Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Τι συμβαίνει στην Γαλλία και δεν θα το μάθετε ποτέ από τα κανάλια


Καλές γιορτές και με το καλό κι εδώ γενική απεργία διαρκείας μπας και γίνει κάτι...

Και να υπενθυμίσω τι άλλο γίνεται στη Γαλλία που δεν θα τα δείτε στα κανάλια, εκτός από τις μπαλαρίνες που απεργούν στην Όπερα του Παρισιού και βγαίνουν και χορεύουν πλέον δωρεάν για όλους στο δρόμο... Φτωχοποιημένα Kίτρινα Γιλέκα στη Νότιο Γαλλία μπαίνουν στα σουπερ μάρκετ Carrefour, γεμίζουν καροτσάκια με τρόφιμα και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, φωνάζοντας «Θέλουμε κι εμείς να κάνουμε Χριστούγεννα», ώσπου να τους σταματήσει η ασφάλεια του καταστήματος και η αστυνομία αλλά όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε... 

Άλλα Κίτρινα γιλέκα, ντυμένοι αγιοβασίληδες πάνε στα γραφεία βουλευτών του Μακρόν να πούνε τάχαμους τα κάλαντα και τους τα ψέλνουν για τα καλά από κοντά τραγουδώντας χαρωπά, με ρυθμό και με στιχάκια, ώσπου να τους πετάξουν έξω. Εξοργισμένοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, κατά βάση πολυεθνικές, που απολύουν κόσμο, καταλαμβάνουν τις εν λόγω επιχειρήσεις και καταστρέφουν 1.000 ή 100 ή ανάλογο αριθμό πακέτων εμπορευμάτων, ώστε να έρθουν στα ίσα με τον αριθμό των εργαζομένων που απολύονται ή με τις μέρες ανεργίας που υφίστανται ήδη αυτοί και οι οικογένειές τους... 

Κίτρινα γιλέκα στα διόδια, επιβάλουν για όλους το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ώσπου να έρθει η αστυνομία, αλλά συνήθως αργεί...

Κίτρινο γιλέκο ανάπηρη, σε καροτσάκι, ποδοπατήθηκε από τα γαλλικά Ματ, στην Τουλούζ, δικάστηκε και πήγε ήδη στη φυλακή για μήνες, για αντίσταση κατά της αρχής...

Συνδικαλιστές εργαζόμενοι στη γαλλική ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα από πολυεθνικές τη νύχτα και ξαναβάζουν το ρεύμα στις φτωχογειτονιές, στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει...

Καθηγητές απεργούν στα λύκεια από τις 5 Δεκέμβρη, κι έτσι δεν είχαμε ελέγχους με βαθμούς Α τριμήνου. Λεωφορεία με φοιτητές και αλληλέγγυους, θα φύγουν από Παρίσι στις 24 Γενάρη το βράδυ για το Λονδίνο, να πάνε μπροστά στη φυλακή που αργοπεθαίνει ο Τζούλιαν Ασάνζ, για ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, απαιτώντας την απελευθέρωσή του ιδρυτή των Wikileaks που έχουν βαλθεί να τον ξεκάνουν γιατί άνοιξε τα μάτια του κόσμου σχετικά με τα εγκλήματα των ΗΠΑ και άλλων κυβερνήσεων, στο Ιράκ κλπ. 

Άντε αυτά προς το παρόν, στην υγειά μας.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Λανθασμένη εκκαθάριση εισφορών ΕΦΚΑ Μισθωτού Μηχανικού


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 8028 Αθήνα, 24-12-2019
Προς: Διεύθυνση Μη Μισθωτών ΕΦΚΑ
Κοιν.: 1. Διοικητή ΕΦΚΑ κο Χάλαρη Χρ.
2. Α' βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα: Λανθασμένη εκκαθάριση εισφορών ΕΦΚΑ Μισθωτού Μηχανικού.
Επικοινωνούμε μαζί σας για να ενημερώσουμε, σχετικά με τη λανθασμένη εκκαθάριση εισφορών συναδέλφου μας Διπλωματούχου Μηχανικού με αποκλειστικά Μισθωτή σχέση Εργασίας στο Δημόσιο. Όπως μας ενημέρωσε η συνάδελφος μας Ελ. Οικ. (με ΑΜΚΑ 19046800181, τα υπόλοιπα στοιχεία της μπορούμε να τα αποστείλουμε αν τα ζητήσετε), κατά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2017, προέκυψε πρόσθετη εισφορά ΕΦΚΑ 226,99 €, λόγω υποτιθέμενης “Επιχειρηματικής Δραστηριότητας”, την οποία όμως ουδέποτε είχε η συνάδελφός μας, η οποία είναι αποκλειστικά Δημόσια Υπάλληλος Μηχανικός με κλειστά βιβλία εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Η δε “οφειλή” έχει μάλιστα μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ με απρόβλεπτες συνέπειες στην ασφαλιστική ικανότητα της συναδέλφου μας.


Σας καλούμε να διορθώσετε το σφάλμα αυτό, το συντομότερο δυνατό καθώς και να βρεθεί ένας μόνιμος τρόπος, ώστε να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται αντίστοιχα σφάλματα στους Μισθωτούς Μηχανικούς, που μόνο δυσπιστία προς το ασφαλιστικό σύστημα προκαλούν.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Για το θέμα των Integrated Master των αποφοίτων εξωτερικού

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 8024 Αθήνα, 23/12/2019

Προς: 1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Κεραμέως Ν.
2. Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Διγαλάκη Β.

Κοιν.: 1. Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ
2. Α’ Βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα: Για το θέμα των Integrated Master των αποφοίτων εξωτερικού.

Κύριοι Υπουργοί
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί Πανελλαδικά το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α και Β βαθμού). Απευθυνόμαστε σε εσάς σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε το Σεπτέμβρη 2019, σχετικά με πλήθος ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τα Integrated Master, ειδικά για το θέμα των αποφοίτων σχολών εξωτερικού που έχουν κριθεί ισότιμα και αντίστοιχα με αυτά των Ελληνικών Πολυτεχνείων. Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί σχετικά και με σχετική επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Η καθυστέρηση αυτή, δημιουργεί πολλαπλές επιπλοκές στους Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη μας γιατί :
Α) είναι σε εξέλιξη διαδικασίες κρίσεων θέσεων ευθύνης, όπου η μοριοδότηση των μάστερ συνυπολογίζεται
Β) αμφισβητούνται πράξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας όπως οι πράξεις αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ, ή του ΔΙΚΑΤΣΑ παλαιότερα αλλά και οι άδειες εξάσκησης επαγγέλματος που εκδίδει το ΤΕΕ
Γ) βλάπτουν την Υπηρεσιακή εξέλιξη των συναδέλφων μας
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα αυτό σύμφωνα με τις προτάσεις μας, αλλά και του ΤΕΕ. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Λίνα, να μία μελέτη! (για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στη θέση τους μέσα στο σταθμό)



Πολλά ψέματα είπατε, ας πούμε και μια αλήθεια: η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση φέρνει στο φως την μελέτη ανασχεδιασμού του Σταθμού Βενιζέλου. Και πού τη βρήκαμε; Μα μέσα στο Τεύχος που κατέθεσε η ίδια η Αττικό Μετρό στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο! Το Τεύχος που δεν έκαναν καν τον κόπο τα 13 μέλη του ΚΑΣ να διαβάσουν –γιατί αν το είχαν διαβάσει θα ντρέπονταν να ψηφίσουν την απόσπαση των αρχαιοτήτων!

Δεν έφτανε που έβαλαν μέσα την Αττικό Μετρό να μιλάει για 5 ώρες χωρίς αντίλογο, δε φτάνει που είπαν ένα σωρό ψέματα μέσα στο ΚΑΣ, η υπόθεση συνεχίστηκε μετά με επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού –και βέβαια με τα γνωστά παπαγαλάκια της Υπουργού- που αναπαράγουν αυτά τα ψέματα.


Μας πληροφορεί λοιπόν η Υπουργός Πολιτισμού σε δήλωσή της, σε επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι «η δήθεν λύση του 2017 ήταν ανύπαρκτη». Δηλαδή μας πληροφορούν ότι η Αττικό Μετρό δεν πήρε ποτέ την με αρ. 1398(α)/23-1-2017 απόφαση ΔΣ με θέμα το να να παρουσιάσει στο ΚΑΣ την Μελέτη ανασχεδιασμού του σταθμού Βενιζέλου (δείτε στις φωτογραφίες την απόφαση που… δεν υπάρχει, αλλά κατατέθηκε στα πρακτικά του ΚΑΣ για να απαντηθούν τα ψέματα του Ν. Ταχιάου);

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Αριστερό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο – Εκλογική διακήρυξη στις εκλογές του οργάνου της Διοικούσας του ΤΕΕ 2019

Αριστερό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο – Εκλογική διακήρυξη στις εκλογές του οργάνου της Διοικούσας του ΤΕΕ 2019





Έχουν περάσει 10 χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης και την επιβολή των μνημονίων, και κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να διαγκωνίζονται περί ανάπτυξης που έρχεται… Μετά τη δήθεν “έξοδο” από τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ από τις πρώτες κιόλας μέρες διατυμπανίζει την “επιστροφή στην κανονικότητα” και την “ανάπτυξη για όλους” μέσω των επενδύσεων. Με σαρωτικό τρόπο μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο («Επενδύω στην Ελλάδα») η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει μια σειρά από ανατροπές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Η επιστροφή στη κανονικότητα της ΝΔ σημαίνει νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και δωράκια εκατομμυρίων ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και συνέχιση των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών. Σημαίνει ομοβροντία νομοθετικών παρεμβάσεων και νέα αντιλαϊκά μέτρα που χτυπούν ότι έχει απομείνει από τη δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης και σύμβασης και στοχοποιούν τα ίδια τα σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Όλο αυτά συνοδεύονται από άγρια καταστολή.

Η καπιταλιστική κρίση όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά συνεχίζει να τροφοδοτεί ένα περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας, καταπίεσης, πολεμικών εξάρσεων, προσφυγιάς. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων χάρισαν και συνεχίζουν να χαρίζουν τα χρωστούμενα στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, ενώ προσπαθούν ανατάξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου με την περεταίρω υποτίμηση της. Τη ίδια στιγμή η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ασφυκτικό για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, την νεολαία, τους άνεργους. Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, φορολογική αφαίμαξη, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, συνεχής υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ της δήθεν ανάπτυξης που μας ετοιμάζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο όσοι και όσες συνυπογράφουμε αυτή την εκλογική διακήρυξη, στη βάση και της κοινής διακήρυξης του συνδυασμού στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στη Διοικούσα, παλεύουμε:
Ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην μνημονιακή «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των βάρβαρων μέτρων. Για την ήττα της πολιτικής και των στόχων του συμφωνημένου «προγράμματος» μεταμνημονιακής επιτροπείας μέχρι το 2060. Για την διαγραφή του χρέους, τη ρήξη – έξοδο από ευρώ και ΕΕ.
Ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ενημέρωση, συγκοινωνίες. Για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, την κρατική καταστολή. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και όλες οι δυνάμεις καταστολής.

Η Δυτική Αθήνα ξεσηκώνεται για να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής!

Το συλλαλητήριο της 18ης Δεκέμβρη είναι μόνο η αρχή!


Η Δυτική Αθήνα ξεσηκώνεται για να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής!


Η μεγάλη κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πετρούπολης την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019 -με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και της Δυτικής Αθήνας και με τη συγκλονιστική παρουσία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης-, έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους εξακολουθούν να φαντάζονται τη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική σαν το μόνιμο σκουπιδότοπο ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής. Πολλές εκατοντάδες πολίτες, νέοι στην πλειοψηφία τους, παρά τις δυσκολίες της ώρας, ανταποκρίθηκαν θετικά στα σχετικά καλέσματα του Δήμου Πετρούπολης και των φορέων και διαδήλωσαν μαχητικά, απαιτώντας να μη γίνει η νέα χωματερή και να κλείσει –επιτέλους- οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής.


Ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος, δήλωσε στους συγκεντρωμένους πως η συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν και άλλες, ακόμη πιο μαζικές διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή και των άλλων δήμων της Δυτικής Αθήνας. Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των μαθητών και της Ένωσης γονέων Πετρούπολης τόνισαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούν την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για τη νέα χωματερή και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα που άρχισαν, μέχρι να κλείσει ολόκληρη η εγκατάσταση της Φυλής.

Να μείνουν τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου Θεσ/νίκης / The Antiquities must remain in situ

Δημιουργός ψηφίσματος: 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος κ .
Παραλήπτες: 
Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη
Να διατηρηθούν in situ τα μοναδικά ευρήματα στον Σταθμό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης – και το Μετρό να προχωρήσει ολοταχώς!

Τhe unique antiquities at Thessaloniki's Venizelos Station should remain in situ - and the Metro project should proceed! (For the full text in English, scroll down.)

Μακρές υπήρξαν οι διαβουλεύσεις, εμπεριστατωμένες οι τεχνικές μελέτες και απόλυτα νόμιμες οι διαδικασίες από το 2014 μέχρι την Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου 2017. Αυτή διατηρούσε in situ την Μέση Οδό της ρωμαϊκής και χριστιανικής Θεσσαλονίκης, πάνω από τις γραμμές του μετρό.

Η απόφαση αυτή επέτρεπε και να διασωθούν τα απαράμιλλα αυτά αρχαία ως πραγματικά έργα αντί για ψεύτικες ανακατασκευές και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Μετρό. Τώρα κινδυνεύει από μία εσπευσμένη κίνηση του ΥΠΠΟΑ που καλεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου τα μέλη του ΚΑΣ – διορισμένα από το ίδιο το Υπουργείο – να την αναθεωρήσει εν μία νυκτί, αποφασίζοντας την άμεση απόσπασή τους με την υπόσχεση πως, θα επανατοποθετηθούν με την αποπεράτωση του Σταθμού.

Όμως η ίδια διαβεβαίωση είχε δοθεί για να αποσπαστεί το Νυμφαίο που είχε ανακαλυφθεί στον παρακείμενο Σταθμό Αγίας Σοφίας, διαβεβαίωση η οποία δεν μπορούσε να τηρηθεί στην πράξη. Ακόμα λιγότερο πιστευτές είναι οι έωλες εκτιμήσεις περί μειώσεως κόστους και διάρκειας του έργου. Αντίθετα, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό Νόμο, την τεχνικά προβληματική απόσπαση των ευρημάτων θα ακολουθήσουν αναγκαστικά:

μακροχρόνιες ανασκαφές αδιευκρίνιστου αριθμού αρχαιολογικών στρωμάτων, 
επακόλουθη καθυστέρηση και
κλονισμός της χρηματοδοτικής στήριξης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υψώνουμε ενωμένοι τις φωνές μας ενάντια σε αυτήν την εσπευσμένη κίνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, ιδιαίτερα απροσδόκητη τη απουσία οποιασδήποτε τέτοιας προεκλογικής δέσμευσης από οποιαδήποτε πολιτικό σχήμα στις εθνικές εκλογές. Ζητούμε επίμονα να μη χαθεί για πάντα μία μοναδική εμπειρία της ιστορικής Θεσσαλονίκης και να γίνει σεβαστή η προηγούμενη, σοβαρή και ενδελεχής, απόφαση του ΚΑΣ.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Άλλο σκοπό είχε η «καταστολή» στα Εξάρχεια άλλο στο Κουκάκι

Άλλο σκοπό είχε η «καταστολή» στα Εξάρχεια άλλο στο Κουκάκι



Περιβάλλον: Διάβασες τι έγινε στο Κουκάκι;
Αρχιτέκτονας : Διάβασα.
Περιβάλλον: Τι έχεις να πεις;. 
Αρχιτέκτονας: Τίποτε.
Περιβάλλον: Πως τίποτε. Εδώ «καταστρατηγήθηκαν» βασικά δικαιώματα των πολιτών της περιοχής. και εσύ δεν έχεις να πεις τίποτε;
Αρχιτέκτονας: Και στα Εξάρχεια «καταστρατηγήθηκαν», αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Ούτε βέβαια στο Κουκάκι θέλουν να το δουν στην πραγματική του διάσταση. Στα Εξάρχεια η «καταστολή» σκοπό είχε να «καταστείλει» την αντίσταση των κατοίκων στην «container-οποίση» του λαού και της περιοχής. Στο Κουκάκι η «καταστολή» σκοπό είχε να καθαρίσει μια ήδη «container-οποιημένη» περιοχή, για να τοποθετηθούν τα «νέα γυαλιστερά container» που επιθυμούν κάποιοι «επενδυτές», και με αγωνία περιμένουν κάποιοι πολίτες της περιοχής γιατί νομίζουν ότι έτσι θα «αναβαθμιστεί» η περιοχή τους και το βιός τους.
Στα Εξάρχεια επινόησαν τον όρο «παραβατικότητα» και ξεμπέρδεψαν, στο Κουκάκι όμως τι να πουν ότι πολεμούν την «μικρο-airbnb-κανονικότητα» γιατί θέλουν να την καταργήσουν, δεν εξυπηρετεί πιά, πρέπει να κλείσει τον κύκλο της, ότι είχε να προσφέρει το πρόσφερε, και να επιβάλλουν την «μεγαλοεπενδυτική- airbnb- κανονικότητα»; Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν ακόμη να το καταλάβει αυτό ο λαός της περιοχής Κουκάκι, όπως δεν θέλανε να καταλάβει ο λαός ότι στα Εξάρχεια δεν πολεμήθηκε η «παραβατικότητα» αλλά η «λαϊκή αντίσταση». Αυτά θέλουν να κρύψουν, και πολύ τους βολεύει ο ντόρος που γίνεται για την επιθέσεις των «δυνάμεων καταστολής», και γι αυτό τον καλλιεργούν, αυτόν το σκοπό έχουν οι προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, και των διάφορων φασιστοειδών, και θα συνεχίσουν να τον καλλιεργούν μέχρι να πετύχουν τον πραγματικό σκοπό τους.

Το θέμα είναι ότι με τους πραγματικούς σκοπούς δεν ασχολείται κανείς. Και αναρωτιέμαι: Γιατί άραγε;
Περιβάλλον: Γιατί πιστεύεις εσύ;
Αρχιτέκτονας: Γιατί κανείς δεν θέλει να «εκτεθεί» στα «επενδυτικά συμφέροντα». Το να απαντάς σε «προκλητικές δηλώσεις» και σε «φασιστοειδή»», χωρίς να αγγίζεις τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν αυτοί, είναι εύκολο, δεν «θίγει» τα «επενδυτικά συμφέροντα», και δεν έχει κόπο. Είναι η εφαρμογή του «νόμου του ελάχιστου κόπου» όπως έλεγε και ο Γληνός[i]: «Στην Ελλάδα, καθώς ξέρετε ισχύει περισσότερο από κάθε αλλού ο νόμος του ελάχιστου κόπου. Νόμος σωστός, όταν τον εφαρμόζουν οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν σοβαρή δουλειά και επομένως υποτάζονται στους νόμους του έργου και ζητούν να οικονομήσουν μόνο κάθε σπατάλη δυνάμεων. Νόμος ολέθριος, όταν τον εφαρμόζουν οι οκνηροί στη σκέψη και στη δράση, που θέλουν μόνο εικονικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το έργο και για σκοπούς έξω από αυτό.»






Για τον όρο «container-οποίηση» :

Η Τήνος αντιστέκεται στην επέλαση των ανεμογεννητριών

Η ΤΗΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ 

ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ 

Η Τήνος συνεχίζει να αντιστέκεται και δηλώνει ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί. Μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Σήμερα, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου ο Τηνιακός λαός βρέθηκε στο λιμάνι. Ο λόγος για να εμποδίσει την αποβίβαση οχτώ (8) μπετονιερών και μιας (1) πρέσας με σκοπό την μεταφορά μπετόν στο σημείο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Έτσι κι έγινε. Οι μπετονιέρες δεν κατέβηκαν στο νησί και όπως αναφέρει η σελίδα "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών «Το πλοίο έφυγε απόψε οι μπετονιέρες έμειναν μέσα . Αύριο το πρωί (7.45) θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ...» 

φωτο: Facebook: Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

ΠΗΓΗ:http://www.enallaktikos.gr