Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

Στη σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ όπως ήταν αναμενόμενο κυρίως συζητήθηκε το θέμα του Σχεδίου Νόμου περί "κλειστών" επαγγελμάτων. Παρουσιάστηκε από πολλούς αντιπροσώπους το κείμενο των υπογραφών μας, συγκεντρώθηκαν και επί τόπου κάποιες υπογραφές αντιπροσώπων από διάφορους χώρους (έχουν ήδη φτάσει τις 440). Η χτεσινή αλλαγή στάσης του Προέδρου του ΤΕΕ κατάφερε να επανασυσπειρώσει το φιλοκυβερνητικό μπλοκ δυνάμεων (ΠΑΣΚ-ΕΛΕΜ-ΔΚΜ-ΔΑΠ), το οποίο εμφανίστηκε ενιαία στη συνεδρίαση με γραμμή: απόσυρση μόνο του άρθρου 7 του νομοσχεδίου, διαβούλευση με την κυβέρνηση, καμία κινητοποίηση (πρόταση Προέδρου και ΔΚΜ). Η πρόταση αυτή πλειοψήφησε με 76 ψήφους, έναντι 18 της δικής μας πρότασης, 12 της Συμπαράταξης (πρότεινε ένα πλαίσιο κινητοποίησεων με το οποίο συμφωνήσαμε και εμείς) και 11 της Πανεπιστημονικής (η οποία σε κάθε ευκαιρία επανεπιβεβαιώνει τη μοναχική της πορεία) και πολλών λευκών ψηφοδελτίων. Το πλαίσιο κινητοποιήσεων που προτάθηκε και μειοψήφησε περιλάμβανε βδομάδα παντεχνικής κινητοποίησης από 14/2 με κλεισίματα πολεοδομιών, μπλοκαρίσματα δημοπρασιών, αποχή από επιτροπές και Παντεχνική συγκέντρωση στο ΥΠΟΜΕΔΙ την Πέμπτη 17/2. Περιλάμβανε επίσης τη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους γιατρούς και την παρουσία μας ως αντιπροσωπεία αύριο στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.

υγ. δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τρία ψηφίσματα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας για "απελευθέρωση" επαγγέλματος, για 300 απεργούς μετανάστε και για απόλυση συναδέλφισσας :

Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίρριο

Αναδημοσίευση από :
 
Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών
Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων.
Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.
Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου να πηγαίνουν για ψώνια στην Πάτρα και κάνει πραγματικότητα το όραμα της ζεύξης του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Κώστα Λαλιώτη. Κατά βάθος όμως αποτελεί υπόδειγμα του νέου τύπου δημοσίων έργων, που εγκαινίασε με πχιότητα η κυβέρνηση Σημίτη και προωθεί με σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί με μερικούς νταβατζήδες.
Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.
Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.
Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:
· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και
· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.
Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.
Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της. Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.
Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό). Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. ¨Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Με νέο Δελτίο Τύπου το ΤΕΕ ζητά την απόσυρση του άρθρου 7

Αναδημοσιεύουμε σημερινό Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ με το οποίο τροποποιεί τη στάση του απέναντι στο Σχέδιο Νόμου, το οποίο προχτές εισήχθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής. Διαβάστε αναλυτικό δημοσίευμα της χτεσινής Καθημερινής. Σύμφωνα με αυτό αλλά και το Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ ο Σπίρτζης ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 7 που αφορά στους μηχανικούς και στον κώδικα αμοιβών (και όχι του συνόλου του σχεδίου νόμου) "συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι είναι έτοιμοι να τις μειώσουν στα χαμηλότερα επίπεδα". Επανέφερε τα περί πιστοποίησης ενώ δεν παρέλειψε να βγάλει στη σέντρα υπαλλήλους πολεοδομιών, χωρίς να πει κουβέντα για τα χάλια στα οποία αυτές βρίσκονται λόγω Καλλικράτη. Αν η μεταβολή της στάσης αυτής (σε σχέση με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου) έχει να κάνει με την αποδοχή που έχει η πρωτοβουλία μας και η κατακραυγή που συνάντησε η πρότερη στάση του  Προεδρείου ή με κάποιο πιθανό άδειασμα από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση μαζί της μένει να αποδειχτεί. Όπως κανείς μπορεί να διαπιστώσει συγκρίνοντας το προσχέδιο με το σχέδιο που τελικά κατατέθηκε στη βουλή, έχει τροποποιηθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 7 που ορίζει τη διαδικασία με την οποία ελέγχονται οι "ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές", σε βάρος του ΤΕΕ. Εμείς σε κάθε περίπτωση, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή σύσκεψη, θα παραστούμε στην αυριανή αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ζητώντας να τοποθετηθεί επί του κειμένου των υπογραφών.
4 Φεβρουαρίου 2011

Την απόσυρση του άρθρου 7 για την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών ζήτησε το ΤΕΕ

Την απόσυρση του άρθρου 7, του σχεδίου νόμου «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας – Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου, στην οποία κλήθηκαν εκπρόσωποι των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις στρεβλώσεις οι οποίες θα προκύψουν από την κατάργηση του κώδικα αμοιβών, με άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια του πολίτη, στο δημόσιο συμφέρον, στα έσοδα του κράτους, και στο εισόδημα των Μηχανικών. Ζήτησε την διατήρηση του συστήματος και τον εξορθολογισμό του, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα σημαδοτοτηθεί η απορύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού και η αντιμετώπιση, στο εξής, του επιστημονικού έργου ως εμπορεύματος, δυο δεδομένα που δεν τιμούν, αλλά προπαντός δεν συμφέρουν τη χώρα.

Το σχέδιο νόμου, όπως τόνισε, αντί, ως όφειλε, να αντιμετωπίσει τις κλειστές αγορές και τα ολιγοπώλια τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας, στρέφεται κατά των μηχανικών και γενικότερα των επιστημόνων, οι οποίοι εκ του ρόλου τους επιδιώκουν την ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το Σχέδιο Νόμου αντιμετωπίζει τα κλειστά επαγγέλματα, όχι τις κλειστές αγορές και τα καρτέλ», μιλώντας, ενδεικτικά, για όσα συμβαίνουν με τις τράπεζες, τις βιομηχανίες δομικών υλικών και τα supermarkets, διατυπώνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα:

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη ανοίγουμε παντού τα διόδια

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 3ης Φλεβάρη 2011
Η 6η Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή!
Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων, Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!
Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος.
Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με  την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.
Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις. Την Κυριακή 6/2 ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα.
Τα ραντεβού μας για την κινητοποίηση της Κυριακής 6/2/11 είναι :
Στις Εθνικές Οδούς:
Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, ώρα 3μμ, τηλ. 6974479243 (ραντεβού για λεωφορείο από Θεσσαλονίκη 2:15μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου)
Πολύμυλος (Εγνατία Οδός), ώρα 4μμ, τηλ. 6945842572, 6977727541
Λεπτοκαρυά Πιερίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973380700
Μακρυχώρι Λάρισας, ώρα 3μμ, τηλ. 6976864058
Μοσχοχώρι Μαγνησίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973477772
Πελασγία Φθιώτιδας, ώρα 3μμ, τηλ. 6979115156
Θήβα, ώρα 3μμ
Αφίδνες, ώρα 3μμ, τηλ. 6944298970
Ζευγολατιό Κορινθίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6977137090
Σπαθοβούνι, ώρα 3μμ, τηλ. 6936730668
Νεστάνη, ώρα 3μμ, τηλ. 6937052880
Ασέα, ώρα 3μμ, τηλ. 6974073849
Γέφυρα Ρίου, ώρα 12:00, τηλ. 6973426334

Στην Αττική Οδό:
Ελευσίνα, ώρα 3μμ, τηλ. 6981878718 (ραντεβού για λεωφορείο από πλ. Κουμπάκη – πρώην Σπάθα – Νίκαια, στις 2μμ)
Μεταμόρφωση, ώρα 3μμ, τηλ. 6973828286 (ραντεβού για λεωφορείο 2:15μμ από πλ. Καραϊσκάκη, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)
Φυλής, ώρα 3μμ, τηλ. 6974801859
Δημοκρατίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6972738059
Κηφισίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6939007615
Κατεχάκη , ώρα 3μμ, τηλ. 6948524173
Κύμης, ώρα 3μμ, τηλ. 6977226683
Μαρκόπουλο, ώρα 3μμ

Διαβάστε επίσης το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής ενάντια στα διόδια που συγκροτήθηκε στη Θεσαλλονίκη με τη συμμετοχή και της τοπικής ΕΜΔΥΔΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ σε πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες είναι απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της, ύστερα από πρόταση της συσπείρωσης για αλληλοϋποστήριξη του σωματείου με τα κινήματα πολιτών :


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μια "ανοιχτή" συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ....


Αναρτούμε video από την παρέμβαση δεκάδων συναδέλφων στη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ την Τρίτη 1 Φλεβάρη. Οι συνάδελφοι ζήτησαν από τη ΔΕ να τοποθετηθεί επί του κειμένου υπογραφών που κατατέθηκε στη ΔΕ και μοιράστηκε στα μέλη της. Με τις τοποθετήσεις τους και εκπροσωπώντας φορείς όπως το ΣΜΤ και η αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, διεκδίκησαν την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, την απόσυρση του ΤΕΕ από τον προσχηματικό "διάλογο", τη στήριξη των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουν οι σύλλογοι και τα σωματεία μηχανικών, την καταδίκη του Δελτίου Τύπου που κυκλοφόρησε από το ΤΕΕ. Η στάση του Προέδρου να διακόψει τη συνεδρίαση δείχνει την απέχθεια τους τόσο προς τις δημόσιες και ανοικτές διαδικασίες όσο κυρίως προς κάθε μορφή αντίστασης στα σχεδιαζόμενα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ήταν μια πρώτη παρέμβαση. Θα έχουμε συνέχεια.

Να σποσυρθεί το Νομοσχέδιο που στέλνει το μελετητικό έργο στα σουπερμάρκετ



Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα των ΑΜΑΚ :
  • Είμαστε Μηχανικοί και εκπονούμε Μελέτες, δε «βγάζουμε» οικοδομικές άδειες!
  • Κάτω από τις ελάχιστες αμοιβές υπάρχει μόνο αθέμιτος ανταγωνισμός!
  • Η «αγορά» δεν μπορεί να γίνει αξιολογητής του έργου μας και της ποιότητάς του!

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη 3/2 στις 7 μμ στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ θα γίνει συνάντηση των συναδέλφων που υπογράφουν το κείμενο (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) για το συντονισμό των επόμενων δράσεων μας.
Το κείμενο μπρείτε να το υπογράψετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση (έχουν ήδη συγκεντρωθεί 230 υπογραφές) :
https://sites.google.com/site/mihanikoimeaxioprepeia/home

Σε επόμενη ανάρτηση θα ενημερώσουμε για την παρέμβασή μας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ , για μια πρώτη συνάντηση συντονισμού συλλόγων και σωματείων που κάλεσε ο ΠΣΔΑΤΜ καθώς και για το φιάσκο της χτεσινής "κινητοποίησης" - "κατάληψης" του ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

FacTheMall : Η δίκη του Mall


Δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο… Όλοι μαζί κόπιασαν για να χτίσουν το μεγαλύτερο “αυθαίρετο” της Ευρώπης. Πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνια, σε συνθήκες απόλυτης σιωπής των ΜΜΕ, η τύχη του Mall πρόκειται να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Μόνο που σε αυτή τη δίκη αυτό που παίζεται είναι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το Mall…

Πολλοί ίσως ξέρετε το Mall Athens μόνο ως το μεγαλόπρεπο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι – «το πιο μεγάλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Παράλληλα, όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας.
Σκάνδαλο πολιτικό – γιατί έβαλαν την πλάτη τους δύο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Καραμανλής), και μερικοί από τους κορυφαίους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση η «εθνική ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σκάνδαλο επιχειρηματικό – γιατί το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» χτίστηκε από τον Όμιλο Λάτση (που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), στον οποίο μεταξύ άλλων «δόθηκε δώρο μια υπεραξία 145 δισ. [δρχ.]«. Δεν το λέμε εμείς – ο σημερινός πρωθυπουργός το είπε – ιδού το βίντεο!
Σκάνδαλο οικολογικό – γιατί βασίστηκε σε πλειάδα παράνομων αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων.
Στις 9 Οκτωβρίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση του Mall, μετά από συνεχείς αναβολές – μιλάμε για μια προσφυγή που κατατέθηκε το 2003!
Η ομερτά των ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ φρόντισαν γι αυτό. Επί 9 χρόνια, και ενώ το σκάνδαλο βρισκόταν σε διαρκή εξέλιξη, αποσιώπησαν με κάθε τρόπο την ύπαρξή του. Ακόμα και σήμερα κάνουν το ίδιο: Αγνοούν τη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Ίσως επειδή αυτό που διακυβεύεται σε αυτή είναι τόσο κρίσιμο…
Αν χάσει ο Λάτσης…
Αν o Όμιλος Λάτση χάσει, θα πρέπει είτε να γκρεμίσει (!) το Mall, είτε (το πιθανότερο) να πληρώσει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα χιλιάδες…).
Πέρα από το Mall: Το μεγάλο διακύβευμα
Όμως, στη δίκη του Mall παίζεται κάτι μεγάλο, κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα ίσως Βοτανικός, αύριο Ασωπός
Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που μας απέμεινε….

Έρχεται το "Νέο Μισθολόγιο"

Αναρτήσαμε εδώ :
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B2iPq8AkxUHGZDA0NTkwZGUtZjM0NC00MjgxLWIzZGMtOWU1MzE4Y2UzZTY2&hl=en
τη Σύμβαση με την οποία το Δημόσιο αναθέτει - απευθείας - σε κοινοπραξία εταιριών τη σύνταξη μελέτης για το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου. Διαβάστε επίσης σχετικό άρθρο από την Ημερησία. Είναι προφανές ότι ετοιμάζεται σύντομα το νέο χαράτσωμα. Εμείς τι κάνουμε?

Ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ετοιμάζει η κυβέρνηση . Το μισθολόγιο θα εφαρμοστεί όχι μόνο στην κεντρική διοίκηση (υπουργεία) αλλά και στους ΟΤΑ, τις ΔΕΚΟ και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Προς την κατεύθυνση αυτή  με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανατέθηκε σε δύο εταιρείες (Hay Group και Icap Group) η προετοιμασία μελέτης για το νέο μισθολόγιο.
Όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση η μελέτη πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Άλλωστε και βάσει μνημονίου τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών  θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα έκθεση για τις αμοιβές στο Δημόσιο και τη διαστρωμάτωση των υπαλλήλων.
Πιο αναλυτικά  η  μελέτη που πρέπει να ετοιμάσουν οι δύο εταιρείες  θα απαρτίζεται από τρία βασικά μέρη.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση “το πρώτο θα αφορά στη παρουσίαση της δομής του ισχύοντος μισθολογίου, τόσο των προβλεπόμενων αμοιβών αλλά και των πραγματικών αμοιβών, το δεύτερο μέρος θα αφορά στη δυναμική της απασχόλησης και η τρίτη ενότητα θα δημιουργεί τα θεμέλια για ένα νέο μισθολόγιο”.
Μάλιστα τα στοιχεία για την δομή του μισθολογίου θα συμπεριλαμβάνουν , την κεντρική διοίκηση, τους ΟΤΑ ,  τα ΝΠΔΔ αλλά και ειδικά μισθολόγια. Θα ληφθούν υπόψη και στοιχεία από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ.
Επιπλέον πέρα από τις τακτικές αποδοχές θα καταγραφούν τα επιδόματα , οι υπερωρίες τα έξοδα μετακίνησης  και άλλες πρόσθετες αμοιβές καθώς και η συχνότητα της προβλεπόμενης χορήγησης των πρόσθετων παροχών.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμο νομοσχέδιο για  το ενιαίο μισθολόγιο το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου. Ακόμη και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο όπως πιέζει η τρόικα ή από τις αρχές του 2012 όπως επιθυμεί το οικονομικό επιτελείο.
 
Το ενδεχόμενο κατάργησης  δημόσιων φορέων,  η εφαρμογή του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις αλλά και τα μοντέλα που εφαρμόζονται σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες  θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου.
Όλα τα δεδομένα αυτά θα πρέπει σύμφωνα με την υπουργική απόφαση να συμπεριληφθούν στην μελέτη η οποία θα ενσωματώσει το σχέδιο κατανομής της απασχόλησης που θα προκύψει από τις προτάσεις των υπουργείων και την τελική διαμόρφωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια να αποτιμηθεί το μελλοντικό κόστος από την εφαρμογή του ενιαίου  μισθολογίου.
Προς την κατεύθυνση αυτή οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν την μελέτη θα παρουσιάσουν στατιστικές αναλύσεις για τις ακόλουθες κατηγορίες:
-Υπολογισμός της μέσης αμοιβής – προβλεπόμενη και πραγματική – ανά κατηγορία εργαζόμενων και ανά φορέα του Δημοσίου
- Ηλικιακή κατανομή εργαζόμενων ανά κλιμάκιο μισθών και συνολικών αμοιβών
-Ποσοστά πρόσθετων αμοιβών στο σύνολο των αποδοχών ανά κατηγορία και ανά
φορέα
· Επίπεδο εκπαίδευσης, επίπεδο αμοιβών και τυπικές αποκλίσεις
· Σύνολα που προκύπτουν από την βάση δεδομένων της Ενιαίας Αρχής πληρωμών (π.χ. ποσοστά  υπαλλήλων που λαμβάνουν συγκεκριμένους τύπους επιδομάτων και αμοιβών).
 
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως το κόστος της μελέτης ανέρχεται στις 71,9 χιλιάδες ευρώ.

Ξεφτιλίστηκαν – εκτέθηκαν – είναι πανικόβλητοι! Η Τρομοκρατία δε θα περάσει

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΥ – ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ !
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Έκτακτη ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 1/2/2011, ώρα 11.30 μμ

Σε πανικό ο κ.Λοβέρδος και όλη η κυβέρνηση  από  σήμερα το πρωί !
Απάντησαν ΜΕ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων (!), της ΕΙΝΑΠ, των γιατρών του ΙΚΑ, των φοιτητών της ιατρικής και άλλων φορέων, καθώς και εκατοντάδες συγκεντρωμένους γιατρούς σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο υγείας! Δεκάδες οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμοδουρά που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με κάκωση κεφαλής και καρδιακή αρρυθμία !
Οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά μετά από σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο υπουργείο και μετά από μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν ΚΑΤΑΛΗΨΗ με αίτημα ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. Ήδη η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ και ιατρικοί σύλλογοι έχουν προκηρύξει για αύριο ΑΠΕΡΓΙΑ και καλούν όλους τους γιατρούς και όλους τους πολίτες από νωρίς το πρωί στο υπουργείο, όπου στις 1μμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των φορέων !
Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων χρηστών υγείας (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματεία του ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ) καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπευσαν επί τόπου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους ! Στη συνέλευση κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις υπέρ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ, για δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – καθολική περίθαλψη !
Ο υπουργός υγείας ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ από το πρωί από το υπουργείο του πρώτα έστειλε τους γνωστούς … «κυματοθραύστες» κ.κ. γενικούς γραμματείς και υφυπουργούς να εισπράξουν την αγανάκτηση των αγωνιζόμενων γιατρών. Βασικό «θύμα» για άλλη μια φορά ο κ. Τιμοσίδης που άκουσε τα «σκολιανά» του («παραιτήσου», «έξω οι τσάτσοι του ΔΝΤ», «αυτό το υπουργείο δεν είναι της υγείας είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας», «δωρεάν και ίση υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «φέρε τώρα τον Λοβέρδο», «κάτω η χούντα», «αλί αλί και τρισαλί, Λοβέρδο θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί» κλπ). Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος έσπευσε πανικόβλητος να … «επισκεφθεί» την κ. Ανεμοδουρά στο νοσοκομείο ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ όπως «όλοι οι φορείς είχαν συμφωνήσει για το νομοσχέδιο» (στο ένα κανάλι), «τους περιμένω για διάλογο και δεν έρχονται» (σε άλλο κανάλι», «δεν ξέρω ποιος έφερε τα ΜΑΤ», «δεν ανέχομαι να ΜΟΥ κάνουν κατάληψη στο υπουργείο ΜΟΥ», «έχει κομματικό κίνητρο η κατάληψη» κλπ.
Στις 7 μμ έγινε νέα επιχείρηση των ΜΑΤ με στόχο να κλείσουν την είσοδο του υπουργείου, ενώ μέσα σε αυτό ήταν μαζί με τους γιατρούς εκπρόσωποι φορέων και βουλευτές (!) η οποία αναιρέθηκε με την -για άλλη μια φορά- αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων. Στις 9μμ έκπληκτοι οι συγκεντρωμένοι μέσω του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (!!) έμαθαν ότι ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ υπουργός είναι στο … γραφείο του (!!!) και περιμένει τους φορείς για διάλογο (!!), ενώ στις 10.30 μμ έστειλε τελεσίγραφο «να εκκενωθεί ο χώρος και δεσμεύομαι να ξανανοίξω για σας την πόρτα του υπουργείου πάλι αύριο το πρωί» (!!!!). Οι γιατροί διαμήνυσαν ότι ΔΕΝ «ΜΑΣΑΝΕ» και θα παραμείνουν ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ μέσα στο υπουργείο !

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ … «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ !
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ !
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΩΝ 3 ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εγκύκλιος λαιμητόμος για τις αποδοχές μεταταχθέντων υπαλλήλων

Δημοσιεύουμε την πρόσφατη εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, σε υλοποίηση του μνημονίου (Ν.3845/2010), κόβονται τα επιδόματα των υπαλλήλων οι οποίοι μετατάσσονται. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες συνάδελφοι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά από 1/12011 λόγω εφαρμογής του Καλλικράτη. Ολόκληρο το έγγραφο το έχουμε αναρτήσει εδώ : 
 https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B2iPq8AkxUHGMjRhODhiYmUtYzIzNi00M2RhLTgwNWMtZjllYjAzZDdkNWQ5&hl=en
Θα κάνουμε κάτι ή θα τους αφήσουμε να μας σφάζουν σιγά-σιγά?

ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση μισθολογικών ρυθμίσεων».
Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 22 του άρθρου τρίτου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α), όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α), καθώς και τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 του ίδιου νόμου, «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.», προκειμένου να ενημερωθείτε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή τους.
Για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των ρυθμίσεων των ανωτέρω διατάξεων, κρίνεται σκόπιμο να τονισθούν τα εξής :
Επί του άρθρου τρίτου παρ. 22 ν. 3845/2010 Με τις διατάξεις της παρ. 22 του άρθρου τρίτου,  ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις αποδοχές και την τυχόν προσωπική διαφορά των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται από Υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα σε άλλες Υπηρεσίες του ιδίου  Τομέα. Ειδικότερα :
1. Όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από 1-1-2011 και εφεξής, από Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα σε άλλες Υπηρεσίες του ίδιου Τομέα, θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάσσονται ή μεταφέρονται, όπως προέβλεπαν μέχρι τώρα ειδικές περί τούτου διατάξεις για τη διατήρηση προσωπικής διαφοράς.
2. Όσοι υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, από και προς Υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2010 έως και 31-12-2010 και έχουν διατηρήσει, σύμφωνα με ισχύουσες ειδικές διατάξεις προσωπική διαφορά, από 1-1-2011 η διαφορά αυτή καταργείται και καταβάλλονται πλέον στους υπαλλήλους αυτούς μόνο οι αποδοχές της θέσης στην οποία μετατάχτηκαν ή μεταφέρθηκαν. Επισημαίνεται ότι η προσωπική διαφορά που καταβλήθηκε το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα εμπίπτει στις μειώσεις του 12% και 8% από 1-1-2010 και από 1-6-2010 αντίστοιχα, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3833/2010 και  3845/2010.
3. Όσοι υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, από και προς Υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα πριν την 1-1-2010 και έχουν διατηρήσει, σύμφωνα με ισχύουσες ειδικές διατάξεις προσωπική διαφορά, εξακολουθούν να δικαιούνται τη διαφορά αυτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων που προβλέπουν τη διατήρησή της, μειωμένη κατά 12% και 8% από 1-1-2010 και από 1-6-2010 αντίστοιχα, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3833/2010 και  3845/2010. Επίσης, προβλέπεται ότι κάθε γενική ή ειδική διάταξη, που προβλέπει διατήρηση  προσωπικής διαφοράς σε μετατάξεις ή μεταφορές υπαλλήλων από και προς Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, όπως οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 2515/1997 (ΦΕΚ 154 Α), της παρ. 7 του άρθρου 7 του ν. 3717/2008 (ΦΕΚ 239 Α), του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) κ.λ.π., δεν έχουν ισχύ για τις  μετατάξεις ή μεταφορές που γίνονται από 1-1-2010 και εφεξής. Τέλος, με τις ίδιες ανωτέρω διατάξεις οριοθετείται ο Δημόσιος Τομέας για την εφαρμογή της παρ. 22 και νοείται αυτός που ορίζεται στην περ. 1 του άρθρου 1Β του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α), συμπεριλαμβανομένων και των Ν.Π.Ι.Δ. που  ελέγχονται και χρηματοδοτούνται κυρίως, από Ο.Τ.Α. (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και Ο.Κ.Α (Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης). Επί του άρθρου 3 παρ. 1 ν. 3899/2010 Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, οι όμοιες του άρθρου 3 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) περί εισοδηματικής  πολιτικής εξακολουθούν να ισχύουν και για το έτος 2011.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Οι “ικέτες” της Αθήνας και του Παρισιού

Aναδημοσίευση από: http://www.iospress.gr/
Το γαλλικό προηγούμενο με την απεργία πείνας 300 μεταναστών σε χώρο ασύλου
Οι “ικέτες” της Αθήνας και του Παρισιού
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ
Στις 28 Ιουνίου 1996 τριακόσιοι μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αφρική (κυρίως από το Mάλι και τη Σενεγάλη) εισέβαλαν στην εκκλησία του Παρισιού Σεν Μπερνάρ και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στη Γαλλία. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στο άσυλο μιας άλλης εκκλησίας, της Σεν Αμπρουάζ, τρεις μήνες νωρίτερα. Από κει εκδιώχτηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, στην οποία παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας ο ιερέας της με την εντολή του καρδινάλιου Λούστιγκερ. Στη συνέχεια, οι 300 μετανάστες κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Παρισιού (ένα γυμνάσιο και δυο εγκαταλειμμένες αποθήκες), αλλά και από κει τους έδιωξε η αστυνομία. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εκδηλώθηκε μαζικό κύμα συμπαράστασης. Ετσι η εγκατάστασή τους στην εκκλησία Σεν Μπερνάρ αντιμετώπισε την ανοχή των αρχών.
Επί δύο μήνες συνεχιζόταν η απεργία πείνας, ενώ η γαλλική κυβέρνηση υποσχόταν ότι αν οι απεργοί υποχωρήσουν τότε θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματά τους. Κάτω, όμως, από την πίεση του Λεπέν και του ακροδεξιού Τύπου, ο τότε πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ζιπέ αποφάσισαν τελικά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην εκκλησία. Σχεδόν 1.500 άνδρες των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) συμμετείχαν σε μια τεράστια επιχείρηση την αυγή της 23ης Αυγούστου 1996. Πρώτα διέλυσαν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από την εκκλησία και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του Σεν Μπερνάρ με τσεκούρι και συνέλαβαν τους “ικέτες”-μετανάστες.
Οι περισσότεροι απεργοί πείνας εκδιώχτηκαν από τη Γαλλία με τη βία, παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει. Η γαλλική κοινωνία την κρίσιμη ώρα βρέθηκε διχασμένη και η κυβέρνησή της επέλεξε να ακολουθήσει τη γραμμή που υποδείκνυε ο Λεπέν. Αλλά ο αγώνας των μεταναστών του Σεν Μπερνάρ -που μέχρι σήμερα αποτελούν σύμβολο για το αντιρατσιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη- δεν πήγε χαμένος. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω από την εκκλησία λειτούργησε ως ασπίδα για να αποκρουστούν -προσωρινά βέβαια- οι σκληρότερες νομοθετικές προβλέψεις του περιβόητου νόμου Πασκουά για το άσυλο και τη μετανάστευση.
Δεν είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα τα διδάγματα αυτής της ιστορίας:
- Δεν έχουν ανάγκη από “υποκινητές” οι μετανάστες για να οδηγηθούν σ’ αυτές τις οριακές μορφές αγώνα. Απλά το μόνο τους όπλο είναι η ίδια η ζωή τους.
- Η εκδίωξη των απεργών πείνας από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο δεν μειώνει την αγωνιστική τους διάθεση.
- Κανείς στη Γαλλία δεν υπέδειξε ως “λύση” την κατάργηση του ασύλου στις εκκλησίες. Ούτε καν ο Λεπέν.
- Μέχρι και σήμερα, η βάρβαρη εισβολή των CRS στην εκκλησία αποτελεί στίγμα για τη γαλλική πολιτική τάξη.

Αναδημοσιεύουμε επίσης ανακοίνωση της ΕΔΟΘ για το ίδιο θέμα :

ΘΕΜΑ:   Αλληλεγγύη  στους 300  μετανάστες απεργούς  πείνας

    Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ  συμπαραστέκεται στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή των 300 μεταναστών που βρίσκονται σε  απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από  τις 25 του Γενάρη.
     Συναδέλφισσες , -οι
      Επί τρεις δεκαετίες τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτελούν  τα πιο εύκολα  θύματα του συστήματος.
     Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους.
      Συναδέλφισσες , -οι
     Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών  χρησιμοποιείται  για να  απαλλαγούν  οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις   ευθύνες τους  για την κρίση.
     Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους .
                           Είναι αγώνας  ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.
-Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών, ειδικά αυτών που ζουν χρόνια τώρα στη χώρα μας.
-Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.
-Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
-Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κείμενο Υπογραφών εκλεγμένων μηχανικών ενάντια στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και τη στάση του ΤΕΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  1. Το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» στέλνει τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς κάτω από το όριο επιβίωσης και ταυτόχρονα αποτελεί για τους μισθωτούς μηχανικούς αιτία για περαιτέρω συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων. Η κατάργηση του κώδικα ελάχιστων αμοιβών και της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σημαίνει ότι καταργείται κάθε διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας του μηχανικού. Η κίνηση αυτή στοχεύει στη μείωση του κόστους εργασίας σε όλα τα επίπεδα και θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες. Η απελευθέρωση των αμοιβών και η έκθεση στον αυθαίρετο ανταγωνισμό θα αφήσει τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς έρμαιο στην εκμετάλλευση των μεγάλων μελετητικών γραφείων και του εργοληπτικού κεφαλαίου. Επιπλέον, θα αποχαλινώσει την επίθεση των τεχνικών εταιρειών, στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα απέναντι σε χιλιάδες μηχανικούς, αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ, που εργάζονται σε αυτές, με το πρόσχημα οι εταιρείες να γίνουν πιο «ανταγωνιστικές».
  2. Η «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», αποτελεί εδώ και δυο τουλάχιστον δεκαετίες πάγιο στόχο των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ, καθώς και «όρο» της πολιτικής του Μνημονίου, όρος μάλιστα ψευδεπίγραφος σε επαγγέλματα απολύτως ανοικτά όπως των μηχανικών. Κατά πρόσφατη άλλωστε διευκρίνιση και του πρωθυπουργού, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και αδιαπραγμάτευτη πολιτική της επιλογή. Βέβαια, στην κατεύθυνση της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του μηχανικού οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος (μέσω των οδηγιών της ΕΕ), η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Έργων και η συγκέντρωση του τεχνικού έργου σε λίγους κατασκευαστικούς ομίλους. Η πολιτική αυτή όχι μόνο δεν έφερε τίποτε θετικό για τους εργαζόμενους μηχανικούς, αλλά αντίθετα αποτέλεσε σημαντικό μοχλό για τη δραματική χειροτέρευση της θέσης τους.
  3. Το ν/σ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, μιας πολιτικής που στοχεύει στη συντριβή οικονομικών, εργασιακών, θεσμικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Την πολιτική αυτή κατεύθυνση πλαισιώνουν:
  • η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • η σημαντική μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα
  • η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο
  • η υπονόμευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση
  • η φορολογική ληστεία
  1. Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη η διοίκηση του ΤΕΕ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές και το μόνο για το οποίο κόπτεται είναι η εξασφάλιση των εισφορών υπέρ του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ από αμοιβές που ουσιαστικά δεν θα καταβάλλονται. Διευκολύνει την ψήφιση του ν/σ, παζαρεύοντας με την κυβέρνηση την προπτική να γίνει το ΤΕΕ ο φορέας πιστοποίησης όλων των τεχνικών επαγγελμάτων, με επιβολή συνεχών εξετάσεων και κατάργηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, όπως εξάλλου ήδη γίνεται με τους φραγμούς που τίθενται για την διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων βάσει του ΚΕΝΑΚ. Επιπλέον, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΤΕΕ συνεχίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των μηχανικών με τις εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων και τον καθημερινό εξευτελισμό των συναλλασσόμενων με το ΤΣΜΕΔΕ συναδέλφων.
  2. Μπροστά σε αυτή την κανιβαλική επίθεση δεν μας αντιστοιχεί ο ρόλος που αναλαμβάνει η διοίκηση του ΤΕΕ, ρόλο επαίτη που ζητά από το κράτος να επιταχύνει την ανάπτυξη με ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης και fast track. Εμείς οι μηχανικοί θέλουμε να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό τρόπο την αξιοπρέπεια, τη δουλειά, την κοινωνική ασφάλιση, ως εργαζόμενοι που αξιοποιούν την επιστημονική τους γνώση για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι του κέρδους. Γιατί η κατάρρευση του συστήματος των αμοιβών και η περαιτέρω απελευθέρωση του ανταγωνισμού θα ευτελίσει το επίπεδο μελετών και επιβλέψεων, πράγμα που τελικά επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο. Φαινόμενα όπως η κατάρρευση κτηρίων στους σεισμούς, εργατικά ατυχήματα, περιβαλλοντικά εγκλήματα, πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα είναι πλέον ο κανόνας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κυρήχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Η πολιτική της κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, στην πραγματικότητα όμως μας πλήττει όλους από κοινού. Αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι, πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τα παπαγαλάκια της στον κλάδο.
Δηλώνουμε δημόσια ότι την Τρίτη 1η Φλεβάρη 2011 θα παραστούμε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αξιώνοντας:
  • την απόσυρση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του "κώδικα αμοιβών"
  • την άμεση αποχώρηση του ΤΕΕ από τον «διάλογο» της κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσχέδιο
  • την ανάκληση όλων των συναδέλφων μελών του ΤΕΕ, από όλες τις επιτροπές αξιολόγησης στους διαγωνισμούς του δημοσίου
Καλούμε όλους τους μηχανικούς, σε ανοιχτή γενική συνέλευση στο Κτήριο Γκίνη στο ΕΜΠ, την Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011 στις 7μμ, για να επεκτείνουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας με συλλόγους και σωματεία μηχανικών, αλλά και με άλλους κλάδους που πλήττονται από το επίμαχο ν/σ.
Καλούμε όλους τους μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα σε ανοιχτές γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΤΕΕ, την ίδια μέρα και ώρα.

οι συνάδελφοι,

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση των απεργών πείνας προσφύγων και μεταναστών

Ανακοίνωση προς την κοινωνία
Εμείς οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, που ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, δηλώνουμε τα εξής:
– Εμείς οι 300 πήραμε την πρωτοβουλία γιʼ αυτή τη μορφή αγώνα, χωρίς τη μεσολάβηση κομμάτων, οργανώσεων και προσώπων.
– Θεωρούμε ότι η χώρα που ζούμε έχει δημοκρατία και πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμφωνίας.
– Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε την απεργία πείνας, παρά τις πιέσεις και τις κακές συνθήκες του χώρου που αναγκαστήκαμε να δεχτούμε.
– Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

29 Ιανουαρίου 2011
5η μέρα απεργίας πείνας

Στάση Εργασίας Στη VINCI

Αναδημοσιεύουμε από : http://www.galaria2010.blogspot.com/

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ «Η ΓΑΛΑΡΙΑ» Παναγοπούλα28/01/2011  
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ -ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Ελλάδας σταματά. Το κράτος αφού υπέγραψε σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα, αφού επανέφερε τους εργαζόμενους σε συνθήκες 18ου αιώνα, αφού έδωσε τα πάντα στους εργοδότες, ανίκανο και ανήμπορο παρακολουθεί τους εκβιασμούς των τραπεζών και των εταιριών. Με την σειρά του εκβιάζει όσους δεν πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο φάντασμα!! Οι τράπεζες αφού καταχρέωσαν ένα ολόκληρο λαό σε εορτοδάνεια ,διακοποδάνεια και σε πλαστικούς πιστωτικούς παραδείσους, αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το έργο θεωρώντας το επισφαλές και εκβιάζουν ζητώντας καλύτερα επιτόκια!! Οι κατασκευαστικές εταιρείες που συμβάλουν μόλις με το 7% του κόστους του έργου, απολύουν παράνομα εργαζόμενους αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν , τους εξόντωσαν σωματικά και ψυχικά, δεν τήρησαν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, δεν σεβάστηκαν το περιβάλλον, βάφτισαν τα δικά τους εγκλήματα «εργατικά ατυχήματα» και τώρα εκβιάζουν για όλο και μεγαλύτερα κέρδη!! Το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Ελλάδας σταματά. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ «ΕΚΒΙΑΣΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΜΕΙΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2011 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ VINCI
ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΓΕΝΑΡΗΣΤΙΣ 12:00
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