Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Προσφυγή σε Αποκεντρωμένη Αττικής για ανάθεση λειτουργίας ΥΔΟΜ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Προσφυγή σε Αποκεντρωμένη Αττικής για ανάθεση λειτουργίας ΥΔΟΜ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό


Συνάδελφοι/σες

Ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την ΠΟΕ ΟΤΑ κατέθεσε Ειδική Διοικητική Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά του Δήμου Μαραθώνος περί ακύρωσης της υπ’ αρ. 60/2022 (ΑΔΑ:ΩΤΓΘΩΛΜ-Χ5Ε) απόφασης του Δημάρχου Μαραθώνος με θέμα: «Λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Δήμου Μαραθώνος».

Με την προσβαλλόμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. πρωτ. 24505/13-12-2021 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ» με αντικείμενο τη διοικητική υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνος για την άσκηση αρμοδιοτήτων υπηρεσίας δόμησης, αποφασίσθηκε η στελέχωση της υπηρεσίας δόμησης αποκλειστικά από ιδιώτες επαγγελματίες.

Σύμφωνα με την προσφυγή μας η ανωτέρω απόφαση, εκδόθηκε κατά παράβαση του άρ. 103 του Συντάγματος, καθώς και των προβλεπόμενων από το Ν.2190/1994 και τον Ν.4765/2021 για τις προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ καθώς με αυτή αποφασίσθηκε η στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μαραθώνος αποκλειστικά από ιδιώτες επαγγελματίες, παρόλο που ρητώς ορίζεται στην υπ’ αρ. πρωτ. 24505/13-12-2021 Προγραμματική Σύμβαση ότι αντικείμενο αυτής είναι η διοικητική υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης και όχι η πλήρης στελέχωση αυτής.

Εξάλλου, όπως κρίθηκε προσφάτως από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ’ αρ. 179/2022 απόφαση την οποία και προσκομίσαμε, η «υποστήριξη» διατηρεί τον επικουρικό της χαρακτήρα, αφορά κάλυψη αναγκών ποσοτικά και ποιοτικά περιορισμένων, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει ο Δήμος και δεν εξικνείται μέχρι του σημείου, από όπου θα ηγείροντο κατά τα ανωτέρω ζητήματα συνταγματικότητας, της καθολικής συνδρομής και της κατ’ ουσίαν υποκατάστασης τόσο του προσωπικού όσο και των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό που διατίθεται από τον αντισυμβαλλόμενο Αναπτυξιακό Οργανισμό. Σε αντίθετη περίπτωση ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που καλείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης να συνδράμει καθολικά μια υπηρεσία Δήμου με αδυναμία λειτουργίας δεν περιορίζεται σε υποστηρικτικό ρόλο, αλλά την υποκαθιστά (βλ. Ελ.Συν. Τμ. VI 894/2018).

Η προσφυγή μας είναι σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα (απεργία – αποχή από τις ΥΔΟΜ, Στάση Εργασίας, παρέμβαση στο ΤΕΕ κλ) και ένα ακόμη βήμα στον αγώνα μας ενάντια στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες σε βάρος του Περιβάλλοντος, του Δημοσίου Συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών. Θα ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της

Ηλεκτρονικές εκλογές στα σωματεία: Απειλείται με κατάρρευση το αφήγημα Χατζηδάκη

ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της, αφού με τον 4808/2021 του Κωστή Χατζηδάκη δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της (ηλεκτρονικής) ψήφου.

08 Απριλίου 2022 06:05

Οταν ψηφίστηκε ο Νόμος 4808 του 2021 με τον οποίο καθιερωνόταν η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικαλιστικά σωματεία, ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την προσφιλή του τακτική, πανηγύρισε. Παράλληλα, τόνισε ότι το νομοθέτημά του φέρνει την ηλεκτρονική δημοκρατία στο συνδικαλισμό και δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράζονται ελεύθερα δια της ηλεκτρονικής ψήφου.

Ομως, αυτό που δεν είπαν ποτέ τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (που έδωσε προς χρήση το σύστημα Ζεύς της ΕΔΥΤΕ για τις ηλεκτρονικές εκλογές) είναι ότι ο κανονισμός περί προσωπικών δεδομένων αγνοήθηκε παντελώς με συνέπεια να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια της διαδικασίας, η προστασία των δεδομένων των συμμετεχόντων, ακόμα και η ίδια η μυστικότητα της ψήφου.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) κατέθεσε αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αξιώνοντας την παρέμβασή της και συγκεκριμένα να:

Ψήφισμα της Α/ΤΕΕ για το Αρχαιολογικό Μουσείο



Psifisma Atee Ethniko Arxaiologiko Mouseio by DimitrisPeter on Scribd

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η γειτονιά των Εξαρχείων


Ακρυλικό σε χαρτί ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 07.04.2022, 18:01

Η γειτονιά των Εξαρχείων
Τάσης Παπαϊωάννου

«Οι μεγάλες ιδέες διατρέχουν την ιστορία των πόλεων και τη διαμορφώνουν»(1), υποστήριζε σωστά ο Aldo Rossi. Κάθε πόλη όπου Γης εκφράζει ακριβώς τη χωρική υπόσταση των ιδεών που τη συγκροτούν, την καθορίζουν, τη στοιχειώνουν. Πάνω στον αστικό ιστό κάθε γειτονιάς, κάθε απόμερης γωνιάς βρίσκονται αποτυπωμένες αμέτρητες ιστορίες ανθρώπινων βιωμάτων, ο καθημερινός επίμοχθος αγώνας επιβίωσης των κατοίκων της. Φέρνουν στο σώμα τους τα ανεξίτηλα σημάδια ταξικών αντιθέσεων, ιδεολογικών συγκρούσεων, κοινωνικο-πολιτικών διεκδικήσεων. Καμία περιοχή της πόλης δεν είναι ουδέτερη∙ όλες έχουν χρώμα και μάλιστα έντονο!

Και μοιάζουν ανιστόρητες και αστείες οι εξαγγελίες υπουργών της κυβέρνησης που βαυκαλίζονται ότι μπορούν τάχατες να αλλάξουν τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα μιας περιοχής, αγνοώντας τη διαχρονική αλήθεια: ότι δεν αλλάζουν έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, οι γειτονιές μιας πόλης. Απόψεις που θεωρούν την πόλη άχρωμη, άοσμη, ουδέτερη, απονεκρωμένη και όχι έναν πολύπλοκο και εξαιρετικά ζωντανό οργανισμό ο οποίος δεν εξαρτάται φυσικά από τις «εκ των άνω» αποφάσεις και εντολές της πολιτικής εξουσίας. Αντίθετα, είναι οι κοινωνικές ομάδες εκείνες που διαμορφώνουν το ιδεολογικό τους στίγμα, οι ενεργοί πολίτες που μάχονται για την ποιότητα της καθημερινής ζωής τους, που παλεύουν, αντιστέκονται και εν τέλει αποτρέπουν τους πονηρούς σχεδιασμούς και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

«Η ζωντανή σάρκα είναι θνητή, η ιδέα ποτέ»(2), λέει ο Νίκος-Γαβριήλ Πεντζίκης. Μπορείς να γκρεμίσεις, να ισοπεδώσεις το χτισμένο, αλλά δεν μπορείς ποτέ να ξεριζώσεις αυτό που υπάρχει από κάτω. Τις ιδέες εκείνες, δηλαδή, που το δημιούργησαν, οι οποίες δεν φυλακίζονται, δεν εξαφανίζονται, δεν γνωρίζουν σύνορα, αλλά πετάνε ελεύθερες μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Τον σπόρο που αργά ή γρήγορα θα βλαστήσει και θα αναπτυχθεί, δίνοντας ξανά μορφή και περιεχόμενο σ’ αυτό που πρόσκαιρα χάθηκε. Ποτέ μια πόλη δεν υποτάχθηκε στη βία και την κρατική καταστολή ή σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν έτσι να τη βάλουν στην προκρούστεια κλίνη της ομοιομορφίας μιας επικίνδυνης «κανονικότητας».

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Αυθαίρετα σε αιγιαλούς: «Φρένο» στις μπουλντόζες

Αυθαίρετα σε αιγιαλούς: «Φρένο» στις μπουλντόζες
Ακόμη μία εξάμηνη παράταση αναστολής κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς
Οι περιπτώσεις που δρομολογούνται προς κατεδάφιση έχουν ήδη τελεσιδικήσει δικαστικά. (INTIME NEWS)
05.04.2022 • 14:14

Ακόμη έξι μήνες παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η νέα παράταση επεκτείνει συνολικά τον χρόνο αναστολής κατεδαφίσεων στο ενάμισι έτος. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να εκπονηθεί ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για το παράκτιο μέτωπο της Αττικής, το οποίο «διαπερνά» 11 δήμους, από τον Πειραιά έως το Σούνιο, ενώ ανέθεσε την πρώτη φάση του παράκτιου ποδηλατοδρόμου στην Περιφέρεια Αττικής. Η παράταση για τις πολεοδομικές παρανομίες σε αιγιαλούς και παραλίες δόθηκε με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Οπως και η αρχική ρύθμιση, τον Μάρτιο του 2021, η δεύτερη παράταση αιτιολογείται στη βάση της οικονομικής ζημίας που θα υποστούν οι παρανομούντες: «Η κατεδάφιση και αποβολή θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα και μη αναστρέψιμα τετελεσμένα σε πολύ μεγάλο αριθμό φορέων και προσώπων (ιδίως τουριστικές επιχειρήσεις), οι οποίοι επικεντρώνουν τη δραστηριότητά τους σε έργα που έχουν κατασκευαστεί χωρίς να υφίσταται απόφαση περί παραχώρησης χρήσης», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη δεύτερη παράταση «δίνεται ο απαραίτητος χρόνος μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022 για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης», παρότι η νομιμοποίηση/τακτοποίηση σε αιγιαλούς και παραλίες απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία. Η αναστολή αφορά όλες τις κατεδαφίσεις ανεξαιρέτως των παράνομων κατασκευών, που είναι στην πλειονότητά τους παρανομίες ξενοδοχείων, ταβερνών και beach bar. Υπενθυμίζεται πως οι περιπτώσεις που δρομολογούνται προς κατεδάφιση έχουν ήδη τελεσιδικήσει δικαστικά.

Ο πιο βαρύς πέλεκυς στο Δημόσιο


Ο πιο βαρύς πέλεκυς στο Δημόσιο – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Τρίτη 5/4/2022

Ο πιο βαρύς πέλεκυς στο Δημόσιο


Στη χώρα μας ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά 25,6% την περίοδο 2008-2020 ● Πέρα από τις άμεσες μειώσεις (κατάργηση 13ου-14ου μισθού, σωρευτική περικοπή 20% διαφόρων επιδομάτων κ.ά.), βασικό εργαλείο για την περικοπή του μισθολογικού κόστους ήταν η θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου.

Πορεία… κατρακύλας και παγίωσης στο ναδίρ καταγράφουν οι μισθολογικές αποδοχές των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο. Μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ καταγράφει μείωση κατά 25,6% του μέσου μισθού των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ 2008 – 2020, επιβεβαιώνοντας αφενός το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί από την αρχή της οικονομικής κρίσης και αποκαλύπτοντας, αφετέρου άλλη μια αρνητική πανευρωπαϊκή «πρωτιά» για τη χώρα μας: ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα «ξεχωρίζει» για το ύψος της αρνητικής προσαρμογής του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της. Ακόμα και στην Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Κύπρο, όπου έχουν επιβληθεί μνημόνια, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίζουν αυξήσεις.

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα - μια παρουσίαση για το ελληνικό κοινό

 

Αυτό το βίντεο παρουσιάζει τον Federico García Lorca στο ελληνικό κοινό. Βασίζεται στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα) στις 24/11/2021 ως προϊόν συλλογικής εθελοντικής εργασίας.
Αν και το έργο του Lorca έχει αποδοθεί ευρύτατα στα ελληνικά από σπουδαίους ποιητές και μουσικούς, δεν μας είναι γνωστό στην αυθεντική του μορφή. Αυτό όχι μόνο γιατί είναι γραμμένο σε άλλη γλώσσα (και κάθε γλώσσα περιέχει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που μεταφράζονται), αλλά και γιατί το έργο είναι οργανικά δεμένο με την κοινωνία και την εποχή του, που απέχει πολύ από την δική μας.
Προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε ανατρέχοντας, με φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις, στην Ανδαλουσία των αρχών του 20ου αιώνα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την ζωή και το έργο του Lorca, και -κυρίως- παρουσιάζοντας επιλεγμένα έργα του όπως τα έγραψε, στα Ισπανικά, με κατά το δυνατό ακριβή μετάφραση στον ελληνικό υποτιτλισμό: έτσι, ακόμη και αν κανείς δεν γνωρίζει την γλώσσα, θα έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το άκουσμα, τις λέξεις και το μέτρο με το περιεχόμενο του έργου.
Επιλέξαμε επίσης αυθεντικές ερμηνείες, από συνεργάτιδες του Lorca, λαϊκούς τραγουδιστές, αλλά και ερμηνευτές του nueva cancion (ενός μουσικού ρεύματος με αναφορά στην λαϊκή παράδοση και τα κοινωνικά-πολιτικά θέματα).
Η εικονογράφηση που συνοδεύει τις ερμηνείες αυτές βασίζεται σε εικόνες και ζωγραφικά έργα που επιλέχθηκαν, προφανώς υποκειμενικά, με την πρόθεση να αποδίδουν το περιεχόμενο. Μεταξύ αυτών, ζωγραφικά έργα του ίδιου του Λόρκα, αλλά και σημαντικών Ισπανών ζωγράφων της γενιάς του (θα λέγαμε και της παρέας του) που μοιράστηκαν μαζί του ιδέες και μορφές έκφρασης.
Οι πηγές μας -πέρα από το γνωστό ψάξιμο στο internet- περιλαμβάνουν ελληνικές μεταφράσεις έργων του Λόρκα, παλιά ραδιοφωνικά αφιερώματα, κυρίως του 3ου προγράμματος, καθώς και βιβλιογραφικές αναφορές στην κοινωνική επανάσταση και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ισπανία.

Πρωτιές Ελλάδας στην ανεργία – «479 ευρώ μεικτά για πάνω από το 1/3 των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα»

Πρωτιές Ελλάδας στην ανεργία – «479 ευρώ μεικτά για πάνω από το 1/3 των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα»

Η ανεργία στην Ελλάδα δυστυχώς καλά κρατεί, κατατάσσοντας κάθε μήνα τη χώρα μας στην πρώτη ή δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ενώ ειδικά τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι αποκαρδιωτικά. Κι όλα αυτά όσο ο πρωθυπουργός μιλά για «καταπληκτική ποιότητα ζωής» κι ο υπουργός Ανάπτυξης για «μια καλή οικονομική χρονιά το 2022». «Το πρώτο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι στη χώρα μας όσο μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται η μερική απασχόληση. Μιλάμε για ελαστική, μερική, εποχιακή απασχόληση. Δε σημαίνει δηλαδή ότι αυξάνεται η ευημερία. Μιλάμε για θέσεις κακοπληρωμένες, χωρίς ασφάλιση πολλές φορές, με χρονικό ορίζοντα λήξης» εξηγεί στο ΤΡΡ ο οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Όσο για τους νέους, σχολιάζει: «Η φυγή προς το εξωτερικό θα αυξάνεται όσο δε δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας, όσο οι νέοι πληρώνονται με 600 ευρώ, χωρίς ασφάλιση». Στο ΤΡΡ μίλησε και ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. «Η χώρα παραμένει στον αστερισμό της μεγάλης ανεργίας. Μειώθηκε η στατιστική ανεργία αλλά η εγγεγραμμένη με τους μακροχρόνια ανέργους είναι μεγάλη, σταθερά πάνω από 1 εκατομμύριο. Η ΕΛΣΤΑΤ δε μετράει τους μακροχρόνιους και συρρικνώνει το ποσοστό της ανεργίας. Τα πραγματικά ποσοστά είναι θλιβερά».


Στην κορυφή και πάλι σκαρφάλωσε η ανεργία στη χώρα για τον μήνα Μάρτιο (Eurostat 13.3%, ΕΛΣΤΑΤ 16.3%), χαρίζοντάς μας ακόμα μια αρνητική πρωτιά. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επισκίασε πολλά θέματα στις δημοσιογραφικές ατζέντες. Και πολύ σωστά. Αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μεταξύ άλλων κι άλλα θέματα όπως την πανδημία, το προσφυγικό, την οικονομική κρίση που σκάει και πάλι στα κεφάλια μας με το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας, τα λουκέτα κι όσα ακολουθούν.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε brain drain τη στιγμή που η χώρα είναι γκρεμισμένη. Ο πρωθυπουργός, μιλάει για μια «καταπληκτική ποιότητα ζωής» στη χώρα που οι άνθρωποι δουλεύουν για την επιβίωσή τους κι οι νέοι ψάχνουν μέλλον. «Η ανεργία έπεσε στο 11,9% τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο!» ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. O υπουργός Εργασίας προχώρησε σε ακόμα μια ντροπιαστική δήλωση. Ο ίδιος, θέλοντας να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξαπέλυσε σφυροκόπημα στην κυβέρνηση της ΝΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ, είπε: «Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τιμωρούμε τάχα τους ανέργους, επειδή θεσπίζουμε εισοδηματικά κριτήρια για κάποια από τα ωφελήματα ΟΑΕΔ. Ποιους υποστηρίζει άραγε; Τους καταχραστές που δήλωναν εισόδημα 50.000-100.000 ευρώ ετησίως, αλλά ήθελαν να είναι στα μητρώα ΟΑΕΔ; Τους απατεώνες;».

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η αποστολή της Ουκρανίας επιτεύχθηκε: Το αμερικανικό φυσικό αέριο θα πλημμυρίσει την Ευρώπη




Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει αποφάσεις που θα αυξήσουν την τιμή του ρεύματος!

Σαμπάνιες θα ανοίγουν στα γραφεία των κεντρικών διοικήσεων των αμερικανικών εταιρειών εξόρυξης φυσικού αερίου, όπως η Cherniere!


Η συμφωνία που εξασφάλισε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους για την τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με υγροποιημένο αέριο ισοδυναμεί με μια πρώτη νίκη στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας! «Mission accomplished» θα αναφωνούν τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους οι αμερικάνοι μάνατζερ, που αμείβονται με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως την ίδια ώρα που εκατομμύρια πρόσφυγες εισρέουν από την Πολωνία μέχρι την Ευρώπη και οι νεκροί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αυξάνονται καθημερινά!

Η συμφωνία που υπέγραψε ο Μπάιντεν και ανακοίνωσε το πρωί της 25ης Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποδεικνύει περίτρανα για ποιο λόγο οι Αμερικάνοι εδώ και χρόνια έριχναν λάδι στη φωτιά των ουκρανο-ρωσικών συνόρων, χρηματοδοτώντας τους Ναζί και υποδαυλίζοντας την σύγκρουση. Ο στόχος τους άμεσα ήταν ένας: Να διώξουν τους Ρώσους από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και να την οικειοποιηθούν. Να σηκώσουν ένα νέο τείχος μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης που θα προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια νέων κερδών στις αμερικανικές πολυεθνικές. Σε αυτό το βωμό θυσιάστηκε η Ουκρανία.