Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση της συσπείρωσης στο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Αναδημοσιεύουμε σχέδιο ψηφίσματος της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών το οποίο κατατέθηκε στο 13ο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στα τέλη Ιούνη 2010. Η κινητοποίηση -η μοναδική που προτάθηκε- καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις του δικομματισμού και με την αποχή της παράταξης της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας. Το αναδημοσιεύουμε σήμερα που το κίνημα των εργαζομένων θα έπρεπε να ξαναρχίσει να πιάνει το νήμα των κινητοποιήσεων της άνοιξης και με αφορμή διάφορα γεγονότα που θα αναδείξουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Το 13ο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκτιμά ότι βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση στις κοινωνικές, μισθολογικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα βάσει του οποίου ψηφίστηκε, εκχωρεί στην τρόικα (Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ.) την εθνική κυριαρχία, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και των διεθνών συνθηκών όσον αφορά στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για τη στάση της αυτή, που ουσιαστικά αποτελεί εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα και κατάλυση του Συντάγματος της χώρας. Επομένως είναι υπόλογη όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά έναντι του ελληνικού λαού και όσοι ψήφισαν το «Μνημόνιο» της ντροπής ή συνεχίζουν να υπογράφουν κατάπτυστες συμφωνίες και δανειακές συμβάσεις, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Το χρέος, για το οποίο καλούνται να θυσιαστούν ο λαός και η χώρα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των δανειστών μας, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δημιουργήθηκε από την κρίση του συστήματος, την κερδοσκοπία του διεθνούς ληστρικού τραπεζικού τομέα, τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προς το κεφάλαιο, τις αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες, τη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τη διαφθορά με τις μίζες σε πολιτικούς και κόμματα, τις offshore εταιρίες και την ανέγγιχτη εκκλησιαστική περιουσία.
Η επιλογή του δανεισμού για την εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους, για το οποίο καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και καταστροφική για το λαό και τη χώρα, αφού οδηγεί σε παρατεταμένη οικονομική ύφεση και περαιτέρω αύξηση του χρέους (από 115% σε 150% του ΑΕΠ τέλος του 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της τρόικας) και ουσιαστικά χρηματοδοτεί τη συνέχιση της λεηλασίας από την ίδια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που διαφεντεύει τη χώρα, σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., στην προσπάθεια να διασωθεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Απέναντι στον εκβιασμό της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα της τρόικας είναι ο μόνος δρόμος για να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία, απαντάμε :
·   Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα, άμεση παύση πληρωμών προς τις τράπεζες και τους διεθνείς κερδοσκόπους.
·  Ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» - Ακύρωση όλων των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που έγιναν κατ’ επιταγή του – Να φύγουν Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. από τη χώρα
·  Εθνικοποίηση των τραπεζών, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η φυγή κεφαλαίων.
·  Κρατικοποίηση των κρίσιμων τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές)
· Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του χρηματιστηρίου, της εκκλησίας.
·  Πάγωμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επιστροφή του στρατού από το Αφγανιστάν και όπου αλλού βρίσκεται, έτσι ώστε – εκτός των άλλων – να σταματήσει και η οικονομική αφαίμαξη.
·  Νομιμοποίηση των μεταναστών και ένταξή τους στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το 13ο Συνέδριο αποφασίζει να προσκαλέσει όλες τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος να συνδιοργανώσουν, μετά από σοβαρή προετοιμασία, μία εβδομάδα (μέσα στο Σεπτέμβρη) πανελλαδικής πολιτικής δράσης, που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και κατάληψη των κέντρων όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, με τα παραπάνω αιτήματα.

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά αυτό με την κατάληψη των κέντρων των πόλεων τι το θέλατε?
    Η πρότασή μου δεν λέω ήταν κάπως πρωτότυπη, αλλά την πήγατε λεκτικά πολύ "αριστερά".
    Για αυτό και την πατήσαμε για μια ψήφο.

    Την επόμενη φορά που θα κατεβάσω πρόταση (δόξα τω Θεώ εγώ κι ο Πόλσεν έχουμε σπουδάσει management και κατεβάζουμε συνέχεια ιδέες, απλά το θέμα είναι ότι οι δικές του εφαρμόζονται εδώ στην Ελλάδα, ενώ τις δικές μου δεν τις ακούνε χαχαχα), αφήστε τουλάχιστον να χρησιμοποιηθούν φράσεις που δεν θίγουν τον μικροαστισμό των δειλών Νεοελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαιρόμαστε που ανακάλυψες το blog μας

    πάντα κόντρα στο μικροαστισμό και στον καθωσπρεπισμό

    τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή