Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Σφαγή υποψηφίων με... 14.176 κενές θέσεις στα ΑΕΙ


 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 28.08.2021, 10:05
Σφαγή υποψηφίων με... 14.176 κενές θέσεις στα ΑΕΙ

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έκοψε 40.229 ● Χωρίς εισακτέους η Αρχιτεκτονική Ξάνθης και η Δασολογία Δράμας ● Αναμένεται κλείσιμο δεκάδων τμημάτων ● «Να προετοιμαστούν για να δώσουν του χρόνου» σχολίασε κυνικά η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι μπορούν εναλλακτικά να προτιμήσουν τα ΙΕΚ για να... μην εγκλωβιστούν στα Πανεπιστήμια.

Η σφαγή των αμνών και η χαρά των θυτών. Για πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά χρονικά έμειναν έξω από τα Πανεπιστήμια της χώρας πάνω από 40.000 παιδιά (40.229). Στο σύνολο των 103.468 υποψηφίων πέρασαν οι 63.239, ενώ σε ό,τι αφορά τους φετινούς υποψήφιους (όσους δηλαδή διαγωνίστηκαν και δεν συμπλήρωσαν απλώς μηχανογραφικό) από τους 92.090 κατάφεραν να εισέλθουν στα ΑΕΙ οι 56.492, αποκλείστηκαν δηλαδή 35.598 διαγωνιζόμενοι. Σε σχέση με πέρσι αποκλείστηκαν 18.174 υποψήφιοι περισσότεροι, ενώ στα ΑΕΙ μένουν κενές 14.176 θέσεις.

Ανεπανάληπτα «ορόσημα» της εξαμβλωματικής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ):

● η άνοδος των βάσεων στα περισσότερα τμήματα όλων των πεδίων,
● τα δύο «άδεια» τμήματα, της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης και της Δασολογίας Δράμας,
● τα δεκάδες με ελάχιστους εισακτέους (από 1 ώς 40 επιτυχόντες),
● και η κοροϊδία του «παράλληλου» μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Καλώς ήλθατε στο Επιτελικό Κράτος – Με αφορμή την τεράστια Οικολογική καταστροφή

 

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 27-8-2021

Αρ. Πρωτ.: 8565

Καλώς ήλθατε στο Επιτελικό Κράτος – Με αφορμή την τεράστια Οικολογική καταστροφή



Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του σε όλες και όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και προτίθεται να επισκεφτεί κάποιες από αυτές το επόμενο διάστημα.

Δυστυχώς οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος το οποίο πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε όλοι μας. Η εγκατάλειψη της δασοπροστασίας, ο περιορισμός των αναγκαίων δαπανών, οι ελλείψεις προσωπικού και μέσων, η ανεξέλεγκτη διευκόλυνση εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος από τους Επενδυτές, η κλιματική κρίση (που δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τα πάντα) και η επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας μεταβάλλουν διαρκώς επί τα χείρω την κατάσταση. Οι συνεχείς (και πρόσφατες) αλλαγές στη Νομοθεσία που διευκολύνουν επενδυτικές δραστηριότητες σε δάση, ακόμη και σε περιοχές Natura, οι τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών δια των «οικιστικών πυκνώσεων», οι διαρκώς αναβαλλόμενοι δασικοί χάρτες και η εξαφάνιση του ελέγχου στις δραστηριότητες αυτές από το Δημόσιο σηματοδοτούν τη θεσμική υποτίμηση του Περιβάλλοντος στο όνομα της κερδοφορίας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις», αποφεύγοντας να συμπληρώσει ποια είναι η λύση. Δυστυχώς για την κοινωνία, η κυβέρνηση έχει χρήματα μόνο για τις λίστες στήριξης των ΜΜΕ και για τα «διαφυγόντα κέρδη» των ιδιωτικών Εθνικών Οδών και των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών. Αυτό ακριβώς είναι το επιτελικό κράτος, το κράτος που αλληλοσυγχαίρεται την ώρα της καταστροφής, ένα κράτος εγκατάλειψης των πολιτών και εξυπηρέτησης αποκλειστικά ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι συνάδελφοι μας μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι για άλλη μια φορά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επιτόπου στους τόπους των καταστροφών για την αποτίμηση και την καταγραφή των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει ήδη και συντάσσουν εκθέσεις/αυτοψίες ζημιών και θα σχεδιάσουν, θα ωριμάσουν και θα υλοποιήσουν τα έργα αποκατάστασης. Αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι η επένδυση σε μέσα και προσωπικό μπορεί να δώσει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του Δημοσίου Συμφέροντος. Αλλά αυτό επιβάλλει να αλλάξουμε ότι δεν κάναμε μέχρι σήμερα σωστά και απαιτεί ριζικά διαφορετικές πολιτικές και προτεραιότητες δημόσιου χαρακτήρα.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

1,2 εκατ. στρέμματα καμένα σε όλη την Ελλάδα [βίντεο]

Φωτιές: Η αποτύπωση της καταστροφής από το Meteo - 1,2 εκατ. στρέμματα καμένα σε όλη την Ελλάδα [βίντεο]

Συγκλονιστικό βίντεο του meteo που αναδεικνύει την έκταση των καμμένων δασών και περιοχών.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει στο βίντεο που ακολουθεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές

πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Συνολικά, τόσο στη Βόρεια Εύβοια, όσο και στην Αττική, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Φωκίδα, τα Γρεβενά και στις άλλες μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν σε όλη την επικράτεια της χώρας, χάθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, ενώ κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις.
Δείτε το βίντεο από την επιστημονική ομάδα του meteo:


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Οι αντιπυρικές λωρίδες, οι δασικοί δρόμοι και η εθνική πληγή του διαγκωνισμού για τις εργολαβίες και τα προγράμματα

Οι αντιπυρικές λωρίδες, οι δασικοί δρόμοι και η εθνική πληγή του διαγκωνισμού για τις εργολαβίες και τα προγράμματα

ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚEΣ ΛΩΡΙΔΕΣ, ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος Μελετητής

Τα τελευταία χρόνια και πιο πολύ τώρα με τις μεγάλες συμφορές βγαίνουν διάφοροι Αυτοδιοικητικοί «Άρχοντες» και όχι μόνο και μιλάνε για τις Δασικές Πυρκαγιές λες και είναι Δασολόγοι ειδικοί. Τελευταία επιδόθηκαν ξανά στο σπορ των εμπρησμών.

Πρώτα να λύσουμε μια παρεξήγηση. Οι Αντιπυρικές Λωρίδες δεν μπορούν από μόνες τους να ανακόψουν μια φωτιά. Και αντιπυρική πλάτους 300 μέτρα να κάνουμε γύρω από έναν οικισμό (αν μπορεί να γίνει λόγω κλίσεων και διαβρώσεων) δεν πρόκειται να ανακοπεί μια φωτιά.

Αντιπυρική λωρίδα δεν σημαίνει ότι την κάνω και μετά κάθομαι σταυροπόδι στο καφενείο περιμένοντας να σβήσει ή να την σβήσουν τα πολυδάπανα εναέρια μέσα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.


Αυτή ήταν μία από τις 18 τέλειες (σύμφωνα με έγγραφο της Πυροσβεστικής) αντιπυρικές λωρίδες του Εθνικού Δρυμού Σουνίου που είχε κατασκευάσει η Δασική Υπηρεσία με πρόγραμμα της ΕΕ μια και πήρε φέτος μόνο 36 χιλιάδες.

Βλέπετε ο κύριος όγκος των χρημάτων της πρόληψης κρατήθηκαν για την άσκηση του σπορ των απ’ ευθείας αναθέσεων εργολάβων.

Ένα παράδειγμα; Η Δ/νση Δασών Θεσσαλονίκης ζήτησε 1,3 εκατ. Ευρώ για να καθαρίσει 7.000 στρέμματα στο Σέιχ Σου (που είναι μία εμβληματική αναδάσωση του ’50).

Ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής και σήμερα ΓΓ Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας … έκοψε την πρόταση. Μετά από λίγες ημέρες είδαμε να ανατίθεται από την Πολιτική Προστασία, σε εργολάβο ο καθαρισμός μόνο 3.000 στρεμμάτων με … 1,7 εκατομμύρια Ευρώ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

Ξανά για τις αντιπυρικές λωρίδες.


Οι αντιπυρικές στο τμήμα Β ζώνης του Εθνικού Δρυμού Σουνίου που κάηκε πρόσφατα.

Φυσικά η φωτιά πέρασε τις αντιπυρικές όλες λωρίδες του Εθνικού Δρυμού, όπως και αυτή των Γερανείων, όπως και όλες της Β.Εύβοιας. Το ίδιο και τις αντιπυρικές στο πρώην βασιλικό Δάσος που κάηκε ολόκληρο. Εδώ πέρασε την Εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας 6 φορές!!! Πέρασε την Λ. Μαραθώνος το 2018!!! Σε όλες τις περιπτώσεις δεν ήταν κανείς εκεί.

Για τους Δασικούς Δρόμους.

Ότι και να λένε μερικοί μετά τις φωτιές αποκαλύπτεται το πολύ πυκνό δίκτυο Δασικών δρόμων που έχουν διανοιγεί με τα τεχνικά έργα τους, από τις Δασικές Υπηρεσίες. Και οι Δασικοί δρόμοι είναι πολλαπλών στόχων. Δεν είναι λεωφόροι. Είναι Δασικοί δρόμοι που στοχεύουν στην διάνοιξη του κάθε δάσους για τις εργασίες προστασίας και Διαχείρισης. Έχουν διεθνείς προδιαγραφές και στοχεύουν στην ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και στην ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΩΣ ΔΑΣΟΥΣ. Δεν είναι Λεωφόροι για να κινούνται άνετα οποιαδήποτε αυτοκίνητα. Είναι Δασικοί δρόμοι Δασοπροστασίας και ταυτόχρονα και αντιπυρικοί δρόμοι.

Το ότι δεν ξέρουν μερικοί τους Δασικούς δρόμους και δεν τους πάτησε ποτέ η Πυροσβεστική δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.


Αυτός ο δρόμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Είναι εύκολα προσπελάσιμος από οποιοδήποτε μέσο.


Αυτός ο δρόμος δεν είναι απροσπέλαστος ούτε δύσβατος. Είναι εύκολα προσπελάσιμος.

Ακούσαμε γνωστούς «ειδικούς» Καθηγητές που νομίζουν ότι είναι ειδικοί σε εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης να μας αναμασάνε τα αυτονόητα που είχαν ακούσει προηγουμένως από Ειδικούς Δασολόγους αλλά και ότι είχαν ακούσει γύρω –γύρω ακόμα και από σεσημασμένους λαθροϋλοτόμους. Εμφανές το άγχος τους να «πλασαριστούν».

Είπαν ότι δεν υπήρχαν Δασικοί δρόμοι, δεν υπήρχαν αντιπυρικές και διάφορα γενικόλογα, χωρίς να ξέρουν ούτε έναν Δασικό δρόμο. Την αντιπυρική και τους Δασικούς δρόμους στα Γεράνεια και στον Εθνικό δρυμό Σουνίου δεν τα είδαν γιατί δεν πήγαν.

Για να πάρετε προγράμματα φίλοι μου πρέπει κάτι να ξέρεις και κάτι να προσφέρεις.

Πρώτα πρέπει να πάρετε τα πόδια σας κι εγώ μαζί και ο οποιοσδήποτε. Εγώ έχω πάει. Όποιος θέλει ας πάει στα βουνά (έτσι γενικά τα λέω κι εγώ) να δει τις αντιπυρικές και τους δρόμους.

Ας πάμε στην Εύβοια φίλοι μου ή (γενικά μιλάω) Αγαπητέ κε Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε κλπ; Ας μιλήσουμε με κάποιον υλοτόμο; (Όχι ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΟ. ΥΛΟΤΟΜΟ ΛΕΜΕ). Με κανέναν Μελισσοκόμο; Με έναν Ρητινοσυλλέκτη, με έναν Αγρότη; Ας ρωτήσουμε για την πανθομολογούμενη έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου κατάσβεσης, έστω και του στοιχειώδους Συντονισμού; Για τις συνθήκες φόβου, την διαρκή σύγχυση και την απέραντη ασυνεννοησία της Πυροσβεστικής σε όλες τις περιπτώσεις; Ας ρωτήσουμε για τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις άρνησης πλήξης της Πυρκαγιάς;

Αναρωτηθήκατε μήπως στην Κερατέα η φωτιά της Δευτέρας 16/8 ξεκίνησε από τα σκουπίδια γύρω από τον γεμάτο Κάδο σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο στο Γεφύρι «Αδάμη»; Και γιατί ενώ έφτασαν δύο Πυροσβεστικά (ένα του Δήμου και ένα της Πυροσβεστικής δεν έκαναν τίποτα; Για κοιτάξτε… Θα μπορούσαν να την τελειώσουν σε 1 λεπτό. Γιατί δεν το έκαναν;

Κι αλήθεια από τις 32 εγκρίσεις που πήρε ο Δήμος για καθαρισμούς από το Δασαρχείο Λαυρίου, πόσες έκανε;


Φίλες και Φίλοι,

Αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας.

Ξέρω ότι αρκετοί Τοπικοί Άρχοντες (ευτυχώς λίγοι) και όχι μόνο, εποφθαλμιούν τα χρήματα για τα έργα. Τόσο της πρόληψης όσο και της αποκατάστασης σε Δασικές εκτάσεις.

Ξέρω ότι εταιρείες … τους ανάδοχους Αναδασώσεων. Μου πρότειναν συνεργασία. Αρνήθηκα γιατί σχεδιάζουν να μολύνουν τα Δάση μας με Γενετικά τροποποιημένα δενδρύλλια.

Η λύση δεν είναι εκεί. Στο σπορ των απ’ ευθείας αναθέσεων… ούτε στο να αφήσουμε τα πευκοδάση μας να καούν όπως λένε άλλοι Μπαρουφολόγοι.

Η ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:

Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Ο ΦΟΡΕΑΣ (ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗ ΣΥΠΗΡΕΣΊΑΣ) ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΥΡΟΦΥΛΆΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΞΗ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Τα χρήματα για την Κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να τα διαχειρίζονται άλλοι αναρμόδιοι.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Γ.Γ ;

Η ΕΠΑΝΕΞΈΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩΝ ΧΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΛΙΔΗΣ. ΕΧΟΥΝ 56 -90 ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ, 3000 ΟΧΗΜΑΤΑ!!! ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ.

ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ (ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

Να είστε σίγουροι ότι άμεσα θα κάνουμε τεράστια οικονομία.

Για αρχή θα σώσουμε το 1 δις τον χρόνο που ξοδεύουμε κάθε χρόνο για την τάχα «δασοπυρόσβεση». Και δεν είναι μόνο αυτά… Μόνο φέτος η ζημιά μας υπολογίζεται σε 6 δις!!!

Σχεδιάζουν μεταξύ άλλων σπάταλων επιλογών, να «πετάξουν» για την αγορά ενός άχρηστου για τα εδάφη μας πτητικού μέσου Δασοπυρόσβεσης (της Στέπας) 60 εκατομμύρια Ευρώ. Το αεροσκάφος αυτό απεδείχθη εκτός από αναποτελεσματικό και επικίνδυνο. Τα βαριά μέσα της Στέπας στο δικό μας ανάγλυφο, αναγκαστικά ενεργούν από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να μην φτάνει καθόλου νερό στο έδαφος. Επικίνδυνα γιατί όταν το τζετ αυτό μπαίνει σε νέφος καπνών, χάνει την ευστάθεια του και δεν έχει περιθώρια ελιγμών (Περίπτωση του τραγικού ατυχήματος στην Τουρκία).

Πάντως μόνο τα 60 εκατομμύρια αυτά φτάνουν για να επανεκκινήσουμε την Ορθολογική Διαχείριση όλων των Δασικών Συμπλεγμάτων της Χώρας.

Μία μόνο ημέρα αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τα εναέρια μέσα, θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε όλους όσους έχασαν τα σπίτια τους και με πραγματικές τιμές.

Μάλιστα και μόνο από τα έσοδα της Δασικής Διαχείρισης θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε πάλι την Δασοπονία. Η Δασική διαχείριση μπορεί να προσφέρει την χρηματοδότηση ολόκληρης της Δασοπονίας. Για πολλά χρόνια έτσι ήταν. ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ.

Παράλληλα με την αναζωογόνηση της Δασοπονίας θα αναζωογονηθεί ολόκληρος ο Εθνικός μας χώρος με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, στην Οικονομία, στην ασφάλεια της Υπαίθρου (και της Χώρας) αντιστροφή της αστυφιλίας με θετικά αποτελέσματα ακόμα και στα φαινόμενα υπογεννητικότητας.

Φίλες και Φίλοι,

Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων. Θα αφήσουμε τον αγώνα κατά της Κλιματικής αλλαγής στον κάθε παρείσακτο ή θα βάλουμε μπροστά την Επιστήμη της Δασολογίας;

Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 21.08.2021