Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΕΜΔΥΔΑΣ σε χρειάζεται

On Line εγγραφή γίνεται και από τον παρακάτω σύνδεσμο:
Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφε,
Είναι σε όλους μας προφανές ότι έχουμε μπει σε μια πρωτόγνωρη φάση όπου όλα τα δεδομένα της ζωής μας είναι σε πλήρη αμφισβήτηση. Η μονιμότητα μετατράπηκε σε εφεδρεία, σε διαθεσιμότητα, σε αργία, και τελικά σε απόλυση. Ο μισθός και τα επιδόματα σε βοηθήματα βαλκανικού ύψους.  Η σύνταξη σε άπιαστο όνειρο, το ρεύμα σε χαράτσι, η υγεία σε εμπόρευμα, η "δημοκρατία" των  μνημονίων σε "επιστράτευση".
Όπως κι ολόκληρη η κοινωνία, έτσι κι εμείς κατρακυλάμε σε έναν -χωρίς πάτο- κατήφορο τον οποίο πάλι εμείς μπορούμε να τον σταματήσουμε. Σε αυτή την κατάσταση δύο δρόμοι υπάρχουν: ή σηκώνουμε τα χέρια ψηλά λέγοντας "σφάξε με πασά μου να αγιάσω", ή αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Τα σωματεία, μεταξύ των οποίων και η ΕΜΔΥΔΑΣ, είναι τα εργαλεία μέσω των οποίων μπορούμε να δρούμε συλλογικά,  να αντιστεκόμαστε και να υπερασπίζουμε την ίδια μας την ύπαρξη.

Γιατί χρειαζόμαστε την ΕΜΔΥΔΑΣ

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη της ΕΜΔΥΔΑΣ, τόσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων που έχουν σχέση με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας (ξεχωριστή ασφάλιση, αυξημένες ποινικές ευθύνες, πέντε έτη σπουδών, υποχρέωση εγγραφής στο ΤΕΕ, εφαρμογή τεχνικής νομοθεσίας, κλπ.), όσο και -κυρίως- για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος  στον τομέα ευθύνης μας. Συνεχίζει να είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ το διαχρονικό μας σύνθημα για την αναβάθμιση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών της χώρας, σε αντίθεση βέβαια με την υποβάθμισή τους και τη διάλυσή τους που προωθείται σήμερα από τον αντισυνταγματολόγο Υπουργό της Διοικητικής Απορύθμισης, με τις προτάσεις που έχουμε επανειλημμένα καταθέσειΌλοι εξάλλου αναγνωρίζουν ότι η ΕΜΔΥΔΑΣ στάθηκε στο πλάι των συναδέλφων όλα τα προηγούμενα χρόνια (παρά τις τυχόν επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς), παλεύοντας όχι μόνο για την θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διπλ. Μηχανικών στο Δημόσιο, αλλά και για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους, όχι με συντεχνιακή αντίληψη, αλλά ενωτικά με τους άλλους εργαζόμενους της χώρας μας. Αυτό οφείλει να κάνει και σήμερα και στο μέλλον, συνεχίζοντας την ιστορική της διαδρομή από  την ίδρυσή της το 1947.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ σε χρειάζεται

Όπως ο καθένας μας, έτσι και η ΕΜΔΥΔΑΣ, είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η κατάργηση των επιδομάτων -που με πολύχρονους αγώνες είχαμε κατακτήσει- έχει αφήσει την ένωση χωρίς καθόλου πόρους για τη λειτουργία της. Η τύχη της, αν θέλουμε ένα σωματείο χωρίς εξαρτήσεις, είναι στα χέρια όλων μας. Η εγγραφή μας και η καταβολή των σχετικών συνδρομών (2,5 € το μήνα για Ομοσπονδία και Α΄βάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ, δηλ., όχι πάνω από έναν καφέ), είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζει τα δικαιώματα μας.
Γιατί όπως είπαμε και παραπάνω ή θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας (ο καθένας μόνος του εναντίον όλων των άλλων), ή συλλογικά θα αντισταθούμε για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει.
 Κυρίως όμως για να ξεκινήσουμε μια διαδικασία συμμετοχής, ευθύνης, αξιοπρέπειας και αντίστασης που αφήνει πίσω την ιδιώτευση, τον ατομισμό και το βόλεμα.
 Οφείλουμε λοιπόν όλοι, σε συνεννόηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ, είτε μέσω της άμεσης καταβολής της συνδρομής μας, είτε μέσω της αποδοχής της διαδικασίας της αυτόματης είσπραξής της από το μισθό μας (υπάρχει σχετικό έντυπο και οδηγίες στο site), ή με όποιον άλλο προσφορότερο τρόπο επιλέξουν οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ,  να συμβάλλουμε στη σωτηρία του κινήματός μας.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ, τους αντιπροσώπους και όλους τους συναδέλφους σε καμπάνια ενημέρωσης και εγγραφών από την 20η Ιουνίου έως την 10η Ιουλίου 2013 κατ΄ αρχάς, με εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, συζητήσεις, συγκεντρώσεις και κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να φτάσει το μήνυμα αυτό σε κάθε συνάδελφο.

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση.
Όλοι μαζί με το σωματείο μας.

 Και μην ξεχνάς συνάδελφε, το Σωματείο είσαι εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου