Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Καμπάνια για το Πάρκο Ναυαρίνου


Tο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου εδώ και χρόνια αποτελεί έναν πνεύμονα ελεύθερης δημιουργίας, κοινωνικής αυτοοργάνωσης, με δεκαετή προσφορά και παρουσία στη γειτονιά. Αυτή τη στιγμή οργανώνονται και δραστηριοποιούνται οι ίδιοι οι γονείς και οργανώνεται ένα σχέδιο με νέες προσθήκες σε κατασκευές, παγκάκια, τραπέζια, βελτίωση ηλεκτροφωτισμού και άλλα πολλά. Το Πάρκο Ναυαρίνου κάνει μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης και σας ζητά να συνδράμετε. H καμπάνια διαρκεί έως τις 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε το κείμενο στήριξης από τη σελίδα του Πάρκου Ναυαρίνου:

Στην καρδιά των Εξαρχείων, το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου αναπνέει, παίζει, δημιουργεί και ονειρεύεται. Αντί της μονοπωλιακής ιδιοκτησίας του χώρου, το Πάρκο προτάσσει το δικαίωμα στα κοινά και εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη κοινωνική ανάγκη: την ύπαρξη ανοικτών δημόσιων χώρων συνάντησης και αναψυχής.

Σε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ φυτέψαμε δέντρα, κάναμε κήπο, διαμορφώσαμε χώρο πολιτιστικών-πολιτικών εκδηλώσεων και φτιάξαμε μια παιδική χαρά. Αν και μικρή, αυτή είναι πλέον η μοναδική παιδική χαρά στα Εξάρχεια. Μετά από μια δεκαετία υπέρμετρης αλληλέγγυας προσπάθειας, και ενάντια στην εξαθλίωση και την παρακμή, το Πάρκο παίρνει νέα μορφή.

Οι ίδιοι οι γονείς της γειτονιάς οργανώνονται και δραστηριοποιούνται, επιμελούνται το χώρο, κατασκευάζουν παιχνίδια και συντονίζουν παιδικές εκδηλώσεις. Στην ιστορία του Πάρκου ως ανοικτός χώρος συνάντησης και συν-δημιουργίας, η παιδική χαρά γίνεται υπόδειγμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης.

Ο εντυπωσιακός αυτός δυναμισμός και ο θετικός αντίκτυπος στα Εξάρχεια, μας εμπνέει να μετατρέψουμε το Πάρκο σε μια Μεγάλη Παιδική Χαρά. Θα προστεθούν:
κούνιες
παιδικές κατασκευές
μπασκέτες
τραπέζι πιγκ-πογκ
αυτόματο πότισμα
παγκάκια
τραπέζια
περίφραξη
βελτιωμένος ηλεκτροφωτισμός

Η χρήση του Πάρκου δεν θα αποκλείει κανένα. Θα παραμένει ανοιχτό σε γονείς, παππούδες και παιδιά από νήπια μέχρι εφήβους, ενώ παράλληλα θα διευρύνουμε τις πολλαπλές λειτουργίες του χώρου προς κοινή χρήση της γειτονιάς και πάρα πέρα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου.

Με διπλά κατασχετήρια απειλούνται οι μηχανικοί


Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Με δύο απανωτά "κύματα" κατασχετηρίων βρίσκονται αντιμέτωποι οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί με χρέη προς τα Ταμεία.

Μετά το πρώτο "κύμα" που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τα χρέη τους για τον κλάδο κύριας ασφάλισης, έρχεται και ένα δεύτερο το οποίο θα αφορά τα χρέη τους για τους κλάδους επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ.

Αυτό αναμένεται ακόμα και τον Δεκέμβριο, καθώς έως τότε αναμένεται να έχουν μεταφερθεί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για το επικουρικό-εφάπαξ (προ του 2017) στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Υπενθυμίζεται πως όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr έως τώρα μεταφέρονται σταδιακά μόνο χρέη προς τον κλάδο κύριας ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Η μεταφορά των χρεών προς τους κλάδους επικουρικού-εφάπαξ δεν έχει καν ξεκινήσει. Όταν ξεκινήσει, θα προσθέσει άλλο έναν "πονοκέφαλο" στους μηχανικούς, πέραν από εκείνους που έχουν (χρέη ΕΦΚΑ προ, αλλά και μετά το 2017).

Έτσι οι οφειλέτες μηχανικοί, κατόπιν ειδοποίησης του ΚΕΑΟ, μπορούν να ρυθμίσουν μόνο τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, αλλά όχι προς τους κλάδους επικουρικού-εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ).

Τα χρέη για το επικουρικό-εφάπαξ (αφού πρώτα μεταφερθούν στο ΚΕΑΟ) θα μπορούν οι οφειλέτες να τα ρυθμίσουν μάλλον από το νέο έτος, "σπάζοντας", όμως, πρώτα, τη ρύθμιση την οποία θα κάνουν για χρέη προς τον ΕΦΚΑ για να αποφύγουν το πρώτο "κύμα" κατασχετηρίων. Αν δεν κάνουν ρύθμιση για τα χρέη στο επικουρικό-εφάπαξ ή δεν τα εξοφλήσουν "μια κι έξω", θα απειληθούν ξανά με κατασχετήρια...

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μηχανικού –την υπόθεση του οποίου έχει υπόψη του το Capital.gr– ο οποίος έλαβε τον περασμένο Ιούλιο "απειλητικό'' ειδοποιητήριο από το ΚΕΑΟ για ρύθμιση των ασφαλιστικών χρεών του ύψους 22.000 ευρώ, αν και το Ταμείο του (τέως ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ) τον είχε πληροφορήσει πως τα χρέη του ανέρχονται σε... 30.000 ευρώ.

Όταν ο εν λόγω μηχανικός ρώτησε τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ γι' αυτή τη διαφορά των 8.000, του απάντησαν πως αυτή αφορά τα χρέη του προς το επικουρικό-εφάπαξ τα οποία δεν έχουν περάσει στα "κιτάπια" του. Έτσι πρέπει πρώτα να ρυθμίσει τα χρέη του προς τον ΕΦΚΑ προκειμένου να αποφύγει το κατασχετήριο. Τα δε χρέη προς το ΕΤΕΑΕΠ θα μεταφερθούν στο ΚΕΑΠ σε 3 έως 6 μήνες και έπειτα μόνο θα μπορούν να ρυθμισθούν με τις 120 δόσεις, αν δεν εξοφληθούν "μια κι έξω"...

Μισο-ρύθμιση

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Αλλαγές στην αδειοδότηση προς επιτάχυνση των έργων στο Ελληνικό με τροπολογία

Άρχισαν οι "τροπολογίες" για την δημιουργία ενός τερατώδους πολεοδομικού συγκροτήματος στο Ελληνικό προς διευκόλυνση των συμφερόντων Λάτση...




Δομικές αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης των έργων στο Ελληνικό με σκοπό την επίσπευση της έκδοσης των οικοδομικών αδειών κατέθεσε με τροπολογία στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το υπουργείο ενοποιεί τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης στο σύνολο του ακινήτου δημιουργώντας ένα «υβριδικό» πλαίσιο μέσω του οποίου θα αδειοδοτηθούν άλλες δραστηριότητες αναλυτικά (υποδομές, πάρκο) και άλλες επί της αρχής (με εξειδίκευση στη συνέχεια). Στη ρύθμιση αναφέρεται ρητά ότι φέρει τη συναίνεση της Lamda Development.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης για το Θριάσιο τροποποιεί τον βασικό νόμο (4062/12) που όρισε το πλαίσιο για την επένδυση. Αντί ο ιδιώτης να πρέπει να υποβάλει χωριστές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το πάρκο και τις δραστηριότητες στις ζώνες ανάπτυξης (αυτές με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες), θα πρέπει να υποβάλει μία και συνολική μελέτη, που ονομάζεται «Περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης» και με την οποία θα εγκρίνονται και τα έργα υποδομής. Πρόκειται για μια αδειοδότηση... πολλών ταχυτήτων, αφού θα εξειδικεύεται απολύτως στο κομμάτι των υποδομών και του πάρκου, ενώ θα είναι γενική (κατά προσέγγιση) στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η διαδικασία έκδοσης των αδειών θα είναι συντομότερη κατά 5-10 εργάσιμες ημέρες από το προβλεπόμενο. Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της τροπολογίας; Πιθανότατα (μιας και δεν καθίσταται απολύτως σαφές από την αιτιολογική έκθεσή της τι εξυπηρετεί) δίνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος τη δυνατότητα να εξετάσει εν συνόλω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης (συμπεριλαμβάνοντας ενιαία και τις περιοχές κατοικίας, που δεν χρειάζονται περιβαλλοντική αδειοδότηση βάσει της νομοθεσίας), άρα να έχει καλύτερη εικόνα. Ενώ ο επενδυτής μπορεί να «πακετάρει» τις υποχρεώσεις του, αφήνοντας για το μέλλον την εξειδίκευση της αδειοδότησης των κομματιών εκείνων της επένδυσης που δεν σκοπεύει να αναπτύξει άμεσα (το πλήρες σχέδιο θα αναπτυχθεί σε βάθος 15ετίας). Ετσι μόλις η «υβριδική» ΜΠΕ εγκριθεί, ο επενδυτής μπορεί να καταθέσει αίτηση στο Γραφείο Ελληνικού (υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών) για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Επίσης, προβλέπει μια ενιαία διαδικασία αδειοδότησης για όλα τα (υπόλοιπα) μεγάλα έργα της επένδυσης (κατηγορίας Α), αντί χωριστής για κάθε έργο.


Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σπεύδει να προλάβει... τυχόν πολιτικές αντιδράσεις, αναφέροντας στην αιτιολογική έκθεση ότι «τα προς ρύθμιση ζητήματα ετέθησαν προς τη Lamda Development (...), η οποία έχει παράσχει την συναίνεσή της με το από 18.10.2018 έγγραφό της».

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Διαδικασίες Απονομής Συντάξεων στους Διπλοσυνταξιούχους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 2-11-2018
Αρ. Πρωτ. : 7558

Προς: Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα : Διαδικασίες Απονομής Συντάξεων στους Διπλοσυνταξιούχους Διπλωματούχους Μηχανικούς.


Κε Υπουργέ , κα Γεν. Γραμματέα, κε Διοικητά,
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως γνωρίζετε, αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις (υπερβαίνουν τα 2.5 χρόνια) που παρατηρούνται στη διαδικασία απονομής των οριστικών συντάξεων των συναδέλφων μας Διπλοσυνταξιούχων (Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ) Μηχανικών. Καθυστερήσεις μάλιστα οι οποίες αφορούν αποκλειστικά αυτή την κατηγορία συνταξιούχων, οι οποία έχει συνεισφέρει με πολλαπλές εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα (2 επί 35 χρόνια συνολικά).
Μετά από σχετική επικοινωνία με συναδέλφους μας, ενημερωθήκαμε ότι η πρώτη πράξη οριστικής σύνταξης που μόλις πρόσφατα εκδόθηκε, μετά από διετή καθυστέρηση, περιλαμβάνει μόνο το σκέλος του Δημοσίου, απουσιάζει όμως ακόμα τελείως το σκέλος της Προσαύξησης της Ανταποδοτικής Σύνταξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται «οριστικές συντάξεις» μόνο από το ένα Ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης που στην πραγματικότητα είναι ακόμα προσωρινές, με άδηλο το χρόνο τελικού υπολογισμού του συνόλου της αναμενόμενης σύνταξης.
Σας καλούμε να παρέμβετε αρχικά στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ) για τη συνεργασία τους ως προς την αποστολή στοιχείων του ασφαλισμένου που είναι απαραίτητα για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Ν.4387/2016. Ζητάμε την παρέμβαση σας για την επίσπευση της έκδοσης των οριστικών συντάξεων με τη συμπερίληψη και της προσαύξησης της σύνταξης μετά την αποσαφήνιση του Φορέα που θα εκδίδει την οριστική πράξη και θα προβαίνει στον τελικό υπολογισμό αυτής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η με Αριθ. Πρωτ.:Φ80000/οικ.58967/77/Δ29.17/29.12.2017 Εγκύκλιος σας (τρεις υπολογισμοί).
Επιπρόσθετα επανερχόμαστε στα δύο θέματα που σας έχουμε ξαναθέσει, διεκδικώντας την επίλυση τους:
Α) Την επαναφορά της δυνατότητας συνυπολογισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, του χρόνου που έχει διανυθεί στον πρώην ΕΛΠΠ (όταν δεν έχει χωρήσει ασφάλιση στην Ειδική Προσαύξηση και υπάρχει ασφάλιση σε άλλους φορείς επικουρικής ασφάλισης), σε κάποιο επικουρικό Ταμείο, όπως προβλεπότανε από το άρθρο 7, παραγρ. 2 του Ν.3518/2006 το οποίο δεν έχει καταργηθεί, ειδικά σε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι μας δεν έχουν επαρκή χρόνο στο επικουρικό τους ταμείο. Σημειώνουμε πως υπάρχουν συνάδελφοι που ήταν συμβασιούχοι για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα (πληρώνοντας ΕΛΠΠ) και κατά την μονιμοποίησή τους δεν προέβησαν σε αναγνώριση χρόνων ασφάλισης στο επικουρικό ταμείο, γνωρίζοντας ότι μπορούν να μεταφέρουν σε αυτό χρόνια ασφάλισης του ΕΛΠΠ. Η εκ των υστέρων ανατροπή της δυνατότητας αυτής θα προκαλέσει δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση σε αυτούς.
Β) Την απόδοση της μη θεμελιωμένης σύνταξης (από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ) στους συναδέλφους μας, οι οποίοι αποχώρησαν και συνταξιοδοτήθηκαν από το Δημόσιο πριν τις διατάξεις του Ν.4387/16 και αναμένουν ακόμα την έκδοση σχετικής εγκυκλίου. Άποψη μας είναι ότι εφόσον δεν απαιτείται πια διπλή θεμελίωση, η απονομή της πρέπει να γίνει αναδρομικά από 13/5/2016.

Τοποθετήσεις – Διεκδικήσεις – Προτάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, επί θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των αυταπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, κλάδων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ



Προς τους συνασφαλισμένους

Γνωριμία με την ΑΣΜ

Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι μια κινηματική πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης των Μηχανικών. Τοποθετούμαστε, συναποφασίζουμε και δρούμε ισότιμα, είτε μετέχουμε σε κάποια παράταξη είτε όχι. Αντιδρούμε στην απαξίωση της εργασίας μας, στη διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας, στην καταλήστευση των ταμείων μας και στην απραξία ή και τη συναίνεση των φορέων μας.

Η συγκρότηση της ΑΣΜ αφορά την ανάγκη συσπείρωσης και κινηματικής δράσης των μηχανικών απέναντι στην καταστροφική επέλαση των μνημονιακών νόμων που εξωθούν σε υποβάθμιση και συρρίκνωση το επάγγελμα, την αξιοπρέπεια, τη ζωή τους.

Η δράση της ΑΣΜ συνδέθηκε άρρηκτα, κατ’ αρχήν, με τους αγώνες για την αποτροπή των ληστρικών αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, που επιβλήθηκαν μέσω του μνημονιακού Ν.3986/2011, ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι εκδηλώσεις έμπρακτης αντίθεσης της με όλες τις μνημονιακές θεσμίσεις, όπως η λειτουργία του ΚΕΑΟ και η αποστολή στοιχείων οφειλών σ’ αυτό εκ μέρους του ταμείου μας, η ληστεία των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ μέσω του psi και των πρακτικών της Attica bank, οι αντιασφαλιστικές προβλέψεις του Ν.4387/16, κτλ.

Μέσω των διαρκών παρεμβάσεων της, υπερασπίστηκε τον Δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε αλλοίωση του. Μεταξύ άλλων, διεκδίκησε:
Δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους
Αναγνώριση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης – που στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης κατέκλυσαν το επάγγελμα μας – και την παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος ανεργίας
Ριζική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (με αναδρομική ισχύ) και την προσαρμογή τους στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως προκύπτουν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα
Άρση της υποχρέωσης καταβολής εισφορών εκ μέρους των συναδέλφων με μηδενικό ή πενιχρό εισόδημα από το επάγγελμα τους και την καθιέρωση του ανεισφορολόγητου
Κατάργηση όλων των μηχανισμών κατασκευής χρέους (όπως είναι η επιβολή υπέρογκων προσαυξήσεων και ανατοκισμών επί προηγούμενων οφειλών)
Διαγραφή των ασφαλιστικών οφειλών για τους συναδέλφους με μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα
Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών (με χαρακτηριστικά παραδείγματα: την ‘ειδική προσαύξηση’, την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, την εισφορά για τον κλάδο υγείας σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε ασφαλιστική ικανότητα, κτλ.)

Ασκώντας διαρκείς πιέσεις προς τους φορείς και τα διοικητικά όργανα του ταμείου των μηχανικών, η ΑΣΜ κατάφερε να αναστείλει για μεγάλο διάστημα την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων (όπως οι αυξήσεις των εισφορών και η αποστολή στοιχείων στο ΚΕΑΟ). Με την πρακτική της, συνέβαλε αποφασιστικά στην υιοθέτηση του αιτήματος που αφορά τη ‘διαγραφή χρεών που συσσωρεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης’, εκ μέρους των ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ (με την αντίστοιχη εισήγηση τους στο αρμόδιο Υπουργείο).

Παραμένει πάντα ένας πυλώνας προώθησης της ενεργού συμμετοχής και της δυναμικής παρέμβασης σε διαδικασίες που αφορούν τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων για το μέλλον των ασφαλισμένων.

Χρέη και σύγχρονα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Βιώσιμη λύση για τα αστικά ρέματα η οικομηχανική


Βιώσιμη λύση για τα αστικά ρέματα η οικομηχανική

Το ζήτημα των αστικών και περιαστικών ρεμάτων επανέρχεται συστηματικά στην επικαιρότητα. Από τις μεγάλες πλημμύρες στη Μάντρα, μέχρι τις παρωχημένες διευθετήσεις που προωθούνται από τις αρμόδιες αρχές, η ανάγκη για το «χειρισμό» των υδάτινων διαδρομών εντός των πόλεων επανέρχεται δυναμικά.
Λίγες μέρες πριν, ο Ευθύμιος Λέκκας έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση πλημμυρικού κινδύνου για την Αττική, καθιστώντας σαφές ότι ο πλημμυρικός κίνδυνος, προερχόμενος από την κλιματική αλλαγή και όχι μόνο, ήρθε για να μείνει. Η μεχρι τώρα διαχείριση των αστικών ποταμών μάς δίνει ένα συγκριτικό μειονέκτημα στην αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών. Η άκρατη τσιμεντοποίηση, ο εγκιβωτισμός των φυσικών κοιτών των ποταμών για την επέκταση των πόλεων και την κατασκευή ακόμα και λεωφόρων δεν απέτρεψε τις πιθανότητες πλημμυρών, αν δεν τις προκάλεσε κιόλας, καθώς δεν σεβάστηκε τη μνήμη του νερού. Η ανακοίνωση προ ολίγων ημερών για διακοπή των δρομολογίων του τραμ στην περιοχή πέριξ του κέντρου της Αθήνας, λόγω διάβρωσης από τον Ιλισσό που εξακολουθεί να ρέει υπόγεια καταδεικνύει του λόγου του αληθές. Μάλιστα, τα πρώτα σημάδια δόθηκαν τον περασμένο Μάιο, όταν στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Ταύρο το έδαφος του παρακείμενου χώρου στάθμευσης υποχώρησε δημιουργώντας μια τρύπα που παραμένει ακόμα ανοιχτή.
Η Δήμητρα Θεοχάρη είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και αρχιτέκτονας τοπίου, μέλος του γερμανικού γραφείου αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικής υδρολογίας, Ramboll Studio Dreiseitl, με εμπειρία στην ενσωμάτωση φυσικών οικοσυστημάτων στο αστικό τοπίο. Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα μιλήσει σε εκδήλωση του συλλόγου «Πολίτες υπέρ των ρεμάτων – Ροή» σε εκδήλωση, που πραγματοποείται με την υποστήριξη του Δήμου Αγ. Δημητρίου, με θέμα την οικομηχανική στη σύγχρονη εποχή και την αρχιτεκτονική τοπίο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Στρογγυλό» (Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος), στις 7μμ. Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση, συνομιλήσαμε μαζί της για τις εναλλακτικές μορφές διαχείρισης των ρεμάτων στον αστικό χώρο.


Ο οχετός που υπήρχε στην περιοχή του πάρκου Bi Shan Ang Mo Kio μέχρι το 2008 δεν ήταν επαρκής για τις πλημμύρες. Η νέα κοίτη δίνει 40% περισσότερη χωρητικότητα, 30% περισσότερη βιοποικιλότητα και 12% περισσότερους χώρους αναψυχής.

Σχετικά με την καταβολή μειωμένων εισφορών κατά 50% στον ΕΦΚΑ

Aπάντηση του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται σε ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης να καταβάλλον μειωμένη εισφορά κλάδου αύνταξης (και μόνο) κατά 50%.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Απεργία 14 Νοέμβρη Με τους συλλογικούς αγώνες διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ : 7553
Αθήνα, 31-10-2018


Απεργία 14 Νοέμβρη
Με τους συλλογικούς αγώνες διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας.

Συνάδελφοι/σες

Σε εφαρμογή των αποφάσεων μας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 12/10, ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ αλλά και εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018.

Παλεύουμε ενάντια στη συνεχιζόμενη Υποβάθμιση – Υποστελέχωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, στην ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση του Δημόσιου Ελέγχου στην εντεινόμενη απαξίωση των Διπλωματούχων Μηχανικών. Διεκδικούμε αγωνιστικά τα ιδιαίτερα κλαδικά μας αιτήματα:

Προσλήψεις Διπλωματούχων Μηχανικών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν.

Πλήρη Νομική Κάλυψη σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Μισθολογική Αναγνώριση των Intergrated Master και της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Διυπουργικό Κλάδο, Κλαδικό Μισθολόγιο των Διπλωματούχων Μηχανικών και επαναφορά των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απόδοση του αποθεματικού του κατηργημένου πόρου του άρθρου 27, παρ.34 του Ν. 2166/93 στους δικαιούχους μηχανικούς.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Απόδοση των Συντάξεων στους υπό συνταξιοδότηση συναδέλφους που περιμένουν 2,5 χρόνια.

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους διεκδικούμε άμεσες λύσεις, δεν εφησυχάζουμε, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ενωτικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Για την Αττική καλούμε σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Υπ. Εργασίας και Ασφάλισης (Σταδίου 29)

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

100 χρόνια ΓΣΕΕ: Στιγμές από την ιστορία του εργατικού κινήματος


1. Τα πρώτα βήματα

Οι αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και γενικά για μια καλύτερη ζωή ξεκινούν από τη δεκαετία του 1870. Οι δύσκολες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες ώθησαν τους εργαζόμενους στη δημιουργία των πρώτων σωματείων.

Από την πρώτη απεργία που ξέσπασε από τους εργάτες ξύλου, των ναυπηγείων της Σύρου, στην Ερμούπολη, το 1879, μέχρι τους σύγχρονους εργατικούς αγώνες, το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει πολλές μάχες, έχει δεχτεί ήττες, όμως έχει καταφέρει μεγάλες επιτυχίες και νίκες, αναβιβάζοντας την κοινωνική και πολιτική θέση του κόσμου της εργασίας σε υψηλότερα επίπεδα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα πραγματοποιούνται σημαντικές κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους και πόλεις της χώρας και δημιουργούνται σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Κομβικό σημείο αποτέλεσε ο Νόμος 281/1914, περί σωματείων, ο οποίος κατοχύρωσε τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα, η ιδέα μίας κεντρικής συνδικαλιστικής οργάνωσης κερδίζει συνεχώς έδαφος και το 1918 συγκαλείται το Α΄ Πανελλαδικό Εργατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μεταξύ 21 έως 28 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Το Ιδρυτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, γιατί συνένωσε το συνδικαλισμένο προλεταριάτο κάτω από μια ενιαία οργάνωση.

Τα επόμενα χρόνια η ΓΣΕΕ ζει μια περίοδο κυβερνητικών παρεμβάσεων, καταστολών, αντιπαραθέσεων, εσωτερικών τριβών και διασπάσεων. Μεταξύ 1930-1936 γίνονται πολυάριθμες απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την εργατική εξέγερση τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η οποία τελικά κατεστάλη βίαια από τις δυνάμεις του κράτους με 9 νεκρούς, μεταξύ αυτών ο 25χρονος οδηγός Τάσος Τούσης. Από τη φωτογραφία στον Ριζοσπάστη, την επόμενη μέρα, όπου δείχνει τη μάνα να θρηνεί πάνω στον νεκρό γιο της, ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, συγκλονισμένος, γράφει τον Επιτάφιο. Λίγους μήνες μετά, την 4η Αυγούστου, επιβάλλεται η δικτατορία του Ι. Μεταξά, όπου αναστέλλονται όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής, η ΓΣΕΕ, η οποία ελέγχεται από τις διορισμένες κατοχικές κυβερνήσεις, απομονώνεται. Το εργατικό κίνημα καθοδηγείται από το Εργατικό ΕΑΜ. Μετά την Κατοχή, τον Μάρτη του 1946, πραγματοποιείται το 8ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο επίσης αποτελεί σταθμό στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος επειδή κατάφερε να ενοποιήσει την εργατική τάξη και να γίνει με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο αναγνώρισε και ο τότε υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Ζάκκας. Την εγκυρότητά του προσβάλλει, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας, η δεξιά συνδικαλιστική παράταξη, η οποία με την υποστήριξη του Κράτους εγκαθίστανται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, απομακρύνοντας τους αριστερούς συνδικαλιστές που πλειοψηφούσαν.

2. Τα πέτρινα χρόνια

Απόφαση 17ης Γενικής Συνέλευσης ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής 22.10.2018 - Εργασιακά Θέματα και Συλλογικές Συμβάσεις

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 47/2018 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες



Νέα  εγκύκλιος 
Αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, των οποίων οι εισφορές είχαν υπολογιστεί με βάση τη φορολογική δήλωση της προηγούμενης χρονιάς – ενώ, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση της τελευταίας χρονιάς, τους αναλογούν χαμηλότερες χρεώσεις από εκείνες που πλήρωσαν 
Αφορά επίσης, τους ασφαλισμένους με κλειστά βιβλία, εφόσον πλήρωναν τις εισφορές που τους χρέωναν… 


Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 47/2018 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

(Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες)

Κατηγορία: Ασφαλιστικά ΕΦΚΑ

Αθήνα, 29-10-2018
Αρ. Πρωτ:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/913/1272279

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18
104 32 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 2105285535
Fax : 2105285599
e-mail: tm.esodon.mmisth@efka.gov.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 47

ΘΕΜΑ: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες».

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4488/2017, οι οποίες αντικατέστησαν τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν. 4387/2016 από τότε που ίσχυσε, καθώς και την κατ' εξουσιοδότηση αυτών απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθ. πρωτ. Δ.15/Δ΄/12061/293/2018 σύμφωνα με τις οποίες καθορίζεται η διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών μη μισθωτών ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ . 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

1. Με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 15 του ν.4488/2017 ορίζεται ότι: «1. Αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στον ΕΦΚΑ συμψηφίζονται με πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές ……….…»

2. Ειδικότερα στην περ.1β του ίδιου άρθρου προβλέπεται ότι: «β) Στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, η επιστροφή γίνεται μετά την ετήσια εκκαθάριση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τις 61501/3398/30.12.2016 (Β΄4330) και 61502/3399/30.12.2016 (Β΄4330) Υπουργικές Αποφάσεις. Τα πρόσωπα αυτά μπορούν, με αίτησή τους, να ζητήσουν το υπερβάλλον ποσό να παραμείνει στον ΕΦΚΑ ως πιστωτικό υπόλοιπο, συμψηφιζόμενο με τις επόμενες εισφορές.

3. Με τις διατάξεις του εδαφίου 1 της παρ.1 του άρθρου 1 της με αρ.πρωτ. Δ.15/Δ΄/12061/293/2018 Υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι: «Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές ή εάν ύστερα από τον συμψηφισμό, προκύπτει υπόλοιπο ποσό, αυτό επιστρέφεται άτοκα στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρούσας.»

ΛΕΜΕ ΟΧΙ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες




Γιατί είναι σημαντικό;
Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας Ανδρομέδα σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.
Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα...Το ιστορικό της υπόθεσης Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ. 

Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:«Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «...γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...»).
Η χρηση φορμολης προκαλεί καρκινογενέσεις όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά. Ουσιαστικά είναι μία απ' τις πιο επικίνδυνες ουσίες.Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων. Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 - 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή. Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ' το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ' τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί. Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.
Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών για τους μη μισθωτούς



Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωρισθούν από μη μισθωτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019.
της Ρούλας Σαλούρου

Η εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33%, που αφορά 1,5 εκατ. μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, καθιστά πλέον λιγότερο ασύμφορη την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο τη βελτίωση του τελικού ποσού της σύνταξης.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται με εξαγορά συνυπολογίζονται για την αύξηση τόσο της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς επηρεάζουν τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, όσο και τη διαμόρφωση της εθνικής (σε περίπτωση που αφορούν έτη ασφάλισης μεταξύ 15 και 20 ετών.

Στον αντίποδα, πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται χωρίς εξαγορά χρησιμοποιούνται μόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και λαμβάνονται υπόψη μόνο για τη διαμόρφωση της εθνικής σύνταξης (μεταξύ 15ετίας και 20ετίας).

Οπως ξεκαθάρισε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά, από την 1η Ιανουαρίου 2019, το κόστος της εξαγοράς πλασματικών ετών για τους μη μισθωτούς θα μειωθεί, ακολουθώντας τη μείωση του ασφαλίστρου για κύρια σύνταξη υπέρ ΕΦΚΑ από το 20% στο 13,33%.




Οι ειδικοί επισημαίνουν πως μέσα στα επόμενα 5 έτη ήτοι έως το 2023 τουλάχιστον 100.000 μη μισθωτοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν έως και επτά χρόνια νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας, εξαγοράζοντας αντίστοιχα πλασματικά έτη, και μάλιστα με μειωμένο κόστος σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα. Το οποίο, εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου, ήταν σχεδόν απαγορευτικό για τους συγκεκριμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους ή αγρότες.

Είναι ενδεικτικό ότι δικηγόρος με μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ εάν προχωρήσει σήμερα στην εξαγορά πρέπει να καταβάλει 240 ευρώ για κάθε μήνα επιπλέον ασφάλισης, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019 το κόστος θα πέσει σε 159,96 ευρώ τον μήνα. Εξαγοράζοντας δηλαδή δύο χρόνια ασφάλισης, θα κληθεί να καταβάλει 3.839 ευρώ, κερδίζοντας 1.921 ευρώ.

Συνεπώς, συμφέρει η εξαγορά να πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά.

Να σημειωθεί ότι για τους αγρότες, οι οποίοι το 2018 καταβάλλουν το 18% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους συν τις εισφορές του προηγούμενου έτους, η νέα εισφορά κύριας ασφάλισης και κατά συνέπεια το κόστος της εξαγοράς πλασματικών ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα υπολογίζεται επί 12%.

Οσοι καταβάλλουν το ελάχιστο ασφάλιστρο των 117,2 ευρώ, καθώς δηλώνουν εισόδημα έως 586 ευρώ τον μήνα, δεν επηρεάζονται από τη μείωση στο κόστος εξαγοράς. Οσοι, δε, μη μισθωτοί έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους και δεν έχουν φορολογητέο εισόδημα ή ήταν μισθωτοί το προηγούμενο έτος, μπορούν να εξαγοράσουν χρόνο με βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό. Ειδικά για τους αγρότες, ο υπολογισμός γίνεται επί του 70% του κατώτατου μισθού, ήτοι επί των 410 ευρώ.

πηγή: Έντυπη Καθημερινή

Αλαλούμ με τις κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές προς ταμεία και εφορίες



Ενα πρωτοφανές αλαλούμ αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που χρωστούν προς το δημόσιο και διαπιστώνουν ότι ποσά που είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεσμεύτηκαν παρά το γεγονός ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από τη σχετική νομοθεσία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία αλλά και έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, προκειμένου να αποδεσμεύσουν ποσά τα οποία τους έχουν δεσμευτεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και την ενεργοποίηση εναντίον τους, μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Στην έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη περιγράφονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπως:

– Η κατάσχεση προνοιακών επιδομάτων τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών και δεσμεύτηκαν παρά το γεγονός ότι ισχύει ακατάσχετο για τα συγκεκριμένα επιδόματα.

– Χρήματα που δεσμεύθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί αυτοί είχαν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους τους. σημειώνεται ότι έναν τραπεζικό λογαριασμό οι φορολογούμενοι μπορούν να τον δηλώσουν ως ακατάσχετο μέσω taxis.net και σε αυτόν τον λογαριασμό προστατεύεται ποσό 1.250 ευρώ ανά φορολογούμενο.

– Παρουσιάστηκε το φαινόμενο πολλαπλών κατασχέσεων σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διέθετε ο οφειλέτης. Το αποτέλεσμα ήταν να του δεσμευτεί υπέρ-πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που πραγματικά χρωστούσε.

– Φορολογούμενοι οι οποίοι έκαναν λάθος και μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων υψηλότερο ποσό από αυτό που έπρεπε, και ο δικαιούχος του λογαριασμού που πιστώθηκε ήταν οφειλέτης του δημοσίου, διαπίστωσαν ότι είχε παρακρατηθεί το σύνολο του ποσού που πίστωσαν. Ακόμη και μετά από την προσπάθεια να διορθώσουν το ποσό και να επιστραφεί η διαφορά, δεν το κατάφεραν, διότι ο πιστούμενος λογαριασμός είχε δεσμευτεί.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών: Το δικό μας ΟΧΙ

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών: Το δικό μας ΟΧΙ

Αιφνιδιαστική και δυναμική παρέμβαση κατά των πλειστηριασμών σήμερα στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα κάτω από την εξέδρα των επισήμων.

Δεκάδες μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών έσπασαν σήμερα τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και μετά από έντονες αψιμαχίες κατάφεραν να αναρτήσουν πανό με σύνθημα Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από ΜΑΤ προσπάθησαν να αποσπάσουν το πανό από τα χέρια συναγωνίστριας και, αφού απέτυχαν, στη συνέχεια δοκίμασαν να παρεμποδίσουν την ανύφωσή του. 

Το πανό όμως με τη βοήθεια των μπαλονιών σηκώθηκε ψηλά, στέλνοντας το μήνυμα σε εκατοντάδες κόσμου που είτε παρακολουθούσαν την παρέλαση, είτε κυκλοφορούσαν στην πλατεία Συντάγματος.

Στη συνέχεια το πανό μπήκε και πάλι μπροστά προκειμένου να ανεβούμε στο χώρο της παρέλασης, πλην όμως κατέστη αδύνατο μετά την περικύκλωση από τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Συλλήψεις ή προσαγωγές αποφεύχθηκαν χάρη στη μαζική παρέμβαση των συναγωνιστών.

Μετά την "καταδρομική επιχείρηση" στην Ακρόπολη σειρα είχε σήμερα η παρέλαση στο Σύνταγμα. Η αρπαγή και η λεηλασία των λαϊκών περιουσιών δεν θα περάσει.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες





Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΜEGA Αφιέρωμα: Θυμόμαστε 20 στιγμές που το Μεγάλο Κανάλι φλέρταρε με το Πούλιτζερ


Σε μια παλιά ονειρική εποχή, τότε πριν την κρίση και τα μνημόνια, το Mega αποτελούσε τον ΠΑΣΟΚ-ικό πόλο του εγχώριου μιντιακού συστήματος, το αντίπαλο δέος του πιο-ΝΔ-πεθαίνεις ΑΝΤ1. Όλα αυτά έμελλε να αλλάξουν (ή και όχι) με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια, η οποία βρήκε το Mega να στηρίζει την Κυβέρνηση ΓΑΠ, ενάντια σε κάθε φωνή αντίθεσης.

Κάπως έτσι, και ενώ η κοινωνική αναταραχή όλο και αυξανόταν, τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού σιγά-σιγά άρχισαν να παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά μας, ως ένας σημαντικός πυλώνας (φυσικά μαζί με ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1) του απόπατου που αποτελεί το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο.


Χωρίς να αγνοούμε το πλούσιο έργο που είχε επιδείξει ο σταθμός και πριν τα μνημόνια (βλ. π.χ. το μονταρισμένο βίντεο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου), συγκεντρώνουμε πολλές χαρακτηριστικές μαγικές #mega_xeftiles στιγμές σαπίλας στα χρόνια της Κρίσης.
Σκηνή 1: Οι “αγανακτισμένοι” φασίστες του Αγ. Παντελεήμονα

Πολύ πριν το Πρώτο Θέμα τους βάλει στη Βουλή με στημένα ρεπορτάζ με ΑΤΜ και γριούλες, οι Χρυσαυγίτες είχαν βγει απ΄το καβούκι τους στην ταραγμένη περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, εκμεταλλευόμενοι τα αισθήματα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας που είχε γεννήσει η υποβάθμιση και η εγκληματικότητα της περιοχής στους ελληναράδες κατοίκους. Λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2010 (όπου τελικά οι Χρυσαυγίτες κέρδισαν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων), επιτίθενται τόσο στον Αλέκο Αλαβάνο, όσο και στην Ελένη Πορτάλιου (αμφότεροι τότε στον ΣΥΡΙΖΑ). Το Mega φυσικά, είδε «αγανακτισμένους κατοίκους».


Σκηνή 2: Οι “τρομοκράτες” της Κερατέας

Πολλοί πιθανόν να μην το θυμάστε πια, αλλά τότε, στην αρχή των μνημονίων (αρχές 2011), η σκληρή αντίσταση ήρθε από τους κατοίκους της Κερατέας που αντιδρούσαν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, με τον τότε Υπουργό Χρήστο Παπουτσή (ναι, αυτός ο απίθανος τύπος υπήρξε υπουργός) να στέλνει στρατιές ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν βάρβαρα τους κατοίκους και την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη για μήνες. Το δελτίο ειδήσεων του Mega βέβαια είχε άλλη άποψη.

Τα μάστερς των Πολυτεχνείων προκαλούν αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση.

Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επι των αδιάσπαστων τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών (integrated masters). .pdf

Τα μάστερς των Πολυτεχνείων και των Γεωπονικών Σχολών προκαλούν αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Ανατρέπεται ο χάρτης των υποψηφιοτήτων για τη στελέχωση των θέσεων προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων του Δημοσίου. Ενώ η διαδικασία επιλογής είναι σε εξέλιξη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποδέχθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία:


-Θα μοριοδοτηθούν οι κάτοχοι integrated masters (όπως είναι ο διεθνής ακαδημαϊκός όρος για τους ενιαίους αδιάσπαστους τίτλους μεταπτυχιακού επιπέδου που αντιστοιχούν σε σπουδές διάρκειας τουλάχιστον 10 εξαμήνων), εφ’ όσον οι σχετικές διαπιστωτικές αποφάσεις του υπουργού Παιδείας έχουν δημοσιευθεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία κάθε φορά προκήρυξη.

– Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι καλούνται να προσκομίσουν τη σχετική διαπιστωτική υπουργική απόφαση στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού-Προσωπικού, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο προσωπικό τους μητρώο.

-Για να λάβουν υπόψη τους τα Συμβούλια Επιλογής τη μείωση του χρόνου της βαθμολογικής προαγωγής των υπαλλήλων-υποψηφίων «στο βαθμό που συνάπτεται με την κατοχή εκ μέρους τους τίτλου σπουδών επιπέδου integrated master», απαιτείται η προηγούμενη έκδοση των οικείων διοικητικών πράξεων.

– Η συνάφεια των integrated masters εξετάζεται με τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη και για τους λοιπούς μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, στη βάση, όμως, του αδιάσπαστου των εν λόγω τίτλων, δηλαδή του συνολικού τους περιεχομένου».

Με εγκύκλιό της η Μ. Ξενογιαννακοπούλου διαβιβάζει στις δημόσιες υπηρεσίες την αριθ. 174/2018 ατομική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να ενημερωθούν εγκαίρως τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.

Η εγκύκλιος με θέμα «Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επί των αδιάσπαστων τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών (integrated masters)», αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Υπογραφή Προσφυγής κατά περιορισμών για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας

Χρειάζονται επειγόντως συνάδελφοι ενδιαφερόμενοι ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ να συνυπογράψουν προσφυγή του ΔΣΑ και ΤΕΕ, κατά των περιοριστικών προϋποθέσεων χορήγησης επιδόματος ανεργίας που ορίζονται με την υπ’ αριθμ. Φ.10043/ 43602/ δ18.2592/ 10.8.2018 Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Καταβολή βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων κατ’ εφαρμογή της παρ.2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011 (Α΄152), όπως ισχύει, στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ (τέως ΕΤΑΑ)» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ]τ.Β΄3496/21.8.2018.

Γι αυτό τον λόγο - και επειδή το ΤΕΕ δεν το έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής - παρακαλώ να επικοινωνήσουμε άμεσα με ενδιαφερόμενους συνάδελφους που:

1. το τελευταίο 6μηνο προ της υποβολής της αίτησης δεν έχουν ασκήσει καμία επαγγελματική δραστηριότητα, επειδή:

α. έμειναν άνεργοι ως μισθωτοί, είτε

β. έκλεισαν βιβλία, είτε

γ. υποαπασχολούνται (δηλαδή έχουν εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 4.219,78 ευρώ, κατά το προηγούμενο της υποβολής της αίτησης έτος).

2. το συνολικό ατομικό καθαρό φορολογητέο εισόδημα τους από οποιαδήποτε πηγή των ΔΥΟ τελευταίων φορολογικών ετών ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ αθροιστικά το ποσόν των είκοσι χιλιάδων ευρώ (€ 20.000,00) είτε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το ποσόν των τριάντα χιλιάδων ευρώ (€ 30.000,00).

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στον δικηγόρο Ανδρέα Κουτσόλαμπρο:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ.: 6977775091

Mail: adaeus3@hotmail.com

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(δείτε αναλυτικότερη στο συνημμένο)

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Βάσει του άρθρου 44 παρ. 2 του ν.3986/2011, το οποία τροποποιήθηκε με το άρθρο 50 παρ.4 -7 Ν.4488/2017, Συνιστάται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων στο τέως ΕΤΑΑ.

Σκοπός του λογαριασμού είναι η χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών

Στο τέως ΕΤΑΑ», ως διακοπή επαγγέλματος θεωρείται και το εισόδημα που δεν υπερβαίνει κατά το προηγούμενο της υποβολής της αίτησης έτος, «το 60% του ποσού που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, αναγόμενο σε ετήσια βάση», [586,08 Χ 12 Χ 60% = 4.219,78 ευρώ] υπό τον πρόσθετο όρο ότι «το τελευταίο 6μηνο» προ της υποβολής της αίτησης δεν έχουν ασκήσει καμία επαγγελματική δραστηριότητα (περίοδος αναμονής).

Όπως προκύπτει από το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης της διάταξης µε τη σύσταση του Λογαριασµού αυτού ικανοποιείται παλαιότερο αίτηµα των αυτοαπασχολούμενων

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πάρκο Γουδή




Κατηγορία: Πάρκο Γουδή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Τηλ. Επικοιν.: 6972408401, 6941639001, 6974888323

Email:ep.ag.goudi@gmail.com 

Αθήνα 22-10-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις 5 Ιουνίου 2018, στη διάρκεια σύσκεψης που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός με τους συναρμόδιους υπουργούς, τους δημάρχους Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, Ζωγράφου κα Τίνα Καφατσάκη, Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και άλλους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε την έναρξη δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή χωρίς αναφορά στη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου. 

Θέτοντας δε το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι «μπορούμε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχουμε ολοκληρώσει την προεργασία για τη νομοθετική πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί και αμέσως μετά να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει η θεσμική κατοχύρωση και η υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για τους πολίτες και τα κινήματα πολιτών».

Αν και έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο του τριμήνου δεν γνωρίζουμε τι ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση των παραπάνω στα πλαίσια της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που είναι απαραίτητη για την έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Υμηττού, μετά από τη μερική ακύρωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Θεωρούμε ότι η τακτική που ακολουθείται από τους αρμοδίους, με τις συνακόλουθες καθυστερήσεις, όχι μόνο δεν προάγει θετικά τις εξελίξεις αλλά δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ, γνωρίζοντας ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση απαραίτητη είναι η εγρήγορση η δική μας, καθώς και η μαζική κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε σωστά, ενωτικά και έγκαιρα τους αγώνες μας,



καλούμε σε σύσκεψη κοινωνικούς φορείς και πολίτες



Την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ώρα 8μμ

Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα)

Αίθουσα επί της οδού Λάκωνος 9





Η Γραμματεία της Επιτροπής



Αγγέλου Θανάσης

Μαυράκος Δημήτρης

Ζωίδης Μιχάλης

Σταυρόπουλος Γιώργος