Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αφίσα ΑΡΑΓΕΣ για τις εκλογές ΤΕΕ 2016


στην ενότητα η δύναμη
στους αγώνες η προοπτική
ασπίδα μας η αλληλεγγύη

Ποσοστά συμμετοχής παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Α/ΤΕΕ 2013-2016

Η ΕλΕΜ δια μέσου του μέλους της και προέδρου της Α/ΤΕΕ δημοσιοποίησε με στοιχεία τις παρουσίες των εκλεγμένων όλων των παρατάξεων του ΤΕΕ σε όλες τις συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για την περίοδο 2013-2016. Σε αυτές τις 11 συνολικά συνεδριάσεις υψηλά ποσοστά συμμετοχής υπήρχαν μονάχα στις 2-3 πρώτες και μία επόμενη που αφορούσαν στην εκλογή της Διοικούσας και του προεδρείου του ΤΕΕ. Στις υπόλοιπες πολύ χαμηλά -στα όρια της απαρτίας- με αποκορύφωμα τις τελευταίες απόπειρες συνεδρίασης (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) όπου σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν από:
  • ΔΚΜ & ΔΑΠ, προσκείμενες στην ΝΔ, επί συνόλου 53 εκπροσώπων, παρόντες μ.ο. 17
  • ΔΗΣΥΜ, προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, επί συνόλου 47 εκπροσώπων, παρόντες μ.ο. 18
Είναι προφανές το ποιοι δεν ήθελαν να συνεδριάσει η Α/ΤΕΕ...και ποιοι κατεβαίνουν στις εκλογές μόνο για καταγραφή...

Αν και τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν τη συνολική παρουσία (ποιοί δηλαδή παρεβρίσκονται μέχρι τέλους και συμβάλλουν στη διαδικασία και ποιοι έρχονται μόνο για τις ψηφοφορίες) και ενδεχομένως έχουν κάποια μικρολάθη, αποτυπώνουν καθαρά το τι γίνεται με τη λειτουργία των οργάνων του ΤΕΕ και αξίζει να διαβαστούν από όλα τα μέλη του ΤΕΕ.

#FreeHDPnow: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στις 14:30

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί το μεσημέρι του Σαββάτου το Πολιτιστικό Κέντρο ΚουρδιστάνΣτη συγκέντρωση καλεί και η ΛΑΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες οργανώσεις και φορείς. 


Όπως αναφέρει αναλυτικότερα το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν:
Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ συνέλαβε τους συμπρόεδρους του HDP Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και πολλούς βουλευτές. Αυτή η επίθεση είναι ο τελευταίος κρίκος στην εκτέλεση της απόφασης που πάρθηκε στις 30 Οκτώβρη 2014 στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την καταστολή του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Πρόκειται για μια νέα φάση του ολοκληρωτικού πολέμου που άρχισε στις 24 Ιούλη 2015. Αυτές οι συλλήψεις των στελεχών του HDP αποσκοπούν στην καταστολή της βούλησης του κουρδικού λαού. Επίσης, αυτές οι συλλήψεις, ταυτόχρονα, έχουν την έννοια της μη αναγνώρισης της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Είναι καταφανής η απόφαση και η γενοκτόνα πολιτική των αποικιοκρατών να εξοντώσουν τους Κούρδους.

Αυτή η απόφαση των συλλήψεων πάρθηκε πριν από πολύ καιρό. Απλά περίμεναν τις συγκυρίες και τον χρόνο για να την εκτελέσουν. Στη συνάντηση του φασίστα σεφ Ταγίπ Ερντογάν με τον φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και αυτές οι συλλήψεις. Κατά τη συνάντηση αυτή ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε την πλήρη υποστήριξη από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πλέον το ΑΚΡ και το ΜΗΡ αποτελούν ένα ενιαίο κόμμα. Ούτως ή άλλως όλες οι πολιτικές που υποστηρίζονται από το ΜΗΡ, σήμερα εφαρμόζονται από το ΑΚΡ.

Αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την 14η επέτειο της ανάληψης της εξουσίας του ΑΚΡ. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή η πραγματική ιδεολογία και πολιτική του ΑΚΡ. Με αυτόν τον τρόπο το ΑΚΡ απέδειξε ότι θέλει να εγκαθιδρύσει ένα νέο ηγεμονικό σύστημα εξολοθρεύοντας τους Κούρδους. Ο Ταγίπ Ερντογάν ως ο νέος αρχηγός ιδρυτής και το ΑΚΡ ως το νέο συνιδρυτικό κόμμα, εξολοθρεύοντας τους Κούρδους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν τον ένα κυρίαρχο θεσμικό φασιστικό σύστημα. Αυτές οι επιθέσεις του ΑΚΡ ενάντια στους Κούρδους και τις δημοκρατικές δυνάμεις είναι επιθέσεις για να αρθούν τα εμπόδια για το σύστημα που θέλουν να εδραιώσουν. Από αυτή την άποψη, αυτές τις επιθέσεις θα τις εντείνουν και θα τις συνεχίσουν. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις είναι ο κοινός αγώνας του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση – συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το “Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”, στο οποίο συμμετέχουμε, οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι τα σχέδια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, για τη “διευθέτηση” της Πικροδάφνης, με έργα καταστροφικά για τον φυσικό πλούτο και το οικοσύστημα του τρίτου μεγαλύτερου ποταμού της Αττικής.

Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της μελέτης οριοθέτησης του έργου «Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή», από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 30 Αυγούστου 2016.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:
Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ( ΕΛΚΕΘΕ)
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Ο κ. Μαρτίνος Γκαίτλιχ, Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11:00, στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας, στη Λ. Αγίας Βαρβάρας 21, στο Παλαιό Φάληρο.

Στα σχεδιαζόμενα έργα αντιδρούμε γιατί:

Για την παρέμβαση των δικαστηρίων και το διορισμό διοίκησης στο ΕΚΑ

Ρεσάλτο στη Γαλέρα

Πριν από λίγες βδομάδες, εκδικάστηκαν σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Σωματείο εργαζομένων της Alpha Bank, το οποίο είχε αποκλειστεί από το 29ο συνέδριο του ΕΚΑ, στη βάση έλλειψης τυπικών εγγράφων από τις δικές του αρχαιρεσίες, και είχε προσφύγει ενάντια στην απόφαση αποκλεισμού του.
Η δικαστική παρέμβαση ουσιαστικά ακύρωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου του περασμένου Ιουνίου, και διόρισε, με την αποδοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΑ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΚ), μεταβατική διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αφαιρώντας μια έδρα από την ΑΤΕ-ΕΚΑ και αποδίδοντάς την στην παράταξη της Νέας Πορείας, η οποία αποτελεί διάσπαση της ΔΑΚΕ και συγκεντρώνει συντριπτική πλειοψηφία στο Σωματείο της Alpha Bank.
Η παρέμβαση αυτή
αποτελεί ευθεία ανάμειξη της αστικής δικαιοσύνης στα εσωτερικά του εργατικού κινήματος, και στην πράξη καθιστά το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας ανενεργό, στην πιο κρίσιμη φάση των τελευταίων ετών, ενώ ετοιμάζεται νέα επίθεση από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, στη βάση των μνημονιακών επιταγών, που θα επιχειρήσει να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τις εργατικές συλλογικές διαδικασίες και κατακτήσεις.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το σωματείο της Alpha Bank θα μπορούσε να αποτελεί τον ορισμό του εργοδοτικού σωματείου. Μετά από τη μεγάλη απεργία στην τράπεζα στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η εργοδοσία κυνήγησε εκατοντάδες από τους πρωτοπόρους εκείνου του αγώνα που δεν έσκυψαν το κεφάλι, και ενίσχυσε με κάθε τρόπο την διαμόρφωση ευρείας πλειοψηφίας με κέντρο εργοδοτικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι στη συνέχεια αποτέλεσαν και τον πυρήνα διάσπασης της ΔΑΚΕ και δημιουργίας της Νέας Πορείας. Στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΑ, το Σωματείο της Alpha όντως προσήλθε με την έλλειψη δύο νομιμοποιητικών εγγράφων. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι το συγκεκριμένο σωματείο είναι μαζικό σωματείο, και έχει κάνει πραγματικές εκλογές, δεν είναι σωματείο «μαϊμού», παρότι στην πράξη λειτουργεί ως όργανο της εργοδοσίας.
Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δικαστήρια δεν είναι ούτε ουδέτερα, ούτε ανεξάρτητα, ούτε αμερόληπτα. Αποφασίζουν στη βάση συγκεκριμένων νόμων, που γίνονται ολοένα και χειρότεροι για τους εργαζόμενους, και στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου ταξικού συσχετισμού δύναμης, ο οποίος είναι εξαιρετικά δυσμενής στην παρούσα φάση. Η κήρυξη δεκάδων απεργιών ως παράνομων τα προηγούμενα χρόνια και το κλείσιμο των ματιών μπροστά στο τσαλαπάτημα ακόμα και των υφιστάμενων νόμων αποτελούν περίτρανες αποδείξεις για τα παραπάνω.

ΑΡΑΓΕΣ: Καταγγελία για μηνύσεις - αγωγές


Καταγγέλλουμε απερίφραστα τόσο τις μηνύσεις, όσο και τις αγωγές που κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΣΠΜΕ Β. Μπαρδάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ Στασινός στη συνάδελφο Πάλμου Ουρανία μέλους της ΡΠΜ για ανάρτηση αφισέτων με αναπαραγωγή δημοσιευμάτων Εφημερίδων (Έθνος και Εφημερίδα των Συντακτών). Δημοσιεύματα που και εμείς είχαμε αναδημοσιεύσει στις ιστοσελίδες των παρατάξεων μας και για τα οποία ποτέ δε ασκήθηκαν διώξεις στις εφημερίδες που τα δημοσίευσαν.
Είναι πρωτοφανές και αποτελεί χείριστη στιγμή στην ιστορία του ΤΕΕ και των επιστημονικών συλλόγων η επίλυση συνδικαλιστικών και πολιτικών διαφορών με μηνύσεις και αγωγές με στόχο την πολιτική, συνδικαλιστική και οικονομική εξόντωση της συναδέλφισσας.
Μόλις 20 μέρες πριν από τις εκλογές του ΤΕΕ , η επιλογή της αποστολής μηνύσεων και αγωγών αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού του διαλόγου, για τα κακώς κείμενα στο χώρο του ΤΕΕ. Οι διοικήσεις του ΤΕΕ και των επιστημονικών συλλόγων θα έπρεπε σήμερα συλλογικά και οργανωμένα να ενθαρρύνουν το δημόσιο διάλογο και τη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές , με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και με διαφάνεια, να απολογούνται για το έργο τους, να καταγγέλουν έμπρακτα τη διαφθορά και τη συναλλαγή και όχι να σπέρνουν κλίμα τρομοκρατίας που ενισχύει την απαξίωση που έχουν αρκετοί συνάδελφοι για το ρόλο του ΤΕΕ .
Καλούμε τους συναδέλφους ανεξάρτητα από παρατάξεις, να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, να επιβάλουν τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες στο χώρο των συλλόγων και του ΤΕΕ. Γιατί μόνο με την ενότητα στη βάση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη, μπορούν να προκύψουν διέξοδοι ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα που από κοινού κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ αλλά και το ΤΕΕ, επιβάλλουν.


1/11/2016

Xορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α

Ωραίο κόλπο, αφού καταργήσανε το σχετικά αξιοπρεπές επίδομα τοκετού, δίνουν 200€ για μόλις 4 μήνες στις μητέρες (που ούτε τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ δεν καλύπτουν)

Ειδικότερα το ΤΣΜΕΔΕ ενημερώνει με ανακοίνωση του ότι άρχισε η σταδιακή χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α. - Τομείς Μηχανικών & Ε.Δ.Ε., κατ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν.4097/2012 (Α' 235) και της Κ.Υ.Α., αριθμ. πρωτ.: Φ.10060/15858/606/7.10.2014. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί τα επιδόματα, των οποίων οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο Ταμείο έως και την 31/08/2015. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για τις επόμενες πληρωμές

Κ.Υ.Α. αριθ. πρωτ.: Φ.10060/15858/606/7.10.2014 

Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4097/2012 (Α΄ 235) (

Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4097/2012 (Α΄ 235)) 

Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά 

Αριθμ. Φ. 10060/15858/ 606/7/10/2014 (ΦΕΚ Β' 2665/08-10-2014) 

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 
Έχοντας υπόψη: 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας

Συνάδελφοι-σες Μηχανικοί και ταυτόχρονα Πολίτες-Πολίτισσες της Μαγνησίας
Καλούμαστε σήμερα στη εποχή της πολιτικής ευτέλειας και της αναρρίχησης καιροσκόπων σε πολιτικά και συνδικαλιστικά αξιώματα, της αποκάλυψης μιας καταρρέουσας αστικής δημοκρατίας και του μεθοδευμένου ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, της απώλειας των εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων, του κοινωνικού μαρασμού και της ανθρώπινης απομόνωσης, της στοχευμένης αποχαύνωσης και του αποπροσανατολισμού από την πλειονότητα των εξαρτημένων Μ.Μ.Ε., να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του Τ.Ε.Ε. τόσο τοπικά όσο και κεντρικά.
Ένα Τ.Ε.Ε. που με τη δράση του αποξενώθηκε από τους Μηχανικούς και τείνει να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία Παραγοντισμού και Συμφερόντων.
Σ’ αυτό το ΤΕΕ καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για να βρουν θέση οι νέοι Μηχανικοί, για να συνεχίσουν να υπάρχουν οι παλιοί και να ξαναβρεί τη θέση της η επιστήμη που πάνω απ’ όλα οφείλει να συμπλέει με τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι των κερδοσκοπικών πολυεθνικών και της ιδιοτέλειας.
Ζούμε σε στιγμές ιστορικές και που οι επόμενες γενιές και δικαίως θα μας ζητήσουν την ευθύνη. Το 3ο μνημόνιο που υπογράφτηκε από μια Κυβέρνηση που βγήκε με την ελπίδα ενός λαού που αντιτάχθηκε σθεναρά με το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, ουσιαστικά νομιμοποίησε τα 2 προηγούμενα και έσπρωξε έναν ολόκληρο Λαό στη φτωχοποίηση και στη μιζέρια.
Σήμερα οι Μηχανικοί (όπως και η πλειοψηφία των πολιτών) καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες:
·         Το 70% σχεδόν των Μηχανικών δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές
·         Η οικοδομική δραστηριότητα και γενικότερα η αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι στο ναδίρ, με το κλάδο των Μηχανικών να βρίσκεται στα πρόθυρα της γενικευμένης ανεργίας και υποαπασχόλησης και τους νέους μηχανικούς να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να τους δοθεί η ευκαιρία για εργασία στην ειδίκευση τους
·         Το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ κάθε χρόνο για να μας υπενθυμίζει πως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί συλλήβδην φοροδιαφεύγουν είτε αποδεικνύεται είτε όχι
·         Οι τιμές της εργασίας μας, λόγω του ανεξέλεγκτου και αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και λόγω των πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων (που συνεχίζονται και σήμερα), έχουν φτάσει στα πιο εξευτελιστικά τους όρια( π.χ. ιντερνετικές διαφημίσεις αθηναϊκών εταιρειών για ενεργειακά πιστοποιητικά της τάξης των 40 και 50 ευρώ χωρίς καν αυτοψία του οικοδομήματος)
·         Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι στον αέρα και τα μπλοκάκια αποδείξεων σε αμοιβές Μηχανικών της τάξης των 500 και 600 ευρώ συν το ασφαλιστικό ταμείο, ξεχνώντας το 8ωρο και το 5νθήμερο, με υπερωρίες «προσφορά» στον εργοδότη.
·         Οι δημόσιοι υπάλληλοι Μηχανικοί να βρίσκονται συκοφαντικά τις περισσότερες φορές στο στόχαστρο, διχάζοντας μια κοινωνία για την αναγκαιότητα τους, την ώρα που ο κρατικός έλεγχος είναι ανύπαρκτος και όλα λειτουργούν με τον κοινωνικό αυτοματισμό ή με το πέρασμα σε ιδιώτες των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων
·         Χωρίς αφορολόγητο όριο, με προκαταβολή φόρου στο 100% και με ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που προσχηματικά μόνο είναι ιδιοκτησία των οφειλετών αφού είναι ουσιαστικά, με προσημειώσεις και υποθήκες, ιδιοκτησία Τραπεζών
·         Οι μεγαλοεταιρίες -βιομηχανίες πτωχεύουν με ευκολία και οι εργαζόμενοι Μηχανικοί βρίσκονται στο δρόμο με αποζημιώσεις πείνας, την ίδια ώρα που οι ίδιες εταιρίες ανοίγουν νέες εδώ και στο εξωτερικό και αφού έχουν μεταβιβάσει και εξασφαλίσει με ,νομότυπες τις περισσότερες φορές , κομπίνες τα περιουσιακά τους στοιχεία
·         Οι Σύλλογοι Μηχανικών είναι ουσιαστικά απαξιωμένοι και ανύπαρκτοι και ο πραγματικός συνδικαλισμός είδος προς εξαφάνιση ή σκαλοπάτι για άλλους ιδιοτελείς κι έξω από τις συλλογικότητες σκοπούς
·         Οι συνεχόμενες αλλαγές Νόμων και Διαταγμάτων  καθιστούν τον Μηχανικό καθημερινό εξερευνητή με τον κίνδυνο να ξεχάσει και αυτά που έμαθε έως τώρα

Με όλα τα παραπάνω, εμείς οι Μηχανικοί είμαστε ουσιαστικά ανυπεράσπιστοι, φαντάσματα σε ένα μεσαιωνικό Τ.Ε.Ε.

ΤΕΕ ΤΔΚ: Δια­κή­ρυξη Μαχό­με­νων Μηχα­νι­κών και συνερ­γα­ζό­με­νων αρι­στε­ρών μηχανικών

Δια­κή­ρυξη Μαχό­με­νων Μηχα­νι­κών και συνερ­γα­ζό­με­νων αρι­στε­ρών μηχανικών

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ– ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τα χρό­νια που μεσο­λά­βη­σαν από τις τελευ­ταίες εκλο­γές του ΤΕΕ δεν είναι απλά τρία χρό­νια, αλλά πολλά χρό­νια πίσω για τους εργα­ζό­με­νους και την κοι­νω­νία. Οι εργα­ζό­με­νοι, οι άνερ­γοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώ­ματα βου­λιά­ζουν στη φτώ­χεια, την υπε­ρεκ­με­τάλ­λευση, την ανερ­γία. Βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την εμπέ­δωση ενός καθε­στώ­τος μόνι­μης σφα­γής δικαιω­μά­των και ελευ­θε­ριών, που προω­θεί πλή­ρως η κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παρούσα κυβέρ­νηση έχει ανα­λά­βει τη «βρώ­μικη δου­λειά» που ξεκί­νη­σαν οι προη­γού­με­νες προ­σπα­θώ­ντας να παγιώ­σει ένα διαρ­κές ευρω-μνημονιακό καθε­στώς, υπα­γο­ρευό­μενο από τους θεσμο­ποι­η­μέ­νους πλέον τοκο­γλύ­φους των ΕΕ-ΔΝΤ. Το μαρ­τυρά καθη­με­ρινά το φόρ­τωμα του εργα­ζό­με­νου λαού από νέα μνη­μό­νια, σφα­για­στι­κούς «κόφτες» εργα­σια­κών δικαιω­μά­των και παρο­χών, οθω­μα­νι­κού τύπου φορο­λό­γηση, υπερ-ταμεία ξεπου­λή­μα­τος της δημό­σιας περιου­σίας και τον εφιάλτη των πλει­στη­ρια­σμών της λαϊ­κής κατοικίας. 

Όχι στα νέα αντι­δρα­στικά σχέ­δια για τα εργα­σιακά και την συν­δι­κα­λι­στική δράση

Οι ανα­διαρ­θρώ­σεις που επι­χει­ρού­νται στην εργα­σία με τις «βέλ­τι­στες ευρω­παϊ­κές πρα­κτι­κές» και την εργα­λειο­θήκη του ΟΟΣΑ συνι­στούν σημα­ντι­κές αντι­δρα­στι­κές τομές, τόσο στο πεδίο των εργα­σια­κών σχέ­σεων, όσο και σε αυτό των συν­δι­κα­λι­στι­κών ελευ­θε­ριών. Αλλα­γές βέβαια που πολ­λές από αυτές είναι παρού­σες εδώ και σχε­δόν μια δεκα­ε­τία στο χώρο των μηχα­νι­κών με τις ευλο­γίες των «αριστερών-σοσιαλδημακρατικών» διοι­κή­σεων του ΤΕΕ.
Ενδει­κτικά ανα­φέ­ρο­νται, η πλή­ρης κατάρ­γηση των κλα­δι­κών συμ­βά­σεων, η περαι­τέρω μεί­ωση του κατώ­τα­του μισθού, η κατάρ­γηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιω­τικό τομέα μαζί με τη θέσπιση του αμε­τά­βλη­του ύψους του (βλ. κατάρ­γηση προ­σαυ­ξή­σεων, επι­δο­μά­των, προ­ϋ­πη­ρε­σίας), καθώς και η απε­λευ­θέ­ρωση των ομα­δι­κών απο­λύ­σεων. Σε όλα τα παρα­πάνω μέτρα που στο­χεύ­ουν στην περαι­τέρω μεί­ωση του εργα­τι­κού κόστους και συμπί­εση της αξίας της εργα­τι­κής δύνα­μης, έρχε­ται να προ­στε­θεί η θεσμο­θέ­τηση νέων μορ­φών γενι­κευ­μέ­νης ελα­στι­κής εργα­σίας. Όλη αυτή η «γκρίζα ζώνη» των εργα­σια­κών σχέ­σεων που ανα­πτύσ­σε­ται γύρω από τα προ­γράμ­ματα ΟΑΕΔ–ΕΣΠΑ, σε συν­δυα­σμό με την εργο­δο­τική αυθαι­ρε­σία και την αναί­ρεση κάθε δικαιώ­μα­τος πρό­σβα­σης σε μόνιμη και στα­θερή εργα­σία, απο­κτούν νομική υπό­σταση, προ­δια­γρά­φο­ντας συν­θή­κες μεσαί­ωνα για τους εργα­ζό­με­νους και τη νεολαία.
Η προ­ώ­θηση των παρα­πάνω μέτρων για την ανά­ταση των κερ­δών του κεφα­λαίου, δεν θα ήταν εφι­κτή αν δεν συνο­δεύ­ο­νταν από την ταυ­τό­χρονη αναί­ρεση μιας σει­ράς κατα­κτή­σεων του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, (πχ θέσπιση της δυνα­τό­τη­τας ανταπεργίας-λοκ άουτ, περιο­ρι­σμούς στον τρόπο και τον χρόνο κήρυ­ξης απερ­γίας, κατάρ­γηση προ­στα­τευ­τι­κών δια­τά­ξεων για τη συν­δι­κα­λι­στική δράση κα). Επι­χει­ρεί­ται έτσι ένα στρα­τη­γικό πλήγμα στο εργα­τικό κίνημα, σε βαθμό μάλι­στα που αμφι­σβη­τεί­ται ακόμα και το δικαί­ωμα στον αγώνα!

Κόντρα στον επαγ­γελ­μα­τικό και επι­στη­μο­νικό εξευ­τε­λι­σμό μας

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Αποκατάσταση νομιμότητας στο ΣΜΑ

        Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

    
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016
Αρ. Πρωτ. : 4358

                                                                                          Προς : 1. Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ
                                                                                      Μέλη της Ε.Ε.
                                                                                     
                                                                                          Κοιν.:1. Γεν. Γραμματέα ΕΔΣΝΑ
                                                                                                     2. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
                                                                                                     3. Πρόεδρο και μέλη ΔΕ ΤΕΕ
                                                                                                      4. Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ

Θέμα: «Αποκατάσταση νομιμότητας στο ΣΜΑ»

Κα Πρόεδρε
Στην Ένωσή μας κοινοποιήθηκε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει τοποθετηθεί ως αναπληρωτής προϊστάμενος  τμήματος στο ΣΜΑ υπάλληλος με δίπλωμα πλοιάρχου Γ’ τάξης.
Κα πρόεδρε, θεωρούμε πως αυτή η τοποθέτηση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη, παραβιάζει κανόνες δικαίου (ΦΕΚ 515/Β/28-2-14 ΟΕΥ ΕΔΣΝΑ), ηθικούς, δεοντολογικούς και σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου του σωματείου, σας επισημαίνουμε ότι η ανεύθυνη αυτή ενέργεια καθιστά δυσλειτουργική τη δ/νση Σταθμών Μεταφόρτωσης, επιπρόσθετα δε, ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ανάκληση αυτής της απόφασης και την προώθηση της διαδικασίας τοποθέτησης προϊσταμένου στο συγκεκριμένο τμήμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

ΣΥΝ.: έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ               Αθήνα,  18 Οκτωβρίου 2016
ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                        Προς: κ. Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ
                                                                                   Μέλη της Ε.Ε                                                                       
                                           Κοιν: Γεν. Γραμματέα ΕΔΣΝΑ
                                                                                                     ΕΜΔΥΔΑΣ: Παράσχου 98-100 Αθήνα


ΘΕΜΑ: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27-09-216 αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει έγγραφο στην Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, θέτοντας σημαντικά ζητήματα που χρειάζονται  άμεσα να επιλυθούν.

Ανακοίνωση ΠΡΕΣΑ για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΣΠΜΕ και το επόμενο διάστημα

Στο διάστημα που παρήλθε από τις εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ουσιαστικά περιοριστεί στις διεργασίες για τη συγκρότηση προεδρείου. Στους περίπου δύο μήνες που έχουν περάσει από την αρχική προσπάθεια συγκρότησης του ΔΣ, οι συνεδριάσεις έχουν αναλωθεί σε επαναλαμβανόμενες πολλαπλές ψηφοφορίες για την εκλογή Προεδρείου, καθώς για κάθε θέση χρειάζεται να προκύψει απόλυτη πλειοψηφία.
Ως ΠΡΕΣΑ, δεν ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΔΚΜ για συλλογικό Προεδρείο, αλλά σταθήκαμε στο «Λευκό» σε όλες τις υποψηφιότητες. Δεν υποστηρίζουμε, εκ των προτέρων, ότι δεν μπορεί να προκύψει γενικώς προεδρείο σε θετική κατεύθυνση στο Σύλλογο, αλλά στη συγκεκριμένη φάση και με τον παρόντα συσχετισμό στο ΔΣ είναι προφανές ότι το όποιο προεδρείο προέκυπτε, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Σύλλογο όχι απλά στην κατεύθυνση υλοποίησης του δικού μας σχεδίου αλλά ούτε καν στην στοιχειώδη ριζοσπαστική, κινηματική και ταξικά μεροληπτική κατεύθυνση που απαιτείται για την δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για την πραγμάτωση των αναγκών της πλειοψηφίας των μελών του.
Το Προεδρείο που τελικά προέκυψε συναποτελείται από τις παρατάξεις ΔΚΜ, ΔΥΝΑΜΗ και ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, δυνάμεις δηλαδή που χωρίς καμία αμφιβολία είναι αποκομμένες εντελώς από τα πραγματικά και σύγχρονα προβλήματα των εργαζόμενων συναδέλφων, δεν αμφισβητούν αλλά αντίθετα επικροτούν τη μνημονιακή επέλαση των τελευταίων ετών, με φυσικό επακόλουθο είναι να απουσιάζουν επιδεικτικά από κάθε κινητοποίηση των μηχανικών. Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των υπολοίπων παρατάξεων που στάθηκαν στο «Λευκό», κινούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ίδια κατεύθυνση. Η ΕΛΕΜ, η ΡΠΜ, το ΠΡΟΣΗΜΟ και φυσικά η ΔΗΣΥΜ, παρά τις μεταξύ τους διαφορές, δεν διαφωνούν και πολύ στα βασικά : δεν αμφισβητούν τις κυρίαρχες αντιλήψεις και τους κυρίαρχους τρόπους άσκησης της πολιτικής. Η τοποθέτησή τους για τα μνημόνια κινείται μεταξύ “μονόδρομου” και “ευλογίας”. Κατ’ επέκταση, ο τρόπος που δρουν στους Επιστημονικούς Συλλόγους βασίζεται σε μια διαχειριστική αντίληψη, από την οποία απουσιάζει η λογική για την κινητοποίηση των ίδιων των συναδέλφων για την επίλυση των προβλημάτων τους και φυσικά η πολιτική αναβάθμιση του Συλλόγου περνάει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα. Εκτός αυτού, και η προσέγγιση των επιστημονικών ζητημάτων γίνεται με στείρα επιστημονίστικη ως και συντεχνιακή οπτική, υποτιμά τις κοινωνικές διαστάσεις και τον κοινωνικό ρόλο της επιστήμης.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός

2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση συνεργατικών εγχειρημάτων

Eπιτυχία πέραν κάθε προσδοκίας γνώρισε η συνάντηση στην ανακτημένη ΒΙΟΜΕ με θέμα «Η Οικονομία των Εργαζομένων», καθώς περισσότερα από 2.000 άτομα έδωσαν το «παρών» κατά τη διάρκεια του τριημέρου

Οι προλετάριοι τραγουδάνε ακόμα. Κι ονειρεύονται την οργάνωση ενός άλλου κόσμου. Στην ανακτημένη ΒΙΟΜΕ, το τριήμερο 28, 29, 30 Οκτωβρίου, το εργοστάσιο έγινε σημείο συνάντησης εργατών, αντιπροσώπων ανακτημένων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και αλληλέγγυων που συζήτησαν τρόπους, μεθόδους οργάνωσης και διαχείρισης των εγχειρημάτων χωρίς αφεντικά καταμεσής του καπιταλιστικού πελάγους.
Μόνο πλεονασμός δεν είναι ότι η 2η Ευρωμεσογειακή Συνάντηση με θέμα «Η Οικονομία των Εργαζομένων» είχε επιτυχία πέραν των προσδοκιών, αφού περίπου 2.000 υπολογίζονται όσοι παρακολούθησαν τη συνάντηση και τις συζητήσεις. Και αξίζει επίσης να τονιστεί εξ αρχής ότι η οργάνωση ήταν ζηλευτή και αντάξια αυτών που είναι χρηματοδοτημένες πλουσιοπάροχα.
Φυσικά απουσίαζαν οι επίσημοι φορείς και εκπρόσωποι των συνδικάτων. Και πώς να ήταν παρόντες όταν η αυτοδιαχείριση βάζει ως προϋπόθεση λειτουργίας την ισότιμη συμμετοχή και την αμεσοδημοκρατική λειτουργία.
Εχουν μέλλον αυτά τα εγχειρήματα; Ποιος είναι ο κεντρικός αντίπαλος; Με ποιους συμμάχους διεξάγεται ο αγώνας; Εκπρόσωποι εργατικών εγχειρημάτων από την Αργεντινή και τη Σερβία, την Κροατία και το Μεξικό, τη Γαλλία και την Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βοσνία μοιράστηκαν την εμπειρία τους, συζήτησαν αλλά και ομονόησαν σε ό,τι αφορά τον στόχο, ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
Εκπρόσωπος ενός από τα 270 ανακτημένα εργοστάσια της Αργεντινής ο Ούγκο Καμπρέρα από το Campichuelo αναφέρθηκε στο κρατικό τυπογραφείο Campichuelo που επιχειρήθηκε να ιδιωτικοποιηθεί και το οποίο από το 1993 το λειτουργούν 43 εργαζόμενοι, παρότι «συγκρούστηκαν διαφορετικά οράματα».
Γι' αυτό και ο Μπενουά Μπορίς (Ενωση για την Αυτοδιαχείριση, Γαλλία) σημείωσε ότι «επειδή οι συνεταιρισμοί μπορεί να αποτελούν μια άλλη μορφή ατομικής ιδιοκτησίας, γι' αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε τη νομική μορφή προς τη δική μας κατεύθυνση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους κανόνες της αγοράς».

ΣΑΔΑΣ Τμήμα Αττικής: Σύστημα παραγωγής Δημόσιων και ιδιωτικών έργων

Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ για το σύστημα παραγωγής δημόσιων και ιδιωτικών έργων
1953 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ by DimitrisPeter on Scribd

Υποχρεωτικό Επαγγελματικό Ταμείο στο παρα πέντε των εκλογών ΤΕΕ?

Στην χθεσινή ΔΕ του ΤΕΕ επιχειρήθηκε πάρα πολύ επίμονα να παρθεί πραξικοπηματικά απόφαση για την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου μηχανικών ιδιωτικού δικαίου με υποχρεωτική συμμετοχή των μηχανικών για τους κλάδους του Επικουρικού και του Εφάπαξ.


Η παρουσία μας και η αποφασιστική αντίστασή μας το απέτρεψε.

Αναρτούμε τις εισηγήσεις που παρουσίασαν αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Συντονισμένοι, ο πρόεδρος της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ με τις ομόφωνες επίσης αποφάσεις των 5 Συνδέσμων κατασκευαστών + 1 από Μακεδονία και 2 συνδέσμων μελετητών. Σαν έτοιμοι από καιρό πίσω από τις πλάτες μας οι κυρίαρχεις δυνάμεις του ΤΕΕ μεθόδευσαν ένα ακόμα πραξικόπημα αφού προηγουμένως επί τρεις διαδοχικά φορές δημιούργησαν την τεχνητή έλλειψη απαρτίας της Αντιπροσωπείας ώστε να μη μπορέσει πιθανά να αντιδράσει.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ:Ανακοίνωση σχετικά με διευθέτηση συνταξιοδοτικού προβλήματος.

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

                                                                                           Αθήνα, 1/11/2016
Αρ. Πρωτ.: 7023
                                                 Α ν α κ ο ί ν ω σ η
Σχετικά με διευθέτηση συνταξιοδοτικού προβλήματος.

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι διευθετήθηκε ευτυχώς θετικά, πρόβλημα που απασχολούσε συναδέλφους διπλοασφαλισμένους (Δημόσιο-ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό    δικαίωμα στο Δημόσιο πριν τις 18/8/2015 (ημερ. ψήφισης και εφαρμογής του ν. 4336/2015 ο  οποίος άλλαξε τα ηλικιακά όρια) και επιτυγχάνανε θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για το ΤΣΜΕΔΕ  εντός εξαμήνου από την ημερομηνία συνταξιοδότησης στο Δημόσιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πριν την εφαρμογή του ν.4336/2015.
Η αύξηση των ηλικιακών ορίων που επέφερε ο ν. 4336 τους οδηγούσε σε θεμελίωση δικαιώματος στο ΤΣΜΕΔΕ μετά το εξάμηνο με συνέπεια να υποστούν ποινές δυσβάστακτες του επιπέδου 18% έως 21% στην σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ.
Μετά από πιέσεις μας και ανάδειξη του θέματος προς το Υπουργείο το πρόβλημα επιλύθηκε θετικά σύμφωνα με την απόφαση του Υφ. Α. Πετρόπουλου την οποία και αναρτούμε.

Συνημμένη:

 Η Απόφαση αρ.πρωτ.: Φ.10043/2382/64.


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η Ευρώπη σε κρίση, κοινωνικές αντιστάσεις και πολιτικές προοπτικές

Στις 4-5-6 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας μια σημαντική διεθνής συνάντηση της Ευρωπαϊκής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με θέμα : Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΣΕ  ΚΡΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ   ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, με συμμετοχές από Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βρετανία, Κύπρο και ΗΠΑ.

Οργανώνεται από το R-Project
Σε μια στιγμή που οι κυρίαρχες καπιταλιστικές τάξεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και της Ευρωζώνης - με Γερμανική καθοδήγηση - μεταφέρουν τα βάρη του παγκόσμιου  ανταγωνισμού στις λαϊκές τάξεις και τις χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, η συζήτηση μεταξύ των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και όχι μόνο αριστεράς είναι απολύτως αναγκαία. Σε τι συνίσταται η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ; Ποιοι είναι οι χαμένοι του σύγχρονου ταξικού πολέμου ; Ποια μορφή παίρνουν οι εθνικές διαφωνίες και οι λαϊκές αντιστάσεις ; Μπορεί η αριστερά που τείνει να εξαφανιστεί ως οργανωμένη πολιτική δύναμη να επικοινωνήσει με την κοινωνία και να επεξεργαστεί τα σύγχρονα διακυβεύματα ;
Η συνάντηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο θα αναδείξει θέματα και κατευθύνσεις απαντήσεων σε σημαντικά ερωτήματα. Η ανασύσταση της αριστεράς σε συνθήκες μεγάλης ήττας υποχρεώνει να σκεφτούμε ριζικά. Και πρωτ’ απ’ όλα να περιγράψουμε το σύγχρονο καπιταλισμό με θεωρητικά και πολιτικά εργαλεία, που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε την Ευρώπη και τον κόσμο από τη σκοπιά της ταξικής πάλης, των ταξικών, εθνικών και ενδοιμπεριαλιστικών  αντιθέσεων. Δεν παραδίδουμε τα όπλα του καθημερινού αγώνα, ο οποίος φωτίζει τις σύγχρονες μορφές καπιταλιστικής κυριαρχίας και μας επιτρέπει να σκεφτούμε μια διαφορετική εικόνα του κόσμου από τη σκοπιά της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Ελένη Πορτάλιου    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ : 

Παρασκευή 4/11/2016
18.00 Η Ευρώπη σε κρίση
Εισηγούνται: Νιλ Ντέιβιντσον (Radical  Independence  campaign  and  Rise Scotland), Ερίκ Τουσέν  (CADTM, Βέλγιο),Φράνκο Τουριλιάτο (Sinistra Anticapitalista, Ιταλία), Στάθης Κουβελάκης (ΛΑ.Ε), Πάνος Κοσμάς (Κόκκινο Δίκτυο-ΛΑ.Ε)
Παρεμβαίνουν: Γιάννης Μηλιός, Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΡ.ΑΝ. ΛΑ.Ε)

Σάββατο 5/11/16
10.30-13.00 Οι εργατικοί αγώνες και τα συνδικάτα

Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στο ΕΜΠ - Για τον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος






Η  Γενική Συνέλευση των μελών του Τμήματος Αττικής την Δευτέρα, 31.10.2016, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας.
Η Συνέλευση θα συγκληθεί οριστικά την Τετάρτη, 2.11.2016,  ώρα 18:30, στο ΕΜΠ, στο αμφιθέατρο του κτηρίου της οδού Μπουμπουλίνας, 3ος Όροφος (είσοδος από τον εσωτερικό προαύλιο χώρο, στο αριστερό προεξέχον τμήμα του κτηρίου), οπότε σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του κανονισμού, θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων μελών.
Θέματα ημερήσιας διάταξης: 
  
1. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
 
2. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
 
3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
  
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 
3.      Εισήγηση Κώστα Βουρεκά  για το 2ο ΘΕΜΑ.  


Ο Προέδρος Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Αντώνης Μαούνης 

Η Γενική Γραμματέας Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 
Ελένη Βαφειάδου
Αναρτούμε την εισήγηση του ΔΣ για το 1ο θέμα:
Για τον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος