Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τι ακολουθεί αν τους αφήσουμε να κλείσουν την ΕΡΤ

Τι ακολουθεί αν τους αφήσουμε να κλείσουν την ΕΡΤ. Με προεδρικά διατάγματα θα κλείνουν, συγχωνεύουν απολύουν ότι επιθυμούν (υπουργεία, ΝΠΔΔ, υπηρεσίες ολόκληρες, οργανισμούς, νοσοκομεία, σχολεία κλπ). Με τον τρόπο αυτό θέλουν να οδηγήσουν στην ανεργία 40.000 εργαζόμενους και να παραδώσουν ότι έχει απομείνει στους ιδιώτες.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις

Άρθρο 1
Περιεχόμενο, έγκριση και τροποποίηση Οργανισμών
"2. Οι Οργανισμοί των φορέων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1 εγκρίνονται, αντικαθίστανται ή τροποποιούνται με προεδρικά διατάγματα, τα οποία εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού. Επίσης, μπορεί να καταρτίζονται ενιαίοι Οργανισμοί για ομάδες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Με τα προεδρικά διατάγματα της παρούσας παραγράφου μπορεί να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση των φορέων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1."
".... 4. Με τους Οργανισμούς της προηγούμενης παραγράφου μπορεί επίσης να
προβλέπεται:
α) Η κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων των φορέων της παραγράφου 1, καθώς και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες υπηρεσίες ή οργανικές μονάδες ή η κατάργησή τους.
β) Η κατανομή του συνόλου ή μέρους των οργανικών θέσεων του φορέα σε περισσότερους κλάδους ή ειδικότητες κλάδων. Στην περίπτωση αυτή οι κλάδοι  και ειδικότητες από τους οποίους διενεργείται κάθε φορά η πλήρωση των κενών θέσεων  καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη.
γ) Η σύσταση ή κατάργηση οργανικών θέσεων κατά κατηγορία και κλάδο.
δ) Η σύσταση νέων κλάδων κατά κατηγορίες, καθώς και η συγχώνευση ή κατάργηση υφισταμένων με δυνατότητα κατάργησης αντίστοιχων οργανικών θέσεων...."

Διαβάστε το Προσχέδιο Νόμου στο  http://www.opengov.gr/minreform/wp-content/uploads/downloads/2013/05/ORGANOSI-DHMOS.-DIOIK.pdf

Δείτε και τις Συμπληρωματικές διατάξεις σε αυτό :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου