Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

9+1 λόγοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Άκης Ζαρκαδούλας: 9+1 λόγοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού


Στις 10/05 εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ για την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ της λειτουργίας και της συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αθήνας. Το ΕΥΣ της Αθήνας περιλαμβάνει όλους τους υδάτινους πόρους, τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις για την τροφοδότηση της πρωτεύουσας με πόσιμο νερό: τα φράγματα και τις τεχνητές λίμνες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκη, τις γεωτρήσεις στον Βοιωτικό κάμπο, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα απαιτούμενα αντλιοστάσια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δημόσια περιουσία, της οποίας την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας έχει έως τώρα η ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας απρόσκοπτα νερό υψηλής ποιότητας ακόμα και σε περιόδους σημαντικών βλαβών και λειψυδρίας. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της για την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και την παράδοσή τους σε μεγαλοεργολάβους, επιμένει στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο ένας μακρύς δρόμος μνημονιακής πολιτικής, η γενικευμένη απορρύθμιση της οποίας υπηρετείται πιστά από την τωρινή και την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως τονίζεται σε σχετική έρευνα γύρω από την ιδιωτικοποίηση του νερού [2], η εν λόγω απορρύθμιση “δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες κερδοσκοπίας προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων συμφερόντων. Ξένοι και εγχώριοι αγοραστές δείχνουν ενδιαφέρον για την εξαγορά του ελληνικού δημόσιου πλούτου σε εξωφρενικές τιμές ευκαιρίας. Ο πλούτος αυτός περιλαμβάνει τους φυσικούς πόρους και τις σχετικές υποδομές, που κατασκευάστηκαν με τις εισφορές γενεών Ελλήνων φορολογουμένων.[…] Φυσικοί πόροι, όπως το νερό, βγαίνουν σε πλειστηριασμό ως εμπόρευμα ευκαιρίας και οι ενδιαφερόμενοι «επενδυτές» αντιμετωπίζονται ως εθνικοί ευεργέτες, την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό κλιμακώνεται η τάση να επανέλθουν οι υπηρεσίες ύδρευσης σε δημόσιο έλεγχο.”

Αν δεν ακυρωθεί ο διαγωνισμός, λοιπόν, θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών νερού στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό τα σωματεία εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μαζί με δεκάδες περιβαλλοντικές κινήσεις και άλλους φορείς και έχοντας την υποστήριξη πολλών αυτοδιοικητικών αρχών της Αττικής και άλλων συνδικαλιστικών, επιστημονικών και πολιτικών φορέων έχουν συγκροτήσει την “Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού” [3] με σκοπό τη ματαίωση του διαγωνισμού. Η πρωτοβουλία παρουσίασε τους σκοπούς της και τη δράση της σε συνέντευξη τύπου στις 13.04, με ευρεία συμμετοχή δεκάδων φορέων.

Στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης γύρω από το θέμα και προς ενίσχυση των δράσεων της Πρωτοβουλίας, στο παρόν άρθρο συγκεντρώνονται 9+1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να μπει ταφόπλακα σε όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, του νερού.

1. Το νερό είναι ζωή, η ζωή δεν ιδιωτικοποιείται.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ο τρίτος θάνατος του Ζακ



Την πρώτη φορά τον σκότωσαν στο ξύλο. Ξέσπασαν πάνω του όλο τους το άχτι για την κατάντια του κέντρου της Αθήνας, την αγανάκτησή τους για τη μίζερη ζωή τους, το μίσος τους για τους "εκτός", τους παράταιρους, τους επικίνδυνους για τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό. Τον χτυπούσαν με όση δύναμη είχαν προστατευμένοι στη σιωπή των δεκάδων παρατηρητών της φρίκης που έμειναν αδρανείς και στη βεβαιότητα ότι οι αρχές δεν πρόκειται να στραφούν εναντίον τους.

Τη δεύτερη φορά τον δολοφόνησαν ηθικά. Στην αρχή ήταν ο ληστής που αυτοτραυματίστηκε και, όταν το έγκλημα φάνηκε στο βίντεο, ήταν ο τοξικομανής, ο παραβατικός, ο άρρωστος. Η συγκέντρωση στοιχείων έγινε με τον πλέον ελλειμματικό τρόπο, η αναζήτηση μαρτύρων επίσης, αντιφατικές καταθέσεις δεν ελέγχθηκαν και η υπόθεση αφέθηκε να αλεστεί στο μύλο των δικονομικών καθυστερήσεων και της γραφειοκρατίας που την έσυρε τέσσερα χρόνια μετά στην κρίση των δικαστών.

Ο τρίτος θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου συνέβη στο δικαστήριο. Οι δράστες δεν κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αλλά μόνο για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Με δέκα χρόνια κάθειρξη καθάρισαν. Και ο κοσμηματοπώλης, λόγω ηλικίας, θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί που τον έπιασαν στα χέρια τους ημιθανή και του έδωσαν να καταλάβει αθωώθηκαν γιατί θεωρήθηκε ότι δεν υπερέβησαν τα όρια της νόμιμης χρήσης βίας. Θρίαμβος για τον δικηγόρο τους, υπουργό Υγείας σήμερα, Θάνο Πλεύρη.

Και κάπως έτσι κλείνει ο κύκλος μιας τραγικής ιστορίας στην οποία καθρεφτίζονται πολλές όψεις της ελληνικής παθολογίας: Αδρανοποιημένα δημοκρατικά ανακλαστικά θεσμών και πολιτών, εγκατάλειψη από τα ΜΜΕ του ελεγκτικού τους ρόλου απέναντι στην εξουσία, δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, επιλεκτική ανοχή στην ανομία και το διαχρονικό συμπέρασμα: Άντε να βρεις το δίκιο σου αν σου τύχει να βρεθείς στην απέναντι πλευρά...

Το Σχέδιο: Ντοκιμαντέρ, Βόρεια Εύβοια



ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 

Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα , κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη κατάσβεσης”, να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης. Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της "ανάπτυξης" και της "ανασυγκρότησης". Στο δεύτερο μέρος, που σύντομα θα είναι έτοιμο, θα στοιχειοθετήσουμε το "γιατί" κάψανε τουλάχιστον 520.000 στρέμματα και τα όνειρα των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας. 
Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου, που στηρίζεται στην οικονομική συνεισφορά όλων. 
Δείτε πως μπορείτε να μας ενισχύσετε στο www.tosxedio.com 
Όλες οι μουσικές που ακούγονται στην ταινία μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. 
Μπορείτε να επιλέξετε αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους. 
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Συσπείρωση Εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι. Φτάνει πια! Αυξήσεις τώρα!

Συσπείρωση Εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι. Φτάνει πια! Αυξήσεις τώρα!

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (που προφανώς δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων) οι καθηλωμένες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι χειρότερες
3 Μαΐου 2022


Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αφού για πρώτη φορά αυτοί υπολείπονται των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μετά την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού. Αύξηση η οποία έτσι και αλλιώς ήταν ελάχιστη και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι 713 € που καταβάλλεται 14 φορές το χρόνο, αφού δεν έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού, δηλαδή 9.982,00 € το χρόνο που σε μηνιαία αναγωγή προκύπτουν 831,8 € για τον κατώτατο μισθό. Στο δημόσιο τομέα ο εισαγωγικός μισθός είναι 780,00 € που καταβάλλεται 12 φορές το χρόνο, αφού έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα καλοκαιριού, δηλαδή 9.360,00 το χρόνο, που σε μηνιαία αναγωγή παραμένουν 780,00 €.

Η μηνιαία διαφορά των 51,8 € μεταξύ του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και του εισαγωγικού βαθμού στο δημόσιο, αποτελεί μια μεγάλη αδικία για το σύνολο των εργαζομένων του δημοσίου και μία κατάφορη παράβαση των διατάξεων του Ν. 4093/2012 που αναφέρει ότι «Ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης κατώτερο από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο».

Πέρα των μαθηματικών της συγκριτικής φτώχιας μεταξύ των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα το κυρίαρχο ζητούμενο είναι το σύνολο των εργαζομένων να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του, μέσα από την εργασία του. Τα τελευταία χρόνια, με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, καθημερινά το επίπεδο της διαβίωσής μας ολισθαίνει όλο και πιο χαμηλά και η φτωχοποίηση μας είναι πραγματικότητα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
Ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας
Κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια.

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του πράσινου στην Αθήνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΗ 2022, 16:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Πέμπτη 28/4 έγινε ανοικτή συνέλευση στο πάρκο της Ακ. Πλάτωνα για τις καρατομήσεις δέντρων από τον εργολάβο του Δήμου Αθηναίων UNISON Facilities Services και το πράσινο στην Αθήνα. Συμμετείχαν συλλογικότητες, περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι. Καλείται συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τετάρτη 4 Μάη, 3.30μμ, αφού στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η καταστροφή του πρασίνου στην Αθήνα από τον εργολάβο.

Ταυτόχρονα, η επίθεση στον Λόφο Στρέφη φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς την Τρίτη 3/5 θα παρθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η τελική απόφαση έγκρισης των μελετών της Prodea και της αποδοχής της «δωρεάς» της για την ανάπλαση του Λόφου, που ήταν σε εκκρεμότητα από το Νοέμβριο του 2021. Και χρονικά, η επίθεση αυτή δε φαίνεται να είναι άσχετη με τη σχεδιαζόμενη για μέσα στο καλοκαίρι εισβολή του μετρό και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων.

H UNISON Facilities Services, έχει αναλάβει όλα τα έργα πρασίνου και ανάπλασης στον Δήμο, υλοποιώντας τις πολιτικές εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας, μέσω εργολαβίας αξίας 35.445.994€ για τρία χρόνια, ποσό που (αφαιρουμένου του κόστους υλικών και μηχανημάτων) αντιστοιχεί στην πρόσληψη 720 ατόμων από τον Δήμο για το ίδιο διάστημα.

Η καταστροφή του πρασίνου στην Αθήνα είναι πλέον θέμα χρόνου, αφού η UNISON, όπως και κάθε μεγαλοεργολάβος που σέβεται τον εαυτό του, θα συμπιέσει το εργατικό κόστος για την αύξηση του εργολαβικού κέρδους της με μισθούς πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατίακαι ανάθεση του κυρίως έργου σε υπεργολάβους από Σέρρες και Πολύγυρο Χαλκιδικής! Και φυσικά, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες μάλιστα, θα αναλάβουν και το ξέπλυμα του εργολάβου με αστείες δικαιολογίες μπροστά στην καταστροφή των δέντρων που έχει ήδη συντελεστεί. Γιατί η UNISON – ISS έχει προνομιακή σχέση με τον Δήμο Αθηναίων. Μόνο επί δημαρχίας Μπακογιάννη, έχει αναλάβει απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για τον καθαρισμό graffiti και tags, στέγαση ευάλωτων ομάδων σε ξενοδοχεία για λογαριασμό του Δήμου. Ως ISS ξεκίνησε τη λειτουργία της με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και security. Σήμερα, μετονομασμένη, είναι μια μεγάλη “δουλεμπορική” εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων.

Για την ανάπλαση του Λόφου Στρέφη που σχεδιάζει η Prodea Investments και ο Δήμος, η UNISON έχει αναλάβει να τσιμεντώσει μονοπάτια, να κόψει δέντρα και να τοποθετήσει κάμερες, κάγκελα και φυλάκια για τον έλεγχο της εισόδου. Πιθανότατα θα της παραχωρηθεί το πρώην Βυζαντινό, η καθαριότητα και η επιτήρηση του Λόφου, ώστε ανεμπόδιστα να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους/ες και να επιτηρεί τους χώρους γύρω απ’ το μαγαζί της.

Η αντίστασή μας στον εξευγενισμό των γειτονιών μας περνάει και μέσα από την ανάδειξη του ρόλου ιδιωτικών εταιρειών όπως η UNISON. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, Δήμος και εταιρίες θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Καλούμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά την Τετάρτη 4 Μάη, στις 16:00

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά!

ΕΞΩ Η UNISON ΑΠ’ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 4/5, Δημαρχείο Αθήνας 3μμ (πλ. Εθνικής Αντίστασης)


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πρασίνου:


Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων που με αφορμή ερωτήματα σχετικά με το κλάδευμα των δένδρων να αναφέρει «την τελευταία δεκαετία για διάφορους λόγους δεν κλαδεύτηκαν τα δέντρα της Αθήνας και όταν αυτό συνέβαινε ήταν με τρόπο μη σωστό».

Εμείς ως εργαζόμενοι στην διεύθυνση Πρασίνου λέμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ανωτέρω ανακοίνωση είναι γεμάτη αναλήθειες και προσεγγίσεις που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο η Διεύθυνση Πρασίνου μόνο με το συνεργείο αναρριχητών «εξειδικευμένο συνεργείο που κλαδεύει ψηλά δέντρα» κλαδεύει περίπου 8.000 δέντρα, αλλά και μέχρι πριν δύο χρόνια (τότε που που ανέλαβε ο εργολάβος) οι έμπειροι κηπουροί των διαμερισμάτων κλάδευαν περίπου 22.000 μουριές το χρόνο.

Να επισημάνουμε ότι όταν το κλάδευμα επιχειρείται από κηπουρούς της υπηρεσίας γίνεται αξιόπιστα διότι η εμπειρία τους (άλλα και των στελεχών της υπηρεσίας αρχικηπουρών, τομεαρχών, επιβλεπόντων) είναι εξαιρετικά μεγάλη, είναι γνωστό ότι η υπηρεσία πρασίνου κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία διότι είναι η πρώτη υπηρεσία κηποτεχνίας στο σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Όσο αφορά τους εργαζόμενους στην εργολαβία, από τους κηπουρούς του δήμου, ζητάνε τεχνική βοήθεια για το πως γίνονται το κλάδευμα των δένδρων διότι οι ειδικοί υψηλής εξειδίκευσης που αναφέρει η ανακοίνωση κλαδεύουν με εντολή από ποιόν άραγε??? «τις κουτσουπιές όταν είναι ανθισμένες, τις καζουαρίνες στην κορυφή, τις νερατζιές καταχείμωνο η τώρα που είναι ανθισμένες και τις μουριές μήνα Μάιο και Ιούνιο κ.λπ.» αν αυτό ικανοποιεί την υπηρεσία τα σχόλια περιττά. Μάλλον οι ειδικοί έχουν εξειδίκευση σε άλλο αντικείμενο.

Η προσπάθεια από την διεύθυνση να δικαιολογηθούν οι αστοχίες σχετικά με τα φετινά κλαδεύματα (περί φυσιολογίας φυτών, ηλικίας δένδρων, φωτοτροπισμού, αιτήματα δημοτών κλπ) είναι τουλάχιστον άστοχες.

Όσο αφορά τα σύγχρονα τεχνικά μέσα του εργολάβου που αναφέρει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα νέα καλαθοφόρα και φορτηγά με αρπάγες της Διεύθυνσης είναι πολύ πιο σύγχρονα από τα αντίστοιχα του εργολάβου.

Τα 1000 νέα δένδρα που αναφέρεται στην ανακοίνωση οτι φυτεύονται τώρα είναι γιατί στην Αθήνα από τον Ιούνιο του 2019 έχει εγκατασταθεί ένα έντομο ο «μακρυκέρατος ο κινέζος» που καταστρέφει τις μεγάλες σε ηλικία μουριές και με την βοήθεια ΠΑΛΙ των τεχνιτών της διεύθυνσης (χεριστές πρεμνοφάγου ) Πρασίνου φυτεύονται νέα δένδρα στις θέσεις των κομμένων.

Να επισημάνουμε ότι το πράσινο της πόλης τα χρόνια της κρίσης δηλαδή τα τελευταία δέκα χρόνια κρατήθηκε όρθιο από τους ίδιους τους εργαζόμενους που αγόραζαν εργαλεία (αλυσίδες, συρματόσκουπες, δίσκους κοπής, λάστιχα, κλαδευτήρια, εξαρτήματα από χορτοκοπτικές κλπ )από το μισθό τους.

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια απαξίωσης της υπηρεσίας Πρασίνου και αυτοί που την παροτρύνουν θα μας βρει απέναντι, η πραγματικότητα είναι ότι η υπηρεσία υποβαθμίζεται σκόπιμα με έλλειψη εργαλείων, με ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, με ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με ελλείψεις σε προσωπικό, με υποβάθμιση ή απομάκρυνση έμπειρων στελεχών της, με λάθος ή αχρείαστες εργολαβίες όπως του Εθνικού Κήπου που εδώ και δύο χρόνια «σέρνεται» καταστρέφοντας τον Κήπο κλπ. Λύσεις για την έλλειψη προσωπικού την βασική δικαιολογία για την προκήρυξη εργολαβιών υπάρχουν αλλά δεν θέλουν να τις εφαρμόσουν.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Πρασίνου και γιατί πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα της διότι έτσι διασφαλίζεται το φυσικό περιβάλλον της πόλης.

ΔΕΗ - Αποκάλυψη: Ήδη αγόρασαν μετοχές αξίας 6 εκατ. ευρώ για το προκλητικό bonus Στάσση

ΔΕΗ - Αποκάλυψη: Ήδη αγόρασαν μετοχές αξίας 6 εκατ. ευρώ για το προκλητικό bonus Στάσση

σχόλιο: οι καλές δουλείες πρέπει να αμείβονται κιόλας....

Ενώ την Παρασκευή η ΔΕΗ ισχυριζόταν ότι τα χρυσά bonus έχουν «παγώσει» λόγω ενεργειακής κρίσης, αποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα «τρέχει» κανονικά


Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, το golden boy του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον παχυλό μισθό των 360.000 ευρώ το χρόνο, τη βίλα 759 τμ που χτίζει στη Τζια και τα 16 εκατ. ευρώ που αποφάσισε να μοιράσει ως bonus στον εαυτό του και στην υπόλοιπη διοίκηση της ΔΕΗ, την ώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Ενώ την Παρασκευή η ΔΕΗ διέψευδε τα δημοσιεύματα και με ανακοίνωσή της ισχυριζόταν ότι τα χρυσά bonus έχουν «παγώσει» και δεν θα δοθούν όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, η «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πλέον επίσημο έγγραφο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ασκήσει το «δικαίωμα» αυτό, με συνέπεια να έχουν κατασπαταληθεί έως σήμερα τουλάχιστον τα 6.000.000 ευρώ από τα 16.000.000 ευρώ του εν λόγω προγράμματος, αφού έχουν αγοραστεί πάνω από 700.000 μετοχές με λεφτά της δημόσιας επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newsbreak.gr, η ΔΕΗ δημοσιοποίησε στις 5 Απριλίου την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της επιχείρησης για την περίοδο 1/1/2021-31/12/2021. Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση καταρτίσθηκε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3556/2007 και τις επ’ αυτού εκτελεστικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στη σελίδα 222 για τη Νέα Πολιτική Αποδοχών υπάρχει ρητή αναφορά για τα εξής:

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 







Στις 6 του Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Μοναστηράκι,
στην πλατεία μπροστά από την είσοδο του Μετρό,

οργανώνουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Αφορμή η εκδίκαση στο ΣτΕ (10/5/2022) της προσφυγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στην παράδοση στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους όλων των υδάτινων πόρων και των δικτύων από τα οποία υδρεύεται η Αθήνα. Ενδιαφερόμενοι είναι οι ίδιοι που έχουν την Αττική Οδό, οι ίδιοι που κερδοσκοπούν με το ρεύμα.

Για εμάς, η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικό και θεμελιώδες ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα.

Είμαστε ήδη 72 συλλογικοί φορείς και διαρκώς πληθαίνουμε μεταφέροντας παντού το μήνυμα ότι θα νικήσουμε και αυτόν τον αγώνα του νερού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα
με τη συμμετοχή μελών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου
και της χορωδίας Εξαρχείων

Σας καλούμε όλους και όλες να υπερασπίσουμε μαζί τα κοινωνικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας
και να μην επιτρέψουμε να γίνει το νερό αντικείμενο κερδοσκοπίας