Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σοβαρές παραβάσεις διαπιστώνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση από το Όχι ΧΥΤΑ

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ! Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 18/1/2012 εκδόθηκε η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τονΧΥΤΑ Γραμματικού σε συνέχεια της προηγηθείσας την 28/2/2011 έκθεσηςελέγχου των ιδίων.
Η παραπάνω, τεκμηριωμένη με πλείστα αποδεικτικά στοιχεία έκθεση, αποδομεί σε μεγάλο βαθμό την Μ.Π.Ε. του έργου και ουσιαστικά καταδεικνύει όχι μόνον την λανθασμένη επιλογή της τοποθεσίας χωροθέτησης του ΧΥΤΑ αλλά και την προχειρότητα τόσο στη μελέτη όσο και στην κατασκευή του έργου.

Επιγραμματικά η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αναφέρει ότι:

1.- Τα γεωλογικά - υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά του έργου βασίζονται σε βιβλιογραφική διερεύνηση στοιχείων της ευρύτερης περιοχής χωρίς να υπάρχουν δεδομένα από γεωλογικές τομές, γεωτρήσεις, μετρήσεις πεδίου,ταυτοποιήσεις κ.λπ., τα οποία ερευνούν αποτυπώνουν και τεκμηριώνουν με ακρίβεια και ασφάλεια τα γεωλογικά και υδρογεωλογικά χαρακτηριστικάτης συγκεκριμένης περιοχής του έργου.

2.- Το κυρίως ρέμα που καταλήγει τελικά στον Ευβοϊκό Κόλπο, δεν βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια του ΧΥΤΑ (όπως αναφέρει η ΜΠΕ) αλλά εντός των ορίων κατασκευής του έργου, όπως αποδεικνύεται απότον χάρτη της Γ.Υ.Σ., τον γεωλογικό - υδρογεωλογικό χάρτη εγγύτερης περιοχής του έργου, το τοπογραφικό διάγραμμα εγγύτερης περιοχής του έργου, τις αεροφωτογραφίες των ετών 2001 και 2011.

3.- Ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης φρεάτιου υδροφορέα (πιθανά σε μικρό βάθος) στον ΧΥΤΑ εν τούτοις η Μ.Π.Ε. στηρίχθηκε μόνον στη βιβλιογραφία προκειμένου να προσδιορίσει τον υδροφόρο ορίζοντα στα 90 μέτρα βάθος χωρίς όμως να έχει κάνει καμία γεώτρηση.

4.- Δεν έχει γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων που υπάρχουν στον ΧΥΤΑ και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας τους.

5.- Παρασύρθηκαν υλικά εκσκαφής και μέσω του ρέματος κατέληξαν στο Σέσι με αποτέλεσμα η θάλασσα να έχει αποκτήσει καφέ χρώμα.

6.- Εντός της κοίτης του ρέματος και εντός του γηπέδου του έργου έχει κατασκευαστεί υδραυλικό έργο, έχει γίνει επέμβαση στην κοίτη τουρέματος και επιχωματώσεις εκτός των ορίων του έργου.
7.- Έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτωνπάνω στη μεμβράνη του ΧΥΤΑ.
8.- Οι αναφορές της Μ.Π.Ε. στηρίζονται σε βιβλιογραφικές εκτιμήσειςχωρίς να έχουν γίνει γεωλογικές γεωτρήσεις, τομές, μετρήσεις κ.λπ. μεαποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η εδαφική διασφάλιση και η προστασίατου περιβάλλοντος από τη ρύπανση υπόγειων ή επιφανειακών υδάτων απότυχόν αστοχία των μονωτικών στρώσεων του ΧΥΤΑ.
9.- Δεν έχουν εξεταστεί, αναλυθεί και αξιολογηθεί τα τεκτονικά στοιχεία, ασυνέχειες και ρήγματα στην περιοχή του έργου για τη σεισμικότητα της περιοχής.
10.- Η Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων έχει κατασκευαστεί σε διαφορετική θέση από αυτή που αναφέρεται στην Μ.Π.Ε.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου για την οριοθέτηση των ρεμάτων, του νόμου για την προστασία των ρεμάτων,του νόμου για τη διάθεση των προϊόντων εκσκαφής, του νόμου για τη διάθεση ελαστικών σε ΧΥΤΑ, της ΚΥΑ για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου κ.λπ.
Για όλες τις ανωτέρω παραβάσεις καθώς και για αρκετές άλλες που αναφέρονται στην έκθεση ελέγχου, έχουν κληθεί σε απολογία η ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Αττικής και η κατασκευαστική Κοινοπραξία ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗΑ.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ.

Γραμματικό 27 Ιανουαρίου 2012
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ

Πολιτική ελέγχου στο διαδίκτυο και ψηφιακές αντιστάσεις

Αναδημοσιεύουμε από τον Παραλληλογράφο, μια παρέμβαση με αφορμή την προώθηση των νομοσχεδίων SOPA και PIPA στις ΗΠΑ και τη μαζική αντίδραση μέσω ίντερνετ που ακολούθησε.

 Του Αλέξανδρου Γεωργίου*
Την Τετάρτη 18/1 όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας της πρώτης μαζικής οργανομένης και συντονισμένης πρακτικής αυτού που θα μπορούσε να ονομάσει κανείς «ψηφιακή αντίσταση». Σε μια προσπάθεια εναντίωσης με την πρωτοβουλία των ΗΠΑ να νομοθετήσουν τη δυνατότητα σκληρού και αυθαίρετου περιορισμού σελίδων του διαδικτύου με αφορμή τη διακίνηση αρχείων που ενδέχεται να υπόκεινται σε νόμους για πνευματικά δικαιώματα, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ρεύμα διαμαρτυρίας και μια γιγάντια κινητοποίηση από χιλιάδες ανθρώπους – χρήστες του διαδικτύου. Κεντρικά site του αμερικανικού διαδικτύου ανέστειλαν τη λειτουργία τους για μια μέρα, άλλα ενημέρωναν τους επισκέπτες για τους κινδύνους σημαντικού περιορισμού του διαδικτύου από την κυβέρνηση, χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές με παραλήπτες τα μέλη της γερουσίας των ΗΠΑ εστάλησαν και άλλες παρόμοιες κινήσεις συνοδεύτηκαν από κυβερνο-επιθέσεις των Anonymous σε κυβερνητικά site και σελίδες μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας (π.χ. κινηματογραφικούς και μουσικούς κολοσσούς). Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς κινητοποίησης ήταν σε πρώτη φάση νικηφόρο: υπήρξε μαζική μεταστροφή μελών της γερουσίας απέναντι στα νομοσχέσια SOPA και PIPA (Stop Online Piracy Act – Protect IP Act) και φαίνεται να δημιουργείται κλίμα απόρριψής  τους.
Έχει ιδιαίτερη αξία στα πλαίσια του κινήματος να εξεταστεί η νέα αυτή ψηφιακή μορφή αντίστασης. Ξεκινώντας από την άμεση πολιτική πραγματικότητα της μαζικής διαδικτυακής κινητοποίησης μπορεί κανείς να αναρωτηθεί τι ήταν αυτό που έκανε αυτή την κινητοποίηση πετυχημένη. Παρόμοιες καμπάνιες έχουν γίνει και στο παρελθόν για μεγάλο εύρος ζητημάτων αλλά καμία δεν είχε την μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα της μέρας ψηφιακής αντίστασης που είδαμε. Η αποφασιστική απάντηση για το ερώτημα αυτό βρίσκεται στην παγκόσμια συγκυρία του 2011-2: η κινητοποίηση αυτή υπήρξε, μαζικοποιήθηκε, νίκησε λόγω της τεράστιας ανόδου των κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο τη χρονιά που μας πέρασε. Το έτος που σύμφωνα με τον βρετανό ιστορικό Έρικ Χόμπσμπαουμ θυμίζει την άνοιξη των λαών του 1848, σημαδεύτηκε από την ανασύσταση του κοινωνικού υποκειμένου σε κάθε χώρα του πλανήτη που βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Η διαδικασία αυτή εμφάνισε τεράστια πολυμορφία – από τις άγριες απεργιακές ημέρες της Αθήνας, την εξέγερση του αραβικού κόσμου και το κίνημα των πλατειών σε όλο το Δυτικό κόσμο – και σημαντικό εργαλείο για την οργάνωση αλλά και την παγκόσμια συνειδητοποίησή της ήταν το διαδίκτυο. Η τεχνική δυνατότητα της σχεδόν στιγμιαίας ενημέρωσης για γεγονότα σε όλο το μήκος και πλάτος του πλανήτη αλλά και η τεχνική δυνατότητα πραγματοποίησης μορφών άμεσης δημοκρατίας σε μαζική κλίμακα αναμφίβολα έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην κοινωνική πρακτική αλλά και στον ίδιο το σχηματισμό των κοινωνικών υποκειμένων. Η μαζική ψηφιακή κινητοποίηση λοιπόν έλαβε χώρα επειδή οι πρωταγωνιστές της είχαν ήδη αγωνιστικές αναπαραστάσεις από τις παγκόσμιες κινητοποιήσης και επειδή θεώρησαν ότι δίνεται υπερβολική δυνατότητα ελέγχου στις κυβερνήσεις πάνω στο μέσο που βοήθησε αυτές τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις να οργανωθούν.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι προϋποθέσεις του Μνημονίου - 2

Αναδημοσίευση από το Ίσκρα

"ΕΥΕΛΙΞΙΑ"  ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ €2,2 ΔΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΠΟ 01.01.2012!
Μέτρα  - φωτιά περιλαμβάνει το 10σελιδο κείμενο με τις υποδείξεις της τρόικας προς την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για τα νέα μνημονιακά μέτρα.
Το υπόμνημα αυτό, σύμφωνα με το Έθνος φέρει ημερομηνία 23 Ιανουαρίου και έχει διανεμηθεί στον Λ. Παπαδήμο και στους ΓΑΠ - Σαμαρά - Καρατζαφέρη.
Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει και τον κορμό του πρώτου κύματος μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά την συνυπογραφή του μνημονίου - 2 και της νέας δανειακής σύμβασης.
Τα μέτρα που περιέχονται στο 10σελιδο κείμενο, συνιστούν ένα ακόμα μπαράζ λεηλασίας σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όσο και στο επίπεδο του ξεχαρβαλώματος των εργατικών εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ας δούμε, όμως, τα κύρια σημεία του 10σελιδου υπομνήματος κωδικοποιημένα:
1) Μειώσεις μισθών ιδιωτικού τομέα: Στο κείμενο μπαίνει μια γενικόλογη αναφορά για "ευελιξία" των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν σημαίνει πως η τρόικα αναδιπλώθηκε, αλλά ότι απλώς δεν επιθυμεί να βγαίνει "μπροστά" με συγκεκριμένες δημόσιες προτάσεις για μειώσεις μισθών. Το στοιχείο αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες από την απολύτως αμήχανη αντίδραση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέιιντ Χόλεϊ, όταν ερωτήθηκε για το κείμενο εργασίας (μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ) το οποίο επέδωσε η τρόικα στο Λ. Παπαδήμο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και στο οποίο ζητείτο ευθέως η οριζόντια κατάργηση του 13-14ου μισθού!
Με άλλα λόγια η τρόικα συνεχίζει να ζητά την οριζόντια κατάργηση των εν λόγω μισθών, προκαλώντας προβλήματα στους εταίρους της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) που θα προτιμούσαν κάτι τέτοιο να γίνει μετά τις εκλογές ή εν πάσει περιπτώσει κάποιους μήνες αργότερα...
Πάντως, ακόμα και αν υπάρξει πρόσκαιρη αναβολή του κουρέματος του 13ου - 14ου μισθού αλλά και του κατώτατου μισθού, μόνο και μόνο, η άμεση εφαρμογή άλλων μέτρων, όπως η κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών ωριμάνσεων ή το περαιτέρω κλάδεμα της ισχύς συλλογικών συμβάσεων (πχ ουσιαστική κατάργηση διαδικασίας της διαιτησίας, ατομικές συμβάσεις κλπ), συνιστούν απίστευτα δώρα προς το μεγάλαιο κεφάλαιο!
2) Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ιδιωτικού τομέα: Ζητείται η άμεση μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, με παράλληλη μείωση των εμη-σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης. Κοινώς θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζομένοι και οι συνταξιούχοι!
3) Απελευθέρωση απολύσεων και μειώσεων μισθών στις τράπεζες: Ειδικά για τις τράπεζες ζητείται η απελευθέρωση των απολύσεων και των μισθολογικών κουρεμάτων. Ουσιαστικά η τρόικα, αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη του τραπεζικού κεφαλαίου προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του τσακίζοντας τις ζωές των τραπεζοϋπαλλήλων.
4) Επικουρικές συντάξεις: Υποδεικνύεται η άμεση δημιουργία ενός και μόνο επικουρικού ταμείου με μείωση των συντάξιμων αποδοχών σε ποσοστό που θα ξεκινά από το 15% και θα φτάνει το 40%
5) Απολύσεις στο Δημόσιο: Μπαίνει με ρητό τρόπο, η απαίτηση για απολύσεις προωπικού μέσω της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015. Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο φτάνει τις 720.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών όπως οι ένστολοι, οι ιερείς κλπ. Οι καθαυτό δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου 350.000 συνεπώς η μείωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με απολύσεις! Η ιδέα της εφεδρείας δεν υπάρχει στο τραπέζι καθώς όπως είχε ομολογήσει και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, «..η εφεδρεία έδωσε ένα αποτέλεσμα, έδωσε ένα πολιτικό μήνυμα ισχυρό, γιατί ήτανε μια δραστική τομή αυτή η πολιτική, με την έννοια ότι έπεσε ένα ταμπού..». Ήταν με άλλα λόγια, το προεόρτιο!
6) Νέα δημοσιονομικά μέτρα λεηλασίας ύψους €2,2 δις:    Όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός του 2011, εκτροχιάστηκε πλήρως λόγω της ύφεσης που προκάλεσε η ίδια η μνημονιακή λιτότητα. Αυτή  "μαύρη τρύπα" θα επιχειρηθεί να κλείσει το 2012, με δημοσιονομικά μέτρα ύψους €2,2 δις, δηλαδή, με την ίδια αντιλαϊκή και συνάμα αναποτελεσματική πολιτική. Στο στόχαστρο έχουν μπει η φαρμακευτική δαπάνη αλλά και κονδύλια του Υπουργείου Άμυνας. 
7) Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25%: Μετά το χαράτσι της ΔΕΗ, επιχειρείται μια νέα φοροεπιδρομή σε όσους ανθρώπους του μόχθου κατάφεραν να αγοράσουν ή έτυχε να κληρονομήσουν ένα σπίτι! Όλοι αυτοί οι ατυχείς, δηλαδή του 80% (τόσο είναι περίπου το ποσοστό ιδιοκατοίκησης) του ελληνικού λαού, θα πληρώνουν νοίκι στους πιστωτές για το σπίτι τους!
8) Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με μετοχές άνευ ψήφου: Αποτελεί μια απίστευτη αθλιότητα, αλλά η τρόικα υποδεικνύει μέτρα διασφάλισης των συμφέροντων των ελλήνων τραπεζιτών. Συγκεκριμένα υποδεικνύει πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά το PSI, - που θα γίνει με τροϊκανά δανεικά ύψους τουλάχιστον € 40 δις-, θα έχει ως εργαλείο κοινές μετοχές άνευ ψήφου! Δηλαδή, ο ελληνικός λαός θα φεσωθεί με τα εν λόγω δάνεια και τα επιτόκιά τους, προκειμένου οι τραπεζίτες να κρατήσουν τον έλεγχο των πτωχευμένων τραπεζών τους!
9) Ιδιωτικοποιήσεις: Τέλος, προβλέπεται ρητώς να πωληθούν δύο ή τρεις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Ο ΟΑΕΔ δε στηρίζει τον άνεργο αλλά το κράτος

Κείμενο που μοιράζεται σε ΟΑΕΔ της Αθήνας. Το αναδημοσιεύουμε από τη Δικτύωση Εργατικών Συλλογικοτήτων. Να συμπληρώσουμε ότι όσον αφορά τους μηχανικούς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα μια και λόγω Δελτίου Παροχής Υπηρεσίων δε δικαιούνται παροχών από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα θα μας κρατάνε 10 € το μήνα σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ δήθεν υπέρ ανέργων (πόρος που πάει στον ΟΑΕΔ), μια και οι άνεργοι μηχανικοί θα πληρώνουν αυτή την εισφορά χωρίς να παίρονουν επίδομα ανεργίας.
“Ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) είναι το κύριο όργανο εφαρμογής της Κυβερνητικής Πολιτικής για την απασχόληση, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης, σε αρμονία με το εκάστοτε Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης της Χώρας και τις συναφείς κατευθύνσεις και οδηγίες του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.”   από το site του ΟΑΕΔ.
Μια παράγραφος που τα λέει όλα.
Κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε την σκληρή γραμμή του ΟΑΕΔ σε σχέση με την επιδότηση των ανέργων.
Ο νόμος αναφέρει ότι προσμετρούνται τα ένσημα του τελευταίου 14μηνου χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. Έτσι λοιπόν όποιος καταφέρνει και έχει 125-149 ένσημα επιδοτείται για  5 μήνες, 150-179 για 6 μήνες, 180-219 για 8μήνες… Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αυστηρή εφαρμογή του τρόπου καταμέτρησης ενσήμων των αιτούντων για επίδομα ανεργίας. Πρακτικά και με απλά μαθηματικά όποιοι από εμάς εργαστήκαμε με σύμβαση 8μηνου έχουμε 200 ένσημα, αφού ως γνωστό ο μήνας δίνει 25 ένσημα. Αφαιρώντας τους δύο τελευταίους μήνες θα έπρεπε με 150 ένσημα να επιδοτούμαστε για 6μήνες. Εάν και εφόσον δεν βρεθούμε στην «άτυχη» θέση, που ο συνδυασμός μέρας πρόσληψης και απόλυσης να «εξαφανίσει» ένα ένσημο, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε οριακά επιδότηση ταμείου ανεργίας 6 μηνών.
Ως συμβασιούχοι 8μήνου αναγκαζόμαστε να γίνουμε κυνηγοί ενσήμων, αφού η απώλεια έστω και ενός σημαίνει αυτόματη απώλεια και ενός μήνα επιδότησης ανεργίας. Χάνουμε έτσι το δικαίωμα στην απουσία από την εργασία, την άδεια ασθενείας, την απεργία. Από την μεριά του ο ΟΑΕΔ εφαρμόζοντας πιστά και άδικα τον νόμο (και με την χρήση ενός μαθηματικού τύπου για τους μήνες που δεν είναι ολοκληρωμένοι αφού σχεδόν ποτέ δεν προσλαμβανόμαστε την 1η και δεν απολυόμαστε την 30η του μήνα) προς όφελος των κρατικών ταμειακών αποθεμάτων καταφέρνει και μας κόβει αυτόν τον μήνα.
Η καταμέτρηση ενσήμων και η χρήση αυτού του μαθηματικού τύπου δεν είναι κάτι νέο. Το νέο είναι, η ανελαστική εφαρμογή του νόμου, κάτι που δεν είχαμε διαπιστώσει ποτέ στο παρελθόν.
Το νέο είναι, η προσπάθεια μείωσης παροχών στους δικαιούχους ακόμα και όταν η αδικία είναι κατάφωρη και ολοφάνερη. Το νέο είναι, ότι αντί να υπάρξει ενίσχυση των αδύναμων ομάδων που επιδοτούνται από τον οργανισμό, (ανεργία, μακροχρόνια ανεργία, οικογενειακό, εποχιακό…), έχει ξεκινήσει εξονυχιστικός έλεγχος στα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ενώ αποκρύπτεται το δικαίωμα της 12μηνης επιδότησης του ανέργου ακόμα και αυτού που έχει απασχοληθεί εποχιακά, εφόσον έχει συμπληρώσει 4.050 ένσημα (περισσότερες πληροφορίες http://www.sefk.gr/selides/epidomaanergias.htm)
Προφανώς την εξήγηση για όλα αυτά θα την βρούμε στην πρώτη παράγραφο.
Οι προσπάθειες όμως του κράτους για συρρίκνωση του πενιχρού ταμείου ανεργίας ,επιβάλλει άμεση απάντηση από την πλευρά μας.
Τα χρήματα που κόβουν (με διάφορα προσχήματα, τρόπους και δικαιολογίες με μαθηματικούς τύπους) από  τα επιδόματα ανεργίας, είναι χρήματα που τα έχουμε δουλέψει και δεν ανήκουν σε κανέναν υπάλληλο, μανατζερά και διευθυντή του ΟΑΕΔ.
Αν δούμε  το μικρό ποσό του επιδόματος που δίνουν, καθώς και το  ποσοστό των ”δικαιούχων” ανέργων που το εισπράττουν, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κλοπής που συντελείται απέναντι στους μισθωτούς και άμισθους σκλάβους.
Η εξαθλίωση που γεννά η απαίτηση τους  για περισσότερη εκμετάλλευση ,κάνει την αντεπίθεση αναγκαία συνθήκη πλέον για την ύπαρξή μας σαν εργαζόμενους και άνεργους.
Για το εκάστοτε πρόγραμμα «οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» πρέπει να πληρώσουν οι κάθε λογής επιχειρηματίες που αποσπούν εργασία-κέρδος από εμάς και το θεσμικό τους στήριγμα το κράτος.
Έτσι κι αλλιώς λεφτά υπάρχουν !!!
Αφεντικά και κράτος να βρουν τα χρήματα για άμεση αύξηση του επιδόματος ανεργίας και χορήγησης του σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις
Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΛ.ΤΑ    (http://simbasioyxoielta.blogspot.com)
Δικτύωση Εργατικών Συλλογικοτήτων

Απόδοση 2 Χ 5 MHz για ελεύθερη κοινωνική χρήση

Το έγγραφο σε μορφή pdf
Προς:
α) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
β) Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
γ) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
δ) Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Κοινοποίηση:
α) Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
β) Μέσα ενημέρωσης
Θέμα: Δημοπράτηση Ραδιοφάσματος
Αθήνα, 13-01-2012
Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι,
Μέσα στον Νοέμβριο το Ελληνικό κράτος δημοπράτησε ένα σημαντικό μέρος του εγχώριου ραδιοφάσματος. Συγκεκριμένα, 2 Χ 35 MHz στις φασματικές ζώνες των 800 – 900 MHz και 2 Χ 40 MHz στις φασματικές ζώνες των 1.700 – 1.800 MHz. Με τη δημοπράτηση αυτή εκχωρήθηκαν στις εγχώριες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που πλειοδότησαν, αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το συνολικό ποσό, που συγκεντρώθηκε από την δημοπρασία, ανέρχεται περίπου στα 380 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία, θα δοθούν κυρίως για την αποπληρωμή του υπέρογκου εξωτερικού χρέους της χώρας. Στα τέλη του 2012 ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω δημοπράτηση ραδιοφάσματος στις φασματικές ζώνες των 800 – 900 MHz, το οποίο θα απελευθερωθεί λόγω της πλήρους ψηφιοποίησης του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών (ψηφιακό μέρισμα - digital dividend).

Η Πρότασή μας

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ) και το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση (DLN) διεκδικούν την απόδοση 2 Χ 5 MHz σε συνεχόμενα τμήματα των 2 Χ 2,5 MHz σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω φασματικές ζώνες για ελεύθερη κοινωνική χρήση, δηλαδή δίχως την ανάγκη εκχώρησης ιδιωτικών δικαιωμάτων και εκτός των διαδικασιών της δημοπρασίας.
Με απλά λόγια, προτείνουμε, μέρος του φάσματος να μην δημοπρατηθεί αλλά να αποδοθεί με την μορφή "κοινόχρηστου αγαθού" στους πολίτες της χώρας. Έτσι, μεμονωμένοι πολίτες, ενώσεις και σωματεία, ιδιωτικές εταιρείες, φορείς του δημοσίου και Πανεπιστήμια θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συχνότητες αυτές για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών καθώς και για την παροχή υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας χωρίς την προηγούμενη λήψη άδειας από κάποια εντεταλμένη αρχή, υπό την προϋπόθεση ότι ο τερματικός τους εξοπλισμός θα πληρεί ορισθείσες τεχνολογικά ουδέτερες προδιαγραφές, που θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και θα εγγυώνται την αποφυγή παρεμβολών.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πορεία ενάντια στα χαράτσια

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ.

Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο plus. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Με όλες αυτές τις πολιτικές που είναι επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, στο όνομα της διάσωσης του συστήματος που αυτοί υπηρετούν, στο όνομα της βιωσιμότητας του δικού τους χρέους και της διαχείρισης της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, η πρόσβαση στο ρεύμα, στο νερό, στη μεταφορά, μετατρέπονται σε προνόμιο ελαχίστων. Ήδη εφαρμόζουν προκλητικές απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα (12% από 1η Ιανουαρίου), ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις στο νερό και στις μεταφορές, για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις στους αυριανούς ιδιοκτήτες τους. Το σχέδιό τους είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μπορεί να δεχθεί τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, τα 4ημερα και τα 5ωρα εργασίας.
Όμως εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γιατί τα χαράτσια και η ληστεία του λαού δεν έχουν τέλος και δεν έχουν αποτέλεσμα σε όφελός μας. Τα χρήματα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους, εμείς φτωχαίνουμε και το χρέος αυξάνει. Έτσι συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, κλέβουν το υστέρημά μας και τα δίνουν στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και στην κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Όσο τα αποδεχόμαστε και τα πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν. Ήδη τρόικα και συγκυβέρνηση θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και αύριο διαρκώς θα αυξάνεται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας!

Νέα Τριήμερη Απεργία στην Intracom Defence


Παιανία, Τρίτη, 24.01.12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι /σες
Ολοκληρώθηκε χθες η νέα απεργιακή κινητοποίηση 20 & 23.1.12 στην INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS με καθολική συμμετοχή από τους εργαζόμενους και μαζική παρουσία τους στην περιφρούρησή της. Σήμερα Τρίτη, 24.1.12 υπήρξε πάλι μαζικότατη συμμετοχή στην νέα 3ωρη Στάση Εργασίας και Γενική Συνέλευση που κήρυξε το Δ.Σ. 09:30-12:30 στο συσκευαστήριο του Γ5 (λόγω βροχής), για τους εργαζόμενους στο DEFENSE, μιας και δεν υπήρξε θετική απάντηση της εταιρίας στα αιτήματα της προηγούμενης κινητοποίησης. Στο τέλος της Γ.Σ. μπήκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε πανηγυρικά πρόταση για απεργιακή κλιμάκωση σύμφωνα με ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. παρέδωσε στην Διοίκηση της εταιρίας DEFENSE την απόφαση της σημερινής Γ.Σ., των εργαζομένων στο DEFENSE, για την κήρυξη δύο συνεχών Απεργιών στο DEFENSE 24ωρη την Τετάρτη 25.1.12 και 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή 26-27.1.12.
Αίτημα είναι η Ανάκληση των Μέτρων:
Να μην εφαρμοστεί εκ περιτροπής 4ήμερη εργασία.
Καμία Μείωση Μισθών – καμία περικοπή επιδομάτων.
Καμία Απόλυση.
Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας (με κάλπη), έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΑΝ 300 ΜΕΛΗ - Defense
  • ΝΑΙ – 202 ψήφοι
  • ΟΧΙ – 92 ψήφοι
  • ΛΕΥΚΑ – 6 ψήφοι
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά και πάλι σθεναρή κι αποφασιστική επιλογή και δέσμευση των εργαζόμενων να διεκδικήσουν αγωνιστικά και με κλιμάκωση του αγώνα τα δίκια τους.

Εθισμένος με την πτώχευση...

Αναδημοσιεύουμε από το Ποντίκι άρθρο για τον πρόσφατο βίο και πολιτεία του πολιτικού, που από τη βρώμικη δουλειά του μνημονίου, πέρασε στην "προστασία" του περιβάλλοντος.
thumb
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τεί­νει να μετατραπεί σε έναν ειδι­κού τύπου πολιτικό, όχι απλώς με ροπή, αλλά με εθισμό στη χρεοκο­πία και την πτώχευση. Όσο κι αν ο ίδι­ος διανύει ακόμα το πρώτο στάδιο του πένθους, τη λεγόμενη άρνηση, όσο κι αν ο ίδιος βαυκαλίζεται τηλεοπτικώς, υποστηρίζοντας ότι, αφού δεν είμαστε νεκροί, δεν πάθαμε και τίποτα, για την πλειοψηφία των πολιτών το όνομά του είναι συνώνυμο με την πτώχευση των νοικοκυριών τους.
Ο ιδιότυπος αυτός εθισμός, όμως, δεν παραδόθηκε μαζί με το χαρτοφυ­λάκιο του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά μεταφέρθηκε στο ΥΠΕΚΑ, όπου μέσα σε οκτώ μήνες έχει υπογραφεί και η περιβαλλοντική χρεοκοπία και η περιβαλλοντική πτώ­χευση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει το άλ­λοθι της τρόικας.
Γραμματοκομιστής
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ερώτημα που διατυπώνεται ευθέως στις συζητή­σεις ειδικών και μη περί τα πολεοδομι­κά, τα χωροταξικά, τα δασικά και γενι­κότερα των θεμάτων περιβάλλοντος, είναι εάν ο Παπακωνσταντίνου είναι απλώς ένας ξεπερασμένος, «μουχλια­σμένος» πολιτικός που βρέθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή σε λάθος δε­καετία ή υπηρετεί συνειδητά ένα συ­γκεκριμένο πλάνο.
Εάν είναι, δηλαδή, παντελώς άσχετος και γίνεται «γραμματοκομιστής» ρυθμίσεων χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις τους ή συνειδητά υπηρετεί εκείνους που στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ χαρα­κτηρίζουν ως «ρουφιάνους» του πε­ριβάλλοντος.
Ένα άλλο ερώτημα που πλανάται στον αέρα είναι από πού ο Παπακωνσταντίνου «τρέφει» τον πολιτικό του τσαμπουκά και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους συναδέλφους του βουλευτές. Πώς, δηλαδή, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επί της ουσίας εμπαίζει τους συ­ναδέλφους του, τροποποιώντας ακόμα και νόμους που έχουν μόλις πρό­σφατα – επί θητείας του – ψηφιστεί.
Οι «ρουφιάνοι»
Πρόκειται για ενδημικό είδος του ευ­ρύτερου πολιτικού ζωικού βασιλείου, με επιθετικά χαρακτηριστικά, που εδώ και πολλά χρόνια έχει συγκεκριμένη ατζέντα, την οποία προσπαθεί να επι­βάλει.
Η ατζέντα περιλαμβάνει απαιτήσεις μεγάλων, μικρομεσαίων και μικρών, αλλά εκατοντάδων χιλιάδων συμφερό­ντων, που σταθερά τα τελευταία χρό­νια πιέζουν για ανατροπή της δασικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομο­θεσίας και θεωρούν ως πρώτο εχθρό της ευημερίας τους το Σύνταγμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια προωθούν τις βρόμικες τεχνολογίες της καύσης των απορριμμάτων και θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» αμφιλεγόμενων επενδύ­σεων με στόχο την αφαίμαξη κοινοτι­κών κονδυλίων.
Οι «ρουφιάνοι» του Περιβάλλοντος αποτελούν συγκροτημένη ομάδα πί­εσης, που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως λόμπι στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, αλλά το τελευταίο διάστημα είδε τις επιδιώξεις της να γίνονται νόμοι του κράτους, αφού όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος κρατούσαν στοιχειώδη γραμμή άμυνας και επεδεί­κνυαν στοιχειώδη σεβασμό στις επιτα­γές του Συντάγματος και τις αποφάσεις του ΣτΕ, στις προβλέψεις της ευρωπαϊ­κής και ελληνικής νομοθεσίας.
Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν είναι κα­θόλου τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των νομοθετημάτων που έχουν την υπογραφή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ καταστρατηγούν βασικές επιταγές του Συντάγματος ή – στην καλύτερη περίπτωση – παλινδρο­μούν μεταξύ των ορίων της παρανομίας και της νομιμότητας.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Hellas Power και Energa «φεσώνουν» ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ

Αναδημοσίευση από euro2day.gr

Ουδεμία ανακοίνωση για την ουσία της υπόθεσης (παρά μόνο η διαβεβαίωση της ΡΑΕ ότι δεν κινδυνεύουν οι καταναλωτές με διακοπή ρεύματος) υπάρχει ως τώρα από την πλευρά των επίσημων αρχών για τη «βόμβα» που έσκασαν στην αγορά ενέργειας οι εταιρείες Hellas Power και Energa. Γεγονός που φανερώνει την αμηχανία -αν όχι τον πανικό- που έχει προκαλέσει η υπόθεση.
Το μείζον θέμα αποκάλυψε το euro2day.gr. Εφερε στο φως όχι μόνο τη μη πληρωμή μιας δόσης από συνολικές συσσωρευμένες οφειλές άνω των 120 εκατ. ευρώ, αλλά και το μπλοκάρισμα λογαριασμών της Hellas Power από το ΣΔΟΕ, καθώς επίσης και την εμφανιζόμενη πλέον ανάμιξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, σε σχέση με τις περίεργες μεταβιβάσεις των δύο εταιρειών σε νέους ιδιοκτήτες.
Ο ΔΕΣΜΗΕ περίμενε σήμερα την εξόφληση μιας δόσης από τις Hellas Power και Energa προκειμένου να υπάρξει μερική απεμπλοκή στο πρόβλημα με την παραμονή των δύο εταιρειών στο μητρώο προμηθευτών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.
Η διοίκηση του ομίλου Worldwide Energy Limited με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής καταγγέλλει συμφέροντα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς και δηλώνει πώς δεν πλήρωσε τη δόση στο ΔΕΣΜΗΕ, αν και είχε δηλώσει ενώπιων των αρμοδίων αρχών ότι θα το πράξει, γιατί την Παρασκευή οι λογαριασμοί της βρέθηκαν δεσμευμένοι…
Δεδομένου ότι τα χρήματα δεν κατατέθηκαν αναμένεται η άμεση λήψη μέτρων. Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις την Πέμπτη και την Παρασκευή στο ΥΠΕΚΑ και στη ΡΑΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ανακοίνωση δεν υπήρξε έως το βράδυ της Παρασκευής, πέραν αυτής από τη ΡΑΕ που καθησυχάζει τους καταναλωτές ότι δεν κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος (Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ).
Η εξίσωση που πρέπει να επιλύσει το υπουργείο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς:
• Οι δύο εταιρείες θεωρητικά βρίσκονται σε φάση μεταβίβασης.
• Τα «νέα αφεντικά», και πάλι θεωρητικά, είχαν αναλάβει να καλύψουν τις υποχρεώσεις προς τον ΔΕΣΜΗΕ.
• Η ΡΑΕ αλλά και άλλες υπηρεσίες ερευνούν τη φερεγγυότητα της νέας ιδιοκτησίας, που είναι η αραβορωσικών συμφερόντων εταιρεία Worldwide Energy, και την προέλευση των χρημάτων που θα πληρωθούν.
• Ο ΔΕΣΜΗΕ έχει αφαιρέσει από τις εταιρείες το δικαίωμα να εκπροσωπούν πελάτες.
• Οι φερόμενοι ως νέοι ιδιοκτήτες αρνούνται να καταβάλουν τα ποσά όσο οι εταιρείες θα βρίσκονται εκτός μητρώου προμηθευτών.
Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩN
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην ιδιοκτήτη της Βασίλη Μηλιώνη, η εταιρεία του μεταβιβάστηκε στους νέους επενδυτές στις αρχές Δεκεμβρίου και ο ίδιος δεν έχει πλέον καμία εμπλοκή στη διαχείρισή της. Ωστόσο, η μεταβίβαση αυτή για τις ρυθμιστικές αρχές θεωρείται μη γενόμενη.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για την αλλαγή ιδιοκτησίας σε εταιρεία κοινής ωφέλειας θα πρέπει να ερευνηθούν η φερεγγυότητα των νέων μετόχων και η ικανότητα του νέου μάνατζμεντ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως έχει γράψει τις προηγούμενες μέρες το euro2day, η διαδικασία ελέγχου της φερεγγυότητας των νέων μετόχων ξεκίνησε από τη ΡΑΕ και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αυτό όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη γιατί διαπιστώνονται παρεμβολές διαφόρων offshore εταιρειών αλλά και προσώπων η οικονομική θέση των οποίων δεν δικαιολογεί συναλλαγές αυτού του μεγέθους.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι έλεγχοι συνεχίζονται και συγκεντρώνονται στοιχεία σε δύο άξονες:
-Για το ακριβές ύψος των οφειλών στον ΔΕΣΜΗΕ και στη ΔΕΗ που υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 120 εκατ.
-Για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία η φερόμενη ως αγοράστρια εταιρεία της Energa και της Hellas Power κατέβαλε(;) το τίμημα στους μετόχους τους.
Ενδεικτικό του «ανοίγματος» που έχουν δημιουργήσει οι δύο εταιρείες είναι ότι μόνο η ΔΕΗ έχει απαιτήσεις 67 εκατ. έναντι τελών χρήσης δικτύων.
Οι συνολικές επιπτώσεις στην αγορά θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Και το «κανόνι» θα κληθούν κατ’ αρχάς να το καλύψουν οι άλλοι παίκτες στην αγορά λιανικής, άρα πρωτίστως η ΔΕΗ, η οποία ελέγχει το 92%-93% της αγοράς λιανικής.

Ψήφισμα 2ης Παμπολυτεχνειακής Συνάντησης μελών ΔΕΠ, Εργαζομένων & Φοιτητών Ε.Μ.Π.

Γιατί ο Χρυσοχοίδης δε διάβασε το μνημόνιο;


Απαντήσεις στό  twitter, με τη δική μας συμβολή πρώτη:
κάποτε -στην τότε χούντα- κάποιοι άλλοι διάβαζαν πολύ και πάλι δεν κατάλαβαν
#De_diavasa_to_mnimonio_giati το καμα σουτρα είναι καλύτερο
#De_diavasa_to_mnimonio_giati νόμιζα ότι θα το απαγγείλουν στη βουλή
#De_diavasa_to_mnimonio_giati φαντάστηκα ότι θα βγει και σε περίληψη.
#De_diavasa_to_mnimonio_giati δεν είχε καλές κριτικές
#De_diavasa_to_mnimonio_giati γιατί τις τσόντες μ αρέσει να τις βλέπω όχι να τις διαβάζω.
#De_diavasa_to_mnimonio_giati Μου αρέσουν οι εκπλήξεις
#De_diavasa_to_mnimonio_giati μου είπαν ότι δεν έχει Happy End και δεν μπορώ τις στεναχώριες.
#De_diavasa_to_mnimonio_giati περίμενα να οργανώσουμε βραδιά μνημονίου με την Αννούλα και τον Ανδρέα, αλλά δεν ευκαιρούσαν…

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ

Ακολουθεί σύντομη ενημέρωση που λάβαμε για τη χθεσινή παρέμβαση στην διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ από το ΣΜΤ και άλλους συναδέλφους.

Η απάντηση του προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ για την μη υλοποίηση της απόφασης σφραγίσματος των βιβλιαρίων και έκδοσης ασφαλιστικών ενημεροτήτων σε ανέργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους υπό προϋποθέσεις, ήταν πως πήραν τις προηγούμενες μέρες και δεύτερη απόφαση, που ουσιαστικά καλύπτει τους υπαλλήλους για να υλοποιήσουν την συγκεκριμένη απόφαση. Βέβαια παραδέχτηκε πως η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι αρμόδια για μια τέτοιου είδους κανονιστική απόφαση και η διαδικασία θα είναι με αίτηση του καθενός συναδέλφου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γκισέ και έγκριση του απο την διοικούσα μετά απο λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως πηγαίνουμε ένα βήμα πίσω σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά διατυπωθεί πως η διαδικασία έγκρισης θα είναι άμεση και αυτόματη.
Για το ζήτημα των μισθωτών συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω της μη καταβολής των εργοδοτικών εισφορών στο ταμείο είπαν πως θα το κοιτάξουν και θα δώσουν μια απάντηση στην κατεύθυνση της επίλυσής του.
Για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δήλωσε πως με δική του εύθύνη καθυστερεί την συζήτηση στη διοικούσα, αν και τον πιέζει το ΕΤΑΑ για να δώσει μεγαλύτερο πολιτικό και συνδικαλιστικό χρόνο στους ενδιαφερόμενους φορείς (ΤΕΕ,συλλόγους,σωματεία).
Ενημερώνουμε επίσης ότι η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο παντεχνικό συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη. Η πρόταση της συσπείρωσης να γίνει 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση μηχανικών την ίδια ημέρα στην Αθήνα δεν πέρασε. Το ΤΕΕ επίσης μετά και το έγγραφο της ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί την Πέμπτη 26/1 σε σύσκεψη συλλόγους και σωματεία μηχανικών στις 13:00μμ στα γραφεία του.

Υπόμνημα για το σχέδιο νόμου για τα απόβλητα


Αναρτούμε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΡΟΣΥΝΑΤ πάνω στο σχέδιο νόμου για το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων και την εναρμόνιση με την οδηγία 2008/98/ΕΚ, στη μόνιμη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής και όλους τους βουλευτές. Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε το “ζωντανό” σχολιασμό του σχεδίου νόμου: http://www.ustream.tv/recorded/19931758.
 
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2012

προς τα μέλη της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου
προς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
σχετικό με το σχέδιο νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος/Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων/Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ - Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»

Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, αποκλειστικά, στο τμήμα του σχεδίου νόμου, που αναφέρεται στη διαχείριση αποβλήτων, παρόλο που και στο υπόλοιπο μέρος του υπάρχουν κρίσιμες επιλογές ενεργειακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν επιλεκτικές ρυθμίσεις «τακτοποίησης» συγκεκριμένων επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Κατά τα άλλα, η προσπάθεια ενοποίησης της νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και η (υποχρεωτική) ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ στο εθνικό δίκαιο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπουν σε ένα δρόμο επίλυσης κρίσιμα και χρονίζοντα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία χαρακτηρίζεται, κυρίως, από:
  • την εμφανή απροθυμία της πολιτείας να υποστηρίξει ουσιαστικές πολιτικές πρόληψης, μείωσης των απορριμμάτων, διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης
  • τις ανεξέλεγκτες πρακτικές επιμόλυνσης των αστικών απορριμμάτων από επικίνδυνα-βιομηχανικά απόβλητα
  • τη συνειδητή επιλογή διατήρησης του μέγιστου μέρους των αστικών απορριμμάτων σε σύμμεικτη μορφή, την οδήγησή τους σε κεντρικές, κατά κανόνα υπερδιαστασιολογημένες, σύνθετες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, με σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση και την καύση
  • τη σταδιακή εκχώρηση όλων των δραστηριοτήτων διαχείρισης (από την αποκομιδή, έως την καύση και τη διάθεση) στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με την παράλληλη υποβάθμιση του δημόσιου - κοινωνικού χαρακτήρα και κάθε ίχνους κοινωνικού ελέγχου τους, μέρος των οποίων αποτελεί και η αναμενόμενη εκτόξευση του κόστους διαχείρισης

Παπακωνσταντίνου: «Απολύτως εύλογα» τα 180.000 ευρώ στον Αθεμπίγιο

Αναδημοσίευση από το Έθνος.
Περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών ... ο κ. Ασεμπίγιο δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση», τονίζει ο ΥΠΕΚΑ

Παπακωνσταντίνου: «Απολύτως εύλογα» τα 180.000 ευρώ στον Αθεμπίγιο «Απολύτως εύλογο», χαρακτηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για το έργο του «Ελληνικού», σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικής με την αμοιβή του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο.
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία «Barcelona Strategic Urban Systems» στην οποία μέχρι πρότινος μετείχε ο Χοσέ Ασεμπίγιο, ορίστηκε ως Τεχνικός Σύμβουλος της Pολιτείας για το έργο του «Ελληνικού», μετά από απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η εταιρεία συνεβλήθη την 1η Σεπτεμβρίου με την Πολιτεία και εκπροσώπους της, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με σύμβαση στην οποία ορίζονται τα παραδοτέα του έργου και ορίζεται η αμοιβή της εταιρείας συνολικού ύψους 180.000 ευρώ. Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών» και ότι «ο κ. Ασεμπίγιο δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση».
Ο υπουργός ενημερώνει ότι «ο Τεχνικός Σύμβουλος εκπόνησε και κατέθεσε άμεσα προτάσεις οι οποίες οδήγησαν σε ένα στρατηγικό δομικό μοντέλο με προσδιορισμό κτιρίων, προκειμένου να αξιολογηθούν η τυπολογία και η μορφολογία της νέας ανάπτυξης και του πάρκου στην περιοχή, επίσης για να υποστηριχθούν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις της πολιτείας με ενδιαφερόμενους επενδυτές» και «η πρόταση αυτή συνεισέφερε σημαντικά στο σχεδιασμό, δέχτηκε πολλές παραλλαγές και παρουσιάστηκε στον Τύπο».
Ειδικά για την αμοιβή, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «με βάση τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία, μια πολεοδομική μελέτη χωρίς προσδιορισμό κτιρίων, ανέρχεται σε 280.000 ευρώ/στρέμμα, δηλαδή σε 1,7 εκατ. ευρώ. Η προμελέτη μιας τέτοιας μελέτης θα ανήρχετο στο 30% αυτού του ποσού, δηλαδή, 510.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Είναι συνεπώς προφανές ότι το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για την πραγματοποιηθείσα εργασία είναι απολύτως εύλογο».

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

To PSI τρώει 11 δις € από συντάξεις

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Γ. Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ 22/1. Καλά τα λέει ο αρθρογράφος αλλά του ξεφεύγει το γεγονός της τεράστιας αύξησης εισφορών σαν πρώτη και άμεση επίπτωση του "κουρέματος".
Εφιαλτικές συνέπειες για τους Ελληνες συνταξιούχους και γενικότερα για το μέλλον των συντάξεων όλων των Ελλήνων θα έχει το«κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά περίπου 50% υπό τους όρους που φαίνεται να διαμορφώνονται σήμερα. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κατοχή τους κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ύψους άνω των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων τους κατά 50%, τα Ταμεία θα χάσουν τουλάχιστον 11 με 12 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για πραγματικό οικονομικό όλεθρο. Τα Ταμεία έχασαν ήδη φέτος πάνω από 4,5 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης και της ανεργίας που οδήγησαν σε ραγδαία πτώση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Η νέα απώλεια των περίπου 11 δισ. ευρώ λόγω «κουρέματος» θα τα καταβαραθρώσει στα οικονομικά Τάρταρα.

Η αναπότρεπτη νέα μείωση των συντάξεων λόγω του «κουρέματος» θα είναι η συνέπεια αυτής της κατάστασης, αυτού του καταποντισμού. Πάνω από 4,5 δισ. ευρώ από τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων είναι σε έντοκα γραμμάτια διάρκειας μερικών μηνών, άρα αυτά λήγουν φέτος και δημιουργούν μια πρόσθετη τρύπα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην πραγματικότητα δηλαδή κάποια ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν καν κανονικά τις φετινές συντάξεις, αν δεν τα ενισχύσει οικονομικά το κράτος, πράγμα που αρχικά θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Αυτό όμως δεν πρόκειται φυσικά να συνεχιστεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η κυβέρνηση θα δώσει λεφτά για κάποιους μήνες ώστε να αποσυνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου η χρεοκοπία των Ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους και στη συνέχεια θα πει στους διοικητές των Ταμείων, τους οποίους άλλωστε αυτή διορίζει: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις, αφού το Ταμείο σας δεν έχει λεφτά!».

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να φάει τα λεφτά των συνταξιούχων που οι άνθρωποί της στα Ταμεία είχαν μετατρέψει σε κρατικά ομόλογα. «Πάν' και τούρκεψαν» τα λεφτά που χάνονται με το «κούρεμα».
Για να εξαπατήσουν τον κοσμάκη, οι υπουργοί λένε ότι θα μεταβιβάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία ακίνητα του Δημοσίου. Πρόκειται για καθαρή απάτη. Την ώρα που τα Ταμεία καίγονται για ρευστό για να πληρώνουν τις συντάξεις, η κυβέρνηση θα τους πάρει και τα μισά λεφτά που είχαν σε ομόλογα και θα τους δώσει... χωράφια! Τι να τα κάνουν;

Μέ ένα άρθρο ξεπουλάνε ολόκληρη τη χώρα

Αναδημοσίευση από το 'Ισκρα, περισσότερα για το "Ταμείο" σε προηγούμενη ανάρτηση
Το επίμαχο άρθρο είναι στη σελίδα 24 του Πολυνομοσχεδίου

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!
TO ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 
Με μια μόνη φράση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα περιλαμβάνει το άρθρο 7 του επείγοντος πολυνομοσχεδίου της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, άρθρο το οποίο, μεταξύ άλλων, τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη στις 7 μ.μ. στη Βουλή.
Και αυτή η φράση είναι: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.
Συγκεκριμένα με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου εκτρώματος όλη η αμύθητη ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (Ταμείου).
Το Ταμείο αυτό, που ας σημειωθεί δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, στην ουσία να «σκοτώνει», ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Και όταν λέμε ότι στο Ταμείο αυτό περιέρχεται όλη η περιουσία του Δημοσίου, και των ΝΠΔΔ εννοούμε τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ασημικά βγαίνουν στο σφυρί ακόμα και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας όπως και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της χώρας.
Μάλιστα, αυτή η αξιοποίηση, εκποίηση και εκμετάλλευση των κάθε λογής ακινήτων θα μπορεί να γίνει, όπως αναφέρει το άρθρο 7, με βάση τη νομοθεσία, άκουσον – άκουσον, των Ολυμπιακών έργων. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αυτά τα ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά παρέκκλιση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, ενώ θα μπορούν να καταπατούν τον αιγιαλό, την παραλία, να εκμεταλλεύονται το θαλάσσιο πυθμένα, να πραγματοποιούν προσχώσεις στη θάλασσα και να διαμορφώνουν επί της θαλάσσης τεχνητές κατασκευές.
Με δυο λόγια η περιβαλλοντική καταστροφή και τσιμεντοποίηση που επέφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λεκανοπέδιο, θα ωχριά μπροστά στην καταστροφή που θα επέλθει από το Ταμείο και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι φανερό, επίσης, επειδή παραδίδεται προς εκποίηση και η εκμετάλλευση δικαιωμάτων και εκμετάλλευσης πολιτιστικών μνημείων, αύριο θα πωληθεί σε ιδιώτες ακόμα και η επιχείρηση εκμετάλλευσης της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ακόμα χειρότερα, η περιουσία του Ταμείου μπορεί να τεθεί σε υποθήκη από τους πιστωτές του δημοσίου, πολύ περισσότερο όταν το χρέος διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο ή να αξιοποιηθεί ως υποθήκη προκειμένου η χώρα να δανειοδοτηθεί. Άλλωστε, κάτι τέτοιο συζητείται να τεθεί ρητά ως όρος στη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα!
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
• Κάτω από τα «ανυποψίαστα» βλέμματά μας η Ελλάδα μετατρέπεται στο χειρότερο και στο αθλιέστερο προτεκτοράτο μάλλον όλων των εποχών!

Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών (ΣΜΤ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 3 μμ, καθώς η απόφασή του ταμείου για την παροχή, υπό προϋποθέσεις, υγειονομικής περίθαλψης και ασφαλιστικής ενημερότητας σε άνεργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς, δυο μήνες μετά δεν υλοποιείται στην έκταση και στην αμεσότητα που απαιτούν οι συνθήκες.

--
http://www.somtechnik.gr/
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,
Τηλ.: 6936760879, 6977806266

Να προσθέσουμε και εμείς από πλευράς μας ότι πρέπει να τεθούν και τα εξής θέματα :
- Η δυνατότητα παύσης επαγγέλματος και αναστολής πληρωμής των εισφορών (όχι διαγραφή)
- Η κατάργηση των προσαυξήσεων στις οφειλές
- Η απόδοση επιδόματος ανεργίας από το ΤΣΜΕΔΕ
- Και προφανώς η ακύρωση - μη αναγνώριση - των επιχειρούμενων αυξήσεων στις εισφορές
 
Εναλλακτικά πρέπει να πάμε σε στάση πληρωμών οργανωμένα προς το ταμείο-δήμιο της ζωής μας όπως σωστά έγραψε και ένας συνέδελφος σε μήνυμα.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Καρλ Μαρξ : Ιστορικά Έργα (Ταξικοί Αγώνες στη Γαλλία, η 18η Μπρυμαίρ του Λ.Βοναπάρτη, Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία)

Στάση Πληρωμών Τόκων & Χρεολυσίων


Ο παραπάνω πίνακας από την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού αποτυπώνει εύγλωττα το έγκλημα που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων. Εξαπλάσιο είναι το ποσό που πάει στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους των Τραπεζών και των επενδυτικών σχημάτων (120 δισ € μαζί με τα πακέτα στήριξης που θα πάρουν οι τράπεζες), σε σχέση με αυτό που πάει στο σύνολο των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου (λιγότερα από 20 δισ). Το "κούρεμα" δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από νέα δάνεια (στο αγγλικό δίκαιο βεβαίως ώστε να προστατευθούν οι πιστωτές), κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και στην καλύτερη, ένα χρέος το 2020 ίδιο με αυτό που παρέλαβαν οι εγκληματίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στάση πληρωμών τόκων και χρεολυσίων στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.