ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,ΓΕΩΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΙΚΩΝ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266
Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Με απεργιακό ξεσηκωμό να δώσουμε μάχη ανατροπής
Πέμπτη 14/1, 12μμ κινητοποίηση από τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60) και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή 
Συλλαλητήριο το Σάββατο 15/1/2016, 12μμ στην Ομόνοια
Στην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντιασφαλιστικού Αρμαγεδδώνα έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, που συμφωνούν στην κατεύθυνση των κυβερνητικών αλλαγών, ζητώντας την επιβολή παραπέρα περικοπών. Με την στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων, που συμφώνησαν, σε περιορισμένη αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς (1%) προκειμένου στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και να φορτώσουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διανθίζει τα αντιδραστικά μέτρα με ολίγον από «ισονομία και δικαιοσύνη». Όμως πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών» και τις ως τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις. Μονιμοποιεί και νομιμοποιεί όλες αντιδραστικές ανατροπές που είχαν επιβάλει τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (πχ κατάργηση δια νόμου της 13ης και 14ης σύνταξης, νομιμοποίηση όλων των περικοπών, λεηλασία των αποθεματικών, ανταποδοτικότητα κλπ). Ταυτόχρονα προχωρά και «χτίζει» έναν νέο μηχανισμό για την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση της λογικής των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που ισχύει σε μια σειρά χώρες και διέλυσε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Περιλαμβάνει μέχρι και ειδικές ρήτρες που μειώνουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, με βάση πίνακες θνησιμότητας (!) υπακούοντας στο δημοσιονομικό κόφτη της ΕΕ.
Με το σχέδιο νόμου γενικεύεται και εντείνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα. Επιβάλλεται ένας απίστευτος ‘ρατσισμός’ απέναντι στη νέα γενιά με συντάξεις των 170 €, μισθούς των 300 €, δουλειά σε συνθήκες γαλέρας μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν στο λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία-αποθήκες ανθρώπων.
Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει: