Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΑΓΕΣ: Καταγγελία για μηνύσεις - αγωγές


Καταγγέλλουμε απερίφραστα τόσο τις μηνύσεις, όσο και τις αγωγές που κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΣΠΜΕ Β. Μπαρδάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ Στασινός στη συνάδελφο Πάλμου Ουρανία μέλους της ΡΠΜ για ανάρτηση αφισέτων με αναπαραγωγή δημοσιευμάτων Εφημερίδων (Έθνος και Εφημερίδα των Συντακτών). Δημοσιεύματα που και εμείς είχαμε αναδημοσιεύσει στις ιστοσελίδες των παρατάξεων μας και για τα οποία ποτέ δε ασκήθηκαν διώξεις στις εφημερίδες που τα δημοσίευσαν.
Είναι πρωτοφανές και αποτελεί χείριστη στιγμή στην ιστορία του ΤΕΕ και των επιστημονικών συλλόγων η επίλυση συνδικαλιστικών και πολιτικών διαφορών με μηνύσεις και αγωγές με στόχο την πολιτική, συνδικαλιστική και οικονομική εξόντωση της συναδέλφισσας.
Μόλις 20 μέρες πριν από τις εκλογές του ΤΕΕ , η επιλογή της αποστολής μηνύσεων και αγωγών αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού του διαλόγου, για τα κακώς κείμενα στο χώρο του ΤΕΕ. Οι διοικήσεις του ΤΕΕ και των επιστημονικών συλλόγων θα έπρεπε σήμερα συλλογικά και οργανωμένα να ενθαρρύνουν το δημόσιο διάλογο και τη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές , με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και με διαφάνεια, να απολογούνται για το έργο τους, να καταγγέλουν έμπρακτα τη διαφθορά και τη συναλλαγή και όχι να σπέρνουν κλίμα τρομοκρατίας που ενισχύει την απαξίωση που έχουν αρκετοί συνάδελφοι για το ρόλο του ΤΕΕ .
Καλούμε τους συναδέλφους ανεξάρτητα από παρατάξεις, να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, να επιβάλουν τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες στο χώρο των συλλόγων και του ΤΕΕ. Γιατί μόνο με την ενότητα στη βάση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη, μπορούν να προκύψουν διέξοδοι ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα που από κοινού κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ αλλά και το ΤΕΕ, επιβάλλουν.


1/11/2016

1 σχόλιο:

  1. Πλέον είναι προφανές και έκδηλο πως οι του ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ αρέσκονται σε μηνύσεις και σε αγωγές. Παραθέτω εκείνες του Γαμβρίλη σε βάρος μου :

    http://gkanellakis.blogspot.gr/2016/09/attica-bank-70362479.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή