Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Σε τούτα δω τα μάρμαρα αν δεν το επιτρέψουμε με τη σιωπή μας, κακιά σκουριά δεν πιάνει» Ή μήπως «πιάνει»;

26/06/2018
Συντονιστικό Αγώνα για την αναβάθμιση των περιοχών μας ενάντια στο Mall στην Ακαδημία Πλάτωνα


Η Ακαδημία Πλάτωνα, -Μπίθουλας στις ιστορίες για την παλιά Αθήνα λόγω των λιμναζόντων υδάτων του Κηφισού- αν και απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας είναι από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της επειδή είναι ξεχασμένη εδώ και χρόνια (πλην των εκλογικών περιόδων) από τοπικούς και κυβερνητικούς «άρχοντες». Είναι όμως μια γειτονιά που αγαπάμε και φροντίζουμε (οι κάτοικοί της και όχι μόνο…). Μια γειτονιά ζωντανή, με ανθρώπους του μεροκάματου και της αλληλεγγύης, που ξέρει να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Μια γειτονιά συνυφασμένη με την ιστορική διαδρομή της, που στην αρχαιότητα πήρε το όνομά της από τον τοπικό ήρωα Ακάδημο, ο οποίος θεωρούνταν ο πρώτος οικιστής της περιοχής.

Την περιοχή αυτή διάλεξε ο Πλάτωνας για να ιδρύσει φιλοσοφική σχολή τον 4ο αιώνα π.Χ. και αυτά τα ερείπια αναζήτησαν και οι πρώτοι ανασκαφείς. Το 1929 ο Aιγυπτιώτης αρχιτέκτονας Παναγιώτης Αριστόφρων διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην Ακαδημία Αθηνών για την απαλλοτρίωση οικοπέδων της περιοχής, ώστε να αρχίσουν ανασκαφές που διήρκεσαν έως το 1939, οπότε ανακαλύφθηκαν το Γυμνάσιο, τμήματα από το Ιππάρχειον Τείχος και αρκετοί τάφοι. Από το 1955 έως το 1963 ο αρχαιολόγος Φοίβος Σταυρόπουλος διεξήγαγε νέες ανασκαφές, στις οποίες βρέθηκαν η Οικία του Ακάδημου και τα θεμέλια οικίας της πρωτοελλαδικής περιόδου (2300-2200 π.Χ.), την οποία ονόμασε Ιερά Οικία.

Την περιοχή αυτή έβαλε στο μάτι και η Artume, παρακλάδι του αμερικανικού οίκου Black Rock για να χτίσει στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη ένα mall τεραστίων διαστάσεων, ονομάζοντάς το με θράσος Academy Gardens. Εδώ και μια δεκαετία -μαζί με κυβερνήσεις, τοπικούς άρχοντες και παρατρεχάμενα παπαγαλάκια- δρομολογεί μεθοδικά και ύπουλα ένα έγκλημα στη γειτονιά μας. Ένα έγκλημα σε βάρος της εικόνας και της καθημερινής ζωής της περιοχής, σε βάρος των κατοίκων της (και όχι μόνο), σε βάρος του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας. Το εν λόγω έγκλημα –στους κυβερνητικούς και άλλους κύκλους ονομάζεται επένδυση– πλασάρεται ως ένας «πολυχώρος διασκέδασης και πολιτισμού» που θα… «αναδείξει τις αρχαιότητες και θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή».

Γείτονα, συμπολίτη, φίλε και φίλη,

Αλήθεια, για να αναδειχθούν οι αρχαιότητες χρειάζονται 55.000m2 μπετό και 300 εκατομμύρια «επένδυση» που …η Artume ακόμη την ψάχνει; Προφανώς όχι. Θέλουν απλά να «χρυσώσουν το χάπι» για να το καταπιούμε και να σταματήσουμε να αντιδρούμε στα σχέδιά τους, ώστε να καπηλευτούν ανενόχλητοι το χώρο, την ιστορία και τον πολιτισμό του, χρησιμοποιώντας τα ως «αυλή» του Academy Gardens. Αδιαφορούν για τις τεράστιες, μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που θα επιφέρει το mall -τώρα και στο μέλλον- στην καθημερινή ζωή, το περιβάλλον, την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: σαρώνουν τα πάντα, εξαγοράζουν, καταστρέφουν, παραμυθιάζουν, με μοναδικό σκοπό το κέρδος τους.

Μεγάλη απάτη με τις συντάξεις και το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ



Καθαρή απάτη με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση βάφτισε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου περίπου 30.000 συντάξεις, προκειμένου η έκδοσή τους να χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη επιχορήγηση των δανειστών, και όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ. Ετσι, ένας μεγάλος αριθμός νέων συνταξιούχων «θυσιάστηκε» και δεν έλαβε τη σύνταξή του προκειμένου ο ΕΦΚΑ να παρουσιάσει πλεόνασμα το 2017, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και μαγείρεμα των στοιχείων στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η αποκάλυψη, με αναλυτικά στοιχεία, έγινε χθες κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η οποία επισημαίνει ότι «το περίφημο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ».
Ειδικότερα, σε λογιστικό τρικ αποδίδει η ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) το πλεόνασμα ύψους 1,52 δισ. που κατάφερε να πετύχει ο ΕΦΚΑ το 2017, μετατρέποντας το αρχικά προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 765 εκατ. σε «καθαρό» ταμειακό πλεόνασμα 754 εκατ. ευρώ.

Και... βαφτίσιαΟ πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρούκλης μιλώντας στο 33ο Συνέδριο της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ βάφτισε ληξιπρόθεσμες περίπου 30.000 συντάξεις προκειμένου η έκδοσή τους να χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη επιχορήγηση των δανειστών και όχι από τον προϋπολογισμό του φορέα, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί πλεόνασμα. «Κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς», εξήγησε ο Αντώνης Κουρούκλης, «το σύνολο των Ταμείων εξέδιδε 120.000 συντάξεις. Τον ίδιο αριθμό πάνω - κάτω εξέδωσε και το 2017. Αντί, δηλαδή, με την έκτακτη επιχορήγηση να καταβάλουν έναν μεγάλο αριθμό επιπλέον συντάξεων από το στοκ των καθυστερούμενων, κατέβαλαν μόνο αυτές που έτσι κι αλλιώς θα εκδίδονταν εντός του 2017 - βαφτίζοντας όμως τις 30.000 από τις 120.000 ληξιπρόθεσμες - και οι οποίες θα πληρώνονταν από τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό!».

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η Ηριάννα και ο Περικλής είναι εκεί που ανήκουν


Με τις κραυγές χαράς όσων βρέθηκαν δίπλα στην Ηριάννα και τον Περικλή γέμισε το κτήριο του Εφετείου, μετά το άκουσμα της ομόφωνης αθωωτικής απόφασης για τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες και γιά έναν χρόνο θύματα μιας από τις πιο καφκικές και παράλογες δίκες. «Η Ηριάννα είναι εκεί που δεν ανήκει» ανέφερε κατά την αγόρευση της η συνήγορος της νεαρής κοπέλας που βρέθηκε άδικα στη φυλακή για περίπου έναν χρόνο, μια κατάσταση που τελικά, ευτυχώς και επιτέλους, διορθώθηκε.


Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών. Ήδη από νωρίς είχε μαζευτεί αρκετός αλληλέγγυος κόσμος στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η εκδίκαση. Ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους μέσα στην αίθουσα, φίλοι και συγγενείς των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία το πώς θα εξελιχθεί η δίκη και ποια θα είναι η απόφαση.

Πρώτη τον λόγο πήρε η Εισαγγελέας του Εφετείου, η οποία πρότεινε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων. Η Εισαγγελέας ξεκίνησε με επίθεση κατά όσων καλύπτουν δημοσιογραφικά τη δίκη, κάνοντας λόγο για «παραποίηση» των λεγομένων της και «δολοφονία χαρακτήρα», ενώ τόνισε ότι θεωρεί αξιόπιστη την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, με το δείγμα DNA που οδήγησε στην σύλληψη και την πρωτόδικη καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή. Υπερασπίστηκε την βιολόγο της ΕΛ.ΑΣ, Μεθενίτη, με το επιχείρημα ότι «είναι αξιόπιστη αφού παραμένει στη θέση της», υποστήριξε ότι οι πραγματογνώμονες δεν ήταν πειστικοί, ενώ σχετικά με έγγραφο πρώην μέλους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ που έκανε σφοδρή κριτική στην έρευνα, η Εισαγγελέας υποστήριξε ότι διακατέχεται από «εμπάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή συμπαράστασης στην Ηριάννα, πάνω από 170 Βιολόγοι, Βιοεπιστήμονες και Ερευνητές τοποθετούνται επιστημονικά και αξιολογούν τα αποτελέσματα του πορίσματος για το DNA. Όπως αναφέρουν, διαπιστώνουν κάποια επιστημονικά σφάλματα στην ταυτοποίηση των δύο δειγμάτων (δείγμα από γεμιστήρα εκτός όπλου και δείγμα από την Ηριάννα) τα οποία παραθέτουν για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της ταυτοποίησης.
Η Εισαγγελέας συνέχισε λέγοντας ότι το DNA δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που συνδέει την Ηριάννα και τον Περικλή με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτίας, αναφερόμενη στις σχέσεις των κατηγορουμένων με μέλη της οργάνωσης.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο ότι ο Περικλής αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός. Κατά την άποψή της, υπάρχει θερμός εναγκαλισμός με τα μέλη της ΣΠΦ κι εντάσσονται στον αναρχικό χώρο, ακόμα κι αν το αρνούνται προς υπεράσπιση τους. Οι φίλοι των κατηγορουμένων, συνέχισε, όχι απλώς δεν είναι αναρχικοί αλλά και ηγετικά στελέχη της ΣΠΦ.

Στο τέλος της αγόρευσής της οι αλληλέγγυοι/ες χειροκρότησαν ειρωνικά την Εισαγγελέα. Αυτή απάντησε χαρακτηρίζοντάς τους «όχλο» και συγχαίροντάς τους για το «δημοκρατικό τους πνεύμα».

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 27-6-2018
Αρ. Πρωτ.: 7410
Προς: 1. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
κ. Χατζημάρκο Γεώργιο
2. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη Νικόλαο
Κοιν.: 1. Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Π.
2. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης
κα Γεροβασίλη Όλ.
3. ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου
4. Δ.Ε. ΤΕΕ Π.Τ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
5. Εκτελεστικό Γραμματέα Π. Ν. Αιγαίου
κ. Τσουβαλά Μιχαήλ
6. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής
Λειτουργίας Π. Ν. Αιγαίου
κα. Αριστείδου Ευμορφία

Θέμα : Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

κ. Περιφερειάρχη – κ. Συντονιστή
Σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας (υπ. αριθμ. 19/16.05.2018 έγγραφο) της Πρωτοβάθμιας Ένωσής μας, της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου, που αφορά στο θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εγκυκλίους τόσο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, όσο και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Ολ. Γεροβασίλη, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως διαπιστώσαμε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διατηρεί σε όλες τις θέσεις ευθύνης οργανικών μονάδων (Διευθύνσεις, Τμήματα) τη διαζευκτική επιλογή υπαλλήλων διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ ή ΤΕ).
Όπως θα γνωρίζετε, ήδη από τις 8/2/2018, καθαρογράφτηκαν και εκδόθηκαν στις 16/1/2018, έξι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θεσπιζόμενο από το άρθρο 97 του κώδικα κατάστασης δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπάλληλων ΝΠΔΔ, προβάδισμα των κατηγοριών στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίες ακυρώνουν ΠΔ Οργανισμών κατά το μέρος που στις διατάξεις του, που αφορούν στον ορισμό προϊσταμένων στις σχετικές οργανικές μονάδες, ορίζεται ότι επιλέγονται διαζευκτικά υπάλληλοι διαφορετικής κατηγορίες (ΠΕ ή ΤΕ), χωρίς να ορίζεται ότι η κατηγορία ΠΕ έχει προβάδισμα έναντι της κατηγορίας ΤΕ. Το σκεπτικό έχει ως εξής:
«………, ο προσβαλλόμενος οργανισμός παρανόμως προβλέπει την επιλογή διαζευκτικώς υπαλλήλων διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ ή ΤΕ) ως προϊσταμένων σε όλες τις αναφερθείσες οργανικές μονάδες (Διευθύνσεις ή Τμήματα), καταργώντας αδιακρίτως το θεσπιζόμενο προβάδισμα με το άρθρο 97 του κώδικα κατάστασης δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ν.π.δ.δ…….»
Πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την υπ' Αριθμ. Πρωτ. 26109/5-6—2018 σχετική Εγκύκλιο για την “Εφαρμογή του προβαδίσματος κατηγοριών κατά την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού “, όπου με σαφήνεια αναφέρεται:

Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανωτέρω αποφάσεων, κατά την έννοια των συνταγματικών αρχών της ισότητας, της αξιοκρατίας και της κατοχυρωμένης στο άρθρο 103 του Συντάγματος αρχής της ορθολογικής οργανώσεως της δημόσιας διοίκησης καθώς και των προαναφερθεισών Ελληνική διατάξεων και ιδίως του άρθρου 97 του Υπαλληλικού Κώδικα και της προαναφεθείσας νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως του ν. 3852/2010, το καθοριζόμενο προβάδισμα των κατηγοριών των υπαλλήλων παύει να ισχύει μόνον στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι οργανικές διατάξεις βάσει του αντικειμένου των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων και την ειδικότητα του κλάδου των υπαλλήλων προβλέπουν την τοποθέτηση ως προϊσταμένου οργανικής μονάδας υπαλλήλου που έπεται κατά το προβάδισμα και όχι αδιακρίτως για όλες τις σχετικές οργανικές μονάδες.

Παράταση για τα αναδρομικά, ενώ μόλις σήμερα αναρτήθηκαν τα τρέχοντα που λήγουν σήμερα

Όπως έχουμε συνηθίσει πια, τελευταία στιγμή μάλλον δίνεται η παράταση στα αναδρομικά του Α2013. Άγνωστο ακόμα τι γίνεται με τα τρέχοντα του Μάη 2018 που μόλις σήμερα αναρτήθηκαν και σήμερα λήγουν. (upd δόθηκε τελικά και γι αυτά παράταση μέχρι 30/7)


Προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2018

Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελευθέρων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 6.7.2018.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).


Αθήνα, 29 Ιουνίου 2018

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
1. ΤΩΝ ΕΩΣ 31-12-2016 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ π. ΟΓΑ
2. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 ΤΟΥ Ν. 3986/2011 
ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ π. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Ο Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει ότι η προθεσμία καταβολής

-των αναδρομικών οφειλών του Α΄ εξαμήνου 2013 του ν. 3986/2011 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, και

-των έως 31-12-2016 ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του π. ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών)

λήγει την 31-7-2018.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (π.χ. ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα, παροχές αγροτικής εστίας).

Οι ως άνω ασφαλισμένοι καλούνται να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.




29/06/2018

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ασφαλισμένους στον Τομέα Μηχανικών του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, την παράταση της προθεσμίας καταβολής των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών Ά εξαμήνου του 2013 μέχρι 31/7/2018. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου 2018.

Η απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ ελήφθη μόλις χθες και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της παράτασης.

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μαΐου 2018 μη μισθωτών

[29.06.2018]

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
Ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μαΐου 2018 Μη Μισθωτών 

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. 

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41213#

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός του Δημοσίου Τομέα

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 28/6/2018
Αρ. Πρωτ.: 7412
Προς : Πίνακας Αποδεκτών


Θέμα: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός του Δημοσίου Τομέα

κ. Υπουργέ, κ. Γενική Γραμματέα, κ. Γ. Διευθυντές, κ. Διευθυντές.
Σας ενημερώνουνε ότι, στον κατάλογο του ΕΙΣΕΠ-ΑΣΕΠ (δ΄ σχετικό), των υποψηφίων Προϊσταμένων για την Γενική Διεύθυνση Αναστηλώσεων, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, της με αρ. 7ΘΨΝ4653Π4-Χ6Γ προκήρυξης, η συνάδελφός μας κ. Μ. Σαβράμη, με αύξοντα αρ.6., έλαβε συνολικά 880 μόρια, στα οποία ΔΕΝ ελήφθησαν υπόψιν τα 175 μόρια που δικαιούται βάσει του ισχύοντος ΠΔ69/2016 ( στ΄σχετικό).
Η συνάδελφός μας είναι «εκλεγμένο» μέλος του Γ΄ υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπου συμπτωματικά, είναι «ορισμένο» από τον Υπουργό άλλο μέλος – συνυποψήφια στον ίδιο διαγωνισμό και πρώτη σε σειρά κατάταξης με 1425 μόρια (Α΄ φάση), ενώ η κ. Σαβράμη Μαρία έχει συγκεντρώσει χωρίς την δικαιούμενη μοριοδοτούμενη προϋπηρεσία βάσει του Π.Δ69/2016 και χωρίς μοριοδοτούμενη θέση ευθύνης «εξ’ ορισμού» τα 880 μόρια. Επίσης είναι εκτός των άλλων, εκλεγμένη στο Προεδρείο του Τμήματος ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΠΟΑ, αλλά υπήρξε και στο παρελθόν εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ της ΠΟ. ΕΜΔΥΔΑΣ.
Η ίδια, αρχικά είχε καταθέσει εγκαίρως αίτηση στο αρμόδιο Γ΄ υπηρεσιακό Συμβούλιο ΥΠΠΟΑ, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα εκ του ΠΔ69/2016, για τους μηχανικούς δικαιολογητικά (η΄ σχετικό) (ΤΕΕ+ΤΣΜΕΔΕ), τα οποία, ωστόσο ΔΕΝ αξιολογήθηκαν και πήρε την α΄ σχετική απορριπτική απάντηση. Τότε προχώρησε στην β΄ σχετική ένσταση από 13-11-2017 και στη συνέχεια έλαβε μέρος στην ζ΄ σχετική προκήρυξη, στην οποία έκανε ένσταση στο ΕΙΣΕΠ-ΑΣΕΠ, δικαίως, καθότι έχοντας κάνει από 13-11-2017, ένσταση στο Γ΄ υπηρεσιακό και γνωρίζοντας ότι στην γ΄ σχετική του σύγκλιση το Γ΄ υπηρεσιακό Συμβούλιο, την 13-6-2018, είχε ορίσει την επανεξέταση του θέματός της με αρ.21, άρα με μεγάλη πιθανότητα να μην προλάβουν καν να το εξετάσουν, όπερ και εγένετο. Μάλιστα τότε την 13-6-18, ανεβλήθη «επ’ αόριστον» η νέα σύγκλιση του Γ΄ υπηρεσιακού (που θα συνέχιζε την εξέταση από το θέμα με αρ.16-28)
Αμέσως μετά την κοινοποίηση της συναδέλφου, της ένστασής της στο ΕΙΣΕΠ-ΑΣΕΠ (με καταληκτική ημερομηνία 18-6-18), εκτός των άλλων και στο Γ΄ υπηρεσιακό του ΥΠΠΟΑ, συγκαλείται η η΄ σχετική συνεδρίασή του, με ημερομηνία 25-6-2018, όπου πλέον ο αύξων αρ. του θέματος της κ. Μαρία Σαβράμη «μετετράπη» σε αρ.1. στον πίνακα της ημερήσιας διάταξης θεμάτων. Ωστόσο και πάλι αυτή η ημερομηνία έπονταν της καταληκτικής 18-6-18 για την υποβολή ενστάσεων στον ΑΣΕΠ, για το θέμα της μοριοδότησης, που κατέθεσε η συνάδελφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις η κ. ΣΑΒΡΑΜΗ ,φρόντισε να μην είναι παρούσα στις συνεδριάσεις του Γ Υπηρεσιακού Συμβουλίου (για ευνόητους λόγους ηθικής τάξεως) και να αντικατασταθεί από την αναπληρωματική της κ. Αναστασία Μουτσίδου.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τσιμέντο να γίνει και το τελευταίο ποτάμι της Αθήνας




Τραγικοί και μοιραίοι στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής

Ο Δήμος Αθηναίων είπε σχεδόν ομόφωνα όχι.

Το 5ο διαμέρισμα της Αθήνας είπε ομόφωνα όχι.

Ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας είπε ομόφωνα όχι.

Οι κάτοικοι γύρω από το ποτάμι είπαν όχι.

Σύλλογοι και συλλογικότητες είπαν όχι.

Η Δ/νση Δασών είπε όχι.

Το ΕΛΚΕΘΕ είπε όχι.

Οι υπηρεσίες περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης και της Περιφέρειας είπαν όχι αλλά τι να κάνουμε.

Όλη η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου είπε όχι.

Αλλά ο Ποδονίφτης θα μετατραπεί σε τσιμεντένιο οχετό γιατί έτσι είπαν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Κυπριανίδου, Σαπουνά, Αναγνωστοπουλος και οι σύμβουλοι της δικής τους παράταξης, ψήφισαν αυτό που τους είπαν.

Δίνοντας ένα τρανταχτό παράδειγμα για το τι ακριβώς εννοούν με τον όρο «διαβούλευση».

Η συνεδρίαση ήταν για γέλια και για κλάματα. Ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος έδειξε ένα χάρτη με το πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο της Αθήνας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, κατήγγειλε τις πολιτικές όσων το εξαφάνισαν και μετά πρότεινε να εξαφανίσουμε και τον Ποδονίφτη. Ίσως για λόγους συμμετρίας, ίσως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης : Ή θα έχουμε όλοι ποτάμια ή κανένας. Υπεραμύνθηκε του έργου αναφέροντας ότι θα φυτέψουν υδρόβια φυτά στο πλάι. Τα οποία προφανώς θα ποτίζονται από τον Μόρνο γιατί ο Ποδονίφτης θα βρίσκεται εντός οχετού και το νερό όπως ξέρουμε δεν περνάει το τσιμέντο.

Η αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων κ.Α.Σαπουνά όταν είχε πάρει μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Φιλαδέλφειας είχε αρνηθεί να πάρει θέση για το έργο που πρότεινε, προκαλώντας την αντίδραση όλων των συμβούλων. Αυτή τη φορά είχε διαμορφώσει άποψη. Παρέθεσε τις εντυπώσεις της από μια –δυο επιτόπιες επισκέψεις. Στη μια είχε διαπιστώσει ότι το νερό έτρεχε ορμητικά κατά τη διάρκεια νεροποντής και στην άλλη διαπίστωσε ότι το πάρκο που είχε δημιουργηθεί πάνω από ένα τμήμα του Ποδονίφτη που καλύφθηκε προ ετών, έσφυζε από ζωή και παιδιά που έπαιζαν.

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 8:00 μμ, ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος όροφος

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στις 8:00 μ.μ., στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου.

Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη δράση μας για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας.

Θέματα:

1. Ενημέρωση από την πρόσφατη συνάντηση της ΑΣΜ, την Δευτέρα 18/6/2018, με τοv τέως Νομικό Σύμβουλο του Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ.

2. Αναδρομικές διαγραφές

3. Αναδρομικές εισφορές

4. Αποστολή στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΚΕΑΟ

5. Ρυθμίσεις και διακανονισμοί οφειλών

6. Το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας και η υπεξαίρεση του συγκεντρωμένου επί τούτου χρηματικού ποσού από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση εργοδοτών.

7. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.

8. Ένταξη σε γενικό διεκδικητικό πλαίσιο

Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση, ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Εκδικητική καθαίρεση συναδέλφου μας από θέση Τμηματάρχη

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 27-6-2018
Αρ. Πρωτ.: 7411
Προς: 1. Δήμαρχο Καλαμάτας
κ. Νίκα Παναγιώτη
2. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και
Ιονίων Νήσων.
κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαο
Κοιν.: 1. Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Π.
2. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης
κα Γεροβασίλη Όλ.
      1. ΕΜΔΥΔΑΣ Πελοποννήσου
      2. Πρόεδρο και Δ.Ε. ΤΕΕ
      3. ΑΔΕΔΥ
Θέμα : Εκδικητική καθαίρεση συναδέλφου μας από θέση Τμηματάρχη.

κ. Δήμαρχε – κ. Συντονιστή
Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη μας δυσαρέσκεια μας για την 174/15.6.2018 απόφασή του Δημάρχου Καλαμάτας όπου συνάδελφος καθαιρέθηκε από προϊστάμενος και για την 182/19.6.2018 απόφασή με την οποία τοποθετήθηκε ως απλός υπάλληλος.
Ο συνάδελφος μας Πατσαρίνος Νίκος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το 1981, προσελήφθη το 1983 στο Δήμο Καλαμάτας, όπου από το 1989 έως σήμερα προΐσταται διαφόρων τμημάτων του Δήμου (της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι μόνο, ενδεικτικά: Περιβάλλοντος, Μελετών, Απολογιστικών Έργων, Καθαριότητας, Σχεδίου Πόλης, Κυκλοφοριακού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και τελευταία στο ΚΕΠ και τη Δημοτική Αστυνομία.)
Έχει διατελέσει στέλεχος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της ΕΜΔΥΔΑΣ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Ήταν νομαρχιακός σύμβουλος από 18/10/2004 ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τώρα είναι περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» (αξιωματική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου), μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).
Δεν έχει ουδέποτε απασχολήσει ποτέ την Υπηρεσία του με αναρρωτικές άδειες ή κάθε είδους υπηρεσιακές ποινές και οι όποιες απουσίες από την Υπηρεσία οφείλονται σε απολύτως νόμιμες αυτοδιοικητικές άδειες που λαμβάνει σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» - Ν. 3852/2010 (άρθρα 182 και 183) αξιοποιώντας μάλιστα το 2017 μόνο το 59% των αντίστοιχων αδειών που δικαιούται.
Ενώ έχει επιλεγεί πολλές φορές ως προϊστάμενος με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και έχει τοποθετηθεί με ευθύνη του Δημάρχου ακόμα και σε τμήματα που δεν συνάδουν με την επιστημονική του ιδιότητα (όπως ΚΕΠ και Δημοτική Αστυνομία), με παράλληλα μάλιστα καθήκοντα για απεριόριστο χρόνο στην Τεχνική Υπηρεσία ή στην Υπηρεσία Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, πρόσφατα ο Δήμαρχος Καλαμάτας με τις παραπάνω αποφάσεις -και ενώ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο πριν από τη σύνταξη - τον καθαίρεσε από προϊστάμενο και τον τοποθετεί ως απλό υπάλληλο.

Επιμετρητές: Ιδιώτες μηχανικοί θα εμπλέκονται σε δημόσια έργα, τα οποία κατασκευάζουν ιδιώτες


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 27/6/2018
Αρ. Πρωτ.: 7408
Προς : Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
κ. Σπίρτζη Χρ.

Κοιν.: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ
2. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Επιμετρητές: Ιδιώτες μηχανικοί θα εμπλέκονται σε δημόσια έργα, τα οποία κατασκευάζουν ιδιώτες

Κύριε Υπουργέ,

Με την απόφαση σας υπ’ Αριθμ. ΔΝΣβ΄/οικ.40185/ΦΝ 466 (25/5/2018) «Απαραίτητα προσόντα, εμπειρία, κανόνες και αρχές που διέπουν το Σώμα Ειδικών Επιμετρητών, σύμφωνα με την παραγρ. 3 του άρθρου 218 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5)» καθορίζονται οι διαδικασίες σύστασης του Σώματος Ειδικών Επιμετρητών (ΣΕΕ) δημοσίων και ιδιωτικών έργων για την υποβοήθηση διενέργειας των απαραίτητων κατά τις κείμενες διατάξεις επιμετρήσεων και συναφών προς αυτές υπηρεσιών δημοσίων έργων και ιδίως κατά τα άρθρα 151, 152, 160, 170, 171 και 177 του Ν. 4412/2016.

Ειδικότερα: 

Δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός κατάλογος του Σ.Ε.Ε. από κοινού στο Τ.Ε.Ε. και στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε και ένα Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για το ΣΕΕ (για Δημόσια Έργα), στο οποίο ως χρήστες ορίζονται υποχρεωτικά όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι των Αναθετουσών Αρχών και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, εφόσον έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή και έχουν αποκτήσει τους αντίστοιχους κωδικούς.

«Ειδικά για συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όταν η αξία σύμβασης είναι ανώτερη του ποσού των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ, και αναθέτουσα αρχή ή αναθέτων φορέας είναι δήμος με πληθυσμό έως δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους ή νομικό πρόσωπο αυτού, με αρμοδιότητα υλοποίησης έργων των ανωτέρω κατηγοριών η επιλογή ειδικού επιμετρητή είναι υποχρεωτική. Η επιλογή ειδικού επιμετρητή είναι υποχρεωτική και για τα έργα του προηγούμενου εδαφίου που κατά την έναρξη λειτουργίας του Σώματος έχουν ανεκτέλεστο τμήμα σύμβασης ανώτερο των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ.» (παραγρ. 4 άρθρου 218 του ν. 4512/2018)

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής κλήρωσης είναι να έχει οριστεί διμελής ή τριμελής επιτροπή υπαλλήλων για τη διεξαγωγή κλήρωσης για τη συγκεκριμένη σύμβαση. Η Αναθέτουσα Αρχή δύναται κατά τη κρίση της να ορίσει μία Επιτροπή κατ’ έτος.

Μέσω του Κ.Η.Σ.Κ.Σ.Ε.Ε, γίνεται αυτόματα η κλήρωση και η επιλογή έως πέντε (5) Ειδικών Επιμετρητών κατά σειρά προτεραιότητας, από τον ηλεκτρονικό κατάλογο.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον πρώτο επιλεχθέντα Ειδικό Επιμετρητή που προκύπτει από την κλήρωση, η Αναθέτουσα Αρχή απευθύνεται στον πρώτο επιλαχόντα.

Η προς υπογραφή σύμβαση αποστέλλεται με ευθύνη της Αναθέτουσας Αρχής προς δημοσίευση στις ιστοσελίδες του Τ.Ε.Ε. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την υπογραφή της.

Ως ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκτιμούμε ότι η ανάθεση των επιμετρήσεων σε ιδιώτες επιμετρητές είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την εκχώρηση του Δημοσίου Ελέγχου στα Δημόσια Έργα σε ιδιώτες με τελικό στόχο την πλήρη εκχώρηση και των επιβλέψεων σε αυτούς.

O θεσμός αυτός είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση, θα καταστεί αναποτελεσματικός, οικονομικά μη βιώσιμος και γραφειοκρατικός.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από τη συνάντηση της ΑΣΜ με τον Νομικό Σύμβουλο του Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, τη Δευτέρα 18/6/2018

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

Στη συνάντηση της ΑΣΜ με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, Κο Παναγιώτη Καραμπούλια - Νομικό Σύμβουλο του Υποδιοικητή Κου Λ. Σέμπου - που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα που αφορούν άμεσα την πλειοψηφία των μηχανικών: 

Τέθηκε το θέμα των προϋποθέσεων ενεργοποίησης της Δ.Ε. Μηχανικών ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τον Κο Καραμπούλια, η απόδοση αρμοδιοτήτων στην εν λόγω επιτροπή καθυστερεί καθώς συνεχίζει να εκκρεμεί εκ μέρους του Προέδρου του ΔΣΑ Κου Βερβεσού η αποστολή εγγράφου προς τον ΕΦΚΑ (που θα προσδιορίζει τις κρινόμενες ως αναγκαίες, από πλευράς του ΔΣΑ, αρμοδιότητες της επιτροπής). Εφόσον το απαιτούμενο έγγραφο παραληφθεί από την διοίκηση του ΕΦΚΑ και αφού γίνει ο συντονισμός των εγγράφων των Κων Μακέδου και Βερβεσού (πρόεδρων της ΔΕ Μηχανικών και του ΔΣΑ, αντίστοιχα) θα καταστεί εφικτή η έκδοση Εγκυκλίου - ενιαίας για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ - από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Κο Σέμπο (χωρίς την απαίτηση ενεργειών εκ μέρους του υπουργείου). Η αναμενόμενη εγκύκλιος, συμπληρώνοντας το άρθρο 24 του Ν.2690/99, θα συγκεκριμενοποιήσει τα θέματα των αιτήσεων θεραπείας των ασφαλισμένων που θα εμπίπτουν προς εξέταση στην δικαιοδοσία της εν λόγω Διοικούσας Επιτροπής. 

Βάσει της εγκυκλίου - που απαιτείται μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 22026/Δ1/7666 υπουργικής Απόφασης στις 08-05-18, με την οποία ανανεώθηκε η θητεία της Δ.Ε. Μηχανικών και ορίστηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη της - θα επιλύονται πλέον πολλά από τα ασφαλιστικά ζητήματα που προς το παρόν εκκρεμούν παραμένοντας κατατεθειμένα, χωρίς ανταπόκριση εκ μέρους των αντίστοιχων Διευθύνσεων του ΕΦΚΑ.

Σημειωτέον ότι η λειτουργία του διοικητικού αυτού οργάνου θα είναι προσωρινή, έως ότου συγκροτηθεί το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, οπότε και θα οριστούν επίσημα οι Επιτροπές που προβλέπονται από τον Ν.4387/16.

Λανθασμένες εισφορές από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ υπέρ ΟΑΕΔ σε μισθωτούς μηχανικούς.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7406 
Αθήνα, 26/6/2018
Προς: 1. Αναπληρωτή Δ/κτη και ΔΣ ΕΦΚΑ
3. Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων ΕΦΚΑ
Κοιν.: 1. Γεν. Γραμ. Κοιν. Ασφαλ. κα Βρακά
2. Πρόεδρο και ΔΕ του ΤΕΕ.

Θέμα: Λανθασμένες εισφορές από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ υπέρ ΟΑΕΔ σε μισθωτούς μηχανικούς.


Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας του πρώην ΟΕΚ (νυν υπαλλήλους του ΟΑΕΔ) ότι ο ΕΦΚΑ στην ιστοσελίδα του εκδίδει ειδοποιητήρια αυτοαπασχολούμενου με χρέωση εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ (10 € το μήνα). Οι συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί είναι αποκλειστικά Μισθωτοί εδώ και χρόνια και δεν τηρούν βιβλία αυτοαπασχολουμένου, οπότε πολύ κακώς χρεώνονται με τις εισφορές αυτές.

Παρακαλούμε όπως αποκαταστήσετε τη δυσλειτουργία αυτή η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην ασφαλιστική ικανότητα των συναδέλφων μας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ξανά πλημμύρες στη Μάνδρα

Δείτε και παλιότερα σχετικά άρθρα μας:

Η καταστροφή είχε φωτογένεια αλλά ποιος θυμάται τη Μάνδρα 4 μήνες μετά;


Μνήμες από τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς ξύπνησαν σήμερα στην Μάνδρα Αττικής, μετά από τη σημερινή βροχόπτωση. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ από την συσσώρευση υδάτων κεντρικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη και έτσι υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού.

Η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες φαίνεται πως θα προκαλέσει καινούργια προβλήματα στην περιοχή. Η Πυροσβεστική, στις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής, έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Απόφαση EUROGROUP, 22/6: λιτότητα για 42 χρόνια ακόμη, μη βιώσιμο το χρέος!


Ισοδύναμοι μια μακροχρόνιας σκληρής λιτότητας, και πολύ κατώτεροι ακόμη και σε σχέση με όσα είχαν οι ίδιοι οι πιστωτές υποσχεθεί, είναι οι όροι που περιλαμβάνει η απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης της 22ας Ιουνίου (εδώ το πλήρες κείμενο), με την οποία λήγει τυπικά η μνημονιακή περίοδος.


Στην πραγματικότητα όμως η φτώχεια των Μνημονίων δεν τερματίζεται, ούτε καν χαλαρώνει. Θωρακίζεται, σκληραίνει και διαιωνίζεται, για τουλάχιστον 42 χρόνια ακόμη, όπως με ακρίβεια προβλέπει το κείμενο των συμπερασμάτων που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα συναινώντας στην περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Ας δούμε όμως όσα επακριβώς υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσα δηλαδή περιλαμβάνει η απόφαση του Eurogorup, που πράγματι είναι ιστορική όπως υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας επειδή αλυσοδένει τον ελληνικό λαό στα δεσμά ενός βάρβαρου νεοφιλελεύθερου προγράμματος. Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοσθεί προβλέπονται:

Πρώτο, δημοσιονομικά πλεονάσματα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% από το 2023 ως το 2060. Είναι μια απόφαση που ανατρέπει επί τα χείρω την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 (εδώ το πλήρες κείμενο) η οποία ανέφερε ότι για την περίοδο 2023-2060 το πλεόνασμα θα είναι «κοντά στο 2%» του ΑΕΠ». Προς διάψευση των θριαμβολογιών της κυβέρνησης, που αν κάτι ζητούσε ήταν να χρυσώσει το χάπι της υποταγής στους δανειστές, η απόφαση των δανειστών κάνει την πιο αντιλαϊκή και τιμωρητική ερμηνεία των όρων προηγούμενων αποφάσεων!

Δεύτερο, αθώωση των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που κατηγορούνται για διαφθορά και του πρώην προέδρου της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου, που ήδη έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη αλλεπάλληλες φορές και μόλις πρόσφατα καταδικάστηκε αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος. Η λυσσώδης επιμονή των πιστωτών να παρεμβαίνουν στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης αποτελεί την πιο αδιάψευστη απόδειξη ενοχής του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ που δε δίστασε, πέρα από την πλαστογράφηση των στατιστικών στοιχείων, ακόμη και να διατηρεί τη θέση του στο ΔΝΤ όσο ήταν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (εδώκι εδώ για τα «κατορθώματα» του Α. Γεωργίου).