Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου του ΣΜΗΒΕ για το ασφαλιστικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μεγ. Αλεξάνδρου 49 • Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη • Τηλ.-Fax: 2310 269887 • smhbe@smhbe.grwww.smhbe.gr
Θεσσαλονίκη 27/08/2013
Αρ. Πρωτ.: 8202
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ασφαλιστικό
Ο Σύλλογος Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο των δράσεων του για το Ασφαλιστικό, πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη. Στη Συνέλευση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων των Μηχανικών, καθώς και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των υπόλοιπων κλάδων του ΕΤΑΑ, δηλαδή: Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου ο Διευθυντής του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Πουλτουρτζίδης Δαμιανός και ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευγενίδης Διονύσιος. Επίσης, από τους φορείς των Μηχανικών παραβρέθηκαν: ο κ. Τσελεπίδης Σάββας, η κα. Παπαδοπούλου Δέσποινα (Μέλη Δ.Σ. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων), ο κ. Κάρναβος Νικόλαος (Πρόεδρος Συλλόγου Χημικών Μηχανικών Τ.Κ.Δ.Μ.), ο κ. Καζάκος Ιωάννης (Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Χημικών Μηχανικών Τ.Κ.Δ.Μ.), η κα. Τασοπούλου Αναστασία (Πρόεδρος Συλλόγου Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Θεσ/κης) και ο κ. Δούνιας Νικόλαος (Ταμίας του Συλλόγου Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Β. Ελλάδος). Από την ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας το μέλος του Δ.Σ. κ. Τσουμαλάκος Νέστορας και από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος του κ. Τσιτίνης Δημήτριος.
Εκ μέρους του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του ΣΜΗΒΕ κ. Κολότσιος Αθανάσιος επισήμανε ότι ο στόχος της Συνέλευσης είναι ο προσδιορισμός των βημάτων συντονισμού των κλάδων, με στόχο τη διεκδίκηση των θεμάτων μας στο ασφαλιστικό, το οποίο αποτελεί κοινό πρόβλημα. Επίσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι με πρωτοβουλία του ΣΜΗΒΕ έχουν γίνει μέχρι στιγμής πέντε Παντεχνικές Συνελεύσεις με θέμα το ασφαλιστικό, που ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβριο, στις οποίες προσδιορίσθηκαν οι θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου. Οι κυριότερες από αυτές τις θέσεις είναι:
  1. Το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  2. Η ανάκληση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών και η άμεση μείωσή τους.
  3. Η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας σε όλους τους Μηχανικούς χωρίς προϋποθέσεις για όσα διάστημα διαρκεί η ύφεση. Επίσης, να μην ελέγχεται η ασφαλιστική ενημερότητα σε περιπτώσεις ελέγχου φακέλων ή είσπραξης από το δημόσιο.
  4. Η κατοχύρωση της ιδιότητας του ανέργου για τον κλάδο των Μηχανικών και η κάλυψη των ανέργων Μηχανικών χωρίς καμία επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών μας.
  5. Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Αύξηση των ορίων συντάξεων.
  6. Η απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι φορέων των Μηχανικών καθώς και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κλάδων του ΕΤΑΑ, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα κοινής και συντονισμένης δράσης και δεσμεύτηκαν για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία στο άμεσο μέλλον.
Στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:
  1. Η υποβολή αιτήματος προς τη Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ώστε να μας κοινοποιηθούν οι επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες υποτίθεται ότι στηρίζεται η πολιτική της Διοίκησης του ΕΤΑΑ.
  2. Η επιδίωξη κοινής συνέντευξης τύπου των εκπροσώπων όλων των Φορέων του ΕΤΑΑ.
  3. Η εξάντληση κάθε νομικού μέσου προκειμένου να ανασταλούν όλοι οι νόμοι που καθιστούν το ταμείο μη βιώσιμο και προβληματικό για τους ασφαλισμένους του.
  4. Ο προγραμματισμός δυναμικών κινητοποιήσεων για διεκδίκηση των αιτημάτων μας, με πρώτο σταθμό τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών κλάδων του ΕΤΑΑ.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου