Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δημήτρης Κωτσάκης : Σημειώσεις για τον φασισμό


Το κείμενο του Δημήτρη Κωτσάκη "Σημειώσεις για τον φασισμό" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "σημειώσεις της στέπας" # 3 με θέμα: Φασισμός και καθημερινή ζωή. εκδόσεις των ξένων, Ιούνιος 2013 - Θεσσαλονίκη.
Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι πολιτική τάση, δεν είναι μια παραίσθηση βίας που θολώνει το κρύσταλλο της δημοκρατίας και χαμηλώνει τη λάμψη του διαφωτισμού. Είναι τα κόμματα, είναι η πολιτική, είναι η προϋπόθεση της δημοκρατίας στις κοινωνίες του διαφωτισμού. Είναι το δήθεν άκρο που βγαίνει από τα σπλάχνα του κτήνους.
Στο τεύχος αυτό παρουσιάζουμε κείμενα που πραγματεύονται όψεις της γενικής μας αντίληψης ότι οι φασιστικές αξίες (η περιφρόνηση στον αδύναμο, η υποταγή στον δυνατό και οι διάφορες εκφάνσεις των κοινωνικών αυτών παθολογιών):
- διαποτίζουν την καθημερινότητα της αστικής δημοκρατίας,
- είναι απαραίτητες για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την άλλη όψη της, την καπιταλιστική λεηλασία,
- στερεώνονται στην ευγονική πολιτική και την αντιμετώπιση του πληθυσμού ως "βιομάζας" - ως σωμάτων που είναι, παράγουν και αναπαράγουν εμπορεύματα, που μπορούν να εξοντωθούν, να διαμελισθούν, να διαιρεθούν, να ανακυκλωθούν, να τηλερυθμιστούν, να γίνουν αόρατα. [...] 

ΝΕΤ - ΕΤ3 και Ραδιόφωνα ζωντανά

Να γίνει το συλλαλητήριο του Σαββάτου η αρχή ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού


 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11.30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα καλεί όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους χιλιάδες συναδέλφους μας που βιώνουν την απόλυση και την ανεργία να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 29 Ιούνη που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων Σωματείων και Ομοσπονδιών.
Ο συνεχιζόμενος για τρίτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την καταρρέουσα δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο.
Αυτός ο δρόμος είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός, πολιτικός αγώνας διάρκειας των συνδικάτων και των εργαζομένων για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου, αλλά και συνολικά των πολιτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της ΕΕ που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.
Να μην φοβηθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν τους αποτελειώσουμε τώρα θα είναι ζοφερότερο από το παρών που βιώνουμε.
Να μην δώσουμε χρόνο στην νέα συγκυβέρνηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Να γίνει το συλλαλητήριο του Σαββάτου η αρχή ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα σαρώσει την σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο ρόλος των ιδιωτικών καναλιών στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αναδημοσιεύουμε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

24/06/2013
 

Του Νίκου Μιχαλίτση
Στις 11 Ιουνίου 2013 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Παρά την διεθνή κατακραυγή, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μανία των «μεγάλων» ιδιωτικών καναλιών της Ελλάδας να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική απόφαση μέσα από τις ειδήσεις τους και τις ενημερωτικές εκπομπές. Δεν στάθηκαν όμως μόνον εκεί.  Προσέφεραν όλα τα τεχνικά τους μέσα για να σβήσουν τη φωνή και την εικόνα της ελεύθερης και ανοιχτής ΕΡΤ που δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί, χάρις στην απόφαση των εργαζομένων να μην την αφήσουν να σιγήσει. Τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών συνόδευαν τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έφοδο στους πομπούς της ΕΡΤ και αφού αρχικά τους έκλεισαν στη συνέχεια βοήθησαν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος με μπάρες που μεταδιδόταν με τη βοήθεια δύο ιδιωτικών φορέων, του ΟΤΕ και της Digea.
Ο κόσμος αναρωτιόταν τι σχέση μπορούν να έχουν αυτοί οι ιδιωτικοί φορείς με  το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνον έχουν σχέση, αλλά συμμετείχαν ενεργά, ιδιαίτερα η Digea,  σε ένα σχέδιο της κυβέρνησης για ολοκληρωτικό έλεγχο του τηλεοπτικού χώρου, όπως αυτός θα διαμορφωθεί στη νέα ψηφιακή εποχή.
Τι είναι η Digea;  
Η Digea είναι μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής κωδικοποίησης και εκπομπής στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Πάροχος Δικτύου) και έχει λάβει σχετική άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μόνον για την πρώτη φάση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση που αφορά 23 σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι τόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και η ελληνική (νόμος 3592/2007) απαγορεύει ένας πάροχος δικτύου να είναι και πάροχος περιεχομένου (δηλαδή τηλεοπτικός σταθμός), για να μην έχει δυνατότητα να κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στην τηλεοπτική αγορά, η Digea αποτελεί μία κοινοπραξία 6 μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που έχουν ίσα μερίδια ο καθένας. Ιδιοκτήτες των σταθμών αυτών είναι ισχυροί παράγοντες της ελληνικής οικονομίας που σχετίζονται με τη βιομηχανία των κατασκευών, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ιδιοκτησία συγκροτημάτων των media. Έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ακόμα και από πρωθυπουργούς της χώρας ότι χρησιμοποιούν τη δύναμη των συγκροτημάτων media που κατέχουν για να διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και να προσκομίζουν οφέλη στις άλλες δραστηριότητές τους. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, παρά τις αρχικές τους εξαγγελίες για αποδέσμευση από τον εναγκαλισμό των καναλαρχών, κατέληξαν να συμμαχήσουν μαζί τους με αντάλλαγμα τη σκανδαλώδη υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, από τα κανάλια τους.
Oι συνεταίροι της Digea είναι σήμερα  οι παρακάτω τηλεοπτικοί σταθμοί:
-          MEGA, ιδιοκτησίας των κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη
-          ΑΝΤ1, ιδιοκτησίας του κ. Κυριακού
-          STAR, ιδιοκτησίας του κ. Βαρδινογιάννη
-          ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου
-          ALPHA, ιδιοκτησίας του κ. Κοντομηνά
-          ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ιδιοκτησίας του κ. Κυριακού
Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους σταθμούς αυτούς δεν διαθέτει σήμερα νόμιμη άδεια, αφού η συνέχιση του καθεστώτος των προσωρινών αδειών  που είχε εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κρίθηκε παράνομη  με την απόφαση 3578/2010 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Δημοπρασία για τη χορήγηση συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης

Που πήγαν τα 219 δισ των δανείων

Του Γιάννη Αγγέλη από το www.capital.gr

Σε δύο περίπου εβδομάδες, την Παρασκευή 10/5 μετά το Πάσχα, το καθυστερημένο “έμβασμα” των 2,8 δισ. ευρώ του δανείου, επιτέλους θα βρίσκεται στο συρτάρι του Υπ. Οικονομικών.


Δυστυχώς όμως δεν θα αρκεί για να πληρωθούν τα περίπου 6,6-6,7 δισ. ευρώ τόκων και χρεολυσίων, που θα πρέπει να εξοφληθούν κυρίως προς την ΕΚΤ και τις άλλες κεντρικές τράπεζες μόλις δέκα ημέρες μετά στις 20/5. Λείπουν περί τα 3,8 δισ. ευρώ. Αυτά θα μπορούσαν να καλυφθούν από την δόση των 7 δισ. ευρώ (4,2 συν 2,8 δισ. ευρώ) για την οποία έγινε τόση φασαρία μέχρι και χθες στην Βουλή για να εγκριθεί έγκαιρα από την τρόικα. Αλλά όπως όλα δείχνουν η “δόση” αυτή δεν μπορεί να είναι εδώ εγκαίρως...


Τι θα γίνει; Όλα έχουν προβλεφθεί! Επειδή βέβαια το τελευταίο που θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρωζώνη είναι να μην πληρωθεί έγκαιρα η ΕΚΤ από το ελληνικό δημόσιο, το ΥΠΟΙΚ και η ΤτΕ θα πάρουν – μπορεί και να το έχουν ήδη πάρει – το πράσινο φως για αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα». Άλλο ένα βήμα δηλαδή στην “εσωτερίκευση” του χρέους...


Τρία χρόνια έκλεισαν από την περιβόητη ομιλία Παπανδρέου από το Καστελόριζο, όταν οι έλληνες έμαθαν ότι τα λεφτά που υπήρχαν τελικά δεν υπάρχουν πλέον...


Από τότε τα μνημόνια «τρέχουν» μαζί με τα δάνεια από την τρόικα.


Η διαδρομή του νέου δανεικού χρήματος από τότε μέχρι και σήμερα, από μόνη της είναι ένας καθρέφτης που αλλάζει εικόνα ανάλογα με το πως τον κοιτάζει κανείς. 



Εικόνα πρώτη
: Από το 2010 μέχρι και το τέλος του 2013, περίπου τέσσερα χρόνια, οι δανειστές, δηλαδή οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., το EFSF και το ΔΝΤ θα έχουν δώσει περί τα 219 δισ. ευρώ.

Πορεία Σαββάτο 29/6 ενάντια στις απολύσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων  του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα με τη παρουσία και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου επιτέλους να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάμι ανέργων που μέρα με τη μέρα διογκώνεται συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που με χαρακτηριστική προθυμία η τρικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει.

Με τη διαπίστωση πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να πάρουν πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά πλήρους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που βαραίνει πλέον αφόρητα την καθημερινότητα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, αποφασίστηκε:
1.   Εκφράζουμε την στήριξή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. ενάντια στην  υλοποίηση της  πολιτικής διάλυσης του Δημοσίου Τομέα και των απολύσεων όπου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφονται θεσμοί και ζωές εργαζομένων, θυσία στο «βαρέλι δίχως πάτο» των απαιτήσεων της τρόικα. Συμμετέχουμε, περιφρουρούμε, συντονίζουμε ενεργά τη δράση μας μέχρι την τελική κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.).  
2.   Καλούμε τις Διοικήσεις των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με αποφάσεις τους να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 11.30 το πρωί.

3.   Με αποφάσεις τους οι  Διοικήσεις των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, να προσανατολιστούν στο κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη «πολιτικής απεργίας» με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
4.   Την πραγματοποίηση νέας κοινής σύσκεψης όπου με αποφάσεις των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών θα οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκήρυξης πολιτικής απεργίας όπου θα κληθούν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.) να πάρουν θέση.  Η ημερομηνία της επόμενης σύσκεψης θα καθοριστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, μετά την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου. 

Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών τους!!!

Η κοινή, αγωνιστική και ενωτική δράση για την αντιμετώπιση των πολιτικών των μνημονίων και την ανατροπή τους είναι πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.


ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

"Μαύρο" και στο ΤΕΕ

Πηγή: http://www.avgi.gr/
 
Με λουκέτο απειλείται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας μετά την κατάργηση του πόρου 2% από τις αμοιβές των μηχανικών υπέρ του Επιμελητηρίου με τον νόμο 4093/12 του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και την άρνηση του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών να το χρηματοδοτήσει προκειμένου να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του.

Το ΤΕΕ, εκτός από τα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα, διαθέτει 17 περιφερειακά παραρτήματα και απασχολεί περί τους 300 εργαζόμενους.

Στο αίτημα του προέδρου του ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζη, προς το υπουργείο για αντικατάσταση των κομμένων πόρων του, ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής, Στ. Καλογιάννης, απαντά αρνητικά, αλλά και απαξιωτικά. Σε επιστολή του, με ημερομηνία 18 Ιουνίου, εμφανίζει ως μέτρα στήριξης γενικά των μηχανικών, που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία τη νομοθέτηση διαφόρων διάσπαρτων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των έργων, όπως τη "γενίκευση της προκαταβολής ποσοστού 10% για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα" και την "περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης"...

Για την ταμπακέρα δεν λέει κουβέντα. Αποκλείει την επιχορήγηση του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και χαρακτηρίζει ρεαλιστική "λύση" τη διάλυση του ΤΕΕ με την απόσπαση εργαζομένων του στα υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ.

Και αφού έχει οδηγηθεί το ΤΕΕ στον οικονομικό μαρασμό από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ο υπουργός αναπληρωτής κυνικά προτρέπει: "Το ΤΕΕ να αναζητήσει τρόπους περιστολής των δαπανών του προκειμένου να είναι ικανό να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε"...

Λ.ΣΤ.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

2,5 χρόνια προφυλάκιση και 6 μήνες... καπέλο!

Πορεία το Σαββάτο 29/6 στις 12μμ στο Μοναστηράκι
Η «κραυγή» του Κώστα Σακκά, που συνεχίζει για 22η ημέρα την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράνομη κράτησή του, δεν εισακούστηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας, το οποίο χθες παρέτεινε την προφυλάκισή του για ακόμη 6 μήνες.
Την ίδια ώρα που ο 29χρονος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι «οι κίνδυνοι για μόνιμη βλάβη οργάνων» είναι υπαρκτοί, το αρμόδιο συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα (2 προς 1) υπέρ της συνέχισης της κράτησής του.

Ο αναρχικός απεργός πείνας, ο οποίος δηλώνει πως ουδέποτε υπήρξε μέλος της «ΣΠΦ» -κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και η οργάνωση-, παραμένει προφυλακισμένος εδώ και 2,5 χρόνια.

Ιδια αδικήματα

Συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου 2010 και προφυλακίστηκε. Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ενώ ακόμη δεν είχε ξεκινήσει η δίκη, ασκήθηκε εις βάρος του νέα ποινική δίωξη για ίδια αδικήματα σε υπόθεση που αφορά πάλι την οργάνωση ΣΠΦ, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί εκ νέου.

Παρ' ότι ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησης, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, με βούλευμα (978/2013) το Συμβουλίο Εφετών αποφάσισε να παραταθεί η προφυλάκισή του άλλους 6 μήνες. Και χθες απορρίφθηκαν οι αντιρρήσεις της πλευράς Σακκά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό (μέχρι το απόγευμα της Τρίτης) το σκεπτικό της απόφασης.

Η Μαρίνα Δαλιάνη, συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Σακκά, αναμένεται να καταθέσει σήμερα αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Οπως άλλωστε αναφέρει στη γνωμάτευσή της, με ημερομηνία 25 Ιουνίου, η παθολόγος επιμελήτρια Α' ΕΣΥ Ολγα Κοσμοπούλου, ο 29χρονος έχει χάσει συνολικά 10 κιλά σωματικού βάρους.

«Κατά το τελευταίο μεγάλο διάστημα εμφανίζει σημαντική αδυναμία και αίσθημα καταβολής, ενώ έχει συχνά παραπονεθεί για άτυπα ενοχλήματα στην περιοχή του θώρακα, πιθανόν εκ του πεπτικού», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σακκάς υποβάλλει τον εαυτό του σε απεργία πείνας. Το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην παρέλευση των ημερών και στη σημαντική απώλεια βάρους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξή του», προσθέτει. Η νέα γνωμάτευση της ιατρού, που μαρτυρά πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται ραγδαία, θα προσκομισθεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει στον Κορυδαλλό.

Πρόγραμμα για το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

 Η σελίδα του Φεστιβάλ: www.antiracistfestival.gr
Συζητήσεις

http://www.antiracistfestival.gr/press/varius/17o_banners/afisa_sizitisis_2013.jpgΠαρασκευή 28 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
Ιθαγένεια – Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες – Άσυλο στους πρόσφυγες

Ομιλητές/ριες:
    Ιωάννα Κούρτοβικ, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
    Solace Godwin, μέλος της Αntinazi Ζone – YRE
    Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
    Okhawere Donald, πρόεδρος της Nιγηριανής Κοινότητας Ελλάδας

Παρεμβάσεις: Αντώνης Καραβάς, γιατρός-συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας και εκπρόσωπος του Generation 2

Εργασιακή επισφάλεια – Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων- Πολιτικές επιστράτευσης. Ποια η απάντηση;

Ομιλητές/ριες:
    Σίσσυ Πετράκου, Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων
    Απόστολος Καψάλης, εργατολόγος, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
    Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός
    Ευαγγελία Κοντοδήμα, εργαζόμενη σε ευρωπαϊκά προγράμματα στην εκπαίδευση

Καμία ανοχή στο σεξισμό και την ομοφοβία

Ομιλήτριες:
    Δήμητρα Σπανού, Φύλο Συκής
    Σοφία Ξυγκάκη, Φεμινιστική Πρωτοβουλία
    Εκπρόσωπος Λεσβιακής Ομάδας Αθήνας (ΛΟΑ
    Μαρίνα Γαλανού, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών και του περιβάλλοντος

Ομιλητές/ριες:
    Δήμητρα Σπαθαρίδου, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
    Μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Κατοίκων Χαλκιδικής
    Εκπρόσωπος από το «SOSTE το NΕΡΟ»
    Άκης Παπασαράντης, Συντονιστική Επιτροπή του Φιλοπάππου