Αναδημοσίευση από http://lawyalty.wordpress.com/2013/04/28/438/
ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ : Το  ζήτημα των ασφαλισμένων – ανασφάλιστων &  υπερχρεωμένων  επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ ) και οι προτάσεις για την δίκαιη λήξη του.
του Κωνσταντίνου Παπακασόλα, δικηγόρου Αθηνών.
Όπως ήδη επαρκώς έχουμε τεκμηριώσει η ανυπαρξία φοροδοτικής ικανότητας σημαίνει και ανυπαρξία εισφοροδοτικης ικανότητας.
Αυτό δεν έννουν να το καταλάβουν οι επί μακρόν ανίκανοι  και  παντελώς απαίδευτοι πολιτικοί της χώρας που φόρτωσαν στις πλάτες των ασφαλισμένων -  ανασφάλιστων την απόσβεση του φαγοποτιού των ασφαλιστικών ταμείων που έλαβε χώρα τα παρελθόντα 30 χρόνια.
Με κακοδιαχείριση, υπερβολικές συντάξεις και εφάπαξ συνταξιούχων που κατέβαλλαν πολύ λίγες εισφορές, με υπερτιμολογήσεις φάρμακων  και ιατρικών μηχανημάτων  κλπ  που εκτίναξαν το κόστος των δαπανών των ταμείων από 2 σε 19 δις ευρώ από το 2000 μέχρι το 2009  κλπ.
Για να μην τα πολυλογούμε, τα κατωθι πρέπει να νομοθετηθούν ΑΜΕΣΑ για να λήξει ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί χωρίς να τρομοκρατεί κάθε πολιτικάντης  (που έχει ατομική ευθύνη όπως και οι προκάτοχοι του  παραβιάζοντας με την άρνηση συμμόρφωση τους στο ζήτημα αυτό το Σύνταγμα) τους ανυπεράσπιστους ανέργους και υποαπασχολουμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κλπ.
Το target group της ρύθμισης άφορα και πρέπει να άφορα τις ευπαθείς επαγγελματικές ομάδες νέων (και όχι μόνο) επαγγελματιών και επιστημόνων που έχουν μηδενικά η ισχνά εισοδήματα & δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας τουλάχιστον από το 2008 και μετά, όταν και άρχισε η κρίση και για όσο αυτή διαρκεί.
Δηλαδή άνεργους επιστήμονες & επαγγελματίες που απλώς εγγραφήκαν στα επαγγελματικά μητρώα των συλλογών τους και είναι όμηροι γραφειοκρατίας  (καθώς είναι στο δίλλημα να διαγράφουν να μη διαγράφουν,  με συνέπειες χρηματικές & άλλες σε κάθε επιλογή τους κλπ),  υποαπασχολούμενους (με μπλοκάκι η χωρίς)  με ισχνά εισοδήματα, ατομικές επιχειρήσεις με ισχνά εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση επιστήμονες & επαγγελματίες που είχαν εισοδήματα από μείον έως 12.000 ευρώ ετησίως. Το λοιπόν.
Αφού  το ελληνικό κράτος :
Α) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, που θα λάβουν συντάξεις τάξεως 350  ευρώ στα 67 τους πληρώνοντας …εισφορές 4.000 ευρώ ετησίως.
Δεν μπορεί να εξασφαλίσει ΚΑΝ  συντάξεις σε αρκετές ομάδες μελλοντικών συνταξιούχων του ενώ αποδίδει αδικαιολόγητα υψηλές σε κατηγορίες άλλων (βλέπε ΔΕΚΟ)
Β) Δεν μπορεί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας  και αρά επιβίωση  στους νέους πολίτες του, παρά τις φαφλατολογιες περί ισχυρής Ελλάδας κλπ (βλέπε ανεργία στο 30% και μεταναστευτικό ρεύμα ανάλογο του 1950-60) :