Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Εκλογές ΣΤΕΒ - Στηρίζουμε Αριστερή Πρωτοβουλία

Στις εκλογές του ΣΤΕΒ που γίνονται αυτές τις ημέρες στηρίζουμε την Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Βιομηχανίας της οποίας και αναρτούμε την εκλογική διακήρυξη. Οι εκλογές γίνονται ως εξής :

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στην ΕΑΒ ΑΕ, Σχηματάρι, ώρες 11.00-13.30
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, ώρες 11:00 - 17:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) Γ’ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη, 10433 Αθήνα
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, ώρες 10:00 - 14.00,  στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) 1ος όροφος, Αριστοτέλους 32, 54631 Θεσσαλονίκη
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, ώρες 12:00 - 18:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) Γ’ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη, 10433 Αθήνα
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου ΔΣ, ΕΕ είναι η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας, ενώ για την εκλογή αντιπροσώπων στα β’θμια όργανα (ΕΚΑ) η προσκόμιση ατομικού βιβλιαρίου υγείας.
Εκλογική Διακήρυξη Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών Βιομηχανίας

Δεν Πωλείται - Εκδηλώσεις την Κυριακή 4/3 στο Ελληνικό


ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την συμπλήρωση ενός έτους από την δημιουργία της
σας προσκαλεί
την Κυριακή 4 Μαρτίου, 11 π.μ- 4 μ.μ
σε εκδήλωση –συνάντηση στον χώρο του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού
(είσοδος από την περιοχή Κ.Τ.Ε.Ο, πίσω από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ)

Στην εκδήλωση προγραμματίζεται:
*Περιήγηση γνωριμίας του χώρου του αεροδρομίου με ποδήλατα και λεωφορεία του Δήμου Αργυρούπολης –Ελληνικού.
*Δενδροφύτευση επιλεγμένης περιοχής.
*Πικ-Νικ και Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης.
* Ζωντανή Μουσική.
*Εκθέσεις υλικών από συλλογικότητες που στηρίζουν την εκδήλωση.

Την εκδήλωση στηρίζουν:
Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού».
Κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες

«ΦΥΤΕΨΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

Πρωτοβουλία για την ανεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Εκδήλωση-Συνέλευση για την ανεργία στις 03/03 ώρα 6:00μμ στο Πολυτεχνείο

Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας στις  15 Μαρτίου

O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να την νιώσουν ποτέ.
Εφιάλτης είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και η ανεργία είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής τους…
Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012, ποσοστό που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι
Να ποιοι θέλουν πραγματικά να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω…
Η ανεργία και η αθέατη όψη της (ελαστική εργασία, υποαπασχόληση) είναι αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων, της μη ανανέωσης συμβάσεων στο όνομα της κρίσης, των χιλιάδων λουκέτων. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου όπως εκφράστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την εργοδοσία που επεκτάθηκαν με τον παροξυσμό της κρίσης και των Μνημονίων. Είναι σαφές πως Συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφάλαιο επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών, αξιοποιώντας την στρατιά απελπισίας που αυτοί δημιούργησαν. Έτσι, λοιπόν, χρησιμοποιούν την ανεργία ως μοχλό πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων, ως μοχλό πίεσης για τον αφανισμό των συλλογικών μας δικαιωμάτων.
Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή, να σπάσουμε την απομόνωση, να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ζητήσουμε την αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τα κινήματα «δεν πληρώνω». Μα πάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, να βγάλουμε εμείς τους από πάνω, μια για πάντα στην ανεργία. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ:

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ....

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ., αναδημοσιεύουμε άνευ λοιπών σχολίων ηλεκτρονικό μύνημα που λάβαμε.

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:


Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα:

Σε αναβρασμό το δημόσιο - Ή θα βγούμε στο δρόμο ή θα μας πετάξουνε στο δρόμο

Αναρτούμε ενημερώσεις από συναδέλφους από διάφορους χώρους εργασίας του δημοσίου. Στόχος μας να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους αγώνες στα χέρια τους ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μόνο ως βαρίδια πλεόν λειτουργούν. Όπως δείχνει και η περίπτωση ΟΕΚ-ΟΕΕ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην κομματικών εγκάθετων - βλέπε επόμενη ανάρτηση) κινδυνεύουμε να βρεθούμε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με γαλλική αξιολόγηση ή και με τοπική. Ή θα βγούμε στο δρόμο ή θα μας πετάξουνε στο δρόμο.

ΥΓΕΙΑ
Την Τρίτη 28-2-2012 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του συντονισμού αγώνα υγειονομικών. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, αντιπρόσωποι από επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από: Άγιο Σάββα, Παίδων Πεντέλης ,Θριάσιο , Αττικό , Αγλαία Κυριακού , Ιπποκράτειο, Αγία Όλγα ,Γεννηματά , ΨΝΑ , Δρομοκαίτειο , ΕΚΑΒ , εκπρόσωποι από το συντονιστικό εργαζομένων ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Έγιναν τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για τη 48ωρη απεργία στις 23-24/2/12 , την πανυγειονομική διαδήλωση στις 24/2/12 και τις κατά τόπους δράσεις-συνελεύσεις την εβδομάδα που μεσολάβησε και τονίστηκε η ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Συμφωνήθηκε :
1)Η συμμετοχή στη 3ωρη πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ στις 29/2 με συγκέντρωση νοσοκομείων και διαδήλωση 12:30 στην πλατεία κλαυθμώνος.
2)Γύρος γενικών συνελεύσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
3)Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις για νέο πανυγειονομικό συντονισμό με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 8-3-2012 και ώρα 12:00.
4)Νέα σύσκεψη του συντονισμού Παρασκευή 9-3-2012 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.
5)Στήριξη των κινητοποιήσεων των δομών της ψυχικής υγείας στις 13-3-2012 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
ΥΠΠΟ

