Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Φυσάει Νοτιάς, φυσάει Βοριάς, τα κέρδη ανεβαίνουν

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης συνεχίζουμε την αναδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό Serajevo, το οποίο και ευχαριστούμε. Το άρθρο σε έντυπη μορφή στο τεύχος Σεπτέμβρη του περιοδικού. Αξίζει πράγματι να διαβαστεί.


H λεπτοκαμωμένη “υπουργός περιβάλλοντος” μπήκε φρέσκια κι άμαθη στα κόλπα της κυβερνητικής εξουσίας. Aλλά μαθαίνει γρήγορα, κι έτσι ίσως κάνει μεγάλη καριέρα. Aν χρειάζεται κάποια απόδειξη, ο νόμος υπ’ αριθμ. 3851, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 4 του περασμένου Iούνη, είναι μία τέτοια. Aφορά ρυθμίσεις και επαναρυθμίσεις σχετικά με την “ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”, καθορίζει δηλαδή τους όρους λειτουργίας και απόδοσης των επιχειρήσεων εναλλακτικής ενέργειας. Kαι (έκπληξη;) προσφέρει απλόχερες διευκολύνσεις σ’ αυτό το “πράσινο κεφάλαιο”. Πριν κατατεθεί ο νόμος προς “διαβούλευση” (τον περασμένο Aπρίλη) η υπ.περ. είχε φροντίσει να δείξει τους καλούς της τρόπους προς τους ανεμο/ηλιο επιχειρηματίες, ανακοινώνοντας γερές αυξήσεις στην τιμή με την οποία η δεη αγοράζει απ’ αυτούς το ρεύμα. Aυτό έγινε τον Δεκέμβρη του 2009. Kαι είναι μια τιμή σημαντική για την κερδοφορία όλων αυτών των κόλπων. Σε καπιταλισμό ζούμε.O σχετικά γρήγορος πολλαπλασιασμός των φωτοβολταϊκών και, κυρίως, των αιολικών πάρκων (αυτά τα εντοπίζει κανείς εύκολα...) ανά την επικράτεια δείχνει ότι η μπίζνα προχωράει καλά. Έχουν πολλαπλασιαστεί απ’ την άλλη οι περιπτώσεις αντιδράσεων από τοπικές κοινότητες και κατοίκους. Φαίνεται πως υπάρχει ένας τουλάχιστον κοινός τόπος αυτών των αντιδράσεων: οι ανεμοεπιχειρηματίες αξιοποιούν τα δασαρχεία που χαρακτηρίζουν τις υπό επένδυση ράχες δημόσια γη, κι έτσι αφενός προσπερνούν τους (συνήθως απαιτητικούς) ιδιώτες ιδιοκτήτες γης, και αφετέρου ξεμπερδεύουν μ’ ένα εντελώς συμβολικό νοίκι προς τον ιδιοκτήτη / κράτος: 50 ευρώ το στρέμμα, τον χρόνο..... Eίναι, λέει, το “ενοίκιο του μελισσοκόμου”! Γενναιόδωρο το ελληνικό δημόσιο (και) προς τους ανεμοεπιχειρηματίες, αφού αντιμετωπίζει τις γεννήτριες σαν κυψέλες.... κι ας ψάχνει επειγόντως (αλλού) για έσοδα.O νόμος 3851 βάζει τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της αμφισβήτησης τέτοιων συμβολαίων μεταξύ κράτους και επιχειρηματιών. O προηγούμενος νόμος, του 2006, της επάρατης δεξιάς, ήταν μπελάς για τα καινούργια αφεντικά του ανέμου. Στο άρθρο 24 παράγραφος A2 (τί σας λέμε τώρα, ε;) ο χαρακτηρισμός της προς ανεμοεπένδυση έκτασης σαν “δασικής” πήγαινε πακέτο με την “έγκριση των περιβαλλοντικών όρων” του έργου, πράγμα που σήμαινε καθυστερήσεις στον πρώτο εξαιτίας της δεύτερης. Eπιπλέον απαιτούσε υπογραφές από υπουργό και περιφερειάρχη· πιθανολογούμε ότι αυτό αύξανε το (επιχειρηματικό) κόστος “λαδώματος”... Yπήρξε (έτσι για την ιστορία) βέβαια ένας προηγούμενος νόμος, σοσιαλιστικός. Θα μπορούσε να θεωρηθεί “η μητέρα όλων ανεμο-ευκαιριών”. Tο 2001, με τον ν. 2941, ο τότε υπουργός Aνωμερίτης χαρακτήρισε, με την διπλή γλώσσα της εξουσίας, τις αιολικές επενδύσεις “έργα δημόσιας ωφέλειας”. Aυτό δεν σήμαινε ότι πράγματι θα υπηρετούν το κοινό καλό. Όχι! Σήμαινε ότι σαν “δημόσιας ωφέλειας” τα αιολικά πάρκα μοιάζουν με στρατιωτικές εγκαταστάσεις (εεε;) οπότε μπορούν μια χαρά να στήνονται σε δασικές περιοχές...Tόσο απλό.Kαι να σκεφτεί κανείς ότι τότε δεν υπήρχε “υπουργείο περιβάλλοντος”...
Φτιάχτηκε όμως. Kι έτσι αυτή η διαδικασία χαρακτηρισμού απλοποιήθηκε, και μάλιστα προς δύο κατευθύνσεις. Aπ’ την μια (άρθρο 12, παραγρ. 11α) τον χαρακτηρισμό της έκτασης σαν δασικής τον κάνει ο δασάρχης, κατά προτεραιότητα όλων των υπόλοιπων “χαρτιών” της επένδυσης. Mπαμ μπαμ. Kαι απ’ την άλλη (παράγρ. 11β - ο τονισμός δικός μας):
H πράξη χαρακτηρισμού, μετά τη νόμιμη δημοσιοποίησή της, έχει το τεκμήριο νομιμότητας και δεσμεύει τις αρμόδεις υπηρεσίες της Διοίκησης, οι οποίες οφείλουν, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου, να προωθήσουν το φάκελο έγκρισης επέμβασης σε εκτάσεις που διαχειρίζονται από τη δασική υπηρεσία, να χορηγήσουν την έγκριση επέμβασης αν απαιτείται, να εγκρίνουν τους οικείους περιβαλλοντικούς όρους, να εκδώσουν την άδεια εγκατάστασης, να εγκαταστήσουν τον φορέα του έργου στην έκταση, εκδίδοντας και το σχετικό πρωτόκολλο εγκατάστασης, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποβληθεί ή όχι ενστάσεις κατά της Πράξης Xαρακτηρισμού και ανεξαρτήτως εάν έχει τελεσιδικήσει ή όχι η πράξη χαρακτηρισμού.
Aγαπάμε τα δάση - όσο γι’ αυτά εμάς; δεν είναι σίγουρο... Πάντως θα το έχετε προσέξει: οι ανεμογεννήτριες δεν στήνονται εκεί που η φυσιολατρική καρδιά σας θα χαιρόταν τον παχύ, γεμάτο υπονοούμενους κινδύνους, ίσκιο... O χαρακτηρισμός μιας έκτασης που κάποιος επιχειρηματίας θέλει να αερο-αξιοποιήσει σαν “δασικής” ΔEN είναι για το καλό κανενός, πέραν του ίδιου του επιχειρηματία. H αλυσίδα πάει έτσι: χαρακτηρισμός της περιοχής σαν δασικής / άρα στην ευθύνη της δασικής υπηρεσίας / άρα του κράτους / άρα με το κράτος κάνει τα νταραβέρια του ο κύριος Aνεμόπουλος. Φυσικά θα μπορούσαν να υπάρχουν και ιδιωτικές ή κοινοτικές γαίες που είναι “δασικές” - έτερον εκάτερον. Aλλά εδώ βρίσκεται το λεπτό σημείο: συνήθως οι ράχες που βολεύουν τους ανεμοεπιχειρηματίες είναι βοσκοτόπια, ιδιωτικά ή κοινοτικά (υπάρχουν τέτοια στην ελλάδα;)· πάντως, εξαιτίας ενός παλιού, πολύ παλιού καταμερισμού εργασίας και γης στην ελληνική ύπαιθρο, δεν θεωρούνται de facto δασικές.

Υποχρεωτικές Μετατάξεις...


Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη...Δεκέμβρης 44

 
Σ’ ένα τηλεγράφημα του προς τον άγγλο πρεσβευτή στην Αθήνα Ρέτζιναλντ Λίπερ, ο Τσόρτσιλ ανέφερε:
«Ανέθεσα το όλον ζήτημα της αμύνης των Αθηνών και την διατήρησιν της εννόμου τάξεως εις τον στρατηγόν Σκόμπι και τον διεβεβαίωσα ότι θα τον ενισχύσωμεν με όσας δυνάμεις χρειάζεται προς τούτο. Τόσον εσείς όσον και ο Παπανδρέου πρέπει να συμμορφωθείτε προς τα οδηγίας του εις ό,τι αφορά την δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν. Πρέπει να συνδράμετε τον στρατηγόν Σκόμπι με πάντα δυνατόν τρόπον και να εισηγηθήτε εις αυτόν την λήψιν παντός μέτρου το οποίον κατά την γνώμην σας ήθελε καταστήσει το έργον του περισσότερον ευχερές και αποτελεσματικόν»
Και στον ίδιο τον Σκόμπι ο Τσόρτσιλ απέστειλε το εξής μήνυμα:  
«Είσθε υπεύθυνος διά την τήρησιν της τάξεως εις Αθήνας και διά την καταστροφήν όλων των ομάδων EAM-ΕΛΑΣ αι οποίαι πλησιάζουν εις την πόλιν. Δύνασθε να λάβετε όλα τα μέτρα που θα θεωρήσετε σκόπιμα διά τον έλεγχον των οδών και την παγίδευσιν των ταραξιών... μη διστάσετε να πυροβολήσετε εναντίον παντός ενόπλου... Μη διστάσετε να ενεργήσετε ως να ευρίσκεσθε εις μόλις καταληφθείσαν πόλιν όπου έχει εκραγεί επαναστατικόν κίνημα»

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Απόφαση Συνέλευσης Εργαζομένων ΤΕΕ & Έγγραφο ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 3 Δεκέμβρη 2010

Θέμα: Αποφάσεις της Συνέλευσης

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΕ

κοινοποίηση: α. Πρόεδρο ΤΕΕ κ. Χ. Σπίρτζη
β. Γενική Δντρια κα Δ. Κανέλλου Νίκης 4 - Αθήνα
γ. Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Παρόντες 106

Πλειοψήφησε η παρακάτω πρόταση με 53 υπέρ έναντι 23 κατά και 13 λευκά:

  • Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των μονίμων εργαζόμενων και αορίστου χρόνου από την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.
  • Συνέχιση της απεργίας των Συμβασιούχων όπως έχει αποφασιστεί από την συνέλευσή τους.
  • Εκλογή επταμελούς απεργιακής επιτροπής με εξουσιοδότηση να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ για να εκφράσει τα αιτήματα της Συνέλευσης.
  • Το πλαίσιο των αιτημάτων παραμένει ίδιο με βάση τις αποφάσεις των προηγούμενων συνελεύσεων και επικεντρώνεται κύρια στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και της πληρωμής των δεδουλευμένων
  • Παράσταση στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ όταν συγκληθεί
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο
  • Σύγκλιση νέας συνέλευσης μετά την παράσταση στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ και της συνάντησής της με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

Μετά από την απόφαση εκλέχθηκε η επταμελής απεργιακή επιτροπή με ομοφωνία της Συνέλευσης πλην ενός λευκού:


Ζητάμε
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό
  • Άμεση Σύγκληση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για να συζητήσει τα αιτήματα των εργαζόμενων
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο ΤΕΕ
  • Αναδρομική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των Συμβασιούχων από το ΤΕΕ
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου στο ΤΕΕ
  • Να σταματήσουν οι εκφοβιστικές ΕΔΕ

Τα μέλη του Προεδρείου της Συνέλευσης

Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Μέλος




και το έγγραφο της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής :

Αθήνα, 30/ 11 / 2010

Αρ. Πρωτ. :3289

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Του Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με ομόφωνη απόφασή του, συμπαρίσταται στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΤΕΕ, που διεκδικούν αφενός μεν την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών τεσσάρων μηνών και αφετέρου το δικαίωμά τους στην εργασία, στην ασφάλιση και στις αξιοπρεπείς αποδοχές.
Καλούμε τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ
  • Στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

  • Στην ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλιστεί η μόνιμη εργασία τους στο ΤΕΕ

  • Στην αποφυγή διοικητικών ενεργειών που αποσκοπούν στην υπονόμευση του αγώνα τους.

Καλούμε τους συναδέλφους μας μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ που εργάζονται στο ΤΕΕ να μην δέχονται αυθαίρετες διοικητικές παρεμβάσεις και να στηρίζουν τον αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων εργαζομένων στο ΤΕΕ.

Για το Δ.Σ.
της
ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος    Ο Γραμματέας


Τροποποίηση του άρθρου 25 του ΓΟΚ

Με αφορμή την υλοποίηση του ΚΕΝΑΚ από 9/1/2010, υπάρχει τροποποίηση του άρθρου 25 του ΓΟΚ, η οποία αλλάζει την υποχρέωση υποβολής μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (από τα 300 τετραγ. μέτρα ή τα 1300 κυβ. μέτρα ή τους 3 ορόφους που ίσχυε, πλεόν περνάει στα 50 τετραγ. μέτρα)


Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 25 της απόφασης 3046/304/89, προστίθεται νέα παράγραφος 3. ως εξής: 
«3. Για τα κτίρια που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν.3661/08 (ΦΕΚ Α΄ 89), όπως εκάστοτε ισχύει, απαιτείται η υποβολή και όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο και είναι απαραίτητες για την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής απόδοσής του, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών» 
και στη συνέχεια, οι παράγραφοι 3. και 4. του ιδίου άρθρου αναριθμούνται σε 4. και 5.

υγ 1. Πολλά φαίνεται να αλλάζουν στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, με αφορμή τον ΚΕΝΑΚ αλλά και με την αναδιάρθρωση των πολεοδομικών γραφείων λόγω "Καλλικράτη". Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για το τι θα ακολουθήσει - μάλλον το αντίθετο.

υγ 2. Παράταση επίσης θα πάρει και η διαδικασία "τακτοποίησης" των ημυπαιθρίων. Βλέπε σχετικό άρθρο της Καθημερινής . Η ΕΜΔΥΔΑΣ αρνήθηκε την πρότασή μας να απέχουν οι συνάδελφοι από την απαράδεκτη αυτή διαδικασία.


Συγκέντρωση κινημάτων για την κλιματική αλλαγή

Αναδημοσιεύουμε από το  http://www.podilates.gr/?q=node/12895
Πρωτοβουλία «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση - Κανκούν 2010»
29 / 11 - 10 / 12/ 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΡΑ

Η ανθρωπότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Μεξικό για μια νέα συμφωνία μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το πρωτόκολλο του Κιότο (1997) λήγει το 2012. και η προηγούμενη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη (Δεκέμβριος 2009) δεν κατέληξε σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους ισχυρούς του πλανήτη. Αποδείχθηκε η απροθυμία των κυβερνήσεων, κυρίως του Βορρά (ΗΠΑ, Καναδάς, ΕΕ) αλλά και των ραγδαία αναπτυσσόμενων χωρών του Νότου (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) να προβούν σε λύσεις των τεράστιων οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αυτή η ασύγγνωστη ανευθυνότητα απέναντι στο μέλλον του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας των αγορών και της ασυδοσίας του κεφαλαίου όσον αφορά στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης.
Η συνάντηση στο Κανκούν θα είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κίνημα της κλιματικής δικαιοσύνης και το παγκόσμιο περιβαλλοντικό κοινωνικό κίνημα , το οποίο έχει δείξει τον δρόμο για την υπέρβαση του σημερινού ακραία νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης, που οδηγεί στην καταστροφή εκατομμύρια ανθρώπους στις φτωχές χώρες του Νότου και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες στις χώρες του Βορρά. Θα είναι, επίσης, μια σημαντική ευκαιρία να προωθηθεί η Συμφωνία των Λαών που προέκυψε από την «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Λαών για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα της Μητέρας Γης» στη Βολιβία (Κοτσαμπάμπα), τον Απρίλιο του 2010, ως απάντηση στην αποτυχία των κυβερνήσεων στην Κοπεγχάγη.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Διεκδικούμε από τη σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν να ψηφίσει μια δίκαιη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που να προβλέπει τη δραστική μείωση των ρύπων :
  • Σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον κατά 80% μέχρι το 2050 σε σχέση με το 1990
  • Στις αναπτυγμένες χώρες - που ευθύνονται για το 75% της κλιματικής αλλαγής - κατά 40% μέχρι το 2020 και στο 0% μέχρι το 2050.
  • Αλληλεγγύη και ουσιαστική οικονομική υποστήριξη στις φτωχότερες χώρες με την καταβολή 110 δις ευρώ από τις αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες
  • Κατάργηση των νεοφιλελεύθερων ευέλικτων μηχανισμών του Κιότο (εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών, κ.λπ.)
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Στην Ελλάδα, η πολιτική της κατ' ευφημισμόν «πράσινης ανάπτυξης», που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί υποταγή των οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμων επιλογών στους νέους τομείς κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται περιβαλλοντικά και κοινωνικά επικίνδυνες επενδύσεις παραγωγής ενέργειας, όπως έγινε στον Αστακό, διαιωνίζονται ρυπογόνες ενεργειακές επιλογές, απαξιώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τον αντιπεριβαλλοντικό τρόπο που χωροθετούνται, δεν προκρίνονται πολιτικές και μέτρα εξοικονόμησης, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται περαιτέρω και η ενέργεια εκχωρείται στους ιδιώτες, σε βάρος της οικολογικής αειφορίας και των μικρών καταναλωτών.
Το νερό εμπορευματοποιείται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων, ενώ συνεχίζεται η πολιτική των μεγάλων καταστροφικών έργων - φραγμάτων κ.λπ. - διαχείρισης των υδάτινων πόρων στον αγροτικό χώρο.
Η δημόσια γη, οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι, τα περιαστικά δάση και οι ορεινοί όγκοι δεν προστατεύονται επαρκώς, αντίθετα τμήματά τους εκχωρούνται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση με την εγκατάσταση ασύμβατων περιβαλλοντικά χρήσεων.
Το εθνικό σύστημα μεταφορών εξακολουθεί να στηρίζεται στα ιδιωτικά μέσα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων και σταθμών διοδίων, επιλογή περιβαλλοντικά επιζήμια και οικονομικά καταστροφική για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ο ΟΣΕ και οι δημόσιες συγκοινωνίες ιδιωτικοποιούνται και απαξιώνονται, ενώ δεν υπάρχει δημόσιο μεταφορικό σύστημα που να εξυπηρετεί το σύνολο της χώρας.
ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μέσα από συντονισμένους αγώνες, τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα της Αττικής έχουν αναδείξει σημαντικά θέματα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Επιμένουμε στις παρακάτω θέσεις, οι οποίες είναι κοινά επίδικα κινητοποιήσεων.
  1. 4 Μητροπολιτικά Πάρκα σε Ελληνικό, Γουδή, Ελαιώνα, Δραπετσώνα
  2. Προστασία των Ορεινών Όγκων (περιαστικών δασών): Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο.
  3. Ανάσχεση της βιομηχανικής ρύπανσης και μέτρα απορρύπανσης στο Θριάσιο Πεδίο. Όχι στις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής .
  4. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών. Πλήρης ανάπτυξη συστήματος δημόσιων μέσων μεταφοράς (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό - ιδιαίτερα Δυτικά και προς τον Πειραιά, Τραμ), συνεχή δίκτυα πεζών διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
  5. Όχι στον αντισυνταγματικό νόμο για επενδύσεις με fast track μηχανισμούς παράκαμψης της περιβαλλοντικής και άλλης νομοθεσίας
Τα κινήματα πόλης αναπτύσσουν τους πολύμορφους αγώνες τους, με πείσμα και αλληλεγγύη. Οι αγώνες πάντα φέρνουν αποτελέσματα.

Ανακοίνωση του ΣΜΤ για την απεργία στο ΤΕΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΕ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη μάχη για την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΔΕ που με τη στάση της στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του ΤΕΕ αλλά και ενάντια στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων μηχανικών. Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τη στάση του προέδρου του, που αφήνει απλήρωτο το προσωπικό του ΤΕΕ, μεθοδεύει την απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το τακτικό προσωπικό σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό κόντρα στον αγώνα των συμβασιούχων με μετακινήσεις στα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της απεργίας των εργαζόμενων.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών καταδικάζει τις πρακτικές της νέας διοίκησης του ΤΕΕ, και εκφράζει την αντίθεση της στην απασχόληση δεκάδων ανθρώπων με καθεστώς ομηρίας, ελαστικών σχέσεων εργασίας όπου οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται σαν «συνεργάτες» και δεν έχουν κανένα δικαίωμα και τη διοίκηση να μην έχει καμία υποχρέωση απέναντι τους και απαιτεί από τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση τους.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ σήμερα είναι τμήμα της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο. Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μια σειρά κλάδους. Με περικοπές στους μισθούς, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η ανεργία, και ο εκβιασμός επικείμενων απολύσεων έχουν γίνει καθημερινότητα. Η νέα επιδρομή της Τρόϊκας, μπροστά στην έγκριση της τρίτης δόσης του επαίσχυντου δανείου, φέρνει νέα μέτρα, και όλοι μας βιώνουμε μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας, καθημερινά ακούμε για επικείμενες απολύσεις, μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών, κατακρεουργείται κάθε μας δικαίωμα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι επιτακτικό να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης, στήριξης και συμμετοχής στους καθημερινούς δρόμους αντίστασης, κόντρα στην κυριαρχία της ατομικής διαπραγμάτευσης και φόβου. Ξέρουμε ότι μπορεί οι συμβασιούχοι να επιλέγονται σαν η πιο «εύκολη αρχή» και ότι η απόλυση τους λειτουργεί ως μοχλός εκβιασμού και πειθάρχησης των υπόλοίπων συναδέλφων ώστε τελικά να περάσει ανώδυνα τη μείωση των αποδοχών και των υπόλοιπων, η κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας και η υποταγή όλων τελικά στην πολιτική των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, και των εκφραστών τους, της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πιστεύουμε πως παρά την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνουν, ο κύκλος των αγώνων δεν έχει τελειώσει. Και ότι σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της απόλυτης υποταγής που ακολουθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις.

Θα εξαρτηθεί όμως και από την κινητοποίηση ίδιων των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς εκεί όπου ήδη «δοκιμάζονται» οι προωθούμενες αλλαγές. Στο αν θα κατορθώσουμε να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς και τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους εργαζόμενους. Θα κριθεί από την προσπάθεια συγκρότησης μιας πραγματικά απειλητικής απάντησης, με μαζικούς, συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες, μέσα από συντονισμό σωματείων στον κλάδο αλλά και διακλαδικά.

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΤΕΕ με αιτήματα :
· Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΤΕΕ.

· Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

· Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές ΕΔΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας  6936760879, 6977806266

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Χτυπήθηκε η Φοιτητική Διαδήλωση στην Αθήνα

Κύμα καταλήψεων ενάντια στο νέο Νόμο Πλαίσιο έχει ξεσπάσει στα πανεπιστήμια της χώρας. Αυτή την ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν το πρώτο πανελλαδικό συλλαλητήριο ενώ ο κινηματικός αναβρασμός αναμένεται να φουντώσει με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου τη Δευτέρα.  
Το κάλεσμα των συλλόγων για το συλλαλητήριο : 
Δείτε το άγριο χτύπημα της σημερινής διαδήλωσης εδώ : 
Μέχρι στιγμής και με συνελευσεις να διεξάγονται καθημερινά έχουμε τις παρακάτω καταλήψεις:



ΑΘΗΝΑ
  1. Καλών Τεχνών 
  2. Χημικοί Μηχανικοί
  3. ΣΕΜΦΕ
  4. Ηλεκτρόλογοι Μηχανολόγοι
  5. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
  6. Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί
  7. Ναυπηγοί Μηχανικοί
  8. Φιλοσοφική
  9. Νομική
  10. Βιολογικό
  11. Οδοντιατρική
  12. Πληροφορική
  13. EMME
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοι
  2. Φυσικό
  3. Μουσικό
  4. Νηπιαγωγοί
  5. Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ
ΠΑΤΡΑ
  1. Μηχανολόγοι Μηχανικοί
  2. Χημικό
  3. Βιολογικό
  4. Μηχανικοί Η/Υ
  5. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
  6. Πολιτικοί Μηχανικοί
  7. Γεωλογικό
  8. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
  9. Ιατρική
  10. Φυσικό
  11. Μαθηματικό
ΒΟΛΟΣ
  1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
  2. Πολιτικοί Μηχανικοί
  3. Χωροτάκτες Μηχανικοί
  4. Μηχανολόγοι
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
  1. Μηχανικοί Επιστήμης Υλικών
  2. Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΞΑΝΘΗ
  1. Νομική
  2. ΔΟΣΑ
  3. ΤΕΦΑΑ
  4. Πολυτεχνείο
ΚΡΗΤΗ
  1. Ιατρική

Παναττική Συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων, Κυριακή 5 Δεκέμβρη, Πολυτεχνείο

26 Σωματεία και σύλλογοι καλούν την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, στις 10.00 π.μ. στο Πολυτεχνείο (Γκίνη) σε συνέλευση του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η Τρόικα των «επιτηρητών» κατέφθασε στην χώρα για να επιβάλει το μνημόνιο νούμερο 2. Ήρθαν για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Ένας νέος γύρος εξόντωσης των εργατικών δικαιωμάτων και διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο».

Η Κυβέρνηση λειτουργώντας απόλυτα καθ υπόδειξη της Τρόικα έχει μετατραπεί στο απόλυτο εργαλείο εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και του ΣΕΒ, ικανοποιώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σύνολο των εργοδοτικών απαιτήσεων αποθρασύνοντας περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΕΒ που ζήτησε άμεσα απολύσεις και στο Δημόσιο. Τεράστια ευθύνη γι αυτή την κατάσταση έχει και ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που περιορίζεται στην έκδοση δελτίων τύπου, παραμένοντας θεατές του τσουνάμι των απολύσεων, ρίχνοντας τουφεκιές στον αέρα, αφού και για αυτή την 24ωρη απεργία στις 15 Δεκέμβρη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της.


Συνάδελφοι η κατάσταση δεν πάει άλλο! Έλα μαζί μας να συζητήσουμε για :

· Για το μνημόνιο νούμερο 2 που ετοιμάζουν Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ.

· Για το ενιαίο μέτωπο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.

· Για την μάχη των συλλογικών συμβάσεων.

· Για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

· Για την διεύρυνση και την καλύτερη λειτουργία του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων.

ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DHL EXPRESS (Hellas), ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ CPS (ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA, ΣΕIΙΝΑΠ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΕΦΚ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΙΝΑΠ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ε ΕΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ.

Η δική μας Δημοκρατία είναι η δημοκρατία των δρόμων

London 30-11-2010 Students protest against education cuts.
Ανέβηκε από freevoicenetwork. - Δείτε τα πιο νέα video.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ

Σήμερα σε κοινή τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν με μία ακόμα 48ωρη απεργία τις κινητοποιήσεις τους. Αναδημοσιεύουμε την απόφασή τους καθώς και την πρόταση μας να γίνει άμεσα η αναβληθείσα από τον Πρόεδρο Διοικούσα για να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στήριξης της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής την οποία και θα αναρτήσουμε αργότερα.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TEE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αθήνα 1 Δεκέμβρη 2010
 
Αποφάσεις της Συνέλευσης
 
Παρόντες 116
 
Πλειοψήφησε η παρακάτω πρόταση με 54 υπέρ έναντι 53 κατά:
 
·        48ωρη απεργία την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη και Παρασκευή 3 Δεκέμβρη περιφρουρώντας την απεργία
·        Παράσταση στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής
·        Σύγκλιση νέας συνέλευσης την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, ώρα 13.00 για να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων
 
Ζητάμε
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό
·        Άμεση Σύγκληση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για να συζητήσει τα αιτήματα των εργαζόμενων
·        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο ΤΕΕ
·        Καμία απόλυση εργαζόμενου στο ΤΕΕ
·        Να σταματήσουν οι εκφοβιστικές ΕΔΕ
·       Άμεση καταβολή των 176 Ευρώ αναδρομικά και με ενσωμάτωση στο μισθό
·        Απόδοση των περικοπών του 13ου και 14ου μισθού.
 
Τα μέλη του Προεδρείου της Συνέλευσης
 
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Μέλος

και το κάλεσμα στη ΔΕ να συνεδριάσει :

Συνάδελφοι καλησπέρα

σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος μου, καλώ τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ να καλέσει άμεσα την
αναβληθείσα Συνεδρίαση του Οργάνου. Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ (και ειδικότερα οι συμβασιούχοι) είναι επείγοντα, πιστεύω ότι δε χωράει άλλη αναβολή στη συζήτησή τους.

Και μόνο η σύγκληση του οργάνου αποτελεί μία ένδειξη καλής θέλησης της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους, ενώ η αναβολή, πολύ περισσότερο αν είναι επ' αόριστον - όπως ακούγεται, συνιστά στάση που στρέφεται ευθέως ενάντια στους εργαζόμενους, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Θυμίζω ότι αποτελούμε εκλεγμένους εκπροσώπους των μηχανικών, των οποίων και τα συμφέροντα υποτίθεται ότι εκπροσωπούμε.
Προτείνω, από μεριάς μου την αυριανή ημέρα Πέμπτη 2/12 στις 18:00 με τη γνωστή Ημερήσια Διάταξη και με παρουσία των εργαζομένων του επιμελητηρίου. Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει νομίζω σαφές, ότι όχι μόνο δεν εμποδίζουν τη σύγκλιση της Διοικούσας, αλλά την επιθυμούν και θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο στη διεξαγωγή της. Παρακαλώ, δε και τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Με συγχωρείτε για το άμεσο και μη προβλεπόμενο της διαδικασίας επικοινωνίας, αλλά νομίζω οι στιγμές το επιβάλλουν.

Συνημμένα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

ΠΔ
μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ

Συνταξιοδότηση μηχανικών μητέρων ανηλίκων τέκνων

Αναδημοσιεύουμε επιστολή  προς τη Διοικούσα Επιτροπή ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ την οποία υπογράφουν συναδέλφισσες ζητώντας την εφαρμογή της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναικών με ανήλικα τέκνα. Παρά τη συνολική μας απόρριψη προς τον απαράδεκτο πρόσφατο Νόμο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό (θα αναδημοσιεύσουμε κάποια στιγμή την κριτική μας) θεωρούμε πως το αίτημα είναι δίκαιο και θα μπορούσε να ληθεί, δύνοντας τη δυνατότητα - στα πλαίσια της ισοτιμίας με τα υπόλοιπα Ταμεία - στις μητέρες ανήλικων τέκνων να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα.
   
ΘΕΜΑ        Συνταξιοδότηση μηχανικών μητέρων ανηλίκων τέκνων
 
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι συνάδελφοι μέλη της Διοικούσας Επιτροπής
 
Με την παρούσα επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το θέμα της συνταξιοδότησης μηχανικών μητέρων ανηλίκων τέκνων. Όπως θα γνωρίζετε με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (ν. 3863/2010) ρυθμίζονται τα συνταξιοδοτικά θέματα όλων των κλάδων των ασφαλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν σε μητέρες με ανήλικα τέκνα.
 
Ειδικότερα, στο άρθρο 10, παρα. 17, εδάφιο δ. γίνεται αναφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μητέρων ανηλίκων τέκνων ασφαλισμένων σε κλάδους κυρίας ασφάλισης – σύνταξης αυτοαπασχολουμένων για τη λήψη πλήρους ή/και μειωμένης σύνταξης. Παρότι η διατύπωση του νόμου είναι σαφής, και δεν εξαιρεί κάποια κατηγορία αυτοαπασχολουμένων, το Τμήμα Συντάξεων του Ταμείου μας ενημέρωσε ότι αναμένει διευκρινίσεις από το Υπουργείο για το κατά πόσο το ΤΣΜΕΔΕ υπάγεται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, με την αιτιολογία ότι οι μέχρι σήμερα καταστατικές διατάξεις του Ταμείου δεν περιελάμβαναν σχετική πρόβλεψη για μητέρες με ανήλικα τέκνα.
 
Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόβλεψη υπήρχε για τις μηχανικούς μητέρες ανηλίκων, αποτελώντας τη μοναδική κατηγορία εργαζομένων μαζί με αυτή των γιατρών, για τις οποίες το Ταμείο τους δεν έχει συμπεριλάβει σχετικές ρυθμίσεις στις καταστατικές του διατάξεις. Όλα τα λοιπά ταμεία, ακόμα και αυτό των νομικών, που ήδη ανήκει στο ΕΤΑΑ, είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε ισχύ έως τις 31/12/2010 -μέχρι δηλαδή την μετάπτωση στο νέο ασφαλιστικό από 1/1/2011- ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μητέρες με ανήλικα.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι στις προθέσεις της Διοικούσας να υποστηρίξει το εύλογο αίτημά μας να εφαρμοστεί ο νόμος ως έχει και να μην επιτρέψει την εξαίρεση των γυναικών μηχανικών από τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, με τις οποίες για πρώτη φορά επιχειρείται η ισονομία και ίση μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως ταμείου και κλάδου.
 
Ήδη, ακόμα και για τις συναδέλφους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, αλλά εάν άνηκαν σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο θα κατοχύρωναν δικαίωμα έως τις 31/12/2010, θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάλυψής τους με νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο πάντα της ίσης μεταχείρισης και ισονομίας, έστω και τώρα την ύστατη στιγμή όπου το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πλαίσιο αλλάζει άρδην.
 
Προς στήριξη του ανωτέρω αιτήματός μας, αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει των στατιστικών στοιχείων του Ταμείου, οι γυναίκες οι ευρισκόμενες μεταξύ 44-55 ετών (ηλικιακό εύρος στο οποίο ανήκουν οι συνάδελφοι που ενδεχομένως κατοχυρώνουν δικαίωμα) αριθμούν από 700 έως 900 άτομα, και συνεπώς η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων θα αφορά σε περίπου 100 συναδέλφους για τις οποίες θα συντρέχουν αθροιστικά όλες οι προϋποθέσεις του νόμου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

3ωρες Στάσεις Εργασίας της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Αναδημοσιεύουμε από το http://www.emdydas.gr/ την απόφαση του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για προκύρηξη δύο στάσεων εργασίας στις 7 & 13 Δεκέμβρη επιπλέον της 24ωρης απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Δε μπορούμε βέβαια να μην επισημάνουμε στο διεκδικητικό πλαίσιο την παντελή απουσία του αιτήματος για ομογενοποίηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών, το οποίο αποτελεί θέση των τελευταίων συνεδρίων (βλέπε απόφαση 13ου Συνεδρίου), δείτε σχετικά και σε προηγούμενη ανάρτηση "Ίση αμοιβή για ίση εργασία". Τουλάχιστον βελτιώθηκε το "δε θα δεχτούμε καμία επιπλεόν μείωση του εισοδήματος" το οποίο αποδεχόταν τις μειώσεις που ήδη έχουν γίνει.

Με βάση την απόφαση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τις διαπιστώσεις του Γενικού Συμβουλίου του Κλάδου στις 18/11/2010 και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στις 17/11/2010, εκτιμάμε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης συνιστούν μια πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους συνολικά και ιδιαίτερα στους μισθωτούς του Δημόσιου Τομέα και στον Κλάδο μας, μεταφέροντας όλο το φορτίο της δημοσιονομικής κρίσης απόρροια της διαχρονικής πολιτικής τους στους εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτήν την πολιτική και είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι :
Αποφασίσαμε σαν Κλάδος, διεκδικώντας το σύνολο των αιτημάτων μας, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στα τακτικά μας Συνέδρια και ειδικότερα στο 13ο Τακτικό Συνέδριο (απόφαση που επισυνάπτεται στο εξώδικο) να αντιδράσουμε αγωνιστικά διατρανώνοντας ιδιαίτερα τα παρακάτω : 
Δεν θα δεχθούμε καμιά μείωση στο εισόδημά μας. Είμαστε ένας κλάδος επιστημόνων που συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγή του τεχνικού έργου της χώρας, με χαμηλές αποδοχές που μας επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο από τη δεκαετία του ΄80, σε αντίθεση με το χρόνιο αίτημά μας για μισθολόγιο Μηχανικών, που παραμένει βασικό οικονομικό αίτημα, που για άλλους κλάδους επιστημόνων έχει ήδη υλοποιηθεί (γιατρούς – δικηγόρους κλπ.). Από τότε, με σκληρούς αγώνες κερδίσαμε τα δύο κλαδικά επιδόματά μας, σαν αντιστάθμισμα των εξειδικευμένων γνώσεων και των ποινικών ευθυνών που φέρουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, τα οποία στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τα 500 € καθαρά / μήνα, φορολογούνται κανονικά σαν εισόδημα, δεν είναι μόνο καθηλωμένα εδώ και τρία χρόνια αλλά βαίνουν συνεχώς μειούμενα (το 6‰ λόγω της δραματικής μείωσης του ΠΔΕ) και τα οποία προστίθενται στο μισθό μας ο οποίος κινείται κατά μέσο όρο στα 1.200 € / μήνα. Δεν είμαστε λοιπόν ρετιρέ αλλά χαμηλά αμειβόμενοι επιστήμονες του Δημοσίου

Δεν θα δεχθούμε την παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα. Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΥΜΕΔΙ που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και η δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη). Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, ο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσίας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. 
 
Δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.

Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε :

Α. Την πραγματοποίηση 3ωρης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις 07-12-2010 (στο τέλος του ωραρίου εργασίας )

Β. Την πραγματοποίηση 3ωρης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις 13-12-2010 (στο τέλος ωραρίου εργασίας)

Γ. Τη συμμετοχή του Κλάδου στην 24ωρη Γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 15-12-2010.

Παράλληλα επισημαίνουμε ότι για το διάστημα από 30/11/2010 μέχρι και 31/12/2010, οι Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ μπορούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους και απλή ανακοίνωση στην περιοχή ευθύνης τους, να πραγματοποιήσουν επιπλέον στάσεις εργασίας και απεργίες εάν κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να αποτρέψουν κρίσιμες δημοπρασίες ή να αποκλείσουν τη λειτουργία Πολεοδομικών Γραφείων κλπ.

Κινητοποίηση στο Λιμάνι

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Οι εξελίξεις τρέχουν στο ΤΕΕ

Αναρτούμε το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ από τον εκπρόσωπο του Αριστερού Ενωτικού Συνδυασμού (συσπείρωση αριστερών μηχανικών, Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία - Εργαζόμενοι Μηχανικοί) όταν πληροφορήθηκε ότι αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας :

Συνάδελφοι καλημέρα

Πληροφορήθηκα μόλις πριν από λίγο από το γραφείο του κ. Λιαραμάντζα ότι αναβάλλεται η σημερινή (30.11.10) συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, χωρίς να μου κοινοποιηθεί ούτε το ποιος αποφάσισε την αναβολή, ούτε η αιτία αυτής.

Επειδή όπως όλοι έχουμε πληροφορηθεί οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας και οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΤΕΕ σε 48ωρη απεργία, δε θέλω να πιστεύω ότι η αναβολή αυτή έχει να κάνει με την κινητοποίηση των εργαζόμενων.

Οι τελευταίοι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν, να περιφρουρούν την κινητοποίηση τους και όπως γράφουν στις ανακοινώσεις τους επιθυμούν να παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας για να μεταφέρουν τα (απολύτως δίκαια κατ' εμέ) αιτήματα τους.

Το λιγότερο το οποίο μπορεί να κάνει η Διοικούσα, είναι να ακούσει τους εργαζόμενους στο ΤΕΕ (που εξυπηρετούν τους χιλιάδες των συναδέλφων μηχανικών) και όχι να φέρεται με νοοτροπίες "Πάγκαλου" & επιστράτευσης.

Καλώ τον Πρόεδρο, το προεδρείο & τα μέλη της Διοικούσας να συγκαλέσουν κανονικά το όργανο με συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό.

Π.Δ.

Δείτε επίσης την ανακοίνωση των Συμβασιούχων :
http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2010/11/blog-post_2526.html
και του Συλλόγου Εργαζομένων : http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2010/11/48.html

Ε.Ε.Κ.Χ.Μ. Α.Ε. : Η μεγάλη Τρύπα

Αναδημοσιεύουμε από το http://asexm.blogspot.com/

Λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή μας στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Σύλλογου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) ανακαλύπτουμε μια αποκρουστική ιστορία απίστευτης πολιτικής ανευθυνότητας της ΠΑΣΚ Χημικών Μηχανικών. Αναφερόμαστε στο Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Κέντρο Χημικών Μηχανικών (Ε.Ε.Κ.Χ.Μ.) Α.Ε το οποίο ανήκει κατά 98% στον ΠΣΧΜ (το υπόλοιπο 2% ανήκει στην χαρτοποιία Ξάνθης !). Αποδεικνύεται ότι ΠΣΧΜ και ΕΕΚΧΜ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία εξαπάτησης, μπίζνας και κομματικής συναλλαγής. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι το ΕΕΚΧΜ «φιλοξενεί» επί μακρόν στα γραφεία του τον ΠΣΧΜ.
Διακηρυκτικός στόχος του ΕΕΚΧΜ είναι η παροχή σεμιναρίων επί πληρωμή σε μέλη και μή του ΠΣΧΜ. Και μόνο η δημιουργία μιας τέτοιας ΑΕ από ένα επιστημονικό Σύλλογο αναδεικνύει την στρεβλή λογική της επί πολλα χρόνια πλειοψηφούσας ΠΑΣΚ, την λογική της δια βίου μάθησης και της συνεχόμενης κατάρτισης των αποφοίτων Χημικών Μηχανικών με το κόστος (οικονομικό και χρονικό) να επιβαρύνει τους εργαζομένους συναδέλφους. Η λογική της ανταποδοτικότητας της εκπαίδευσης δεν είναι όμως η μόνη μαύρη σελίδα αυτής της ιστορίας, καθώς ο ακύρηχτος στόχος του ΕΕΚΧΜ ήταν η δημιουργία πελατειακών σχέσεων ανάμεσα κυρίως στην ΠΑΣΚ και σε συναδέλφους Χημικούς Μηχανικούς.
Το ΕΕΚΧΜ είχε αναδειχθεί στην πιο διαφημισμένη δραστηριότητα του συλλόγου, διοργανώνοντας «εξειδικευμένα» σεμινάρια για Χημικούς Μηχανικούς. Φυσικά μέσω των σεμιναρίων (με σκανδαλώδες κόστος, μέσος όρος 400 €) όχι μόνο υλοποιούσε τη λογική της μετακύλησης του κόστους επιμόρφωσης από τους εργοδότες στους εργαζόμενους, αλλά κυρίως η ηγεσία του ΠΣΧΜ επεδίωκε μέσω του ΕΕΚ να καλλιεργήσει πελατειακές σχέσεις με μερίδα των αποφοίτων είτε ως εκπαιδευόμενοι, είτε ακόμη χειρότερα ως εκπαιδευτές, για να μην ξεχάσουμε πόσοι γνωστοί συνδικαλιστές κυρίως της ΠΑΣΚ παρέλασαν ως εκπαιδευτές. Και μπίζνα, και αποτύπωση των σχέσεων αυτών στις κάλπες.
Ο επί χρόνια Πρόεδρος του ΠΣΧΜ, και νυν Αντιπρόεδρος της α/ΤΕΕ, Γ. Ηλιόπουλος, όπως και η παράταξη του, φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για τον πολιτικό εκφυλισμό του συλλόγου μας.
Όταν σταδιακά αποκαλύπτεται ότι το ΕΕΚΧΜ δεν αποτελεί ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των σεμιναρίων δεν αποτελούν ούτε καν πιστοποιήσεις, αλλά απλά «χαρτιά» το ενδιαφέρον σχεδόν εκμηδενίζεται.
Τα χρέη που σήμερα η ΠΑΣΚ αναγνωρίζει στο ΕΕΚΧΜ είναι της τάξεως των 170.000 ευρώ (!).
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Γιατί η ΠΑΣΚ θυμήθηκε τώρα τα χρέη του ΕΕΚΧΜ? και γιατί τώρα ζητάει το ΕΕΚΧΜ «να βαρέσει κανόνι»?
2. Γιατί αρνείται την πρόσκληση ορκωτού λογιστή που θα ελέγξει τα οικονομικά των ΕΕΚΧΜ και ΠΣΧΜ?
3. Γιατί εμποδίζει την ενημέρωση των συναδέλφων ΧΜ αποκλείοντάς την ΑΣΕΧΜ από το ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου?
4. Η χρηματοδότηση του ΠΣΧΜ από το ΤΕΕ που πάει? Εφόσον ο ΠΣΧΜ δεν πληρώνει ούτε ενοίκιο?
5. Γιατί τόσα χρόνια καμία από τις άλλες παρατάξεις του ΠΣΧΜ δεν είχε τοποθετηθεί ανοιχτά για το θέμα?

Η απάντηση είναι ότι η ΠΑΣΚ-ΧΜ γνωρίζει εδώ και χρόνια τα χρέη αυτά, αφού η ίδια έχει την πολιτική αλλά και φυσική ευθύνη δημιουργίας τους. Ο λόγος όμως που ζητάει το κλείσιμο του ΕΕΚ τώρα, είναι γιατί το ΕΕΚ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στα χρέη του, οπότε έχει έρθει η ώρα για τη μεταφορά της μπίζνας των σεμιναρίων από το ΕΕΚΧΜ στον ΠΣΧΜ. Ενημερωτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΣΚ πιέζει στα τελευταία δ.σ. του ΠΣΧΜ ώστε να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση για το ΕΕΚ είτε λύσης, είτε πτώχευσης, ψάχνοντας επί της ουσίας μια ευρεία νομιμοποίηση της όποιας απόφασης τους, καθώς επίσης και συγχωροχάρτι για τις πολιτικές τους. Από την πλευρά μας καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στο επιχειρηματικό τους πανηγύρι.

Όσο η ΠΑΣΚ Χ-Μ θα κολυμπάει στην αδιαφάνεια και θα αρνείται προκλητικά τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των ΠΣΧΜ και ΕΕΚΧΜ Α.Ε. από ορκωτούς λογιστές, η ηγεσία του ΤΕΕ θα αισθάνεται πολύ άνετα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί με 10.000 € το δίμηνο τον σύλλογο μας?

Οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΠΣΧΜ θα τοποθετηθούν δημόσια ή είναι συνένοχες?

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

48ωρη απεργία όλων των εργαζόμενων στο ΤΕΕ

αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΕΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΕΤΕΕ)
ΝΙΚΗΣ 4- 10563 ΑΘΗΝΑ
Αθήνα 29/11/2010
Αριθμ. Πρωτ.: 2400


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 29 Νοεμβρίου αποδεχόμενο ομόφωνα την απόφαση της συνέλευσης εργαζόμενων την ίδια μέρα στην Αθήνα αποφασίζει:
  • 48ωρη απεργία την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1 Δεκέμβρη με παράλληλο κλείσιμο των κεντρικών υπηρεσιών του ΤΕΕ στην Αθήνα
  • Παράσταση στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου την Τρίτη 30 Νοεμβρίου
  • Σύγκλιση νέας συνέλευσης την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, ώρα 13.00 για να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων
Απαιτώντας
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στο ΤΕΕ
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου στο ΤΕΕ
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Να σταματήσουν οι εκφοβιστικές ΕΔΕ
  • Άμεση καταβολή των 176 Ευρώ αναδρομικά και με ενσωμάτωση στο μισθό
  • Απόδοση των παράνομων περικοπών του 13ου και 14ου μισθού.
Επίσης αποφασίζει:
    • Έκδοση αφίσας και ανάρτηση πανό με τα αιτήματα της συνέλευσης
    • Να απευθυνθεί στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς επίσης στα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για συμπαράσταση.
    • Καλεί τους εργαζόμενους να μην παραλάβουν εντολές για τυχόν μετακινήσεις, ούτε να μετακινηθούν σε θέσεις απεργών συμβασιούχων καθόσον οι συγκεκριμένες ενέργειες της Διοίκησης στόχο έχουν την απεργία των συναδέλφων συμβασιούχων και όχι την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΕ.
    • Τέλος ζητάει από τις διοικήσεις των Περιφερειακών Τμημάτων να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως ήδη έπραξε το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας
Νίκος Ελύτης     Ηλίας Λαδικός

Κοιν.:α. Πρόεδρο και μέλη Δ.Ε. ΤΕΕ
β. Πρόεδρο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
γ. Γενική Διευθύντρια
δ. Π.Τ. ΤΕΕ
ε. ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ
στ. ΑΔΕΔΥ