποδίζει να μας απολύσουν ακόμη και από την υπηρεσία στην οποία θα μας μετακινήσουν. Άλλωστε, η πίεση του κινήματος είναι που τους έκανε να μιλήσουν για «μετακινήσεις» και όχι απολύσεις.
7. Αν κερδίσεις προσωρινά ή τελειωτικά την προσφυγή σου, γυρίζεις στη δουλειά σου, είτε ήδη έχεις μετακινηθεί αλλού είτε όχι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε!
8. Τέλος, και το πιο σημαντικό: επιδιώκουμε την κοινή δράση με όλους τους συναδέλφους, μόνιμους, ΙΔΑΧ, συμβασιούχους! Οι απολύσεις τώρα αρχίζουν: Το επόμενο βήμα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα Οργανογράμματα, και όλα αυτά θα φέρουν άλλες 25.000 απολύσεις εργαζομένων μέσα στους επόμενους μήνες. 
Επιδιώκουμε το συντονισμό με εργαζόμενους από άλλους δημόσιους φορείς. Αν το σωματείο μας δεν μας καλύπτει ή δεν κάνει συνέλευση, επικοινωνούμε με το Συντονισμό Δημοσίου.

Επικοινωνία με τον Συντονισμό Δημοσίου:

contact@syntonismos.gr                   www.syntonismos.gr 
  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ — ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ — ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Ανακοίνωση της ΕΛΕ για την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012

Καληνύχτα Ελλάδα – καλημέρα αποικία!

27 Νοεμβρίου 2012
Η απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης της 27ης Νοεμβρίου 2012 για το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι εξόχως επιζήμια για τα συμφέροντα των πολιτών και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.
Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αν και μειώνει βραχυπρόθεσμα το δημόσιο χρέος κατά 40 δισ. ευρώ (μέσω της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού, της αναστολής καταβολής τόκων, του προγράμματος επαναγοράς κρατικών ομολόγων και της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων) βλάπτει σημαντικά τους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους και εξυπηρετεί τους πιστωτές, καθώς:
  • Στηρίζεται στα αιματηρά μέτρα λιτότητας του λεγόμενου τρίτου μνημονίου που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κ.α.
  • Βρίθει από ασάφειες ενώ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αν και εφόσον ολοκληρωθούν, μπορεί να μην υλοποιηθούν, για παράδειγμα η επαναγορά ομολόγων, ή τουλάχιστον όχι κατά το ποσό που υπολογίζουν.
  • Αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 43,7 δισ. ευρώ, που είναι το συνολικό ποσό της νέας δόσης, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους και τους εργαζόμενους με νέες υποχρεώσεις πέραν των 148,6 δισ. που έχουμε ήδη δανειστεί από την Τρόικα (εκ των οποίων τα 126,9 είναι από την ευρωζώνη και τα 21,7 από το ΔΝΤ). Δανεισμός που στο σύνολό του είναι απεχθής και μη νομιμοποιημένος.
  • Οξύνει τον απεχθή χαρακτήρα του ελληνικού δημόσιου χρέους καθώς τα 23,8 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν τον Δεκέμβρη θα κατευθυνθούν στις τράπεζες, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους κι όχι στις ανάγκες του προϋπολογισμού. Έτσι, κοινωνικοποιούνται οι ζημιές των τραπεζών ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη.
  • Επ’ ουδενί δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, μιας και με δική τους παραδοχή το 2016 θα φτάσει το 175% και μετά το 2020 θα φτάσει το 124%, εκεί που ήταν δηλαδή πριν ξεκινήσει η «διάσωση».
  • Δεν λύνει αλλά μεταθέτει την αναγκαία γενναία μείωση του ελληνικού χρέους για το απώτερο μέλλον, σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία κι ειδικότερα την ολοκλήρωση των εκλογών, τον Οκτώβριο του 2013.
  • Επισημοποιεί το καθεστώς κηδεμονίας της ελληνικής κοινωνίας, μέσω του διορισμού επιτρόπων και της επίσημης έναρξης του ειδικού λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται τα χρήματα των δόσεων, τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων και του πλεονάσματος του προϋπολογισμού.
  • Αφήνει ανοιχτό τον δρόμο επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, μέσω «διορθωτικών μηχανισμών» που θα εγγυώνται την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Στο βαθμό όμως που η ύφεση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το 2014, η απόφαση του Eurοgroup σημαίνει αυτόματα περικοπές μισθών και δαπανών.
  • Επιτρέπει (μέσω της «δημιουργικής ασάφειας») το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων να υλοποιηθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες οδηγώντας στην οριστική διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τον άρον – άρον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου πιστεύει ότι η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών βαθαίνει και δεν επιλύει την δημοσιονομική κρίση και γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί από την ίδια την κοινωνία.
Επίσης υπογραμμίζει την ανάγκη σύγκρουσης με τους πιστωτές δηλαδή το ΔΝΤ και την ΕΕ που βαθμιαία κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η σύγκρουση με τους δανειστές – τοκογλύφους και η μονομερής παύση πληρωμών στο πλαίσιο της μονομερούς καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων, με όρους κυρίαρχου κράτους, είναι μονόδρομος για την αναγκαία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ή όλου του δημόσιου χρέους, μέσα από την σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου, που θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους.
Επιβλαβής για τους φορολογούμενους και τα δημόσια οικονομικά η απόφαση του Eurogroup!
Παράνομο το χρέος!
Απείθεια στους πιστωτές!

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΕ στο www.elegr.gr
Πηγή  ”elegr.gr”  –> εδώ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ενάντια στις εισαγγελικές παρεμβάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
εκπροσωπείται στην ΔΕ/τεε από τις παρατάξεις
Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση,
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, με έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε σήμερα από την Γραμματεία του ΤΕΕ, καλεί τα μέλη της ΔΕ/τεε που συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης για απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΤΕΕ, στη συνεδρίασης της 4.10.12, σε προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση τέλεσης κακουργηματικών πράξεων.

Η συμφωνία με την πρακτική απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΤΕΕ εκφράστηκε σταθερά δια του εκπροσώπου μας στην ΔΕ/τεε, σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες έκτοτε, παρότι το πολιτικό σκεπτικό κάτω από το οποίο λαμβανόταν η απόφαση απείχε από τις πολιτικές μας θέσεις, και παρότι γνωρίζαμε το εισαγγελικό ενδιαφέρον για την πρακτική αυτή.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πολιτική δίωξη χωρίς ίχνος πραγματικών στοιχείων, που στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Εντάσσεται στο ίδιο κλίμα κρατικού αυταρχισμού, που συλλαμβάνει δασκάλους έξω από τα σχολειά τους, βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις πνίγει στα χημικά και την αστυνομική βία.

Η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης περιγράφουν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση και τα ενεργούμενά της.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια μας για να οργανωθεί η αντίσταση στην εξαθλίωση των μηχανικών, των εργαζομένων και όλου του λαού. Είναι μια προσπάθεια χειραφέτησης και απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και αυτή η προσπάθεια δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κυρήχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Καλούμε συλλογικούς φορείς, συνδικαλιστές και συναδέλφους, σε ανοιχτή συνέλευση μηχανικών στην Αθήνα την Παράσκευη 7/12/12, 6μμ, Αμφιθέατρο ΤΕΕ, Νίκης 4, για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε αμεσοδημοκρατικά τη δράση μας.

Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012

Οι ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων


Παρασκευή 30 Νοέμβρη, 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β & Μάρνη)
Εκδήλωση – Συζήτηση:
Οι ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων.
Θα μιλήσει ο εργατολόγος:  Π. Παλαιολόγος
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από σωματεία του κλάδου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Ενημερώνουμε πως η νέα διεύθυνση των γραφείων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα είναι:
Ερμού & Φωκίωνος 11, 10563, 4ος όροφος, στο Σύνταγμα. Τα γραφεία θα είναι ανοιχτά κάθε Τρίτη 18:30 – 20:30

Πάρτυ εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στα νέα γραφεία του σωματείου.

http://www.somtechnik.gr/, http://www.somt.gr,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Γραφεία:Ερμού & Φωκίωνος 11, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,
Τηλ.:  6936760879, 6977806266

Μην αφήσεις τους δημόσιους χώρους να γίνουν παρελθόν, με αφορμή τη Λαμπηδόνα

Αναρτούμε άρθρο της Χρ. Τσαμουρά από το RedNoteBook. Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα και εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου της Λαμπηδόνας Πέμπτη 29/11 και ώρα 7:00 μμ στο χώρο της Λαμπηδόνας. Παράσταση διαμαρτυρίας και ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου της Λαμπηδόνας Τετάρτη 5/12 ώρα 8.30 πμ μπροστά από το Δημαρχείο Βύρωνα.
«Πολιτισμός» με τη βαθύτερη έννοια
«Όπως στη ρωμαϊκή εποχή έτσι και σήμερα η συμμετοχή στη res publica είναι κατά κανόνα ζήτημα συμπόρευσης και οι χώροι για μια τέτοια δημόσια ζωή –όπως και η πόλη– βρίσκονται σε παρακμή». [1] Ο δήμαρχος του Βύρωνα, Ν. Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας στο μέτρο που του αντιστοιχεί τη διαπίστωση του Σένετ, άφησε τους δημόσιους χώρους του Βύρωνα να παρακμάσουν έως σήψης, στερώντας τους τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως τέτοιοι. Και όταν βρέθηκαν κάτοικοι της γειτονιάς διαθέσιμοι και ικανοί να αντιστρέψουν έμπρακτα τη διαδικασία αποτελμάτωσης, τότε αποφάσισε να τους ιδιωτικοποιήσει.

Στα μέσα του Οκτώβρη του 2011 το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα προχώρησε σε κατάληψη ενός κλειστού, παρατημένου κι εγκαταλελειμμένου δημοτικού αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο Αλσάκι της Αγ. Τριάδας: τη «Λαμπηδόνα». Σπρώχτηκε στην πρακτική αυτή, προκειμένου να στεγάσει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για ένα πλούσιο διήμερο Φεστιβάλ άνευ εισιτηρίου, καθώς στη γειτονιά δεν έχει μείνει ίχνος δημόσιου χώρου για τέτοιες ανάγκες. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, άρνηση του Δήμου να παραχωρήσει το χώρο (αν και κλειστός) διά της τυπικής οδού και η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ βρισκόταν «στον αέρα» εξαιτίας της εξελισσόμενης φθινοπωρινής κακοκαιρίας. Μαυρίλα, κρύο και ένας ουρανός που από στιγμή σε στιγμή υποσχόταν να ρίξει καρέκλες, απειλούσε με ματαίωση εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, συζητήσεις και συλλογική κουζίνα.

Ταυτόχρονα όμως απειλούσε με ματαίωση τη συλλογική επιθυμία όσων συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του Φεστιβάλ (και όσων το επισκέφτηκαν) να υπάρξουν στη δημόσια σφαίρα της γειτονιάς με το δικό τους τρόπο και το δικό τους λόγο. Δεν ξέρω ποια ματαίωση από τις δύο θα ήταν η πιο βαριά, αλλά προς τιμήν τους οι κάτοικοι επέλεξαν να μη γευτούν καμία, προχωρώντας στην κατάληψη του χώρου.

Έστιν ουν δημόσιος χώρος…
Ένα «αυτόματο» πρώτο σχόλιο στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής σκέψης είναι προφανώς το: «Μπράβο στους κατοίκους που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, είπαν ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων χώρων και διεκδικούν εμπράκτως έναν απ’ αυτούς». Είναι η σημαντική σκοπιά που θέτει στο επίκεντρό της τον ορισμό του δημόσιου χώρου ως το Χώρο που Δεν Ανήκει σε Ιδιώτες. Ο αγώνας αυτός κορυφώνεται τις μέρες τούτες, καθώς ο Δήμαρχος προκήρυξε διαγωνισμό εκμίσθωσης της δημοτικής και αυτοδιαχειριζόμενης πλέον «Λαμπηδόνας» σε ιδιώτη (5 Δεκεμβρίου του 2012). Επειδή όμως απ’ τη σκοπιά αυτή ήδη έχουν λεχθεί πολλά και θα συνεχίσουν να λέγονται, όσο η κρίση θα επιταχύνει το κάθε μορφής «ξεπούλημα» ή «μοσχοπούλημα» της δημόσιας/δημοτικής περιουσίας και των δημόσιων/δημοτικών αγαθών– αξίζει ίσως να ασχοληθεί κανείς για λίγο με μια άλλη πλευρά του ζητήματος. Μια οπτική που, παραμερίζοντας προς στιγμήν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, θέτει στο επίκεντρό της τον ορισμό του δημόσιου χώρου ως το Χώρο που Παράγει και Στεγάζει Δημόσιο Βίο.

ΣτΕ: Απέρριψε τις αιτήσεις ΟΤΟΕ, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών

Αναδημοσίευση από www.capital.gr
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η υπαγωγή τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Ειδικότερα, οι φορείς ζητούσαν να ανασταλεί η άρνηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) να εκδώσει την προβλεπόμενη αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των Tαμείων τους, όπως και η άρνηση του υπουργού Εργασίας να εκδώσει τη σχετική απόφαση. Υποστηρίζουν οι φορείς ότι έχει παρέλθει το εύλογο διάστημα, εντός του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να είχε διαβιβάσει τη μελέτη στην ΕΑΑ και η Αρχή όφειλε να είχε εκδώσει τη σύμφωνη γνώμη της, αλλά έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί και η σχετική εγκριτική υπουργική απόφαση.
Και όλα αυτά προκειμένου τα Ταμεία τους να μπορούν να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και έτσι να μην υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ. Το Α΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Νικ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δ. Σκαλτσούνης) με τέσσερεις αποφάσεις του (681-684/2012) απέρριψε τις αιτήσεις των τεσσάρων φορέων (ΟΤΟΕ, κ.λπ.).
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή από 12 Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4093/2012 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) τα Ταμεία τους έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Έτσι ο κίνδυνος βλάβης που επικαλούνται οι τέσσερεις φορείς δεν προκαλείται πλέον από την παράλειψη του αρμόδιου υπουργού να εκδώσει την απόφαση για την εξαίρεση από την υπαγωγή των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και την σύσταση νέου ιδιωτικού φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης, αλλά επέρχεται ευθέως από τον επίμαχο Ν. 4093/2012 (3ο Μνημόνιο). Όμως δεν είναι δυνατή από το ΣτΕ η αναστολή νόμου.
Αντίθετα, οι φορείς μπορούν στο μέλλον να προσβάλλουν τις αποφάσεις που θα εκδοθούν σε εκτέλεση του Ν. 4093/2012 και με τις οποίες θα ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα ένταξης στον ΕΟΠΥΥ. Τέλος, οι προσφυγές των φορέων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ στις 4 Μαρτίου 2013.

Επαναγορά Ομολόγων σημαίνει νέο κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία

Αναρτούμε άρθρο από το Βήμα σχετικά με τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων που αποφασίστηκε προχθές στο Eurogroup. Το άρθρο αν και αναφέρει ότι μέρος των προς επαναγορά ομολόγων είναι στο χέρι ασφαλιστικών Ταμείων (13 δις €), δεν περιγράφει τι θα γίνει με αυτά. Είναι δεδομένο ότι οι μόνοι που θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στην επαναγορά είναι τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να απομειωθούν περαιτέρω (μέχρι εξαφανίσεως) τα αποθεματικά τους. Για παράδειγμα σπό τα 3,6 δις € που κατείχε το ΤΣΜΕΔΕ πέρισυ, λόγω του PSI (τον Απρίλη του 12) απέμειναν περίπου 2 δις, με την επαναγορά (στο 30% της ονομαστικής τους αξίας) θα μείνουν μονάχα 600 εκατ. €, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο δηλαδή έκλεψαν 3 από τα 3,6 δις € που δημιουργήθηκαν από τις υπέργοκες εισφορές χιλιάδων συναδέλφων.

Το πάζλ της επαναγοράς ομολόγων
Το πάζλ της επαναγοράς ομολόγων
Πώς θα κινηθούν οι τράπεζες – Ερωτηματικό η στάση Ταμείων - hedge funds

Με παζλ για δυνατούς λύτες παρομοιάζουν τραπεζικοί κύκλοι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, που αποφάσισε το τελευταίο Eurogroup, ως ένα από τα μέτρα για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.

Πρόκειται για τίτλους συνολικού ύψους 62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια ξένων τραπεζών και funds, τα 17 δισ. ευρώ διακρατούνται από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, τα 13 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 2 δισ. ευρώ από ιδιώτες που συμμετείχαν στο PSI του περασμένου Φεβρουαρίου.

Όπως έχει διαρρεύσει, η τιμή επαναγοράς δεν θα είναι υψηλότερη του 35% της ονομαστικής αξίας των τίτλων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα έχει υποστεί μαζί με την πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, συνολικό «κούρεμα» της τάξης του 75%.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα θελήσει να αποχωριστεί σήμερα τους τίτλους του, «κλειδώνοντας» αυτές τις ζημιές και χάνοντας οποιαδήποτε προοπτική κερδών στο μέλλον, την οποία θα διατηρήσουν όσοι δεν πουλήσουν σε αυτή τη φάση.

Ακόμη και τα hedge funds, που αγόρασαν χαμηλά, ακόμη και στις 14 μονάδες βάσης, ενδεχομένως να μην έχουν λόγο να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους στην παρούσα φάση, αναμένοντας  βελτίωση της προοπτικής βιωσιμότητας του χρέους μετά τη νέα αναδιάταξή του.

Τι θα κάνουν οι τράπεζες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για τον ΕΔΣΝΑ




Αναστέλλουμε την 3ωρη στάση εργασίας 7:30-10:30 για τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία για τους ίδιους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ και να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν τον αγώνα μας.
24ωρη απεργία
ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για την Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ
την Πέμπτη  29 Νοεμβρίου 2012

 Εφαρμόζοντας την απόφαση της Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ που προκήρυξε Παναττική Στάση Εργασίας συμμετέχουμε και δηλώνουμε την αντίθεσή μας:



  • Στην εφεδρεία που απειλεί όλους μας και μας σπρώχνει στην ανεργία και την άμεση απόλυση 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Στην κατάργηση όλων των κλαδικών και επιχώριων επιδομάτων με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου
  • Στην ιδιωτικοποίηση  του έργου των Τεχνικών Υπηρεσιών (έκδοση νέων οικοδομικών άδειών, τακτοποίηση αυθαίρετων, επιβλέψεις δημοσίων έργων από πιστοποιημένο σώμα ελεύθερων επαγγελματιών)
  • Στην αύξηση της φορολογίας σε όλους τους εργαζόμενους με την θέσπιση του αφορολόγητου στα 5.000€
  • Στην επιβολή της κάθε λογής χαρατσιών (κεφαλικός φόρος, εισφορά στα ακίνητα) σε όλους άδικα και ανεξέλεγκτα
  • Στην κλοπή των αποθεματικών των ταμείων (η απώλεια του ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων υπολογίζετε σε 1,3 δις ευρώ)


Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
Συγκέντρωση των Διπλωματούχων Μηχανικών
Στο κτήριο της ΕΔΣΝΑ Αντερσεν 6 & Μωραϊτη 90

Η Ευρώπη σε κρίση, η Ελλάδα πειραματόζωο, η απάντηση της Αριστεράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Πρωτοβουλία των 1000, για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου, για την συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:
 
Η Ευρώπη σε κρίση
Η Ελλάδα πειραματόζωο
Η απάντηση της Αριστεράς,
 
με ομιλητές τους:
 
Κώστα Λαπαβίτσα, Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου SOAS
Joaquin Arriola, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων (Universidad del Pais Vasco/EHU)
Paul Murphy, Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6:30μ.μ στο Ξενοδοχείο ''ΤΙΤΑΝΙΑ''.
 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι:
 
-      Η ανάδειξη ενός άλλου δρόμου, από την λιτότητα και τους ευρω-καταναγκασμούς, για τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης – και ειδικά του Νότου.
-      Η ανάδειξη της σημασίας ενός ριζοσπαστικού πολιτικού προγράμματος αριστερής διεξόδου στην κρίση και της ανάγκης για κυβέρνηση μιας συμπαραταγμένης αριστεράς που θα το εφαρμόσει.

Νέα ληστεία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων

Νέο επώδυνο κούρεμα στα αποθεματικά των ταμείων φέρνει η απόφαση του Eurogroup. Αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο τυο Γ. Δελαστίκ από το Έθνος

Πανικό προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία ο συνδυασμός των ειδήσεων αφενός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα προβεί σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο 35% της ονομαστικής αξίας τους και αφετέρου ότι το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το τμήμα της δόσης προς την Ελλάδα που του αναλογεί αν προηγουμένως δεν εκτιμήσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου πώς πήγε η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Ο πανικός οφείλεται στο ότι ενδέχεται η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να δώσει εντολή στις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προσέλθουν και να δώσουν τα ομόλογα που κατέχουν χάνοντας το... 65% της αξίας τους!!! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραγματικό όλεθρο για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δυνατότητά τους να δίνουν συντάξεις που να διασφαλίζουν υποτυπωδώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση έχει ήδη λεηλατήσει με το «κούρεμα» το 53% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν τα ξαναληστέψει εκ νέου με την «επαναγορά», δεν θα τους μείνει τίποτα σχεδόν για να δίνουν συντάξεις.
Η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία και δεν προσφέρεται για δημαγωγία. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, υποθέτοντας ότι ένα ασφαλιστικό ταμείο είχε ένα ομόλογο αξίας 100 ευρώ. Με το «κούρεμα» του PSI η κυβέρνηση του έφαγε τα 53 ευρώ. Δεν του έδωσε όμως τουλάχιστον τα υπόλοιπα 47 ευρώ στο χέρι. Οχι. Του έδωσε 15 ευρώ σε διετή ομόλογα με την εγγύηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τα οποία είναι όντως σίγουρα λεφτά. Τα μόνα σίγουρα, γιατί τα υπόλοιπα 32 που λείπουν του τα έδωσε υποχρεωτικά σε νέα ελληνικά ομόλογα ανύπαρκτης αξιοπιστίας και μάλιστα με μια «μικρή λεπτομέρεια»: Τα πρώτα από αυτά τα ομόλογα συνολικής αξίας 32 ευρώ λήγουν το 2023 και τα τελευταία το 2042!!!
Ζήσε δηλαδή Μάη μου να φας τριφύλλι. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και τι λέει; Να της δώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα ομόλογα ονομαστικής αξίας των 32 ευρώ έναντι... 11 ευρώ!
Με άλλα λόγια, από ένα ομόλογο αξίας 100 ευρώ πέρυσι τον Φεβρουάριο, να έχουν μείνει φέτος τον Δεκέμβριο στα χέρια των Ταμείων 15 συν 11 ίσον... 26 ευρώ!!! Θα τους έχει φάει δηλαδή η κυβέρνηση το... 74% της αξίας του ομολόγου! Πρόκειται αναμφίβολα για τη ληστεία του αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα πρόκειται για απίστευτο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, αν δεν εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία από την υπαγωγή τους στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.
Το ίδιο βεβαίως θα συμβεί και με τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και λοιποί δημόσιοι οργανισμοί, αλλά και οι ελληνικές τράπεζες. Το αδίστακτο της ληστείας έγκειται στο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία (τα νοσοκομεία, τα ΑΕΙ) είναι από τον νόμο υποχρεωμένα να έχουν όλα τους τα αποθεματικά κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία τα διαχειρίζεται όπως θέλει αυτή και τους τα κάνει διαρκώς ομόλογα, τα οποία λεηλατούνται ασταμάτητα. Δεν έχουν δηλαδή το δικαίωμα ούτε καν τυπικά οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να καταθέσουν τα λεφτά τους σε μια τράπεζα, να τα βγάλουν στο εξωτερικό, ή να τα προστατεύσουν κατά πώς νομίζουν.
Επαναλαμβάνεται δηλαδή η ίδια απάτη με το «κούρεμα». Οπως τότε είχε εντέχνως καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι με το «κούρεμα» ομολόγων αξίας 200 δισ. ευρώ θα χρωστούσε η χώρα μας 100 δισ. λιγότερα στους ξένους και τελικά διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα το «κούρεμα» χρεοκόπησε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, καταφέροντας παράλληλα καίρια πλήγματα στα νοσοκομεία μας, τα πανεπιστήμιά μας κ.λπ., έτσι θα ξαναγίνει και τώρα με την «επαναγορά».
Θα αποτελειώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ τα ασφαλιστικά ταμεία και θα τα κάνει ανίκανα να δίνουν συντάξεις, θα ωθήσει εκ νέου σε κεφαλαιακή ανεπάρκεια τις ελληνικές τράπεζες και θα μας λένε πάλι σε λίγο ότι πρέπει να ξαναδανειστεί η χώρα για να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πάει λέγοντας. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να μην προχωρήσει σε μια τόσο εχθρική στάση εναντίον των Ελλήνων συνταξιούχων, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι φοβόμαστε τα χειρότερα.

Έκλεισαν το θέατρο Εμπρός

Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών Τμήμα Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών παρουσία της Αστυνομίας έκλεισε το θέατρο Εμπρός - Κάλεσμα σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο Εμπρός, Τετάρτη 28/11, 18:00.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 27-11-2012 η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών Τμήμα Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών παρουσία της Αστυνομίας έκλεισε το θέατρο Εμπρός. Μέσα και έξω απο το θέατρο ήταν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές και αλληλέγγυοι των δράσεών του.

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτίριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών. Το εγχείρημα του Εμπρός στηρίζουν πλήθος φορέων ( Δήμος Αθηναίων, ΠΟΘΑ, ΣΕΗ, ΣΑΔΑΣ, Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ, ΕΚΔΙΘ κ.ά.) και έχουν συγκεντρωθεί περι τις 2000 υπογραφές. Από τον Οκτώβριο του 2012 το Εμπρός συνεχίζει τη λειτουργία του βάσει ανοιχτής συνέλευσης.

Καλούμε όλες/ους την Τετάρτη 28-11-2012 και ώρα 6:00 μ.μ. σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στο Εμπρός για να συναποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Εμπρός ως ένας καλλιτεχνικός, κοινωνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος.

Επαναφέρουμε σχετικό ψήφισμα του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΜΠΡΟΣ”

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτήριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 (με την πρωτοβουλία ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη, μια ένωση καλλιτεχνικών ομάδων καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών) με στόχο και προοπτική την δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου κέντρου έρευνας για το θέατρο, τον χορό και τις παραστατικές τέχνες, με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και όχι εμπορικό χαρακτήρα.

Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο Εμπρός, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου) προβαίνει στο κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του Εμπρός την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με την συνδρομή της Αστυνομίας .

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή το Εμπρός αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμικής άνθησης και δημιουργικής συνάντησης για ποικίλες κοινωνικά ομάδες. 'Ενα παράδειγμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, ανταλλαγής, διαλόγου και έρευνας, ένα κέντρο Τεχνών με ανοιχτή δωρεάν πρόσβαση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όπου και ο πολιτισμός βάλλεται από παντού, δηλώνουμε απερίφραστα την στήριξη μας στο χώρο του Εμπρός ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ως ένας Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού με καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και με ανοικτή πρόσβαση σε όλες τις πολιτισμικές και κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25/10/2012 στις 10.00 το πρωί έξω από το Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).