Οι επιπτώσεις του νέου μνημονίου στη δουλειά και τη ζωή μας


Αθήνα, 24.02.2012
Δελτίο Τύπου

Η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό στο Δημόσιο, που πρόσφατα δημιουργήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την αδίστακτη, άδικη και ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, βιομήχανοι & μεγαλο-επιχειρηματίες, στο σύνολο των εργαζομένων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι επιπτώσεις του νέου μνημονίου στη δουλειά και τη ζωή μας. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά. Συντονίζουμε τους αγώνες μας», την Παρασκευή 2 Μάρτη, 4μμ, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια – στάση μετρό: Πανεπιστήμιο). Ομιλητές: Απ. Καψάλης (ερευνητής στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και εκπρόσωποι σωματείων ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ.
Από τις πρώτες μέρες του μνημονίου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεχτήκαμε άγριες περικοπές στους μισθούς μας, απολύσεις σε συμβασιούχους και stage (που θεωρούμε ισότιμους συναδέλφους), εφεδρείες, επίθεση σε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα (που χαρακτηρίζονται προνόμια) και κατάφωρη συκοφάντηση, συνοδευόμενη από ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό μας και τους μισθούς μας.
Ο στόχος τους, διττός: αφενός, εξάλειψη οποιουδήποτε δικαιώματος εργαζομένων και παντελής υποταγή στις «αγορές» και αφετέρου, παραχώρηση όλων των απαραίτητων, για αξιοπρεπή ζωή, κοινωνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες, ώστε να θησαυρίζουν από κάθε ανάγκη, κάθε ανθρώπου.
Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια κυβέρνησης-τρόικας-τραπεζιτών-βιομηχάνων-μεγαλοεργολάβων να διαλύσουν το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε.
Οι απολύσεις και η εξαθλίωση δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει για τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, όχι σχολεία, όχι νοσοκομεία, όχι φάρμακα, όχι βιβλία, όχι πανεπιστήμια, όχι ΚΕΠ, όχι συγκοινωνίες, όχι ρεύμα, όχι νερό, όχι ασφαλή τρόφιμα…
Γι αυτό επιχειρούν να μας βάλουν να τσακωθούμε μεταξύ μας, για να μην τσακωθούμε με τους τραπεζίτες.
Η απάντησή μας δεν γίνεται να είναι άλλη από τους καλά οργανωμένους, αποφασιστικούς και συντονισμένους αγώνες μας. Μέχρι στιγμής, παρά τις κάτω των περιστάσεων αντιδράσεις των ηγεσιών των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, έχουμε μπλοκάρει την πλήρη εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και κρατάμε ακόμα, τις δομές που χρειαζόμαστε.
Ολόκληρο των Οκτώβρη του 2011, με τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων, τις μεγαλειώδεις απεργίες και πορείες μας, δώσαμε μια μάχη που τρόμαξε την πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση και παραιτήθηκε.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε!
Οργανώνουμε λοιπόν τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς και συνδεόμαστε μεταξύ μας για να αντιστεκόμαστε συντονισμένα.
Επειδή πιστεύουμε ότι «όλοι μαζί μπορούμε ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ», καλούμε κάθε συνάδελφο από το «στενό» και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να έρθει να συναντηθούμε.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Λευτεριά στον Παναγιώτη Κ και τους συλληφθέντες της 12/2

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, την αναίτια προσαγωγή και σύλληψη του φοιτητή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π Παναγιώτη Κ., το «φόρτωμά» με βαριές, χαλκευμένες και ανυπόστατες κατηγορίες καθώς και τις άλλες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις.
Ο φοιτητής συνελήφθη την ώρα που συμμετείχε στη διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων, κατά την προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να διαλύσουν την μεγαλειώδη διαδήλωση και να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος. Είναι προφανές ότι οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες είναι αβάσιμες και αστείες, και πως η βία και η καταστολή αποτελούν το τελευταίο χαρτί ενός συστήματος που καταρρέει από την λαϊκή οργή.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στην 48ωρη απεργία στις 10 & 11 Φλεβάρη κορυφώθηκε στην μεγαλειώδη διαδήλωση της Κυριακής 12 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας και τις υπόλοιπες πόλεις και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε κάθε εργατική κινητοποίηση. Ένα συντονισμένο σχέδιο βίας και χημικού πολέμου που σκοπό έχει να καθυποτάξει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να διαλύσει την μεγαλειώδη διαδήλωση και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος ώστε να ψηφιστούν ανενόχλητα από το μαύρο μέτωπο των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ τα καταστροφικά μέτρα που συνοδεύουν την νέα δανεική σύμβαση – λαιμητόμο των εργατικών δικαιωμάτων.
Το μήνυμα όμως δόθηκε: οι ηρωικοί και αλύγιστοι διαδηλωτές στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, η αντοχή και η επιμονή του αγωνιζόμενου λαού να παραμείνει στους δρόμους παρά τους τόνους χημικών και το όργιο καταστολής φανερώνουν πως το εργατικό κίνημα μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλει την ανατροπή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, των νέων μέτρων και της Δανειακής Σύμβασης αλλά και να «ξηλώσει» οριστικά το κοινωνικό σφαγείο που έχει στηθεί.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών του Παναγιώτη Κ.
  • Απελευθέρωση των αναίτια συλληφθέντων αγωνιστών.
  • Όχι στην κρατική τρομοκρατία και τoν κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. 
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκεύης 

Για τη Θεανώ Γιαλύρη


Η αγαπημένη μας Θεανώ Γιαλύρη πέθανε χθες απροσδόκητα στο νοσοκομείο Σωτηρία από μια σοβαρή λοίμωξη, στη διάρκεια της μετεγχειρητικής θεραπείας της για τον καρκίνο του πνεύμονος που αντιμετώπισε έγκαιρα και θετικά.

Η αμετάκλητη απώλειά της είναι συνθλιπτική για την οικογένειά της, τους φίλους και τους συντρόφους που τη γνώρισαν και την αγάπησαν από την εποχή του αντιδικτατορικού αγώνα μέχρι σήμερα.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 2/3 στις 3.30 στο Νεκροταφείο Παπάγου.

Persona non grata ο κος Παπακωνσταντίνου στην Κτηματολόγιο ΑΕ

Αναρτούμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ

Persona non grata ο κος Παπακωνσταντίνου στην Κτηματολόγιο ΑΕ
Οι προαναγγελθείσες δηλώσεις του κυρίου Παπακωνσταντίνου για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ είναι casus belli για εμάς και την κοινωνία, η οποία θα κληθεί να πληρώσει την αύξηση του κόστους του έργου προκειμένου να προκύψει το κέρδος του ιδιώτη «επενδυτή».
Είναι γνωστό ότι είναι τεράστια η αξία των πληροφοριών που διαχειρίζεται η εταιρεία, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στην ακίνητη περιουσία όλων των πολιτών και του δημοσίου, αλλά και στην κατάσταση που αυτή βρίσκεται, αν είναι υποθηκευμένη ή όχι, αν μπορεί να ‘’αξιοποιηθεί’’ και πώς κ.λ.π.
Εκτός από το γεμάτο ταμείο της εταιρείας, είναι εξασφαλισμένα τεράστια έσοδα και από τη λειτουργία της, ενώ η ολοκλήρωση του έργου της κτηματογράφησης, η ποιότητα και η ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθεί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης.
Η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση του έργου με ποιοτικό τρόπο και χαμηλό κόστος, αρκεί αυτό να ‘’επιτραπεί’’ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση.
Είναι, κατά συνέπεια, κατανοητή η επιθυμία οποιουδήποτε ιδιώτη να συμμετάσχει μετοχικά στην εταιρεία, εφόσον έτσι εξασφαλίζει πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορούν να αποφέρουν τεράστια κέρδη και παράλληλα εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα χωρίς μάλιστα να αναλαμβάνει κανένα απολύτως ‘’επιχειρηματικό ρίσκο’’.
Ακατανόητη είναι η επιμονή και η κυνικότητα του κου Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου που θα αυξήσει το κόστος του έργου (εφόσον σε αυτό θα προστεθεί το κέρδος του ιδιώτη «επενδυτή’’), όπως και η ‘’βιασύνη’’ του να υλοποιηθεί η πρότασή του χωρίς να υπάρχουν συγκριτικές μελέτες για όλες τις δυνητικές εναλλακτικές.
Η επιλογή του, που αποτυπώνεται στο τελευταίο Μνημόνιο, για προκήρυξη όλων των μελετών κτηματογράφησης εντός του 2012 είναι η μόνη πρόταση που δεν έχει πρόβλεψη χρηματοδότησης, ώστε ως «Rούρειος ίππος» να εισάγει τον ιδιώτη «επενδυτή».
Στις συνθήκες κρίσης και ύφεσης που δημιουργήθηκαν στη χώρα, στην οποία η ατομική ιδιοκτησία πλήττεται βάναυσα με χαράτσια και οι επισφάλειες των δανείων έχουν χτυπήσει «κόκκινο», είναι τουλάχιστον ‘’ύποπτη’’ η εμμονή του να παραδώσει σε ιδιώτη τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της περιουσίας των πολιτών.
ΟΧΙ στο χάρισμα δημοσίων εσόδων
ΝΑΙ στη διασφάλιση της ιδιωτικής περιουσίας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εσωτερική Υποτίμηση

Αναρτούμε πολύ ενδιαφέρουσα μπροσούρα του Ηλία Ιωακείμογλου σχετικά με την εσωτερική υποτίμηση ως κυριάρχη στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου στην κρίση.
Internal Devaluation Brochure

Κατάληψη του ΔΣΑ από δικηγόρους

Αναρτούμε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων η οποία πραγματοποιεί κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ αρνούμενη το πραξικόπημα της διοίκησης του (κάτι μας θυμίζει και εμάς σχετικά με το ΤΕΕ). Πάρα πολλοί δικηγόροι που συμμετείχαν στη Συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου τους, λόγω της παραβίασης της απόφασης Γ.Σ. από τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ.  κατέλαβαν τα γραφεία του Συλλόγου προκειμένου να διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση και να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σήμερα 28/2 ήταν η μέρα που κατά την απόφαση της Γ.Σ. των δικηγόρων (14.2.2012) έπρεπε να πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γ.Σ.
Εκατοντάδες δικηγόροι που παρακολούθησαν το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. ήρθαν αντιμέτωποι για 3η φορά με την παράνομη και αυταρχική άρνηση της διοίκησης του Δ.Σ.Α. να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γ.Σ.
Ολοι εμείς που παρευρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο Σύλλογο αρνούμαστε και αντιστεκόμαστε στο πραξικόπημα.
Γι’αυτό αποφασίσαμε συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά να καταλάβουμε το κτίριο του Δ.Σ.Α. Η κατάληψη θα λειτουργήσει ως Κέντρο Ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και Προώθησης των αποφάσεων της Γ.Σ. Απευθυνόμενοι στη κοινωνία δηλώνουμε:
α) Την στιγμή που οι πολίτες περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη δικαστικής προστασίας, η κυβέρνηση ανεβάζει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη, αποκλείει τους εργαζόμενους από τη δικαστική προστασία και καταδικάζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών δικηγόρων στην εξαθλίωση και την ανεργία.
β) Αυτή η διοίκηση του Δ.Σ.Α. δεν εκφράζει τους χιλιάδες πληττόμενους δικηγόρους, αλλά τη κυβέρνηση και τα συμφέροντα κάθε λογής δικηγορικών και μη εμπορικών εταιρειών, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών.
γ) Οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει και στη Γενική τους Συνέλευση ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των μαζικών κινητοποιήσεων μαζί με το σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων.
δ) Αγωνιζόμαστε για:
1ον) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η δικαστική προστασία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο δικηγόρος δεν είναι έμπορος ούτε φοροεισπράκτορας, αλλά υπερασπιστής δικαιωμάτων και ελευθεριών.
2ον) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ (Φ.Π.Α. τέλος επιτηδεύματος, χαράτσια ΔΕΗ κλπ.).
3ον) Διαγραφή των χρεών όλων των νοικοκυριών προς τις Τράπεζες, οι οποίες από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι ύψους 200 δισ. ευρώ.
4ον) Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ελεύθερη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
5ον) Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
6ον) Να πέσει αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής ανάλογης πολιτικής.
Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι συμπορεύονται με τον υπόλοιπο λαό.
Η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων Αθήνας ΚΑΛΕΙ τα μέλη του Δ.Σ. να προσέλθουν στο κτίριο του Δ.Σ.Α. και να συνεδριάσουν προκειμένου να συγκαλέσουν άμεσα τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 3.00 μ.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣΑ

Τετάρτη 29 Φλεβάρη, όλοι στο Σύνταγμα

Τετάρτη 29 Φλεβάρη Πανευρωπαϊκή Ημέρα  Εργατικής κινητοποίησης
ΑΘΗΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ - 18:00



ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.

Η ληστεία της τρόικας συνεχίζεται με τη δανειακή σύμβαση και η δοτή συγκυβέρνηση των δανειστών να τρέχει με απίστευτες ταχύτητες να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου, της νέας ληστρικής επιδρομής σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση της οικονομίας, της κοινωνίας, της μισθωτής εργασίας, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων, του δημόσιου πλούτου στον απόλυτο έλεγχο του κεφαλαίου.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την «συμφωνία» που παραδίδει την οικονομική-κοινωνική-πολιτική ζωή της χώρας στην ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την μετατρέπει σε ευρωαποικία με είλωτες τους εργαζόμενους και το λαό.

Κάθε ώρα παραμονής τους στη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, ως ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σπέρνουν φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».

Συνεχίζουμε με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς, διαδηλώσεις, απεργίες και αγώνες διάρκειας. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται και συντονίζουμε τους αγώνες μας.

Την Τετάρτη 29/02 στα πλαίσια της τρίωρης πανελλαδικής πανεργατικής στάσης εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας 2) στις 1:30 μμ, στις 6μμ καλούμε σε συγκέντρωση την στο Σύνταγμα (Όθωνος & Αμαλίας)

Ή εμείς ή αυτοί!
ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πώς θα μειωθούν οι μισθοί σε 4.000.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Αναδημοσίευση από Το Βήμα
Άμεσα η εφαρμογή με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και με αναδρομική ισχύ από 14/2 οι ρυθμίσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
Σε γενική μείωση οδηγούνται οι μισθοί τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων, υπό το βάρος των ανατροπών που επέρχονται στις συλλογικές συμβάσεις. Η μείωση των κατώτατων αμοιβών κατά 22%, πέραν των άλλων, συμπαρασύρει - προς τα κάτω - μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών, όπως το επίδομα ανεργίας, ενώ η ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων και η μετενέργεια επιφέρουν μειώσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 40%. Η «σανίδα σωτηρίας» που προσφέρει η κυβέρνηση για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων τους επόμενους τρεις μήνες προσκρούει στις αρνητικές διαθέσεις των εργοδοτών.

«Ντόμινο» ευρύτερων μειώσεων μισθών και κοινωνικών παροχών, που ενδέχεται να εξελιχθεί σε γενική κατάρρευση (collapse) των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα και του υφισταμένου δικτύου κοινωνικής προστασίας, προκαλεί το νέο μνημόνιο.

Οι επιπτώσεις των μέτρων που περιλαμβάνονται στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου σταθμίζονται από εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς, ενώ το υπουργείο Εργασίας συντάσσει τις απαραίτητες διευκρινιστικές εγκυκλίους, με τις οποίες επιχειρεί να αμβλύνει τις συνέπειες των μέτρων.

Οι άμεσα ορατές ανατροπές στον εργασιακό τομέα που συνδέονται με τη μείωση των αμοιβών και την αλλαγή στις κλαδικές συμβάσεις αφορούν τα εξής:

Πρώτον, από 1ης Μαρτίου μειώνονται κατά 22% οι κατώτατοι μισθοί και τα ημερομίσθια, δημιουργώντας τεράστιο βιοποριστικό ζήτημα σε 360.000 εργαζομένους της χώρας που αμείβονται στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η μείωση για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι υψηλότερη και φθάνει το 32% του υφιστάμενου κατώτατου μισθού.

Δεύτερον, οι μειώσεις αυτές συμπαρασύρουν - προς τα κάτω - μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών που συνδέονται άμεσα με το ύψος του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το επίδομα ανεργίας, για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στη μείωση του κατώτατου μισθού.

Τρίτον, οι ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και η «μερική - σε χρόνο αλλά και σε περιεχόμενο - διατήρηση» της μετενέργειας επιφέρουν μειώσεις μισθών που ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 40%.

Ενδεικτική των σαρωτικών επιπτώσεων που σημαίνουν οι αλλαγές είναι αναφορά της ΓΣΕΕ σε ενημερωτική εγκύκλιό της προς τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, στην οποία σημειώνει ότι «η κρατική παρέμβαση στην εθνική σύμβαση διαλύει τα γενικά κατώτατα όρια προστασίας συμπαρασύροντας καθοδικά μια σειρά παροχών συνδεδεμένων με αυτά». Εκτιμά ακόμη ότι «η δραματική μείωση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει τις κλαδικές και τις υπόλοιπες συμβάσεις και θα αναιρέσει τη βιοποριστική λειτουργία του μισθού».

Κινητικότητα εν όψει της ισχύος των νέων μειωμένων αμοιβών επικρατεί και στον χώρο των εργοδοτών, οι οποίοι «φυλλομετρούν» τα νέα μέτρα αναζητώντας τρόπους να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών.

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση

Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».
Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.
Εν ολίγοις τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έμελε να ζήσει στον παροξυσμό των πράσινων επενδύσεων. Τι συμβαίνει; Μέσα σε αυτό το νέο πολιτικό κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την «πετυχημένη» του πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» από το υπουργείο του.
Το πρόγραμμα «Ήλιος» έχει παρουσιαστεί ως ένα πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, την οποία θα αγοράζει η Γερμανία και τα έσοδα, γύρω στα 25 δις, θα ξεχρεώνουν τμήμα του χρέους. Μια έκταση όσο η Χίος, θα στρωθεί με κάτοπτρα για να παραχθεί ενέργεια που θα μας σώσει. Πράσινη ανάπτυξη; Όχι, ένα αναπτυξιακό τρυκ που χρεώνει την Ελλάδα με ένα ακόμη δάνειο.

Εξετάσεις για τους ελεγκτές δόμησης

Ήταν να μην ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποιήσεων - εξετάσεων κλπ. Μετά τον ΚΕΝΑΚ που ήδη έχουμε αναδείξει σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις, έρχονται και εξετάσεις για τους ελεγκτές δόμησης.
ΦΕΚ Β 252 13.12.2012 Καθορισμός κατηγοριών ελεγκτών δόμησης

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 28/2 στις 10:00 συγκέντρωση στον ΟΕΚ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266
ΤΡΙΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/2 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η ληστεία της κυβέρνησης, της τρόικας και του τραπεζιτών συνεχίζεται με απίστευτες ταχύτητες μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση των πάντων στον απόλυτο έλεγχο του κεφαλαίου. Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την «συμφωνία» που παραδίδει την οικονομική-κοινωνική-πολιτική ζωή της χώρας  στην ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την μετατρέπει σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής  εκμετάλλευσης.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Την Τρίτη 28/2, καλούμε σε συγκέντρωση μαζί  με την ΕΜΔΥΔΑΣ στον ΟΕΚ (Πατησίων & Σολωμού), στις 10:00. Το κλείσιμο Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας  στοχεύει στην απαλλαγή των εργοδοτών από την εργοδοτική εισφορά, ενώ πετάει στο δρόμο τους 1.400 εργαζόμενους και 2.000 παιδιά εργατικών οικογενειών με την κατάργηση 25 βρεφονηπιακών σταθμών. Εγκληματούν σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων και ολοκληρώνουν την εξαθλίωση τους, αφού καταργούν και εξαφανίζουν τις όποιες παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.
Στις 28/02 μετά τη συγκέντρωση στον ΟΕΚ θα πραγματοποιήσουμε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στα χαράτσια των νέων εισφορών στο ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ και την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/02 καλούμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6μμ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Για μια εναλλακτική, κοινωνική διαχείριση των απορριμάτων

Η "Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων" δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, αναλυτικά και ολοκληρωμένα, την πρόταση της αποκεντρωμένης ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στη γενική της μορφή, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί πανελλαδικά και να ενθαρρύνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Με τη διατύπωση της πρότασης, στη σημερινή της μορφή, η "Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων" κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της λειτουργίας της, έχοντας καταφέρει να παράξει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες και τις συλλογικότητες, που αγωνίζονται για έναν άλλο τρόπο εναλλακτικής, κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
2012_02_19_πρόταση αποκεντρωμένης διαχείρισης

Η ανακοίνωση της θύρας 4 για την ψήφιση του μνημονίου 2

Αναρτούμε την ανακοίνωση της θύρας 4 του παοκ για την ψήφιση του μνημονίου 2. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως ένας σύνδεσμος οπαδών (με τους οπαδούς γενικά δεν έχουμε καθόλου καλή σχέση) μιλάει καθαρά, λαϊκά, πολιτικά (όχι φυσικά politically correct).
Η ψήφιση του μνημονίου από την προδοτική βουλή των πεταμένων είναι γεγονός. Τα πολιτικά σκουλήκια του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον των προδοτών του έθνους και η τοποθέτηση τους δίπλα στον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση τους αξίζει.

Αποδείχτηκε ότι ο Γιωργάκης δεν έχει ούτε το ένα δέκατο από τα κάκαλα του πατέρα του, ενώ ο κατάπτυστος Βενιζέλος θυμίζει στρατηγό της επταετίας. Για τον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης κύριο Σαμαρά η προδοσία δεν είναι κάτι καινούριο, οι δηλώσεις του όμως για τους εξεγερμένους "Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω" προκαλούν οργή και του απαντάμε ότι εμείς θα του βγάλουμε τη κουκούλα του προδότη για να του φορέσουμε την κουκούλα της κρεμάλας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα για τα 199 γουρούνια ή το αρχικάθαρμα τον μασόνο Λουκά Παπαδήμο, όμως δεν θα αφήσουμε την οργή μας να εκτονωθεί στο πληκτρολόγιο αλλά στους δρόμους. Όσον αφορά τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, έχουν παίξει ύποπτο ρόλο αφού ενώ γνώριζαν για το μνημόνιο εδώ και καιρό δεν κάλεσαν έγκαιρα τον κόσμο να προβεί σε μαζικές και δυναμικές ενέργειες που θα παραλύσουν την χώρα για να πιεστούν τα ανθρωπάκια της βουλής. Απλά περιμέναν την τελευταία εβδομάδα για λεονταρισμούς. Να δούμε τι πορεία θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.

Αναφερόμενοι στα προχτεσινά γεγονότα της Αθήνας, τα κοράκια των ΜΜΕ αντί να σταθούν στη καθολική αντίθεση του λαού στο νέο μνημόνιο, ασχολήθηκαν από τη μια με τα τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης και από την άλλη με τις καταστροφές  τραπεζών, πολυεθνικών και κρατικών κτιρίων. Δεν μας λένε ότι όλα τα παραπάνω προκλήθηκαν από αυτούς που κατάστρεψαν την Ελλάδα, οι οποίοι ενώ ζουν σε βλες, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και έχουν φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδας, καταδικάζουν όλους τους υπόλοιπους να πεθάνουν με μισθό 400 εύρω, χωρίς θέρμανση και γάλα για τα παιδιά τους.

Όσοι ήταν παρόντες στην προχτεσινή επαναστατική νύχτα είδαν ανθρώπους όλων των ηλικιών να μάχονται απέναντι στα μιάσματα της ανθρωπότητας, τους γερμανοτσολιάδες μπάτσους, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ενώ όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν με βία στις επιθέσεις της αστυνομίας επέστρεφαν ξανά στις θέσεις τους μόλις καταλάγιαζαν τα δακρυγόνα. Οι όποιες φθορές συνέβησαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ, έγιναν σίγουρα είτε από ασφαλίτες είτε από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τους εξεγερμένους.

Οι "Κουκουλοφόροι" που συγκρούστηκαν με τα σκυλιά των κατακτητών δεν είναι εξωγήινοι ούτε Τούρκοι προβοκάτορες, είναι τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι απελπισμένοι γονείς μας, οι εξαθλιωμένοι φίλοι μας, άνθρωποι που δεν έχουν ή σύντομα δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν και δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να ακουστεί ή φωνή τους σε αυτήν την απάνθρωπη κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει επιβληθεί.

Η κοινοβουλευτική Αριστερά ας σταματήσει να καταδικάζει τη βία και ας μας πει τι εννοεί όταν χρησιμοποιεί ορολογία όπως αντίσταση, επανάσταση, προδοσία, αγώνας μέχρις εσχάτων κλπ , αφού δεν γνωρίζουμε μέρος στον πλανήτη που τα αριστερά κινήματα δεν χρησιμοποίησαν και βία. Όπως δεν γνωρίζουμε και αντιστάσεις ή επαναστάσεις που να προβλέπονται από την νομοθεσία αυτών που εναντίον τους εξεγείρεσαι.

Ως οπαδοί της πιο λαικης και πολυπληθούς ομάδας της Βορείου Ελλάδας, αλλά πολύ περισσότερο ως Έλληνες πολίτες που ανησυχούμε για το μέλλον το δικό μας αλλά και του τόπου μας, καλούμε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συμμετέχουν δυναμικά και με όποιο τρόπο επιβάλλουν οι περιστάσεις, σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα συμβούν από εδώ και πέρα, αφού το φιτίλι της κοινωνικής έκρηξης κάηκε.

ΥΓ. Τελικά το κείμενο που αναρτήθηκε σε προηγούμενο τεύχος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας και μπορείτε να δείτε στο youtube, είναι επίκαιρο όσο ποτέ!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πλήρης ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Θωμά Μπιζά* από το ΑΣΚ ΟΤΑ

Πλήρης ιδιωτικοποίηση της  διαχείρισης των απορριμμάτων 
Στην εισήγηση του προς το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ  που δεν έγινε τελικά στις 13-2-2012,  ο πρόεδρος κ. Γ. Σγουρός  πρότεινε  την  υλοποίηση του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ)  της τάξης του 1.355.000 τόνων ετησίως) για χρονικό διάστημα 20 – 25 ετών στην Αττική με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) , κατά τις διατάξεις  του Ν. 3389/2005.
Την γνωστή δηλαδή πρόταση σε εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Οι 1.355.000 τόνοι που είναι το ΣΥΝΟΛΟ των απορριμμάτων της Αττικής και το 40% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων όλης της Ελλάδας θα επεξεργάζονται πλέον σε αυτές τις 4 ΜΕΑ.
Πέρα από τις πολύ σοβαρές ενστάσεις για την απαράδεκτη περιβαλλοντολογικά και οικονομικά πρόταση για ΜΕΑ τεραστίων διαστάσεων που θα υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης και που θα εκτινάξουν το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη,  υπάρχει και το ζήτημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω των ΣΔΙΤ. 
Οι ΣΔΙΤ παρά  τα λεκτικά τεχνάσματα των παραγόντων που τις προωθούν με σκοπό να θολώσουν τα νερά , πέρα από κάθε αμφιβολία σημαίνουν πλήρη και  ολοκάθαρη  ιδιωτικοποίηση.
Για να μην πει κανείς ότι παρερμηνεύουμε τον κ Σγουρό  σε ότι αφορά τις προθέσεις του παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα από την εισήγησή του στο Δ.Σ,  όπου περιγράφει ο ίδιος το τι θα αναλάβει από την σύμπραξη ο κάθε συμβαλλόμενος δηλαδή ο ΕΔΣΝΑ και ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ).
Λέει ο κ. Σγουρός:

Το "Αυθαίρετο των νέων κοινωνικών αξιών"

Περιβάλλον : Άκουσες έγινε ανασχηματισμός  και ο Σηφουνάκης έμεινε στην θέση του, η Μπιρμπίλη ανασχηματίστηκε και νέος Υπουργός ανέλαβε ο Παπακωνσταντίνου.
Αρχιτέκτονας: Τι να σου πω. Κοίταξε ο Σηφουνάκης έδωσε εξετάσεις και πέρασε.
 Περιβάλλον : Τι εξετάσεις;
Αρχιτέκτονας: Άκου να καταλάβεις. Μετά το 1985 όποιος γινόταν Υπουργός Περιβάλλοντος έπρεπε να απαντήσει σε τρείς ερωτήσεις  σε αυτούς που τον διορίζανε: Αν ο οικιστικός Νόμος του Τρίτση αντιμετώπισε το θέμα των αυθαιρέτων, τι σκέφτεται για τις Πολεοδομίες της Χώρας, τι θα κάνει με τα αυθαίρετα. Και η απάντηση που έδωσε ο Σηφουνάκης  ικανοποίησε με το παραπάνω γι αυτό και έμεινε.
 Περιβάλλον : Ποιόν ικανοποίησε τον λαό;
Αρχιτέκτονας: Τι σχέση έχει ο λαός τώρα. Άκου να μαθαίνεις. Στο Υπουργείο μετά το 85 έγινε ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει σε έναν τοίχο μια φωτογραφία του Τρίτση, εκεί πάνε οι μέλλοντες  Υπουργοί πριν απαντήσουν στις ερωτήσεις ρίχνουν βελάκια στην φωτογραφία και εκτονώνονται φωνάζοντας «ακόμα εσύ και οι Νόμοι σου, φτάνει πια, πόσο θα μας βασανίζεις, λένε, λένε….). Και η φωτογραφία δεν απαντά, αλλά το βλέμμα  του Τρίτση στην φωτογραφία τους κοιτά ειρωνικά, θυμώνουν, βγαίνουν έξω και λένε αυτά που λένε.
Περιβάλλον :  Μα αυτά που είπε…
Αρχιτέκτονας: Αυτά είπε , τι  να πει, την αλήθεια  στο λαό;
Περιβάλλον : Γιατί ο λαός τι είναι;
Αρχιτέκτονας: Ο λαός μια χαρά είναι. Το θέμα είναι αυτοί πως θέλουν τον λαό. Τον θέλουν  «παραπλανημένο». Και τους αρκεί να είναι «παραπλανημένος» για μια μέρα «την ημέρα της ψήφου» τις υπόλοιπες δεν τους νοιάζει. Ας φωνάζει και ας διαμαρτύρεται. Έχουν τα ΜΑΤ για αυτή την δουλειά. Είδες εξοπλισμό που αποκτήσανε , μέχρι και ειδικό κάγκελο από την Γαλλία αγοράσανε. Γι αυτό λέει ο Σηφουνάκης αυτά που λέει, είναι μέσα  στο πρόγραμμα «παραπλάνησης του λαού» της Κυβέρνησης. Τα ίδια λέει και ο Λομβέρδος , η Διαμαντοπούλου και οι άλλοι.
 Περιβάλλον : Τι πάει να πει «πρόγραμμα παραπλάνησης του λαού» της Κυβέρνησης. Είναι δυνατόν μία Κυβέρνηση να έχει τέτοιο πρόγραμμα;   
Αρχιτέκτονας: Οι Κυβερνήσεις της χώρας μας τα τελευταία  χρόνια μόνο τέτοιο πρόγραμμα έχουνε. Είναι το μόνο που επεξεργάζονται πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια. Έχει «ιδεολογική (επικοινωνιακή λέγεται τώρα) και επιχειρησιακή» επεξεργασία,  χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και προβλεπόμενο ποσοστό επιτυχίας.
Περιβάλλον : Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι τα αυθαίρετα είναι  μέσα στο πρόγραμμα «παραπλάνησης του λαού» ;
Αρχιτέκτονας: Το αυθαίρετο πάντα ήταν-είναι και θα  είναι στη χώρα μας στο πρόγραμμα αυτό, είναι η «σημαία». Πες μου έναν προεκλογικό αγώνα χωρίς «θέμα αυθαιρέτων». Το αυθαίρετο  έχει πολύ μεγάλη «γκάμα επιρροής».  Γι αυτό το φροντίζουν όλες οι Κυβερνήσεις. Στον τελευταίο προεκλογικό αγώνα  δεν υπήρχε ομιλία χωρίς να αναφερθεί η «τακτοποίηση των ημιυπαίθριων». Το ΠΑΣΟΚ δε έκανε και την υπέρβαση, τους βάφτισε και «πράσινους». Λες και το μοναδικό πρόβλημα που είχαμε ήταν αυτό. Και αυτό το κάνανε γιατί από κάτω περιμένανε την «προσφορά». Όποιος δώσει την καλύτερη παίρνει και την «ψήφο». Και  το ΠΑΣΟΚ  έδωσε την «καλύτερη προσφορά»  και κέρδισε τις εκλογές.

Πίστη στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα

Αναδημοσίευση άρθρου του Γιάννη Χριστόπουλου από την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» 28/1/2012.
Όλα θα κριθούν στους αγώνες και στο δρόμο



Ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία από την μεταπολιτευτική τουλάχιστον περίοδο μέχρι σήμερα, το μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε., δεν βρέθηκε τόσο απονομιμοποιημένο, αλλά και ταυτόχρονα τόσο συνασπισμένο, απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ποτέ άλλοτε η λαϊκή αγανάκτηση δεν είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα απέναντι στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη για εδώ και τώρα μέτωπο ανατροπής, μέτωπο ικανό να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική και επίθεση, προβάλλει επιτακτικά. Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Αριστεράς, για τη συγκρότηση ενός τέτοιου ανατρεπτικού μετώπου, δεν μπορεί να μην καταγραφεί ως ένα θετικό στοιχείο. Η γενική διαπίστωση, όμως, είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν καταγράφουν τα θετικά βήματα στη συγκρότηση του ανατρεπτικού μετώπου, ούτε μετράνε με τον πήχη της υπομονής τους το μέγεθος της συμβολής του καθενός μας στην ανάγκη των καιρών. Καταγράφουν και χρεώνουν συνολικά στην Αριστερά αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, με κίνδυνο να καταγραφούν στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού και αυτές σαν συστημικές δυνάμεις.
Στο κεντρικό ζήτημα που προβάλλει σήμερα, της ανάγκης για εδώ και τώρα μέτωπο ανατροπής, αρκετές από τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τηρούν είτε στάση αναμονής είτε απαξιώνουν τούτη την ανάγκη, προβάλλοντας επιχειρήματα και απόψεις, ως προαπαιτούμενα, που κάνουν αδύνατη τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες συγκρότησήςτου. Έτσι, τα προαπαιτούμενα και οι διαφωνίες στη σύγκληση προγραμμάτων γίνονται άλλοθι αδράνειας και συμβιβασμού, βολέματος του καθενός στο ρόλο του, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που έχει κατοχυρώσει ή και του έχουν αποδώσει, στην κοινωνία. Οι απόψεις που εκφράζονται, αλλά και συνολικά η στενότητα της θέσης τους για τα μέτωπα, αγνοεί τη δυναμική του λαϊκού παράγοντα, απαξιώνει την τακτική ως απαραίτητο στοιχείο στην πάλη για τη επίτευξη του στρατηγικού στόχου. Αρνείται, δηλαδή, τις διεργασίες και την ωρίμανση του επαναστατικού υποκείμενου μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης. Τούτο, πέρα από την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δυναμική της εργατικής τάξης και του λαϊκού παράγοντα, ότι μπορούν να παρέμβουν και να καθορίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων με ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, είναι και έλλειψη εμπιστοσύνης στο στρατηγικό στόχο, στην ορθότητα της σοσιαλιστικής αλλαγής και της εργατικής δημοκρατίας.