ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ

Εδώ και 5 μήνες εργαζόμενοι στο ΤΕΕ που απασχολούνται με συμβάσεις έργου (στην πραγματικότητα με εξαρτημένη σχέση εργασίας) και εργάζονται στην Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ παραμένουν απλήρωτοι.
Οι συνάδελφοι εργάζονται χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα που αναγνωρίζει το εργατικό δίκαιο για εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Με πρόσχημα ψευδεπίγραφες «συμβάσεις έργου», στερούνται όσα δικαιούται κάθε εργαζόμενος σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. Ακόμη και η προστασία της μητρότητας είναι κενό γράμμα για το ΤΕΕ.  Χαρακτηριστικά εργαζόμενη στο ΤΕΕ με αυτές τις συμβάσεις, η οποία έλειψε για δύο μήνες επειδή γέννησε, υποχρεώνεται να καλύψει το δίμηνο παρατείνοντας (αμισθί) τη σύμβασή της γιατί δεν της αναγνωρίζεται ούτε μια μέρα άδεια λοχείας!
Το κερασάκι στην τούρτα των ανύπαρκτων εργασιακών σχέσεων είναι η απλήρωτη εργασία. Μετά από πέντε μήνες όμως το ΤΕΕ συνεχίζει παραβαίνει την υποχρέωσή του να πληρώσει τους εργαζόμενους. Οι υποχρεώσεις των εργαζόμενων όμως, πολλές φορές με άνεργα μέλη της οικογένειας και με την ανασφάλεια που δημιουργεί η κρίση και η ανεργία, δεν μπορούν να περιμένουν. Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι αδυνατούν εξαιτίας αυτής της μη καταβολής των δεδουλευμένων να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΠΑ και έτσι μένουν χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους! Η ανοχή στις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε όποια κατηγορία εργαζομένων και να συμβαίνει ανοίγει το δρόμο στην πλήρη κατάργηση των ελάχιστων δικαιωμάτων που απέμειναν για όλους μας. Η πείρα, ειδικά των τελευταίων ετών, έχει δείξει πως όταν τα εργατικά δικαιώματα καταργούνται για μια κατηγορία εργαζόμενων ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή τους συνολικά για όλους τους εργαζόμενους.
Καλούμε τη διοίκηση του  ΤΕΕ να σεβαστεί το εργατικό δίκαιο και απαιτούμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου στο ΤΕΕ. Απαιτούμε να τους δοθούν οι άδειες, επιδόματα, άδειες λοχείας κλπ που δικαιούνται, να καταβληθούν άμεσα  τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών