Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εκλογές Σωματείου Intracom: Πρωτοβουλία Γένοβα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20/6



                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ                        17/6/2013



Συναδέλφισες, Συνάδελφοι                                                                                    

Στις 20 Ιούνη προχωράμε σε εκλογές σε όλο τον όμιλο για νέο Δ.Σ. και την ανάδειξη αντιπροσώπων σε ΠΟΕΜ, Εργατικά Κέντρα. Είναι ευκαιρία να εκλεγεί ένα μαχητικό Δ.Σ. με αριστερό-αγωνιστικό  προεδρείο που θα μπει μπροστά για να ενώσει  τους συναδέλφους στις μάχες μέσα στον όμιλο ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας, αλλά και σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στους κοινούς μας αγώνες ενάντια στη θύελλα της δίδυμης τρόικας εξωτερικού και  εσωτερικού. Ακόμη να συντελέσουμε για να αλλάξουν σε αγωνιστική κατεύθυνση οι συσχετισμοί στα β’βάθμια όργανα.

Δώσαμε μάχες οι συνάδελφοι μέσα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τα προηγούμενα δύο χρόνια για να πετύχουμε ανάκληση απολύσεων και συνδικαλιστικών διώξεων (πρόσφατα σε ΙΝΜΑΙΝΤ, ΗΟL), κατεβήκαμε σε αλλεπάλληλες Πανεργατικές απεργίες ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις συσπειρωμένοι κάτω από το πανό του σωματείου, οργανώσαμε μαζικές Γ.Σ. για να πάρουμε συλλογικά αγωνιστικές αποφάσεις, κορυφώσαμε τους αγώνες μας με  την απεργιακή  μάχη στη DEFENSE όπου για 3 περίπου βδομάδες σταμάτησε εντελώς η λειτουργία της επιχείρησης για να υπερασπίσουμε τους μισθούς, τις συμβάσεις και τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων.

Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ήμασταν η δύναμη που μπήκε μπροστά σε όλες τις μάχες σε μια αταλάντευτη κατεύθυνση για να γίνουν και να προχωρήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Εκφράσαμε τη δυναμική των συναδέλφων απέναντι στις επιθέσεις και αναδείξαμε μια τακτική που μπορεί να ενώνει τη βάση του σωματείου για να σπρώξουμε τα πράγματα μπροστά.

Στις Πανεργατικές, χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα διασπαστικών κινήσεων όπως κάνει η ΑΕΕ που ακολουθεί τη λογική του ΠΑΜΕ, με τη στάση μας υποχρεώθηκε η φιλοεργοδοτική ΑΚΕ να ψηφίζει μαχητικά καλέσματα για τις γενικές απεργίες κάτω από την πίεση της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Οργανώσαμε τη συμμετοχή στις Πανεργατικές και πήραμε την ευθύνη των  κατεβασμάτων των συναδέλφων στο Σύνταγμα κι αλλού, κάτω από το πανό του σωματείου.

Η συγκλονιστική κινητοποίηση που έχει φουντώσει γύρω από τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μετά την απόφασή τους να αντιπαλέψουν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ομαδική απόλυσή τους προχωρώντας σε κατάληψη και μεταδίδοντας το δικό τους απεργιακό πρόγραμμα, έχει αναδείξει τους πραγματικούς συσχετισμούς στην κοινωνία και ταυτόχρονα έχει προβάλει την αναγκαιότητα της ενότητας δράσης από τις αριστερές δυνάμεις στα συνδικάτα σε πρακτικούς στόχους ζωτικής σημασίας για τα εργατικά συμφέροντα, προκειμένου να προχωρήσουν και να νικήσουν  οι αγώνες μας. Η απομόνωση και ο χωρισμός των συνδικάτων σε ταξικά και μη ταξικά, την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί τις μεγαλύτερες αντεργατικές επιθέσεις υπέρ της εργοδοσίας είναι έκφραση ηττοπάθειας και λειτουργεί σα φρένο στην ανάπτυξη των αγώνων μας.

Στα μέτωπα που άνοιξε η εργοδοσία μέσα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ κάναμε πολλές φορές κοινές προτάσεις ΓΕΝΟΒΑ-ΑΕΕ για να ξεκινήσουν αγώνες μέσα στον όμιλο. Στη συνέχεια σα ΓΕΝΟΒΑ παλέψαμε ασυμβίβαστα για την κλιμάκωση των αγώνων μέχρι να κάνει πίσω η εργοδοσία.

Η ΑΚΕ έχει διαχρονικά μια στάση που αποτελεί στήριγμα για την πολιτική της εργοδοσίας. Υιοθετεί τα επιχειρήματα της εργοδοσίας που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την υποταγή των συναδέλφων και τις περισσότερες φορές αρνείται ακόμη και το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων (ψήφισε όχι πέρσι στην κοινή πρόταση ΓΕΝΟΒΑ-ΑΕΕ για πενθήμερη απεργία σε όλο τον όμιλο  ενάντια σε μειώσεις και τετραήμερο, ψήφισε όχι φέτος στην κοινή πρόταση ΓΕΝΟΒΑ–ΑΕΕ για 24ωρη απεργία στον όμιλο ενάντια στο σπάσιμο και των συλλογικών συμβάσεων). Πέρσι όταν το πεδίο αντιπαράθεσης μεταφέρθηκε μέσα στη DEFENSE, σύρθηκε από τη δυναμική του κόσμου και  την τωρινή  σύνθεση του Δ.Σ. να ψηφίσει στην αρχή υπέρ της απεργίας, στη συνέχεια όμως δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να στηρίξει την απεργία στην πράξη στις καθημερινές ζυμώσεις, περιφρουρήσεις. Αντίθετα καλλιεργούσε την ηττοπάθεια και την οπισθοχώρηση, στη μέση δε της κινητοποίησης πρότεινε το σταμάτημα της απεργίας πριν δοθεί καν το οποιοδήποτε αντάλλαγμα, με το επιχείρημα ότι μόνο χωρίς απεργία διαπραγματεύεται η εργοδοσία, πράγμα που αποδείχτηκε στην πράξη ότι ισχύει εντελώς αντίστροφα. Η παράταξη ΕΚΕΙ σε όλες τις κρίσιμες αντιπαραθέσεις τάχτηκε στην προηγούμενη θητεία με τη θέση της ΑΚΕ. Στα β΄βάθμια οι ΑΚΕ και ΕΚΕΙ στηρίζουν τη χρεοκοπημένη ηγεσία των Παναγόπουλων.

Η ΑΕΕ κύρια στην πορεία των απεργιών μέσα στον όμιλο βγάζει σοβαρούς δισταγμούς και πισωγυρίσματα για το αν έχουμε τους όρους στην πράξη να συνεχίσουμε την απεργία. Προηγούμενα στη δεύτερη 48ωρη στον όμιλο το 2011 πιστεύοντας ότι η απεργία δεν τραβάει παρά την καθολική συμμετοχή, μπλοκάρισε κάθε δυνατότητα για άμεση συνέχισή της. Αλλά και στην απεργία στη DEFENSE με την πρόταση που καλλιεργούσε στη μέση της απεργίας για Γ.Σ. στο εξής την τελευταία μέρα της απεργίας κι όχι με στάση εργασίας την επόμενη,  όπως υποδειγματικά γινόταν και εμείς επιμείναμε και τελικά κερδίσαμε, έβγαλε σοβαρούς δισταγμούς για τη δυναμική των συναδέλφων να αντεπιτεθούν σθεναρά στην εργοδοσία μέχρι να κάνει πίσω και όχι να μείνουν σε ένα συμβολικό επίπεδο.

ΠΩΣ  συνεχίζουμε.

      Η ζωή έχει αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι η πλειοψηφία  που έχουμε ΓΕΝΟΒΑ–ΑΕΕ (με 4+4 έδρες) στο Δ.Σ. απέναντι στις φιλοεργοδοτικές ΑΚΕ-ΕΚΕΙ (6 +1 έδρες), ανοίγει δυνατότητες στην  πράξη να γίνουν οι αγώνες που είναι αναγκαίοι ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, το σπάσιμο και των συλλογικών συμβάσεων.

     Οι εκλογές στις 20 Ιούνη πρέπει να αναδείξουν ένα ακόμη πιο αγωνιστικό πρόσωπο όσο αφορά τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. ενισχύοντας τη ΓΕΝΟΒΑ. Η αγωνιστική πλειοψηφία στο ΔΣ θα πρέπει να εκφραστεί και στο προεδρείο του σωματείου. Εμείς σα ΓΕΝΟΒΑ παρά την κριτική που κάνουμε στην ΑΕΕ για τους δισταγμούς και τα πισωγυρίσματά της στις μάχες μέσα στον όμιλο, αλλά και για τη στάση της στις πανεργατικές, θα μεταφράσουμε σωστά το μήνυμα των συναδέλφων και θα προτείνουμε ξανά κοινό αγωνιστικό-αριστερό προεδρείο από ΓΕΝΟΒΑ-ΑΕΕ, αν οι συνάδελφοι αναδείξουν μια τέτοια πλειοψηφία στην κάλπη. Αυτό πρέπει να σταθμίσει κι η ΑΕΕ αν οι συνάδελφοι για τρίτη διαδοχική εκλογή στείλουν μήνυμα αντίστασης στην κάλπη κι όχι να μιλάει για αντιπροσωπευτικά προεδρεία στη βάση της δύναμης της κάθε παράταξης ξεχωριστά.

           Σα ΓΕΝΟΒΑ κατεβαίνουμε και σ’ αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τους συναδέλφους της «Ένωσης Εργαζομένων» που στήριξαν όλες τις θετικές δράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου μας τα προηγούμενα χρόνια.

      Δίνουμε σα ΓΕΝΟΒΑ το επόμενο διάστημα αγωνιστικά και όσο πιο ενωτικά γίνεται τη μάχη για να γίνουν και να προχωρήσουν αγώνες για να κερδίσουμε τα αιτήματά μας:

-ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2010.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

-ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ–ΨΗΦΙΣΤΕ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΗ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ:
  "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ".

                               ΓΙΑ Δ.Σ. και για Π.Ο.Ε.Μ.

       ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

                          ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

                          ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

                          ΜΕΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ(συνεργαζόμενος-Ένωση Εργαζομένων)

                          ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

                          ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ

                          ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

                          ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

                          ΧΟΡΜΠΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (συνεργαζόμενη-Ένωση Εργαζομένων)

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΣΟΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

 Για Ε.Κ.Α.

ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ

                 ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                           ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου