Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Στήριξη των αγώνων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 14/3/2017
Αρ. Πρωτ.: 7069
Προς: Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα : Στήριξη των αγώνων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία


Η συνέχιση εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σκληρά μέτρα περικοπής κοινωνικών δαπανών, συντάξεων, φορολογικής επιδρομής και εκποίησης του δημόσιου πλούτου πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Ο χώρος της Υγείας δεν εξαιρείται από τη μνημονιακή επέλαση. Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας συνεχίζεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ οι δομές που έχουν απομείνει είτε υπολειτουργούν είτε οδηγούνται σε λουκέτο. Οι πολίτες αναγκάζονται είτε να καταφεύγουν στα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς εκεί είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους (όσοι το αντέχουν οικονομικά) και να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενος αυτό το κενό. Οι οργανισμοί των Νοσοκομείων προβλέπουν πρόσθετη συρρίκνωση θέσεων τόσο στις Τεχνικές Υπηρεσίες όσο και στα τμήματα Μηχανογράφησης με συνέπειες την περαιτέρω αποδόμησή τους.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί τα μέλη της, εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, στις 12:00, στην πλατεία Μαβίλη.
Διεκδικούμε:
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική και ισότιμη πρόσβαση 
  • Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους 
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων 
  • Ένταξη των μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων στα ΒΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου