Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

"Κέρδισε τη μάχη η Attica Bank"?


Αυτές τις μέρες, οι ουρές στο τσμεδε για πληρωμή εισφορών ήταν ατελείωτες, αλλά η τράπεζα "πάει καλά". "Κέρδισε τη μάχη", από τους ασφαλισμένους που χρηματοδοτούν τα παιχνίδια της, θα προσθέταμε εμείς. Αναδημοσίευση από http://www.sofokleousin.gr/ την ακρίβεια όσων λέγονται δε μπορούμε να την τσεκάρουμε.

Παρότι δεν καλύφθηκε πλήρως το ομολογιακό, ΤτΕ και ΤΧΣ δίνουν το πράσινο φώς ώστε να παραμείνει η τράπεζα ανεξάρτητη
Αν και η συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank ήταν κατώτερη των απαιτούμενου, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ δίνουν το πράσινο φως ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και να αναζητήσει με capital action plans φρέσκο χρήμα από τον Οκτώβριο. Η αμκ εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς οι ξένοι επενδυτές αντιμετώπιζαν προβλήματα. Εν τέλει το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτει πλήρως την αμκ επενδύοντας 205 εκατ. ενώ κινείται περίπου στα 135 εκατ. η συμμετοχή ιδιωτών στο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.
Οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν χθεσινό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr το οποίο είχε αναφέρει εγκαίρως ότι η Attica Bank θα παραμείνει ανεξάρτητη.
Η αύξηση κεφαλαίου 199,4 εκατ. ευρώ πραγματοποιείται με την έκδοση 19 νέων μετοχών για κάθε 1 παλαιά στην τιμή των 0,30 ευρώ. Συνολικά θα εκδοθούν 644,6 εκατ. μετοχές. Εκδίδει ομολογιακό 199,4 εκατ ευρώ με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 ομολογία.
Μετά την μετατροπή του ομολογιακού σε μετοχές πλήρως η Attica bank θα διαθέτει 1,364 δισεκ. μετοχές. Με την επιτυχή έκβαση ολων των ενεργειών ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core Tier Ι θα ανέλθει στο 14,7%.
Το ομολογιακό αν δεν μετατραπεί σε μετοχές δεν προσμετράται στο core tier 1. Μόνο όταν μετατραπεί σε μετοχές η Attica bank θα υποχρεωθεί να μετατρέψει μέρος του ομολογιακού άμεσα σε μετοχές για να μπορέσει να φθάσει σε core tier 1 στο 9% τουλάχιστον.
Μετά την αύξηση και το ομολογιακό το ΤΣΜΕΔΕ από 42,87% θα κατέχει 51,18%. Το ΤΤ από 22,43% στο 0,58% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από 19,28% στο 0,49%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου