Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κακά μαντάτα για τους διπλοασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ

Νέα δυσμενής εγκύκλιος της ΓΓΚΑ που αναφέρεται - στην παράγραφο 3.1, (σελ.10) - στους διπλοασφαλισμένους συναδέλφους (προ του 93, πχ ΤΣΜΕΔΕ και Δημόσιο) αφαιρώντας τους τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για την αποχώρηση από το ΤΣΜΕΔΕ και τη λήψη δεύτερης σύνταξης.

"Ασφαλισμένοι σε δύο ασφαλιστικούς φορείς με παράλληλη ή διαδοχική ασφάλιση, οι οποίοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι ή έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδότηση σε έναν ασφαλιστικό φορέα, δε δικαιούνται να κάνουν χρήση του δικαιώματος αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων της παρ. 18 του άρθρου 10 ώστε να θεμελιώσουν δικαίωμα για λήψη δεύτερης σύνταξης."

Η εγκύκλιος αυτή ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα επί τα χείρω, εγκλωβίζοντας χιλιάδες συναδέλφους στο ΤΣΜΕΔΕ. Ολόκληρη η εγκύκλιος υπάρχει εδώ :

στον παρακάτω σύνδεσμο ανεβάσαμε επίσης την προηγούμενη εγκύκλιο (Σεπτέμβρης 2010) που ορίζει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση από το ΕΤΑΑ με βάση τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό Νόμο 3863/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου