Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! Στο υπουργειο οικονομικων απανταμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως όλοι καταλαβαίνουμε το τριήμερο που ακολουθεί είναι κρίσιμο για τη συνέχεια του αγώνα, ας στηρίξουμε όσο μπορούμε την κατάληψη της ΕΡΤ.

ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! Στο υπουργείο Οικονομικών απαντάμε: Μολών λαβέ !
ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! Στο υπουργειο οικονομικων απανταμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!! Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε!
Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδησής μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους εκπροσωπεί και να τους διαπραγματεύεται!
Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία, που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
Θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία και κάθε έννοια εργατικού δικαίου!
Απαντάμε: Η δικομματική πλέον κυβέρνηση με τον αυταρχισμό δε θα μας τρομοκρατήσει!
Δουλεύουμε για τη δημόσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!
Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ.
Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!
Καλούμε όλους που συμπεραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα ......
Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού!
ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΠΟΜΠΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

Νέα χορηγία των ΕΛΠΕ: χιλιάδες κυβ. μέτρα καυσαέρια στον αέρα μας!

Αναδημοσίευση από http://www.ecoeleusis.com

Νέο σοβαρότατο ρυπαντικό επεισόδιο από το  διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο 15 Ιουνίου. Από τις 7.30 το πρωί έως και τις απογευματινές ώρες, με ασταμάτητο ρυθμό, η κεντρική καμινάδα των ατμολεβήτων, καθώς και οι άλλες σημειακές πηγές εκπομπών του «υπερσύγχρονου» διυλιστηρίου …επιχορήγησαν την ατμόσφαιρα του Θριασίου με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα καυσαερίων.
Την Παρασκευή 14/6, εξαιτίας νέων δυσλειτουργιών, «έπεσε» πάλι η στρατηγικού χαρακτήρα Μονάδα Θερμικής Πυρόλυσης Ασφάλτου (U-32 Flexicoker), ενώ το Σάββατο, ύστερα από μήνες εφεδρείας, άρον – άρον, τέθηκε σε λειτουργία η παλαιά μονάδα κλασματικής απόσταξης Νο 4, δυναμικότητας 20.000 βαρελίων, καθώς και η Υδραποθείωση (ΗDS) με σκοπό τη μερική αναπλήρωση της παραγωγής της μονάδας Κλασματικής Απόσταξης του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο (U-2100), η οποία, λόγω βλάβης, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας!
Τα αποτελέσματα καταγράφηκαν βιντεοσκοπικά και φωτογραφικά από την Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS και ήδη έχουν αποσταλεί προς τις αρμόδιες κρατικές Ελεγκτικές Αρχές, οι οποίες επιδεικνύουν σκανδαλώδη ολιγωρία:
 Η Διεύθυνση ΕΑΡΘ του ΥΠΕΚΑ, με καθυστέρηση 6 μηνών, διαβιβάζει τώρα τις καταγγελίες μας στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος «για τυχόν δικές τους ενέργειες»! Οι τελευταίοι, παρότι έχουν έγκαιρα και πλήρως ενημερωθεί, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, δεν επιδεικνύουν κανένα ζήλο να πραγματοποιήσουν κανένα τακτικό ή έκτακτο έλεγχο της εγκατάστασης. Τέλος, οι αυτοδιοικητικές ελεγκτικές αρχές τις Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία από τον Φεβρουάριο, δεν έχουν μέχρι σήμερα ανακοινώσει τα όποια αποτελέσματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, αναμένονται «φτωχά». Είναι απολύτως βέβαιο ότι  οι υπερκείμενες κρατικές αρχές δεσμεύουν τον ολοκληρωμένο έλεγχο ακόμα και των υποκείμενων περιφερειακών αρχών.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στην ΕΡΤ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, μετέφερε τις συνεδριάσεις της από το αμφιθέατρο του ΤΕΕ στον υπαίθριο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Κατά τη δεύτερη συνεδρίασή της στην ΕΡΤ, χθες Παρασκευή 21.6.2013 -μεταξύ άλλων - συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε την παραπάνω ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.


Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη φορά στο χώρο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης. Δηλώνει την ολόπλευρη υποστήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Ακηδεμόνευτης Ραδιοτηλεόρασης. Η σημερινή λειτουργία της ΕΡΤ είναι σημαντικό παράδειγμα αυτοδιαχείρισης. Η άμεση φίμωση και διάλυσή της, συνιστά ανοιχτό πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής προϋποθέτει τη λήξη του μεταπολιτευτικού καθεστώτος της συναίνεσης. Η ειδυλλιακή τηλε - εικόνα της κοινωνικής αρμονίας, αντικαθίσταται από την μονοφωνία και την ολοκληρωτική προπαγάνδα. Τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα με τη σύγχρονη παράνομη μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που αυτή συνεπάγεται, έρχεται να ανατρέψει η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την ΕΡΤ. Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφορά όλους μας. Ο Ελληνικός λαός με τη μαζική του προσέλευση ανοίγει το δρόμο. Φωνάζει: Καμία ανοχή στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Είναι αγώνας για πραγματική Δημοκρατία. Σε αυτόν τον αγώνα ενώνουμε τις δικές μας φωνές. Τέρμα στα μνημόνια, στις απολύσεις και στη φτώχεια 
21 Ιουνίου 2013 
Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών 
Από το χώρο της Κατειλημμένης και Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Καταγγελία για την αδειοδότηση ηλιοθερμικού σταθμού στο Χώνο Σητείας

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου για την απ' ευθείας αδειοδότηση ηλιοθερμικού σταθμού στο Χώνο Σητείας παρά την αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης


«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Σε συνέχεια της φασιστικής – πραξικοπηματικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έρχεται να προστεθεί και μια είδηση που (εν μέσω τέτοιων εξελίξεων) πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Πρόκειται για την απ’ ευθείας αδειοδότηση (από το υπουργείο Περιβάλλοντος και παρά την αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης) ενός τρίτου –τεράστιου- ηλιοθερμικού σταθμού στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στο Χώνο Σητείας.

Έχει προηγηθεί η ένταξη στον αντισυνταγματικό νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (Ν.3894/2010), γνωστό ως Fast Track, του πρώτου ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας «ΣΟΛΑΡ ΠΑΟΥΕΡ ΠΛΑΝΤ ΛΑΣΙΘΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.» με προβλεπόμενη ισχύ 70 MW, ενεργειακής παραγωγής 378.306 MWh ετησίως, στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας κατά της οποίας εκκρεμεί και η μαζική προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. φορέων και κατοίκων. Επίσης έχει ήδη λάβει άδεια εγκατάστασης  ο ηλιοθερμικός σταθμός της εταιρείας NUR – MOH (Nur Energie LTD- Motor Oil Hellas) με προβλεπόμενη ισχύ 38 MW στην θέση Πλαγιά Αθερινόλακου του Δήμου Σητείας

Με απόφαση λοιπόν του υπουργείου Περιβάλλοντος (09/06/2013) δίνεται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας  Ηλιοθερμικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΗΛΘΣΠΗΕ), ισχύος 60 ΜW, Υποσταθμού ανύψωσης τάσης και Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης για τη διασύνδεσή του στο υφιστάμενο δίκτυο. Το γήπεδο εγκατάστασης βρίσκεται σε ορεινό και πετρώδες έδαφος που χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος, στη θέση ΧΩΝΟΣ, Δήμου Σητείας, Νομού Λασιθίου και καταλαμβάνει συνολική έκταση 3.103 περίπου στρεμμάτων. Το έργο θα αναπτυχθεί περίπου στο 50% της έκτασης αυτής. Ο προτεινόμενος σταθμός θα αποτελείται από 480 ηλιακούς συλλέκτες-κάτοπτρα διατεταγμένους σε 120 βρόγχους σε μια έκταση 393 περίπου στρεμμάτων, μία ατμογεννήτρια, έναν ατμοστρόβιλο, ένα αερόψυκτο συμπυκνωτή, μία ηλεκτρογεννήτρια και δύο δεξαμενές υγροποιημένου άλατος (μίγμα νιτρικού νατρίου και καλίου, 60-40% αντίστοιχα) για την αποθήκευση της θερμικής ενέργειας. Στο σταθμό θα ενσωματωθούν ένας καυστήρας για τη θέρμανση του ειδικού θερμικού ελαίου που κυκλοφορεί στους σωλήνες των συλλεκτών καθώς και μία ηλεκτρογεννήτρια για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Οι ετήσιες υδατικές ανάγκες του σταθμού προβλέπεται να φτάσουν τις 30.000 κ.μ. περίπου.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο λαμβάνει υπ’ όψιν του μόνο τις οικονομικές δεσμεύσεις προς τους «δανειστές» , αφού το έργο πριν καν πάρει περιβαλλοντική άδεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι όροι που έθεσε, όσον αφορά την περιβαλλοντική μελέτη, είναι οι όροι που τίθενται  και σ’ ένα απλό έργο, ενώ δεν έλαβε υπ΄όψιν τις αντιρρήσεις –αποφάσεις υπηρεσιών, φορέων και επιστημονικών συλλόγων (Δ/νσης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, Δήμος Σητείας/ΤΟΕΒ Ζάκρου, Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης, Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ).

Για άλλη μια φορά ξεδιπλώνεται η κυβερνητική λογική του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων, την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης.

Για να μη γίνει ο τόπος μας ενεργειακό εργοστάσιο και ειδική οικονομική ζώνη.

Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ο αγώνας συνεχίζεται - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παρασκευής 21/6

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, το ξημέρωμα της Παρασκευής 21/6
Έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες, είναι πια ώρα να σηκωθούν οι πομποί και  να ξαναμπεί η ΕΡΤ στα σπίτια των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε άκρη του κόσμου!

Με την κατηγορηματική θέση των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) τα οποία στηρίζουν (;)  την Κυβέρνηση, στο να ανοίξουν τώρα οι πομποί απομονώθηκαν αυτοί που επιμένουν να κρατούν το «μαύρο» στους δέκτες των τηλεοράσεων και τη Δημοκρατία στο γύψο!

Επιδεικτικά αγνοούν  -για περισσότερες από 75 ώρες- την απόφαση του ΣτΕ, ξεπερνώντας τον εαυτό τους σε αλαζονεία. Ποιοςείναι αυτός ο οποίος έκοψε τον ομφάλιο λώρο του λαού με το παρελθόν του, δυναμίτισε τον μέλλον του και ενώαποδοκιμάστηκε από όλους εξακολουθεί να τραβά τον  μοναχικό δρόμο του; Η ιστορία τον αποδοκιμάζει.

Οι τεράστιες πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας θα επουλωθούν μόνο με ανοιχτή ΕΡΤ.

Αναφορικά με την πρόταση Βενιζέλου και την ανυποχώρητη στάση Σαμαρά, εμείς λέμε:

Ανυποχώρητος είναι ο αγώνας μας. Δεν σταματάμε  αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα,
χωρίς καμιά απόλυση,
χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν δεχόμαστε εκκαθαριστές, δεν δεχόμαστε διοικήσεις που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία…
Δεν δεχόμαστε σαλαμοποίηση  με συμβάσεις μηνών, με συμβάσεις  από μηδενική βάση, χωρίς δικαιώματα!         
    
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!



Την Παρασκευή το βράδυ- ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - μας  συντροφεύουν  στον αγώνα μας από τις 20.00:

- Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Αλίμου

- Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία ΕΡΤ Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών:

- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

-«Οι ηθοποιοί, χωρίς πρόγραμμα, στην ΕΡΤ»! (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών): Σε πείσμα της απώλειας ενός ακόμη βήματος για τον πολιτισμό, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και επικοινωνούν τα ερωτήματά τους και την αγωνία τους για την ύπαρξη της ΕΡΤ. Συμμετέχουν:

Νέες φωτογραφικές τροπολογίες από το ΥΠΕΚΑ

Του Γιωργου Λιαλιου από http://news.kathimerini.gr/
Σειρά «φωτογραφικών» τροπολογιών κατέθεσε εν μέσω του τρικυμιώδους πολιτικού σκηνικού το υπουργείο Περιβάλλοντος στο σχέδιο νόμου για το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.
Οι σημαντικότερες αφορούν την παράκαμψη των πολεοδομικών περιορισμών που μπορεί να θεσπιστούν με ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) ή μια Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), σε περιπτώσεις που έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια με το προϋφιστάμενο καθεστώς, αλλά και σε περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Επίσης, αφορούν τη δυνατότητα ελεύθερης πολεοδόμησης εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί από την Πολιτεία αυστηρά για γεωργική χρήση.
Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει την προσθήκη υποπεριπτώσεων και παρεκκλίσεων στην ήδη διάτρητη πολεοδομική νομοθεσία προς ικανοποίηση αιτημάτων. Με δύο τροπολογίες (http://www.hellenicparliament.gr/images/mime/pdf.png,
http://www.hellenicparliament.gr/images/mime/pdf.png), τις οποίες υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ορίζονται μεταξύ άλλων:
- Οι πολεοδομικοί περιορισμοί που επέβαλαν ΓΠΣ, ΖΟΕ ή άλλα σχέδια χρήσεων γης μετά τον «Καλλικράτη» (ν.3852/10) δεν ισχύουν σε μια σειρά περιπτώσεων: για παράδειγμα, αν είχε υποβληθεί αίτηση για άδεια εγκατάστασης ή λειτουργίας μιας δραστηριότητας, αν είχε υποβληθεί πλήρης φάκελος στην πολεοδομία για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή ακόμα κι αν είχε υποβληθεί μόνο η αρχιτεκτονική μελέτη.
- Τα «τεμάχια γεωργικής εκμετάλλευσης» (δηλαδή χωράφια που είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση αποκλειστικά για καλλιέργεια πριν από το 2003) εξαιρούνται από όλους τους πολεοδομικούς περιορισμούς της εκτός σχεδίου δόμησης και μπορούν να πολεοδομηθούν ελεύθερα.
- Περιορίζεται το δικαίωμα άσκησης έφεσης ενάντια σε μια απόφαση για άρση επικινδυνότητας ενός ετοιμόρροπου κτιρίου.
- Ορίζεται ότι δεν χρειάζεται άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης εντός κτιρίου που βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο.
- Δίνεται «συχωροχάρτι» σε δημοτικά σφαγεία που χτίστηκαν σε δασικές εκτάσεις. Η ρύθμιση «φωτογραφίζει» το δημοτικό σφαγείο Αράχωβας.
- Επιτρέπεται η μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης από εντός σε εκτός σχεδίου περιοχές σε ακίνητα ιδιοκτησίας δήμων, με την προϋπόθεση ότι το γενικό πολεοδομικό σχέδιο τις επιτρέπει ή... δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο.

Τι ακολουθεί αν τους αφήσουμε να κλείσουν την ΕΡΤ

Τι ακολουθεί αν τους αφήσουμε να κλείσουν την ΕΡΤ. Με προεδρικά διατάγματα θα κλείνουν, συγχωνεύουν απολύουν ότι επιθυμούν (υπουργεία, ΝΠΔΔ, υπηρεσίες ολόκληρες, οργανισμούς, νοσοκομεία, σχολεία κλπ). Με τον τρόπο αυτό θέλουν να οδηγήσουν στην ανεργία 40.000 εργαζόμενους και να παραδώσουν ότι έχει απομείνει στους ιδιώτες.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις

Άρθρο 1
Περιεχόμενο, έγκριση και τροποποίηση Οργανισμών
"2. Οι Οργανισμοί των φορέων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1 εγκρίνονται, αντικαθίστανται ή τροποποιούνται με προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού. Επίσης, μπορεί να καταρτίζονται ενιαίοι Οργανισμοί για ομάδες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Με τα προεδρικά διατάγματα της παρούσας παραγράφου μπορεί να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση των φορέων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1."
".... 4. Με τους Οργανισμούς της προηγούμενης παραγράφου μπορεί επίσης να
προβλέπεται:
α) Η κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων των φορέων της παραγράφου 1, καθώς και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες υπηρεσίες ή οργανικές μονάδες ή η κατάργησή τους.
β) Η κατανομή του συνόλου ή μέρους των οργανικών θέσεων του φορέα σε περισσότερους κλάδους ή ειδικότητες κλάδων. Στην περίπτωση αυτή οι κλάδοι  και ειδικότητες από τους οποίους διενεργείται κάθε φορά η πλήρωση των κενών θέσεων  καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη.
γ) Η σύσταση ή κατάργηση οργανικών θέσεων κατά κατηγορία και κλάδο.
δ) Η σύσταση νέων κλάδων κατά κατηγορίες, καθώς και η συγχώνευση ή κατάργηση υφισταμένων με δυνατότητα κατάργησης αντίστοιχων οργανικών θέσεων...."

Διαβάστε το Προσχέδιο Νόμου στο  http://www.opengov.gr/minreform/wp-content/uploads/downloads/2013/05/ORGANOSI-DHMOS.-DIOIK.pdf

Δείτε και τις Συμπληρωματικές διατάξεις σε αυτό :

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 21/6 στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Μεσογείων

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα συνεδριάσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Μεσογείων (ραντεβού στο θυρωρείο).
Μετά την επιτυχή εκδήλωση της προηγούμενης Πέμπτης 13/6 με τον Ισπανό ακτιβιστή και πανεπιστημιακό Μίκαελ Γιανόσκα (βλέπε και επισυναπτόμενες φωτογραφίες) η ανοικτή συνέλευση καλεί τη συνέλευση της στο χώρο του υπό κατάληψη ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Συζητάμε συλλογικά τα προβλήματα μας, δράμε από κοινού και στηρίζουμε ταυτόχρονα έναν κρίσιμο αγώνα για όλους μας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βραζιλία (όπως και Τουρκία): Οι ταραχές της “ανάπτυξης”


Αναδημοσίευση από εδώ

tumblr_molrs2mEKQ1svefr8o1_500
Η έκρηξη στη Βραζιλία αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία παραγωγής γεγονότων της εποχής των ταραχών. Ανήκει στη δεύτερη δυναμική από αυτές που -σε ένα πρώτο επίπεδο- ορίσαμε στο κείμενο Από τη Σουηδία στην Τουρκία: Η άνιση δυναμική της εποχής των ταραχών, δηλαδή, πρόκειται για ένα κίνημα του οποίου το βασικό υποκείμενο είναι η νεολαία που “θα γινόταν” μεσαίο στρώμα. Όμως έχει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα. Είναι το πρώτο γεγονός που συσχετίζει την τέταρτη δυναμική (λατινοαμερικάνικα κράτη στα οποία το κίνημα αντίστασης έχει ενσωματωθεί στο κράτος) με την εποχή των ταραχών, και αποδίδει στην τελευταία ακόμη πιο διεθνοποιημένα χαρακτηριστικά.
Το κίνημα ΔΕΝ ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου στο Σάο Πάολο ως κίνημα διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μας ενημερώνει μια εφημερίδα από ένα ενδιαφέρον άρθρο της οποίας σταχυολογούμε στη συνέχεια. Έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όπως φαίνεται από εδώ.
Το κίνημα έμελλε να μετατραπεί μετά την βιαιότατη αντίδραση της αστυνομίας στις 13 Ιουνίου, σε ένα κίνημα διαδηλώσεων το οποίο εξαπλώθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, συγκεντρώνοντας ένα πολύμορφο πλήθος κυρίως νεολαίων.
“Νόμιζαν ότι θα σταματούσαμε για να δούμε ποδόσφαιρο, αλλά η Βραζιλία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο” είπε χαρακτηριστικά ένας νεαρός φοιτητής, ανεβασμένος στη στέγη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Μπραζίλια, την ώρα που η χώρα φιλοξενεί το Κύπελλο των Συνομοσπονδιών – γενική δοκιμή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2014.
APTOPIX Brazil Confed Cup ProtestsΉδη τη Δευτέρα οι διαδηλωτές έφθασαν τους 100.000 στο Ρίο και τους 65.000 στο Σάο Πάολο, και σε αρκετές περιστάσεις πήραν βίαιη τροπή, με τους διαδηλωτές να θέτουν στο στόχαστρο τα πολιτειακά κοινοβούλια και κυβερνεία. To“Κίνημα της Σαλάτας” (όπως ονομάσθηκε από το γεγονός ότι αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο το ότι κουβαλούσαν ξύδι για να αντιμετωπίσουν τα χημικά) είναι η σημαντικότερη εκδήλωση κοινωνικής δυσαρέσκειας στη Βραζιλία μετά το 1992, οπότε ο τότε πρόεδρος Fernando Color de Melho υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω κατηγοριών για διαφθορά.
Αποτελεί δε τη βίαιη αφύπνιση του βραζιλιάνικου πληθυσμού μετά από μία δεκαετία υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, καθώς και αναδιανεμητικών πολιτικών (όπως το  πρόγραμμα οικογενειακών επιδομάτων Bolsa Familia).
Το timing του ξεσπάσματος της κοινωνικής δυσαρέσκειας έχει να κάνει τόσο με παλαιότερες αδυναμίες, οι οποίες δεν έχουν ξεπερασθεί, όσο και με τις πιέσεις που δημιουργεί τις τελευταίες εβδομάδες η έξοδος των ξένων κεφαλαίων από τη χώρα.

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον ταξικού συνδικαλιστή

 
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα του αεροδρομίου Αθηνών, σ. Νίκου Γουρλά. Τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιουνίου, «σκοτεινοί μηχανισμοί» έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.

Ο Ν. Γουρλάς είναι ταξικός συνδικαλιστής, με έντονη δράση στο εργατικό κίνημα και στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Πρόκειται καθαρά για πράξη εκδίκησης και τρομοκρατίας. Εντάσσεται, όπως και όλες οι φασιστικές επιθέσεις σε βάρος γραφείων, στεκιών, κινήσεων το τελευταίο διάστημα, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης εκφοβισμού και επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Σε όλα αυτά αξιοποιούνται οι φασιστικές συμμορίες και κάθε είδους μηχανισμοί.

Δεν μας φοβίζουν και δε μας τρομοκρατούν τέτοιου είδους ενέργειες. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, σε επαγρύπνηση και περιφρούρηση των αγώνων, των διαδικασιών και των αγωνιστών. Δυναμώνουμε την αντιφασιστική μας πάλη, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα και την αντιλαϊκή πολιτική που γεννά και τρέφει το φασισμό.

Ο ΣΜΗΒΕ κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ από την κυβέρνηση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μεγ. Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 •
smhbe@smhbe.gr • www.smhbe.gr

Θεσσαλονίκη 17/06/2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα: Κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. από την κυβέρνηση
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΡΤ Α.Ε., την απόλυση όλων των εργαζομένων της, αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες, καταργώντας κάθε είδους συνταγματική διαδικασία, έχουμε εισέλθει πλέον σε μια άλλη περίοδο επιβολής αντεργατικών πρακτικών και νομοθετικών ακροβασιών, με τις οποίες:
- καταστρατηγούνται όλες οι συνταγματικές διαδικασίες (είναι η 19η πράξη νομοθετικού περιεχομένου)
- αυξάνεται η ανεργία
- καταργείται ο δημόσιος πυλώνας των ΜΜΕ.
Η ΕΡΤ είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια και ανεξάρτητη, ώστε να ενημερώνει τους πολίτες χωρίς καμία κομματική ή άλλη επιρροή.
Ο ΣΜΗΒΕ εκφράζει πλήρως την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει και να φιμώσει την δημόσια τηλεόραση σε πέντε (5!!) ώρες και δηλώνει ότι θα:
- αγωνισθεί εναντίον τέτοιων πρακτικών,
- ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, ώστε να υπάρχει επαγρύπνηση.
Απαιτούμε να καταργηθεί αναδρομικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι συνέπειές της. Καταγγέλλουμε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του ¨902¨ και τις απειλές για ανάκληση της άδειας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με το επιχείρημα ότι αναμεταδίδουν το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, καθώς και σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις που καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κολότσιος

Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Αντωνιάδου

Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων

Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.
Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών αναδεικνύονται επίσης αποτυχημένα παραδείγματα ανάλογων επιλογών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ αλλά και η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρος της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.
H INFOWAR productions δημιουργός μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Την αφήγηση κάνει η γνωστή ηθοποιός Κάτια Γέρου.
Μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ δωρεάν σε υψηλή ανάλυση για δημόσιες προβολές, μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς και κάθε άλλη μη κερδοσκοπική χρήση από εδώ 
Εαν θέλετε το αρχείο σε μορφή ISO για να κόψετε απευθείας DVD πατήστε εδώ.

ΟΚΧΕ - κλειστό λόγω εκποίησης


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία

«Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία.
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.
Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.
Πολλούς Χαιρετισμούς
Γιώργος Αυγερόπουλος
Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας»
 

Οι ντόπιοι Μπερλουσκόνι κλείνουν την ΕΡΤ

Aναδημοσίευση από εδώ


                                                                     Αγία Παρασκευή 16 Ιουνίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ντόπιοι Μπερλουσκόνι κλείνουν την ΕΡΤ
και φιμώνουν κάθε άλλη φωνή πέρα απ’ τη δική τους

Όσοι παρακολούθησαν το κυνηγητό που εξαπόλυσε η Digea στο σήμα της ελεύθερης ΕΡΤ, σίγουρα απόρησαν για τα σκοτεινά κίνητρα που μπορεί να οδηγούσαν σε μια τέτοια ενέργεια. Όμως η ΕΡΤ δεν έκλεισε σε χρόνο τυχαίο. Μεθαύριο, Τετάρτη (19/6/2013) λήγει η Διαβούλευση για το Νομοσχέδιο που θα αποδώσει τις άδειες για τους διαύλους ψηφιακής εκπομπής. Ένα εξωφρενικό Νομοσχέδιο που με χυδαίο τρόπο και με αστεία-οικονομικίστικη αιτιολόγηση δημιουργεί ένα γιγαντιαίο ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ χωρίς ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ για τον πάροχο Δικτύου που του επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα και πάροχος περιεχομένου! Ταυτόχρονα επιτρέπει στην ΕΡΤ μόνο δύο διαύλους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ουσιαστικά την εκπομπή σε High Definition. Ταυτόχρονα βάζει ποινές απώλειας της Άδειας για όποια καθυστέρηση. Αυτό όμως χτυπάει μόνον την ΕΡΤ που είναι υποχρεωμένη απ’ το νόμο να κρατάει χρονοβόρες διαδικασίες.

Με την ΕΡΤ κλειστή, λογικό είναι πως κανείς δεν θα απαντήσει και τα συμφέροντα θα επιβάλουν τις απόψεις τους χωρίς αντίλογο.

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ, σε συνεργασία και με την ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στην επίθεση των Καναλαρχών - Μεγαλοεργολάβων που ταυτόχρονα είναι επίθεση και ενάντια στη Δημοκρατία και την Πολυφωνία!

Εκτός απ’ την απάντηση των σωματείων μας, απάντηση μπορεί να στείλει και ο κάθε ιδιώτης ή Σωματείο. Πληροφορίες για τη διαδικασία θα βρείτε στο www.eett.gr /  «για παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών» / «Διαβουλεύσεις» /  «Δημόσιες Διαβουλεύσεις»  /   «Ανοικτές Δημόσιες Διαβουλεύσεις»  /  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους.

Καλούμε όλους αυτούς που ήρθαν στις Συγκεντρώσεις Συμπαράστασης, ειδικά όσους ασχολούνται με Computer, να στείλουν emails και στην «ΕΕΤΤ» αλλά και στις αρμόδιες αρχές, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στα κόμματα και όπου αλλού νομίζουν. Στις απαντήσεις να λένε:

Κάλεσμα της ΕΜΔΥΔΑΣ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.00 στην ΕΡΤ

Αθήνα, 19 / 6 / 2013
Αρ. Πρωτ.: 6592
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, στα πλαίσια του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για την αντιδημοκρατική μεθόδευση του κλεισίματος του Δημόσιου Φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού αλλά και της επίσημης φωνής της χώρας στο εξωτερικό καθώς και τις χιλιάδες απολύσεις που συνεπάγεται, καλεί τους Μηχανικούς της Αττικής να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.00 σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 που οργανώνεται από τα συνδικάτα.
Παράλληλα απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καταγράφουμε ως ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν βήμα διαλόγου με φορείς εργαζομένων για ζητήματα που αφορούν συνολικά στην κοινωνία για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας έναν ουσιαστικό ρόλο που οφείλει να έχει ένα Δημόσιο μέσο ενημέρωσης, προτείνουμε δε να ενταχθεί στο πλαίσιο αυτών των θεματικών συζητήσεων και το ζήτημα των Δημόσιων Υποδομών (οδικοί άξονες, νοσοκομεία, σχολικά κτίρια κλπ.) εκτιμώντας ότι το θέμα αυτό αφορά και επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας.
Καλή συνέχεια στον αγώνα σας και θα είμαστε στο πλευρό σας γιατί αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αφού η ίδια συνταγή με μικρές παραλλαγές εφαρμόζεται σε όλο το δημόσιο.

Φοροπαγίδα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα μπλοκάκια

Πηγή Τα Νεα

Καλούνται να την αποδώσουν εφάπαξ με την εκκαθάριση της δήλωσης

Σε παγίδα φόρου για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς αναδεικνύεται φέτος η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Από τις εκκαθαρίσεις Ε1 στις οποίες προχωρούν τα λογιστικά γραφεία έχει καταδειχθεί πως ο κωδικός 659-660 του πίνακα 6 του Ε1, στον οποίο αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης και τρόπου φορολόγησης, οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, καθώς αυξάνει τον φόρο από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου να μην τη λαμβάνουν, καθώς η επιστροφή συμψηφίζεται με την εισφορά αλληλεγγύης.

Η έκπληξη είναι μεγαλύτερη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), καθώς η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν τους έχει παρακρατηθεί κατά τη διάρκεια της μισθοδοσίας του 2012 και έτσι καλούνται να την αποδώσουν με την εκκαθάριση της δήλωσης. Τα μπλοκάκια, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, βαρύνονται και με το τέλος επιτηδεύματος, ύψους 650 ευρώ.

Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 15.000 ευρώ που έχει πληρώσει φόρο 3.000 ευρώ (δηλαδή το 20% του εισοδήματος) στην πηγή, θα πληρώσει βάσει κλίμακας φόρο 1.240 ευρώ και δικαιούται επιστροφή φόρου 1.760 ευρώ. Ωστόσο, θα κληθεί να καταβάλει πρόσθετα 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης 150 ευρώ (1% του εισοδήματος). Ο φόρος που θα του επιστραφεί είναι 960 ευρώ.

Οι τόκοι καταθέσεων. Μέχρι τις 24 Ιουνίου οι τόκοι καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων το 2012 και υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ θα αναγραφούν αυτομάτως (προσυμπληρωθούν) στους κωδικούς 659-660 του Ε1.

Την Παρασκευή, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) παρέλαβε από τις τράπεζες τα στοιχεία για τα ποσά των τόκων που θα συμπληρωθούν αυτόματα στις δηλώσεις των φορολογουμένων. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων η μεταφόρτωσή τους στο TAXISnet θα απαιτήσει διάστημα λίγο ημερών.

Θα ακολουθήσει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη για το τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών. Σε αυτήν θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το πραγματικό γεγονός, δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου στον οποίο ανήκουν οι καταθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, φορολογούμενοι που το 2012 είχαν έσοδα από τόκους καταθέσεων που ξεπέρασαν το ποσό των 250 ευρώ θα πρέπει για τη δική τους διασφάλιση να λάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις από τις τράπεζες.

Απολύσεις με πολλά λουκέτα στο Δημόσιο

Στην ΕΡΤ έγινε  η πιλοτική εφαρμογή.  Στο Δημόσιο  θα κλείνουν υπηρεσίες για  να συμπληρωθούν  οι 15.000 απολύσεις, προβλέπει  το σχέδιο νόμου  που αποκαλύπτει  η «Ε» Οχι μόνο από τους Οργανισμούς και φορείς του δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν, αλλά και από μεμονωμένες υπηρεσίες υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν ως περιττές και άχρηστες θα προέλθει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν έως τα τέλη του 2014 (4.000 έως τα τέλη του χρόνου).
Στην ΕΡΤ έγινε η πιλοτική εφαρμογή. Στο Δημόσιο θα κλείνουν υπηρεσίες για να συμπληρωθούν οι 15.000 απολύσεις, προβλέπει το σχέδιο νόμου που αποκαλύπτει η «Ε» Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του Μανιτάκη που αποκαλύπτει η «Ε» και το οποίο σύντομα (εκτός ανατροπής των πολιτικών εξελίξεων) θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή...
Στο σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνονται ονομαστικά οι καταργούμενοι ή συγχωνευόμενοι Οργανισμοί οι οποίοι αφαιρέθηκαν από τη δικαιοδοσία του υπουργού... Ωστόσο ορίζεται λεπτομερώς ο τρόπος μέσω του οποίου Οργανισμοί ή μεμονωμένες υπηρεσίες του Δημοσίου θα οδηγηθούν, ως μη απαραίτητες, σε λουκέτο, αλλά και η όλη διαδικασία για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου. Μάλιστα ένα μέρος από αυτούς, εφ' όσον τα προσόντα τους δεν ανταποκρίνονται στα περιγράμματα των κενών θέσεων φορέων που πρέπει θα καλυφθούν, θα απολύονται ύστερα από ένα χρόνο...
Το πρώτο άρθρο του σχεδίου νόμου αναφέρεται στο μείζον ζήτημα των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων Οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα αλλά και στο λουκέτο που θα μπει σε περιττές υπηρεσίες ακόμη και υπουργείων, με την ταυτόχρονη απόλυση των υπαλλήλων τους, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα κλείσει ένα ολόκληρο υπουργείο ή μια ΔΕΚΟ.
Οπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, οι απολύσεις ή οι μετακινήσεις υπαλλήλων από πλεονάζουσες θέσεις ορισμένων φορέων σε κενές άλλων φορέων θα προκύψουν αφού πρώτα οι υπάλληλοι αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
Πρώτο στάδιο στην όλη διαδικασία θα αποτελέσουν οι νέοι Οργανισμοί που θα συσταθούν με Προεδρικά Διατάγματα σε όλο το δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα στα 16 υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (προέκυψαν 2.100 υπεράριθμοι υπάλληλοι) και σύντομα ολοκληρώνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στον ΕΟΦ, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε νοσοκομεία κ.λπ. Για να συντομευθεί η διαδικασία σε όλο το δημόσιο τομέα ορίζεται μάλιστα ότι μπορούν να καταρτίζονται ενιαίοι Οργανισμοί για ομάδες ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), όπως νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα θα προβλέπεται επίσης η κατάργηση ή τροποποίηση κάθε διάταξης νόμου ή κανονιστικής πράξης σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των φορέων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ένα ΝΠΔΔ μπορεί να αλλάζει νομική μορφή και να μετατρέπεται, π.χ., σε ΝΠΙΔ ή Α.Ε του Δημοσίου... Οι νέοι Οργανισμοί (λιγότερες γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις, τμήματα κ.λπ.) όλων των φορέων του δημόσιου τομέα θα προκύπτουν με βάση εκθέσεις αξιολόγησης των υπηρεσιών κάθε φορέα και θα συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολών και θέσεων, αλλά και από σχέδια στελέχωσης για το προσωπικό που θα κριθεί αναγκαίο να παραμείνει. Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ρητά ότι σε «εφαρμογή αυτών των πολιτικών επιτρέπεται να συνιστώνται και να καταργούνται θέσεις προσωπικού με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού».
Με τους νέους Οργανισμούς που θα συνταχθούν σε όλο το δημόσιο τομέα καταργούνται ή συγχωνεύονται υπηρεσίες ή μεταφέρονται αρμοδιότητες σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου φορέα. Το υπεράριθμο προσωπικό θα τεθεί είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε απόλυση μέσω της κατάργησης κατά κατηγορία και κλάδο υφιστάμενων θέσεων. Τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν, με τα νέα Οργανογράμματα, σε ορισμένους φορείς θα καλυφθούν από «διαθέσιμο» προσωπικό έπειτα από προκήρυξη και με βάση τα σχέδια στελέχωσης και τα οικεία περιγράμματα θέσεων του φορέα υποδοχής..
Διαθεσιμότητα

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

To ¨Άπληστον Κέρδος¨ του Γιάννη Καρυπίδη στο κτήμα Δρακόπουλου


Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων και το κτήμα Δρακόπουλου (Πατησίων 356-358) φιλοξενούν τo ¨Άπληστον Κέρδος¨ του Γιάννη Καρυπίδη
"Μια δεκαπενταετία αγώνων για τη γη, τον αέρα και το νερό, από τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, ενάντια στους σύγχρονους χρυσοθήρες"

θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη

Η ΚΕΔΔΕ για το περιεχόμενο της χθεσινής προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ

Αναδημοσίευση από ΚΕΔΔΕ

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Για το ζήτημα της Ε.Ρ.Τ. και το περιεχόμενο της χθεσινής προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, το νομικό τμήμα της Κ.Ε.Δ.Δ.Ε. εκτιμά ότι :
1) Με την από 17.6.2013 προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ αναστέλλεται η διακοπή της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η απενεργοποίηση των συχνοτήτων της ΕΡΤ και αφετέρου διατάσσονται οι  αρμόδιοι Υπουργοί να λάβουν  τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από δημόσιο φορέα μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του προβλεπόμενου νέου φορέα.
Η προσωρινή διαταγή ισχύει τουλάχιστον μέχρι τη λήψη απόφασης από την Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ, η οποία και θα ρυθμίσει προσωρινά την υπόθεση τουλάχιστον μέχρι τις 27.9.2013, που η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητήσει την αίτηση ακύρωσης του συνόλου της Υπουργικής Απόφασης.
Η προσωρινή διαταγή είναι άμεσα εκτελεστή, υποχρεώνει κάθε διοικητικό – και κυβερνητικό – όργανο να συμμορφωθεί και να την εφαρμόσει και τυχόν παραβίασή της συνεπάγεται ποινικές ευθύνες (Π.Κ. 232Α, 259 : απείθεια, παράβαση καθήκοντος κλπ), που θα μπορούσαν να κινήσουν και την αυτόφωρη διαδικασία εναντίον των παραβατών, εάν δεν το απαγόρευε ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.
2)  Ανεξάρτητα από τον μερικό της χαρακτήρα, πράγμα που συνηθίζεται στις προσωρινές διαταγές, που από τη φύση τους ρυθμίζουν μόνο τα κατεπείγοντα, η απόφαση αυτή αποτελεί μία μεγάλη και ανέλπιστα σύντομη πρώτη νίκη των εργαζομένων και του κινήματος αποτροπής της διάλυσης της Ε.Ρ.Τ. και το πρώτο ισχυρό δικαστικό ράπισμα της κυβέρνησης.  Γιατί η Ε.Ρ.Τ. μόλις μία βδομάδα από το πραξικοπηματικό κλείσιμό της μπορεί να ξαναλειτουργήσει.
Αν μάλιστα συνεκτιμηθεί ότι η απόφαση προέρχεται από ένα δικαστήριο, που υπήρξε ο βασικός δικαστικός στυλοβάτης των μνημονιακών κυβερνήσεων κρίνοντας συνταγματικά μνημόνια και χαράτσια και αρνούμενο – κρίνοντας εαυτό δήθεν αναρμόδιο – να ελέγχει τη συνταγματικότητα των Π.Ν.Π., εξασφαλίζοντας έτσι την ασυλία τους να νομοθετούν παρακάμπτοντας τη Βουλή, η ήττα της κυβέρνησης αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η εξ αρχής προσπάθεια υπονόμευσης – αντί συμμόρφωσης – μέσω ερμηνειών της προσωρινής διαταγής και η θριαμβολογία ότι εγκρίθηκε η διάλυση της Ε.Ρ.Τ., στην οποία η προσωρινή διαταγή δεν υπεισήλθε.

Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων



Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ε.Ι.Ν.–ΗΔΙΚΑ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΚΑΑ–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΘΕΜΙΣ–ΚΕΠΕ-ΕΕΤΑΑ
………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………….
Αθήνα 17/6/2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ – Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 3μμ. στην ΕΡΤ
- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 1μμ.           στο Υπουργείο Οικονομίας(οδ. Νίκης) και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου συνεδρίασε έκτακτα το Συντονιστικό μέσα στην ΕΡΤ, δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο την ολόπλευρη  στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Στη σύσκεψη ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την προκλητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2700 εργαζομένων. Τόνισε την αποφασιστικότητά τους να συνεχίζουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα με τη υποστήριξη και αλληλεγγύη όλου του λαού. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία μεταφέρθηκε η αγωνία όλων των συναδέλφων ότι, έρχεται η σειρά των άλλων φορέων και κανείς πλέον δεν μπορεί να έχει αυταπάτες ότι «θα τη γλυτώσει» ή «θα εξαιρεθεί».
Το Συντονιστικό αποφάσισε να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με στόχο να καταργηθεί άμεσα η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να ξαναλειτουργήσει επίσημα η ΕΡΤ και να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης–Τρόϊκας–Επιχειρηματικών ομίλων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο κλείσιμο σημαντικών κοινωνικών φορέων του Δημοσίου, στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στην παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας στους ιδιώτες.        
Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε:

·        Να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με κάθε τρόπο και με την συνεχή φυσική τους παρουσία στο χώρο της ΕΡΤ.
·        Να απαντάμε άμεσα και δυναμικά σε κάθε κυβερνητική ενέργεια καταστολής, εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.
·        Να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε κινητοποίηση που αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, όπως κάναμε και στην γενική απεργία της Πέμπτης 13 Ιουνίου και την απεργιακή συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων έξω από την ΕΡΤ.
·        Να καλέσουμε τις Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με προκήρυξη 48ωρης απεργίας.
·        Να πραγματοποιήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 1μμ. στο υπουργείο Οικονομικών(οδ. Νίκης) και στη συνέχεια ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ. Η μορφή της κινητοποίησης της Τετάρτης(24ωρη απεργία ή στάση εργασίας) θα αποφασιστεί ανά χώρο με στόχο να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.
·        Μία μέρα πριν, δηλαδή την ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 3μμ. θα δώσουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο χώρο της ΕΡΤ(στα γραφεία της Ομοσπονδίας–2ος όρ.)
·        Για την προετοιμασία των παραπάνω, θα πραγματοποιήσουμε άμεσα έκτακτες συνεδριάσεις Δ.Σ. Σωματείων και Γενικές συνελεύσεις.
·        Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή 21 Ιουνίου 3μμ. στην ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή»: Πορεία προς το Ραδιομέγαρο από φοιτητικούς συλλόγους στις 5 το απόγευμα

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Ε.Κ.Π.Α., ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων και Χημικών Μηχ/κών του ΕΜΠ καλούνε την Τρίτη 18/6 στις 5μ.μ. όλη τη σπουδάζουσα νεολαία σε πορεία από το Νομισματοκοπείο προς την ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των μεγαλοκαναλαρχών.
Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή».