dielkystinda-xreos-afisa-a3
 Διαδήλωση στο Υπουργείο Εργασίας, Πέμπτη 24/11/2016, ώρα 11.00 π.μ.
Η απορρόφηση του ΤΣΜΕΔΕ από το ενιαίο ταμείο (ΕΦΚΑ), από 1/1/2017 στέλνει κατευθείαν 40.000 αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς στο ΚΕΑΟ: Οι “ασφαλιστικές” οφειλές τους – εφόσον υπερβαίνουν τις 7000 ευρώ – επισύρουν την σε βάρος τους ενεργοποίηση “μέτρων αναγκαστικής είσπραξης” και οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων.
Τα κατασκευασμένα Χρέη των άνεργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών, απότοκα της καταλήστευσης των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ (PSI, Τράπεζα Αττικής κλπ), συνδυάζονται με την απαξίωση και ουσιαστικά την απαγόρευση της εργασίας μας, προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας. Καταδεικνύουν ότι η Κοινωνική Ασφάλιση χρησιμοποιήθηκε απλώς ως πρόσχημα: τα δήθεν ασφάλιστρα ήταν ένας βαρύς κεφαλικός φόρος υπέρ ενός δικτύου “δικαιούχων” εκτεινόμενου από την μεγαλοεργολαβία μέχρι τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε αδρανείς.
Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της παραδομένης κυβέρνησης που, υπό την πίεση του επικείμενου οξύτατου κοινωνικού προβλήματος, φτάνει στο σημείο να εξαγγείλει – με “δέσμευση” του πρωθυπουργού – το “πάγωμα” των συσσωρευμένων ασφαλιστικών οφειλών, επιβάλλουν νέα κινητοποίηση.
Οφείλουμε να στηρίξουμε, με τη φυσική παρουσία μας, τον αγώνα για:
  • Διαγραφή των ασφαλιστικών οφειλών εργαζόμενων, άνεργων και υποαπασχολούμενων
  • Επιστροφή των αδίκως καταβληθεισών υπέρογκων “ασφαλιστικών” εισφορών
  • Εξασφάλιση αξιοπρεπούς ασφάλισης, υγείας και σύνταξης για όλους
Να μην επιτρέψουμε να παραγραφεί το έγκλημα του ασφαλιστικού στο χωνευτήρι του ΕΦΚΑ               Να μην αποδεχτούμε την θυσία μας στον βωμό του “χρέους”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Προτρέπουμε όλους και όλες να διαδώσετε την κινητοποίηση με κάθε πρόσφορο τρόπο, καθώς και να εκτυπώσετε την αφίσα και να την κολλήσετε όπου μπορείτε