Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Λάρισα: Καθημερινές διαγραφές μηχανικών

Από εδώ

engΣτην ραγδαία αύξηση των διαγραφών των Λαρισαίων μηχανικών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Βαρνάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα ο κ. Βαρνάς ανέφερε τα εξής: “Κάθε εβδομάδα υπογράφω τουλάχιστον ένα έγγραφο αποστολής στοιχείων στα κεντρικά του ΤΕΕ για την διαγραφή κάποιου συναδέλφου από τα μητρώα
Οι διαγραφές είναι αθρόες. Πρωτοφανές, ποτέ δεν είχαν υπάρξει στο παρελθόν αιτήσεις διαγραφής. Το φαινόμενο φαίνεται να ξεκίνησε δειλά-δειλά το 2011. Μόλις 2 αιτήσεις διαγραφής υποβλήθηκαν από μέλη του τοπικού Τμήματος κατά το 2012. Οι αιτήσεις σχετίζονται με οικονομικούς λόγους και την αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών. Και πληθαίνουν θεαματικά. Πέρυσι, το 2013, υπήρξαν 30 αιτήσεις διαγραφής. Και εντός του 2014 μέχρι στιγμής, σε εννέα μήνες, τα αιτήματα διαγραφής έφτασαν ήδη τον ίδιο αριθμό, 30. Η αυξητική τάση είναι σαφής. Μοναδικός λόγος για την υποβολή αιτήματος διαγραφής από το ΤΕΕ αποτελεί η προσπάθεια απεμπλοκής των μηχανικών, ιδίως των νέων με πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημα και η αποφυγή της δημιουργίας οφειλών στο ασφαλιστικό ταμείο.
Σήμερα, από τους 4.076 ασφαλισμένους του τμήματος κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, οι 1.371 οφείλουν στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) τις εισφορές του τρέχοντος έτους, πολλοί εξ αυτών κουβαλούν στην πλάτη τους και οφειλές παλαιοτέρων ετών. Σημειωτέον ότι οι 1.187 ασφαλισμένοι είναι μισθωτοί, του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, και άρα οι ασφαλιστικές εισφορές τους παρακρατούνται από τον μισθό και αποδίδονται στο ταμείο από τον εργοδότη τους. Από τους 2.857 ελεύθερους επαγγελματίες λοιπόν, οι 1.371 χρωστούν στο Ταμείο, ποσοστό 48%. Ένας στους δύο αδυνατεί να πληρώσει.
Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το ν. Λάρισας είναι 2.266 ασφαλισμένοι, 662 μισθωτοί, 1.586 ελεύθεροι επαγγελματίες, με οφειλές στο ταμείο οι 738, ποσοστό 47%.
Αντιστοίχως σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, 1.039 και 771 ασφαλισμένοι, 305 και 220 μισθωτοί, 724 και 547 ελεύθεροι επαγγελματίες, με οφειλές στο Ταμείο 382 και 251 μέλη, ποσοστά 53% και 46%.
Η υπόθεση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί βραχνά για όλους μας. Χωρίς δουλειά οι περισσότεροι, όταν αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων τους, πως θα πληρώσουν κάθε εξάμηνο τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές; Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καθεστώτος ασφάλισης των μηχανικών. Εντούτοις η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κλάδο ως ελίτ και το ταμείο μας ως ευγενές παρά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.
Η αναλογία συνταξιούχων-ασφαλισμένων από 1 προς 7 έχει μειωθεί μέσα σε λίγα χρόνια στο 1 προς 4,5.
Είναι πολλοί οι νέοι μηχανικοί που μετά την αποφοίτησή τους αποφεύγουν να εγγραφούν στο ΤΕΕ και δεν αποκτούν άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς αυτό συνεπάγεται αυτόματη συμμετοχή στο ασφαλιστικό ταμείο και άρα έναρξη δυσβάσταχτων εισφορών που οδηγούν σε οφειλές.
Ο μοναδικός κλάδος που ασφαλίζεται με βάση την επαγγελματική ιδιότητα και όχι την δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με οφειλές στο ταμείο ακόμη κι αν είναι άνεργοι. Ακόμη και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ καλούνται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.
Μετά τις υπέρογκες αυξήσεις της τάξης του 80%, που επιβλήθηκαν με τον νέο ασφαλιστικό νόμο το 2011, οι νέοι μηχανικοί, κάτω της πενταετίας, υποχρεώνονται σε μηνιαία καταβολή 300 ευρώ και οι παλαιότεροι στο επάγγελμα, άνω της πενταετίας, πληρώνουν ασφαλιστική εισφορά 500 περίπου ευρώ μηνιαίως. Κι όλα αυτά σε συνθήκες επαγγελματικής ανυδρίας.
Οι μόνοι που πληρώνουν ανελλιπώς τις εισφορές είναι οι μηχανικοί που εργάζονται ως υπάλληλοι στον δημόσιου ή τον ιδιωτικό τομέα καθώς αυτές παρακρατούνται από τον εργοδότη και αποδίδονται στο Ταμείο.
Η μη καταβολή εισφορών εντάσσει τους συναδέλφους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους στην κατηγορία των ανασφάλιστων. Με προφανείς συνέπειες. Παράλληλα μπλοκάρεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς ή αναθέσεις έργων, άρα δημιουργείται φαύλος κύκλος σχετικά με τις ασφαλιστικές οφειλές τους.
Έτσι κι αλλιώς η δραματική μείωση των δημόσιων μα και ιδιωτικών έργων έχει γονατίσει τον κλάδο, καθώς μισοί μηχανικοί είναι σήμερα πρακτικά άνεργοι.
Το ΤΕΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον των αυξήσεων που υποβλήθηκαν στις εισφορές. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η σχετική απόφαση. Το πάγωμα των αυξήσεων είχε γίνει δεκτό από τη διοίκηση του ΕΤΑΑ, αυτή η απόφαση όμως ακυρώθηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν για μία ακόμη φορά προτείνουμε τα αυτονόητα.
-Να ισχύσει η παράταση στης εξόφληση των εισφορών που είχε συμφωνηθεί με το Ταμείο και η οποία δεν τηρήθηκε.
-Να δίνεται η δυνατότητα στους μηχανικούς να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν να ενταχθούν, όπως ισχύει και σε άλλους κλάδους. Αυτονόητο ότι πληρώνοντας μικρότερη εισφορά θα έχει μικρότερη σύνταξη.
-Να υπάρξει διαχωρισμός της ασφάλισης για συνταξιοδότηση και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-Σε εποχή κρίσης να παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλιστική ενημερότητα και στους μη τακτοποιημένους. Επίσης να υπάρξει αναστολή οποιασδήποτε πράξης κατάσχεσης ή άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.
-Είναι παράλογο να απαιτείται από κάποιον καταβολή εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για προηγούμενα έτη, όταν δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει και δεν έκανε χρήση της αφού χρωστώντας εθεωρείτο ακάλυπτος.
-Ρύθμιση παλαιοτέρων οφειλών σε βάθος χρόνου. Η ρύθμιση να μην ακυρώνεται εξαιτίας μη καταβολής μίας μηνιαίας δόσης
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ΤΕΕ συζητάμε την προοπτική δημιουργίας αυτοδύναμου Ταμείου Μηχανικών.
΄Ετσι θα πρέπει να δοθεί δυνατότητα στο ΤΕΕ να προχωρήσει κατ’ εφαρμογή του Ν.3029/2002 στην ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής ασφάλισης το οποίο θα είναι αυτοδιοίκητο και θα διαχειρίζεται τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ (2δις. σήμερα) σύμφωνα με τι προδιαγραφές των Ταμείων Μηχανικών των αναπτυγμένων δυτικών κρατών (Γερμανία, Καναδάς κ.λ.π.) . Να γίνει μεταφορά δημόσιας περιουσίας ή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της στο Ταμείο για την απώλεια των δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέστη με το κούρεμα των ομολόγων. Η αξιοποίηση της θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση του κύκλου εργασιών των συναδέλφων όσο και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Τέλος για ενημέρωση των συναδέλφων :
– Το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίσθηκε στις 30/3/2014 συμπεριλήφθηκε η ακόλουθη διάταξη που αφορά τους μηχανικούς . «Ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα δικαιούνται και τα προστατευόμενα μέλη αυτών παροχές ασθενείας σε είδος μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011 – 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού ετήσιου οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ
– Η πληρωμή εισφορών Β εξαμήνου 2014 παρατάθηκε μέχρι 31.12.2014 χωρίς προσαυξήσεις μετά την αποδοχή της εισήγησης του ΤΕΕ από το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ”.

41 σχόλια:

  1. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!
    Το πρόβλημα είναι ΕΝΑ και περιγράφεται από τον ίδιο τον αρθρογράφο εδώ:
    "Ο μοναδικός κλάδος που ασφαλίζεται με βάση την επαγγελματική ιδιότητα και όχι την δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με οφειλές στο ταμείο ακόμη κι αν είναι άνεργοι. Ακόμη και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ καλούνται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές."
    Είναι απλά τα πράγματα: Με μια απλή τροπολογία να ισχύσει για εμάς τους Έλληνες μηχανικούς ότι ισχύει και για όλους τους άλλους ασφαλισμένους σε ΟΛΟ τον πλανήτη ΓΗ: Οι άνεργοι μηχανικοί και όλες οι κατηγορίες μηχανικών που δεν έχουν εισόδημα (λεχώνες σε άδεια άνευ αποδοχών π.χ.) να μην είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στο ΤΣΜΕΔΕ.
    Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος αυτός κα καταπατάει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Είμαστε όμως ΤΟΣΟ ΚΑΦΡΟΙ, τόσο ΜΠΑΝΑΝΕΣ που αντί να ζητήσουμε τα αυτονόητα ζητάμε λίγο βαμβάκι για την πληγή.
    Το ΠΑΛΟΥΚΙ που την προκάλεσε δεν το αφαιρούμε..
    Ντροπή και αίσχος στους Έλληνες μηχανικούς που ανέχονται τόσες δεκαετίες αυτό το ΑΓΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη συνάδελφε, αλλά δεν το κατάλαβα το "να μην είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στο ΤΣΜΕΔΕ" . Καλύτερα στο ΕΤΑΑ. Γιατί, πού αλλού να είναι; 'Αλλο αναστολη πληρωμών ή να μην καταβάλεις εισφορές το διάστημα που είσαι ανεργος και άλλο το "να μην είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στο ΤΣΜΕΔΕ". Εκτός και αν το "απλό" που προτείνεις εμπεριέχει και άλλους φορείς (δημόσιους και μη) για το διαστημα ανεργίας. Το ταμείο πρέπει να φροντίζει και τους άνεργους μηχανικούς και να μην τους πετάει στον ΟΑΕΔ. Οι δικηγόροι έχουν/είχαν πιο πολλές δικλίδες ασφαλείας και αλλήλεγγυης και μοίραζαν ένα ποσό στους άνεργους συναδέλφους τους γιατί ήξεραν ότι αν πέφτει ένας σε βάθος χρόνου πέφτουν όλοι.

    Πρέπει επίσης να φωτίστει και το άλλο μεγάλο ζήτημα που συνέχεια το ξεχναμε. Τους "μπλοκάκηδες". Δεν ειναι μονο οι ανεργοι ειναι και οι μισθωτοι που τους βαφτίζουν "ελευθερους επαγγελματίες" με ότι συνεπάγεται αυτό για το εισόδημά τους (που το εξανεμίζει το ΕΤΑΑ και ο ΦΠΑ) και καταλήγουν να παίρνουν μισθό μικρότερο και απο αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν βρέχει , πρέπει να το χωνέψετε
    σας φτύνουμε μαζικά

    διαγραφή όλοι, όποιος μείνει να μην πληρώνει και το ΤΕΕ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή γιατί ο ρόλος του είναι ανύπαρκτος σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα συνάδερφε !!!
    ΔΕΝ θέλουμε να υπαρχει ΤΕΕ, δεν γουστάρουμε να υπάρχει ΤΣΜΕΔΕ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας προσφέρουν πια τίποτα έτσι όπως είναι και έτσι όπως ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    Το ΤΕΕ ήταν πάντα ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και μεγαλομελετητών!
    Ποτέ δεν υπηρέτησε ΟΛΕΣ τις επιστημονικές ειδικότητες μηχανικών.
    Πάντα τα συμφέροντα ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!
    Διότι ΑΠΛΑ δεν είναι δυνατόν να ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ!
    Το ΤΣΜΕΔΕ έχει λεηλατηθεί. Τα μισά αποθεματικά έφυγαν με το PSI, τα άλλα μισά με τις ΑΜΚ της Attica Bank!
    Γιατί να πληρώνει ο μπλοκάκιας, ο άνεργος, η λεχώνα, ο φαντάρος, ακόμα και ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα τη σύνταξη του κάθε εργολάβου;;!!!
    Εμείς όταν θα πάμε 65 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ! Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ!
    Γιατί να πληρώνουμε εμείς για αυτούς;!!
    Η μεταφορά πλούτου από ανέργους και μπλοκάκηδες σε ευκατάστατους γέρους είναι ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
    Πού είναι η αλληλεγγύν των γενεών;
    Άφησαν οι γηριαότεροι με τις πολιτικές τους επιλογές τίποτα για εμάς τους νεώτερους;
    Όχι!
    Νοιάστηκαν αυτοί αν θα πάρουμε εμεις έστω 300 ευρώ σύνταξη;
    Όχι;!!
    Γιατί εμείς να νοιαστούμε για αυτούς;
    Και μάλιστα να ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ή να μας πάνε φυλακή για χρέη προς το δημόσιο ή να μας κατασχέσουν τα ΠΑΝΤΑ για να πάρουν αυτοί σύνταξη και εμείς όταν φτάσουμε στην ηλικία τους ΤΙΠΟΤΑ??!!
    Είναι αριστερό αυτό συνάδερφε; Είναι Ηθικό;
    Η λογική σου συνάδερφε με βάση την ΠΑΡΟΥΣΑ κατάσταση των αποθεματικών του Ταμείου είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!
    Υπηρετεί τις ανάγκες ΜΟΝΟ των συνταξιούχων και όχι ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των εν ενεργεία.
    Μόνο αν ξαναδοθούν πίσω στο ΤΣΜΕΔΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, και μόνο αν υιοθετηθεί η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ να μην πληρώνουν οι άποροι μηχανικοί ΤΣΜΕΔΕ, μόνο τότε μπορούμε να ξανασυζητήσουμε.
    Με φασιστικούς, γεροντολαγνικούς, παρακμιακούς όρους ΔΕΝ είναι δυνατή ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συζήτηση με βάησ την υφιστάμενη κατάσταση.
    Με τη λογική την δική σου η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γηροκομείο.
    Όλους θα μας διώξετε από την χώρα. Δεν το καταλαβαινετετ πια;
    Μόνο κάτι ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ θα μείνουν μέχρι που θα πεθάνουν και αυτοί και θα έρθουν διάφοροι από Δύση και Ανατολή να πάρουν την χώρα χωρίς στρατό και ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!
    Αμαχητί και ΤΖΑΜΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και έτσι επιτυγχάνεται η στόχευση τους (μαζική φυγή από το ΕΤΑΑ και το ΤΕΕ) σαν να αποτελεί "λα'ι'κή απαίτηση".
    Σου διαμορφώνουν τους όρους για να σε εξωθήσουν στην έξοδο και σύ ο κακομοίρης μηχανικός σαν το ρευστό κυλάς στο αυλάκι τους. Χάνεις οχι μονο το πτυχίο σου και τα επαγγελματικά δικαιωματα, χάνεις και την όποια δυνατότητα σου να τσιμπίσεις καμία δουλειά σε ένα ανυδρο τοπίο.

    Σωστό το αίτημα της παύσης πληρωμών αλλά όχι όταν συνοδεύεται απο φυγή από το ΕΤΑΑ/ΤΕΕ.

    Ας καταλάβουμε ότι τα πρόβατα όταν φεύγουν απο το μαντρί τα τρώει ο λύκος (Ιδιωτικές ασφαλιστικές, μή πτυχίο μηχανικού). Αν το μαντρί είναι μάπα λοιπόν δεν φεύγεις αλλά κανεις τα πάντα για να το φτιάξεις, να στείλεις στον αγύριστο αυτούς που το κάναν μαπα.

    Αλλά αυτό προ'υ'ποθέτει και μια στοιχειώδη μορφή αγώνα που κατανοώ ότι ο καθένας που έχει γονατίσει δεν μπορεί να τον δώσει οπότε ακολουθείται ο δρόμους Τους που "πασπαλίζεται" με "αγανακτισμένη επιχειρηματολογία" (που έχει πολλές αληθειες μέσα της ομολογώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδερφε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
    Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
    Και δεν είναι ο δρομος τους σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ.
    Αν ΟΛΟΙ φύγουμε από το μαντρί ΤΟΥΣ δεν θα έχουν πια πρόβατα.
    Εάν ΜΙΑ ΦΟΡΑ φερθούμε ΕΞΥΠΝΑ χωρίς να χτυπάμε την γροθιά στο μαχαίρι, η μάχη θα κερδηθεί.
    Πρέπει ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ οι αριστεροί να διεκδικήσουμε την κατάργηση ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.
    Ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ (ευγενή ταμεία!! οι ευγενείς μηχανικοί και οι χωριάτες - εργάτες λοιποί εργαζόμενοι!!!) θεσμοί που συνέβαλλαν στην κυριαρχία εργολάβων τύπου Μπόμπολα και στην οπισθοδρόμηση της χώρας!
    Εάν σε αυτά τα αιτήματα ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ με την τρόικα πραγματικά ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
    Τι να κάνουμε; Η Τρόικα όπως και τα χαλασμένα ρολόγια λέει μια φορά το 24ωρο κάτι σωστό.
    Εδώ λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικήσουμε ΌΧΙ την ιδιωτική ασφάλιση όπως ορθά γράφεις αλλά την ασφαλιστική μας ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε Δημόσιο και Ιδωτικό τομέα.
    Εάν εσύ φρονείς ότι εμεις οι Μηχανικοί έχουμε γεννηθεί από χρυσά αρχίδια και είμαστε καλύτεροι από τους άλλους εργάτες είσαι γελασμένος.
    Όσο για το ΤΕΕ πρέπει η άδεια άσκησης επαγγέλματος να περάσει στους αντίστοιχους κλαδικούς συλλόγους:
    (Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, κλπ) και να αποσυνδεθεί από το θέμα της ασφάλισης (ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ η σύνδεση και εμείς οι αριστεροί που κοπτόμεθα για ανθρώπινα δικαιώματα είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να την υποστηρίζουμε) .
    Όταν θα καταργηθεί το επάρατο ΤΕΕ και πάμε σε αυτό το νέο μοντέλο, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ξανά ένα ΝΕΟ ΤΕΕ στα πρότυπα του http://en.wikipedia.org/wiki/Engineering_Council της Μεγάλης Βρετανίας.
    ΜΟΝΟ έτσι θα πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Το σύστημα ΠΡΩΤΑ το καταστρέφεις τελείως και μετά χτίζεις ένα εντελώς ΝΕΟ.
    ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κερδήθηκε το σύστημα από ΜΕΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [...]Πρέπει ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ οι αριστεροί να διεκδικήσουμε την κατάργηση ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.
      'Οποιος αγωνίζεται για την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ) αγωνίζεται:
      α) για την επιδίωξη της κυβέρνησης περί ενοποίησης των ταμείων,
      β) το τέλος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
      γ) τη διλαλυσης του 5ετούς πτυχίου και της δυνατότητας μας να παίρνουμε κάποιες δουλείες (αν βρίσκει καμία κανείς), δηλαδή να υπογράφει αυτός πέντε δεκα εργα και όχι μόνο τα μεγάλα μελετητικά γραφεία, οι Μπόμπολες, οι Αβακες κ.τ.λ.

      Οπότε η όλη σου επιχειρηματολογία βραχυκυκλώνεται και η αρχική σου διακύρηξη ότι είσαι κοντρα στους μεγαλοεργολάβους και το ΤΕΕ που τους υπήρετεί αποδυκνύεται "μούφα" και υποκριτική.


      [...] Εάν σε αυτά τα αιτήματα ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ με την τρόικα πραγματικά ΑΔΙΑΦΟΡΩ.[...]

      Εσύ μπορείς να αδιαφορείς αλλά δεν νομίζω να αδιαφορεί ο μέσος μηχανικός (άνεργος/άεργος ή χαμηλοεισοδηματίας) που και καταβάλει τεράστιες εισφορές και απολαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τύπου "ενοποιημένου ταμείου". Δηλαδή παλιά πήγαινες στον οδοντίατρο σφαδάζοντας στον πόνο και το ΤΣΜΕΔΕ σου κάλυπτε τα βασικά (δεν μιλάω για στυλιζάρισμα) , πήγαινες για εξετάσεις αίματος και τις πλήρωνε το ταμείο (εστω και με ταλαιπωρία), έπαιρνες ένα φάρμακο και στο πλήρωνε σε μεγάλο ποσοστό, πήγαινες για γυαλιά οράσεως και έβρισκες μια κάποια άκρη. Τώρα με το ενοποιημένο ταμείο "απολαμβάνεις" μηδενική κάλυψη με τεράστιες εισφορές γιατί πρέπει να καλύψεις τις τρύπες και τον άλλων ταμείων και όχι μονο.

      Αν λοιπόν θες να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της "ενοποιησης" (και κατ'επέκταση υπέρ της Τρόικας, αν και είναι αδιάφορο κατά πόσο τα προωθεί αυτή ή η κυβέρνηση, η ουσία είναι το θέμα) κάν' το πιο σωστά για να αποκτούν και απήχηση τα επιχειρήματά σου στον μέσο μηχανικό.


      ΥΓ: Εφόσον σωστά λές ότι το σύστημα ποτέ δεν κερδίθηκε απο ΜΕΣΑ , άλλο τόσο σωστό είναι οτι το σύστημα ποτέ δεν κερδιθηκε υ'ι'οθετώντας τα επιχειρληματά του, τις στοχεύσεις και τις κατευθύνσεις του. Και απ'ότι φαίνεται είσαι ταυτισμένος με αυτό "ψυχή τε και σώματι".

      Διαγραφή
  7. Τί προσφέρει το ΤΕΕ εκτός από νταβατζιλίκι δηλαδή???
    Την πιστοποίηση του ότι έγινα μηχανικός την έδωσε η σχολή μου, ποιο είναι το ΤΕΕ που θα πει ότι είμαι το ίδιο με αυτόν που πάει σε κολλέγιο εξπρές στην Αγγλία για 3 χρόνια? Ή από τα ιεκ ακμή?

    Τί μου έχει δώσει το ΤΕΕ?
    Εκπαιδευτικό υλικό?ΟΧΙ
    Δωρεάν Λογισμικό?ΟΧΙ
    Δωρεάν Σεμινάρια?ΟΧΙ

    Ισα ισα έχει και το ιεκεεμ να τα κονομάει διπλά.
    Για τις εκλογές του δεν μου έστειλε γράμμα, για να το πληρώσω όμως μου έστειλε με αποκάλεσε συνάδελφο και με έγλυφε.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ την επισκευή τηλεόρασης SAMSUNG και τα νέα λαπτοπ στελεχών του για να κάνουν τις παρουσιασάρες τους και γω δεν ξέρω που (σύμφωνα με τυχαίες αποφάσεις που διάβασα στο διαύγεια)

    Αν φύγουμε όλοι τους κάνουμε βασιλιάδες χωρίς υπηκόους, αν δεν πληρώνουμε το τσμεδε τους δείχνουμε ότι δεν είμαστε μαλάκες να δεχόμαστε αυτό το νταβατζιλίκι.

    Με εξουσία ΝΔ διαπραγματεύσεις δεν υπάρχουν, μόνο κινήσεις τύπου δεν πληρώνω.

    Ας μείνουν οι εξυπνάκιδες που κάναν πάρτυ με τα λεφτά μας μόνοι τους.

    Και γιατί να θέλουν να με διώξουν ?
    Ίσα ίσα παρακαλάνε για μέλη για να τα κονομάνε.

    Το τσμεδε τέλος, εκτός ότι οι παροχές υγείας που έχει με τον εοπυ τώρα και την κατάσταση στην υγεία είναι ανύπαρκτες, τα ταμεία είναι μείων, ανακεφαλαιοποιούν τράπεζες και μας ζητάνε να πληρώσουμε παραπάνω γιαυτό, οι συντάξεις ΜΕ ΝΟΜΟ θα είναι όσο αντέχει το ταμείο χωρίς βοήθεια από το κράτος με ελάχιστη την 360 ευρώ.

    Να μείνουν μόνοι τους για να αναγκαστούν να διαλυθούν, έχω καταθέσει ήδη αίτηση για διαγραφή, και απότι φαίνεται είναι για πρώτη φορά πανικοβλημένοι με το κύμα αιτήσεων που δέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιστοποίηση περνάει μέσα απο το Κράτος. Και έχει να κάνει με το πώς σε αναγνωρίζει αυτό (και κατ'επέκταση η Αγορά) και όχι τι πιστεύεις εσυ! Δεν πα να σου έχει δώσει η σχολή σου της παναγιάς τα μάτια! Το δικαίωμα υπογραφής, αναληψης έργου, η φορολογική και ασφαλίστική σου κατηγοροιοποίηση περνάει μέσα απο το τί αναγνωρίζει το Κράτος μέσα απο τους νόμους του και τους θεσμούς σου. Δεν πα να λέει η σχολή σου ότι θέλει. Αυτό που μετράει είναι πως σε "αντιμετωπίζουν" τα άλλα μέλη της Αγοράς και το πως σε αντιμετωπίζει το Κράτος.

      Αρκετά με την σύγχυση που πλασάρουν οι φιλελε προπαγανδιστές που λέει οτι μετράει μόνο ότι σου δώσει η σχολή, Αυτοί έχουν λόγω που το κάνουν. Εμείς γιατί το αναπαράγουμε;

      Με τον έναν ή τον άλλον ττρόπο λοιπόν η πιστοποιήση θα περνάει από ένα θεσμό. Είτε το υπάρχον ΤΕΕ έιτε ένα "τροποποιημένο ΤΕΕ".

      Το "τροποποιημένο ΤΕΕ" έχει ήδη αρχίσει να φτιάχνεται και περνάει απο την παραίτηση των ήδη εγγεγραμένων απο τα επαγγελματικά τους δικαιώματα (Τί μπορούν να υπογράφουν δηλαδή) που τους έδινε το 5ετές πτυχίο και την χορήγηση πιστοποιητικών (κερδοφόρα μπίζνα) για τις πάσης φύσεως υπογραφές/μελέτες μηχανικού.

      Η αθρόα εξοδος από το τωρινό ΤΕΕπου υπερθεματίζετε ως "επαναστατική πράξη" εκεί βοηθάει. Στο δημιουργηθεί το πεδίο για την εναρξη λειτουργίας του νεου "Τροποποιημένου ΤΕΕ" .

      Διαγραφή
  8. Μπράβο συνάδερφε! Πες τους τα!
    Έτσι είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
    Επαναστάτες! Εκλογές ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
    Έτσι θα πάει το ΚΙΝΗΜΑ μπροστά; !!!
    Με αστικές εκλογές; Με συμμετοχή στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ;!!
    Καμία συμμετοχή! Καμία συνδρομή! Κανένας μηχανικός στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ.
    Ποτέ πια συνδρομές στους ΚΛΕΦΤΕΣ που μας έφαγαν τα λεφτά στην Τράπεζα Αττικής!
    Τους έχει πιάσει ήδη πανικός.
    Αν υπήρχε έστω ΕΝΑΣ συλλογικός φορέας να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ όσα κάνουμε ΜΟΝΟΙ μας θα έτρεμαν ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαλτε βισμα να μπειτε στο δημοσιο και μετα αν κανετε παλι κουβεντα περι εισφορων πειτε μου και μενα.Αριστεροι το παιζετε ρε?Καντε διαγραφη μαλακες.και να δω θα ειστε οι πρωτοι που θα ζητατε επανεγγραφη μετα απο λιγο καιρο.Εγω εχω χρεος 18000 ευρω αλλα περιμενω να ερθουν να μου παρουν το σπιτι που μου εδωσε ο πατερας μου.Αυτο περιμενω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απαντηση του Τεε.Νομιμες οι αυξησεις εισφορων αλλα να δοθει δικαιωμα επιλογης ασφαλιστικης κλιμακας με οτι συνεπαγεται.Ειστε για το πουτσο οι του ΤΕΕ.Παντελως

      Διαγραφή
  10. Να το ξαναπούμε. Το προβατο οταν φευγει απο το μαντρι δεν αλλάζει είδος , δεν γίνεται ρινόκερος. Αλλά έδεσμα του λύκου.

    Το περί παθητικών αντιστάσεων και λοιπές ανοησίες εμμισθων τρολλ που σκοπό εχουν την δημιουργία κλίματος ας το αφήσουμε για κανέναν χίππι.

    Παίζετε το παιχνίδι τους και αντί να έχουν πανικοβληθει γελάνε τρίβωντας τα χέρια τους.

    Οποιος αγχωνεται για τα χρεη του ας εκανε στοιχειωδη προσπαθεια να μην σταλουν τα στοιχεια απο το ΕΤΑΑ στην Εφορια.
    Καναπεδάκηδες! Μου θέλετε και παθητική αντίσταση παπαγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η βουλτεψη είσαι? ή μέλος του παμε?

      αφού δεν νιώθουν, για τις καθαριστριες του υπουργειου οικονομικων κινητιποιηθηκε τοσος κοσμος, τηλεορασεις τραγουδιστες, σε ολες τις πορειες πρωτες, εξω απο το υπουργειο καθε μερα

      για τους μηχανικους ουτε αναφερεται πουθενα, ουτε μιλαει κανενας και ολοι οσοι εχουμε προβλημα να μαζευτουμε να τους κανουμε τη ζωη δυσκολη απλα θα περιμενουν να περασει η μπορα

      οποτε μονομερεις ενεργειες και ναι παθητικες, δεν σου αρεσει η λεξη απλα?

      ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εισαι στο παμε και προισταμενος σε καποιο γραφειο του τεε

      Διαγραφή
    2. Ρωτάς αν ειμαι μελος του ΠΑΜΕ οταν γραφεις την ρητορια του ΠΑΜΕ :
      "αφού δεν νιώθουν, για τις καθαριστριες του υπουργειου οικονομικων κινητιποιηθηκε τοσος κοσμος, τηλεορασεις τραγουδιστες, σε ολες τις πορειες πρωτες, εξω απο το υπουργειο καθε μερα

      για τους μηχανικους ουτε αναφερεται πουθενα, ουτε μιλαει κανενας και ολοι οσοι εχουμε προβλημα να μαζευτουμε να τους κανουμε τη ζωη δυσκολη απλα θα περιμενουν να περασει η μπορα"
      ?????

      Ρωτάς αν είμαι η Βουλτεψη, ή προ'ι'σταμενος του ΤΕΕ οταν η γραμμη σου ταυτίζεται με την γραμμη αυτων για τους οποιους με καταγορείς ότι είμαι μέλος;
      Αλήθεια εχεις καταλαβει ποιους συμφέρει η μαζικη παραιτηση απο το ΤΕΕ;
      Εχεις καταλαβει τι γίνεται με τα πτυχια;

      Εξακολουθεις λοιπον να κανεις πως δεν καταλαβαινεις και να ευτελιζεις το θεμα σαν να ειναι θεμα διατυπωσης, θεμα μιας λεξης("παθητικες")
      Είναι αλλο η παυση πληρωμων και με κινητοποιηση ακυρωση της μεταβιβασης των χρεων στις εφοριες συνοδευομενο με μια σειρα αιτηματων και αλλο η παυση πληρωμων να συνοδευεται απο την παραιτηση του δικαιωματος μας στα επαγγελματικα δικαιωματα που συνεπαγεται η εγγραφη μας στο ΤΕΕ.

      Διαγραφή
    3. ΥΓ: Και μιας και επιασες τις καθαριστριες στο στομα σου, οι γυναικες αυτες γινανε συμβολο γιατι δεν σηκώθηκαν να φύγουν "οικειοθελώς" οταν τους εδειξαν την εξοδο τα μνημονιακα γουρουνια. Το παλεψαν μεχρις εσχατως και γι' αυτο γιναν συμβολο και αναφερονται ακομα και απο οκνηρους μικροαστους που διαλεγουν την αυτοκαταστροφη τους.
      Οι μηχανικοι εχουμε τα κοτσια να κατασκωνωσουμε μεχρι τελικης πτωσης εξω απο το γραφειο του προεδρου του ΕΤΑΑ, του προεδρα του ΤΕΕ, της Τραπεζας Αττικης, του Υπουργου "Εργασιας" και ας τρωμε την μια μετα την αλλη της σφαλιαρες απο τα ΜΑΤ. Η απαντηση ειναι κατι παραπανω απο προφανης, δυστυχως. Ας μην ντυνουμε την παραιτηση μας με με υπερεπαναστατικες "παθητικες" κορωνες λοιπον.....

      Διαγραφή
  11. πες και οτι βαζεις τους κοστουματους μηχανικους να κατασκηνωνουν ολη μερα να μπλοκαρουν κτλ να τρωνε ξυλο απο τα ματ

    και η κυβερνιση λέει ΟΧΙ

    μετά τί?
    τι προοπτικές νίκης έχει?

    ΓΙΑΤΙ σημαίνει καταστροφή η έξοδος από το ΤΕΕ
    εξήγησε μου τι μου προσφέρει ακριβώς??????

    τι σχέση έχει η παυση εργασίας των καθαριστριών με την άρνηση του να έχω νταβατζη ακριβοπληρωμένο το ΤΕΕ

    το ερώτημα είναι τί μου προσφέρει το ΤΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αλλά εσυ πρώτα θα εξηγήσεις τι χρησιμεύει και τι προοπτικες εχει η μαζικη εξοδος απο το ΤΕΕ και η παραιτηση απο τα επαγγελματικα δικαιωματα.

      Η εξοδος απο το ΤΕΕ συνεπάγεται οτι δεν εχεις τιτλο μηχανικου. Απορω που εισαι υποτιθεται μηχανικος και κανεις οτι δεν το καταλαβαινεις. Μήπως δεν είσαι; Εχεις κανει ποτε εναρξη επαγγελματος, εχεις ψαξει για το μπλοκακι, τις υπογραφες/μελετες μηχανικων; Χωρις σφραγιδα μπορεις να παρεις δουλεια; Αν εχεις τετοιες απορειες μπορεις να γραφτεις μέλος στο mhxanikos.gr να πεις οτι εισαι πρωταρης και να σε κατατοπισουν και μην μας τρολαρεις τωρα με το "σκορδο κρεμυδι" που παιζεις και τις φιλοσοφικες ερωτησεις.

      Το ερώτημα: "τί μου προσφέρει το ΤΕΕ" λοιπον ενας πραγματικός μηχανικός και όχι ενα τρολλ το ξερει. Οπως ξέρει οτι άλλο πραγμα η ενταξη στο ΤΕΕ. Η συγχυση σου δεν ειναθ τοσο αθωα. Τα ταυτίζεις για να σου βγει το σοφισμα και το παιχνιδι λεξεων και να προσπεράσεις αυτα που σου λεει ο αλλος.

      Οσο γι'αυτο το διασκεδαστικο "τι σχέση έχει η παυση εργασίας των καθαριστριών με την άρνηση του να έχω νταβατζη ακριβοπληρωμένο το ΤΕΕ" τι να πω;! Μαλλον εσυ ζητας νταβατζη οταν χανεις τον τιτλο του μηχανικου και μισθωτοποιεισαι ως απλως υπάλληλος ενος μεγαλου μελετιτικου γραφειου στο οποιο θα δουλευεις με ατομικη συμβαση χωρις την δυνατότητα να αναλαμβανεις δικες σου δουλειες στο μελλον που θα ακολουθήσει η παρετηση σου απο το ΤΕΕ.
      Επισης οταν φευγεις απο το ΤΕΕ οικειοθελώς δεν αρνησαι νταβατζη, αλλα τους αδειαζεις την γωνια. Ειδες ποσο κουτοπονηρα βαφτιζεις τα πραγματα οπως σε συμφερει;

      Διαγραφή
    2. Διώρθωση: "Οπως ξέρει οτι άλλο πραγμα η ενταξη στο ΤΕΕ και άλλο οι διοικήσεις του και τα λαμόγια που το λυμαίνονται" ήθελα να γράψω.

      Διαγραφή
    3. μάλλον έχεις τεράστιο πελατολόγιο και φοβάσει μήπως δεν πάρεις σύνταξη ή μήπως κλείσει το ΤΕΕ

      για να ξεκινήσει ένας καινούριος πέρα από την τεχνογνωσία που πες την αποκτά, δεν μπορεί να κινηθεί με την αγορά πεσμένη , με το να αποδίδει σε ΦΠΑ ένα κεφάλι που πρέπει να βάζει στις αμοιβές του και με το να φορολογήτε από το πρώτο ευρώ λυστρικά

      η γραφειοκρατία είναι τεράστια επίσης και υπάρχουν κιάλλοι λόγοι που κάνουν απαγορευτικό ένα τέτοιο άνηγμα, τη στιγμή που ήδη κάποιοι που δουλεύουν χρόνια έχουν προβλημα να ανταπεξελθουν

      δεν δέχομαι κάποιος να με ονομάζει μηχανικό με αντάλλαγμα 2.500 ευρώ τον χρόνο
      δεν δέχομαι να μην έχω δικαίωμα να εργαστώ ΑΛΛΟΥ, γιατί όσο εργαζόμουν και είμουν παράλληλα γραμμένος στο τσμεδε, από το μισθό που έπαιρνα θα έπρεπε να πληρώνω άλλα 135 ευρώ από την τσέπη μου για να παίρνεις σύνταξη εσύ με τις μεγάλες μπίζνες

      συν ότι βολεύονται όλες οι εταιρίες και αντί να σε προσλάβουν εργαζόμενο με 13, 14 μισθό σε βάζουν να εχεις μπλοκάκι

      ο άλλος μου λέει μπλοκάκι με 500 ευρώ καθαρή αμοιβή!!! για κανονική εργασία full time

      στον διάολο να πάει το τσμεδε και πιστεύω είσαι φουλ εγκάθετος γιατί από την αρχή επιτίθεσε και χαρακτηρίζεις χωρίς να επιχειρηματιολογείς με κάποια συνέχεια

      πιστεύεις πραγματικά ότι οι μηχανικοι απολαμβάνουν απίστευτα θεικά προνόμια στο τεε και τσμεδε?
      όχι όταν είσαι άνεργος ή εργάζεσε προσωρινά σε δουλιά με αμοιβή 480 ευρώ, τον σημερινό βασικό δηλαδή

      φαντάζομαι με την ίδια λογική θα είσαι και υπερ της παραμονής στην ΕΕ, για να μην τους αδειάσει την γωνία η Ελλάδα και τολμήσει να σωθεί

      τί δουλιές να αναλάβω μόνος μου? ενεργειακές επιθεωρίσεις?
      εγώ και πόσοι άλλοι?
      να πληρώνω νεες εξετάσεις για να κανω επιθεωρισεις με 10 ευρώ το κομμάτι?

      ΧΟΝΕΨΤΕ ΤΟ κύριε Τζήμερε ότι οι νέοι μηχανικοί και άνεργοι είτε δεν γράφονται καν στο τεε σας είτε διαγράφοντε μαζικά

      και τέλος
      επαγγελματικά δικαιώματα???
      γελάει ο κόσμος

      δες μονο τι γινεται με τους δικηγόρους

      Διαγραφή
    4. Παραλληρέις αγόρι μου! Απολυμένος "μπλοκάκιας" είμαι αλλά όχι παπαγαλος της Κυβέρνσης!
      Δεν ειπά πουθενά ότι ειναι καλα με το ΕΤΑΑ ούτε οτι δεν είναι σκανδαλωδες να πληρώνουμε τα κερατα μας για την Τραπεζα Αττικης και το PSΙ. Δεν ειπα οτι δεν ειναι σκανδαλωδες να πληρωνουν οι ανεργοι εισφορες και να βαφτίζονται οι μισθωτοι "ελευθεροι επαγγελματιες". Δεν ειπα οτι ειναι παραδεισος το ΤΕΕ/ΕΤΑΑ. Βλέπω οτι θες λες και μονολογεις.

      Αλλά να τους χαρίσω τα χρονια που σπουδασα, τον τιτλο μηχανικού δεν το κανω! Πως το λενε. Προτιμώ να τα κανω λιμπα στο διοικητικο συμβούλιο του ΕΤΑΑ και του ΤΕΕ που περνα τις πιστωποιησεις παρα να τους αδειασω την γωνια. Καταλαβες;!

      Επειδή έχω ζήσει τι εστι "ατομικη συμβαση" και να "απαρνεισαι" με το ζορι τα επαγγελματικά σου δικαιωματα για να σε καταναλωνει ο καθε μεγαλοεργολαβος στον οποιο είσαι ενα απλο πιονι, δεν θα πεσω στην λουμπα που προτεινεις και διαλαλεις. Αν θες να φουνταρεις, φουνταρε μονος σου. Πρεπει να παρεις και αλλους στο λαιμο σου;

      Αρκετα με τα τρολλ. Η πλάκα ειναι οτι δεν εχεις φερει ουτε ενα αντεπιχειρημα σε αυτα που σου λεω, διαρκως ανακυκλωνεις την κουβεντα και αρχιζεις τον συνδικαλισμο και τις ατακες.

      Θα μας πεις για Τζημερους οταν αναπαράγεις καρμπον τις νεο-φιλελευθερες σαχλαμαρες περι επάρκειας σπουδων και απαξιωνεις/εχθρευεσαι τα επαγγελματικα δικαιωματα. Ανεπάγγελτε! Λες και ακους δελτιου του ΣΚΑΙ και τον Μπαμπη που κανει πολεμο στις συντεχνιες. Γουστάρετε τις απορυθμισεις που φέρνει η "ελευθερη αγορα" . Πείτε το. Πετάχτε και καμια αναρχο-καπιταλιστικη ατακα κιόλας να το απογειώσουμε το θεμα.

      Διαγραφή
  12. O τζημεροαριστερός που ΕΠΙΜΕΝΕΙ ότι μας προσφέρει το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ αι ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την άποψη του μέσου μηχανικού γράφοντας ότι:
    [...]Πρέπει ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ οι αριστεροί να διεκδικήσουμε την κατάργηση ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.
    'Οποιος αγωνίζεται για την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ) αγωνίζεται:
    α) για την επιδίωξη της κυβέρνησης περί ενοποίησης των ταμείων,
    Α ΔΙΚΟ ΜΟΥ) ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΤΙΣΤΕΡΗ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ! Όχι όμως προς τα "κάτω" όπως κάνει η Κυβέρνηση και η τρόικα με κατάργηση των παροχών και ελαχιστοποίηση της σύνταξης ή και μηδενισμό της. Εϊναι σαστή η ενοποίηση προς τα πάνω. Εκτός και αν εσύ ο "αριστερός" πιστέυεις ότι επιεδή είσαι μηχανικός και έχεις γεννηθεί από χρυσα αρχίδια έχεις περισσότερα δικαιώματα στην περίθαλψη και σε αξιοπρεπή γηρατειά από τους άλλους!! Εάν το πιστεύεις αυτό γράψτο να καταλάβουμε ΟΛΟΙ πόσο ΤΖΗΜΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ είσαι! Σου απέδειξα λοιπόν ότι η ενοποίηση είναι ΠΑΓΙΟ αίτημα της Αριστεράς είτε σου αρέσει είτε όχι! Τέρμα πια στα ευγενή ταμεία! Εϊμαστε ΟΛΟΙ εργαζόμενοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ίδιες ανάγκες! Τα γηρατειά και η αρρώστεια δεν γνωρίζουν από πτυχία!

    β) το τέλος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
    Β ΔΙΚΟ ΜΟΥ) Δηλαδή εάν ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ισχυρό επιχορηγούμενο από το κράτος παρέχει ΣΕ ΟΛΟΥΣ πλήρη ιατροφαρμακευτικήξ περίθλαψη θα σε πειράξει; Δεν ντρέπεσαι να τα γράφεις αυτά αριστερός άνθρωπος; Αιτήματα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ τα γαμάς και τα φτύνεις για χατήρι της κωλοσυντεχίας των εργολάβων;!!! Ντροπή!!

    γ) τη διλαλυσης του 5ετούς πτυχίου και της δυνατότητας μας να παίρνουμε κάποιες δουλείες (αν βρίσκει καμία κανείς), δηλαδή να υπογράφει αυτός πέντε δεκα εργα και όχι μόνο τα μεγάλα μελετητικά γραφεία, οι Μπόμπολες, οι Αβακες κ.τ.λ.
    Γ ΔΙΚΟ ΜΟΥ) Το 5ετές πτυχίο και τα δικαιωματα τα επαγγελματικά μας τα δίνει το Πολυτεχνείο και ο ΝΟΜΟΣ και όχι η ύπαρξη του ΤΕΕ!! Εγώ αν θέλω να έχω δικαιώματα παίρνω το διπλωμα ΕΜΠ που έχω, πάω στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, γράφομαι στο ΕΠιμελητήριο εκεί εκεί και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΕΕ! Έχω ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ! Να πάει να γαμηθεί το ΤΕΕ. Μόνο σε εσάς είναι αναγκαίο. Ξέχασες ότι είμαστε στην ΕΕ ε;
    ΣΤΟ ΘΥΜΙΖΩ ΕΓΩ Νεοτζήμερε!

    Διαπίστωση ΝεοΤζήμερου:
    Οπότε η όλη σου επιχειρηματολογία βραχυκυκλώνεται και η αρχική σου διακύρηξη ότι είσαι κοντρα στους μεγαλοεργολάβους και το ΤΕΕ που τους υπήρετεί αποδυκνύεται "μούφα" και υποκριτική.
    ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Η δική σου επιχειρηματολογία είναι φασίζουσα και αποδεδειγμένα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ βάσης!

    [...] Εάν σε αυτά τα αιτήματα ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ με την τρόικα πραγματικά ΑΔΙΑΦΟΡΩ.[...]

    Εσύ μπορείς να αδιαφορείς αλλά δεν νομίζω να αδιαφορεί ο μέσος μηχανικός (άνεργος/άεργος ή χαμηλοεισοδηματίας) που και καταβάλει τεράστιες εισφορές και απολαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τύπου "ενοποιημένου ταμείου". Δηλαδή παλιά πήγαινες στον οδοντίατρο σφαδάζοντας στον πόνο και το ΤΣΜΕΔΕ σου κάλυπτε τα βασικά (δεν μιλάω για στυλιζάρισμα) , πήγαινες για εξετάσεις αίματος και τις πλήρωνε το ταμείο (εστω και με ταλαιπωρία), έπαιρνες ένα φάρμακο και στο πλήρωνε σε μεγάλο ποσοστό, πήγαινες για γυαλιά οράσεως και έβρισκες μια κάποια άκρη. Τώρα με το ενοποιημένο ταμείο "απολαμβάνεις" μηδενική κάλυψη με τεράστιες εισφορές γιατί πρέπει να καλύψεις τις τρύπες και τον άλλων ταμείων και όχι μονο.
    ΤΡΙΧΕΣ ΤΖΗΜΕΡΟΥ!!!
    Τζημεράκο δηλαδή μα ςλες ότι φταίει η ενοποίηση των ταμείων που κόπηκαν οι εισφορές ή οι νόμποι που διέπουν το νέο ταμείο που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ περικοπή παροχών και τεράστια αύξηση εισφορών;
    Δηλαδή εάν εγώ αύριο γίνων πρωθυπουργός και πω όλοι οι εργαζόμενοι σε ένα ταμείο, η σύνταξη 2.000 ευρώ και οι παροχές σαν το παλιό ΤΣΜΕΔΕ θα σε χαλάσει; Γιατί θα παίρνεις ίδια σύνταξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ με τον εργάτη και ίδιες ΠΛΗΡΕΙΣ καλύψεις ιατροφαρμακευτικά;!!
    Ντροπή σου και πάλι Μαρία Τζήμερου Αντουανέττα!!
    Κάτι σαν κι εσένα ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την Αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό τρόλ και συ! Ωραίο παιχνίδι.
      Ναι! Και η ενοποιηση φταίει όπως και ο διαχωρισμός παλαιων και νέων. Γιατι εσυ ο ανεργος, αεργος, ή χαμολοεισοδηματίας μηχανικός καλείσαι να γεμισεις τις τρύπες των αλλων ταμειων, το πουγκι της Τραπεζας Αττικης, και ταυτόχρονα να πληρώνεις την μπιζνα που τοιμαζει η κυβερνηση με τις καταρτισεις (Ενεργειακοι επιθεωρητες κ.τ.λ). Πεφτεις απο τα συννεφα που η Κυβερνηση κανει τετοια πραγματα. Λεφτά μαζεύει από όπου να ναι και μονίμως απο τα χαμηλά εισοδήματα. Πω πω εκπληξη.

      Διαγραφή
  13. ΥΓ Όποιος είναι αντίθετος στην παθητική αντίσταση με ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΕΕ θα πρέπει να απαντήσει σε 2 απλά ερωτήματα:
    1) Ποιο το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα αντιδράσεων;
    Απάντηση: Μηδενικό έώς και ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Ας δοκιμάσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!

    2) Εϊναι αντίθετος σε δημιουργία ενιαίου ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που να παρέχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθλαψη ναί ή όχι;
    ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ..
    Επιτέλους ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ιδια με επιχειρήματα με τις εξισώσεις τω ΑΕΙ-ΤΕΙ παλια.

      Οι "αριστερουληδες", "αντικαπιταλιστες" και "δημαρωηδεις" , τοτε δεν καταλαβαιναν τι γινοταν λόγω φαντασιωσεων που είχαν και σε ευθυγραμμιση με τις επιδιωξεις του Κρατους μιλαγανε για εξισωση. Βαφτιζαν συντεχνια οσους αντιστέκονταν στην ισωπεδωση και την απορύθμιση και χλευαζαν τα επαγγελματικα δικαιωματα. Αν στην αναμπουμπουλα δεν ισακουστει ο αστερισκος σας περι εξισωσης προς τα πανω μην εκπλαγειτε. Δεν φταίει ο καιρος αλλα το οτι τραβάτε την πλαστιγγα στην ιδια πλευρα με την Κυβερνση.

      Να συμειωθει οτι καλο ρεπερτοριο επιχειρημάτων περι συντεχνιων, απορρυθμισης/ισοπεδωσης/εξίσωσης μεσω της ελευθερης αγορας και του νεοφιλελευερου κρατους παρεχει ολο το τηλεοπτικο πακετο του ΣΚΑΙ με εξέχωντες τον Μπαμπης και τον Πορτοσαλτε.

      Επίσης το "Ας δοκιμάσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ" ακουγεται πολυ απο τους "αγανακτισμενους φοιτητες εναντια στις καταληψεις" που ψαχνουν αγωνειωδως νεες μορφες αγωνα ενω δεν εχουν δοκιμασει καμια.

      Και τελος, μάλλον εσεις θα πρεπει να απαντησετε τι θα επιφερει στους μηχανικους που θα σας ακολουθησουν η απάρνηση των επαγγελματικών τους δικαιωματων και η μη δυνατότητα τους να αναλάβουν μια μελετη κ.τ.λ . Εσείς πρεπει να απολογηθειτε που τους οδηγείτε στην εξίσωση προς τα κατω (γιατι εκει θα καταλήξουν δεν κυβερνατε εσεις) και τους σπρώχνετε στη θαλασσα των ενοποιημένων ταμειων της Τρο'ι'κας.

      * Δεν θα σας κανει κακο επίσης να διαβάσετε το γραμμα του Καρολου Μαρξ στον "συμπαθη" πολιτη Ουεστον. Αφορα και εσας που υπονοείτε εξίσωση (πάντα(!) προς τα κάτω γιατί εκεί καταλήγει στην ελεύθερη αγορά) ανόμοιον εργατικών δυνάμεων.

      Διαγραφή
  14. Απαντώ αμέσως στους Νεοτζήμερους της Αριστεράς:
    Άλλο τα επαγγελματικά δικαιώματα και άλλο το ΤΕΕ.
    ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ και κυρίως ΔΟΛΙΩΣ τα ταυτίζεις με το ΤΕΕ!
    Δηλαδή αν πάρω άσκηση επαγγέλματος μηχανικού από Βουλγαρία θα μου απαγορεύσεις εσύ και το ΤΕΕ να δουλέυω και να υπογράφω ότι προβλέπει ο ΝΟΜΟΣ για τους διπλωματούχους μηχανικούς;!!
    Για δοκίμασέ το.. Σε πληροφορώ ότι ΗΔΗ μπορώ να το κάνω ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!
    Εάν ο νόμος ορίσει τι μπορούν να κάνουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ και τι οι ΑΕΙ τι ανάγκη το έχω το κωλοΤΕΕ?
    Να πιστοποιήσει τι??
    Πάω Βουλγαρία και πιστοποιώ αυτό που θέλω ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ!
    Για να μάθεις και εσύ και το ΤΕΕ τι θα πει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ! Γιατί έχει και μερικά καλά ο καπιταλισμός.
    Γιατί χάρη σε αυτόν ξεφύγαμε από ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ και τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ τους όπως είναι το ΤΕΕ και ΕΣΥ!
    Στα ερωτήματά μου ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ!
    Υπεκφεύγεις. Εγω δεν γράφω τα ίδια με τον Μπαμπη και τον Αρούλη. ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ.
    Συμφωνείς ΝΑΙ ¨Η ΟΧΙ?
    Απλά πράγματα...
    Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα όποιος με ακολουθήσει θα πάει 2 μέρες Σόφια ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, θα περάσει ωραία και ΘΑ ¨ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ χωρίς να σξάει πια ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ και εσύ πήξε και βράσε στο ζουμί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά λες ότι δεν είσαι κυβενρητικό τρολλ

      Διαγραφή
  15. Αυτά που λέω εγώ λέει η κυβέρνηση νεοτζήμερε ΔΗΘΕΝ αριστερέ;
    Όχι βέβαια. Τραβατε πληρώστε λέει! Ε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
    ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το αλλάζετε το αίτημα ε; Είστε με τις ώρες σας και σείς! :-)
      Συνεχίστε, ωραία περνάτε.

      Διαγραφή
  16. Εμείς δεν αλλάζουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ.
    Δεν πληρωνουμε. Διαγραφή ολων από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ ΑΜΕΣΑ.
    Εσύ στις ερωτήσεις μου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ;
    Τι να απαντήσεις όμως;
    Τι να δείξεις; Οτι είσαι αμυαλος ελιτιστης ή ότι εισαι κρυπτοφασιστας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνεχίζετε να ΜΗΝ απαντάτε.. Συνεχίστε έτσι..
    Όποιος διαβάσει τι έχει γραφτεί εδώ μέσα καταλαβαίνει και τι πρεσβεύουμε εμείς και τι πρεσβεύετε εσείς.
    Και φαίνεται ποιος είναι αριστερός πραγματικός και ποιος ελιτιστής ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς ποίοι είστε;
      Πληθυντικούς Ευγενία;.

      Διαγραφή
  18. ΕΜΕΙΣ είμαστε όσοι σας ρωτάνε τα εξής ΑΠΛΑ και εσείς ΚΩΛΩΝΕΤΕ να απαντήσετε ΓΙΑΤΙ ξέρετε ότι θα εκτεθείτε ..
    1) Είστε αντίθετοι στην παθητική αντίσταση με ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΕΕ. Αν ναι απαντήστε σε αυτά τα 2 απλά ερωτήματα:
    2) Ποιο το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα αντιδράσεων ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ;

    Η δική μου Απάντηση: Μηδενικό έώς και ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Ας δοκιμάσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!

    Περιμένω την ΔΙΚΗ ΣΑΣ. Και θέλω να είναι ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ και ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ. Έστω ένα ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να μου παραθέσετε για να πειστώ.

    2) Είστε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που να παρέχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθλαψη ναί ή όχι;
    ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ..


    Εμείς λοιπον είμαστε οι ΑΠΕΞΩ, αυτοί που μπήκαν είδαν και ΑΗΔΙΑΣΑΝ, και αυτοί που έριξαν μια κλεφτή ματιά και έκαναν εμετό.
    Πού μπήκαν; Ξέρετε εσείς..
    Εμείς είμαστε ο μέσος μηχανικός που ΑΗΔΙΑΣΕ και δεν μετέχει ΠΛΕΟΝ στα κοινά.
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ παίρνουμε το θάρρος και σας ΡΩΤΑΜΕ.
    Θα απαντήσετε; Δεν το νομίζω.. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά σας. 35 πόστ έχουν γραφτεί. Δεν σας φτάνουν;
      Μπορείτε να διαφωνείται με τα επιχειρήματα του αντιλόγου αλλά δεν μπορείτε να ανακυκλωνεται τα ίδια και τα ίδια, σε κάθε πόστ ολό'ι΄διες ερωτήσεις σαν να μη διαβάσατε τίποτα. Καταντάει μονόλογος το θέμα.

      Επιπλέον είναι πολύ βολικό να μιλάει κανείς σαν να είναι χιλιάδες απο πίσω του και δείχνει πολλά και για αυτόν που ακολουθεί αύτην την μέθοδο εντυπωσιασμού και παραπλάνησης. Οπως τα λευκά, τα άκυρα, τα "ΟΧΙ" και τα "ΝΑΙ" , οι αποχές δεν είναι ίδιες σε μιά εκλογική διαδικασία έτσι και οι ενστάσεις των "αηδιασμένων" απο τα κοινά. Αν και δεν φαίνεστε τοσο αηδιασμένος μιας και ευελπιστείτε να γίνουν πολλοί αυτοί που θα ασπάζονται την οπτική σας.

      Σχετικά με τα ερωτήματα προσπαθώντας να σας απαντήσω με όλη την καλή διάθεση


      1) Είστε αντίθετοι στην παθητική αντίσταση με ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΕΕ.

      Ναι! Το εξηγήσαμε και παραπάνω

      2) Ποιο το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα αντιδράσεων ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ;
      Αρκετά σημαντικές αν αναλογιστεί κανείς την κοινωνική διαστρωμάτωση των μηχανικών, τις δυσκολίες και τα αποτελέσματα τους. Οπως επίσεις και η "Ανοικτη Συνέλευση Μηχανικών" έχει συνεισφέρει πάρα πολλά πράγματα τα οποία μάλλον σας διαφεύγουν.

      3) 2) Είστε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που να παρέχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθλαψη ναί ή όχι;
      ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ..

      Δεν υπάρχουν a priori απαντήσεις. Καθε πράγμα πρέπει να το δεί κανείς από το ποιος και για πιο λόγο υλοποιεί κάτι. Ποιος εχει την διακυβέρνηση και ποιος νομοθετεί. Η ερώτηση σας είναι γενικόλογη. Αν την δούμε στην συγκυρία και αξιολογίσουμε τις κατευθύνσεις των Κυβερνώντων και τους στοχους τους, η πρότασή σας είναι ενσωματώσιμη και άκρως επικίνδυνη! Τους δίνει πάτημα.

      Αλλά εγώ θα σας αντιστρέψω το ερώτημα θεωρόντας οτι μπορείτε να κάνετε γρήγορους συνειρμούς και συνδέσεις των θεμάτων. Είστε υπέρ τις εξίσωσεις όλων των μισθών; Οποιασδήποτε εργατικής δύναμης; Από αυτόν που απλά βαράει μια σφραγίδα σε ένα γραφείο μέχρι αυτόν που δουλεύει στα ανθρακορυχία ή αυτόν που δουλεύει όλη μέρα χειρουργώντας ή από έναν χρηματιστή σε έναν τραπεζικό/επενδυτικό κολλοσο; Θα σας κάνω και ένα άλλο ερώτημα. Είστε υπέρ του flat rate στην φορολόγιση; 'Η υπέρ του αναλογικού/αναδιανεμητικού συστήματος; Με βάση αυτά τα ερωτήματα, που υπονοούν και μια συγκεκριμένη απάντηση, αν όντως θέλετε να σας απαντήσω a priori στην αρχική σας ερώτηση το μοντέλο που προτείνετε είναι βαθύτατα αντδραστικό και ρίχνει τα βάρει στους φτωχούς και τους σκληρά εργαζόμενους. Τα golden boys και οι τελπεχανάδες ευνοούνται ακόμα περισσότερο, σε σχέση με το μεταπολιτεύτικο στρευλό ασφαλιστικό σύστημα. Οι flat εισφορές και το ενοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εκεί οδηγούν. Γι'αυτο τελικά ευθυγραμίζεστε με τους διάφορους λογής νεο-φιλελυθερους άσχετα αν δεν το καταλαβαίνετε γιατί πολύ απλά δεν έχετε περάσει απο την βάσσανο τις σκέψης αυτό που προτείνετε.

      Αυτά και καλή σας συνέχεια.

      Περεταίρω ανάπτυξη των απόψεων δεν γίνεται με ποσταρίσματα παρομόνο ανακύκλωση και ατάκες.
      Καλή σας συνέχεια!


      Διαγραφή
  19. Πριν από αρκετά σχόλια, ένας συνάδελφος αναφέρθηκε σε αναρτήσεις της Διαύγειας που τυχαία και δειγματοληπτικά είδε. Αφορούσαν την επισκευή τηλεόρασης Samsung καθώς και την προμήθεια laptop για τα μέλη της Διοικούσας (ακόμα και για τα παλιά, που ήδη έχουν από την προηγούμενη θητεία τους). Σε αυτές τις αναρτήσεις, θα μπορούσα να προσθέσω κι εγώ την προμήθεια σαλονιού αξίας 5.000 ευρώ προς αντικατάσταση υπάρχοντος σαλονιού στο γραφείο του Προέδρου της Αντιπροσωπείας (φαίνεται δεν είναι του γούστου του το παλιό σαλόνι) καθώς και η κατασκευή ντουζιέρας στο ίδιο γραφείο.
    Έχω εργαστεί σε τεχνική υπηρεσία μεγάλης τράπεζας το 1999-2001 και τέτοιες απαιτήσεις δεν είχαν ούτε τα μεγαλοστελέχη της.

    Αντί να ψάχνουμε τρόπο να φύγουμε εμείς από το ΤΕΕ, μήπως να βρισκόταν τρόπος να απομακρυνθούν τέτοιες νοοτροπίες από τον 7ο και 8ο όροφο της Νίκης 4; Πώς μπορούν και υπογράφουν τέτοιες αποφάσεις;

    Δύσκολα πράγματα βέβαια αυτά. Πρέπει να το 'χει καταρχάς μέσα του ο άνθρωπος και εδώ δε χωράνε κατηγοριοποιήσεις του τύπου "αριστερός" και "νεοφιλελέ". Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου αλλά και του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγώ είμαι..
    Ειδικα όταν βλέπω αριστερούς να εξισώνουν το ζήτημα του μισθού και της αμοιβής με το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθλαψης και των αξιοπρεπών γηρατειών.
    Όχι κύριοι δεν είμαι υπέρ της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των πάντων. Ακόμα και στην ΕΣΣΔ υπήρχαν διαφορές ανάλογα με το επάγγελμα που ασκούσε ο καθένας. Αλλά όλοι είμαστε ΙΣΟΙ απέναντι στον ΠΟΝΟ, στον ΘΑΝΑΤΟ και στον ΘΕΟ.
    Ακόμα και οι κλέφτες και οι τεμπέληδες πρέπει να έχουν την ΙΔΙΑ ακριβώς αντιμετώπιση με όλους μας όταν αρρωσταίνουν.
    Αυτά προστάζει η ιδεολογία μου και η ΑΓΑΠΗ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
    Και όταν γερνάνε και είναι ανήμποροι, κανείς δεν πρέπει να τους πετάει στον δρόμο σαν σκυλιά ακόμα και αν το αξίζουν.
    Αυτό είναι το σωστό, το ηθικό, το πραγματικά ΑΡΙΣΤΕΡΟ.
    Τώρα αν εσείς συγχέετε τον μισθό με τον ανθρώπινο πόνο δεν μπορώ να συζητήσω άλλο..
    Καλή σας συνέχεια επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σχετίζεται με το φόρτο εργασίας. Αλλες αναγκες και άλλα προβληματα δημιουργούνται σε κάθε επάγγελμα. Οι δουλειες με περισσότερο φόρτο οδηγούν και σε μεγαλύτερη φθορά άρα άλλες ανάγκες και κατά την συνταξιοδότηση.

      Κανείς δεν συνέδεσε το μισθο με τον πονο παρά μόνο μια επιπόλαιη φευγαλαία ματία των παραπάνω.

      Τα ερωτήματα δεν ήταν σε άμεση συνδεση με το θέμα αλλα σε αναλογία όσο αναφορά τον πυρήνα σκέψης.
      Ας είμαστε δίκαιοι όταν διαβάζουμε κάτι και ας αφήσουμε τους θεατρινισμούς! Εκτός και αν υπάρχει χάσμα στην ικανότητα αντίληψης.

      Επίσης κανείς δεν είπε να πατάξει κανέναν. Μπήκε το ζήτημα τις αδικης συμπεριφοράς απέναντι στους φτωχούς που επιτυγχάνεται μέσω του ενοποιημένου και καθόλου αναλογικού συστήματος μιας και επωμίζονται δυσανάλογα τα βάρη της ασφαλισης ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Το ποιος θα πληρώνει το ταμειο/ταμεια ΔΕΝ συνεπάγεται οτι θα αποκλύονται άλλοι απο αυτό όπως οι μη δυνάμενοι να δουλεψουν, οι ανύμποροι, οι γεροντες κ.τ.λ ή ακομα και οι τεμπέληδες, λουμπεν (γιατί η κοινωνια αν δεν θέλε να νοσήσει στο σύνολο της πρεπει να τους προστατεύει όλους, ακομα και τους αμυαλους ή τεμπέληδες). Η κουβέντα λοιπον, πάει στο ποιος θα το πληρωνει το ενοποιημενο ταμείο, όχι ποιος θα εντάσσεται σε αυτό . Αρκετά με την κουτοπονηρια.

      Ελπιζω η απομενη απάντηση να μην περιλλαμβάνει εκτος απο "αγαπη" και "παθητικη αντισταση" τροπάρια απο την Αγια Διαθηκη.

      Διαγραφή
  21. Όταν λέμε ΕΝΙΑΙΟ ταμείο εννοείται ότι οι εισφορές θα είναι ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ του μισθού (ή των εισοδημάτων από ελέυθερο επάγγελμα ή άλλες πηγές) και οι παροχές ίδιες και ΕΠΑΡΚΕΙΣ για όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος.
    Αυτή είναι η γνήσια ΑΡΙΣΤΕΡΗ άποψη.
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Ελιτισμός της κακιάς ώρας από πεινάλες μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, κλπ.
    Το ΕΝΙΑΙΟ Ταμείο θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον Κρατικό Προυπολογισμό (από τα λεφτά της ΔΙΚΑΙΗΣ φορολογίας) για να είναι βιώσιμο.
    Αυτη είναι η απλή, αριστερή λύση στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
    Τέλος.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη λύση ΔΙΚΑΙΗ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
    Τα 150 Ταμεία για τους Ευγενείς και τα 2 για το πόπολο τα αφήνω σε εσάς να τα χαίρεστε.
    Τους Αριστερούς του Λίμπρο Ντ'Ορο!
    Θα μου πείτε τώρα μα στην παρούσα κατάσταση η φορολογία είναι άδικη, οι εισφορές άδικες κλπ.
    Ναι αλλά η ύπαρξη του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ πώς αναιρεί τις ανισότητες;!!!
    Τα επιχειρήματά σας δεν αντέχουν σε στοιχειώδη κριτική. Είναι έωλα και ανεδαφικά.
    Στην παρούσα συγκυρία μόνο επιδίωξη ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ με την χρήση αποτελεσματικών μεθόδων ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μπορεί να παράγει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    Οι παρατάσεις πληρωμής στο ΤΣΜΕΔΕ και διάφορα άλλα μικροπράγματα που μας πετάνε σαν ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ οι κρατούντες δεν μπορούν να θεωρηθούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μιας ουσιαστικής και νικηφόρας κινηματικής δράσης.
    Όσο και αν στέκεστε με τέντες έξω από γραφεία και όσες μπούκες και να κάνετε σε συνεδριάσεις Δ.Σ. πάντα χαμένοι θα είστε.
    Χωνέψτε το. Οι εποχές άλλαξαν.
    Νέες εποχές, νέοι τρόποι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αντίστασης πρέπει να εφευρεθούν.
    Εάν δεν αλλάξετε τρόπο σκέψης και δράσης θα καταντήσετε ΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ.
    Δείτε γύρω σας.
    Δείτε τον κόσμο σας.
    Όλα γκρεμίζονται γύρω σας.
    Εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, λειτουργία σωματείων και βαθμός συμμετοχής σε αυτά, δημόσιος τομέας.
    Σε μερικά χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Θα τ αέχουν γκρεμίσει όλα χωρίς αντίσταση.
    Γιατί;
    Μα γιατί ακόμα πολεμάτε τα F35 με γκράδες και λιανοτούφεκα..
    Τόσο σας κόβει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσενα που σου κοβει και διαθετεις μπαζουκα αλλα το κρυβεις δεν μας το δειχνεις μπας και δουμε το φως το αληθινό?

      Διαγραφή