Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Αριστερής Αγωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης (ΑΡ.ΑΓ.έ.Σ)



Δελτίο Τύπου

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.έ.Σ) συγκροτήθηκε ως μετωπική παράταξη από την Αριστερή Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Μηχανικών, την Αριστερή Στροφή, τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, την Τομή – Αυτόνομο Δίκτυο Μηχανικών και από ανένταχτους και ανένταχτες συναδέλφους. Οι δεσμοί μας ξεκινούν από τους αγώνες του κλάδου εδώ και δεκαετίες, τις κοινές παρεμβάσεις στην Αντιπροσωπεία και την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, την στήριξη εγχειρημάτων και αγώνων μέσα και έξω από το ΤΕΕ, όπως η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΕΜΔΥΔΑΣ αλλά και τα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα. 

Φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια ανανεωμένη, ηχηρή αριστερή, αυτόνομη, ριζοσπαστική, αγωνιστική φωνή μέσα στο ΤΕΕ ώστε να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση προς το «σύστημα» ΤΕΕ και τους διαχειριστές του. Στόχος μας, να εκφραστεί και στις εκλογές του ΤΕΕ στις 20 Νοέμβρη ένα μήνυμα οργής τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και στα κόμματα της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και τα στηρίγματά τους στο ΤΕΕ,απέναντι στον επιβαλλόμενο εργασιακό μεσαίωνα, το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα καιστην υπερφορολόγηση, στη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Να απαιτήσουμε να τελειώνουμε με το δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα voucher, τις ωρομισθίες και τη μαύρη εργασία στον κλάδο και να υπάρξουν κανονικές προσλήψεις. Να ακουστεί δυνατά μια φωνή ανυπακοής που θέλει να επαναλάβει το ΟΧΙ στα μνημόνια και την καταπίεση, την καταστροφή του επαγγέλματος και του μέλλοντός μας. 

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους. Τους μισθωτούς του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, τους άνεργους, τους μηχανικούς της εκπαίδευσης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς μηχανικούς, καθώς και τους νέους μηχανικούς άμεσα θύματα της ανεργίας και των νέων εργασιακών σχέσεων. Με την προσοχή μας στραμμένη στα πιο πληττόμενα τμήματα τού κλάδου, σε όσους ασκούν το επάγγελμα με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνείδηση.

Οι εκλογές της 20ης Νοέμβρη διεξάγονται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών της χώρας (και σε μερικές πόλεις ακόμα) και συμμετοχή σε αυτές μπορούν να έχουν όλοι οι μηχανικοί, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου (άνω των 100.000 είναι τα μέλη του) ανεξάρτητα από τυχόν οφειλές.

Η κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/11 στις 7μμ στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Νίκης 4, Σύνταγμα).

Κείμενα, ψηφοδέλτια και επικοινωνία με την παράταξη:


10/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου