Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή - Ιλισίων


06/06/2018

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ - ΙΛΙΣΙΩΝ
Η ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Μερικούς μήνες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε παράγοντες του Παναθηναϊκού - όπως τον ακροδεξιό Μπαλτάκο - υπηρεσιακούς παράγοντες και τον δήμαρχο Αθηναίων για να εξαγγείλει ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα χωροθετηθεί στο θεσμοθετημένο πάρκο Γουδή-Ιλισίων. Υπήρξε πάνδημη αντίδραση όλων των κινημάτων που έχουν συμβάλλει αρκετά χρόνια πριν στο να θεσμοθετηθεί και αγωνίζονται για να υλοποιηθεί το πάρκο. Αντέδρασαν επίσης ο δήμος Παπάγου - Χολαργού, η Επιτροπή Κατοίκων του δήμου Ζωγράφου και επιστημονικοί φορείς, όπως οι Σύλλογοι Πολεοδόμων και Αρχιτεκτόνων. Υπενθυμίζω ότι η κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας δεν θεμελιώνει δικαίωμα παραχώρησης άλλου δημόσιου χώρου καθώς η ομάδα δεν διαθέτει τίτλους παραχώρησης του σημερινού χώρου. 

Τούτων δεδομένων η υποχώρηση του πρωθυπουργού δεν οφείλεται μόνο στην παρέμβαση Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήδη από τότε είχε προτείνει το ΟΑΚΑ, αλλά και στις αντιδράσεις των κινημάτων που οι θέσεις τους συναντούν ανταπόκριση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Να μην ξεχνάμε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο από την Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και το Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. 

Όσοι και όσες - φορείς και άτομα - συμβάλλαμε στη θεσμοθέτηση του πάρκου πρέπει να εμπλακούμε ενεργά στη σημερινή φάση γιατί τίποτε δεν διασφαλίζει ότι οι αναλυτικά επεξεργασμένες προτάσεις μας τόσο για το ολοκληρωμένο σχέδιο όσο και για τις φάσεις υλοποίησής του θα προχωρήσουν. Γι’ αυτό προτείνω τη δημιουργία ενός μόνιμου συντονιστικού όλων των εμπλεκομένων/ενδιαφερομένων φορέων στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων, που θα παρεμβαίνει σταθερά σε επαφή με τους κατοίκους και αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα απαιτηθούν. 

Ελένη Πορτάλιου 

Δείτε επίσης

Το «Athens Alive» αλλάζει το Μαρούσι!!!

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση για το Γουδή 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου