Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα προς την Α/ΤΕΕ για τη ΔΕΗ

Το παρακάτω ψήφισμα απορρίφθηκε από την Α/ΤΕΕ. Η πλειοψηφία ψήφισε λευκό ή απείχε, η ΡΠΜ (παράταξη του κυβερνητικού χώρου) το καταψήφισε...


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

H πολιτική της απελευθέρωσης, ή αλλιώς το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κεντρικούς στόχους των κυβερνήσεων και των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά υλοποιεί πλήρως τις πολιτικές αυτές.
Κομβικό σημείο στην κατεύθυνση αυτή ήταν η συγκρότηση του υπερταμείου, το οποίο απορρόφησε όλη τη δημόσια ιδιοκτησία για 99 χρόνια, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί ή να την πουλήσει για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, τις δημόσιες εκτάσεις, σειρά έχουν οι Δημόσιες Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας. Η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΑΣΑ (ΟΣΥ) , ο ΟΣΕ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΤΑΣΥ), η ΕΛΒΟ, η ΔΕΗ αποτελούν μερικές από τις εταιρίες οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο. Αιχμή του δόρατος είναι η παραχώρηση του ενεργειακού τομέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στον έλεγχο των δανειστών, η οποία δρομολογείται μεθοδικά εδώ και αρκετά χρόνια.
Πριν μερικές εβδομάδες υπερψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο εκκινεί την διαδικασία για την πώληση τριών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη 3-4, Μελίτη Ι), και της άδειας για μια τέταρτη (Μελίτη ΙΙ), το σύνολο του εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων, των απαλλοτριωμένων εδαφών, των λιγνιτικών πεδίων και ορυχείων. Ο δημόσιος πόρος που εδώ και σχεδόν 70 χρόνια περιορίζει την ενεργειακή εξάρτηση και εξασφαλίζει φτηνό ρεύμα, πρόκειται να πουληθεί και πλέον να αποτελέσει ιδιοκτησία κάποιου fund ή κάποιας κοινοπραξίας εταιριών. Πέραν όμως της πώλησης των μονάδων, το κατατεθειμένο νομοσχέδιο δεσμεύει την ΔΕΗ να υπολειτουργεί για αρκετά χρόνια την εναπομείνασα μονάδα της (Μεγαλόπολη 5) στα 500MW αντί για 811MW, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των επίδοξων αγοραστών και των υπολοίπων ιδιωτών παραγωγών.
Η σημασία της πώλησης των μονάδων είναι τεράστια διότι αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την επικείμενη συνολική και οριστική διάλυση της ΔΕΗ, το οποίο αποτελεί τον τελικό στόχο των «θεσμών» και της κυβέρνησης. Άλλωστε όταν ολοκληρωθεί η πώληση των μονάδων (με ή χωρίς τις υδροηλεκτρικές μονάδες οι οποίες είναι επίσης στο στόχαστρο), αμέσως μετά αναμένεται η πώληση μετοχικού πακέτου 17% της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή (με το δημόσιο να περιορίζεται σε 34%), ενώ μέχρι το 2020 είναι μνημονιακή δέσμευση η παραχώρηση του μισού της πελατολογίου στους ιδιώτες προμηθευτές. Στην νέα συνθήκη η οποία σχεδιάζεται:

Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται για μια ακόμη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια


Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται για μια ακόμη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια

Από την Παρασκευή 1 Ιούνη, το αμαξοστάσιο και οι εγκαταστάσεις καθαριότητας, που εξυπηρετούν τους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας, είναι υπό κατάληψη από την ένωση οπαδών ORIGINAL 21. Την προηγούμενη ημέρα, η εταιρεία ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη, είχε μηνύσει Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και 4 εργαζόμενους που είχαν προσαχθεί επί πολλές ώρες στο Αστυνομικό τμήμα Ν. Φιλαδέλφειας. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του γηπέδου, είναι στην ίδια θέση εδώ και 40 χρόνια και τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει στόχος οπαδών που απαιτούσαν να κατεδαφιστούν εδώ και τώρα. Τελικά στις 7/6/2018, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εγκρίνει την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟ Α.Ε.

Πρόκειται για τη συνέχεια της κήρυξης πολέμου ενάντια σε όσους επιχείρησαν να θέσουν όρους για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατασκευή του γηπέδου που θα διαχειρίζεται για 50 χρόνια η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.. Ένα ογκώδες γήπεδο-αρένα, αποκλειστικά επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο με νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφάλισε παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα για το μεγάλο ύψος, την ανυπαρξία θέσεων στάθμευσης, τον αποχαρακτηρισμό 6 στρεμμάτων του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, την εκτέλεση συγκοινωνιακών έργων σε πλήρη αντίθεση με την κυκλοφοριακή μελέτη της Ν. Φιλαδέλφειας κλπ..

Τώρα, αφού το γήπεδο-αρένα και η πόλη «ρυθμίστηκαν» με διάφορες σκανδαλώδεις κυβερνητικές και κρατικές μεθοδεύσεις, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., το επόμενο βήμα αφορά στη συντριβή κάθε διαφορετικής φωνής και στην επιβολή του νόμου της ζούγκλας στην περιοχή.

Και όμως, για μια ακόμη φορά, κανείς δεν ενοχλεί τους τραμπούκους που αυτή τη φορά εμποδίζουν την περισυλλογή των απορριμμάτων. Ούτε η αστυνομία, ούτε ο εισαγγελέας ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε κανείς από όλους όσοι «καταγγέλλουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται», εκτός αν προέρχεται για οργανωμένες ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα με όπλο τον οπαδικό φανατισμό.

Αντίθετα, κρατικοί λειτουργοί αναθέτουν σε μια ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα γήπεδο σε δημόσιο χώρο με δημόσια χρηματοδότηση, να κατεδαφίσει δημοτικές εγκαταστάσεις απαραίτητες για την καθαριότητα της πόλης.

Καλούμε όλους και όλες σε εγρήγορση, ώστε να μην περάσει το κλίμα ισοπέδωσης κάθε διαφορετικής φωνής και κάθε αντίστασης στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά και σε καμιά άλλη περιοχή που έχει την «τύχη» να βρίσκεται στο στόχαστρο. Η Ν. Φιλαδέλφεια είναι το πείραμα. Ας μην επιτρέψουμε να πετύχει.


8/6/2018


Συντονισμός για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών
email επικοινωνίας: freefiladelfeia@gmail.com



Διαβάστε επίσης:

https://politisfx.gr/2018/06/08/o-syntonistis-tis-apokentromenis-dioikisis-attikis-eglimatei/



Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκληματεί απέναντι στη δημόσια υγεία



Σκληρή ανακοίνωση κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξέδωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την απόφασή του να εγκρίνει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και την κυβέρνηση να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα:

Με απόφασή του την Πέμπτη 7/6 (ΑΔΑ : ΨΤΥ8ΟΡ1Κ-ΖΨΝ), ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και την δημοτική περιουσία, εγκρίνοντας την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε !!!
Πρόκειται για εγκαταστάσεις 3,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου χωρίς να παρεμποδίζουν σε τίποτε την κατασκευή του. Εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην ίδια θέση από το 1980 και στεγάζουν δημοτική περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το στόλο των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, την τεχνική βάση συντήρησης, τις αποθήκες κάδων, υλικών οδοκαθαρισμού κλπ, το σταθμό μεταφόρτωσης, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί από φερόμενους ως οπαδούς με αποτέλεσμα η καθαριότητα στην πόλη να γίνεται ήδη πλημμελώς με ηρωικές καθημερινές προσπάθειες εργαζομένων και αιρετών.
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ. για την «Κοινωνική Συμμαχία» και την απεργία στις 30 Μάη



Στις 30 Μάη το ΤΕΕ, που μαζί με τη ΓΣΕΕ αλλά και εργοδοτικούς φορείς και επιμελητήρια έχουν συγκροτήσει την «Κοινωνική Συμμαχία», κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργία, για να βάλουμε «…την πατρίδα στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας…». Η συμμαχία αυτή συγκροτήθηκε πρόσφατα, και το ΤΕΕ συμμετέχει σε αυτήν χωρίς να έχει συζητήσει πουθενά για τη συμμετοχή του. Με τον τρόπο και το πλαίσιο που κάλεσε αυτή την απεργία είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να την εκφυλίσει και μαζί με αυτήν και την έννοια της. Στη λογική αυτή διοργάνωσε μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την 4η Αξιολόγηση και την κυβέρνηση. Φιέστα που όπως ήταν αναμενόμενο δεν συγκίνησε τους εργαζόμενους, με τους «κοινωνικούς εταίρους» να αλληλοσυγχαίρονται μπροστά σε μια άδεια πλατεία.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» προετοιμάζει από σήμερα τον συνδικαλισμό ταξικής συνεργασίας στην περίοδο της μεταμνημονιακής λιτότητας. Ξέρουμε και βλέπουμε πως μέσα σε τέτοιες «συμμαχίες» τα δικαιώματα των εργαζομένων ξεχνιούνται και τα αιτήματά μας γίνονται γενικόλογες επικλήσεις “συμφιλίωσης” για ανάκαμψη της οικονομίας. Ξέρουμε από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων πως τέτοιες επικλήσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνησης που θα συνεχίσει στο μέλλον το τσάκισμα των εργαζομένων.

Όσες αναγγελίες και αν ακούσουμε για το τέλος της λιτότητας οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Δεν ήμασταν όμως διατεθειμένοι να χαρίσουμε την απεργία της 30 Μάη στην «Κοινωνική Συμμαχία». Απέναντι στη συνδιαλλαγή και την υποταγή εμείς οφείλουμε να απεργήσουμε προτάσσοντας τον δρόμο της συλλογικής πάλης, της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, της ταξικής σύγκρουσης, της απεργίας.

Η πλειοψηφία των εργαζόμενων μαζί με τα αγωνιστικά συνδικάτα και σωματεία δεν δέχονται, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργοδοτών κ.λ.π. και στις φιέστες τους.

Εμείς απεργούμε με αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουμε ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τη μνημονιακή, εργοδοτική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΤΕΕ – εργοδοτών

Ενημέρωση από την παρέμβαση ομάδας της ΑΣΜ στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ


Το τμήμα Εισφορών του πρώην ΤΣΜΕΔΕ υπάγεται διοικητικά στον ΕΦΚΑ, από αυτόν λαμβάνει εντολές και έχει μετονομαστεί σε Περιφερειακή Διεύθυνση Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αθήνας – Τμήμα Εισφορών. Η προϊσταμένη του τμήματος, κα Τσάκου μας ενημέρωσε σχετικά με τη λειτουργία αυτής της διεύθυνσης.

Η μη ανάρτηση ειδοποιητηρίων των Αναδρομικών εισφορών του Β εξαμήνου 2012 – επανυπολογισμένων λόγω αφαίρεσης της ειδικής προσαύξησης έπειτα από την αποστολή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας – οφείλεται στην μη ύπαρξη ανάλογης εντολής από τον ΕΦΚΑ. Έχει τεθεί δε, ερώτημα προς το Υπουργείο, σχετικό με την αντιμετώπιση των ασφαλισμένων που έχουν ήδη πληρώσει προηγούμενες δόσεις των αναδρομικών που περιείχαν την ειδική προσαύξηση.

Είναι σημαντικό να γνωστοποιηθεί ότι, τα Αναδρομικά θεωρούνται πλέον ληξιπρόθεσμα, καθώς έχει λήξει η παράταση προθεσμίας καταβολής τους στις 30/4/2018 και δεδομένου ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο ΔΣ του ΕΦΚΑ η πρόταση του ΤΕΕ και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του πρώην ΕΤΑΑ για νέα παράταση έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ.

Οι Ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο ταμείο για να αναζητήσουν την σχετική με το θέμα αυτό ενημέρωση τους και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Η δε αφαίρεση της ειδικής προσαύξησης θα γίνεται επί τόπου κατά την έκδοση της εκάστοτε ταυτότητας οφειλής, ξεχωριστά.

Όσον αφορά ζητήματα απώλειας διακανονισμών/ρυθμίσεων: βεβαιώθηκε η Αυτόματη εφαρμογή του άρθρου 19 του ν.4324/15, περί «…Καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός, τριών δόσεων της ρύθμισης ανά δωδεκάμηνο προγράμματος ρύθμισης. Οι πέραν της μίας καθυστερούμενες δόσεις της ρύθμισης προσαυξάνονται με επιπλέον επιτόκιο 0,25% μηνιαίως…»

Ενημερωθήκαμε ότι ως δωδεκάμηνο ρύθμισης θεωρείται αυτό που τρέχει από τη στιγμή που ξεκινά η ρύθμιση – και όχι το ημερολογιακό έτος.

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την Εφαρμογή προβαδίσματος κατηγοριών κατά την επιλογή προϊσταμένων

Επείγουσα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την Εφαρμογή προβαδίσματος κατηγοριών κατά την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού σε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ κατόπιν της δικαίωσης της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.






Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018

Εφαρμογή προβαδίσματος κατηγοριών κατά την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού. .pdf

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Νόμος είναι...



ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ


Δεν θα δώσω διαπιστευτήρια σε κανέναν. Αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την πολιτική, ιδεολογική άποψη και τη δράση της 17 Νοέμβρη. Δεν θα δώσω εξηγήσεις πουθενά αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις πράξεις του Δημ. Κουφοντίνα τότε και την πράξη του σήμερα. Οι πολιτικές διαδρομές μας είναι γνωστές.

Αλλά σήμερα δεν κρίνονται αυτά. Σήμερα κρίνονται κάποια ζητήματα βαθύτερης ουσίας. Κρίνεται σε ένα ευαίσθητο σημείο, μια ακόμα φορά, αν οι κατακτήσεις του αστικού πολιτισμού, το λεγόμενο κράτος δικαίου, κατακτήσεις που δεν έγιναν ερήμην του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, κάθε άλλο, μπορούν να ισχύουν ή προχωράμε ακόμα πιο βαθειά στη σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας;

Στην Ιταλία, για δεύτερη φορά στα χρόνια της κρίσης, συντελείται ένα πραξικόπημα. Η ψήφος του λαού, αυτή η αστική και μη επαναστατική ενέργεια, αυτή η φενάκη δημοκρατικής συμμετοχής, η ψευδεπίγραφη δυνατότητα επιλογής (για την κατάκτηση της οποίας, όμως, έχουν δοθεί αιματηρές μάχες), καταργείται πανηγυρικά με τις ζητωκραυγές (και την ευθύνη) των φανατικών υπερασπιστών της δημοκρατίας εξ Εσπερίας.

Στην Ελλάδα τα ξέρουμε αυτά. Και τα βλέπουμε να εκτυλίσσονται το ένα μετα το άλλο. Τα είδαμε στην κατάργηση μέσω Καννών και Βρυξελλών του καθ’ όλα απαράδεκτου Γιώργου Παπανδρέου και την αντικατάσταση με έναν τραπεζίτη, τα είδαμε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, το είδαμε με τη μετατροπή της “αριστεράς”, ενός είδους τέλος πάντων, μέσω του ραβδιού της Κίρκης, το βλέπουμε στην καθημερινότητα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικυρώνει τις μειώσεις μισθών και συντάξεων όλων των Ελλήνων αλλά ακυρώνει τις μειώσεις των δικαστών.

Τα δικαστήρια αθωώνουν κατ’ επανάληψη αστυνομικούς που αδικοπραγούν - προχθές κιόλας στην Πάτρα. Καταδικάζουν αυστηρά διαδηλωτές που έχουν φάει ξύλο από τους προηγούμενους. Αχρηστεύουν ζωές με προφυλακίσεις και αλλεπάλληλες δίκες (όπως την Ηριάννα, τον Περικλή, τον Θεοφίλου…).

Αν τυχόν κάποιο δικαστήριο αθωώσει διαδηλωτή ή αναρχικό όλος ο ακροδεξιός εσμός εντός εκτός και επί τα αυτά του κοινοβουλίου, και κυρίως εντός των μέσων μαζικής προσαρμογής, ξεσηκώνεται κατά της επιείκειας των δικαστηρίων και των δικαστών. Οι δικαστές που δικάζουν δίκαια στοχοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Με θεσμικά μέσα και με εξωθεσμικές “δολοφονίες χαρακτήρων”.

Κάθε φορά που δίνεται, με βάση το νόμο, άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα, η αμερικάνικη πρεσβεία, και οι πολιτικοί ακόλουθοι, που έχουν κάνει πολιτική καριέρα στο όνομα του Π. Μπακογιάννη και των εκτελεσθέντων της 17 Νοέμβρη, ενώνουν τη φωνή τους να διαμαρτυρηθούν κατά των δικαστών που εφαρμόζουν το νόμο.

Όλοι οι “Μένουμε Ευρώπη”, οι “όλοι μαζί μπορούμε”, οι πλασιέ της “κοινωνικής συμμαχίας” βγαίνουν από τα ρούχα τους, αποκαλύπτοντας σε όλους εμάς ποια είναι η γυμνή ψυχή τους. Κανένα αίσθημα δικαίου. Γιατί, όπως είναι γνωστό, νόμος είναι το δίκιο του δεξιού και του αμερικανού!..

Όσο για την κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, που θεωρεί τον Τραμπ στήριγμα της ελληνικής δημοκρατίας, πιστεύει πως κυβερνά μεν αλλά δεν έχει πάρει και την εξουσία, κι έτσι συμβιώνει με τους “αστικούς μηχανισμούς” που προσπαθεί να μην τους ταράξει…, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές τους!..

Η επίδειξη ανέξοδων κοινωνικών ευαισθησιών για κάποια δικαιώματα δεν μπορούν να φτάσουν ως την αστυνομία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη Δικαιοσύνη.

Το πολύ-πολύ κανένας βουλευτής που έχει κρατήσει κάτι από τα παλιά να βγει να κάνει κάποια δήλωση, οπότε την άλλη μέρα θα δει την εικόνα του στα πρωϊνάδικα, στα μεσημερινάδικα, στα βραδυνάδικα, στα πρωτοσέλιδα της τσόντας (πολιτικής και άλλης) και θα ακούσει το όνομα του να αποκηρύσσεται από άμβωνος. Και μετά θα τα μαζέψει άρον άρον καθώς το συμφέρον του κόμματος και κυρίως της έδρας, είναι πάνω απ’ όλα. Το βαθύ κράτος είναι εδώ.

Στην περίπτωση του Δημ. Κουφοντίνα οι εισαγγελείς που εφαρμόζουν το νόμο απειλούνται από τους θεσμικά προϊσταμένους, η τήρηση του νόμου τίθεται σε παρανομία.

Η απεργία πείνας που πραγματοποιεί για το αυτονόητο δικαίωμα να παίρνει άδεια χωρίς να χρειάζεται να υπογράψει δήλωση μετανοίας, είναι η εικόνα της ντροπής του κόσμου μας, του κράτους, της κυβέρνησης.

Κανείς αριστερός, δημοκράτης, με την εξήγηση ή το πρόσχημα πως διαφωνεί με τις πράξεις της 17 Νοέμβρη δεν μπορεί να σωπαίνει στο συντελούμενο τώρα σχέδιο υπονόμευσης των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Δεν μπορεί να μένουμε ήσυχοι, μετά από (και) αυτά!

Τι κρύβεται κάτω από τον όρο «Τουριστικοποίηση της πόλης»


Περιβάλλον: Τώρα τελευταία χρησιμοποιείται πολύ ο όρος «τουριστικοποίηση της πόλης», δηλαδή η μεγάλη εξάπλωση της ενοικίασης ακινήτων μέσω της airbnb. Τι σημαίνει όμως «τουριστικοποίση της πόλης»; .
Αρχιτέκτονας: Πρώτα –πρώτα δεν έχουμε «τουριστικοποίηση» της πόλης. Έχουμε «τουριστικοποίηση» συγκεκριμένων περιοχών της πόλης, η οποία εντοπίζεται κυρίως στις «υποβαθμισμένες» λεγόμενες περιοχές της πόλης. Παράδειγμα η «τουριστικοποίηση» του κέντρου της Αθήνας. Η κυρίαρχη οικονομική τάξη ντόπια και ξένη έχει εδώ και καιρό στόχο να σπάσει όλα εκείνα τα εμπόδια που δεν της επιτρέπουν την «ανακατάταξη των λαϊκών τάξεων» στην πόλη. Παλαιότερα χρησιμοποίησε το «ξανασκέψου την Αθήνα» (Re-think Athens), χρησιμοποίησε τη βία και καταστολή, την «επιχείρηση σκούπα» των Χρυσοχοϊδη Λοβέρδου ποιος την ξεχνάει, χρησιμοποίησε την παραπληροφόρηση και την συκοφαντία για όσους αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό της δημιουργούσαν κοινωνικές εστίες αντίστασης, τρανό παράδειγμα οι συλλήψεις των καταληψιών της βίλας Αμαλία, και άφησε, προσποιούμενη ότι δήθεν δεν τα αντιλήφθηκε, τα φασιστικά στοιχεία να λειτουργούν ελεύθερα στην περιοχή, υποστηρικτικά στα συμφέροντά της επιθετικά στα λαϊκά συμφέροντα.
Τώρα λοιπόν επανέρχεται δυναμικά. Θέλει να προχωρήσει στην «εντατικοποίηση της διαδικασίας ανακατάταξης των λαϊκών τάξεων στην πόλη». Βαφτίζει την διαδικασία αυτή «τουριστικοποίηση» γιατί θέλει να κρύψει τον πραγματικό σκοπό της, και για το λόγο αυτό δημιουργεί έναν «προσανατολιστικό όρο» καθοδηγητικό στους «ειδικούς» - υποστηρικτές ή επικριτές της «τουριστικοποίησης»- να περιοριστούν στις αναλύσεις τους στην ««πολλαπλότητα των συνεπειών του μαζικού τουρισμού στην αναδιάρθρωση των αστικών χώρων ή σε ορισμένα τμήματα του». 
Ο πραγματικός όμως σκοπός της είναι να καλλιεργήσει και να πείσει τα λαϊκά στρώματα ότι η «μόνιμη κατοικία» δεν είναι ούτε ευέλικτη, ούτε ελαστική, ούτε οικονομικά εξυπηρετική, ενώ αντίθετα η «προσωρινή κατοικία», (η «προσωρινή διαμονή» ή «προσωρινή κατοίκηση» είναι κύριο χαρακτηριστικό του τουρισμού, από εδώ παίρνει τον όρο «τουριστικοποίηση») είναι ευέλικτη, όποτε θέλεις την αλλάζεις, ελαστική, χρειάζεσαι λιγότερα ή περισσότερα μέτρα έχεις την ευκαιρία να τα βρεις, η αγορά έχει ευκαιρίες, οικονομικά εξυπηρετική ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες βρίσκεις αυτήν που σε εξυπηρετεί.
Θέλει να απαγκιστρώσει τα λαϊκά στρώματα από την έννοια της «μόνιμης κατοικίας», να γίνει η «προσωρινή κατοικία» τρόπος ζωής τους, και χωρίς ρίζες, χωρίς τοπικό προσδιορισμό, χωρίς τοπικές διεκδικητικές κοινωνίες, χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη να «μετακινούνται» σύμφωνα με τις κερδοσκοπικές, πολιτικές και ιδεολογικές της απαιτήσεις.
Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της. 
Το σύνθημα της είναι η «μόνιμη κατοικία σε δεσμεύει ενώ η προσωρινή σε απελευθερώνει». Είναι σαν το σύνθημα που η κυρίαρχη τάξη εφάρμοσε και για την έννοια της εργασίας «η μόνιμη εργασία σε δεσμεύει ενώ η ελαστική σε απελευθερώνει» και είδαμε τα αποτελέσματα.

Χαρακτηρισμός ασφαλιστικών οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης

Από την εγκύκλιο δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του οφειλέτη και να ελέγχεται η οικονομική του κατάσταση. Συνεχίζει στο πλαίσιο αρπαγής περιουσίας και της βαρβαρότητας του πολιτικού συστήματος ενάντια στους πολίτες. Ήταν δίκαιη η σχεδιασμένη φτωχοποίηση και αρπαγή περιουσίας ΚΑΙ γίνεται πράξη.


Η Εγκύκλιος


Χαρακτηρισμός ασφαλιστικών οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης - Λήψη πληροφοριών από τρίτους φορείς και υπηρεσίες - Διαγραφή οφειλών. Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑTaxheaven Newsroom

[05.06.2018]

Με την νέα εγκύκλιο 25/2018 του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών δίνονται διευκρινίσεις για τον χαρακτηρισμό ασφαλιστικών οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης, την λήψη πληροφοριών από τρίτους φορείς και υπηρεσίες και την διαγραφή οφειλών.

Αναλυτικά:

Α. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΩΣ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ- ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Με το άρθρο 108 του Ν. 4387/2016 προβλέπονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και οι συνέπειες της διάκρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης.
Ωστόσο και πριν από τη δημοσίευση της διάταξης αυτής, είχε προβλεφθεί ο διαχωρισμός των βεβαιωμένων στο ΚΕΑΟ οφειλών σε εισπράξιμες και μη εισπράξιμες και ο χαρακτηρισμός των τελευταίων ως ανεπίδεκτων είσπραξης.

Το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είχε τεθεί με την υπ' αριθμ. Φ.80000/32195/364/8.11.2013 απόφαση Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013. Με το άρθρο 108 ν. 4387/2016, το θεσμικό πλαίσιο αντικαταστάθηκε, σχεδόν χωρίς διαφοροποιήσεις ως προς τις προϋποθέσεις, τα αρμόδια όργανα και τις συνέπειες του χαρακτηρισμού, όπως είχαν καθοριστεί με την ανωτέρω υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της οποίας είχαν δοθεί οδηγίες με το υπ' αριθμ. Γ36/03/68/10.10.2014 γενικό έγγραφο της υπηρεσίας. 

Β. ΛΗΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή - Ιλισίων


06/06/2018

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ - ΙΛΙΣΙΩΝ
Η ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Μερικούς μήνες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε παράγοντες του Παναθηναϊκού - όπως τον ακροδεξιό Μπαλτάκο - υπηρεσιακούς παράγοντες και τον δήμαρχο Αθηναίων για να εξαγγείλει ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα χωροθετηθεί στο θεσμοθετημένο πάρκο Γουδή-Ιλισίων. Υπήρξε πάνδημη αντίδραση όλων των κινημάτων που έχουν συμβάλλει αρκετά χρόνια πριν στο να θεσμοθετηθεί και αγωνίζονται για να υλοποιηθεί το πάρκο. Αντέδρασαν επίσης ο δήμος Παπάγου - Χολαργού, η Επιτροπή Κατοίκων του δήμου Ζωγράφου και επιστημονικοί φορείς, όπως οι Σύλλογοι Πολεοδόμων και Αρχιτεκτόνων. Υπενθυμίζω ότι η κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας δεν θεμελιώνει δικαίωμα παραχώρησης άλλου δημόσιου χώρου καθώς η ομάδα δεν διαθέτει τίτλους παραχώρησης του σημερινού χώρου. 

Τούτων δεδομένων η υποχώρηση του πρωθυπουργού δεν οφείλεται μόνο στην παρέμβαση Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήδη από τότε είχε προτείνει το ΟΑΚΑ, αλλά και στις αντιδράσεις των κινημάτων που οι θέσεις τους συναντούν ανταπόκριση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Να μην ξεχνάμε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο από την Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και το Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. 

Όσοι και όσες - φορείς και άτομα - συμβάλλαμε στη θεσμοθέτηση του πάρκου πρέπει να εμπλακούμε ενεργά στη σημερινή φάση γιατί τίποτε δεν διασφαλίζει ότι οι αναλυτικά επεξεργασμένες προτάσεις μας τόσο για το ολοκληρωμένο σχέδιο όσο και για τις φάσεις υλοποίησής του θα προχωρήσουν. Γι’ αυτό προτείνω τη δημιουργία ενός μόνιμου συντονιστικού όλων των εμπλεκομένων/ενδιαφερομένων φορέων στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων, που θα παρεμβαίνει σταθερά σε επαφή με τους κατοίκους και αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα απαιτηθούν. 

Ελένη Πορτάλιου 

Δείτε επίσης

Άρχισαν οι εκτοπίσεις φορέων από το Δημόσιο ακίνητο του Ελληνικού

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.06.2018

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Το κίνημα κατά της υφαρπαγής του δημόσιου ακινήτου του Ελληνικού, έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια, αμέσως μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα έχει αποδομηθεί σε πολλά επίπεδα η φερομένη ως επένδυση, η οποία θα έχει τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κόστος για την Αττική και τους κατοίκους της.
Αυτές τις μέρες, με τα τελεσίγραφα που αποστέλλει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προς τους δημόσιους φορείς και το Κοινωνικό Ιατρείο για άμεση μετεγκατάστασή τους, μπορεί να γίνει κατανοητό ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι το λεγόμενο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) είναι πολλαπλά επιζήμιο. Γιατί ενώ η Lamda Development δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ και δεν πρόκειται να καταβάλλει παρά μετά τη λήξη 11 αναβλητικών αιρέσεων, το δημόσιο ξεκινά να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις μετεγκαταστάσεις - μεταξύ αυτών το Αμαξοστάσιο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, το ΕΛΚΕΘΕ, η τροχαία, το αστυνομικό τμήμα και άλλες υπηρεσίες.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην αναλγησία που χαρακτηρίζει την εκδίωξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στο οποίο κόπηκε τρομοκρατικά για 5 ώρες το ηλεκτρικό ρεύμα με κίνδυνο να καταστραφούν πολλά, υψηλού κόστους φάρμακα. Το ιατρείο, που λειτουργεί από το 2011, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική δομή αλληλεγγύης, αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπόδειγμα και για το δημόσιο σύστημα υγείας. 7.366 άτομα έχουν βοηθηθεί σε 64.025 περιπτώσεις, ενώ εκατοντάδες φορείς έχουν λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά - μεταξύ αυτών και δημόσια νοσοκομεία. Η συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους γιατρούς και εθελοντές καθώς και στους ασθενείς είναι αμέριστη.

Παρέμβαση για ανασύσταση - ενεργοποίηση της ΔΕ Μηχανικών του πρώην ΤΣΜΕΔΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ/ΕΦΚΑ ΠΕΜΠΤΗ 07-06-18

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ / ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Ε. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Έπειτα από 18 μήνες λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ και την ταυτόχρονη κατάργηση του ασφαλιστικού φορέα των μηχανικώνΤΣΜΕΔΕ είναι πλέον δεδομένο πως τα προβλήματα επί των ασφαλιστικών θεμάτων του κλάδου των μηχανικών αντί να βελτιώνονται έχουν δραματικά πολλαπλασιαστεί.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι οι οποίοι απευθυνόμενοι για προσωπικές τους υποθέσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ έρχονται αντιμέτωποι με τον, κατά περίπτωση, παραλογισμό του συστήματος που έχει επικρατήσει με την εφαρμογή και του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Στα πάρα πολλά και κρίσιμα ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών με την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών αντιμεταρρυθμίσεων, για τα οποία είναι επίδικο να δοθούν οι συλλογικές μάχες το επόμενο διάστημα, έχει προστεθεί και ο παραλογισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο μένουν σε εκκρεμότητα και δεν εξετάζονται εκατοντάδες αιτήσεις θεραπείας και ενστάσεις συναδέλφων μηχανικώνπρος τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, κυρίως την Διεύθυνση Εισφορών της Περιφερειακής Μονάδας του ΕΦΚΑ τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, καθόσον δεν έχει προσδιοριστεί το αρμόδιο όργανο για τον σκοπό αυτό! Οι αιτήσεις αυτές αφορούν σημαντικά προβλήματα, όπως:

Α) αιτήσεις για την αναδρομική διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ των ασφαλισμένων που έχουν ήδη διαγραφεί από το ΤΕΕ, οι οποίες έχουν πλέον ξεπεράσει τις 800 ατομικές περιπτώσεις που είναι σε εκκρεμότητα,

Β) αιτήσεις θεραπείας που αφορούν σε ατομικά ζητήματα των ασφαλισμένων για την επαναφορά διακανονισμών και ρυθμίσεων που έχουν εκπέσει, για τηχορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας που έχει απολεσθεί, για την καταχώρηση μηχανικών που εμφανίζονται με διπλή ιδιότητα (αυτοαπασχολούμενοι - μισθωτοί), για θέματα που προκύπτουν σε περιπτώσεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, για τις καθυστερήσεις συνταξιοδότησης των δικαιούχων, κ.α.

Επισημαίνεται ότι πριν τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, αντιμετωπίζονταν από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ - η οποία δεχόταν εισηγήσεις από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις, όπως η Διεύθυνση Εισφορών, έπειτα από σχετική αίτηση θεραπείας και είχε τη δυνατότητα να πάρει θετική απόφαση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο εκάστοτε ασφαλισμένος.

Στη σημερινή παράλογη πραγματικότητα του ΕΦΚΑ τέτοιου είδους αιτήσεις δεν προωθούνται από την αντίστοιχη Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ σε καμία προϊστάμενη αρχή και παραμένουν «παρκαρισμένες» στα γραφεία της Διεύθυνσης. Με την κατάργηση της Διοικούσας Επιτροπής του τέως ΤΣΜΕΔΕ αρμόδια προϊστάμενη αρχή είναι πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, το οποίο όμως δεν εξετάζει καν αυτές τις περιπτώσεις αιτήσεων και ενστάσεων, λόγω φόρτου εργασίας!!!

Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Κάλεσμα σε κινητοποίηση & Υπόμνημα για Το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Attica Bank… Στο ίδιο έργο θεατές

Την Παρασκεύη 18/5 πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, με τον ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ να συμμετέχουν με το ποσό των 100εκ. περίπου στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προκειμένου να «διασωθεί» για άλλη μια φορά η τράπεζα.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Τρίτη 15/5 (μόλις 3 μέρες πριν) όπου και συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, και όπου υπήρξε ομοφωνία στην μη συμμετοχή στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής.

Ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ στις 22/5 πληροφορηθήκαμε πως όχι μόνο προχώρησε η ΑΜΚ της τράπεζας, αλλά και ότι ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο ΔΣ της Τράπεζας Κ.Μακέδος ψήφισε υπέρ και έτσι συμμετείχε το ΤΜΕΔΕ με το ποσό των 11εκ. περίπου.

Ο εκπρόσωπός Κ. Μακέδος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ που όπως φάνηκε στην επόμενη συνεδρίαση ήταν σε πλήρη συμφωνία, με πρόσχημα το ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια συνεδρίασης της Διοικούσας του ΤΕΕ, αποφάσισαν να συναινέσουν σε άλλο ένα σκάνδαλο που αφορά τη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του ΤΜΕΔΕ προφανέστατα ενήργησαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής, αφού λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προσθεσμίας για την ΑΜΚ της τράπεζας, η Υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Αχτσιόγλου, παραχώρησε στο ΤΜΕΔΕ, ένα επιπλέον μικρό τμήμα από την περιουσία του πάλαι ποτέ κραταιού ΤΣΜΕΔΕ. Η «παραχώρηση» περιελάμβανε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της τράπεζας Αττικής και ορισμένα ακίνητα, με «αντάλλαγμα» τη συμμετοχή στην ανακεφλαιοποίηση.

Στην πράξη, η κυβέρνηση επιμένει να εκβιάζει τα ταμεία σε μια κατεύθυνση δήθεν αντισυστημικής τράπεζας, όταν την ίδια στιγμή ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή που θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσοστό της τράπεζας και θα ιδιωτικοποιηθεί.

Ως ΑΡΑΓΕΣ επιμείναμε πως καμία ανακεφαλαιοποίηση δεν πρέπει να γίνει, θέση που πάγια εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποί μας στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Η οποιαδήποτε συμμετοχή θα σήμαινε ένα ακόμα σκάνδαλο που δε θα εξυπηρετούσε σε τίποτα τα συμφέροντα της πλειοφηφίας των μηχανικών.

Βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση η απεμπλοκή του Ταμείου από την Τράπεζα προφανώς με την πλήρη διάσωση των χρημάτων που διαχρονικά έχουν επενδυθεί σε αυτή. Η συγκεκριμένη εμπλοκή εξάλλου από το 1997 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει κανένα όφελος στους μηχανικούς (εκτός από κάποιες διευκολύνσεις σε πολύ περιορισμένο αριθμό), αντίθετα το Ταμείο αιμοδοτεί από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχοντας σε όλες τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας με ευθύνη των Διοικήσεων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, ως αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Από το ΚΕΑΟ δεν θα γλιτώσει εύκολα κανείς

Εκτός από την φορολογική διοίκηση και τις τράπεζες με τους οποίους βρίσκεται ήδη σε απευθείας σύνδεση, πλέον το ΚΕΑΟ ζητάει από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ​ αντίγραφα των κτηματολογικών φύλλων για τους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές προκειμένου να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης...
Επίσης όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 25 για την παροχή πληροφοριών υπάρχουν και άλλοι υπόχρεοι...

Μεταξύ των υπόχρεων σε παροχή πληροφοριών τρίτων προσώπων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 15, περιλαμβάνονται 
  • τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, 
  • οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων, 
  • τα επιμελητήρια, 
  • οι συμβολαιογράφοι, 
  • οι υποθηκοφύλακες, 
  • οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων, 
  • οι οικονομικοί ή κοινωνικοί ή επαγγελματικοί φορείς ή οργανώσεις
Είναι ήδη αρκετοί συνάδελφοι μηχανικοί που έχουν δεχθεί τα απειλητικά ραβασάκια από το ΚΕΑΟ, με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για αυτούς να είναι προ των πυλών...

Καλούμαστε όλες/όλοι να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας,
σε αυτούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος.

Τα μαθηματικά του ΕΦΚΑ:


Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, σε περίπτωση παράλειψης υποβολής, εκ μέρους του συνταξιούχου, της προβλεπόμενης από τα εδάφια 1 και 2 της παρ. 5 του άρθρου 16 του Ν. 3863/2010 δήλωσης προς τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καταλογίζεται εις βάρος του συνταξιούχου το ποσό που έπρεπε να παρακρατηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν. 3863/2010 κατά το χρονικό διάστημα της εργασίας του, βαρυνόμενο με ετήσιο επιτόκιο 4,56%.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 4-6-2018
Αρ. Πρωτ.:7390
Προς: 1. Περιφερειάρχη Αττικής
κα Δούρου Ρ.
2. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Κοιν.: 1. Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Π.
2. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης.
κα Γεροβασίλη Όλ.
3. ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
4. ΔΕ ΤΕΕ

Θέμα : Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής.

Κα Περιφερειάρχη - κε Συντονιστά
Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας Διπλωματούχους Μηχανικούς, υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, ότι εγκρίθηκε με την υπ. Αριθμ.. 37419/13479 η 121/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, περί τροποποίησης – επικαιροποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ Β/1661/11-5-2018).
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής διατηρεί σε όλες τις θέσεις ευθύνης οργανικών μονάδων (Διευθύνσεις, Τμήματα) τη διαζευκτική επιλογή υπαλλήλων διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ ή ΤΕ).
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εγγράφως, ήδη από τις 8/2/2018, καθαρογράφτηκαν και εκδόθηκαν στις 16/1/2018, έξι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θεσπιζόμενο από το άρθρο 97 του κώδικα κατάστασης δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπάλληλων ΝΠΔΔ, προβάδισμα των κατηγοριών στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίες ακυρώνουν ΠΔ Οργανισμών μεταξύ αυτών 149/2010 (Α’ 242/27-12-2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Κρήτης» και το 135/2010 («Οργανισμός της ΑΠΔ Αττικής») κατά το μέρος που στις διατάξεις του, που αφορούν στον ορισμό προϊσταμένων στις σχετικές οργανικές μονάδες, ορίζεται ότι επιλέγονται διαζευκτικά υπάλληλοι διαφορετικής κατηγορίες (ΠΕ ή ΤΕ), χωρίς να ορίζεται ότι η κατηγορία ΠΕ έχει προβάδισμα έναντι της κατηγορίας ΤΕ. Το σκεπτικό έχει ως εξής:
«………, ο προσβαλλόμενος οργανισμός παρανόμως προβλέπει την επιλογή διαζευκτικώς υπαλλήλων διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ ή ΤΕ) ως προϊσταμένων σε όλες τις αναφερθείσες οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις ή Τμήματα), καταργώντας αδιακρίτως το θεσπιζόμενο προβάδισμα με το άρθρο 97 του κώδικα κατάστασης δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ν.π.δ.δ…….»
Η ελεύθερη επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων είναι αναμφίβολα παράνομη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με τις θεμελιώδεις αρχές της Ισότητας και του Κράτους Δικαίου, αλλά είναι και αντίθετη με το άρθρο 97 του Ν. 3528/2007 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ΦΕΚ 26/9-2-2007) και με το άρθρο 99 του Ν. 3584/2007 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΦΕΚ 143/Α/2007).
Η σαφήνεια με την οποία έχει διατυπωθεί η ως άνω διάταξη το δίχως άλλο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με την αληθινή βούληση του νομοθέτη, η οποία δεν είναι άλλη από την πρόθεση του να αναγνωρίσει σαφές προβάδισμα στους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ έναντι αυτών της κατηγορίας ΤΕ, που με τη σειρά τους προηγούνται σε σχέση με τους υπαλλήλους ΔΕ κ.ο.κ.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Τι σημαίνουν οι αλλαγές στο ίντερνετ (σχετικά με το net neutrality) για αρχάριους



*Διάφοροι όροι και έννοιες έχουν απλοποιηθεί σκόπιμα για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου από το ευρύ κοινό και δεν ακολουθούν την αυστηρή επιστημονική ορολογία.

Για να καταλάβουμε τον όρο «net neutrality», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «ουδετερότητα του δικτύου», πρέπει αρχικά να δούμε πως λειτουργεί μέχρι σήμερα το internet. Ξέρουμε ότι ο καθένας έχει μία σύνδεση στο σπίτι του, από την οποία μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μπαίνεις σε διάφορα site, με διαφορετικά περιεχόμενα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις ελεύθερα και χωρίς κάποιος να σου μπλοκάρει την πρόσβαση, ή να καθορίζει το πόσο γρήγορα ή με ποια σειρά θα έχεις πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο. Αυτό είναι κάτι που ισχύει σε γενικές γραμμές σήμερα.

Ας κάνουμε μια απλοποίηση για να αντιληφθούμε το πώς δουλεύει το ίντερνετ. Καθένας λοιπόν έχει στο σπίτι του μια σύνδεση, η οποία μπορεί να έχει διαφορετικές ταχύτητες (24 mbps, vdsl, κλπ). Ας φανταστούμε ότι αυτός είναι ένας δρόμος ο οποίος έρχεται στο σπίτι μας και μπορεί να έχει μία λωρίδα, ή δύο, τρεις, πέντε λωρίδες, κλπ. Ας πούμε ότι η πληροφορίες στο internet μοιάζουν με πακέτα. Στέλνουμε λοιπόν τα πακέτα μας μέσα σε αυτό το δρόμο και από τη στιγμή που θα μπούνε στο δρόμο, αν χωράνε στη γραμμή που φτάνει μέχρι το σπίτι μας, θα υπάρχει η ίδια ταχύτητα για όλους (για μας, το γείτονά μας, τους δίπλα, κλπ). Να ξαναπούμε βέβαια ότι αυτή είναι η γενική αρχή, θα δούμε παρακάτω τις εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχει επομένως κάποιος ενδιάμεσος που να μας μπλοκάρει και να ρυθμίζει πόσο γρήγορα θα φύγουν τα πακέτα μας και πόσο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τα πακέτα που χρειαζόμαστε για να διαβάσουμε την πληροφορία. Υπάρχει βέβαια κάποιος ενδιάμεσος, οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου (στα αγγλικά λέγονται ISP- Internet Service Provider). Στην Ελλάδα για παράδειγμα έχουμε τον ΟΤΕ, την Vodafone, την Wind, την Forthnet, κλπ. Η πληροφορία φεύγει από το σπίτι μας, πηγαίνει σε ένα βρόχο (ας πούμε πως είναι μια διασταύρωση) που ανήκει στον πάροχο μας και αυτός διαχειρίζεται αυτή την πληροφορία, έτσι ώστε να πάρουμε πίσω την πληροφορία που χρειαζόμαστε. Ο πάροχος μας μπορεί να ρυθμίσει πόσο γρήγορα θα κινηθεί η πληροφορία.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι η ταχύτητα που προσφέρει η σύνδεσή μας δεν έχει καμία σχέση με το net neutrality. Δηλαδή το γεγονός ότι εμείς πληρώνουμε κάποια χρήματα παραπάνω για να έχουμε μια πιο γρήγορη σύνδεση έχει να κάνει μόνο με την δυνατότητα να στέλνουμε πολλά πακέτα συγχρόνως. Πληρώνουμε δηλαδή κατά κάποιο τρόπο την υποδομή η οποία έχει κατασκευαστεί έξω από το σπίτι μας και έχει ένα κόστος συντήρησης, λειτουργίας και την χρησιμοποιούμε με ένα διαφορετικό εύρος ανάλογα με τη σύνδεση μας. Δε σημαίνει δηλαδή ότι επειδή κάποιος πληρώνει για vdsl θα έχει προνομιακή μεταχείριση των πακέτων του στο δίκτυο. Όπως είπαμε και πιο πριν, όταν φύγουν τα πακέτα από το σπίτι μας, μέσα στο δίκτυο του παρόχου, έχουν όλα την ίδια μεταχείριση. Αυτό που διαφέρει μεταξύ των διαφορετικών συνδέσεων, είναι ότι κάποιος μπορεί να στέλνει ταυτόχρονα περισσότερα πακέτα (μεγαλύτερο όγκο δεδομένων). Δεν έχει όμως να κάνει με το πόσο γρήγορα θα κινηθούν αυτά τα πακέτα από την ώρα που θα βρεθούν μέσα στο δίκτυο του παρόχου.

Στο Ελληνικό η αλληλεγγύη απειλείται με «επενδυτικό» θάνατο



Αντιμέτωπο με την έξωση βρίσκεται το Μητροπολιτικό - Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, καθώς με μια επιστολή - τελεσίγραφο η «Ελληνικό Α.Ε.», θυγατρική της Lamda Development που αγόρασε την περιοχή του παλιού αεροδρομίου, απαιτεί την εκκένωση του χώρου, χωρίς να υπάρχει αυτήν τη στιγμή εναλλακτική λύση στον ορίζοντα.

Από τα τέλη του 2011, το ΜΚΙΕ με την πολύπλευρη παρουσία του, τους δεκάδες γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες του εθελοντικά και εν μέσω της κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος Υγείας, έχει αναδειχθεί σε πυλώνα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς, παρέχοντας περίθαλψη και φάρμακα σε χιλιάδες ασθενείς, αλλά και στηρίζοντας όταν χρειάζεται με υλικά δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρείου, 7,366 άτομα έχουν ωφεληθεί σε 64,025 περιπτώσεις και εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά, είτε πρόκειται για άλλα κοινωνικά ιατρεία, Δημόσια Νοσοκομεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Δομές στήριξης παιδιών, μονάδες φροντίδας, Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές αστέγων κλπ.

Η λειτουργία του ιατρείου όμως τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, καθώς η «Ελληνικό Α.Ε.» που ελέγχεται από τη Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, ζητάει την εκκένωση του χώρου, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Στην σχετική επιστολή, με ημερομηνία 30 Μαϊου, που κοινοποιείται και στα αρμόδια κυβερνητικά στελεχή, μεταξύ των οποίων οι Τσακαλώτος και Φλαμπουράρης, θέτει προθεσμία ενός μήνα για την παράδοση του χώρου, ενώ δεν αφήνει κανένα παράθυρο για μεταγκατάσταση του κοινωνικού ιατρείου σε άλλο χώρο εντός της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων που έχει αγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο. 


«Η ειδοποίηση έγινε τηλεφωνικά την Τρίτη το απόγευμα σε εμένα, από την Ελληνικό Α.Ε, και μου είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το χώρο.Τους ρώτησα αν έυπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη μετεγκατάσταση του ιατρείου και μου είπαν ότι όχι, αυτό είναι δικό μας πρόβλημα», δηλώνει στο TPP ο Γιώργος Βήχας, εθελοντής γιατρός του ΜΚΙΕ. «Τους απάντησα ότι αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να συνεχίσει αλλού τη λειτουργία του το ιατρείο εμείς δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε από εκεί, αφήνοντας έκθετους τους χιλιάδες ασθενείς που έχουμε. Τους ζητήσαμε γραπτώς το αίτημα τους και την Πέμπτη μας έστειλαν ένα χαρτί όπου αναφέρουν όσα μου είπαν και τηλεφωνικά. Την Πέμπτη το βράδυ κάναμε Γενική Συνέλευση και αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον χώρο αν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ.Βήχα, αυτήν την περίοδο περίπου 700 με 1000 ασθενείς λαμβάνουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους από το κοινωνικό ιατρείο. Ο αριθμός των ωφελούμενων όμως είναι ακόμα μεγαλύτερος. «Είναι ένας αριθμός επιπλέον που έρχεται στους ψυχιάτρους, ένας αριθμός ασθενών που έρχονται στους νευρολόγους και είναι ακόμα δύο δράσεις προληπτικής ιατρικής που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα σε καθημερινή βάση στέλνουμε φάρμακα που μας ζητούν δημόσιες και ιδιωτικές δομές, αλλά και σε μεμονωμένoυς ασθενείς. Για παράδειγμα είναι αυτές τις μέρες, ο γιος ενός ασθενούς, ο οποίος ζητάει ένας αντικαρκινικό φάρμακο, του οποίου την έγκριση καθυστερεί ο ΕΟΠΠΥ και επομένως καθυστερεί η θεραπεία. Έχουμε και τέτοιες εκκλήσεις σχεδόν καθημερινά».

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Αποκλεισμός συναδέλφου από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών του ΥΠΕΝ

     E.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ 2, 11523 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282  FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

                                                                                          

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ. :4542                                                      Προς : ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΔΥ

Κοιν.: 1. ΤΕΕ
                                                                                                2. ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός συναδέλφου από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών του ΥΠΕΝ

Κατόπιν των πρόσφατων αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ (24-05-18) για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαπιστώσαμε ότι το μέλος μας Γεώργιος Μανούρης (Προϊστάμενος Δ/νσης Χωροταξικού Σχεδιασμού στο ΥΠΕΝ), αποκλείσθηκε διότι «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως αξιολογητής για το έτος 2016», σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, διότι συμμετείχε στην Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαμε ως ΠΟ.ΕΜΔΥΔΑΣ.
Θεωρούμε πως η εφαρμογή της «ντροπολογίας» της κ. Γεροβασίλη δεν πρέπει να υλοποιηθεί και σας καλούμε να καλύψετε νομικά το συνάδελφό μας, όπως έχετε προαναγγείλει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ
Η Γεροβασίλη αποκλείει συναδέλφους από την επιλογή Γενικών Διευθυντών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη για τον αποκλεισμό προσοντούχων συναδέλφων μας από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υλοποιώντας την απαράδεκτη τροπολογία της, άρθρο 24Α του Ν. 4369/2016, τιμωρεί όσους πήραν μέρος στη νόμιμη απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση, αποκλείοντάς τους από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών (Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές, προϊσταμένους).

Είναι βέβαιο ότι οι όποιες κρίσεις γίνουν με αποκλεισμό συναδέλφων είναι αίολες και απονομιμοποιημένες πολιτικά, συνδικαλιστικά και ηθικά. Ως Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που αποκλείονται. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Η, δε, τροπολογία της κ. Γεροβασίλη θα μείνει στην ιστορία ως μελανό στίγμα, αφού είναι η μόνη Υπουργός, μετά τη μεταπολίτευση, που νομοθέτησε μέτρα τιμωρητικά για όσους συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.