Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή απεργιακή συγκέντρωση με την ΟΛΜΕ οργανώνουν Ομοσπονδίες, τη Δευτέρα 16.09, στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Κοινή απεργιακή συγκέντρωση οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), τη Δευτέρα, 16/9 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
 
Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf … εδώ
Κατεβάστε την Αφίσα σε μεγαλύτερη ανάλυση … εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών – μελών της, των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας κηρύσσουμε Παναττική στάση εργασίας από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου.
Κηρύσσουμε, επίσης, στάση εργασίας σε όσες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει και στηρίζει τις αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας των Ομοσπονδιών και Συλλόγων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι οι παραπάνω αποφάσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπλήρωση των στόχων του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
ΟΧΙ:
·        Στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες
·        Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών
·        Στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην 48ωρη ΑΠΕ ΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 

Όλοι στη μάχη!!! Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων


·    Ο Αγώνας στην εκπαίδευση και στους κλάδους που απεργούν να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

·    Τώρα είναι ώρα για ένα «ποτάμι» αμφισβήτησης και ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και επίθεσης.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου. Χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα υπουργεία και όλους τους αγώνες που ξεσπούν, τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση.


Οι εκπαιδευτικοί, ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, η οποία στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις  και την ωρομισθία. Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Μόρφωση για όλους, όχι στους ταξικούς φραγμούς!


Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι κι ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν χρέος να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους αγώνες που ξεσπούν. Πρώτα απ΄ όλα με την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, με την ανάληψη πολύμορφων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και στήριξης της απεργίας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Με την δράση σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ώστε να αναπτυχθούν τώρα, αποφασιστικοί αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.


Γιατί τώρα είναι η ώρα για ένα μεγάλο και αποφασισμένο «ποτάμι» αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, τους άνεργους και τους εργαζόμενους. Για να μη λυγίσουμε κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί ο Σόιμπλε και η Ε.Ε. και προαναγγέλλει ο Σαμαράς, ενώ τα σύννεφα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ – ΕΕ - ΝΑΤΟ πυκνώνουν πάνω από τη Συρία.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να ξεδιπλωθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που θα απαιτούν και θα διεκδικούν εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, τη διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό) με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.

Να παραμείνει το τμήμα Αρχιτεκτόνων στην πόλη των Χανίων

Συλλογή υπογραφών για τη στήριξη του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Χανίων για να παραμείνει το τμήμα Αρ.Μηχ.  στην πόλη των Χανίων και να καλυφθούν οι ανάγκες για τις σπουδές μας.

ως σύλλογος φοιτητών Αρχιτεκτονικής :

_παλεύουμε για να παραμείνει η Αρχιτεκτονική σχολή στην πόλη των Χανίων σε χώρο που να καλύπτει συνολικά της ανάγκες μας
_εναντιωνόμαστε στην διοίκηση του ιδρύματος που μεθόδευσε εν κρυπτώ τη μεταστέγαση του τμήματός μας στην Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά προκειμένου να εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά το κτίριο της πρώην Γαλλικής Σχολής.

_προτείνουμε την παραμονή στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της αρχιτεκτονικής σχολής και την επέκτασή τους
Αγωνιζόμαστε για:
_δημόσια και δωρεάν παιδεία| εκπαίδευση και έρευνα χωρίς ταξικούς φραγμούς για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
_δωρεάν στέγαση, σίτιση, συγκοινωνίες για όλους
_πλήρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό και εργαστηριακό προσωπικό
_καμία απόλυση στους εργαζόμενους του Πολυτεχνείου Κρήτης
_επαρκή εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών | δωρεάν αναλώσιμα για όλους
 _να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος Διαμαντοπούλου και το σχέδιο Αθηνά για την παιδεία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρνούμαστε να πάμε σε εργολάβους-σφαγείς των δικαιωμάτων μας


Εδώ και λίγο καιρό, οι εταιρείες Vodafone και Wind προχωρούν σε ενοποίηση μέρους του δικτύου τους και διαφημίζουν αυτή τη συνεργασία. Μιλάνε για οφέλη για τους καταναλωτές, καλύτερες υπηρεσίες και τιμές, αλλά και για επενδύσεις, θέσεις εργασίας, στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας... Μάλιστα, έφτασαν μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό κο. Σαμαρά (τον επισκέφτηκαν το καλοκαίρι), που τους καλοδέχτηκε, για να ζητήσουν εγγυήσεις για τα σχέδιά τους αλλά και να στηρίξουν το... success story(!) της κυβέρνησης, μιλώντας πάλι για επενδύσεις, στήριξη της οικονομίας κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, μ’ αυτή τη συνεργασία, οι Vodafone και Wind «τρέχουν» παράλληλα ένα άλλο σχέδιο. Φτιάχνουν μια τρίτη εταιρεία, μια δήθεν «νέα» εταιρεία, όπου μεταφέρουν μεγάλο μέρος του τεχνικού προσωπικού και του τεχνικού έργου. Αυτό δεν έχει σχέση με καμία ανάγκη υλοποίησης κανενός έργου. Στοχεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο να διαλύσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα Σωματεία στις δύο εταιρείες, φέρνοντας απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Πηγαίνοντας στη «νέα εταιρεία», εκατοντάδες συνάδελφοί μας θα βρεθούν χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς Σωματείο να τους εκπροσωπεί και να τους καλύπτει. Επομένως, όλα όσα κατακτήθηκαν (αξιοπρεπείς μισθοί, επιδόματα γάμου, παιδιών, ειδικότητας, φροντίδας παιδιών κ.α.) στις Συλλ. Συμβάσεις μέσα από τα Σωματεία μας, θα βρεθούν στον αέρα ή θα γίνουν αντικείμενο «ατομικής διαπραγμάτευσης» και θα καταργηθούν. Στις εργολαβικές εταιρείες είναι πρακτικά αδύνατο να στηθούν και να λειτουργήσουν Σωματεία, που είναι η μοναδική ελπίδα για Συλλογικές Συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Στη «νέα εταιρεία» μισθοί και δικαιώματα θα πάρουν ταχύτατα τον κατήφορο. Ενώ προϊστάμενοι και μεγαλοστελέχη των δύο εταιρειών, που έχουν γεμίσει προνόμια όλα αυτά τα χρόνια, κοιτάνε να βάλουν πλάτη σ’ αυτά τα σχέδια και να διασφαλίσουν τις δικές τους θεσούλες.

Εργαζόμενοι, Απολυμένοι και Άνεργοι, Νέοι, Καταναλωτές

Οι Vodafone και Wind, για χρόνια θησαύρισαν, χτυπώντας συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων:

Οι φοιτητές του ΕΜΠ προς τους μαθητές



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
            Φίλε μαθητή, όλη η εκπαίδευση δέχεται επίθεση από την κυβέρνηση που 4 χρόνια τώρα έχει διαλύσει -με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- κάθε είδους κοινωνική κατάκτηση(μειώσεις μισθών-συντάξεων, εκτόξευση ανεργίας, διάλυση υγείας, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου), προς όφελος των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελίτ. Ενδεικτικά η επίθεση στην εκπαίδευση συνοψίζεται:
                        Στα σχολεία η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο λύκειο, που σημαίνει επί της ουσίας ότι σε όλες τις τάξεις του λυκείου θα υπάρχουν πανελλαδικού  τύπου εξετάσεις. Στόχος τους, να πειθαρχηθούν οι μαθητές ώστε να «παγώσουν» οι μαθητικές αντιδράσεις και στο μέλλον να είναι «ήρεμοι και υπάκουοι» φοιτητές και εργαζόμενοι. Αυτό περνάει από τη διαρκή κατάσταση ανταγωνισμού και ανασφάλειας, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες πανελλήνιες, που οδηγούν σε μηδενικό ελεύθερο χρόνο και αποκλειστικό δρομολόγιο το σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι. Φυσικά οι μεγάλοι κερδισμένοι απο το νέο λύκειο είναι τα φροντιστήρια αφού όπως πολύ καλά γνωρίζεις, περισσότερες εξετάσεις σημαίνει περισσότερα φροντιστήρια για περισσότερα χρόνια. Δηλαδή οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι μαθητές και οι οικογένειες τους, που θα αναγκάζονται να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτό εξυπητερεί προφανώς και την προσπάθεια του υπουργείου να «αναγκάσει» το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών να στραφεί στην διαρκώς υποβαθμιζόμενη τεχνική εκπαίδευση(ΕΠΑΛ) και τα διάφορα δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ. Παράλληλα, το νέο λύκειο θα δίνει περισσότερο βάρος στα μαθήματα επιλογής για τις πανελλήνιες, διαλύοντας κι άλλο την κριτική σκέψη. Έτσι προετοιμάζεται ο δρόμος για τα ειδικευμένα πτυχία των πανεπιστημίων και τους εξειδικευμένους, φτηνούς εργαζόμενους που θέλουν να δημιουργήσουν.
              Παράλληλα, εντείνεται η επίθεση  σε όλη την εκπαίδευση. Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-απολύονται-συνταξιοδοτούνται γύρω στους 16000 καθηγητές γυμνάσιων-λυκείων και κλείνουν επιπλέον 500 σχολεία (έχουν ήδη κλείσει πάνω από 1500). Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες καθηγητές και το δημόσιο σχολείο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Επιπλέον τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) υποβαθμίζονται με: την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες και επομένως το «πέταγμα» 20000 μαθητών έξω από την τεχνική εκπαίδευση, την απόλυση 2500 εκπαιδευτικών και την εισαγωγή του θεσμού της μαθητείας (Δηλαδή εργασία χωρίς δικαιώματα και με μισθούς φιλοδωρήματα). Ταυτόχρονα στα Πανεπιστήμια απολύονται 1700 εργαζόμενοι και το 40% των καθηγητών. Για εμάς του φοιτητές η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη, δρομολογούνται μέχρι το Δεκέμβρη διαγραφές φοιτητών και σπάσιμο των ενιαίων πτυχίων με πολλές ροές στο κάθε γνωστικό αντικείμενο, στη λογική πειθάρχησης των φοιτητών και  παραγωγής ειδικευμένων- φθηνών αποφοίτων. Σε επόμενο στάδιο η κυβέρνηση αναμένεται να ρίξει το κόστος σπουδών στους ίδιους τις φοιτητές, μέσω διδάκτρων και περικοπών στα βιβλία.

Το παρόν και το μέλλον της νεολαίας φαίνεται αυτή τη στιγμή σκοτεινό, η δολοφονία του Αλέξη το Δεκέμβρη του 2008 ήταν το πρώτο δείγμα για το που προορίζουν μια ολόκληρη γενιά: ανεργία, μετανάστευση, μιζέρια, ηττοπάθεια, ατομισμός ή αλλιώς δολοφονία των ονείρων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια… Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με κοινό αγώνα και πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών γυμνασίων και λυκείων-εργαζομένων πανεπιστημίων που θα παρασύρει όλο το λαό σε αγώνα ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΣΤΙΣ 14:00
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

Δελτίο Τύπου
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία των συλλόγων διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ και των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μετά τη λήξη της πορείας έγινε πλατιά συγκέντρωση-σύσκεψη όλων των εργαζομένων, των καθηγητών και των φοιτητών που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του διοικητικού προσωπικού των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Παντείου.
Σε ένα κατάμεστο ΜΑΧ διαπιστώσαμε την ανάγκη για περαιτέρω συντονισμό του αγώνα όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στην πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης του δημοσίου πανεπιστημίου. Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας απεργιακών επιτροπών και η οριζόντια δικτύωση τους καθώς και η συμμετοχή σε αυτές όλων των συλλόγων των ιδρυμάτων.
Συζητήθηκε η σημασία ενός κέντρου αγώνα στην καρδιά της πόλης, στον φορτωμένο μνήμες και ζωντανούς αγώνες χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να συναντηθούμε με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και διαφορετικές σκέψεις πάνω στο ζήτημα αυτό και καταλήχθηκε το θέμα να συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των Σωματείων.
Προτάθηκε η δημιουργία κοινού ιστότοπου για την καλύτερη επικοινωνία καθώς και η ανάπτυξη δράσεων για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, μέσω συνεντεύξεων τύπου, διοργάνωσης συναυλιών, μοίρασμα ενημερωτικών κειμένων σε σχολεία και σχολές κ.α.
Διαπιστώθηκε η ανάγκη συγκρότησης απεργιακού ταμείου, το οποίο θα στηριχτεί στα ταμεία των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και σε εκδηλώσεις στήριξης. Ένα ταμείο απαραίτητο για τον απεργιακό αγώνα διαρκείας που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε!
Η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. είναι ο δικός μας μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων της οικονομίας, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, σε ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, χωρίς κλαδικούς διαχωρισμούς, χωρίς διαιρέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συντονισμένο απεργιακό αγώνα, είμαστε η δύναμη που τρίζει τα θεμέλια της εξουσίας τους.
Καλούμε στην πορεία της Πέμπτης που διοργανώνει η ΟΔΠΤΕ, στις 12 στα Προπύλαια και σε νέα συνέλευση εργαζομένων μετά τη λήξη της πορείας στον ίδιο χώρο.
Καλούμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ να μετατραπεί σε ραντεβού αγώνα των εργαζόμενων-νεολαίας όλων των κλάδων και βαθμίδων. Καλούμε την ίδια μέρα σε πλατύ συντονισμό των αγωνιζόμενων φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά τη λήξη της πορείας στο ΜΑΧ.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους σε αγώνα διαρκείας με κατειλημμένες σχολές και περιφρούρηση έξω απ’αυτές και σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε στη δημιουργία κεντρικού συντονιστικού αγώνα εργαζομένων, με εκπροσώπους από κάθε σωματείο, ανακλητούς, στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

Εξώδικη Γνωστοποίηση κινητοποιήσεων από ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ



Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583    fax: 210-82.59.410    e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

1.    Πανελλαδική Απεργία-Αποχή των Διπλ. Μηχανικών Δημοσίου από Συμβούλια και   Επιτροπές Κεντρικού και Περιφερειακού επιπέδου από 16 έως 28 Σεπτεμβρίου 2013.

2.    Συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013.

3.    Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Απεργίες από 23 Σεπτεμβρίου 2013.


ΠΡΟΣ
1.    Υπουργό  Οικονομικών (κοινοποιούμενη και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς ).
2.    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κοινοποιούμενη και στις Περιφέρειες,  στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. )
3.    Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (κοινοποιούμενη και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς ).
                                                       **************
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ  και στους παρακάτω Υπουργούς καθώς και στα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς ευθύνης τους.
1.      Υπουργείο Εξωτερικών.
2.      Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
3.      Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
4.      Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας.
5.      Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
6.      Υπουργείο Εσωτερικών
7.      Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
8.      Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
9.      Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
10.    Υπουργείο Παιδείας, και Θρησκευμάτων.
11.    Υπουργείο Υγείας.
12.    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13.    Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
14.   Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
15.   Υπουργείο  Τουρισμού.
16.    Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
17.  Κεντρική Ένωση Δήμων  Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)

***

Σε συνέχεια των από  28-9-2012,  30-11-2012, 16-01-13, 14-03-13 εξώδικων μας με τα       οποία σας γνωστοποιούμε τις θέσεις μας και το σύνολο των αιτημάτων μας, την απόφαση του 15ου Τακτικού μας Συνεδρίου και την απόφαση του Δ.Σ. στις 06-09-2013  διαπιστώνεται ότι :
Η Κυβερνητική πολιτική συνεχίζει και διευρύνει την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο Δημόσιο, συνεπώς και  στους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου. Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των ήδη τεσσάρων μνημονιακών χρόνων που μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση, τη δε χώρα την έχουν καταστήσει αποικία χρέους στους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές, εκτιμούμε ότι έφτασε η ώρα να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, ανατρέποντας αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας που ισοπεδώνει την κοινωνία.
Αυτή η μάχη για να είναι νικηφόρα απαιτεί τη συστράτευση όλων των εργαζομένων, των     ανέργων, των συνταξιούχων κάθε πληττόμενης κοινωνικής ομάδας.

Με βάση τα παρακάτω το Δ.Σ. αποφάσισε :

    1. Απεργία – Αποχή των Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου από Συμβούλια – Επιτροπές Κεντρικού και Περιφερειακού επιπέδου από 16-9 μέχρι 28-9 του 2013. Ταυτόχρονα καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να αποφασίσει αντίστοιχη δράση για τους εκπροσώπους του.
    2. Συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013.
    3. Συμμετοχή των Διπλ. Μηχανικών σε κινητοποιήσεις που πιθανόν θα πραγματοποιήσουν το διάστημα από 16-9 μέχρι 28-9, Ομοσπονδίες και Σωματεία υπουργείων και αυτοδιοίκησης.
    4. Κλιμάκωση με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Απεργίες, από 23-9, που θα οριστικοποιηθούν μετά τα αποτελέσματα των Γενικών Συνελεύσεων των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και την εντατική προσπάθεια της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για συντονισμό με άλλες Ομοσπονδίες και Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
    5. Επιπρόσθετα και για το διάστημα από 16-9 μέχρι 28-9, οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ με αποφάσεις των Δ.Σ., μπορούν να αποφασίσουν επιπλέον αγωνιστικές δράσεις σε συνεργασία και με άλλους συνδικαλιστικούς Φορείς στην περιοχή ευθύνης τους.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει αυτή στην έκθεση επίδοσης.

                                                                                                                          
                                                                                                         Αθήνα,  11-09-2013