Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στήνουν «νέα» εταιρεία με εκατοντάδες απολύσεις

Wind και Vodafone ετοιμάζουν κοινό σχήμα με 150 εργαζομένους από την κάθε πλευρά, με χαμηλούς μισθούς και ψαλιδισμένα εργασιακά δικαιώματα.
   
Οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών ετοιμάζουν και ενημερωτικές εξορμήσεις στις γειτονιές σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κινήματα αλληλεγγύης

Της Χαράς Τζαναβάρα από ΕφΣυν

«Ανθρακες» φαίνεται πως αποδείχθηκαν οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας που είχαν ανακοινώσει οι επικεφαλής της Vodafone και της Wind, μετά την επικοινωνιακού χαρακτήρα συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του… success story. Αυτό έγινε σαφές κατά την πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων των εργαζομένων στις δύο εταιρείες με εκπρόσωπο του μεγάρου Μαξίμου.

«Ανύπαρκτες» επενδύσεις

«Είσαστε κατά των επενδύσεων;» ρώτησε με επικριτικό ύφος ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού τους συνδικαλιστές, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση και την πραγματική διάσταση των «επενδυτικών» σχεδίων των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για τα οποία άλλωστε είχαν γίνει δεκτοί από τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν έγινε καμία τέτοια δήλωση από τον πρωθυπουργό», αρκέστηκε να πει ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, που πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κλείσει συνάντηση με τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε μόνο να μεταβιβάσει τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία.

Στην πραγματικότητα, οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν ένα κοινό σχήμα με 150 εργαζόμενους από την κάθε πλευρά, με χαμηλούς μισθούς και ψαλιδισμένα εργασιακά δικαιώματα. Θα προέρχονται από τους ήδη εργαζόμενους και στελέχη τους έχουν ξεκινήσει «εμπιστευτικές» συνομιλίες με μερίδα εργαζομένων. Στη Vodafone εργάζονται σήμερα 1.700 άτομα και στη Wind 1.100.

«Ζητάμε να γίνει διαβούλευση για τη “νέα” εταιρεία, όπως επιβάλλει το προεδρικό διάταγμα 240/2006», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Στέφανος Μάλαμας, πρόεδρος των εργαζομένων στη Wind, που τόνισε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού.

«Δεν χρειάζεται νέα σχήμα, οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται σε πολλούς τομείς και μπορούν να συνεχίσουν έτσι» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «ο μόνος λόγος είναι οι εργαζόμενοι».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα δύο σωματεία ετοιμάζουν γενικές συνελεύσεις, την Τρίτη στη Wind και την Τετάρτη στη Vodafone, με πρόταση να οργανώσουν στάσεις εργασίας και 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ετοιμάζουν, επίσης, ενημερωτικές εξορμήσεις στις γειτονιές σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κινήματα αλληλεγγύης. Ολοκλήρωσαν ήδη τις συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων και έστειλαν υπόμνημα στα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών, ζητώντας την παρέμβασή τους για την τήρηση των νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου