Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944914529, 6972284208, 6974477388
Αθήνα 22-3-2016
Δελτίο Τύπου
Στις 17-3-2016 πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων σύσκεψη πολιτών, εκπροσώπων κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ), από όλους εκφράστηκε η θέληση να συνεχιστούν οι αγώνες, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην υλοποίησή του.
Επειδή τα προβλήματα είναι σοβαρά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη κινημάτων για το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, είναι επιτακτικό να δημιουργήσουμε γεγονότα, να οργανώσουμε διάφορες δράσεις, να ενημερωθούν οι πολίτες, να συνδεθούμε με το εργατικό κίνημα, να συνενωθούμε σε ένα μεγάλο κίνημα που θα απαντά στα σύγχρονα προβλήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
Ως πρώτο βήμα, για να προωθηθεί η υπόθεση του (ΜΠΓ), η σύσκεψη αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 ώρα 6μμ στην είσοδο του Πάρκου Χωροφυλακής Μεσογείων) και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (Μεσογείων).
Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωσή μας, να διεκδικήσουμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στην πλήρη διαμόρφωση και λειτουργία του (ΜΠΓ) υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση.
Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε: 
Να ματαιωθεί η ακύρωση του Π.Δ 187/Δ/11 η οποία επικρέμεται από τη μη εφαρμογή της οδηγίας 2001/42/ΕΚ.
Να εφαρμοστεί, επιτέλους, η απόφαση του Σ.τ.Ε 1970/2012 με την οποία κηρύχθηκε αυθαίρετη η μόνιμη εγκατάσταση του Μπάντμιντον.
Να ολοκληρωθεί η θεσμοθέτηση του (ΜΠΓ) (Έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης), με ενσωμάτωση των θέσεων της Επιτροπής Αγώνα.
Να απομακρυνθεί κάθε ετερόκλητη και ασύμβατη λειτουργία από το χώρο του Πάρκου (π.χ. ΕΠΟ) και να κλείσουν οι παράνομοι δρόμοι.
Να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό, με άμεση παραχώρηση στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου των εκτάσεων που προβλέπει ο Ν.732/77. 
Να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας που θα αναλάβει τη διαχείριση του Πάρκου.
Η Γραμματεία της Επιτροπής
    Αγγέλου Θανάσης
    Γεωργιόπουλος Νίκος
    Ζωίδης Μιχάλης
    Μαυράκος Δημήτρης
    Νταουντάκης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου