ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες ασφαλιστικές υποχρεώσειςπου καλείται να πληρώσει το αμέσως προσεχές διάστημα εντός Μαρτίου 2017, μετά και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, ένας μηχανικός με μηδενικά ή πολύ χαμηλά εισοδήματα και η καταμέτρηση συνεχίζεται πλέον κάθε μήνα.
Η μη καταβολή οποιουδήποτε από τα παραπάνω ποσά θα σημάνει αυτόματα την υπαγωγή του ασφαλισμένου  ως οφειλέτη στο ΚΕΑΟ και την έναρξη των διαδικασιών
αναγκαστικής είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών.                                                
Είναι πλέον βέβαιο πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα αυξηθεί ραγδαία ο ήδη πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων μηχανικών που αδυνατούν να καταβάλουν τις υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. 
Στα μηνιαία ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, που έχουν ήδη σταλεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2017, αποτυπώνεται περίτρανα ο ληστρικός χαρακτήρας του συστήματος καθώς αναγράφονται πλέον και τα χαμηλά ή μηδενικά ή αρνητικά φορολογητέα εισοδήματα των ασφαλισμένων που καλούνται παρόλα αυτά να καταβάλουν τις παραπάνω εισφορές.
Σε αυτό το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο είναι μια συνέχεια των προηγούμενων, που φορτώνει χρέη σε άνεργους και υποαπασχολούμενους εργαζόμενους και στη συνέχεια προχωρεί σε κατασχέσεις των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων εμείς δεν βρίσκουμε καμία απολύτως δικαιοσύνη. Για όλα τα παραπάνω:
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
  • Προτείνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το αμέσως προσεχές διάστημα εντός Μαρτίου, στο οποίο καλούμαστε να καταβάλουμε τις παραπάνω υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές υποχρεώσεις, σε συντονισμό με όλους τους πληττόμενους συν-ασφαλισμένους, στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα οδός Αγ. Κωνσταντίνου 8, για να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.