Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας

sfragida stogyli.jpg
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΙΓΜΕ
ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ.:  213.133.7439  | Κιν. 6944246687  | FAX: 213.133.7466  |   email: syndikatoigme@gmail.com

Αχαρνές, 11-3-2017
Α.Π. 38/6.2

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΓΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Ο εμπαιγμός για την ύπαρξη του ΙΓΜΕ συνεχίζεται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΝ  και γενικότερα της Κυβέρνησης. Αν και υπόσχονται για την ανάπτυξη της χώρας ενίσχυση του ΙΓΜΕ, στην πράξη το αφήνουν να μαραζώνει, με την πλέον επικίνδυνη γραφειοκρατική διαχείριση της λειτουργίας του, συστηματικά όμως με μια απαξιωτική πολιτική , αφού:
  1. Δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση και ανανέωση προσωπικού που είναι πλέον στα όριά του, με τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων (203) των τελευταίων 40 ετών, με μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων που ήδη ξεπέρασε τα 61 έτη!
  2. Καθυστερεί ή έναρξη των έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εντός του 2016.
  3. Καθυστερούν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε ΣΕΟΧ που είναι απαραίτητοι για τα έργα αυτά για τα επόμενα 3-7 χρόνια.
  4. Καθυστερεί επικίνδυνα η εκταμίευση του Τακτικού Προϋπολογισμού για το 2017, ενώ δεν εκταμιεύεται ούτε καν η έκτακτη χρηματοδότηση του 1 εκ €, την οποία από το 2016 είχε δεσμευθεί το ΥΠ. Οικ. για οφειλές σε δικαιούχους από δικαστικές αποφάσεις.
  5. Δεν δίνεται λύση για τις αποζημιώσεις αποχώρησης λόγω της κατάργησης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ, μέσω εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης που πρότειναν οι εργαζόμενοι και αποδέχτηκε στα λόγια το ΥΠΕΝ.  
  6. Δεν δίνεται λύση σε κανένα εργασιακό ζήτημα που είναι συνδεδεμένα με την σωστή λειτουργία του Ινστιτούτου (εκτός έδρας, συμβόλαιο ασφάλισης κινδύνων & υγείας, ή την αποκατάσταση της παράνομης στέρησης του ανθυγιεινού επιδόματος κ.α.) ούτε καν στη νομικά διαπιστωμένη πρόσθετη παρακράτηση 25% από τους μισθούς των εργαζόμενων, συρρικνώνοντας έτσι τους ήδη πετσοκομμένους τους μισθούς.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά τα προβλήματα, ο …«πρώτη φορά αριστερός» Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να λυθούν τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα για το ΙΓΜΕ, αλλά φτάνει και στο σημείο να αρνείται να καταβάλει το βοήθημα για τα έξοδα κηδείας στην οικογένεια αιφνιδίως θανόντα εν ενεργεία συναδέλφου μας, εκφράζοντας το πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο μιας τροϊκάνικης πολιτικής ξεπερνώντας σε σκληρότητα όλους τους προκατόχους του που το χορηγούσαν σε ανάλογες περιπτώσεις.
 Να τον χαίρονται οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που αν και όφειλαν να γνωρίζουν την ενεργή συμβολή του στις σχεδιαζόμενες ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ της περιόδου 2011-2012, με την θέση του  Αντιπροέδρου της Διοίκησης που επι υπουργίας Παπακωνσταντίνου, όπου μεθόδευσε και συνυπέγραψε τη διάλυση του ΙΓΜΕ, τώρα τον στηρίζουν στην εφαρμογή της πιο άγριας αντεργατικής πολιτικής. Άξιος ο μισθός του!

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ εξαντλώντας όλα τα μέσα για συνεννόηση με Διοίκηση Υπουργείο, μπροστά στην αδιαφορία του Υπουργό  Π.ΕΝ., παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας εγγράφως ή και προφορικά μέσω του συμβούλου του, προχωρούν άμεσα σε κινητοποιήσεις:
  1.  ξεκινώντας με συμβολική λειτουργική κατάληψη του κτηρίου των κεντρικών υπηρεσιών από τη Δευτέρα 13-3-2017 απαντώντας και στην απανθρωπιά του Γ. Δ/ντή
  2. και σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Μεσογείων 119, την Τετάρτη 15-3-2017 στις 13:00 για να απαιτήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Σταθάκη και άμεση λύση στα προβλήματα του Ινστιτούτου και των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ καλούμαστε για μια ακόμη φορά με τους Αγώνες μας να διατηρήσουμε το Ινστιτούτο ανοιχτό και βιώσιμο τώρα και στο μέλλον προς όφελος της Κοινωνίας και του Τόπου!

Καλούμε σε συμπαράσταση όλη την Εργατική Τάξη, καθώς και την Επιστημονική Κοινότητα, στηρίζοντας τον Αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του ΙΓΜΕ.
Καλούμε τα ΜΜΕ να προβάλλουν τον Αγώνα μας. Είμαστε στην διάθεσή τους σε οποιαδήποτε πληροφορία.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου