Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

όλοι μαζί ΔΕΝ μπορούμε



 - 6 μήνες παράταση στην κύρωση των δασικών χαρτών

- συνέχιση της εκτός σχεδίου δόμησης κατά παρέκκλιση

- δυνατότητα εγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων ΑΠΕ 

  σε "προστατευόμενες" περιοχές Natura 

- αύξηση του κόστους ΑΠΕ στους χρήστες της ενέργειας

- ένταξη σε αναπτυξιακό νόμο και ΕΣΠΑ χωρίς καν σύνταξη 

   Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 

- μείωση στο 1/10 των δαπανών για πρόληψη δασοπροστασίας

- μηδενισμός προσλήψεων και απολύσεις στην δασοπυρόσβεση

- κατάργηση περιβαλλοντικών περιορισμών για ανέγερση 

  "ολοκληρωμένων τουριστικών μονάδων εθνικής σημασίας "

- ένταξη της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο προ.πο.

- απαξίωση των μονάδων εθελοντικής πυρόσβεσης


αν θέλει οποιοσδήποτε συνάνθρωπος 

να ψάξει αιτίες και αφορμές

για την δυστοπία των ημερών που ζούμε και που έρχονται

μπορεί να δει τα πρόσφατα νομοθετήματα της κυβέρνησης

που ολοκλήρωσαν την 10ετή λαίλαπα των μνημονιακών χρόνων

εις βάρος του περιβάλλοντος και όσων ειδών ζουν σε αυτό


δεν είναι μόνο όσα ανέφερα παραπάνω

είναι πολύ περισσότερα που πέρασαν με νόμους

ή τροπολογίες εν μέσω πανδημίας από την βουλή


είναι και οι εκφοβισμοί όσων τοπικών κοινωνιών 

ή πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων αντιδρούν

είναι και η πολιτική εξαγορά του ΣτΕ με την νέα πρόεδρο τ.Δ.

πρώην μέλους του 6ου τμήματος αρμόδιου για το περιβάλλον

είναι και η πλήρης εξαγορά των μμε από την κυβέρνηση

και βέβαια η πλήρης εξαγορά κάθε πολιτικής εξουσίας 

από τους "επενδυτές" της ελεύθερης αγοράς


θλίψη αλλά και οργή

και κυρίως αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται 

να αποτρέψουν τα αποτελέσματα πολιτικών επιλογών

και σε όσους πλήττονται σήμερα και αύριο 

από την καταστροφή του περιβάλλοντος 


ΥΓ

όλοι μαζί ΔΕΝ μπορούμε

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

"Μαγνήτης" το Τατόι για επενδύσεις – To σχέδιο ανάπλασης

Χθες γράψαμε για το Μάτι, 3 χρόνια μετά το έγκλημα,  σήμερα θα δούμε τι ετοιμάζετε στο Τατόι. 

«Μαγνήτης» το Τατόι για επενδύσεις – To σχέδιο ανάπλασης
Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου στα πρώην βασιλικά κτήματα ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή
9 Φεβρουαρίου 2021, 12:01


Ως μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 – ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου. Αλλωστε, ιστορικά, οι αναπλάσεις έχουν λειτουργήσει ως «εργαλεία» τα οποία, όπως λένε και οι πολεοδόμοι, υπηρετούν το μάρκετινγκ περιοχών, όπως έγινε σε Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Κουκάκι κ.λπ.

Ετσι, η προοπτική αναγέννησης του Τατοΐου – αν και ξεχωριστή περίπτωση, καθώς δεν αφορά αστική γειτονιά – λειτουργεί σαν διαφημιστική πινακίδα για την ανάπτυξη ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός του κτήματος. Και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των συζητήσεων για την… ανάσταση του Τατοΐου έχουν πολλά να πουν.

Πολλοί οι μνηστήρες

Οπως αναφέρουν, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Με σκευωρία θέλουν να ξεφορτωθούν το κίνημα για τα Αγραφα



Από την πορεία στο όρος Τύμπανος στις 6 Ιουνίου. Μετά το ξύλο και τα χημικά, ήρθε η αστυνομική σκευωρία ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 04.08.2021, 14:17
Με σκευωρία θέλουν να ξεφορτωθούν το κίνημα για τα Αγραφα

Με μία δίωξη καθαρά πολιτική και ξεδιάντροπα κακοστημένη, η αστυνομία της Καρδίτσας προσπαθεί να βγάλει μια και καλή «από τη μέση» όσους αντιστέκονται στην καταστροφή των Αγράφων από τη λαίλαπα της «ανάπτυξης» ● Οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί στοχοποιούν 15 πολίτες από διαφορετικές πόλεις και μία πατρινή συλλογικότητα.

Με μια κακοστημένη σκευωρία, η αστυνομία της Καρδίτσας επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα για την προστασία των Αγράφων, στοχοποιώντας 15 πολίτες και μια πολιτική συλλογικότητα της Πάτρας, σε μια δικογραφία που μπάζει από παντού. Για να δέσει η κατηγορία, επιστρατεύονται ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και κατασκευασμένα βίντεο και καταθέσεις αστυνομικών που αναγνωρίζουν πρόσωπα για επίθεση εναντίον τους κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, αν και οι 15 που έχουν κληθεί για καταθέσεις προέρχονται από διαφορετικές πόλεις, ενώ τουλάχιστον δύο δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ολα ξεκίνησαν όταν, την Κυριακή 6 Ιουνίου, περισσότεροι από 200 διαδηλωτές κατευθύνονται στα Αγραφα, στον αυχένα του όρους Τύμπανος Αργιθέας, έπειτα από κάλεσμα της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν κάτοικοι της Καρδίτσας, χωριών των Αγράφων και αλληλέγγυες συλλογικότητες από άλλες περιοχές της χώρας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα τους φράξουν τον δρόμο προς το χώρο όπου έχουν ξεκινήσει, κατά τη διάρκεια του lockdown, εργασίες για την κατασκευή βασικού υποσταθμού για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο βουνό. Στην απόπειρά τους να περάσουν τον φραγμό της αστυνομίας, οι διαδηλωτές δέχονται βροχή χημικών και καταστολή, ενώ η αστυνομία προχωρά σε προκλητικούς ελέγχους κατά την αποχώρησή τους.

Οι εμπρηστές – κυβέρνηση: Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο, και τα δυο μαζί την “ανάπτυξη”..

Οι εμπρηστές – κυβέρνηση: Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο, και τα δυο μαζί την “ανάπτυξη”...

Του Γιώργου Καλαντζόπουλου
Δεν πέρασαν ούτε δυο βδομάδες, από τότε που η Κυβέρνηση έκλεισε το μάτι στους εμπρηστές και είδαμε τα αποτελέσματα…

- Στις 22 Ιουλίου 2021 σε συνέντευξη τύπου του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα ανακοινώνεται το “Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για αυτές τις περιοχές είναι «πιλοτικό» και με την έγκριση από το ΣτΕ θα αποτελέσει τη βάση για περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά σε όλη την Επικράτεια.

Η περιοχή επέμβασης συνολικά φθάνει τα 7.935 στρέμματα. Τα 3.028 θα είναι τελικά πολεοδομημένα και από αυτά τα 452 είναι ήδη στο σχέδιο πόλεως. Άρα νέα επιφάνεια που μπαίνει σε σχέδιο πόλης που πολεοδομείται είναι 2.600 στρέμματα. Οι ζώνες που πολεοδομούνται είναι η Αγία Μαρίνα, το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι, τα Σκουφέικα και ο Πευκώνας, ενώ σε μία περιοχή 17,5 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν περίπου 100 κοινωνικές κατοικίες των 80 τετραγωνικών μέτρων.”

Δηλαδή:

- Από 452 στρέμματα που ήταν ήδη στο σχέδιο πόλεως εντάσσονται άλλα 2.600 στρέμματα!…
- Για να γίνει αυτή η ένταξη με “κανονικές συνθήκες” θα χρειαζόταν μια δεκαετία. Τώρα χρειάζονται μόνον 2 χρόνια (μαζί με την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής).

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και αλλού…

 Η καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και αλλού… 



Αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε τις, για άλλη μια φορά, καταστροφικές πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη, στην Λίμνη Ευβοίας και αλλού. Όλοι συγκλονιστήκαμε από το μέγεθος της καταστροφής και συγκινηθήκαμε από την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές. Όλοι είδαμε να καταστρέφονται περιουσίες και παραγωγικές μονάδες. 

Όμως αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλη αυτή η καταστροφή με την κατάλληλη οργάνωση του κρατικού μηχανισμού? 

Έτσι υπάρχουν για άλλη μια φορά ερωτήματα που ζητούν απάντηση : 

1. Πόσο θα είναι το κόστος πυρόσβεσης όλων αυτών των εκτάσεων? 

2. Πόσο θα είναι το κόστος της εκκένωσης των πληττόμενων οικιστικών περιοχών? 

3. Πόσο είναι το κόστος των αποζημιώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων που καταστράφηκε η περιουσία τους? 

4. Πόσο είναι το κόστος της αναδάσωσης των καμένων δασών? 

• Αντί αυτού πόσο θα ήταν το κόστος της μελέτης και εγκατάστασης προληπτικού συστήματος πυρόσβεσης στα δάση με μεγάλη έκταση και δύσκολη προσβασιμότητα από πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών, ώστε να είχε περιοριστεί η καταστροφή στην γέννηση της? 

• Το Πράσινο ταμείο δεν είχε τους πόρους να χρηματοδοτήσει την μελέτη και την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων? 

• Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία και το φερέφωνο της η, κατά όνομα Πολιτική Προστασία, θα κρυφτεί πίσω από την «κλιματική αλλαγή» για να κρύψει τις πραγματικές πολιτικές ευθύνες που έχει για την διάλυση του κρατους? 

• Οι οικονομολόγοι που ουσιαστικά παίρνουν τις ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας θα μας απαντήσουν αν με καθαρά οικονομικούς όρους είναι πιο φθηνό να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστροφές όταν αυτές συμβαίνουν ή να ακολουθούμε μια προληπτική πολιτική που θα τις απέτρεπε? 

• Επιτέλους μέχρι πότε θα αφήσουμε το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο να ελέγχει τις ζωές μας και το μέλλον των απογόνων μας, με μόνο στρεβλό κριτήριο την απόδοση κέρδους, αδιαφορώντας για τις καταστροφές σε πολλά επίπεδα που επιφέρει η επιλογή αυτή? 

Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε σ’ αυτή την λογική, πριν θυσιάσουμε όλη μας την αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις του κέρδους και προσωπικού πλουτισμού, ενάντια σε κάθε λογική κοινωνικής οργάνωσης, κοινωνικών παροχών και κρατικών δομών? 

Μήπως ήρθε η ώρα να αισθανθούμε όλοι Πολίτες που θα διεκδικήσουν συμμετοχή στα κοινά και όχι απλοί ψηφοφόροι που απλώς κάθε τετραετία (καμμιά φορά και πιο νωρίς) θα επιλέγουμε υπάλληλους του κεφαλαίου να ορίζουν την ζωή μας. 

Σοφιανόπουλος Σταύρος μέλος της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων.

Εκτόξευση στα 185 ευρώ/MWh για την τιμή ηλεκτρισμού στην προημερήσια αγορά

Αναρτούμε άρθρα και πληροφορίες για την ενεργειακή κατάσταση των τελευταίων ημερών. Η "απελευθέρωση" της αγοράς ενέργειας, τα δίκτυα και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, η βιαστική απολιγνητοποίηση, η διείσδυση και η συνεισφορά των ΑΠΕ, το κόστος ενέργειας και πως θα επιμεριστεί καθώς και η κλιματική αλλαγή πρέπει να ειδωθούν συνολικά

Εκτόξευση στα 185 ευρώ/MWh για την τιμή ηλεκτρισμού στην προημερήσια αγορά - Ξεπερνά τα 200 ευρώ η μέγιστη τιμή
04 08 2021 | 07:54


Στα 185,59 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η τιμή στην αγορά επόμενης ημέρας για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, σημειώνοντας άνοδο άνω του 20%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μέγιστη τιμή ξεπερνά πλέον τα 200 ευρώ, ενώ η ελάχιστη βρίσκεται στα 105 ευρώ.

Στο μείγμα παραγωγής, το 47% έχει το αέριο, 16% οι εισαγωγές, 16% ο λιγνίτης, 15% οι ΑΠΕ και 5,7% τα υδροηλεκτρικά.

Η ζήτηση διαμορφώνεται στις 411 γιγαβατώρες, μειωμένη κατά 6,2%.


Νίκος Φωτόπουλος

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων

3.8.2021

ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

(ΑΚΟΜΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ


ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3,

ΠΟΥ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ

ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕΥΜΑ


Κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι,

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να έχει στα χέρια του καμία επίσημη μελέτη που να του το επιτρέπει, αγνοώντας το ΕΣΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., εξήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το βίαιο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων ως το 2029.

Στη συνέχεια αφού πρώτα εγκαινίασε τη μονάδα του κ. Μυτιληναίου 834 MW στον Αγίο Νικόλαο Βοιωτίας με καύσιμο Φ.Α., «ανεξήγητο» πως, λες και έπαιζε ρουλέτα, σε λίγες μέρες, το 2029 το έκανε 2023!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων σχετικά με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ)


Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων σχετικά με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ)

Η θεσμοθέτηση των ΕΒΕ από το Υπουργείο παιδείας έχει καταγγελθεί τόσο από τον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και από κοινωνικούς φορείς γονείς και μαθητές ως ένα σκληρά ταξικό μέτρο που αποκλείει χιλιάδες μαθητές (26000 για την φετινή χρονιά) από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγώντας ένα μέρος από αυτούς (όσων οι οικογένειες μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά) στα ιδιωτικά κολέγια. Εξ άλλου ήδη από την προηγούμενη χρονιά έχει προετοιμαστεί το έδαφος με την θεσμοθέτηση πολλών σπουδών στα κολλέγια ως ισότιμων με τα δημόσια τριτοβάθμια πτυχία.

Ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές που ήδη ίσχυε η βάση του 10 για τα ειδικά μαθήματα του σχεδίου η θεσμοθέτηση των ΕΒΕ οδήγησε σε τραγελαφικά αποτελέσματα που καταγγέλθηκαν από δεκάδες μαθητές που έμειναν εκτός των σχολών της επιλογής τους παρά τις πολύ υψηλές επιδόσεις τους στο σύνολο των μορίων, αποκαλύπτοντας τον προσχηματικό χαρακτήρα των κυβερνητικών διακηρύξεων περί αριστείας. Και όλα αυτά όταν τα μαθήματα του σχεδίου δεν διδάσκονται στα σχολεία (πέραν μιας αστείας δίμηνης ενισχυτικής διδασκαλίας)

Παρά την εκτενή συζήτηση που έγινε στο Διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ για τις ΕΒΕ αρχιτεκτονικών σχολών, όπου συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αναφερθούμε στον προβληματικό χαρακτήρα του συνολικού εξεταστικού πλαισίου, η ανακοίνωση του Συλλόγου που εκδόθηκε στις 28/7 με ευθύνη του Προέδρου του, παρέμεινε σε μια περιορισμένη διαφωνία για την διαχείριση των συγκεκριμένων ΕΒΕ στις αρχιτεκτονικές σχολές αφήνοντας σαφώς στο απυρόβλητο τη συνολική φιλοσοφία των ΕΒΕ, επιμένοντας να μιλάει για «αριστεία» ακόμα και μέσα από το νέο εξεταστικό πλαίσιο!

Συμπλέοντας με την σιωπηλή συγκάλυψη των μηχανισμών ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευση από το ΤΕΕ, που παρά την ομόφωνη απόφαση καταγγελίας της ισοτίμησης των πτυχίων των κολεγίων δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ο ΣΑΔΑΣ για μια ακόμη φορά διεκπεραιώνει την υποχρέωση του να τοποθετηθεί για τις ΕΒΕ στις αρχιτεκτονικές σχολές αποφεύγοντας να μιλήσει για την ουσία των πραγμάτων.

2.8.2021

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα


ΥΠΕΣ: Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα (31) 2.8.2021

Προστασία υγείας εργαζομένων λόγω συνθηκών καύσωνα

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα, εγκύκλιος της ΓΣΕΕ

Οδηγίες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) για τον καύσωνα

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες καύσωνα που παρατηρούνται στη χώρα μας προχωρά στη λήψη σχετικών μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ως τέτοιοι ορίζονται οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

- Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα

- Καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία


- Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία.

- Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Έγκυοι

Παράλληλα, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και οι οικείοι προϊστάμενοι δύνανται να επιτρέπουν την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα, αφού προηγουμένως έχουν εκτιμήσει τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων αλλά και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, κλιματισμός κ.ά)

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ποιος θυμάται το σκάνδαλο Energa Hellas Power?

Όχι πάντως η ΡΑΕ :


Με άδεια για ηλεκτροπαραγωγική μονάδα αερίου 870 Μεγαβάτ στη Λάρισα επανακάμπτει στα ενεργειακά ο Β. Μηλιώνης της Hellas Power
02 08 2021 | 07:43

Ενεργό εμπλοκή στο project δημιουργίας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Μηλιώνης, άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Hellas Power, της εταιρείας που, μαζί με την Energa, είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου και της μεγάλης κατάρρευσης της πρώτης φάσης της απελευθέρωσης της λιανικής ρεύματος.

Η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δόθηκε στην εταιρεία «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μ.Α.Ε.» για σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 MW.

Η μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα αποτελείται από μια αεροστροβιλική μονάδα ισχύος περίπου 593 MW και μια ατμοστροβιλική μονάδα ισχύος 277 MW, ενώ, η καθαρή ισχύος (Προς το Σύστημα) φτάνει τα 845 MW.