Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα εφιαλτικά σχέδιά τους αλλά και η μαύρη προπαγάνδα τους δεν πρέπει να περάσουν

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο
 
των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ε.Ι.Ν.–ΗΔΙΚΑ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΚΑΑ–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΘΕΜΙΣ–ΚΕΠΕ-ΕΕΤΑΑ
………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………….
Αθήνα 25/6/2013
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου συνεδρίασε το Συντονιστικό ξανά στην ΕΡΤ. Συζήτησε για τις εξελίξεις και εκτίμησε ότι αν περάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση 2700 εργαζομένων, θα έρθει και η σειρά των άλλων φορέων του Δημοσίου. Αυτό εξάλλου δείχνει η προκλητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, η οποία επιτρέπει με απλή υπουργική απόφαση την άμεση κατάργηση-συρρίκνωση κοινωφελών φορέων του Δημοσίου και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Γι΄αυτό και είναι κρίσιμο ζήτημα να συνειδητοποιήσουν όλοι οι συνάδελφοι τη ζωτική ανάγκη άμεσης και συντονισμένης δράσης και να ξεπεράσουν αυταπάτες ότι κάποιοι «θα τη γλυτώσουν» ή «θα εξαιρεθούν». Τέλος έγινε ειδική αναφορά στον κυβερνητικό μηχανισμό κατασυκοφάντησης εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την εφιαλτική πολιτική, όπως έγινε πρόσφατα με το ΙΓΜΕ και πιο πριν με την ΕΡΤ και τον ΟΣΚ. Ο μηχανισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της διάσπασης των εργαζομένων με τη μαύρη προπαγάνδα ότι «όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου είναι καλοπληρωμένοι και διεφθαρμένοι». Η πραγματικότητα είναι ότι, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι Διοικήσεις και οι αυλικοί τους, «ξεζούμιζαν» το Δημόσιο όλα αυτά τα  χρόνια και οι εργαζόμενοι σε αυτό αποτελούσαν και αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Τώρα για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους, το συρρικνώνουν δραστικά, ιδιωτικοποιώντας έργα και υπηρεσίες και προσθέτοντας στις ουρές των ανέργων χιλιάδες εργαζόμενους. Τα εφιαλτικά σχέδιά τους αλλά και η  μαύρη προπαγάνδα τους δεν πρέπει να περάσουν.
Το Συντονιστικό θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις. Στόχος μας είναι να καταργηθεί άμεσα η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να ξαναλειτουργήσει επίσημα η ΕΡΤ με όλο το προσωπικό σε μόνιμες θέσεις και να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης–Τρόϊκας–Επιχειρηματικών ομίλων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο κλείσιμο σημαντικών κοινωνικών φορέων του Δημοσίου, στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και στην παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε τις Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλιμάκωση του αγώνα με προκήρυξη 48ωρης απεργίας
 
Το Συντονιστικό αποφάσισε:
 
 
·         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 7.30 το πρωϊ, στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στη ΜΟΔ έξω από το υπουργείο Εργασίας(Σταδίου29), από τα Δ.Σ. σωματείων-ομοσπονδιών και εργαζόμενους.
·         Την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 1μμ. παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης(Β.Σοφίας).
·         Την πραγματοποίηση στο χώρο της ΕΡΤ ανοιχτής Συνέλευσης εργαζομένων από όλους τους χώρους και συναυλίας με συγκροτήματα των Σωματείων, σε μέρα και ώρα που θα μας υποδείξουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου