Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών 19ου Τακτικού Συνέδριου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

 


Όπου :

ΕΑΣ: Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση & Συνεργαζόμενοι/ες

ΕΔΑΚ: Ενωτική Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση

ΔΚΜ: Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

ΔΕΜ: Δημοσιουπαλληλική Ενότητα Μηχανικών

Περ. Συν.: Περιφερειακή Συνεργασία

Α.Ρ.ΣΥ - ΔΗΣΥΜ: Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία - Δημοκρατική Συμμαχία

ΑΡΠΑ: Αριστερή Παρέμβαση

Αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών 18ου Τακτικού Συνέδριου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Δελτίο Τύπου για την επίθεση στην ΥΔΟΜ Παλλήνης

Δελτίο Τύπου για την επίθεση στην ΥΔΟΜ Παλλήνης


Για ακόμη μία φορά, συνάδελφοι μας εργαζόμενοι στην Υ.ΔΟΜ Παλλήνης, δέχτηκαν επίθεση από πολίτη, ο οποίος εξέφρασε με αυτόν τον τρόπο τη «δυσαρέσκεια» του για έκδοση διοικητικής πράξης της Υπηρεσίας Δόμησης. Κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, αφού έριξε πάνω σε 3 υπαλλήλους όξινο υγρό και οι 2 από αυτούς διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να σωθεί η όρασή τους. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο. Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη επίθεση στην ΥΔΟΜ Τυρνάβου, επίθεση σε συνάδελφο μας της Κτηματικής Εταιρίας Ρόδου, την επίθεση σε υπάλληλο της ΥΔΟΜ Θήρας κοκ.

Καταρχήν ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας. Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για το περιστατικό και για ακόμα μία φορά τονίζουμε πως οι υπηρεσίες των δήμων που δέχονται κοινό, χρήζουν φύλαξης και ελέγχου των εισερχομένων σε αυτές.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Η λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών είναι πλέον δραματική, ως αποτέλεσμα της τραγικής μείωσης του προσωπικού και που αναγκαστικά καθυστερεί να εξυπηρετήσει και να ανταπεξέλθει στα αιτήματα των πολιτών.

Η υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών, όπως οι Υ.ΔΟΜ, έγινε στοχευμένα από όλες τις κυβερνήσεις προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων κι όχι των Δημοτών και του Δομημένου Περιβάλλοντος, όπως έχουμε πολλάκις αναδείξει. Η ευθύνη της υπολειτουργίας των υπηρεσιών ανήκει εξ' ολοκλήρου στις πολιτικές αυτές και όσους τις υπηρέτησαν.

Διεκδικούμε:


Την άμεση ηθική και υλική αποκατάσταση των συναδέλφων μας.


Την φύλαξη και τον έλεγχο των εισερχομένων στις Δημοτικές Υπηρεσίες


Την αποκατάσταση του κύρους και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των Δημοτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών


Σταμάτημα της στοχοποίησης των «κακών» δημοσίων υπαλλήλων με απώτερο στόχο να εφαρμοστεί η πολιτική της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δε νοείται σε ένα τραγικά υποστελεχωμένο περιβάλλον, με χαώδη και μη κωδικοποιημένη νομοθεσία και με ελλειπή μέσα να ζητάμε και τα ‘ρέστα’ από τους υπαλλήλους, που απλά έκαναν την δουλειά τους , δηλαδή εφάρμοσαν την πολεοδομική νομοθεσία που η πολιτεία νομοθέτησε!

Αφίσα της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για τη Στάση Εργασίας στις 13/10


ΠΑΝΟΡΜΟΥ 2, 11523 ΑΘΗΝΑ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΤΗΛ:210 64.64.282  FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr



Πραγματικές Αυξήσεις Αποδοχών των Διπλωματούχων Μηχανικών

Πανελλαδική Στάση Εργασίας - Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2022, έως τις 11πμ

Συγκέντρωση στο ΓΛΚ – Πανεπιστημίου 37, στις 9πμ

https://emdydas.gr/images/stories/news/16.9.2022_misthologika_stasi_paneladiki_13.10.22_8868.pdf



Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Όταν ο μηχανικός Κ. Αργύρης που σκοτώθηκε στην «Imerys» έλεγε πως: «Είμαστε πάντα με το φόβο…»

Όταν ο μηχανικός Κ. Αργύρης που σκοτώθηκε στην «Imerys» έλεγε πως: «Είμαστε πάντα με το φόβο…»


Το θύμα του εργοδοτικού εγκλήματος στη Φωκίδα, ο μεταλλειολόγος – μηχανικός, Κωνσταντίνος Αργύρης, που βρήκε φρικτό θάνατο από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της «Imerys», eίχε συνδέσει τη ζωή του με την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως σημείωνε σχετικά, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: «Χαρακτηρίζουμε το συμβάν ως εργοδοτικό έγκλημα διότι: η συγκεκριμένη στοά χρησιμοποιείται για να προωθούνται εργάτες στις υπόλοιπες στοές και να βγάζουν το μετάλλευμα (για το λόγο αυτό ονομάζεται στοά βάσης). Συνεπώς έπρεπε να βρίσκεται στην καλλίτερη δυνατή κατάσταση και να είναι η ποιο ασφαλής από όλες, με δεδομένο ότι από εκεί θα περνούσαν πολλοί εργάτες για να βγάλουν το μεροκάματο. Αντίθετα. Η στοά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήταν επικίνδυνη και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο».



Πριν δυο χρόνια στο ντοκιμαντέρ του STAR Κεντρικής Ελλάδας «Άβατο» είχε μιλήσει στην Λένα Παρασκευά για την δουλειά στις υπόγειες στοές, την επικινδυνότητα, τα μέτρα ασφαλείας, τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο εξόρυξης του βωξίτη. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Είμαστε πάντα με τον φόβο ή με τον έλεγχο πτώσης οροφής ή τμήμα από το πέτρωμα που είναι από πάνω μας. Κινούμαστε σε πολύ περιορισμένο χώρο με μηχανήματα…».



«Η αντεργατική Κυβερνητική πολιτική, το κτύπημα της συλλογικής δράσης και η πλήρη απαξίωση των ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών όπως της Επιθεώρησης Μεταλλείων Ελλάδας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας για την αύξηση της κερδοφορίας των αδίστακτων επιχειρηματικών ομίλων, έχει δημιουργήσει ένα άκρως επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια έχει υποτιμηθεί και τα πάντα μετρώνται σε χρήμα και κόστος», τόνιζε σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας. «Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, την αναστολή των εργασιών μέχρι την εξακρίβωση των αιτιών (χωρίς περικοπές μισθών), την λήψη μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με τον μεταλλευτικό κανονισμό και τις υποδείξεις Σωματείου και εργαζομένων, την απόδοση των όποιων ευθυνών, το σταμάτημα της εντατικοποιημένης εργασίας στην παραγωγική διαδικασία και την πλήρη στήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας από τις οδυνηρές συνέπειες της απώλειας του αδικοχαμένου συναδέλφου», κατέληγε.