Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Όλη η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή...Όλη; Όχι!!!


H Fukushima είναι δίπλα μας - Όχι σε όλα τα πυρηνικά


Επειδή το ατύχημα στη Φουκουσίμα εξελίσσεται σε ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός από τα 1-2 σημαντικότερα δυστυχήματα στην ιστορία με πολλαπλές επιπτώσεις που φυσικά υπερβαίνουν την Ιαπωνία και επειδή καμία εμπιστοσύνη σεν έχουμε στους "ειδικούς" του πυρηνικού λόμπυ που ελέγχουν και την ενημέρωση γύρω από αυτά τα ζητήματα, αναδημοσιεύουμε μία σειρά από άρθρα και δημοσιεύσεις γύρω από τα γεγονότα της Φουκουσίμα αλλά και ευρύτερα.

Πυρηνικό ατύχημα στους αντιδραστήρες του Fukushima

Το βίντεο από τη διαδήλωση του Σαββάτου

Ήξεραν και κώφευαν για τον αντιδραστήρα

Γκοτζίλας και τέκις-χέρι χέρι(addendum) 

Πολύ ενδιαφέροντα (και αναλυτικά) άρθρα του TechieChan
http://techiechan.com/?p=903

Greenpeace: «Πυρηνικές επενδύσεις» ύψους 175 δις από εκατό τράπεζες

Προειδοποιήσεις για τα πυρηνικά από το Δημόκριτο

Πυρηνικός αντιδραστήρας! Πώς δουλεύει;

Πως Λειτουργούν οι Πυρηνικοί Αντιδραστήρες και τι Συνέβη στην Ιαπωνία

Εκλογές Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Ενημερώνουμε για τις εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Αριστερών Τοπογράφων, της οποίας την εκλογική διακύρηξη θα βρείτε σε προηγούμενη μας ανάρτηση.

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ – ΤΟΠΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ & ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Α.Τ.Μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


 Την Κυριακή 03 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 36 πόλεις της χώρας οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους Περιφερειακά – Τοπικά Τμήματα και Συλλόγους Α.Τ.Μ. οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Στην Αθήνα οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 20:00 και θα λάβουν χώρα στο Λαμπαδάριο κτίριο της Σχολής των Α.Τ.Μ. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Στη Θεσσαλονίκη οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 20:00 και θα λάβουν χώρα στο κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες 36 πόλεις η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 15:00 έως τις 20:00.

Κάθε συνάδελφος μπορεί να ψηφίσει για τις αρχαιρεσίες του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. σε οποιοδήποτε ανά την Ελλάδα εκλογικό τμήμα, ενώ στις αρχαιρεσίες των Περιφερειακών – Τοπικών Τμημάτων & Συλλόγων συμμετέχουν μόνο οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στις περιοχές ευθύνης τους και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του αντίστοιχου Περιφερειακού Τμήματος του Τ.Ε.Ε.

Οι συνάδελφοι που εδράζονται σε Περιφερειακές Ενότητες όπου δεν υπάρχει εκλογικό τμήμα μπορούν να ψηφίσουν μόνο για τις αρχαιρεσίες του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. στην κοντινότερη σε αυτούς πόλη ή σε οιαδήποτε άλλη επιθυμούν.
Ειδικότερα για τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην Δράμα, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Τοπικού Συλλόγου Δράμας, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα γίνει στο εκλογικό τμήμα Καβάλας.

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν οι συνάδελφοι Α.Τ.Μ. (τακτικά & ομότιμα μέλη Τ.Ε.Ε.) που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Η συνδρομή μπορεί να πληρωθεί ταυτοχρόνως με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και ανέρχεται στο τελικό ποσό των €10 για όσους έχουν συμμετάσχει έστω και μια φορά σε εκλογές του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. ανεξαρτήτως χρονολογίας. Γι’ αυτούς που ψηφίζουν πρώτη φορά, ανεξαρτήτως του έτους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, η συνδρομή ανέρχεται στο τελικό ποσό των €8.
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος οι συνάδελφοι θα πρέπει να προσκομίζουν αστυνομική ταυτότητα ή οιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητα τους.

Στην Αθήνα, πριν την τέλεση της εκλογικής διαδικασίας, στο χώρο του Μικρού Αμφιθεάτρου του Λαμπαδαρίου (ώρα 08:00) θα ολοκληρωθεί η συνεχιζόμενη από την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 Γενική Συνέλευση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. είναι:
1.            Έγκριση Ισολογισμού 2010 – Προϋπολογισμού 2011
2.            Απολογισμός Πεπραγμένων – Συζήτηση
3.            Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής & έγκριση τοπικών εφορευτικών επιτροπών.
4.            Εκλογές

Αναλυτικότερα οι εκλογές θα διεξαχθούν στις εξής πόλεις:

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ενημέρωση από συνάντηση Ομοσπονδιών Δημοσίου

Χθες, 31-3 έγινε και νέα (δεύτερη) συνάντηση Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Σωματείων για προγραμματισμό δράσης, με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ και των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ). Η ΕΜΔΥΔΑΣ συμμετείχε στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε καταρχήν ότι, με θέμα αιχμής την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα (υγεία, παιδεία, δημ. έργα κλπ), θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση-διαδήλωση για τις 13-4, καθώς και η πίεση προς ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για να πάρει η κινητοποίηση πανεργατικό χαρακτήρα. Την ερχόμενη βδομάδα θα βγει κοινή ανακοίνωση και θα επιδιωχθεί να γίνει κοινή συνέντευξη τύπου.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ

Μόλις πριν από λίγο μάθαμε ότι ο Πρόεδρος του Τομέα Μηχανικών (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ και ταυτόχρονα Πρόεδρος Δ.Σ. & Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής κ. Γαμβρίλης υπέβαλε την παραίτηση του από το Ταμείο, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό εμμέσως τις ευθύνες τις δικές του (αλλά και όλων των προηγούμενων διοικήσεων) για τα χάλια του Ταμείου. Φήμες που αναφέρουν ότι ο λόγος της παραίτησης του είναι για να αφοσιωθεί πλεόν ολοκληρωτικά στον Τραπεζικό Τομέα, που τον ενδιαφέρει και περισσότερο, ελέγχονται για την εγκυρότητα τους.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κινητοποίηση Ανέργων στο ΤΣΜΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κινητοποίηση ανέργων συναδέλφων που είχε καλέσει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η Συνέλευση Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών. Δεκάδες ανέργων συναδέλφων έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία του ΤΣΜΕΔΕ ότι τα όρια ανοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Γιατί δε γίνεται να είσαι το "πλουσιότερο ταμείο" (και μεγάλος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας όπως μάθαμε πρόσφατα) και να συνεχίζεις να χαρατσώνεις με τον τρόπο αυτό τους ανέργους, ούτε να ξεφτυλίζεις χιλιάδες ασφαλισμένων με ουρές αναμονής πολλών ωρών. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για επόμενες πιο στοχευμένες κινητοποίησεις προς τη Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, μέχρι να φτιαχτεί Ταμείο Ανεργίας και σοβαρές προνοιακές παροχές.
υγ. οι αγανακτισμένοι -με τις κινητοποιήσεις- συνάδελφοι ας βρουν άλλους τρόπους να διοχετεύσουν την οργή τους, η αυξημένη τηλεθέαση ΣΚΑΙ και ΜΕΓΚΑ προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είμαστε όλοι πολίτες της Κερατέας

Αναδημοσιεύουμε (και συμφωνούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό) μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το http://oxixyta.blogspot.com/2011/03/blog-post_4472.html

Γιατί αυτή η αδιαλλαξία? Αν χάσουν την Κερατέα, δεν θα μπορέσουν να σταθούν και μπλοκάρουν τα σχέδια τους.

ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ

Από το 1995 το βάθρο του περιβόητου Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική είναι ένα : ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ - Τοπικοί άρχοντες και κυβερνητικοί υποστηρικτές τους έχουν στήσει το παιχνίδι και τρέμουν τις κινητοποιήσεις της Κερατέας, γιατί τους χαλάει τα σχέδια.

Οι δύο ΟΕΔΑ Κερατέας και Γραμματικού, πολύ μικρής δυναμικότητας, είναι η στάχτη στα μάτια για να ανακόψουν την αντίδραση του κόσμου της δυτικής Αττικής. Ότι και όπου να γίνει ως τελική λύση (πχ καύση) τα απορρίμματα πρέπει πρώτα να περάσουν από τη Φυλή. Αν χάσουν την Κερατέα, δεν θα μπορέσουν να σταθούν και μπλοκάρουν τα σχέδια τους για τη βιολογική ξήρανση, που ήδη ξεσηκώνουν αντιδράσεις.
Για αυτό εκτός από την βία στη Κερατέα, εκτός από τις δηλώσεις Ραγκούση και λοιπών ότι ο σχεδιασμός δεν αλλάζει, χθες έχουμε δύο ακόμη κινήσεις :
Ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, και την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ζητά την άμεση εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια της Αττικής, λέγοντας «Εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρχών που σας εκθέσαμε, τότε η ανοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του νέου Δήμου Φυλής θα ανήκει στο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται» και ζητά "Θεσμοθέτηση ενός πλαισίου ώστε ο Δήμος Φυλής (όπως και κάθε αντίστοιχος δήμος) να έχει εταιρική συμμετοχή και εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και θα καταδειχθεί, εμπράκτως, ότι η κυβέρνησή σας, σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις, θέλει το Δήμο Φυλής να συμμετέχει όχι μόνο στο κόστος αλλά και στα οφέλη".

Πριν λίγες ημέρες στην ημερίδα της ΠΟΕ ΟΤΑ, δήλωνε ότι δεν θέλουμε καμμία νέα εγκατάσταση στη ΦΥΛΗ, σήμερα δέχεται την μονάδα βιολογικής ξήρανσης με τον όρο να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας.
Στην ίδια κατεύθυνση, ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ, έρχεται χθες ο ΣΕΒΙΑΝ ( βασικό μέλος ΗΛΕΚΤΩΡ – βλέπε βιολογική ξήρανση ) και ζητά «Παγώστε» την Κερατέα, προχωρήστε τη Φυλή Να προωθηθεί άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για το εργοστάσιο της Φυλής και να «παγώσουν» τα υπόλοιπα τρία μεταξύ των οποίων και αυτό της Κερατέας και του Γραμματικού, προκειμένου να προχωρήσει η περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ζήτησε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) και επικεφαλής της εταιρείας «Ηλέκτωρ», Θανάσης Κατρής.
Βλέπουμε τα απορρίμματα ως «πρώτη ύλη» για μια σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σκοπό το κέρδος?
Αν ναι, τότε:
Ο επιχειρηματίας να πληρώνει για την «πρώτη ύλη» πρωτίστως αυτόν που την κατέχει (τον παραγωγό πολίτη) και του την προμηθεύει. ΟΧΙ να τον πληρώνουμε.

Είναι όλα τα απορρίμματα «πρώτη ύλη» προς αξιοποίηση ? Όχι.
Άρα χρειαζόμαστε βασικές υποδομές για την διάθεση αυτών των υπολειμμάτων που θα έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα και η διαχείριση τους δεν αφορά επαγγελματικές δραστηριότητες με σκοπό το κέρδος.

Ο Δήμος που φιλοξενεί υποδομή δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα για τη διαχείριση απορριμμάτων καταλαβαίνω να ζητά αντισταθμίσματα για τις υπηρεσίες που παρέχει σε όλο το κοινωνικό σύνολο.
Ο επιχειρηματίας που επενδύει στα απορρίμματα δεν μπορεί να ζητά να τον πληρώνουμε.
Αν ένας δήμος (όχι ένας δήμαρχος) θέλει να γίνει επιχειρηματίας στον τομέα των απορριμμάτων ας το κάνει ως επιχειρηματίας όχι ως θύμα που εξυπηρετεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

….και κάτι ακόμη: Όσοι είχαν ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση των έργων και υποσκάπτουν τις αντιδράσεις των πολιτών επικαλούμενοι άλλοτε την έλλειψη οικολογικής παιδείας των Ελλήνων, τον Σίσσυφο κλπ πρέπει να απαντήσουν γιατί συνεχίζουν επί σειρά ετών να κάνουν πως αγνοούν το «βασικό σχέδιο» και έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά τους στις ενστάσεις των πολιτών Κερατέας και Γραμματικού.

Επιχείρηση «Εξοχική Κατοικία»

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Αν. Καρακούση από το Βήμα της Κυριακής. Το Χωροταξικό για τον τουρισμό του Σουφλιά έβλεπε πράγματι μακρυά. Είναι σίγουρο ότι θα επενέλθει σύντομα για να διευκολύνει τη γενικευμένη  τουριστική οικοδόμηση παραλιών, βουνών, περιοχών με ιδιαίτερο κάλος κλπ.Ο δρόμος για την περίφημη ανάπτυξη περνάει μάλλον μέσα από την τσιμεντοποίηση του συνόλου της χώρας και τη μετατροπή της σε θέρετρο βορειευρωπαίων συνταξιούχων.
 
Το σχέδιο για την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών σε δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις
Χτίζουμε και... πουλάμε
Ο χωροταξικός σχεδιασμός και η μεγάλη πρόκληση

Επιχείρηση με τον κωδικό «Εξοχική Κατοικία» στήνει η κυβέρνηση, ελπίζοντας να κερδίσει το στοίχημα των 50 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις συμμετοχών σε κρατικές επιχειρήσεις και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Από τη δεύτερη πηγή, και συγκεκριμένα από τη χωροθέτηση ζωνών εξοχικής κατοικίας σε όλη την Ελλάδα και από την οικοδόμηση που θα ακολουθήσει, υπολογίζεται ότι μπορούν να κερδηθούν σε επτά χρόνια γύρω στα 35 δισ. ευρώ!

Στην κυβέρνηση μιλούν για ένα σχήμα αξιοποίησης και ανάπτυξης μαζί, το οποίο, πέραν των άλλων, μοιάζει ικανό να αλλάξει την εικόνα της χώρας, να τη βγάλει από τον κύκλο της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης, και να καταστήσει την εξοχική κατοικία εμπορεύσιμη για τους ξένους.

Κατά τους υπολογισμούς, τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να χτίζονται ετησίως σε οργανωμένο περιβάλλον περίπου 100.000 εξοχικές κατοικίες των 100 τ.μ. που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους αγοραστές, κατά προτίμηση Ευρωπαίους, οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί έως τώρα επειδή τα προσφερόμενα ακίνητα έχουν προβλήματα νομιμότητας, είναι χτισμένα κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εκτάσεις ιδιοκτησιακά αμφισβητούμενες.

Το σχέδιο φαντάζει μεγαλεπήβολο, αλλά, κατά τα φαινόμενα, είναι το μόνο ικανό να φωτίσει το σκοτεινό μνημόνιο, να το μεταμορφώσει από μισητό κατασκεύασμα σε ευκαιρία για τη χώρα και την οικονομία της. Η ιδέα, το όλο σχέδιο, διαμορφώθηκε, υπό το κράτος πανικού- τότε που όλοι, σοκαρισμένοι από τις αντιδράσεις για τα 50 δισ. ευρώ, θεώρησαν ότι πωλείται ολοκληρωτικά η Ελλάδα-, από εξωτερικούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, από πρόσωπα που κατέχουν τα ζητήματα ιδιοκτησίας και έχουν εμπνευσθεί ολοκληρωμένα σχέδια οργανωμένης οικοδόμησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υιοθετήθηκε από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση Ανέργων Μηχανικών στις 31/3 στις 7π.μ. στο ΤΣΜΕΔΕ

Καλούμε σε συγκέντρωση στις 31/3 στις 7π.μ. στο ΤΣΜΕΔΕ,  (Κολοκοτρώνη 4)
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας για τους ανέργους μηχανικούς
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από εφιαλτική ειδησεογραφία για την οικονομική κρίση, το χρέος και τα συνεχώς ανανεούμενα μέτρα στα οποία κυβέρνηση, ΕΕ,  ΔΝΤ και εργοδοσία θέλουν να μας υποβάλλουν. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου και την έλευση της τρόικας, οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και οι εργαζόμενοι βιώνουν τις χειρότερες μέρες των χρόνων της μεταπολίτευσης.
Τα στοιχεία μιλούν για 16% ανεργία (39% στους νέους), χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν για πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας, οι μισοεργαζόμενοι-μισοάνεργοι, που δουλεύουν λίγες ώρες την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι με το κομμάτι. Στον τεχνικό κλάδο για πρώτη φορά οι επιπτώσεις της κρίσης εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο. Οι εργοδότες εξαναγκάζουν τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης, την ίδια ώρα οι μεγάλες εταιρίες αποσπούν τεράστια κέρδη. Οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα έρχονται αντιμέτωποι με «προτάσεις» όπως είναι η περίοδος μαθητείας και η αμισθί εργασία. Στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι του κλάδου εξωθούνται στη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τη φυγή στο εξωτερικό.
Παράλληλα, η κυβέρνηση και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, κλείνουν τα μάτια τους απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον κλάδο. Η πολιτική τους στρέφεται ενάντια στους ασφαλισμένους. Το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, με ευθύνη της κυβέρνησης, με αποθεματικά  πολλών δις, που μαζεύτηκαν από τη δουλειά μας, με μόνιμο υψηλό ετήσιο πλεονασματικό παρά τη σταθερή εισφοροδιαφυγή του κράτους και των εργοδοτών:
·        Ξεζουμίζει με κεφαλικό φόρο (ατομικές εισφορές) ανέργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους
·        Δεν ιδρώνει το αυτί του για το απόλυτα αναγκαίο επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους με ΔΠΥ (καθεστώς εργασίας στην επικράτηση  του οποίου το σύστημα εισφορών του ταμείου έχει συμβάλλει τα μέγιστα), προκαλώντας τους ανέργους, κατατάσσοντας τους στους Ελεύθερους Επαγγελματίες.
·        Υποχρεώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους να προπληρώνουν τα ιατρικά τους έξοδα και επιτείνει τον  καθημερινό εξευτελισμό στις ουρές του ΚΥΤ.
·        Συνεχίζει, να απαιτεί από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν οι ίδιοι τις εισφορές που «παρέλειψαν» να πληρώσουν οι εργοδότες τους, λέγοντας απροκάλυπτα ότι «δεν έχει τρόπο» να πατάξει την εργοδοτική εισφοροδιαφυγή
·        Παράλληλα η ολοένα και βαθύτερη  πρόσδεση του ταμείου με Attica Bank και το Χρηματιστήριο, θέτουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σε μεγάλους κινδύνους. Οι «επενδύσεις» αυτές μόνο απώλειες έχουν προκαλέσει στα αποθεματικά του ταμείου, με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας
·        Κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους μηχανικούς. Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ασφάλιση είναι υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους και όχι των εργαζομένων και των ανέργων.
·        Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, και σε όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι», ίσο με τον βασικό μισθό για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις (παλιοί ή νεοεισερχόμενοι). Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ όλων των άνεργων μηχανικών.
·        Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. Συνταξιοδότηση νωρίτερα, στην περίπτωση παραμονής σε ανεργία πάνω από δύο χρόνια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ:
·        Προσλήψεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στελέχωση του ΚΥΤ, βιβλιάριο ασθενείας μέσω του οποίου θα πληρώνονται γιατροί – εξετάσεις.
·        Άμεση αποχώρηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο ταμείο.
·        Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζόμενων, αύξηση των παροχών και των συντάξεων
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
·        Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Συνέλευση Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Video από την Κερατέα

24ωρη Απεργία ΟΕΝΓΕ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζει το χαρτοπόλεμο

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 30/3 οι ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών), η ΟΛΜΕ (καθηγητές), η ΔΟΕ (δάσκαλοι) και άλλα σωματεία έχουν προκυρήξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια. Η ΕΜΔΥΔΑΣ αν και τυπικά συμμετέχει στο συντονισμό των σωματείων και Ομοσπονδιών αυτών δεν καλεί αύριο σε κινητοποίηση αν και όλα δείχνουν ότι πλησιάζουν οι νέες περικοπές. Αντί αυτού συνεχίζει τα παρακάλια προς τους Υπουργούς και τις άνευρες δήθεν στάσεις εργασίας μαζί με τους εργολάβους. Αναδημοσιεύουμε το τελευταίο της έγγραφο προς τον κ. Ρέππα.
Θέμα: Αίτημα για άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΜΕΔΙ

Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε διανύσει ήδη ένα χρόνο δεσμεύσεων μνημονίου και Κυβερνητικών μέτρων με τα οποία το σύνολο των Διπλ. Μηχανικών έχει υποστεί :
  • Σημαντικές περικοπές στις αποδοχές του.
  • Επιπρόσθετες περικοπές για όσους στα πλαίσια εφαρμογής του "Καλλικράτη" μετατάχθηκαν, ή πρόκειται να μεταταχθούν αυτοδίκαια ή εθελοντικά.
  • Σημαντικές περικοπές σε κοινωνικές παροχές σχετικές με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και όχι μόνο
  • Συνεχείς αυξήσεις στο κόστος ζωής.
  • Δυσμενείς ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Μεγιστοποίηση της μεταφοράς έργου των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών σε ιδιωτικοποιημένα σχήματα με αποτέλεσμα την παραπέρα περιθωριοποίησή τους και την αύξηση της εργασιακής τους επισφάλειας.
Δυστυχώς ο κύκλος των μέτρων σε βάρος μας δεν φαίνεται να έχει κλείσει. Η ανασφάλεια, η αγωνία για πιθανές παραπέρα μειώσεις αποδοχών, η ασάφεια για το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση εν αγνεία μας καθώς και η τύχη των επιδομάτων μας (7‰ και 6‰) βρίσκονται στη σκέψη των δώδεκα χιλιάδων Διπλ. Μηχανικών που καθημερινά μας "βομβαρδίζουν" με ερωτήματα και εκφράζουν την ανησυχία και το θυμό τους.
Στο σημείο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε οτι ο εκάστοτε Υπουργός Δημοσίων Έργων (Υποδομών σήμερα) ήταν ο βασικός υποστηρικτής των αιτημάτων του Κλάδου μας σε όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ρόλο που ζητήσαμε και από εσάς στις δύο συναντήσεις που είχαμε μαζί σας.
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε τη θέση σας σε ότι αφορά τη βασική μας διεκδίκηση που συνίσταται στη θέσπιση επιτέλους Κλαδικού Μισθολογίου Μηχανικών, με ομογενοποίση των αποδοχών μας, ζητάμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση μαζί σας για να σας αναπτύξουμε τις θέσεις μας διεκδικώντας συγχρόνως την υποστήριξή σας.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κερατέα - Νίκη στο αγώνα των κατοίκων

Σκαπτικά μηχανήματα με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΔΙΑΣ προσπαθούν να σπάσουν τα μπλόκα των κατοίκων της Κερατέας. Με επιθέσεις και χημικό πόλεμο η αστυνομία προσπαθεί να κάμψει εκατοντάδες αγωνιζόμενους κατοίκους που βρίσκονται στο δρόμο. Οι καμπάνες χτυπάνε συνεχώς σε Κερατέα και Λαύριο. Συνεχής ενημέρωση από :
το blog των κατοικων http://antixyta.blogspot.com/

Έκτακτο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας! 

Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας. 

Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο. 

Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής. 

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. 

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες… 

Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. 

Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική. 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας. 

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας. 

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας. 

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!

Νέα άρθρα για το ΤΣΜΕΔΕ

Στο Σχέδιο Νόμου «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις» που χτες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνονται σημαντικές ρυθμίσεις για το ΤΣΜΕΔΕ στα άρθρα 61-64.

  1. Άρθρο 61 Ασφάλιση στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ

  2. Άρθρο 62 Παράλληλη Ασφάλιση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ

  3. Άρθρο 63 Ρυθμίσεις ΕΤΑΑ

  4. Άρθρο 64 Αναγνώριση χρόνων στο ΕΤΑΑ

  Από μία πρώτη πρόχειρη ανάγνωση το άρθρο 61 δίνει τη δυνατότητα προαιρετικής εγγραφής στην Επικουρική Ασφάλιση στους άνω των 50 ετών συναδέλφους και επιστρέφει τις εισφορές σε όσους αναγκάστικαν να ασφαλιστούν σε αυτόν τον κλάδο λόγω του αντιασφαλιστικού και απαράδεκτου Ν.3518/06. Επίσης δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ετών του πρώην ΕΛΠΠ στην Επικουρική Ασφάλιση

  Το άρθρο 62 που είναι και το σημαντικότερο υποχρεώνει τους συναδέλφους ασφαλισμένους προ του 1992 να ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, "εφόσον ασκούν δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του Οργανισμού και δεν είναι συναφής με την επαγγελματική ιδιότητα για την οποία υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α." Δηλαδή οι συνάδελφοι που τυχόν ασκούν κάποια δραστηριότητα (πχ εμπορική, ιδιαίτερα μαθήματα κλπ) θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίζονται και στον ΟΑΕΕ.

  Το άρθρο 63 με την πρώτη του παράγραφο συνεχίζει τκαι επικυρώνει την αδικία σε βάρος των συναδελφισσών μητέρων ανήλικων τέκνων εξαιρώντας τις από τις ευεργετικές διατάξεις της πρόωρης συνταξιοδότησης που προέβλεπε ο Ν.3863/2010. Επίσης με την τρίτη παράγραφο προβλέπει το εξής αδιανόητο "Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων των οποίων οι αποδοχές υπολείπονται του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, οι διαφορές που προκύπτουν στην εισφορά ασφαλισμένου και εργοδότη καταβάλλονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο, εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου έτους, και σε τρεις κατ’ ανώτατο όριο μηνιαίες δόσεις, εφόσον το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει τα € 150,00." Δηλαδή οι συνάδελφοι που αμοίβονται κάτω από τα 700 € (ναι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) θα πληρώνουν από την τσέπη τους και τη δικιά τους και την εγοδοτική εισφορά, μέχρι το "ελάχιστο ποσό" της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.

  Τέλος με το άρθρο 64 δίνει δικαίωμα εξαγοράς χρόνου στον ΕΛΠΠ, χωρίς όμως να επιλύει τα προβλήματα που εχουν δημιουργηθεί στους διπλοασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτηση.

  Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι τα παραπάνω (τα οποία και περιέχουν αθλιότητες σε βάρος των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ) είναι σε πλήρη συμφωνία με την ηγεσία του Ταμείου, η οποία και πρέπει επιτέλους να απολογηθεί.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μειώσεις αποδοχών Διπλ. Μηχανικών που μετατάχθηκαν στους ΟΤΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Αναδημοσιεύουμε έγγραφο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τις μειώσεις αποδοχών Διπλ. Μηχανικών που μετατάχθηκαν στους ΟΤΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς τους Υφυπουργούς Σαχινίση και Ντόλιο. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση μας. Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε την "οξύτητα" της ανακοίνωσης. Νομίζουμε ότι μετά από το έγγραφο αυτό η κυβέρνηση θα ζητήσει ταπεινά συγγνώμη.
Αθήνα, 21 / 3 / 2011

Αρ. Πρωτ. : 6074  
Προς : 1. Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Φ. Σαχινίδη
2. Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιο
Κοιν.: 1. ΤΕΕ 
2. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Μειώσεις αποδοχών Διπλ. Μηχανικών που μετατάχθηκαν στους ΟΤΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κύριε Υφυπουργέ,

Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει και απασχολεί μεγάλο αριθμό μελών μας που είτε εθελοντικά είτε αυτοδίκαια μετατάχθηκαν στα πλαίσια εφαρμογής του ΄΄Καλλικράτη΄΄ στους νέους ΟΤΑ και τις νεοσύστατες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Ενώ λοιπόν, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), ορίζονταν ρητά ότι ΄΄τυχόν επιπλέον αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά΄΄ για το προσωπικό που θα μεταταχθεί ( πρακτική εξάλλου που είχε υιοθετηθεί και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν), με έκπληξη αλλά και ιδιαίτερη αγανάκτηση ο μεγάλος αριθμός των εμπλεκόμενων συναδέλφων μας, διαπίστωσε στο με αρ. 2/17986/0022/22.02.2011 έγγραφο του Γ.Λ.Κ. του Υπ. Οικονομικών σε εφαρμογή του άρθρου 2 του Ν. 3899/2010 (αναπροσαρμογή αποδοχών εργαζομένων σε δημόσιες επιχειρήσεις και Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγονται στην Γενική Κυβέρνηση), ότι ανατρέπονται τα όσα ρητά είχαν οριστεί στο Ν. 3852/2010, με συνέπεια επιπλέον απώλειες στο εισόδημα τους.
Σε μια χρονική περίοδο που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής που ακολουθείται σαν συνέπεια του μνημονίου, με μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους, αυτές οι επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές τους, επιδεινώνουν δραματικά την οικονομική τους κατάσταση, παράλληλα δε ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται συνιστά εμπαιγμό από την πλευρά της Κυβέρνησης, αφού μέσα σε λίγους μήνες ανέτρεψε τις συνθήκες που με το Ν 3852/2010 είχε δημιουργήσει, αγνοώντας και την πολύχρονη προσφορά των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που συναντάει το έργο τους σήμερα με την εφαρμογή του ΄΄Καλλικράτη΄΄, κατάσταση που θα απαιτούσε διαφορετική μεταχείριση από την πολιτεία και όχι το κλίμα της πλήρους απαξίωσης που διαμορφώνεται τελικά.
Κύριε Υφυπουργέ,
Σύμφωνα με τα όσα παραθέσαμε παραπάνω, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε το σοβαρό αυτό ζήτημα και ή με νεότερη εγκύκλιο ή νομοθετική ρύθμιση εάν απαιτείται, θα το αντιμετωπίσετε θετικά, έτσι ώστε αφ΄ ενός μεν να αποκατασταθεί η αναμενόμενη συνέπεια από την πλευρά της πολιτείας, αφετέρου δε να αποφευχθούν μαζικές προσφυγές των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στα δικαστήρια.
Για τυχόν διευκρινήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για το καίριο ζήτημα του νέου μισθολογίου και της τύχης των επιδομάτων, για τα οποία από την μεριά και των δύο συναρμόδιων Υπουργείων παραμένουν ασαφή και αδιευκρίνιστα, με συνέπεια, μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στους δώδεκα χιλιάδες Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου, ζητάμε κοινή συνάντηση μαζί σας το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να μας αποσαφηνισθούν οι Κυβερνητικές θέσεις και παράλληλα να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και την επιχειρηματολογία μας για το θέμα.

Εξελίξεις σχετικά με τα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων Μηχανικών

Πληροφορηθήκαμε ότι στο Σχέδιο Νόμου "Μεταρρύθμιση Συστήματος Ανάθεσης και Εκτέλεσης συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων Ίδρυση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων και λοιπές διατάξεις" το οποίο έφυγε την Πέμπτη  24/3 υπογεγραμμένο από το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων προς το Υπουργείο Οικονομικών, προστέθηκε παράγραφος που διασφαλίζει την καταβολή του επιδόματος 2% των υπαλλήλων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, όχι όμως και αντίστοιχη για τα επιδόματα όλων των μηχανικών του Δημοσίου 6 και 7 %0. Η παράγραφος αυτή δεν υπήρχε στο αρχικό σχέδιο Νόμου όπως αυτό είχε αναρτηθεί στο OpenGov αλλά προστέθηκε εκ των υστέρων. Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως ανυσηχητική και επιβεβαιώνει όσα είχαμε γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, ότι σε αντίθεση με τι κλίμα εφησυχασμού που διαχέουν οι δικομματικοί συνδικαλιστές και η ίδια η ΕΜΔΥΔΑΣ, τα επιδόματα αυτά πάνε για κόψιμο. Είναι ενδεικτικό ότι το κατεξοχήν Υπουργείο που τα διαχειρίζεται, ενώ τρέχει να προστατεύσει τους δικούς του υπαλλήλους, ποιείν την νήσσαν για τα επιδόματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν το απασχολεί το ζήτημα. Οι συνδικαλιστές των διαδρόμων να δούμε τι θα πουν και τι θα κάνουν τώρα. Το σχέδιο νόμου στην τελική του μορφή δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια μας. Θα ενημερώσουμε όποτε έχουμε νεότερα.

Αγωνιστικός Συντονισμός Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Συμετείχαν εκπρόσωποι απο ΟΕΝΓΕ, ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΑΣΟΝΟΠ, ΠΟΥΓΥΙΚΑ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΓΕΔΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Α΄ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΠΙΣ». Μια και η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ δεν έχει ενημερώσει ακόμα τους συναδέλφους αναρτούμε εμείς την ανακοίνωση όπως ανέλαβε να την εκδόσει η ΟΕΝΓΕ.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 24 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί η κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία και να αναζητηθούν τρόποι κοινής δράσης.
Διαπίστωση όλων υπήρξε πως η πολιτική του Μνημονίου πραγματοποιεί μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, καταργεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, διαλύει τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις μετατρέπει σε απρόσιτες για τον πολίτη επιχειρήσεις. Η σύνοδος της 25ης Μαρτίου, επικυρώνοντας το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα αποπειραθεί να μεταφέρει τη δεινή ελληνική πραγματικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Εμείς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλουμε πάση θυσία να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνδιαμορφώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε σε συμπόρευση και ανυποχώρητο αγώνα τον κόσμο της εργασιακής επισφάλειας και ανεργίας, τους συνταξιούχους και όλη την ελληνική κοινωνία για τη διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών, των δημόσιων υποδομών. Τους καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταρρακώνει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
1. Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου που έχουν προκηρύξει απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το νοσηλευτικό προσωπικό καλούμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12.30μμ στα Προπύλαια και συμμετοχή στην πορεία που θα γίνει προς τη Βουλή.
2. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 6μμ, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη και πάλι στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, στην οποία καλούμε να συμμετάσχουν σωματεία και Ομοσπονδίες που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη σημερινή συνάντηση, ώστε να υπάρξει συνέχεια με νέες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.
3. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Σε περίπτωση που δεν το πράξει οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να προγραμματίσουν μεγάλο συλλαλητήριο σε ημερομηνία που θα ορίσουν στη νέα τους συνάντηση.
Τέλος οι συμμετέχοντες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους του δήμου Αθήνας που έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

3 σκίτσα για τη Λιβύη400.000 Βρετανοί χτες στο δρόμο

Αναδημοσιεύουμε από τον Παραλληλογράφο, διαβάστε επίσης κείμενο του

John Holloway-Η αυριανή πορεία συνιστά πρόκληση για την κυριαρχία του χρήματος

Τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία υποβάλεται στις μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών απο το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το χρηματικό κόστος της επέμβασης στη Λιβυή υπολογίζεται στα £100 εκατ. για 4-6 εβδομάδες, οι Βρετανοί είναι ξανά στους δρόμους στην πρωτεύουσα του Λονδίνου με το σύνθημα “March for the Alternative” υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο οχι μόνο να σταματήσουν οι περικοπές, αλλά οτι δεν είναι απαραίτητες σαν μέτρο για την καταπολέμηση του δημοσίου χρέους έτσι κι αλλιώς.
Οι εναλλακτικές λύσεις αφορούν τον φόρο Robin Hood στον χρηματοπιστωτικό τομέα, του οποίου οι εισφορές μπορούν να ανέλθουν σε ύψος £172 το χρόνο και να αποθαρρύνει την κερδοσκοπία καθώς επίσης την κατάργηση μηχανισμών αποφυγής φόρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της “κουλτούρας των bonus” που κυριαρχεί στα τραπεζικά στελέχη. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε απο το TUC – Trades Union Congress και συμμετέχουν απο ολη τη χώρα δάσκαλοι, νοσοκόμες, το NHS  (Εθνικό Σύστημα Υγείας) γενικότερα, εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι καθώς και το “Carnival of civil Disobedience” συντονισμένο απο μαθητές, φοιτητές και ακτιβιστές του κινήματος UK Uncut, που πραγματοποίησε διαμαρτυρίες για τη φοροαπαλλαγή στη Vodafone και τον όμιλο Arcadia του Phillip Green – 2ου μεγαλύτερου επιχειρηματία στον τομέα του λιανεμπορίου .
Για περισσότερες πληροφορίες επι των ενστάσεων απο οικονομολόγους για τα κυβερνητικά μέτρα, κλίκαρε εδω.

Εικόνες από τη σημερινή πορεία:

http://wp.me/p1pa1c-8Xw

Video Of Thousands In London At Protest March With Paint Bombs + Flares London Protest March

http://www.youtube.com/watch?v=pl414G6Sqlw&feature=player_embedded

Διαδήλωση στην Βρετανία

http://eagainst.com/articles/london-protest-on-march-26th/e